Blij Lijstje #25 | Verrast, verliefd, verpot (nou ja, bijna!)

24 mei 2020 | Persoonlijk | 16 reacties

wasbare mondkapjes

Blije momentjes sparen en opschrijven is een van mijn favoriete bezigheden. Al is het maar omdat dat me helpt om de lichtpuntjes te blijven zien. Aan de ene kant is deze periode door omstandigheden verdrietig. Aan de andere kant zorgt dat er wel voor dat ik extra hard op zoek ga naar lichtpuntjes. Zo werd ik onverwachts oma van een paar plantenbaby’s, wordt mijn geduld op een positieve manier op de proef gesteld en nam Pippa een loopje met me. Ook werd ik op meerdere manieren verrast én stelde ik zelf een verrasing samen. Al mijn blije momenten vind je weer terug in dit lijstje.

 • Als ik terugkom van een wandeling Pippa naar mij zien knipogen terwijl ze op de eettafel zit. Even voor de goede orde: dat is dus niet de bedoeling. En dat weet mevrouw heel goed. Alleen op dat moment even niet dus.
 • Vervolgens eerst een foto maken van het tafereel en dan pas Pippa tot de orde roepen. Ik weet het: ik ben een consequente kattenmoeder. Not!
 • Mijn eerste werkweek als fulltime ondernemer, die supergoed is bevallen. Alsof het altijd al zo is geweest!
 • 1,5 meter-wandelingen met mijn moeder maken. En dat mijn moeder dan spontaan aanbiedt om outfitfoto’s voor mijn blog te maken. Het resultaat kon je in dit artikel bewonderen. Thanks, mama, je bent een topfotograaf (en bovenal een lieve moeder!).
 • Het moment dat je terugkomt van een rondje hardlopen. Er is weinig dat dat gevoel overtreft!
 • Via de telefoon meer dan 2 uur bijkletsen met een lieve vriendin.
 • Mijn vrolijke gele blouse met polka dots weer aantrekken (deze dus!). Een van mijn beste aankopen ooit!
 • De heerlijke geur van verse bloemen.
 • Een oud fotoboekje tegenkomen van mijn reis naar New York in 2011 en daar weer eens doorheen bladeren.
 • Een hele middag blogs lezen en blogreacties beantwoorden met een serie op de achtergrond. Vind ik een heerlijke zaterdagbezigheid!
 • Op Instagram een filmpje van een kitten tegenkomen die als een leeuw door het hoge gras banjert. Of ik het filmpje inmiddels al tien keer opnieuw heb gekeken? Misschien.
 • Mijn haworthia-plant die opeens uitlopers krijgt en al twee plantenbaby’s blijkt te hebben. Vandaag ga ik zijn stekjes maar eens een nieuw onderkomen geven.
 • Over baby’s gesproken: voor een nieuwbakken moeder op babypakjesjacht gaan bij Hema. Zo. Veel. Schattigheid.
 • Het coachingstraject voor ondernemers afsluiten met een digitale borrel. En met een kaasplankje dat die dag als verrassing werd bezorgd.
 • Leuke reacties krijgen op de paar recepten (deze en deze!) die op mijn blog staan. Ik beschouw mezelf niet per se als een creatieve keukenprinses en vind het alleen al daarom zó leuk dat mensen mijn recepten proberen.
 • Een voorstel krijgen van een mede-ondernemer voor een onwijs leuke samenwerking.
 • Van Maplify een prachtige stadskaart van Aalsmeer ontvangen, samen met een bijzondere poster die ik voor mijn vriend had uitgezocht. Op Instagram kun je beide posters bewonderen.
 • Urenlang heel hard werken aan een (leuke!) spoedopdracht en die nog precies op tijd af hebben.
 • Via via in contact komen met iemand die graag wasbare mondkapjes voor me wilde maken. Met een lekker vrolijk stofje! Het resultaat kun je hierboven zien en is zó leuk.
 • Een superlief zelfgemaakt kaartje van een vriendin ontvangen.
 • Mijn vriend die 4 (!) pakjes van mijn lievelingsthee voor me meenam.
 • Het heerlijke gevoel als de wasmachine aan staat en alles in huis weer geschrobd en geboend is. #huisvrouwgeluk
 • XXL-diepvriesverpakkingen met ananas tegenkomen voor maar € 1,50. Drie keer raden waar mijn diepvries nu mee vol ligt…
 • Via een lieve bloglezeres ontdekken dat het mooie merk Fabienne Chapot ook in een paar outletstores (o.a. Otrium en Maison Lab) wordt verkocht. Je kunt vast wel raden welke websites ik tegenwoordig stalk.
 • Een pakketje bij elkaar zoeken voor een winactie. Daar binnenkort meer over!
 • Zelf ook een pakketje voor de deur aantreffen. “Pas openmaken op je verjaardag!” staat erop. Mijn geduld wordt dus nog even op de proef gesteld…
 • Het vooruitzicht dat ik morgen jarig ben.
 • En dat mijn vriend en ik vandaag appeltaart gaan bakken. Verliefd! Op hem, op deze dagen samen én (nu alvast) op de appeltaart.

Wat was jouw mooiste lichtpuntje dit weekend?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

16 Reacties

 1. Daenelia

  Dat mijn zelf ontworpen ontwerpen op mijn mondkapjes zijn binnengekomen (en dat ik ze nog wel even moet aanpassen). Yay voor herbruikbare wasbare mondkapjes!

  Antwoord
 2. Darina

  Wat een fijn lijstje met mooie momentjes. Ik heb dit weekend mooie gordijnen besteld voor onze gerenoveerde woonkamer. Ik kan niet wachten tot ze geleverd worden :)

  Antwoord
 3. Lianne

  Wat een heerlijk lijstje! Zo belangrijk om punten op te stellen waar je blij van wordt. Mijn hoogtepunt dit weekend was dat mijn ouders 30 jaar getrouwd zijn en daar zijn we gisteren naartoe geweest. Ik had mijn familie door deze omstandigheden al zo lang niet meer gezien, dus dat was extra leuk met z’n allen!

  Antwoord
 4. Shirley

  Als je dan toch meg een mondkapje in het ov moet, kun je dat beter in stijl doen. Lief dat iemand die voor je wilde maken. Ik geniet eigenlijk wel van het vele samenzijn met mijn vriend.

  Antwoord
 5. Audrey

  Fijn lijstje! Veel plezier met het bakken van de appeltaart. Hij wordt vast heerlijk!

  Antwoord
  • Zo simpel is dan geluk

   Lekker vrolijk de mondkapjes. Fijn om te lezen dat er ook in deze verdrietige periode nog lichtpuntjes zijn.

   Antwoord
 6. Anouk

  Wat een gave mondkapjes, ik ben ze ook zelf aan het maken. Ik heb er ondertussen al meer dan 10 gemaakt voor vrienden en familie :)

  Antwoord
 7. Evelyne

  Uren aan de telefoon hangen met een lieve vriendin, ooh ja! En je nieuwe job doen alsof je die al jaren doet, ook zo iets. Heerlijk toch!

  Antwoord
 8. Naomi

  Die mondkapjes zijn leuk! Veel leuker dan de medische kapjes;). Verder ook weer een heerlijk lijstje.

  Antwoord
 9. Hermien - KouweKleren

  Verrassingskaasplankjes, dat klinkt me als muziek in de oren! Wat een fijne lijst weer, ik krijg er zelf ook weer ideeën van.

  Antwoord
 10. Wendy (B)

  Mijn lichtpuntje: eindelijk nog eens mijn broer en schoonzus gezien hebben!

  Antwoord
 11. Rachel

  Samen een taart maken is ook altijd leuk (als het lukt haha) en verder heb je weer heerlijke punten genoemd. Wist je dat mensen van de kleur geel vrolijk worden. als je gele bloemen of accessoires in je huis verwerkt, werkt dat goed op je humeur :)

  Antwoord
 12. Danielle

  Wat een fijn lijstje weer! En eet smakelijk voor de appeltaart alvast :)

  Antwoord
 13. Anna

  Wat een fijn lijstje, ik word er ook helemaal blij van! De appeltaart was vast heerlijk ;-) En wat leuk dat je planten baby’s kregen, haha, dat is altijd zo’n leuk moment :p.

  Antwoord
 14. zwartraafje

  Zo lief dat je vriend er aan dacht om je vooraad favoriete thee aan te vullen. Nu kom je weer een tijdje toe. Ik ben stilletjes aan ook door mijn voorraad heen. Zowel qua thee als enkele andere favoriete producten. Dus misschien moet ik binnenkort toch maar eens online boodschappen doen nu ik niet zelf naar de winkel kan gaan.

  Antwoord
 15. Giovanna Jansen

  Haha zo grappig (maar begrijpelijk) dat je eerst een foto maakte van Pippa die ongewenst op de tafel zat voor je haar berispte. De fotograaf in je wil ook wat. ;-)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs