Weekendoverzicht | Bloesempark, geel kastje & Creative Life

1 apr 2019 | Persoonlijk | 34 reacties

1 april! Nee, dit blogartikel is niet één grote grap. Maar ik moet het wel even laten bezinken dat de maand april alweer is aangebroken. Meestal plaats ik op de eerste dag van een nieuwe maand een maandoverzicht. Maar aangezien het grootste deel van mijn maand maart is samen te vatten met de woorden “werken, klussen, opruimen”, zal ik je dat overzicht dit keer besparen. Wel vertel ik je graag meer over het heerlijke weekend vol hoogtepunten waarmee ik de maand maart afsloot. Inclusief een bezoekje aan het bloesempark, een geel kastje en een creatief uitje.

bloesem foto's golden hour

Rustpuntjes in de drukte

Ontspanning is in een drukke tijd geen luxe, maar eigenlijk pure noodzaak. Daar ben ik de afgelopen weken wel achtergekomen. Een verhuizing is aardig tijdrovend, zeker in combinatie met mijn werk en de (ontzettend toffe!) freelance klussen die ik heb lopen. Je hoort mij niet klagen, want ik geniet oprecht van alles wat ik op dit moment doe. Ja, zelfs het klussen in mijn woning is geen straf. Toch was een weekend niet alleen maar met klussen bezig zijn héél welkom. Even bijtanken, leuke dingen doen en genieten van de zon, de natuur en de fijne lentezon vormden samen de energie-opwekkende cocktail die ik nodig had.

bloesem foto's
bloesem foto's
kersenbloesem fotografie

Gouden uur in het Bloesempark

Afgelopen vrijdag beleefde ik een heerlijk productieve freelancedag. Deze zonnige lentedag kreeg een gouden randje door het feit dat ik voor het eerst zonder jas naar buiten kon en eindigde met het “gouden uur” op een sprookjesachtige plek: het Bloesempark in Amstelveen. Zoals ieder jaar wilde ik ook dit jaar de prachtige bloesembomen weer met eigen ogen bewonderen. Ik woon op fietsafstand van het park en voel me oprecht een geluksvogel dat ik hier na een werkdag binnen een mum van tijd kan zijn.

» Meer weten over het Bloesempark in Amstelveen? Ik schreef er vorig jaar dit uitgebreide artikel (inclusief veel foto’s!) over.

kersenbloesempark amstelveen
bloesem foto's
bloesem foto's

Wat een feestje was het dat mijn moeder en ik de zon net achter de bomen zagen zakken. Een prachtige lichtval was het gevolg! Stiekem ben ik met de foto bovenaan dit artikel inclusief fel zonlicht best wel in mijn nopjes (dankjewel, mama!). Die foto geeft me precies het lentegevoel waar ik zo blij van word. Maar ook de bloesem zelf mocht uiteraard niet aan mijn lens ontsnappen. Aangezien het bloesempark niet bepaald een onontdekt pareltje is (het is er vaak razend druk!), vond ik het een leuke uitdaging om foto’s te maken waarop zo min mogelijk selfiesmakende toeristen, rondrennende kinderen en picknickende voorbijgangers te zien waren. Bij de foto’s in dit artikel is dat in ieder geval gelukt.

bloesem foto's 50 mm

Hoogtepunt 2: een gele kast!

Na een nacht slapen was het tijd voor hoogtepunt nummer 2: mijn tv-kast ophalen. Ik zal je daar even over bijpraten. Ik had namelijk al een tijdje geleden mijn jacht op een mooie tv-kast geopend. Mijn waslijst aan wensen was niet bepaald kort en ik kon met mijn kieskeurigheid dan ook zo snel niet iets vinden wat daaraan voldeed… Totdat ik vrijdagavond op Marktplaats een nieuwe zoekwoordstrategie probeerde en daarmee opeens bij een geel kastje op Marktplaats uitkwam. Een uniek exemplaar dat was opgeknapt door ‘De Kastjesdokter’ en dat precies “mijn” kleur okergeel had. Verliefd was ik à la minute.

Gelukkig kwam het kastje ook in het echt door mijn strenge keuring heen. En dus reed ik – heel voorzichtig (iets met drempels en een achterbak die nét groot genoeg is) – een kastje rijker verder op weg naar de volgende bestemming: Ikea. Ook mijn broertje gaat in april het huis uit, dus het was een feestje om samen de woonwinkel onveilig te maken. Bepakt en bezakt kwamen we vrolijk en wel weer thuis.

creative life

Hoogtepunt 3: Creative Life

Ik sloot het weekend af met een derde hoogtepunt: een dagje naar de creatieve beurs Creative Life met mijn vriendin Jolanda. Ik had kaartjes gewonnen voor deze beurs, waar onder andere veel creatieve ondernemers te vinden zijn. Kalligrafie, illustreren, planten verzorgen, handletteren, borduren, servies schilderen… er zijn weinig hobby’s die je hier níet kunt vinden. En dat ook nog eens in een prachtig roze interieur in de industriële Werkspoorkathedraal in Utrecht. Heel leuk en inspirerend om te zien wat mensen maken! Ik heb wel een paar keer geroepen “Dit wil ik ook nog eens leren!”.

Ook leuk was dat we de lieve Dagmar toevallig tegen het lijf liepen, die zo lief was om ons aan te spreken en die spontaan voorstelde om Jolanda en mij te fotograferen op deze roze bank. Overigens ontdekten we pas bij thuiskomst dat onze kleding verrassend goed matchte met de omgeving en met elkaar. Zou telepathie dan toch bestaan?!

Tijd voor een nieuwe week én een bank!

En nu sluit ik dit weekend met een glimlach af met het schrijven van dit blogartikel. Er staat weer een nieuwe volle week op de planning, maar wel met veel leuke werkzaamheden, mooie freelance klussen en een paar fijne afspraken. Zo wordt deze week mijn bank eindelijk geleverd na 12 weken wachten. Ik kan mijn nieuwsgierigheid nauwelijks nog bedwingen. Laat deze week dus maar snel beginnen!

Ik wens jou ook een stralende nieuwe week toe.

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen weekend?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

34 Reacties

 1. Marije

  Mooie en leuke hoogtepunten! Die bloesemfoto’s geven inderdaad precies het lente gevoel weer.

  Antwoord
 2. Audrey

  Prachtige foto’s! Je moeder ziet er ook echt nog jong uit!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ook namens mijn moeder trouwens: ze ging helemaal glunderen toen ze jouw reactie las :)

   Antwoord
 3. Josephine

  Mooie foto’s Romy! Elk jaar laat je weer van die mooie plaatjes uit het Bloesempark zien; daar moet ik toch ook eens een keer op tijd aan denken. ;-) Heel veel bloesem heb ik dit weekend niet gezien, maar ik heb wel genoten van de zon. :-)
  Het klinkt als een heel leuk en creatief weekend! Veel succes deze week met al je taken!

  Antwoord
  • Romy

   Ook genieten van de zon is al een fijne besteding van een lenteweekend! Maar mocht je ooit in de buurt zijn van het Bloesempark in de bloeiperiode, dan is het zeker een aanrader. Je kunt je er heerlijk uitleven met je camera :)

   Antwoord
 4. Naomi

  Wat mooi, die foto’s van het bloesempark! Hier in de buurt doe ik het met losse bomen, maar ik zie ze allemaal. Zo mooi. En veel plezier met je bank. Hoe langer je wacht, hoe meer je geniet, moet je maar denken…

  Antwoord
  • Romy

   Absoluut! Juist omdat ik zó lang heb uitgekeken naar de bank, kan ik er straks vast nóg meer van genieten.
   Tof dat jij de losse bloesembomen ook zo graag bewondert. Of het nu een park is of allemaal losse bomen, bloesembomen blijven gewoon prachtig.

   Antwoord
 5. Darina

  Mooie hoogtepunten. Het bloesempark ziet er adembenemend mooi uit! Heel veel plezier met je nieuwe bank en een hele fijn week!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het park is echt een magische plek om rond te lopen. Zo mooi om al die bomen bij elkaar te zien!
   Voor jou ook een heel fijne nieuwe week! <3

   Antwoord
 6. Dio

  Super mooi al die bloesem. Een beetje jammer dat ik dit seizoen nu mis in Nederland. Hier in Barcelona heb je maar weinig bloesem. En wat tof dat je naar Creative Life bent geweest. Daar ga ik normaal ook altijd heen. Zó leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Creative Life is inderdaad echt een tof event. Ik was er voor het eerst, maar vond het erg leuk om te zien wat iedereen maakt. Het is dat er niet 30 uren in een dag zitten, maar anders zou ik zo’n beetje alle hobby’s daar wel een keer zelf willen uitproberen ;)
   Jammer dat er in Barcelona nauwelijks bloesem is! Ik vind dit door de vele bloesembomen toch altijd wel een van de mooiste en fijnste periodes van het jaar.

   Antwoord
 7. Jenn

  Mooie foto’s! Het bloesempark is een beetje ver weg voor mij, maar gelukkig is er in mijn eigen wijk ook volop bloesem te zien. Creative Life kende ik niet, maar lijkt me leuk om een keer naar toe te gaan!

  Antwoord
  • Romy

   Creative Life is zeker een aanrader als je van creatieve beurzen houdt. Ik vond het heel inspirerend en vond de beurs zelf ook heel mooi opgezet.
   Mooi hè, die bloesem! Heerlijk dat jij er ook van kunt genieten door de vele bloesembomen bij jou in de buurt.

   Antwoord
 8. anouk

  Wat een prachtige Bloesem foto’s! Zo jammer dat het helemaal aan de andere kant van het land is! Gelukkig zijn in Drenthe ook alle bloesembomen vol in bloei en kom ik er een heleboel tegen als ik straks naar het station fietst. Fijn eerste dag van april :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat een feestje hè, om al die bloesem in bloei te zien! Hopelijk kun jij er ook nog een tijdje van genieten tijdens de fietstochtjes naar het station :)

   Antwoord
 9. Ilona Wielinga

  Fijn artikel weer. Voor mij was het toch echt wel een hoogtepunt dag ik in Londen ben en daar ook nog eens vrienden ben geworden met een Australische jongen. Die bloesemfotos zijn trouwens echt heel erg mooi.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment over de foto’s! En wat ontzettend leuk dat je in Londen bent! Geniet van je tijd daar én van het leuke contact met de Australische jongen! :)

   Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!

   Antwoord
 10. Anna

  Wat een leuke foto’s Romy! De creative life beurs lijkt me heel leuk! Misschien dat ik volgend jaar ga, maar wat zien jullie er inderdaad super goed en match-end uit hahaha! Leuk artikel! Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wel een goede match met de achtergrond, hè?! Ik moest ook wel lachen toen ik er achteraf achterkwam dat we perfect bij de achtergrond pasten. De beurs is zeker een aanrader trouwens. Wij kwamen helemaal geïnspireerd weer thuis.

   Antwoord
 11. Jorinde

  Wat een prachtige foto’s van het park! Ik vind deze periode zo onwijs mooi met als die bloesems. Zorgt voor een instant voorjaars gevoel. Tel daar wat zonnige dagen bij op! Heel fijn trouwens dat het zo goed gaat met je huis en alles wat je hebt lopen. Ik moest ook een paar weken op de bank wachten, je kan zo blij worden als hij dan eindelijk arriveert. Ben heel benieuwd geworden naar je huis en inrichting!

  Antwoord
  • Romy

   Deze periode van het jaar is ook een van mijn favorieten. Heerlijk dat de zon weer schijnt, dat het lang licht is én dat de bloesem volop in bloei staat. Echt genieten vind ik dat! Mooi om te horen dat jij er ook volop van kunt genieten.
   Dankjewel voor je leuke berichtje! Ik kan ook niet wachten totdat de bank er straks is. Het is zo fijn dat ik langzaamaan wat meer spullen in huis heb staan, waardoor het echt mijn plekje wordt :)

   Antwoord
 12. chucky1012

  Ben zo benieuwd naar de tv kast en je nieuwe bankstel….
  Zo een leuke week had je.
  Prachtige foto’s.

  Een fijne avond ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om dat te horen! Ik kan ook niet wachten totdat de bank staat en de woonkamer al helemaal echt mijn plekje wordt.
   Voor jou ook een heel fijne avond!

   Antwoord
 13. Jacqueline

  Zo mooi al die bloesem!
  Hier even geen hoogtepunten dit weekend, kelderzwam ontdekken bij het klussen was een echt dieptepunt. Maar des te beter zal de rest van de week worden!

  Antwoord
  • Romy

   Balen van die kelderzwam! Maar that’s the spirit: als je begint met het dieptepunt kan deze week haast alleen maar beter worden ;)

   Antwoord
 14. Justine

  Fijne hoogtepuntje, kan me helemaal voorstellen dat je hier blij van wordt!
  En waaaauw die bloesemfoto’s, echt prachtig! Ik krijg nu echt heel veel zin om hier ook naartoe te gaan, zo mooi. Die van jou met de bomen op de achtergrond is ook echt heel tof, mooi!!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie op de foto’s! Het is ook echt een magische plek, waar je geweldige foto’s kunt maken. Mocht je er toevallig in de buurt zijn de komende week, dan is het zeker een aanrader om er met je camera naartoe te gaan :)

   Antwoord
 15. Saskia

  Leuk hoor zo’n spontane foto samen<3
  En ik heb echt genoten van je mooie bloesem foto's.. Ik maak er ook steeds meer, kan daar echt van genieten!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik word ook nog steeds blij als ik alle bloesemfoto’s opnieuw bekijk. Het is gewoon zo’n mooie tijd van het jaar met alle bloesem die volop in bloei staat.

   Antwoord
 16. Mariska

  Wat leuk dat je naar zo’n beurs bent geweest en je foto’s zijn weer prachtig! Ben benieuwd naar hoe je huis eruit komt te zien :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! De beurs was zeker een aanrader. En ik kan ook niet wachten totdat ik mijn interieur over een tijdje kan laten zien :)

   Antwoord
 17. Hilly

  Wat een prachtige foto’s.
  Die samen met je moeder, zo trots allebei.
  Wat leuk om te zien.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs