Zomaar wat geklets (+cijfertjes) over dit half jaar bloggen

In mijn gedachte hef ik nog een glas champagne op het nieuwe jaar. Toch is het eerste half jaar van 2017 inmiddels alweer voorbij. Dat betekent dat er ook alweer 6 maanden bloggen van dit jaar op zitten. Daarom besloot ik me eens te verdiepen in de cijfertjes van mijn blog. In dit artikel blik ik terug op de afgelopen 6 maanden op Vaker Vrolijk. Wat heeft het bloggen mij het afgelopen half jaar gebracht? Welke artikelen werden het beste gelezen? Waar komen mijn bezoekers vandaan? En wat zijn mijn blogplannen voor de komende tijd?

statistieken blog

Vaker Vrolijk van januari tot juni 2017

Volgens mij is het inmiddels de honderdste keer dat ik dit zeg, maar ik geniet echt volop van het bloggen. Ook het afgelopen half jaar heb ik elk artikel met veel plezier en passie geschreven. Mijn blog is voor mij een plek om mijn hersenspinsels en overpeinzingen kwijt te kunnen. Maar ook om tips te geven op basis van waar ik zelf tegenaan loop of op basis van mijn minirugzakje aan ervaringen. Ik vind het nog steeds soms verbazingwekkend dat er mensen zijn uit het hele land en soms zelfs uit andere landen die benieuwd zijn naar wat ik meemaak. Laat staan mensen die iets hebben aan mijn tips. Dat geeft zo’n onwijs goed gevoel en is ook precies waar ik mijn blog ooit voor ben begonnen.

De groei van mijn blog en van mij als blogger

Ik heb het al vaker gezegd, maar voor mij gaat bloggen niet per se om torenhoge bezoekersaantallen. Natuurlijk zou ik het leuk vinden om meer mensen te bereiken, maar dat is meer een leuke bijkomstigheid. Ik merk bijvoorbeeld dat ik veel terugkerende bezoekers heb, maar minder nieuwe mensen aantrek. Dat is wel iets waar ik nog aan wil werken (SEO, social media etc.), maar aan de andere kant zie ik het ook als een groot compliment dát mensen terugkomen. Ik heb ook wel het gevoel dat ik als blogger wat beter weet welke kant ik op wil qua onderwerpen en foto’s. En dat voelt heerlijk! Verder verloopt mijn blogplanning (zie dit artikel) de laatste tijd veel soepeler, omdat ik meer vooruit werk. Die keuze geeft me elke dag nog zoveel meer rust dan voorheen.

Mijn best gelezen artikelen

Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met de statistieken van mijn blog? Ik voel me er niet prettig bij om bezoekersaantallen te delen, omdat dat in mijn ogen niet is waar het om draait. Wel wil ik graag een aantal andere cijfertjes uit Google Analytics laten zien. Laten we beginnen met de 10 best gelezen artikel van het afgelopen half jaar. Hier komen ze:

 1. Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner
 2. Ik heb leuk, te gek en supergaaf nieuws
 3. New in: Leuke stationery items bij Action
 4. 10x waarom ik niet perfect ben (en dat best prima is!)
 5. Wat staat er op mijn bucketlist?
 6. AliExpress shoplog: pennen en notitieboekjes
 7. Outfit of the day: pastelroze zomerjas
 8. Shoptips Action & Hema: knutselspullen en lip colour enhancer
 9. Mijn review van het boek ‘999 vragen aan jezelf’
 10. Essence Glitter in the air review lipstick en blush

Ik moest wel lachen om de vele shoplogs in dit rijtje. Dat zijn namelijk de artikelen waar ik vaak de minste tijd aan kwijt ben, maar die dus wel heel goed worden gelezen. Grappig! Verder vind ik het leuk dat mijn artikel met de aankondiging van mijn baan op de tweede plaats staat. Dat artikel schreef ik met zoveel enthousiasme en ik vond het ook echt heel erg leuk om het nieuws op mijn blog bekend te maken. Ook van het artikel over mijn imperfecties vind ik het heel leuk dat die in mijn top 10 is beland. Ik vond het best spannend om dat online te zetten, maar heb er zoveel leuke en lieve reacties vol herkenning op ontvangen.

Wie zijn mijn bezoekers?

Zelf vind ik het misschien nog wel het leukste om te achterhalen wie mijn bezoekers zijn. Nee, geen nood. Big brother is NOT watching you. Maar ik kon bijvoorbeeld wel zien dat meer dan 95% van mijn bezoekers vrouw is. Ha, ik had ook niet veel anders verwacht. Stiekem vind ik het al leuk dat ik blijkbaar toch nog een paar mannen bereik met mijn blog. De meeste bezoekers zijn tussen 25 en 34 jaar oud, dus iets ouder dan ik zelf ben. Verder komen mijn meeste bezoekers uit Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen. Ook mijn eigen dorp staat in de top 10 met steden waar de meeste bezoekers van mijn blog vandaan komen. Leuk om te zien, omdat ik uit een niet al te groot dorp kom!

statistieken blog

Hoe komen mensen op mijn blog terecht?

Hoewel ik bij veel artikelen aan SEO doe, komen mijn meeste bezoekers toch vooral via Bloglovin en andere websites op mijn blog. Ook krijg ik best veel bezoekers via andere blogs waar ik zelf trouw reageer. Grappig om te zien! De top 5 blogs waar bezoekers vandaan komen, zijn stuk voor stuk blogs die ik zelf ook met veel plezier volg:

 1. Kelly Caresse
 2. Lisanne Leeft
 3. 2WMN
 4. Around San
 5. Daily Cup of Blablabla

Via social media trek ik vooral bezoekers via Facebook. Best opvallend eigenlijk, want ik heb op Facebook minder volgers dan op Twitter en Instagram. Blijkbaar zijn mijn volgers via Facebook wel heel trouw met artikelen aanklikken. Superleuk!

Daarnaast trek ik ook bezoekers via Google. De meest gebruikte zoekwoorden waarmee bezoekers op mijn blog komen (naast ‘Vaker Vrolijk’ of ‘Vakervrolijk’) zijn:

 • 999 vragen aan jezelf
 • happiness planner Hema
 • aliexpress shoplog 2017
 • knutselspullen action
 • afleiding zoeken

Mijn blogplannen voor juli – december 2017

Dat was een kort overzichtje van het eerste half jaar van 2017 op mijn blog. Hoe zit het dan met het volgende half jaar? Ik zou mijn blog graag naar een hoger niveau willen tillen, vooral wat betreft de kwaliteit van mijn artikelen. Ik ben de afgelopen tijd dan ook tijd hard aan het brainstormen geweest voor nieuwe ideeën. Sommige dingen wil ik iets anders gaan aanpakken, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe en wat. Een paar dingen die door mijn hoofd schieten, zijn bijvoorbeeld werken met vaste rubrieken, mensen interviewen en vaker reviews of recensies schrijven. Ik ga er mijn hoofd nog eens over breken.

Een vraag aan jullie

Ook jullie input is van harte welkom. Waar zou jij nog graag een blog over willen lezen? Wat zijn jouw favoriete artikelen? En welk soort artikelen vind je misschien juist niet zo interessant?

Ik ben je eeuwig dankbaar voor de suggesties. En natuurlijk voor alle lieve reacties elke dag. Ik blijf het zeggen, maar ik vind het echt onwijs speciaal dat jij de tijd neemt om een kijkje te nemen op mijn kleine stukje op het internet.

♥ Dankjewel! ♥

Volg:
Deel:

52 Reacties

 1. Marlieke
  30 juni 2017 / 06:59

  Leuk om te lezen hoe bewust je toch met je blog bezig bent. Ik ben heel benieuwd hoe je het het komende half jaar verder aan gaat pakken. Groetjes Marlieke

 2. 30 juni 2017 / 07:01

  Wauw wat een prachtige cijfers! Leuk ook om te lezen welke artikelen het beste wordt gelezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen suggesties heb qua artikelen. Ik vind je blog juist heel gevarieerd waardoor ik denk dat er voor iedereen wat wils is. Ben heel benieuwd naar je veranderingen!
  Claire blogde over…Jouw Marktkraam Zwolle: mijn kraam en tips & tricks

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:41

   Dankjewel voor je lieve reactie :) Ik vind zelf ook afwisseling het leukst, omdat ik daardoor over van alles en nog wat kan schrijven. Dat blijf ik dus zeker doen :)

 3. 30 juni 2017 / 07:02

  Super leuk blogje dit! En bovendien interessant om een keer achter de schermen een kijkje te nemen. Wat grappig dat er ook mannen zijn die je blog lezen. Ik Vind het fijn om artikelen te lezen over hoe jij met bepaalde struggles omgaat. De tips geven mij een andere kijken op dingen

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:42

   Dankjewel! Wat mooi om te horen dat die artikelen jou soms ook anders naar dingen helpen te kijken. Dat is echt een mooi compliment :) Ik vond het ook wel grappig om te lezen dat er soms mannen zijn die mijn blog lezen. Ik weet dat mijn vader mijn blog trouw leest, maar blijkbaar zijn er dus nog een paar mannen die lezen wat ik schrijf ;)

 4. 30 juni 2017 / 07:10

  Wat een leuke en originele blogpost! Inspirerend :) Ik laat me graag verrassen door je plannen voor Vaker Vrolijk, het wordt vast weer een feestje het komende half jaar!
  Neverdullmoments blogde over…Domme actie

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:43

   Dankjewel voor je leuke reactie :) Ik vond het ook echt leuk om eens in mijn statistieken te duiken en wat random gegevens te achterhalen ;)

 5. 30 juni 2017 / 07:38

  Leuk om te lezen! Ik heb eigenlijk niet echt suggesties, ik laat me verrassen en neem regelmatig een kijkje!
  Kim blogde over…Travel wishlist 2017

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:44

   Superleuk om te horen dat je regelmatig mijn blog leest :)

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:44

   Wauw, dankjewel voor je mooie compliment! :)

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:45

   Dankjewel! Zo leuk om te horen! Ik zit nu heerlijk in de blogflow en heb lekker veel inspiratie de laatste tijd, dus de komende tijd heb ik nog genoeg om over te schrijven :)

 6. Maaike
  30 juni 2017 / 08:45

  Leuk om zo wat meer te leren over je blog. Ook ik (uit team Groningen) lees je blog met veel plezier. De diversiteit aan artikelen maakt het dat ik zo’n beetje dagelijks wel kom lezen! Ik vind je lijstjes leuk om te lezen, en ook de Blogs over wat er van de lijstjes terecht Is gekomen. En ik vond het laatst ook leuk dat lezers vragen mochten stellen. Blogs met foto’s doen het bij mij ook altijd goed. Succes!
  Maaike blogde over…Tip: App om vliegtuigen mee te spotten, ook leuk voor thuis!

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:47

   Wat leuk om te horen wat jij het liefste leest! Misschien ga ik binnenkort weer eens lezers wat vragen laten stellen. Stiekem vind ik het alleen al zelf heel leuk om dat soort vragen dan te beantwoorden :) En leuk om te horen dat je uit Groningen komt! Ik had me er nooit zo in verdiept waar mijn bezoekers eigenlijk vandaan komen, dus ik vond het grappig om te merken dat je zelfs van woonplaatsen van bezoekers in Google Analytics een top 10 kunt vinden.

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:48

   Zo leuk om te horen! Ik geniet er zelf ook van om ‘s avonds alle reacties uitgebreid te lezen en erop te reageren. Dat stukje interactie met bezoekers maakt het bloggen juist zo leuk!

 7. Darina
  30 juni 2017 / 07:51

  Leuk en interessant om te lezen. Ik vind jouw blogs altijd heel leuk om te lezen. Ze zijn gevarieerd, daar hou ik wel van. Ga zo door!
  Darina blogde over…3 Days in Paris | Part 3

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:44

   Dankjewel voor je lieve reactie :)

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:48

   Dankjewel voor je lieve reactie :) Ik vond het ook echt heel leuk om eens dit soort dingen over mijn blog op een rijtje te zetten. Lang leve Google Analytics!

 8. Donna
  30 juni 2017 / 10:50

  Heel interessant artikel! Ik vind ook dat je echt een unieke blog hebt, vandaar dat ik ook steeds weer bij jou terugkom!
  Donna blogde over…AliExpress Wishlist #1

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:51

   Wat een mooi compliment is dat! Dankjewel :)

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:51

   Dankjewel! Superleuk om te horen :)

 9. Rianne
  30 juni 2017 / 10:16

  Ik heb je blog pas geleden ontdekt, maar ben eigenlijk meteen blijven hangen! Je hebt een ontzettend gezellige manier van schrijven, het straalt positiviteit uit! Volgens mij doe je daarmee de naam van je blog zeker eer aan :) Ik heb eerlijk gezegd geen suggesties over wat je zou kunnen schrijven, maar ik lees tot nu in ieder geval met erg veel plezier!

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:51

   Wat ontzettend leuk om zo’n enthousiaste reactie te ontvangen! Dankjewel voor je mooie compliment :) Superleuk dat je mijn blog leest!

 10. Marloes
  30 juni 2017 / 11:32

  Wat leuk om dit zo te zien! Ik vind vooral de positieve insteek altijd erg leuk. Misschien een ideetje om een keer te schrijven hoe je leven veranderd is nu je een baan hebt? T.o.v. studeren? Daar ben ik wel benieuwd naar, aangezien ik ook bijna ben afgestudeerd, haha.
  Marloes blogde over…Movietime juni

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:52

   Dankjewel! En dat is zeker een leuk idee! Toevallig zat ik er laatst al aan te denken om nog eens iets over werken vs. studeren te schrijven, dus dat artikel gaat er zeker aan komen :)

 11. 30 juni 2017 / 11:45

  Heel erg leuk zeg om een kijkje achter de schermen te krijgen. En inderdaad, we zitten alweer op de helft van dit jaar, wat gaat de tijd onwijs hard! En hoop dat je de tweede helft minstens net zoveel blogplezier uit je blog haalt als de eerste helft <3
  Linda blogde over…Hot Summer Beauty Routine

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:52

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Met het blogplezier gaat het vast helemaal goed komen. Ik heb nog zoveel ideetjes om nog eens uit te werken en vind het heerlijk om na een werkdag even achter mijn computer te kruipen :)

 12. 30 juni 2017 / 13:33

  Ik kom zowiezo graag dagelijks bij je lezen. Hoe jij schrijft, daar word ik vrolijk van. Een beetje zoals je blognaam al verraad ;) God, ik snap nu eens helemaal niets van gans dat SEO ding en Google Analytics blijkt bij mij ook niet te lukken. Ik heb nochtans al tal van blogs gelezen over dit soort dingen, maar helaas, het dringt er niet in bij mij. Nu blijk ik dus officieel een Blog-dummie te zijn, haha!
  Evelyne blogde over…52 blije maandagen #26 | Yes you can!

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:54

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat jammer dat SEO en Google Analytics niet zo goed lukken. Als je WordPress hebt, zou je voor SEO de handige Yoast plug-in kunnen gebruiken. Dat is ideaal! En SEO vind ik zelf niet zo moeilijk als het lijkt. Het is vooral een kwestie van veel oefenen en ik merk dat het soms echt werkt :) Wat betreft Google Analytics, misschien kun je je eens aanmelden voor de besloten Facebookgroep Blog Chicks. Anouk, de eigenaar van die bloggroep, weet veel van Google Analytics af en misschien zijn er nog meer mensen die je een beetje op weg kunnen helpen.

 13. 30 juni 2017 / 13:36

  Dit soort artikels vind ik altijd zo ontzettend leuk! Grappig dat veel bezoekers van andere blogs komen. Dat heb ik eigenlijk niet. Misschien ook omdat ik niet mega veel bij ze reageer.. Je shoplogs vind ik zelf ook heel leuk dus ik snap wel dat die het heel goed doen.
  Rebecca blogde over…Derde dag in Mallorca & het aller lekkerste ijsje | Vlog #32

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:55

   Wat leuk om te horen dat jij de shoplogs ook leuk vindt :) Ik vind die zelf ook altijd wel leuk om bij anderen te lezen. Op een of andere manier is het toch tof om bij anderen te zien wat ze zoal kopen en kom ik daardoor altijd weer op ideeën voor dingen die ik ook zelf echt móet hebben ;)

 14. Patricia
  30 juni 2017 / 13:51

  Wat leuk zo’n terugblik. Ik kom ook geregeld bij je terug omdat je artikelen heel inspirerend zijn. Je hebt een fijne schrijfstijl en dat leest fijn. Omdat ik vaak kamp met hormoonstruggles Is de positiviteit heel fijn voor mij.
  Patricia blogde over…Het kamertje van Lars…

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 21:56

   Wat een mooie complimenten! Dankjewel! Ik vind het vooral zo mooi om te horen dat mijn positieve artikelen je een beetje helpt bij de hormoonstruggles. Dat doet me echt ontzettend goed om te horen :)

 15. 30 juni 2017 / 21:04

  Gefeliciteerd met je halfjaar-blog jubileum. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden dat je nog maar een half jaar aan de slag bent. Je ontvangt iedere dag zo veel reacties en alles ziet er echt super professioneel uit. Je hebt het ook meteen heel professioneel aangepakt. Super knap! Een tip vind ik erg lastig te verzinnen. Misschien zou je vanuit jouw ervaring als succesvolle beginnende blogger (want ja, zo zie ik jou echt wel!) eens een artikel kunnen schrijven. Waarom denk je dat vakervrolijk een succes is en wat raad je andere beginnende bloggers aan? Het is maar een suggestie. Ik zou vooral doorgaan met wat je doet, want dat valt zo te zien absoluut in de smaak!
  Sara | MevrouwMiauw blogde over…Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Juni 2017

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 22:03

   Jeetje, wat een ontzettend mooie complimenten allemaal! Dankjewel! Mijn blog bestaat trouwens wel iets langer dan een half jaar ;) Dit artikel had ik geplaatst omdat het eerste half jaar van 2017 erop zit, maar ik blog sinds september ;) Superleuk idee voor een blog trouwens! Ik zie mezelf niet als een hele succesvolle blogger, maar vind het wel leuk om eens tips te geven voor andere beginnende bloggers. Dankjewel voor de suggestie :)

 16. 30 juni 2017 / 22:11

  Wat leuk om hierop terug te kijken! Zo knap dat jouw blog in een halfjaar tijd zo goed is gegroeid en elke dag zo’n fijne artikelen kan plaatsen en zoveel bezoekers hebt weten te krijgen :) Ik ben helemaal niet handig met plugs, Google Analytics en dat soort dingen. Misschien dat ik jou eens om hulp moet vragen, als expert! Ik heb niet echt nieuwe ideeën of tips voor je, ik zou gewoon zeggen: ga zo door! :)

  • Romy
   Auteur
   30 juni 2017 / 22:23

   Dankjewel voor al je lieve woorden :) En als je ooit hulp nodig hebt met plug-ins of Google Analytics, laat maar weten! Ik ben ook niet echt een expert, maar kan altijd kijken of ik je ergens mee kan helpen :)

 17. 1 juli 2017 / 05:50

  Leuk om te lezen! Dit soort dingen vind ik altijd interessant, zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer haha.
  Een random-niet-zo-random-maar-vooral-verdiend complimentje: ik vind je blog echt leuk en je schrijfstijl leest heerlijk weg!
  Justine blogde over…My life in photos – juni 2017 #2

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:22

   Wat lief, dankjewel voor je complimentje :) Ik vond het ook echt heerlijk om me eens in dit soort feitjes te verdiepen.

 18. 1 juli 2017 / 09:02

  Van harte gefeliciteerd! Ik volg je blog echt met heel erg veel plezier :-)
  Heb echt het idee dat je al veel langer aan het bloggen bent en ik je al véél en veel langer volg.
  Leuk artikel is het ook geworden.

  Op naar je 1 jarig bestaan<3

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:28

   Superleuk om te horen :) Mijn titel was trouwens een beetje verwarrend, want ik blog langer dan een half jaar, maar had gewoon wat feitjes op de helft van 2017 op een rijtje gezet ;) Ik blog nu ongeveer 10 maanden, maar kan me zelf ook al niet meer herinneren dat ik níet blogte. Het is zo’n leuke hobby :)

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:30

   Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

 19. Kimberly
  1 juli 2017 / 10:33

  Ik heb dit jaar jouw blog ontdekt en vind het echt super leuk! Je hebt een leuke schrijfstyle en geniet van elk artikel dat je schrijft. Leuk dat je deze dingen op een rijtje hebt gezet. Altijd leuk ook om te zien waar je bezoekers vandaan komen. Tof dat je eigen dorp ook in de top 10 staat!
  Kimberly blogde over…Happy Hotspot • Brooklyn Burgers&Steaks Scheveningen

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:43

   Dankjewel voor je lieve complimenten! :) Zo leuk om te horen dat je mijn blog graag leest! Ik vond het ook echt leuk om me eens te verdiepen in wat informatie over mijn bezoekers. Alleen al leuk om eens te weten waar ze eigenlijk vandaan komen!

  • Romy
   Auteur
   5 juli 2017 / 20:21

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel voor je lieve reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge