Blogfoto’s maken. Het is toch wel een van mijn favoriete aspecten van bloggen. Natuurlijk ben ik dol op schrijven, maar ik vind het al net zo leuk om van vrolijke spullen een geschikte foto te maken. Mijn favoriete foto’s zijn toch wel flatlays, oftewel foto’s die je van bovenaf neemt van een tafereeltje tegen een leuke achtergrond. Nog elke dag leer ik nieuwe dingen bij over blogfoto’s maken en juist dat leerproces is zo leuk. Omdat ik weleens vragen of complimentjes krijg over mijn foto’s, vertel ik vandaag hoe ik mijn blogfoto’s eigenlijk maak. Ik geef je meteen een paar tips die mij helpen bij ‘het perfecte plaatje’.

tips voor blogfoto's flatlays

1. Zorg voor een mooie achtergrond

Een professionele fotostudio heb ik niet. Ik heb weleens een lightbox geprobeerd, maar tot nu toe werk ik het liefst met een simpel wit kleedje (€ 10 bij Kwantum). Andere geschikte achtergronden zijn bijvoorbeeld een witte tafel, cadeaupapier, een plaid, een tafelkleed of een laken. Soms kies ik liever voor een gekleurde achtergrond. Daarvoor gebruik ik dan vaak een placemat, een snelhechter, een tafelkleedje of een gekleurde plaid. Wil je je foto een iets stoerder tintje geven? Dan kan ook een houten tafel, een snijplank (zie hieronder) of een dienblad bijvoorbeeld heel geschikt zijn. Van Claire kreeg ik ooit de tip dat je ook een plank kunt beplakken met bijvoorbeeld marmerfolie. Zo heb je een speciale achtergrond zonder dat je daar allerlei dure materialen voor hoeft aan te schaffen.

2. Maak meerdere foto’s achter elkaar

Nog een tip voor blogfoto’s is om die te maken in series. Ik trek er vaak op zaterdag een uur of anderhalf voor uit om achter elkaar heel wat blogfoto’s en flatlays te schieten. Voor mijn flatlays trek ik namelijk allerlei lades en kasten open om spullen bij elkaar te zoeken. Dan is het wel zo handig als ik niet voor elke foto van alles tevoorschijn hoef te toveren en weer hoef op te ruimen. Nog een pluspunt: ik zit vaak helemaal in de flow als ik achter elkaar foto’s maak. Zolang je maar een beetje wisselt van producten en stijl van de foto, kun je met een paar verschillende producten vaak al heel veel verschillende foto’s maken. Zeker in de winter is dit werken in batches een aanrader trouwens. Dan maak je ze gewoon allemaal op het moment dat het licht geschikt is.

statistieken blog

3. Gebruik het juiste diafragma

Heb je een spiegelreflexcamera? Let dan bij je foto’s goed op het diafragma dat je kiest. Voor flatlays gebruik ik altijd een relatief klein diafragma (bijvoorbeeld f/11). Dit betekent dat je weinig scherpte-diepte hebt en dat dus alle onderdelen van je foto scherp zijn. Als ik daarentegen blogfoto’s maak van de zijkant en meer diepte in mijn foto’s wil creëren, dan kies ik voor een groot diafragma. Met een 50 mm-lens kun je zelfs voor f/1.8 kiezen. Daarmee krijg je heel veel diepte in je foto. Soms kun je zo hele leuke effecten bereiken. Hieronder zie je twee foto’s met verschillende diafragma’s. Bij de foto met de blauwe ondergrond gebruikte ik een klein diafragma (f/11). Voor de foto met het suikerpotje stelde ik mijn diafragma in op f/4. Zo komt de focus echt op het suikerpotje te liggen .

reversible bucketlist omgekeerde bucketlist

blond amsterdam suikerpot

4. Werk met laagjes

Ik zie ook weleens prachtige flatlays voorbijkomen zonder laagjes. Toch werk ik zelf het liefst met laagjes in mijn foto’s. Daarmee bedoel ik dat ik producten vaak op elkaar stapel of voor een beetje overlap zorg. Ik vind het namelijk leuk om op die manier een geheel te maken van de flatlay in plaats van dat het allerlei losse elementen zijn. Ik stapel bijvoorbeeld regelmatig notitieboekjes een beetje schuin op elkaar of leg een boekje op een planner met daaronder een etui. Je loopt het risico dat je foto op deze manier een beetje vol oogt. Maar met een beetje puzzelen (en dat is écht leuk om te doen!) kun je er vaak toch een mooi geheel van maken dat in balans is.

&c bikini

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

5. Speel met lijnen

Nog een tip voor blogfoto’s is om te spelen met lijnen. Je kunt op een flatlay alle spullen op een rijtje leggen, maar je kunt ook schuine en rechte lijnen in je foto afwisselen. Dat vind ik zelf altijd erg leuk om te doen. Ik leg mijn spullen vaak wat nonchalant neer, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het geheel niet te rommelig wordt. Zo leg ik 2 pennen vaak recht naast elkaar of laat ik lijnen met elkaar gelijk lopen. Dat zie je bijvoorbeeld hierboven bij de pen en de kaart. Zelf probeer ik vaak eerst iets uit, maak ik dan een proeffoto en schuif ik daarna verder totdat ik tevreden ben.

Extra tip: je kunt foto’s zo maken dat alles recht ligt, maar je kunt je camera ook schuin boven het flatlaytafereeltje houden. Op de 2 foto’s hieronder zie je goed het effect van een schuinere foto.

tips voor blogfoto's flatlays

tips voor blogfoto's flatlays

6. Maak aparte foto’s voor Instagram

Wil je ook graag flatlays op Instagram plaatsen? Dan worstel je er misschien mee dat blogfoto’s vaak rechthoekig zijn en Instagram-foto’s vierkant. Zelf maak ik daarom vaak aparte foto’s voor Instagram en voor mijn blog, in ieder geval als het om flatlays gaat. Voor Instagram zorg ik ervoor dat er links en rechts wat ruimte overblijft, zodat ik de foto vierkant kan bijsnijden.

7. Bewerk je foto’s na

Ik bewerk mijn blogfoto’s eigenlijk altijd voordat ik ze plaats. Ik heb zelf geen Photoshop of Adobe Lightroom, alhoewel ik er wel over nadenk om die programma’s aan te schaffen. In plaats daarvan gebruik ik een gratis bewerkingsprogramma dat ontzettend veel opties biedt: Photoscape. Ik kan je dit programma zeker aanraden. Vaak pas ik de kleurtemperatuur, het licht, het contrast en de diepte in mijn foto’s aan met dit programma. Je kunt er overigens ook leuke collages mee maken en afbeeldingen mee verkleinen. Echt een aanrader!

Leuke voorwerpen voor blogfoto’s

Al eerder gaf ik tips voor voorwerpen voor blogfoto’s. Inmiddels kan ik het lijstje uitbreiden met nog veel meer geschikte producten. Overigens hoef je echt niet veel geld uit te geven voor dingen om te gebruiken voor je foto’s. Zelf gebruik ik vaak spullen die ik al heb liggen of die ik vaak voor weinig geld bij Action, HEMA of Xenos heb gekocht. Hierbij nog een aantal tips voor voorwerpen die je kunt gebruiken:

 • Notitieboekjes
 • Nepbloemen of echte bloemen of planten
 • Sieraden
 • Nagellak en andere make-up
 • Schrijfgerei (pennen, washitape, nietmachine, paperclips)
 • Kaarsjes
 • Tijdschriften (ook als ondergrond)
 • Lampionnetjes of lampjes
 • Wenskaarten
 • Fotolijstjes
 • Servies
 • Etuis of toilettasjes
 • Glaswerk (zoals vaasjes)
 • Confetti
 • Gekleurd papier
 • Stofjes, kleding of sjaaltjes
 • Modeassecoires (een zonnebril, bril of tasje)
 • Je telefoon of laptop
 • Fotogenieke boeken

Ik hoop dat je iets met mijn tips voor mooie blogfoto’s en flatlays kunt ♥

Wat is jouw beste fotografietip (voor flatlays of voor andere foto’s)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 13 augustus 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat leuk om zo achter de schermen even mee te lezen, ik vind je foto’s altijd heel mooi en professioneel Leuk om altijd even te kijken wat je precies bij elkaar hebt gelegd 🙂

 2. Susan 13 augustus 2017 op 8:31 am - Beantwoord

  Super leuk artikel dit! Heel interessant ook 🙂

 3. Maaike 13 augustus 2017 op 8:34 am - Beantwoord

  Knap hoe je echt een beetje je eigen stijl hebt ontwikkelt met dit soort foto’s. En je geeft ook duidelijke tips! Ik maak eigenlijk niet zo vaak flatlays. Ik heb ook geen Adobe of photoshop. Ik gebruik het gratis programma Gimp. Dat is een erg uitgebreid bewerkingsprogramma. Doordat het zo uitgebreid is, is het soms ook ingewikkeld, dus ik ga een kijken wat photoscape voor mij kan betekenen 🙂

 4. Kim 13 augustus 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Hele goede tips! Zelf maak ik niet heel vaak echte flatlays, maar dat zou ik wel moeten doen. Het ziet er zo leuk uit.

 5. jonna@burgertrutjes 13 augustus 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Van jouw foto’s word ik altijd intens vrolijk! Handige tips, vooral dat van het laagjes opbouwen in de foto :). Heb sinds een tijdje een mooie camera maar moet er nog een beetje handigheid in krijgen.

 6. Marisk 13 augustus 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Goede tips! Foto’s maken is nog niet mijn sterkste punt. Ik geef mezelf er geen tijd voor en bedenk vaak iets voor een foto als het al donker is. Het staat wel op mijn lijstje! Eerst mijn blog op orde en dan ook steeds beter worden met de foto’s.

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:54 am - Beantwoord

   Precies, alles op z’n tijd! Het is ook even een kwestie van handigheid krijgen en ontdekken wat je wel en niet leuk vindt qua foto’s. Maar tegelijkertijd is dat ontdekkingsproces van je camera ook zó leuk!

 7. Sylvia 13 augustus 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips. Ik moet echt wat meer gaan stoeien met foto’s maken. Is gewoon echt niet een van mijn sterkste punten haha. Ik vind dat je het echt al heel goed doet. Fijne uitleg ook. Ik ga eens kijken of ik die functies ook op mijn simpele camera heb staan.

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:56 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En ik weet zeker dat jij ook foto’s kunt maken waar je helemaal tevreden over bent 🙂 Vaak heb je ook op simpelere camera’s wel een handmatig in te stellen diafragma. En voor flatlays maakt het niet eens zo uit als je die optie niet hebt. Vaak is bij een simpele camera namelijk automatisch alles scherp en dat is precies wat je wilt bij een flatlay 🙂

 8. Darina 13 augustus 2017 op 9:34 am - Beantwoord

  Fijne tips! Ik maak ook wel eens flatlays, vind dat erg leuk om te doen. Volgende keer ga ik flatlays ook in batches nemen.

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:56 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook graag flatlays maakt! Het is inderdaad soms zo’n heerlijk ’taakje’ om mee bezig te zijn 🙂

 9. Irene 13 augustus 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat een handige tips. Ik maak veel foto,s op onze eettafel. Ik bewerk nog steeds foto’s in Picasa, dus ik moet echt opzoek naar iets anders ?

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:57 am - Beantwoord

   Picasa is op zich ook een heel goed programma, hoor 🙂 Ik heb daar jarenlang mee gewerkt, totdat mijn computer Picasa niet meer ondersteunde. Nu ben ik heel tevreden over Photoscape en hierboven hoorde ik van Maaike dat het programma Gimp ook een goede optie is. Misschien eens het uitzoeken waard 🙂

 10. Marije 13 augustus 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Handige tips!

 11. Iris 13 augustus 2017 op 10:44 am - Beantwoord

  Wat leuk nom te lezen hoe jij je foto’s maakt! Het lijkt erg op mijn werkwijze, al kan ik nog wel wat leren van het bijstellen van het diafragma. Goeie tip!

 12. Josephine 13 augustus 2017 op 11:23 am - Beantwoord

  Ontzettend leuk dat je hier vandaag zo uitgebreid over schrijft, Romy! Ik kan vaak erg genieten van je foto’s en zit vaak te kijken hoe je nu weer een mooi plaatje hebt samengesteld. Ik vind je heel origineel in je achtergronden en rekwisieten! Zelf vind ik het toch wel moeilijk om mooie blogfoto’s te schieten. Omdat mijn onderwerpen zo verschillend zijn, kan ik niet vaak in batches fotograferen (dat lijkt me nu zo fijn in een vlaag van inspiratie!).

  Vooral foto’s bij receptenblogs vind ik lastig: Ik wil immers mijn gerechten ook niet koud laten worden / laten smelten tijdens het fotograferen. En bij stap-voor-stap foto’s moet het deeg soms ook gewoon écht de oven in. Daarnaast heb je nog de ingredienten: Gisteren zat ik te puzzelen hoe ik een maatbekertje slagroom, een grote citroen en een klein potje kleurstof leuk op de foto kreeg. Dat werd dus geen flatlay. 😉 En toen het gerecht klaar was, was het inmiddels donkerder geworden; dus het licht wat minder zoals ik het wilde. Desondanks vind ik het fotograferen wel een leuke uitdaging!

  • Romy 13 augustus 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend leuke compliment! Ik kan me voorstellen dat in batches fotograferen wat lastiger is als je veel verschillende onderwerpen hebt. En zeker bij zoiets als een recept lijkt fotograferen me inderdaad nog best een uitdaging. Ik had er nooit zo bij stilgestaan dat je dan ook soms zit te stoeien met dingen die bijvoorbeeld in de oven moeten en daardoor snel foto’s moet maken. Ik herken het zelf wel van de DIY’s die ik weleens maak. Daar moet ik echt flink wat tijd voor uit trekken en ik moet het ook echt midden op de dag doen om ervoor te zorgen dat de foto’s na een tijdje niet een stuk donkerder worden 😉 Haha, het blijft in ieder geval een leuke uitdaging inderdaad!

 13. Laurine 13 augustus 2017 op 11:47 am - Beantwoord

  Zo fijn dat je dit deelt! Ik sukkel zelf vaak nog met het maken van flatlays, maar met jouw tips moet het de volgende keer vast beter gaan! Dankje!

  • Romy 13 augustus 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt 🙂

 14. Patricia 13 augustus 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wat leuk zo’n kijkje achter de schermen. Leuke tips, ik ga ze zeker meenemen.

 15. Mariska 13 augustus 2017 op 12:53 pm - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad wel leuke tips als het gaat om het maken van foto’s. Zelf vind ik het teveel gedoe om voor Instagram dan weer andere foto’s te maken dan voor mijn blog bijvoorbeeld 🙂 Vind je flatlays altijd wel mooi!

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben zelf trouwens niet zo veel tijd kwijt aan mijn blogfoto’s aanpassen voor Instagram. Vaak laat ik een paar producten weg en heb ik dan een minuut later al een nieuwe foto die geschikter is voor Instagram 🙂

 16. Rianne 13 augustus 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  Heel leerzaam! Ik wil hier ook veel mee gaan expirimenteren, en dit is een handig opstapje om te beginnen

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:21 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn tips kunt! Het is echt heerlijk om met flatlays te experimenteren 🙂

 17. Sandra 13 augustus 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Dit vind ik zó moeilijk om zelf te doen! Nu ik bij jou dit allemaal zie en lees denk ik: ooohja! Maar dat zelf was ik nooit tot deze inzichten gekomen hoor. :p Dat spelen met lijnen vind ik vooral erg tof er uit zien! Wat een goede tip ook om gewoon zo’n goedkoop wit kleedke te kopen en dat als achtergrond te gebruiken. 🙂

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:22 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad wel even oefenen, flatlays maken. Maar (heel veel) oefening baart kunst en ik weet zeker dat het jou ook lukt 🙂 Met dat witte kleedje ben ik nog steeds zo blij. Echt mijn best bestede 10 euro, want ik heb het al zó vaak gebruikt 😉

 18. Nesrin 13 augustus 2017 op 3:30 pm - Beantwoord

  Jouw flatlays zijn prachtig. Bedankt voor de tips, ik ga er gebruik an maken.

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk om te horen dat je iets met mijn tips kunt 🙂

 19. Irene 13 augustus 2017 op 3:50 pm - Beantwoord

  Photoscape gebruikte ik ook altijd vroeger! Nu doe ik alle bewerkingen vooral met mijn Iphone. Haha 🙂 Ik vind zo’n flatlays altijd super mooi maar ik slaag er nooit echt in om er echt iets moois van te maken :p

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:23 pm - Beantwoord

   Wie weet komt dat nog: oefening baart kunst 🙂 Ik vind dat je wel hele gave foto’s maakt trouwens! Die selfie van vandaag vond ik bijvoorbeeld ook superleuk. Dat is dan weer iets waar ik niet zo handig mee ben, selfies 😛

 20. Eva 13 augustus 2017 op 5:38 pm - Beantwoord

  Hé wat een fijn blog heb jij! Leuk dat ik je blog heb ontdekt! Je foto’s zijn om van bij te smelten, wauw. Leuke tips!

 21. Nikita 13 augustus 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

  Toen ik nog blogde gebruikte ik een tijdje mijn camera die ik huurde van school in combinatie met mijn iPad/iPhone. Ik heb momenteel nog geen geld om te investeren in een dure camera. De kwaliteit is niet altijd 100 procent, maar vaak wel goed genoeg vind ik zelf. En ik wil eerst ook voelen dat ik echt serieus bezig ben met mijn blog vooraleer ik er zoveel geld in ga steken. Momenteel zijn er enkel een paar artikelen en is er nog geen sprake van een blog of site zelfs.

 22. Mylou 13 augustus 2017 op 8:35 pm - Beantwoord

  Heel mooie flatlays maak je! Ik vind het mega leuk om te doen, maar soms struggle ik er toch wel flink mee. Ik ben dan eigenlijk ook nooit tevreden met m’n flatlay. Maar oefening baart kunst, toch? Ik blijf het lekker proberen 🙂

 23. Claire 13 augustus 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

  He wat leuk om zo een kijkje te krijgen achter de schermen! Wat maak je mooie foto’s zeg. Ik vind jouw foto’s altijd zo origineel. Enne wat heb je veel fotoprops, daar ben ik stiekem wel jaloers op. Planten gebruik ik trouwens ook enorm vaak als extra touch 🙂

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik heb inderdaad de afgelopen maanden wel wat veel fotoprops verzameld, haha. Het scheelt dat ik voor foto’s vaak spullen gebruik die ik ook daarnaast nog gebruik, zoals notitieboekjes of nagellakpotjes. Maar ik moet toegeven dat mijn notitieboekjesverzameling wel een stuk ‘erger’ is geworden sinds ik blogfoto’s maak, haha.

 24. Anna 13 augustus 2017 op 11:43 pm - Beantwoord

  Wat een fijne en handige tips, leuk artikel! Ik vind het ook altijd zo tof om te zien hoe iedereen z’n eigen stijl heeft als het om flatlay’s (en andere foto’s natuurlijk) gaat. Zelf heb ik al een tijdje niet meer gefotografeerd, nu ik weer actief ben op mijn blog en Instagram moet ik er wel even inkomen hoor! Ik ga er binnenkort ook even goed voor zitten en allerlei leuke rommeltjes uit de kast plukken voor de foto’s.

  • Romy 14 augustus 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt leuk om verschillende fotografiestijlen te zien bij mensen. Alleen al daarom vind ik Instagram ook zo leuk. WAt leuk dat je binnenkort ook weer meer wilt gaan fotograferen nu je de blogsmaak weer te pakken hebt 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je foto’s.

 25. Marjan 14 augustus 2017 op 12:05 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blogpost! Je geeft goed tips en ik vind dat je prachtige foto’s maakt!

 26. Maaike 14 augustus 2017 op 3:20 pm - Beantwoord

  Tips zijn echt goed! 😀 Hier kan ik wel wat mee. Ook met dat marmerfolie, super handig ^.^

 27. Evelyne 14 augustus 2017 op 3:50 pm - Beantwoord

  Ik wou dat ik dit kon. Ik bedoel hiermee dat ik wel weet hoe het moet, maar de locatie waar ik mij bevind er zich niet toe dient. Ons huis is donker, meubels zijn donker, weinig natuurlijk licht, .. Buiten op het terras waait alles weg, dus dat is ook geen optie.. Gelukkig mist mijn blog die flatlay’s niet omdat ik over iets helemaal anders schrijf. Toch vind ik het jammer dat ik dit niet kan.

  • Romy 14 augustus 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat jouw huis niet echt geschikt is voor dit soort foto’s! Als je het leuk vindt om toch eens flatlays te proberen, is een daglichtlamp misschien een optie. Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar ik heb er veel positieve verhalen over gehoord van andere bloggers. Maar ik moet zeggen dat ik jouw foto’s altijd erg mooi vind, flatlays of niet 🙂

 28. bychristiana 15 augustus 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Je maakt ook echt gezellige foto’s. Ik gebruik zelf wel lampen, op die manier kan ik altijd fotograferen, ook op dagen dat het weer minder goed is. Ik maak ook zeker meerdere foto’s, zo heb je altijd genoeg om uit te kiezen.

  • Romy 15 augustus 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En zulke lampen lijken me eigenlijk ook wel heel handig. Ik ga me daar ook nog eens in verdiepen, want zeker in de winter lijkt het me wel een uitkomst.

 29. Babs 15 augustus 2017 op 12:34 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Ik ben er zo slecht in, bij mij lijkt het snel een rommeltje. Nu ga ik het weer een keer proberen, jij zorgt echt voor inspiratie, dank!

  • Romy 15 augustus 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat ik je een beetje kon inspireren 🙂

 30. Evelien 15 augustus 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

  Hier was ik al zolang benieuwd naar! Leuk dat je hierover hebt geschreven! Ik wil zelf ook wat vaker gaan fotograferen specifiek voor mijn blog, maar aangezien ik vooral mensen fotografeer, vind ik het nog best lastig iets voor mijn blog te bedenken. 🙁
  Daarbij moet ik eerst mijn camera eens laten fixen, want ik heb opeens last van allemaal vlekken in mijn zoeker (gelukkig zijn ze niet te zien op foto’s, maar ik irriteer me er mateloos aan!)

  • Romy 15 augustus 2017 op 8:23 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn blog hebt! Ik kan me voorstellen dat flatlays wel lastig zijn als je portretten gewend bent. Ik kan me voorstellen dat het wel vervelend is, die vlekjes op je zoeker. Zoiets irriteert mij ook vaak als ik zelf foto’s maak.

 31. Kimberly 16 augustus 2017 op 5:40 pm - Beantwoord

  Ik vind jouw foto’s altijd ontzettend vrolijk en leuk! Ik ben de laatste tijd ook bezig met flatlays en vind het ook zo leuk om te doen! Vooral om een beetje te experimenteren met verschillende dingen en lijnen. Aan je tips heb ik nog wel een hoop, ga er binnenkort weer een paar maken met jouw tips ernaast. 😀

  • Romy 17 augustus 2017 op 6:57 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Wat leuk dat jij ook meer met flatlays aan het experimenteren bent! Het kan inderdaad zo leuk zijn om mee bezig te zijn. Leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt 🙂