Blijer in 60 minuten | 15 tips om je beter te voelen

Voel je je niet zo goed of wil je je gewoon nóg beter voelen? Gelukkig zijn er genoeg kleine dingen die je kunt doen om een dag net iets vrolijker door te komen. En nee, daarvoor hoef je niet een duur dagje weg te gaan, uren kwijt te zijn of een dure designerjurk aan te schaffen. Ook in hele korte tijd (en zonder geld) kun je al hele simpele dingen doen om jezelf een goed gevoel te geven. Dat kan soms al in 60 minuten of zelfs in een paar seconden tijd. Kijk je mee naar mijn 15 tips om je beter te voelen?

tips om je beter te voelen

 1. Ga naar buiten. Of het nu zomer is of winter, het is altijd goed om de buitenlucht op te zoeken. Je kunt de zonnestralen in je gezicht voelen, de wind door de haren voelen waaien en de mooie natuur bekijken. Maak een wandeling, ren een rondje, ga er met de fiets op uit of zoek gewoon een plekje op in de tuin.
 2. Zoek iemand op die je blij maakt. Je beter voelen kan ook door iemand op te zoeken die jou een glimlach bezorgt. Daarvoor hoef je niet meteen een uitgebreid bijkletsrondje te houden. Je kunt ook gewoon die ene lieve vriendin appen, je moeder opbellen of desnoods met de kat knuffelen die jou altijd blij maakt.
 3. Doe iets voor een ander. Een instant blij gevoel kun je ook krijgen door een ander blij te maken. Geef bijvoorbeeld eens iemand een complimentje, stuur een appje met een lieve boodschap of kruip (misschien ouderwets, maar heel leuk!) in de pen en stuur iemand een kaartje.
 4. Maak jezelf mooi. Of je nu thuisblijft of de deur uitgaat, een mooie look kan ervoor zorgen dat je je meteen iets beter voelt. Ga aan de slag met make-up en/of trek je lievelingsjurk aan (extra mooie kleding kan ook als het geen feest is!), spuit je favoriete luchtje op en trek je allermooiste sandalen of pumps uit de kast.
 5. Kijk grappige filmpjes. Het internet staat vol met ‘onzin’, maar soms wel hele grappige onzin. Wat dacht je bijvoorbeeld van kattenfilmpjes, grappige sketches of bloopers? En wat te denken van mijn persoonlijke favoriet: de ‘My boyfriend does my make-up’-video’s? Wie weet helpt het om je beter te voelen.
 6. Doe iets impulsiefs! Wat is nu iets waar je al maanden of jaren naar uitkijkt, maar wat je steeds niet doet? Misschien een bezoek brengen aan een nieuw theehuisje, je trouwjurk nog eens passen, skypen met je vriendin in Australië of een appeltaart bakken. Waarom wachten tot morgen als het je nú een fijn gevoel kan geven?!
 7. Blik terug op de maand/het jaar. Terugblikken hoef je niet alleen op 31 december te doen. Je kunt op elke dag van het jaar even terugkijken op de leuke en bijzondere dingen die je hebt meegemaakt. Maak gewoon eens een lijstje met jouw hoogtepunten van het afgelopen jaar. Wie weet heb je aan een A4-tje niet eens genoeg!
 8. Stoppen met uitstellen. Van uitstelgedrag worden de meeste mensen niet blij. Van het tegenovergestelde dan weer wel: gewoon eens nú die taak volbrengen waar je al zo lang tegenop zag. Zoek je bestanden uit, werk je e-mail weg of vouw alle was netjes op. Achteraf zal je je vast en zeker iets beter voelen.
 9. Zing en swing. Wat je ook aan het doen bent, veel dingen worden leuker met een muziekje erbij. Zoek je favoriete muziek op YouTube of op Spotify op en voer in je eentje een huiskamerconcert op.
 10. Lekker creatief! Creativiteit is ook een goede manier om je beter te voelen. Het zorgt ervoor dat je je gedachten even verzet en je verliest in een creatief project in plaats van in piekergedachtes of in de dagelijkse sleur. In dit artikel vind je trouwens inspiratie voor creatieve tijdsbesteding.
 11. Doe eens gek! Nog een tip om je beter te voelen, is om even iets geks te doen. Steek bijvoorbeeld voor de spiegel je tong uit, trek een gekke bek, maak een dansje door de kamer of maak desnoods een maffe selfie met je kat. Soms kun je er echt blij van worden als je even uit de saaie sleur stapt.
 12. Stop met ‘moeten’. Het helpt voor een goed gevoel niet altijd mee als je de hele tijd dingen ‘moet’ doen. Laat dus gewoon eens 60 minuten de boel de boel. Vraag jezelf af waar jij nu echt zin in hebt en richt je daar 60 minuten op. Ook zoiets als een serie kijken kan heel nuttig zijn als jij je er beter door voelt.
 13. Zoek mensen op. Iets wat mij helpt om me beter te voelen, is mensen opzoeken. Ook al tussen vreemden op een terrasje, in een park of in de bus zitten, kan mij een goed gevoel geven. Ben jij ook een mensen-mens? Ga dan gewoon eens naar een plek waar andere mensen zijn.
 14. Schep orde. Chaos om je heen = chaos in je hoofd. Wil je je beter voelen? Zorg dan voor iets meer orde om je heen. Ruim je huis op, zoek de spullen in je tas eens uit of doe oude kleding weg. Ook online kun je een grote opruiming houden. Zorg voor wat orde in je mailbox of orden de mappen op je computer.
 15. Fantaseer. Dromen over de toekomst en fantaseren over je droombruiloft, een eigen zaak, lieve kinderen of een prachtige reis kan je ook heel blij maken. Gun jezelf gewoon een paar minuten om weg te dromen bij de vele mooie plaatjes op Pinterest of bij de ideeën in je hoofd. Wie weet voel je je dan ook nú al iets beter.

Wat is jouw beste tip om je beter te voelen?

Volg:
Deel:

35 Reacties

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:52

   Wat mooi om te horen dat je op die manier alles net iets vrolijker kunt maken! Het is inderdaad fijn om te weten hoe je jezelf kunt opvrolijken, zodat je dat altijd kunt inzetten als je even een mindere dag hebt :)

 1. 21 augustus 2017 / 07:16

  Naar buiten gaan, muziek luisteren en mensen opzoeken: dat zijn voor mij de blijmakers! Ook vind ik het fijn om een douche te nemen als ik even wil ‘resetten’ haha. Goed lijstje!
  Neverdullmoments blogde over…Indonesië deel 9 – Seminyak

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:51

   Ja, douchen is ook altijd een goede! Een fijne manier om even te ontspannen, in mijn geval zeker als ik daarna lekker in pyjama van de rest van de avond kan genieten :)

 2. Lisette
  21 augustus 2017 / 07:12

  Geweldige tips weer Romy! Stuk voor stuk zijn ze allemaal zo waar. Voor springt naar buitenl gaan er uit. Wandelen of fietsen doet mij goed. En mensen op zoeken waar ik positieve energie van krijg.
  Lisette blogde over…Photodiary Vakantie 2017 #1

 3. Sylvia
  21 augustus 2017 / 08:41

  Wat een heerlijk lijstje. Ik word altijd gelijk vrolijk van leuke muziek. Als ik echt even down ben dan schrijf ik op waar ik vrolijk van word. Knuffel van mijn dochtertje en kat, stukje chocolade (hele reep, want een stukje lukt niet?) en inderdaad lekker wandelen. Leuk artikel weer. Ps. Ik word ook altijd vrolijk als ik je blog bezoek?
  Sylvia blogde over…About last week.. #33

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:54

   Superleuk om te horen dat je vrolijk wordt van mijn blog :) Dat maakt mij dan weer blij!

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:54

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje hebt :)

 4. Maaike
  21 augustus 2017 / 09:18

  Ik heb ook niks toe te voegen! Heel soms kan het ook een keuze zijn. Dan denk ik bij mezelf, wat wil je? Zo’n nutteloze dag waarbij je je down voelt, of zet je je er over geen en wordt het toch nog een leuke dag? Dus stoppen met zeuren! Deze strenge taktiek werkt niet altijd hoor :)
  Maaike blogde over…5 x wat ik leuk vind aan blogs van anderen

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:56

   Daar ben ik het wel mee eens. Soms kun je er inderdaad voor kiezen om op een bepaald moment ‘gewoon’ te stoppen met de negatieve gedachtes. Alleen al het omzetten van zo’n knop kan je meteen iets vrolijker maken.

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:57

   Ik kan me voorstellen dat bloggen of een boek lezen ook een fijne afleiding/opvrolijker is. Ook ik word zelfs op een vervelende dag nog blij van bloggen :)

 5. 21 augustus 2017 / 11:01

  Wat een goede tips! Even naar buiten gaan en frisse lucht helpt heel goed bij mij. Of even een momentje voor jezelf nemen met thee en een boek/netflix.
  Loes blogde over…Levende Loes op Reis – Liverpool

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:58

   Precies! Ook als mensen-mens kan tijd alleen soms héérlijk zijn :) Juist die afwisseling is fijn!

 6. Nikita
  21 augustus 2017 / 11:52

  Als ik me slecht voel dat zet ik ‘s avonds een film op en maak ik popcorn. Na die film voel ik me altijd beter omdat ik eventjes afgeleid was, maar ook omdat ik dan iets liefs voor mezelf heb gedaan. En gisteren ben ik even gaan wandelen vlak voor het eten, heb ik een twintig minuutjes op de dijk naar de zee gekeken. Ik voelde me lichter toen ik terugkwam :) Het zit hem soms in kleine dingen, maar we mogen gewoon de kracht van die kleine dingen niet onderschatten

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 07:04

   Wat fijn dat je jezelf met een film en popcorn wat fijne afleiding kunt geven. En inderdaad, lief zijn voor jezelf helpt ook altijd al goed, net als zo’n mooie wandeling naar de zee :) Juist dat soort kleine dingen kunnen soms zó fijn zijn.

 7. Madelon
  21 augustus 2017 / 10:59

  Wat een heerlijke, blije tips. Ik word altijd al blij van dit soort positieve lijstjes haha
  Madelon blogde over…Gelezen #2

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 06:58

   Wat leuk om te horen dat zo’n lijstje je ook al blij maakt :) Ik werd er ook helemaal blij van om dit lijstje op te stellen.

 8. 21 augustus 2017 / 13:44

  Hele fijne tips! Mijn woning staat nu vol met dozen en rommel vanwege mijn bijna-verhuizing. Niet echt motiverend of inspirerend… Dus ik heb daarstraks een boek gepakt, ik ben naar buiten gelopen en ik heb op een bankje in het park in de zon zitten lezen. Dat was even heerlijk :)

  • Romy
   Auteur
   22 augustus 2017 / 07:05

   Wat fijn dat je jezelf op die manier even kon opvrolijken en weg kon van de verhuisspullen! Soms is het alleen al zo fijn om er even uit te zijn :)

 9. 21 augustus 2017 / 14:00

  Heerlijke tips! Vele van deze probeer ik al vaak toe te passen wanneer ik ietsje minder happy ben en het werk inderdaad echt!

 10. 23 augustus 2017 / 20:23

  Ik zit bij heel veel dingen te knikken. Fijne personen om je heen, dingen voor andere doen.. En och leuke filmpjes kijken waarbij ik gevouwen lig. Heerlijk!

  • Romy
   Auteur
   25 augustus 2017 / 21:28

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje hebt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge