Veel magischer kan het niet worden dan een wandeling maken onder een witte hemel van prachtige bloesems. Toch is dit een sprookjesachtig landschap dat je met eigen ogen kunt bewonderen. Ieder jaar staat de Japanse kers ongeveer 2 weken lang in bloei, wat de meest prachtige plaatjes oplevert. Bijna on-Nederlands is het prachtige Bloesempark bij het Amsterdamse Bos, waar talloze bomen met Japanse kersenbloesems staan. Gisteravond vond ik het perfecte moment om deze magisch mooie plek volop in bloei te ontdekken! Ik laat je graag mijn foto’s zien om ook jou een kijkje te geven in dit bijzondere stukje bloesempracht.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

De lente op haar mooist

Sprookjesachtig, magisch en de lente op haar mooist. Dat zijn de woorden die het eerste in mij opkomen als ik het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos zou moeten beschrijven. Het Bloesempark bestaat uit twee grasvelden aan weerszijden van een looppad, waarop talloze bomen met bloesems zijn neergezet. Ook is er een rond parkje aan het einde van het wandelpad met een hele cirkel van mooie bloesembomen. Een prachtig gezicht! Dit Bloesempark is ooit aangelegd voor de Japanse gemeenschap in Amstelveen. Deze gemeenschap viert hier het Kersenbloesemfeest in dit Bloesempark tijdens de korte bloeiperiode, maar ook voor ieder ander is deze mooie plek een bezoekje meer dan waard.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Een glimp opvangen van de roze bloesems

Het is een stukje lopen vanaf de parkeerplaats naar dit mooie park, onder andere over een loopbrug. Het Bloesempark is goed verstopt aan de rand van het Amsterdamse bos en mijn hart maakte direct een sprongetje toen ik vanuit de verte al een glimp van de roze bloesems kon opvangen tussen de struiken. Hoe dichterbij ik kwam, hoe mooier het werd. Overal waar je kijkt, zie je de kleine witte bloemetjes met roze hartjes. Het zullen er vast vele tienduizenden zijn, die samen een prachtige witte hemel boven je hoofd vormen. Ik kon dan ook niet anders dan mijn camera direct tevoorschijn te halen en dit mooie stukje natuur vast te leggen.

Een drukte van jewelste

Ondanks de verscholen ligging ben je alleen zeker niet de enige die dit Bloesempark bij het Amsterdamse Bos heeft ontdekt. Het is er over het algemeen een drukte van jewelste, zeker in het weekend. Mijn moeder en ik gingen daarom bewust op een vrijdagavond om de grootste drukte te vermijden en verzekerd te zijn van een parkeerplekje. Het aantal mensen viel daardoor heel erg mee, maar ik herinner me dat ik vorig jaar op een weekenddag niet alleen verbaasd was over de vele bloesems, maar ook over de immense stoet met mensen die allemaal net zo graag de bloesems met eigen ogen willen zien als jij.

Tip: Heb je de mogelijkheid om doordeweeks te gaan? Dan raad ik je dat zeker aan. Het is er dan veel rustiger en je hebt meer parkeermogelijkheden.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Een plek uit een sprookjesboek

Wil je graag de mooiste lentefoto’s maken om dit seizoen vast te leggen? Dan ben je bij het Bloesempark aan het juiste adres. Ik voelde me als een meisje in een sprookjesboek dat door een magisch mooie wereld dartelt in haar favoriete roze jas. Roze bloesems, dat is natuurlijk al een feestje op zich. Maar lopen onder een hemel van witte en roze bloesems, tussen de dwarrelende bloesemblaadjes en de takken in volle bloei, kan mijn lentegevoel al helemaal niet meer stuk. Het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos heeft dan ook absoluut alles in huis voor een romantische picknick, een bijzondere wandeling of gewoon een prachtig kiekje in de ultieme lentesferen.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Goed om te weten over het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos!

Je kunt op alle dagen van de week terecht in het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos. Ook is het Bloesempark gratis toegankelijk en altijd open. Het park is bereikbaar met de auto of met het OV (mits je een stukje lopen niet erg vindt!), maar bij goed weer is fietsen natuurlijk ook een optie voor wie in de buurt woont. Wil je het Bloesempark op zijn allermooist zien? Houd dan de Facebook-pagina van het Amsterdamse Bos goed in de gaten. Daar houden ze je op de hoogte van de bloeiperiode. Meestal valt de bloeiperiode tussen eind maart en begin april.

De bezoekersinformatie voor 2018 vind je op de website van het Amsterdamse Bos.

Ben jij weleens bij het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 14 april 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Super mooi! Wil er nog steeds een keer heen.

  • Romy 14 april 2018 op 9:19 am - Beantwoord

   Ik kan het je zeker aanraden om een keer een bezoekje te brengen 🙂 Het is er zo mooi.

 2. Neverdullmoments 14 april 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Wauwie wat prachtig! In mijn oude dorp hebben we ook een straat vol met bloesems, is altijd zo’n plaatje! Van de week maar even langsgaan. Mooie foto’s ook met je moeder 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 9:19 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo’n straat met bloesems klinkt ook heel mooi trouwens. Het is zo’n prachtig gezicht om al die bloesem bij elkaar te zien.

 3. Jessica J. 14 april 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Sprookjesachtig mooi! Mocht Amsterdam niet zo ver zijn, dan bezocht ik dat prachtige park sowieso!

 4. Larissa 14 april 2018 op 8:43 am - Beantwoord

  Wauw wat prachtig! En wat een super mooie foto’s heb je gemaakt. Ik rij er eigenlijk dagelijks vlakbij langs, misschien moet ik aankomende week eens een tussenstop maken zeg. Bijna betoverd zo mooi is het.

  • Romy 14 april 2018 op 9:20 am - Beantwoord

   Als je een keer in de buurt bent in de bloesemperiode, is het zeker een aanrader 🙂 Het is absoluut een van de mooiste plekken die ik in Nederland heb gezien.

  • Romy 14 april 2018 op 9:21 am - Beantwoord

   Dankjewel!
   En wat leuk dat je bijna elke dag langs het Bloesempark rijdt. Het is een tussenstop zeker meer dan waard! En als je een keer aan het einde van een werkdag stopt, heb je meteen de mazzel dat het waarschijnlijk vrij rustig is. Het schijnt dat de bloesem deze week op z’n mooist is 🙂

 5. Darina 14 april 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Prachtig!! En wat een mooie foto’s! Ik ben er nog nooit geweest maar wil er zeker eens heen.

  • Romy 14 april 2018 op 9:22 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik kan het je absoluut aanraden om een keer een kijkje te nemen.

 6. Sandra 14 april 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  W A U W ! Dit is ZO mooi! Echt iets voor mij om naar toe te gaan. Super tof! Ik wil ooooooook. Vind jouw foto’s stuk voor stuk ook zó mooi. Wat een onwijs mooie foto ook met je moeder. 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 11:41 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie! En ik kan je zeker aanraden om dit weekend of volgende week ook te gaan. Het is er zó mooi!

 7. Linda 14 april 2018 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat is het sprookjesachtig mooi daar! En wat een geluk dat je het net op een iets rustiger moment trof. Ik zag namelijk al foto’s voorbij komen van mensen die aankwamen en gelijk weer omdraaide omdat het zo onwijs druk was. Je foto’s zijn prachtig en de bloesem gooit een extra magisch sausje over iedere foto ♥️

  • Romy 14 april 2018 op 11:42 am - Beantwoord

   Absoluut! Het is net een sprookje als je tussen de bloesembomen loopt 🙂 Ik ben ookzo blij dat ik er precies op het goede moment was qua drukte. Vorig jaar stonden er meer mensen dan bloesems op mijn foto en dat is nu gelukkig wel anders ♥

 8. Josephine 14 april 2018 op 9:51 am - Beantwoord

  Prachtig, echt geweldig! Bedankt voor deze leuke tip! Worden er uiteindelijk ook kersen geplukt, eigenlijk?

 9. Hilly Nicolay 14 april 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat prachtig!
  Zo leuk ook jij in je roze jas:)

  Ik heb er van genoten!

  Lentegroet,
  Hilly

  • Romy 14 april 2018 op 11:44 am - Beantwoord

   Dat is wel een goede vraag! Ik heb geprobeerd het antwoord via Google te achterhalen, maar kon het helaas niet vinden. Voor zover ik weet worden er geen kersen geplukt.

  • Romy 14 april 2018 op 11:45 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 Lentegroetjes terug!

 10. Anna 14 april 2018 op 10:26 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige foto’s zeg! Toevallig staat er ook zo’n boom bij mij in de straat haha, een stukje dichterbij dan Amsterdam :p Ik kan me voorstellen dat het daar enorm druk is, de bloesem periode is natuurlijk maar een keer per jaar en het is ook zo weer voorbij! Je jas past er trouwens perfect bij, wat een mooie kleur <3

  • Romy 14 april 2018 op 11:46 am - Beantwoord

   Dankjewel! ♥
   Wat gaaf dat er zo’n bloesemboom bij jou in de straat staat! Dat is natuurlijk al helemaal dichtbij, haha. Ik zie zelf ook regelmatig dit soort losse bomen staan, bijvoorbeeld in tuinen, en word steeds weer enthousiast vals ik er een zie 🙂

 11. Mariëlle 14 april 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat mooooi <3 Ik ben echt dol op bloesems!

 12. Nesrin 14 april 2018 op 1:04 pm - Beantwoord

  Oh wauw…die eerste foto Romy is prachtig! Echt prachtig! Ik wil dit ook real life meemaken en ga het zeker onthouden.

  • Romy 14 april 2018 op 10:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! ?? Ik kan het je zeker aanraden om eens zelf een kijkje te nemen.

 13. Johanne 14 april 2018 op 1:37 pm - Beantwoord

  Waaauw, wat mooi zeg! Supermooie foto’s ! Idd, wat Nesrin zegt, die eerste foto <3. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het Amsterdamse bos niet ken. Maar nu moet ik er wel een keertje heen!

  • Romy 15 april 2018 op 1:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥
   Het Amsterdamse Bos is zeker een aanrader. Het Bloesempark is maar twee weken volop in bloei, maar het Amsterdamse Bos is eigenlijk altijd wel een fijne plek 🙂 Ik woon er redelijk vlak bij (30 minuten fietsen) en kom er al jarenlang heel graag.

 14. Zo simpel is dan geluk 14 april 2018 op 5:50 pm - Beantwoord

  Zo mooi!

 15. Sija 14 april 2018 op 5:53 pm - Beantwoord

  Aaaaah zo mooi! Hadden ze in elke stad maar zo’n bloesempark. Super leuke foto’s met je moeder <3 Liefs!

  • Romy 15 april 2018 op 1:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, wat zou het geweldig zijn als er overal zo’n mooi bloesempark zou zijn ♥

 16. Nikita 14 april 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

  Als ik dit soort beelden zie, weet ik dat de mens magie kan maken en veel goeds kan doen. Maar we kunnen niet op tegen de schoonheid van de natuur. Ik vind dit prachtig! Twee jaar had ik fotografie op school en we mochten vrij in de stad fotograferen (met een thema) en toen zijn we ook bij een Japanse bloesemboom gepasseerd en daar heb ik ook rijkelijk foto’s gemaakt. Al waren ze al wat meer roze dan op jouw foto’s. Maar dit is oprecht een van de mooiste bomen die ik ooit heb gezien. Mooie foto’s! En je profielfoto op Facebook is trouwens ook prachtig! 🙂

  • Romy 15 april 2018 op 1:15 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! En wat onwijs gaaf dat je voor fotografie op school ook foto’s hebt gemaakt van de Japanse bloesembomen. Ik vind het ook zo’n prachtig gezicht en heb bijna nooit zoiets moois gezien als dit mooie park met bloesembomen 🙂

 17. Mariska 14 april 2018 op 8:15 pm - Beantwoord

  Echt prachtig die foto’s! Maar ook die bomen die zo in bloei staan 🙂 Bij mij in de buurt heb ik ook zo’n boom en probeerde er laatst al een foto van te maken maar helaas niet gelukt.

  • Romy 15 april 2018 op 1:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Hopelijk lukt het jou binnenkort ook om de boom bij jou in de buurt te fotograferen.

 18. Susan 15 april 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  Wauw <3

 19. Saskia 15 april 2018 op 10:23 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s zeg! Ik hou echt van bloesem bomen. Dank dus voor de tip!

  • Romy 15 april 2018 op 1:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Mocht je een keer in de buurt zijn van het Bloesempark, dan kan ik je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen. Het ziet er daar zo mooi uit.

 20. Mei Qi 15 april 2018 op 2:13 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie foto’s!!

 21. Lieke van Veen 15 april 2018 op 4:07 pm - Beantwoord

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er wel super mooi uit.
  Ben zelf ook niet zo’n fan van Amsterdam.

 22. Evelyne 15 april 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

  1 woord! WAAUW! Ik hoorde er nog niet van (waarschijnlijk omdat ik Belgisch ben :p ) maar ik zou er wel eens heen willen.

  • Romy 15 april 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is zeker een aanrader om hier eens naartoe te gaan. Het is zo’n magisch mooie plek!

 23. Jorinde 15 april 2018 op 8:37 pm - Beantwoord

  Wow, wat een mooie foto’s! Echt een prachtige plek. Ik vind dit altijd zo’n fijne tijd van het jaar met al die bloesems in bloei!

  • Romy 16 april 2018 op 11:10 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, het is echt zo’n mooie tijd, nu alles volop in bloei staat ?

 24. Odetta 16 april 2018 op 6:57 am - Beantwoord

  Nog nooit! Je hoeft nu niet helemaal naar Japan voor de prachtige bloesems, geniaal! Je zult jezelf wel helemaal tussen de roze wolken bevonden hebben.

  • Romy 16 april 2018 op 11:22 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het voelde eigenlijk als een prachtig stukje Japan in Nederland 🙂

 25. Hermien - KouweKleren 16 april 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  Ach, die foto’s met je moeder zijn ook zo leuk!

 26. Vivian 16 april 2018 op 1:34 pm - Beantwoord

  Wat prachtig inderdaad zeg, daar wil ik zeker eens heen!

  • Romy 16 april 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Als je ooit in de buurt bent in de bloesemperiode, is dit park zeker een aanrader wat mij betreft 🙂