blij1

Blij Lijstje | Tof nieuws, tankdopkennis & troost bij tandperikelen

 • 5 oktober 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Blije Lijstjes maken is een van de dingen die ik elke maand met plezier doe. Ze helpen me inzien hoeveel ik eigenlijk heb om blij van te worden. Ja, ook tussen de perikelen met tanden trekken, irriterende beugels en brood zonder korstjes eten door. Er zijn heel wat dingen die mij de afgelopen tijd blij maakten. Dat waren onder andere een tof nieuwtje voor mijn onderneming, langverwachte behendigheid met mijn tankdop en de magische laatste druppel douchegel uit de fles. Lees verder voor een hele lading blijheid op deze herfstachtige dag.

 • De lieve support van mijn vriend, ook bij de getrokken-tandperikelen, en sowieso elkaar weer zien na een drukke week.
 • Hard moeten lachen om het feit dat Pippa niet meer wegrent voor de stofzuiger als ik te dichtbij kom, maar geïrriteerd tegen de slang gaat slaan. Mocht je nog een assertiviteitscoach zoeken, Pippa houdt zich aanbevolen…
 • Mezelf trakteren op een bakje verse ananas. Normaal doe ik dat nooit (want: nogal duur!), maar soms mag wat verwennerij best.
 • Nog steeds regelmatig complimentjes krijgen over mijn parfum, dat stiekem gewoon van HEMA komt.
 • Op één dag drie leuke tekstschrijfopdrachten ontvangen.
 • Het laatste restje uit een fles douchegel knijpen. Oftewel, eindelijk een nieuwe fles uit mijn voorraad mogen openen.

 • Dat de accu van mijn telefoon nét niet zijn laatste adem uitblaast als ik op de plek van bestemming ben aanbeland. Op het nippertje op tijd om hem aan het stroominfuus te leggen!
 • Op zaterdagochtend uit mezelf vroeg wakker worden. Noem me een beetje gek, maar ik word dus best wel blij van vroege ochtenden (oké, niet vóór 7 uur bij voorkeur).
 • Iedere maandag de budget-foldertips voor interieur van Budget Home bekijken. Waarschuwing: je kunt er hebberig van worden.
 • Te horen krijgen dat mensen mijn beugel (ik heb slotjes in mijn onderkaak) helemaal niet zien, zelfs niet als ik praat. Yes!
 • Een keer wat nieuwe producten uit de supermarkt meenemen. Ben ik de enige die nog nooit in haar leven avocado heeft gegeten? Oeps!

 • De lieve reacties van mijn opa’s en oma’s op het feit dat ik een vriend heb.
 • Afleveringen van de serie DNA terugkijken. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben een echte politieserieverslindster.
 • Een foto geappt krijgen van mijn pannenkoekenplantbaby die niet zo “baby” meer is en nu bij een vriendin staat te pronken.
 • Tussen de flinke herfstbuien door worden getrakteerd op een regenboog op de vroege ochtend.
 • Eindelijk een houten tandenborstel kopen. Een mini-stap naar duurzaamheid die ik al heel lang wilde zetten.
 • Pure nostalgie als ik mijn brood (ook dankzij de beugel) weer in 16 stukjes snijd en met mes en vork zit te eten. Met aandacht eten noemen ze dat, toch?!

 • Een heleboel dierenfoto’s op Instagram voorbij zien komen omdat het Dierendag is. Van huisdierenfoto’s kan ik nooit genoeg krijgen. Of nou ja, tenzij je huisdier een vogelspin of wurgslang is.
 • Bij thuiskomst worden verblijd door de geur van wasmiddel.
 • Gisteren het toffe nieuws krijgen dat ik definitief ben geselecteerd voor het ondernemerscoachingstraject dat Aalsmeer voor een aantal startende ondernemers aanbiedt. Stikzenuwachtig was ik om mijn bedrijfsplannen te pitchen, maar het ging goed. En ik zit dus bij de selectie! Ik zie er enorm naar uit om in dit mooie traject samen met 19 andere Aalsmeerse ondernemers hopelijk volop te gaan groeien.

 • Dankzij mijn vriend een leuk nieuw eettentje in Utrecht ontdekken: Eazie. Een restaurant waar je je eigen wokmaaltijd kunt samenstellen. Dat is nog eens lekkere (en gezonde) takeaway!
 • Dat ik sinds kort (na 1 jaar rijden in deze auto en heel wat gestuntel) eindelijk weet hoe mijn tankdop werkt.
 • Slapen in mijn Grumpy Cat-pyjama. Vind ik stiekem wel een leuke tegenstelling: de Vaker Vrolijk-blogger met een chagrijnige kat op haar buik.
 • Een kleurrijk schoteltje als souvenir uit Portugal cadeau krijgen van een vriendin.
 • Voor het eerst sinds lange tijd weer kaarten maken, geïnspireerd door de servetten bij Action.
 • De warme truien die al een tijdje op mij lagen te wachten in de kast (althans, dat verbeeld ik me) weer volop dragen.

Waar werd jij de afgelopen tijd het meest blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 oktober 2019 op 6:38 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd dat je in de selectie zit van het ondernemerscoachingstraject! Spannend hoor!

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:52 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Inderdaad echt heel leuk en spannend 🙂

 2. Tineke 5 oktober 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Ik ken je dan niet persoonlijk, maar toen ik voor de eerste keer las dat je een vriend had, was ik ook heel blij voor je! Is je gegund lieve Romy!
  Liefs

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:55 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve woorden! Dank je wel! <3

 3. Lenneke 5 oktober 2019 op 8:26 am - Beantwoord

  Ik word blij van zulke lijstjes. En van het feit dat m’n bedrijf zo goed loopt en het me lukt steeds meer in mezelf te investeren.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:55 pm - Beantwoord

   Wat een mooie punten – stuk voor stuk! Dat zijn zeker fijne dingen om blij mee en trots op te zijn.

 4. Audrey 5 oktober 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Hoera voor de tankdop-doorbraak! En gefeliciteerd met je selectie voor het programma 🙂

 5. Shirley 5 oktober 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd dat je geselecteerd bent. Ik weet niet of al die Ka’s dezelfde tankdop hebben, maar ik heb bij mijn moeders auto ook een hele tijd geklooid met dat duwen-en-draaien-systeem.

  • Ingrid 5 oktober 2019 op 10:53 pm - Beantwoord

   Klinkt bekend de tankdop van de FordKa?
   Ik heb het volgens mij nu ook eindelijk door?

   • Romy 6 oktober 2019 op 3:03 pm - Beantwoord

    Haha, doet me toch goed om te weten dat ik niet de enige ben met tankdopproblemen met de Ford Ka 😉

  • Karin 6 oktober 2019 op 7:32 am - Beantwoord

   …Heb je dan een heel jaar met 1 tank gereden?! Haha! Ik heb eens 10 minuten lopen klooien met een tankdop. Daarna heb ik hulp gevraagd en NATUURLIJK kreeg die man ‘m binnen 2 seconden open, aaargh!

   Hoe gaat het met je beugel? Was het begin pijnlijk? Nog wax nodig gehad? Ben benieuwd!

   • Karin 6 oktober 2019 op 7:35 am - Beantwoord

    :s op een of andere manier verspringt mijn mobiel zodat mijn reactie als een reactie op iemand anders komt… 🙁

   • Romy 6 oktober 2019 op 3:15 pm - Beantwoord

    Haha, ik pakte dat gewoon handig aan met de tankdop door steeds mijn vader, een man bij het tankstation of mijn broertje te vragen de dop er voor me op te draaien 😛 Soms lukte het me na vijf keer proberen alsnog, maar nu heb ik dus eindelijk écht het systeem door. Gelukkig maar, want een beetje klunzig voelde het vaak wel, haha.

    Tot nu toe vind ik het beugelen nog wel even wennen, maar dat komt ook omdat de beugel pas net geplaatst is en het dan wat meer pijn doet. Ik leefde de afgelopen dagen vooral op brood zonder korstjes, kwark en andere zachte dingen. Ook moest ik er even aan wennen dat voor mijn gevoel alle eten achter mijn beugel lijkt te plakken, alhoewel dat in de praktijk vaak wel meevalt als ik een blik op de spiegel werp 😉 Het gaat gelukkig al een stuk beter dan de eerste dag. En ik ben uiteindelijk wel heel blij dat ik alleen onder een beugel hoefde. Tot nu toe krijg ik van iedereen te horen dat ze niets aan me zien, op het kleine gat tussen mijn ondertanden na. Dus dat valt me eigenlijk alles mee.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:55 pm - Beantwoord

   Klopt, het is precies dat systeem! Een vriendin van mij heeft ook een Ka en had dezelfde problemen als ik. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de enige ben die er niet meteen handigheid in had 😉

 6. Naomi 5 oktober 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer. En super dat je geselecteerd bent voor het ondernemerscoachingtraject! Mag ik tankdopkennis nomineren voor woord van het jaar? Ik vind het zo’n leuk woord.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:54 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben ook echt heel blij dat ik ervoor ben uitgekozen 🙂
   Haha, ik vond ’tankdopkennis’ zelf ook wel leuk klinken. Ik zou het bijna op mijn cv willen zetten 😉

 7. Iris - Thebeautymagazine.nl 5 oktober 2019 op 9:50 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! En de verliefdheid tussen jou en je vriendje straalt er af!

 8. Hilly Nicolay 5 oktober 2019 op 9:54 am - Beantwoord

  We moeten allemaal zo’n lijstje maken, je word er vrolijk van:)
  De kleurtjes op jouw blog word je zo wie zo al blij van.

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment! 🙂 Leuk om dat te horen! Vrolijke kleuren maken mij ook altijd blij.

 9. Ilona Wielinga 5 oktober 2019 op 1:14 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. En je bent niet de enige die het lekker vind om vroeg op te staan.
  Ik sta elke ochtend om half negen in de sportschool. Het was in het begin even wennen, maar het is eigenlijk wel heel lekker.

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens doorzettingsvermogen. Knap hoor dat je al zo vroeg aan het sporten bent! Zelf vind ik het ook heerlijk om al vroeg in de weer te zijn. Dan ben ik meestal op mijn productiefst.

 10. Mirjam 5 oktober 2019 op 2:10 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Ik houd ook van dikke truien en ben blij dat ik ze weer elke dag kan dragen 🙂 Wat leuk dat je geselecteerd bent voor dat project, gefeliciteerd!

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:59 pm - Beantwoord

   Dank je! En fijn hè, die dikke truien?! Ook als niet-herfstpersoon word ik daar wel blij van.

 11. Wendy 5 oktober 2019 op 2:35 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Zo’n traject is vast ontzettend leerzaam.
  En van een Grumpy Cat-pyjama zou ik ook vrolijk worden. 😛

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:59 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik denk ook dat ik er heel veel van zal leren. Echt waardevol om zoiets met andere ondernemers te mogen meemaken!

 12. Zo simpel is dan geluk 5 oktober 2019 op 4:54 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje heb je weer gemaakt.
  Haha, de tankdop. Ik weet precies hoe hij werkt, alleen was hem een keer vergeten. Werd ik ineens door de politie van de snelweg gehaald. ‘Stop, politie, volgen’. Ik kreeg zowat een hartverzakking, maar het viel dus mee.

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:03 pm - Beantwoord

   Hahaha, ik kan me voorstellen dat het even schrikken was toen je een stopteken van de politie kreeg. Gelukkig viel het mee. Toch wel aardig dat ze je op de tankdop wezen 😉

 13. Anouk 5 oktober 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

  Ik werd vandaag heel blij van een red velvet taartje die ik met mijn vriend deelde bij de Hema. Ik kijk altijd weken uit naar het moment dat mijn douchegel leeg is zodat ik een nieuwe kan pakken. Ik vind het altijd zo heerlijk om een nieuwe te kunnen pakken. Alhoewel ik als ik de nieuwe een tijdje gebruik altijd weer terugverlang naar de geur van Happy Hippy van de lush, maar die is zo duur dat ik hem niet altijd kan kopen.

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:02 pm - Beantwoord

   Ah wat heerlijk, zo’n taartje! Niet verkeerd om zoiets gezellig te delen 🙂
   Leuk dat jij het fijne moment herkent als je je doucheproducten kunt vervangen. Ik kan dan echt al weken gaan bedenken welke van mijn flessen ik daarna het liefst wil aanbreken.

 14. bychristiana 5 oktober 2019 op 8:48 pm - Beantwoord

  Ohhhh! Dat je je beugel al hebt joh, dat is dan toch allemaal heel erg snel gegaan bij je, of niet? Ga je je ervaringen er nog over delen? Ik heb ook twee keer gebeugeld toen ik ouder was en ik ben dus altijd benieuwd naar hoe anderen dat ervaren. Echt leuk was het natuurlijk niet, maar ik ben nog steeds elke dag blij met mijn tanden. Klinkt misschien een beetje gek, maar het maakte zoveel verschil voor mij! Ik moest verder heel erg lachen om dat stukje over Pippa en je stofzuiger (zie mijn comment op je dierendag artikel;-))

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:06 pm - Beantwoord

   Klopt! Ik had mijn afspraken met de ortho en tandarts zo gepland dat er precies één week tussen het trekken van de tand en het plaatsen van de beugel zou zitten. Dat scheelde weer een paar dagen met een gat in mijn mond 😉 Ik wil binnenkort zeker een artikel plaatsen over mijn ervaringen, alleen al omdat ik zelf ook wel heel benieuwd ben hoe andere volwassenen het ervaren. Tot nu toe vind ik het nog wel wat lastig met eten en schoonmaken en de eerste dagen deed het ook wat zeer. Maar ik weet zeker dat ik uiteindelijk blij zal zijn met het resultaat. Nu anderhalf jaar wat gedoe, daarna hopelijk mijn leven lang plezier van het resultaat 🙂

Recente blogs

Vrolijkheid ten top | Fotograferen bij de Keukenhof

25 april 2017|Lifestyle|

Op mijn bucketlist voor de lente stond onder andere een bezoekje aan de Keukenhof. Dit weekend besloot ik de daad bij het woord te voegen. Mijn vader vond het gelukkig niet erg om bij elke bloem te stoppen voor een foto, dus gingen we gezellig samen. Bij de ingang werden we al verwelkomd door tulpen in alle kleuren van de regenboog. Ik haalde mijn camera dan ook direct tevoorschijn en heb die de hele middag niet meer in mijn cameratas teruggedaan. Met 287 foto's kwam ik vervolgens weer thuis. Het leek me leuk om je te laten meegenieten van de Keukenhof. Bereid je voor op een heleboel kleur. Daar word ik vrolijk van!

Mijn Ikea Skadis ophangbord | Kleur aan de muur

11 juni 2020|Interieur|

Al voordat ik een huis - laat staan een hobbykamer - had, wist ik het zeker. Er moest en zou een Ikea Skadis ophangbord aan mijn muur komen te hangen. Het was dan ook een van mijn eerste Ikea-aankopen toen ik eenmaal mijn koopcontract had getekend. En het leukste van alles: dit ophangbord kun je wanneer je maar wilt anders indelen. Ideaal als je - zoals ik - nogal wispelturig bent wat interieur betreft. Zondag deed ik dan ook weer eens een make-over. De hoogste tijd om je mijn "opgefriste" Ikea Skadis ophangbord te laten zien. En om deze fijne Ikea must-have meteen een welverdiend eerbetoon op mijn blog te geven.

3 simpele en snelle vegetarische recepten voor 1 persoon

12 juni 2019|Recepten|

Op mezelf wonen betekent natuurlijk ook dat ik elke avond zelf een maaltijd op tafel mag toveren. Alhoewel, toveren? Ik ben geen culinaire tovenaar die wat ingrediënten bij elkaar gooit en daarmee moeiteloos een indrukwekkend gerecht à la MasterChef creëert. Mijn kookstijl is vooral snel en simpel, en bij voorkeur ook nog lekker. Naast heel veel vega-AVG'tjes, probeer ik zo nu en dan wat te experimenteren. Soms met positief resultaat! De afgelopen tijd heb ik 3 héél simpele en snelle gerechten gemaakt, die maar zo'n 15-20 minuten kosten. Die snelle en simpele vegetarische recepten deel ik graag met je, mocht jij net als ik altijd op zoek zijn naar receptinspiratie.