Zomaar wat geklets (+cijfertjes) over dit half jaar bloggen

30 jun 2017 | Lifestyle | 52 reacties

In mijn gedachte hef ik nog een glas champagne op het nieuwe jaar. Toch is het eerste half jaar van 2017 inmiddels alweer voorbij. Dat betekent dat er ook alweer 6 maanden bloggen van dit jaar op zitten. Daarom besloot ik me eens te verdiepen in de cijfertjes van mijn blog. In dit artikel blik ik terug op de afgelopen 6 maanden op Vaker Vrolijk. Wat heeft het bloggen mij het afgelopen half jaar gebracht? Welke artikelen werden het beste gelezen? Waar komen mijn bezoekers vandaan? En wat zijn mijn blogplannen voor de komende tijd?

statistieken blog

Vaker Vrolijk van januari tot juni 2017

Volgens mij is het inmiddels de honderdste keer dat ik dit zeg, maar ik geniet echt volop van het bloggen. Ook het afgelopen half jaar heb ik elk artikel met veel plezier en passie geschreven. Mijn blog is voor mij een plek om mijn hersenspinsels en overpeinzingen kwijt te kunnen. Maar ook om tips te geven op basis van waar ik zelf tegenaan loop of op basis van mijn minirugzakje aan ervaringen. Ik vind het nog steeds soms verbazingwekkend dat er mensen zijn uit het hele land en soms zelfs uit andere landen die benieuwd zijn naar wat ik meemaak. Laat staan mensen die iets hebben aan mijn tips. Dat geeft zo’n onwijs goed gevoel en is ook precies waar ik mijn blog ooit voor ben begonnen.

De groei van mijn blog en van mij als blogger

Ik heb het al vaker gezegd, maar voor mij gaat bloggen niet per se om torenhoge bezoekersaantallen. Natuurlijk zou ik het leuk vinden om meer mensen te bereiken, maar dat is meer een leuke bijkomstigheid. Ik merk bijvoorbeeld dat ik veel terugkerende bezoekers heb, maar minder nieuwe mensen aantrek. Dat is wel iets waar ik nog aan wil werken (SEO, social media etc.), maar aan de andere kant zie ik het ook als een groot compliment dát mensen terugkomen. Ik heb ook wel het gevoel dat ik als blogger wat beter weet welke kant ik op wil qua onderwerpen en foto’s. En dat voelt heerlijk! Verder verloopt mijn blogplanning (zie dit artikel) de laatste tijd veel soepeler, omdat ik meer vooruit werk. Die keuze geeft me elke dag nog zoveel meer rust dan voorheen.

Mijn best gelezen artikelen

Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met de statistieken van mijn blog? Ik voel me er niet prettig bij om bezoekersaantallen te delen, omdat dat in mijn ogen niet is waar het om draait. Wel wil ik graag een aantal andere cijfertjes uit Google Analytics laten zien. Laten we beginnen met de 10 best gelezen artikel van het afgelopen half jaar. Hier komen ze:

 1. Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner
 2. Ik heb leuk, te gek en supergaaf nieuws
 3. New in: Leuke stationery items bij Action
 4. 10x waarom ik niet perfect ben (en dat best prima is!)
 5. Wat staat er op mijn bucketlist?
 6. AliExpress shoplog: pennen en notitieboekjes
 7. Outfit of the day: pastelroze zomerjas
 8. Shoptips Action & Hema: knutselspullen en lip colour enhancer
 9. Mijn review van het boek ‘999 vragen aan jezelf’
 10. Essence Glitter in the air review lipstick en blush

Ik moest wel lachen om de vele shoplogs in dit rijtje. Dat zijn namelijk de artikelen waar ik vaak de minste tijd aan kwijt ben, maar die dus wel heel goed worden gelezen. Grappig! Verder vind ik het leuk dat mijn artikel met de aankondiging van mijn baan op de tweede plaats staat. Dat artikel schreef ik met zoveel enthousiasme en ik vond het ook echt heel erg leuk om het nieuws op mijn blog bekend te maken. Ook van het artikel over mijn imperfecties vind ik het heel leuk dat die in mijn top 10 is beland. Ik vond het best spannend om dat online te zetten, maar heb er zoveel leuke en lieve reacties vol herkenning op ontvangen.

Wie zijn mijn bezoekers?

Zelf vind ik het misschien nog wel het leukste om te achterhalen wie mijn bezoekers zijn. Nee, geen nood. Big brother is NOT watching you. Maar ik kon bijvoorbeeld wel zien dat meer dan 95% van mijn bezoekers vrouw is. Ha, ik had ook niet veel anders verwacht. Stiekem vind ik het al leuk dat ik blijkbaar toch nog een paar mannen bereik met mijn blog. De meeste bezoekers zijn tussen 25 en 34 jaar oud, dus iets ouder dan ik zelf ben. Verder komen mijn meeste bezoekers uit Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen. Ook mijn eigen dorp staat in de top 10 met steden waar de meeste bezoekers van mijn blog vandaan komen. Leuk om te zien, omdat ik uit een niet al te groot dorp kom!

statistieken blog

Hoe komen mensen op mijn blog terecht?

Hoewel ik bij veel artikelen aan SEO doe, komen mijn meeste bezoekers toch vooral via Bloglovin en andere websites op mijn blog. Ook krijg ik best veel bezoekers via andere blogs waar ik zelf trouw reageer. Grappig om te zien! De top 5 blogs waar bezoekers vandaan komen, zijn stuk voor stuk blogs die ik zelf ook met veel plezier volg:

 1. Kelly Caresse
 2. Lisanne Leeft
 3. 2WMN
 4. Around San
 5. Daily Cup of Blablabla

Via social media trek ik vooral bezoekers via Facebook. Best opvallend eigenlijk, want ik heb op Facebook minder volgers dan op Twitter en Instagram. Blijkbaar zijn mijn volgers via Facebook wel heel trouw met artikelen aanklikken. Superleuk!

Daarnaast trek ik ook bezoekers via Google. De meest gebruikte zoekwoorden waarmee bezoekers op mijn blog komen (naast ‘Vaker Vrolijk’ of ‘Vakervrolijk’) zijn:

 • 999 vragen aan jezelf
 • happiness planner Hema
 • aliexpress shoplog 2017
 • knutselspullen action
 • afleiding zoeken

Mijn blogplannen voor juli – december 2017

Dat was een kort overzichtje van het eerste half jaar van 2017 op mijn blog. Hoe zit het dan met het volgende half jaar? Ik zou mijn blog graag naar een hoger niveau willen tillen, vooral wat betreft de kwaliteit van mijn artikelen. Ik ben de afgelopen tijd dan ook tijd hard aan het brainstormen geweest voor nieuwe ideeën. Sommige dingen wil ik iets anders gaan aanpakken, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe en wat. Een paar dingen die door mijn hoofd schieten, zijn bijvoorbeeld werken met vaste rubrieken, mensen interviewen en vaker reviews of recensies schrijven. Ik ga er mijn hoofd nog eens over breken.

Een vraag aan jullie

Ook jullie input is van harte welkom. Waar zou jij nog graag een blog over willen lezen? Wat zijn jouw favoriete artikelen? En welk soort artikelen vind je misschien juist niet zo interessant?

Ik ben je eeuwig dankbaar voor de suggesties. En natuurlijk voor alle lieve reacties elke dag. Ik blijf het zeggen, maar ik vind het echt onwijs speciaal dat jij de tijd neemt om een kijkje te nemen op mijn kleine stukje op het internet.

♥ Dankjewel! ♥

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

52 Reacties

 1. Marlieke

  Leuk om te lezen hoe bewust je toch met je blog bezig bent. Ik ben heel benieuwd hoe je het het komende half jaar verder aan gaat pakken. Groetjes Marlieke

  Antwoord
 2. Claire

  Wauw wat een prachtige cijfers! Leuk ook om te lezen welke artikelen het beste wordt gelezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen suggesties heb qua artikelen. Ik vind je blog juist heel gevarieerd waardoor ik denk dat er voor iedereen wat wils is. Ben heel benieuwd naar je veranderingen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie :) Ik vind zelf ook afwisseling het leukst, omdat ik daardoor over van alles en nog wat kan schrijven. Dat blijf ik dus zeker doen :)

   Antwoord
 3. Aneta

  Super leuk blogje dit! En bovendien interessant om een keer achter de schermen een kijkje te nemen. Wat grappig dat er ook mannen zijn die je blog lezen. Ik Vind het fijn om artikelen te lezen over hoe jij met bepaalde struggles omgaat. De tips geven mij een andere kijken op dingen

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat mooi om te horen dat die artikelen jou soms ook anders naar dingen helpen te kijken. Dat is echt een mooi compliment :) Ik vond het ook wel grappig om te lezen dat er soms mannen zijn die mijn blog lezen. Ik weet dat mijn vader mijn blog trouw leest, maar blijkbaar zijn er dus nog een paar mannen die lezen wat ik schrijf ;)

   Antwoord
 4. Neverdullmoments

  Wat een leuke en originele blogpost! Inspirerend :) Ik laat me graag verrassen door je plannen voor Vaker Vrolijk, het wordt vast weer een feestje het komende half jaar!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke reactie :) Ik vond het ook echt leuk om eens in mijn statistieken te duiken en wat random gegevens te achterhalen ;)

   Antwoord
 5. Kim

  Leuk om te lezen! Ik heb eigenlijk niet echt suggesties, ik laat me verrassen en neem regelmatig een kijkje!

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen dat je regelmatig mijn blog leest :)

   Antwoord
 6. jonna@burgertrutjes

  Mooi overzicht hoor meis, en je mag al trots zijn op wat je hebt bereikt. Je content en foto’s zien er altijd onwijs goed uit dus gewoon volhouden en dan komt het met Nieuwe bezoekers vast goed. Succes met het 2e halfjaar :)

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je mooie compliment! :)

   Antwoord
 7. Sylvia

  Wat fijn dat het zo goed gaat met je blog! Ik lees hem op altijd met veel plezier! Hopelijk kunnen we nog heel veel leuke artikelen van je verwachten!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Zo leuk om te horen! Ik zit nu heerlijk in de blogflow en heb lekker veel inspiratie de laatste tijd, dus de komende tijd heb ik nog genoeg om over te schrijven :)

   Antwoord
 8. Maaike

  Leuk om zo wat meer te leren over je blog. Ook ik (uit team Groningen) lees je blog met veel plezier. De diversiteit aan artikelen maakt het dat ik zo’n beetje dagelijks wel kom lezen! Ik vind je lijstjes leuk om te lezen, en ook de Blogs over wat er van de lijstjes terecht Is gekomen. En ik vond het laatst ook leuk dat lezers vragen mochten stellen. Blogs met foto’s doen het bij mij ook altijd goed. Succes!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen wat jij het liefste leest! Misschien ga ik binnenkort weer eens lezers wat vragen laten stellen. Stiekem vind ik het alleen al zelf heel leuk om dat soort vragen dan te beantwoorden :) En leuk om te horen dat je uit Groningen komt! Ik had me er nooit zo in verdiept waar mijn bezoekers eigenlijk vandaan komen, dus ik vond het grappig om te merken dat je zelfs van woonplaatsen van bezoekers in Google Analytics een top 10 kunt vinden.

   Antwoord
 9. Maaike

  Oh ja, en ik ga het toch nog een keer zeggen: ik vind het super dat je altijd reageert op je reacties! Hopelijk houd je dat vol als je blog wellicht groeit.

  Antwoord
  • Romy

   Zo leuk om te horen! Ik geniet er zelf ook van om ‘s avonds alle reacties uitgebreid te lezen en erop te reageren. Dat stukje interactie met bezoekers maakt het bloggen juist zo leuk!

   Antwoord
 10. Darina

  Leuk en interessant om te lezen. Ik vind jouw blogs altijd heel leuk om te lezen. Ze zijn gevarieerd, daar hou ik wel van. Ga zo door!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie :)

   Antwoord
 11. Loes

  Ik vind dit soort inzichten zo tof! Leuk om te lezen en hopelijk blijft je blog groeien komende maanden. Ik houd ontzettend van de positiviteit in je artikelen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie :) Ik vond het ook echt heel leuk om eens dit soort dingen over mijn blog op een rijtje te zetten. Lang leve Google Analytics!

   Antwoord
 12. Donna

  Heel interessant artikel! Ik vind ook dat je echt een unieke blog hebt, vandaar dat ik ook steeds weer bij jou terugkom!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment is dat! Dankjewel :)

   Antwoord
 13. Mariska

  Leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je blog, je doet het ook heel erg leuk! De positiviteit straalt er altijd vanaf en dat is leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Superleuk om te horen :)

   Antwoord
 14. Rianne

  Ik heb je blog pas geleden ontdekt, maar ben eigenlijk meteen blijven hangen! Je hebt een ontzettend gezellige manier van schrijven, het straalt positiviteit uit! Volgens mij doe je daarmee de naam van je blog zeker eer aan :) Ik heb eerlijk gezegd geen suggesties over wat je zou kunnen schrijven, maar ik lees tot nu in ieder geval met erg veel plezier!

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend leuk om zo’n enthousiaste reactie te ontvangen! Dankjewel voor je mooie compliment :) Superleuk dat je mijn blog leest!

   Antwoord
 15. Marloes

  Wat leuk om dit zo te zien! Ik vind vooral de positieve insteek altijd erg leuk. Misschien een ideetje om een keer te schrijven hoe je leven veranderd is nu je een baan hebt? T.o.v. studeren? Daar ben ik wel benieuwd naar, aangezien ik ook bijna ben afgestudeerd, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En dat is zeker een leuk idee! Toevallig zat ik er laatst al aan te denken om nog eens iets over werken vs. studeren te schrijven, dus dat artikel gaat er zeker aan komen :)

   Antwoord
 16. Linda

  Heel erg leuk zeg om een kijkje achter de schermen te krijgen. En inderdaad, we zitten alweer op de helft van dit jaar, wat gaat de tijd onwijs hard! En hoop dat je de tweede helft minstens net zoveel blogplezier uit je blog haalt als de eerste helft <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Met het blogplezier gaat het vast helemaal goed komen. Ik heb nog zoveel ideetjes om nog eens uit te werken en vind het heerlijk om na een werkdag even achter mijn computer te kruipen :)

   Antwoord
 17. Evelyne

  Ik kom zowiezo graag dagelijks bij je lezen. Hoe jij schrijft, daar word ik vrolijk van. Een beetje zoals je blognaam al verraad ;) God, ik snap nu eens helemaal niets van gans dat SEO ding en Google Analytics blijkt bij mij ook niet te lukken. Ik heb nochtans al tal van blogs gelezen over dit soort dingen, maar helaas, het dringt er niet in bij mij. Nu blijk ik dus officieel een Blog-dummie te zijn, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat jammer dat SEO en Google Analytics niet zo goed lukken. Als je WordPress hebt, zou je voor SEO de handige Yoast plug-in kunnen gebruiken. Dat is ideaal! En SEO vind ik zelf niet zo moeilijk als het lijkt. Het is vooral een kwestie van veel oefenen en ik merk dat het soms echt werkt :) Wat betreft Google Analytics, misschien kun je je eens aanmelden voor de besloten Facebookgroep Blog Chicks. Anouk, de eigenaar van die bloggroep, weet veel van Google Analytics af en misschien zijn er nog meer mensen die je een beetje op weg kunnen helpen.

   Antwoord
 18. Rebecca

  Dit soort artikels vind ik altijd zo ontzettend leuk! Grappig dat veel bezoekers van andere blogs komen. Dat heb ik eigenlijk niet. Misschien ook omdat ik niet mega veel bij ze reageer.. Je shoplogs vind ik zelf ook heel leuk dus ik snap wel dat die het heel goed doen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij de shoplogs ook leuk vindt :) Ik vind die zelf ook altijd wel leuk om bij anderen te lezen. Op een of andere manier is het toch tof om bij anderen te zien wat ze zoal kopen en kom ik daardoor altijd weer op ideeën voor dingen die ik ook zelf echt móet hebben ;)

   Antwoord
 19. Patricia

  Wat leuk zo’n terugblik. Ik kom ook geregeld bij je terug omdat je artikelen heel inspirerend zijn. Je hebt een fijne schrijfstijl en dat leest fijn. Omdat ik vaak kamp met hormoonstruggles Is de positiviteit heel fijn voor mij.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie complimenten! Dankjewel! Ik vind het vooral zo mooi om te horen dat mijn positieve artikelen je een beetje helpt bij de hormoonstruggles. Dat doet me echt ontzettend goed om te horen :)

   Antwoord
 20. Sara | MevrouwMiauw

  Gefeliciteerd met je halfjaar-blog jubileum. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden dat je nog maar een half jaar aan de slag bent. Je ontvangt iedere dag zo veel reacties en alles ziet er echt super professioneel uit. Je hebt het ook meteen heel professioneel aangepakt. Super knap! Een tip vind ik erg lastig te verzinnen. Misschien zou je vanuit jouw ervaring als succesvolle beginnende blogger (want ja, zo zie ik jou echt wel!) eens een artikel kunnen schrijven. Waarom denk je dat vakervrolijk een succes is en wat raad je andere beginnende bloggers aan? Het is maar een suggestie. Ik zou vooral doorgaan met wat je doet, want dat valt zo te zien absoluut in de smaak!

  Antwoord
  • Romy

   Jeetje, wat een ontzettend mooie complimenten allemaal! Dankjewel! Mijn blog bestaat trouwens wel iets langer dan een half jaar ;) Dit artikel had ik geplaatst omdat het eerste half jaar van 2017 erop zit, maar ik blog sinds september ;) Superleuk idee voor een blog trouwens! Ik zie mezelf niet als een hele succesvolle blogger, maar vind het wel leuk om eens tips te geven voor andere beginnende bloggers. Dankjewel voor de suggestie :)

   Antwoord
 21. Lianne

  Wat leuk om hierop terug te kijken! Zo knap dat jouw blog in een halfjaar tijd zo goed is gegroeid en elke dag zo’n fijne artikelen kan plaatsen en zoveel bezoekers hebt weten te krijgen :) Ik ben helemaal niet handig met plugs, Google Analytics en dat soort dingen. Misschien dat ik jou eens om hulp moet vragen, als expert! Ik heb niet echt nieuwe ideeën of tips voor je, ik zou gewoon zeggen: ga zo door! :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor al je lieve woorden :) En als je ooit hulp nodig hebt met plug-ins of Google Analytics, laat maar weten! Ik ben ook niet echt een expert, maar kan altijd kijken of ik je ergens mee kan helpen :)

   Antwoord
 22. Justine

  Leuk om te lezen! Dit soort dingen vind ik altijd interessant, zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer haha.
  Een random-niet-zo-random-maar-vooral-verdiend complimentje: ik vind je blog echt leuk en je schrijfstijl leest heerlijk weg!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel voor je complimentje :) Ik vond het ook echt heerlijk om me eens in dit soort feitjes te verdiepen.

   Antwoord
 23. Susan

  Ah leuk om jouw feitjes te lezen! Grappig, dat je zoveel bezoekers via andere blogs krijgt.

  Antwoord
 24. Saskia

  Van harte gefeliciteerd! Ik volg je blog echt met heel erg veel plezier :-)
  Heb echt het idee dat je al veel langer aan het bloggen bent en ik je al véél en veel langer volg.
  Leuk artikel is het ook geworden.

  Op naar je 1 jarig bestaan<3

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen :) Mijn titel was trouwens een beetje verwarrend, want ik blog langer dan een half jaar, maar had gewoon wat feitjes op de helft van 2017 op een rijtje gezet ;) Ik blog nu ongeveer 10 maanden, maar kan me zelf ook al niet meer herinneren dat ik níet blogte. Het is zo’n leuke hobby :)

   Antwoord
 25. Irene

  Wat leuk om al deze feiten te lezen. Je bent echt zo goed bezig en ik volg je graag!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 26. Kimberly

  Ik heb dit jaar jouw blog ontdekt en vind het echt super leuk! Je hebt een leuke schrijfstyle en geniet van elk artikel dat je schrijft. Leuk dat je deze dingen op een rijtje hebt gezet. Altijd leuk ook om te zien waar je bezoekers vandaan komen. Tof dat je eigen dorp ook in de top 10 staat!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve complimenten! :) Zo leuk om te horen dat je mijn blog graag leest! Ik vond het ook echt leuk om me eens te verdiepen in wat informatie over mijn bezoekers. Alleen al leuk om eens te weten waar ze eigenlijk vandaan komen!

   Antwoord
 27. Jessica J.

  Ik vind dit soort artikels erg leuk om te lezen! Hetzelfde geldt voor je blog in het algemeen. Je hebt een erg leuke schrijfstijl en ik lees je artikels met plezier. Doe zo verder, Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs