Collage blijmakers vakantie

25 blijmakers die mijn vakantie nóg leuker maakten

 • 13 augustus 2018
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Op vakantie wordt genieten opeens bijna kinderspel. Je strijkt (bijna) dagelijks neer op leuke terrasjes, wordt wakker in een mooie omgeving en kunt je wekker verzetten naar een paar uur later. Tel daarbij op dat je de slogan “eten wat de pot schaft” even kunt laten voor wat hij is én op standje ‘relaxed’ kunt leven en de vakantiepret is compleet. Mijn vakantie zit er alweer op, maar gelukkig kan nagenieten altijd nog. Daarom zet ik 25 kleine blijmakers op een rij die mijn vakantie nóg leuker maakten.

kleine blijmakers op vakantie

 1. De bus pakken in je eigen dorpje in het Groene Hart met de gedachte “Morgen loop ik door Venetië!”.
 2. Onszelf er keer op keer over verbazen als we weer op tijd of de plek van bestemming aankwamen. Yay voor Google Maps!
 3. Het mooie eiland Burano (bij Venetië) tegemoet varen en mezelf bijna moeten inhouden om niet van de boot af te stuiteren van enthousiasme bij het zien van alle kleurrijke huisjes.
 4. In Venetië een hoed tegen het lijf lopen en die de rest van de vakantie niet meer afzetten.
 5. Dankbaar zijn voor de vele zuilenbogen in Bolognadie heel wat verkoeling bieden (én prachtig zijn!).
 6. Waterkraantjes op straat spotten. Een geniale uitvinding in de Italiaanse steden, zeker als het 37 graden is!
 7. Na een warme wandeling uitgeteld neerploffen op een terrasje en daar een kan water nog net niet in één teug leegdrinken.
 8. Na verloop van tijd Italiaanse woorden herkennen en ook in het Italiaans wegwijs worden op de stations.
 9. Na een dag citytrippen een boek openslaan en verder niets doen (op lezen na dan; alleen een boek openslaan is ook zo wat).
 10. Fijne gesprekken voeren met mijn moeder terwijl we het mooie Italiaanse landschap voorbij zien razen.
 11. Stedentripervaringen uitwisselen met Belgische toeristen die naast ons zitten. Wij hielden een verkooppraatje voor Amsterdam. Nee hoor, ik heb geen aandelen!
 12. In de supermarkt in Bologna als echte Hollanders staren naar de taferelen waarbij klanten wel tien kortingsbonnen met de hand invullen bij de kassa. Mijn moeder en ik – beide liefhebbers van efficiëntie – keken elkaar aan: “Een bonuskaart misschien een slim idee?!”.
 13. In het magische Cinque Terre foto’s maken (blauwe lucht, geweldig landschap, helder water!) waarvan ik zelf nog steeds nauwelijks kan geloven dat het geen Google-afbeeldingen zijn.
 14. De afwisseling van drukke steden, berglandschappen, rotsen aan de zee en vlakke weilanden in Noord-Italië.
 15. Een praatje maken met een Italiaan die wél verrassend goed Engels spreekt. 
 16. En bij andere Italianen ontdekken dat je met handen- en voetenwerk gelukkig ook een heel eind komt.
 17. Ontdekken dat de Italiaanse supermarkten tegenwoordig ook aan vegetarisch eten “doen”. Driewerf hoera voor de drie schappen vol met vleesvervangers!
 18. Onszelf daarna verbazen over de 5 (!) gangpaden met alleen maar pasta. Je bent in Italië of niet!
 19. Besluiten dat een Desigual-jurk met een flink prijskaartje de beste souvenir is voor onze reis. Goed excuus!
 20. Na een flinke wandeling zeker weten dat het een slimme zet was om sneakers in mijn koffer te stoppen.
 21. In Verona pasta tegenkomen in een – ahum – bijzondere vorm (zie foto). Weer eens een andere souvenir dan een magneet!
 22. De vlaggetjeslijnen die zijn opgehangen in de dorpjes in Cinque Terre.
 23. Een spelletje “Spot de Nederlander!” spelen met mijn moeder en daarbij bijna altijd goed gokken wie van de toeristen Nederlands is.
 24. De pittoreske Italiaanse straatjes met pizzeria’s en bebaarde Italiaanse obers op de foto vastleggen.
 25. Thuiskomen in de Hollandse regen in onze zomerse outfits en dat stiekem héérlijk vinden na een week geen enkele regendruppel of briesje te hebben gevoeld.

Wat was jouw lichtpuntje van de afgelopen (zomerse) weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 13 augustus 2018 op 6:09 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje met lichtpuntjes.

  Mijn licht puntje was toch wel mijn progressie qua mobiliteit na de eerste operatie ?

  • Romy 13 augustus 2018 op 8:59 am - Beantwoord

   Dat is zeker een heel mooi lichtpuntje! Ik kan me voorstellen dat je daar elke dag nog blij van wordt 🙂 Hopelijk mag je de komende tijd nog véél meer van deze progressie ervaren.

 2. Femke 13 augustus 2018 op 6:26 am - Beantwoord

  Ahhh hahaha mijn man en ik doen ook regelmatig ‘spot de Nederlander’ en dat gaat vrijwel altijd goed. Beetje jammer wel dat dit vaak komt door de slechte kledingstijl van Nederlanders op reis of ‘vreemd’ gedrag.

  • Romy 13 augustus 2018 op 9:01 am - Beantwoord

   Haha, het spotten van Nederlanders komt inderdaad meestal niet doordat de Nederlanders er als goed geklede en nette mensen uitspringen tussen de rest. Was het maar zo’n feest 😉

 3. Darina 13 augustus 2018 op 6:45 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Geweldig! (mijn man en ik doen ook altijd spot de nederlandse toerist :))

  • Romy 13 augustus 2018 op 9:01 am - Beantwoord

   Haha, dat Nederlandse toeristen spotten blijft ook gewoon een leuk spelletje 🙂

 4. Iris 13 augustus 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke en gezellige vakantie hebben jullie gehad! Het lijkt me geweldig om naar Venetië te gaan. En ik zou denk ik net als jij helemaal enthousiast worden van de kleurrijke huisjes.

  • Romy 13 augustus 2018 op 9:02 am - Beantwoord

   Ja, Venetië is echt een geweldige plek! Zeker ook om eens met je geliefde naartoe te gaan trouwens 🙂 Burano vond ik al helemaal een aanrader. Die gekleurde huisjes zijn echt een feestje om tussen te lopen.

 5. Mariska 13 augustus 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Al die pasta! Alleen daarom zou ik al eens naar Italië willen haha.

  • Romy 13 augustus 2018 op 1:30 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Als je van pasta houdt, is Italië the place to be ?

 6. Charel 13 augustus 2018 op 11:59 am - Beantwoord

  Die hoed staat super leuk!

 7. Liset - Beautydagboek 13 augustus 2018 op 12:19 pm - Beantwoord

  Oh, wat een mooie blijmakers allemaal! Ik word hier echt blij van en moet ook wel lachen om sommige puntjes. Herken de Nederlander, haha! En zo mooi om te lezen dat je zo’n goede band met je moeder hebt :).

  • Romy 13 augustus 2018 op 1:31 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook een beetje blij werd van mijn blijmakers ? Ik ben inderdaad ook echt heel blij met de fijne band die ik met mijn moeder heb ?

 8. Else-Marie 13 augustus 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Hahaha die pasta!? leuk lijstje!

  • Romy 13 augustus 2018 op 1:31 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest ook hard lachen toen ik die pasta zag. Je zou dat maar op je bord hebben liggen ?

 9. Sandra 13 augustus 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

  Ik word helemaal blij van al deze leuke positieve dingen! Zo te lezen heb jij een geweldige vakantie gehad. Spot de Nederlander, daar ben ik ook heuuul goed in, haha! Ze zijn er vaak makkelijk uit te pikken. Ooooh ik Burano is zó mooi! Ik was daar twee jaar geleden en heb toen ook genoten van al die gekleurde huisjes. Toffe plek! 😀

 10. Hilly Nicolay 13 augustus 2018 op 5:25 pm - Beantwoord

  Eerlijk gezegd werd ik blij van jouw blijmakers!
  Je kunt heerlijk nagenieten, doen!

  Groetjes,
  Hilly

  • Romy 14 augustus 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! ? Fijne dag vandaag!

 11. Simone 13 augustus 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

  Wat een fijne momenten heb je gehad op vakantie! Ik krijg er gewoon een vakantiegevoel van 😀 Mijn vrijgezellenfeest staat me nog heel erg bij en de leuke meeting van vorige week met Saskia 🙂

  • Romy 14 augustus 2018 op 9:12 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat ik jou met mijn artikel ook een beetje een vakantiegevoel kon geven ? En zo te horen heb jij ook in ieder geval twee heel leuke dagen achter de rug ?

 12. Saskia 13 augustus 2018 op 10:08 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke foto’s en een fijn lijstje<3
  Mijn lichtpuntje was toch wel met vrienden naar het Vuurwerkfestival!

  • Romy 14 augustus 2018 op 9:13 am - Beantwoord

   Wat gaaf, dat festival! En zeker als je dat met een groep vrienden doet, kan ik me voorstellen dat het iets heel leuks is om op terug te kijken ?

 13. Nikita 15 augustus 2018 op 4:55 pm - Beantwoord

  De hoogtepunten tijdens mijn staycation zijn toch wel de uitstapjes met mijn zusje 🙂 We hebben het altijd naar onze zin en de film van Winnie de Poeh was echt geweldig afgelopen zondag! Maar daarbuiten heb ik ook een fantastische job met collega’s. Gisteren moest ik lachen toen een van de medewerksters van de bibliotheek hier om de hoek me herkende en vervolgens vroeg of ik daar vaak kwam. Ik word overal herkend door die mensen volgens mij haha. En trouwens, ik ben blij dat je een topvakantie hebt gehad! Maar dat kon volgens mij ook echt niet anders, je keek er zo naar uit! 🙂

  • Romy 16 augustus 2018 op 7:13 am - Beantwoord

   Oeps, er ging net iets mis met reageren! 😉 Ik had per ongeluk een reactie op iemand anders onder jouw reactie geplaatst.
   Maar wat fijn om te horen dat je zo’n geslaagde vakantie hebt gehad en dat de film heel geslaagd was afgelopen weekend. De speelfilm van Winnie de Poeh lijkt mij ook heel mooi. En haha, toch een goed teken dat je herkend wordt bij de bibliotheek. Betekent vast dat je daar regelmatig leuke boeken gaat halen 🙂

Recente blogs

Room Tour | Een inkijkje in mijn hobbykamer

22 januari 2020|Interieur|

Deze virtuele rondleiding door mijn hobbykamer heeft even op zich laten wachten. Iets meer dan een half jaar om precies te zijn. Het duurde dan ook even voordat ik mijn hobbykamer helemaal "af" heb verklaard. Inmiddels hangt en staat alles, zijn de lades netjes ingeruimd en ziet mijn boekenkast er toonbaar genoeg uit om je een uitgebreid inkijkje te geven. Ik laat je met veel plezier mijn hobbykamer / kantoor / rommelkamer zien.

Even niets doen?! 7 tips waarmee dat wél lukt!

23 oktober 2017|Zelfliefde|

Soms fantaseer ik over een dag in pyjama doorbrengen met niets anders dan een tijdschrift, de afstandsbediening en mijn favoriete pantoffels. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, ben ik eigenlijk niet zo'n ster in niets doen. Toch probeer ik de laatste tijd iets vaker een moment zonder verplichtingen in te plannen. Oftewel iets doen wat niet per se als nuttig wordt gezien. Bijvoorbeeld een wandeling maken of door in een tijdschrift te bladeren. Heb jij ook weleens moeite om tijd vrij te maken voor dat fijne tijdschrift, die leuke serie of een uitgebreide baddersessie? Dit zijn 7 tips om even helemaal niets te doen. 

Vaker Vrolijkheid #5: vrolijk boek, AliExpress en helse autorit

15 februari 2017|Persoonlijk|

De afgelopen tijd lag er prachtige sneeuw, had ik een blogdate en werd ik verrast met een Valentijnscadeau. Het is tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid, oftewel een lijstje vol vrolijke dingen in mijn leven. Gelukkig waren er weer veel mooie momenten om deze maand bij stil te staan. Zo kwam ik ook een boek met een intrigerende titel tegen in de kringloopwinkel en kwamen er een aantal nieuwe dingen op mijn pad. In dit artikel praat ik je bij met mijn Vaker Vrolijkheid #5.