Sprookjeachtig mooi! | Het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos

Veel magischer kan het niet worden dan een wandeling maken onder een witte hemel van prachtige bloesems. Toch is dit een sprookjesachtig landschap dat je met eigen ogen kunt bewonderen. Ieder jaar staat de Japanse kers ongeveer 2 weken lang in bloei, wat de meest prachtige plaatjes oplevert. Bijna on-Nederlands is het prachtige Bloesempark bij het Amsterdamse Bos, waar talloze bomen met Japanse kersenbloesems staan. Gisteravond vond ik het perfecte moment om deze magisch mooie plek volop in bloei te ontdekken! Ik laat je graag mijn foto’s zien om ook jou een kijkje te geven in dit bijzondere stukje bloesempracht.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesembloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

De lente op haar mooist

Sprookjesachtig, magisch en de lente op haar mooist. Dat zijn de woorden die het eerste in mij opkomen als ik het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos zou moeten beschrijven. Het Bloesempark bestaat uit twee grasvelden aan weerszijden van een looppad, waarop talloze bomen met bloesems zijn neergezet. Ook is er een rond parkje aan het einde van het wandelpad met een hele cirkel van mooie bloesembomen. Een prachtig gezicht! Dit Bloesempark is ooit aangelegd voor de Japanse gemeenschap in Amstelveen. Deze gemeenschap viert hier het Kersenbloesemfeest in dit Bloesempark tijdens de korte bloeiperiode, maar ook voor ieder ander is deze mooie plek een bezoekje meer dan waard.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem bloesempark amsterdamse bos kersenbloesembloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Een glimp opvangen van de roze bloesems

Het is een stukje lopen vanaf de parkeerplaats naar dit mooie park, onder andere over een loopbrug. Het Bloesempark is goed verstopt aan de rand van het Amsterdamse bos en mijn hart maakte direct een sprongetje toen ik vanuit de verte al een glimp van de roze bloesems kon opvangen tussen de struiken. Hoe dichterbij ik kwam, hoe mooier het werd. Overal waar je kijkt, zie je de kleine witte bloemetjes met roze hartjes. Het zullen er vast vele tienduizenden zijn, die samen een prachtige witte hemel boven je hoofd vormen. Ik kon dan ook niet anders dan mijn camera direct tevoorschijn te halen en dit mooie stukje natuur vast te leggen.

Een drukte van jewelste

Ondanks de verscholen ligging ben je alleen zeker niet de enige die dit Bloesempark bij het Amsterdamse Bos heeft ontdekt. Het is er over het algemeen een drukte van jewelste, zeker in het weekend. Mijn moeder en ik gingen daarom bewust op een vrijdagavond om de grootste drukte te vermijden en verzekerd te zijn van een parkeerplekje. Het aantal mensen viel daardoor heel erg mee, maar ik herinner me dat ik vorig jaar op een weekenddag niet alleen verbaasd was over de vele bloesems, maar ook over de immense stoet met mensen die allemaal net zo graag de bloesems met eigen ogen willen zien als jij.

Tip: Heb je de mogelijkheid om doordeweeks te gaan? Dan raad ik je dat zeker aan. Het is er dan veel rustiger en je hebt meer parkeermogelijkheden.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem bloesempark amsterdamse bos kersenbloesembloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Een plek uit een sprookjesboek

Wil je graag de mooiste lentefoto’s maken om dit seizoen vast te leggen? Dan ben je bij het Bloesempark aan het juiste adres. Ik voelde me als een meisje in een sprookjesboek dat door een magisch mooie wereld dartelt in haar favoriete roze jas. Roze bloesems, dat is natuurlijk al een feestje op zich. Maar lopen onder een hemel van witte en roze bloesems, tussen de dwarrelende bloesemblaadjes en de takken in volle bloei, kan mijn lentegevoel al helemaal niet meer stuk. Het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos heeft dan ook absoluut alles in huis voor een romantische picknick, een bijzondere wandeling of gewoon een prachtig kiekje in de ultieme lentesferen.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

Goed om te weten over het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos!

Je kunt op alle dagen van de week terecht in het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos. Ook is het Bloesempark gratis toegankelijk en altijd open. Het park is bereikbaar met de auto of met het OV (mits je een stukje lopen niet erg vindt!), maar bij goed weer is fietsen natuurlijk ook een optie voor wie in de buurt woont. Wil je het Bloesempark op zijn allermooist zien? Houd dan de Facebook-pagina van het Amsterdamse Bos goed in de gaten. Daar houden ze je op de hoogte van de bloeiperiode. Meestal valt de bloeiperiode tussen eind maart en begin april.

De bezoekersinformatie voor 2018 vind je op de website van het Amsterdamse Bos.

Ben jij weleens bij het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos geweest?

Volg:
Deel:

51 Reacties

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 09:19

   Ik kan het je zeker aanraden om een keer een bezoekje te brengen :) Het is er zo mooi.

 1. 14 april 2018 / 08:31

  Wauwie wat prachtig! In mijn oude dorp hebben we ook een straat vol met bloesems, is altijd zo’n plaatje! Van de week maar even langsgaan. Mooie foto’s ook met je moeder :)
  Neverdullmoments blogde over…New York – dag 2 (deel 1)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 09:19

   Dankjewel! Zo’n straat met bloesems klinkt ook heel mooi trouwens. Het is zo’n prachtig gezicht om al die bloesem bij elkaar te zien.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 09:20

   Als je een keer in de buurt bent in de bloesemperiode, is het zeker een aanrader :) Het is absoluut een van de mooiste plekken die ik in Nederland heb gezien.

 2. 14 april 2018 / 08:43

  Wauw wat prachtig! En wat een super mooie foto’s heb je gemaakt. Ik rij er eigenlijk dagelijks vlakbij langs, misschien moet ik aankomende week eens een tussenstop maken zeg. Bijna betoverd zo mooi is het.
  Larissa blogde over…Daily Struggles is voortaan Gelukkigerwijs

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 09:21

   Dankjewel!
   En wat leuk dat je bijna elke dag langs het Bloesempark rijdt. Het is een tussenstop zeker meer dan waard! En als je een keer aan het einde van een werkdag stopt, heb je meteen de mazzel dat het waarschijnlijk vrij rustig is. Het schijnt dat de bloesem deze week op z’n mooist is :)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 09:22

   Dankjewel! :) Ik kan het je absoluut aanraden om een keer een kijkje te nemen.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 11:41

   Dankjewel voor je superlieve reactie! En ik kan je zeker aanraden om dit weekend of volgende week ook te gaan. Het is er zó mooi!

 3. 14 april 2018 / 09:51

  Wat is het sprookjesachtig mooi daar! En wat een geluk dat je het net op een iets rustiger moment trof. Ik zag namelijk al foto’s voorbij komen van mensen die aankwamen en gelijk weer omdraaide omdat het zo onwijs druk was. Je foto’s zijn prachtig en de bloesem gooit een extra magisch sausje over iedere foto ♥️
  Linda blogde over…Beginnen met veganistisch eten – de basis

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 11:42

   Absoluut! Het is net een sprookje als je tussen de bloesembomen loopt :) Ik ben ookzo blij dat ik er precies op het goede moment was qua drukte. Vorig jaar stonden er meer mensen dan bloesems op mijn foto en dat is nu gelukkig wel anders ♥

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 11:44

   Dat is wel een goede vraag! Ik heb geprobeerd het antwoord via Google te achterhalen, maar kon het helaas niet vinden. Voor zover ik weet worden er geen kersen geplukt.

 4. 14 april 2018 / 10:08

  Wat prachtig!
  Zo leuk ook jij in je roze jas:)

  Ik heb er van genoten!

  Lentegroet,
  Hilly
  Hilly Nicolay blogde over…BELOFTEVOL

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 11:45

   Dankjewel voor je leuke reactie! :) Lentegroetjes terug!

 5. 14 april 2018 / 10:26

  Wauw wat een prachtige foto’s zeg! Toevallig staat er ook zo’n boom bij mij in de straat haha, een stukje dichterbij dan Amsterdam :p Ik kan me voorstellen dat het daar enorm druk is, de bloesem periode is natuurlijk maar een keer per jaar en het is ook zo weer voorbij! Je jas past er trouwens perfect bij, wat een mooie kleur <3
  Anna blogde over…Outfit | Mijn nieuwe gestreepte broek & eindelijk lente!

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 11:46

   Dankjewel! ♥
   Wat gaaf dat er zo’n bloesemboom bij jou in de straat staat! Dat is natuurlijk al helemaal dichtbij, haha. Ik zie zelf ook regelmatig dit soort losse bomen staan, bijvoorbeeld in tuinen, en word steeds weer enthousiast vals ik er een zie :)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2018 / 22:45

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! ?? Ik kan het je zeker aanraden om eens zelf een kijkje te nemen.

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 13:12

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥
   Het Amsterdamse Bos is zeker een aanrader. Het Bloesempark is maar twee weken volop in bloei, maar het Amsterdamse Bos is eigenlijk altijd wel een fijne plek :) Ik woon er redelijk vlak bij (30 minuten fietsen) en kom er al jarenlang heel graag.

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 13:13

   Dankjewel! Ja, wat zou het geweldig zijn als er overal zo’n mooi bloesempark zou zijn ♥

 6. 14 april 2018 / 19:31

  Als ik dit soort beelden zie, weet ik dat de mens magie kan maken en veel goeds kan doen. Maar we kunnen niet op tegen de schoonheid van de natuur. Ik vind dit prachtig! Twee jaar had ik fotografie op school en we mochten vrij in de stad fotograferen (met een thema) en toen zijn we ook bij een Japanse bloesemboom gepasseerd en daar heb ik ook rijkelijk foto’s gemaakt. Al waren ze al wat meer roze dan op jouw foto’s. Maar dit is oprecht een van de mooiste bomen die ik ooit heb gezien. Mooie foto’s! En je profielfoto op Facebook is trouwens ook prachtig! :)
  Nikita blogde over…Persoonlijk ~ Op het nippertje

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 13:15

   Dankjewel voor je lieve compliment! En wat onwijs gaaf dat je voor fotografie op school ook foto’s hebt gemaakt van de Japanse bloesembomen. Ik vind het ook zo’n prachtig gezicht en heb bijna nooit zoiets moois gezien als dit mooie park met bloesembomen :)

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 13:17

   Dankjewel! :) Hopelijk lukt het jou binnenkort ook om de boom bij jou in de buurt te fotograferen.

 7. 15 april 2018 / 10:23

  Wat een prachtige foto’s zeg! Ik hou echt van bloesem bomen. Dank dus voor de tip!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 13:25

   Dankjewel! :) Mocht je een keer in de buurt zijn van het Bloesempark, dan kan ik je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen. Het ziet er daar zo mooi uit.

 8. 15 april 2018 / 16:07

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er wel super mooi uit.
  Ben zelf ook niet zo’n fan van Amsterdam.

 9. 15 april 2018 / 18:45

  1 woord! WAAUW! Ik hoorde er nog niet van (waarschijnlijk omdat ik Belgisch ben :p ) maar ik zou er wel eens heen willen.
  Evelyne blogde over…Van 10 tot 1

  • Romy
   Auteur
   15 april 2018 / 19:44

   Dankjewel! Het is zeker een aanrader om hier eens naartoe te gaan. Het is zo’n magisch mooie plek!

 10. 15 april 2018 / 20:37

  Wow, wat een mooie foto’s! Echt een prachtige plek. Ik vind dit altijd zo’n fijne tijd van het jaar met al die bloesems in bloei!
  Jorinde blogde over…Mijn citytrip musthaves

  • Romy
   Auteur
   16 april 2018 / 11:10

   Dankjewel! Ja, het is echt zo’n mooie tijd, nu alles volop in bloei staat ?

 11. Odetta
  16 april 2018 / 06:57

  Nog nooit! Je hoeft nu niet helemaal naar Japan voor de prachtige bloesems, geniaal! Je zult jezelf wel helemaal tussen de roze wolken bevonden hebben.

  • Romy
   Auteur
   16 april 2018 / 23:22

   Absoluut! Het voelde eigenlijk als een prachtig stukje Japan in Nederland :)

  • Romy
   Auteur
   16 april 2018 / 23:34

   Dankjewel! Als je ooit in de buurt bent in de bloesemperiode, is dit park zeker een aanrader wat mij betreft :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge