Kijkend naar mijn steeds groter wordende stapel met notitieboekjes voel ik soms de behoefte om me te verantwoorden. Want wat moet je met zoveel notitieboekjes? Nou, als blogger heb ik talloze redenen om notitieboekjes te sparen. Natuurlijk zou ik veel dingen ook in mijn telefoon kunnen bijhouden, maar voor mij hebben pen en papier toch wel iets speciaals. In dit lijstje met een knipoog zet ik op een rijtje waarom je als blogger best wel 1, 2 of zelfs 15 notitieboekjes kunt gebruiken.

notitieboekjes blogger

 1. Met stip op één: of je nu je notitieboekjes vol schrijft of niet, ze doen het altijd goed op blogfoto’s. Over welk thema je ook blogt, notitieboekjes zijn bijna altijd een geschikt foto-object.
 2. Als blogger komt de inspiratie vaak op de meest onhandige momenten aanwaaien. Met een notitieboekje in je tas, op je nachtkastje en op het toilet weet je zeker dat je nooit die ene geniale ingeving vergeet.
 3. Zit je net in een bijzondere dialoog of hoor je in de trein mensen iets grappigs zeggen? Pak dan als een razende reporter je notitieboekje erbij en noteer het. Wie weet kun je het nog eens voor een artikel gebruiken.
 4. Schrijf je mooie momenten op in een notitieboekje. Zo vergeet je ze niet en kun je er altijd nog eens een artikel over schrijven, zoals ik doe in mijn rubriek Vaker Vrolijkheid. Een speciale aanrader daarvoor is de HEMA happiness planner, die ik in dit artikel laat zien.
 5. Ben je goed met DIY’s? Voordat je die helemaal uitwerkt, is het vaak handig om even een schets te maken van wat je wilt gaan doen. Daarvoor is een notitieboekje natuurlijk onmisbaar.
 6. Je mooiste notitieboekje vul je waarschijnlijk niet met boodschappenlijstjes. Wel kun je er allerlei vrolijke lijstjes in bijhouden. Wat dacht je van een dankbaarheidslijstje of een lijstje met je mooiste dromen? Die kun je vervolgens weer in een artikel op je blog verwerken.
 7. Heb je weleens contact met medebloggers? Je kunt natuurlijk (heel modern!) hun e-mailadressen, verjaardagen en telefoonnummers in je telefoon bijhouden. Maar is het niet veel leuker om dat mooie notitieboekje als adresboekje voor je blogcontacten te gebruiken?
 8. Notitieboekjes zijn ook ideaal om je blogplanning in bij te houden. Wanneer zet je welk artikel online? Wanneer komt die ene foto op Instagram te staan? In een notitieboekje kun je (met leuke kleurtjes!) een handig overzicht bijhouden.
 9. Voor mijn artikelen met tips of andere lijstjes komen de ideeën voor tips vaak plotseling in me op. Die ene perfecte tip verdient dan natuurlijk een speciaal plekje in een mooi boekje.
 10. Review je weleens producten voor je blog? Dan kun je je eerste en latere indrukken prima in een notitieboekje kwijt. Zo kun je later in een mum van tijd een artikel opstellen als je klaar bent met testen.
 11. Heb jij iets meer kooktalent dan ik? Dan zijn notitieboekjes ook ideaal om recepten in op te schrijven en uit te werken. Zo hoef je je aantekeningen alleen nog over te typen als je het recept online plaatst.
 12. Herinner je je nog die ene mooie quote die je laatst tegenkwam? Nee? Dan is dat het moment waarop een notitieboekje goed van pas zou zijn gekomen. Zo vergeet je al die inspirerende, grappige en leuke spreuken nooit meer.
 13. Heb jij bepaalde haalbare doelen die je met je blog wilt bereiken? Schrijf ze stap voor stap uit in een notitieboekje, zodat je daar concreet mee aan de slag kunt gaan.
 14. Misschien zijn er hotspots die je nog eens op de foto wilt zetten of plaatsen in Nederland waarover je wilt bloggen. Ook in dat geval zijn notitieboekjes je beste vriend.
 15. Heb jij ook een lange wish list met producten die je eigenlijk wel zou willen hebben voor je blog? Een notitieboekje biedt voldoende ruimte voor ellenlange lijsten. Nog inspiratie nodig voor een item op je verlanglijstje? Wat dacht je van een nieuw notitieboekje voor bij de verzameling…?

Heb jij ook last van het notitieboekjesvirus? Of ben je nog niet ‘besmet’ geraakt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 18 april 2017 op 6:32 am - Beantwoord

  Ik hoef nooit een excuus te bedenken voor een nieuw notitieboekje maar mocht het nodig zijn, dan gebruik ik jouw lijstje 😀

  Ik ben gek op notitieboekjes.

 2. Neverdullmoments 18 april 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Ik ben heel erg besmet haha! Op mijn ‘kantoor’ heb ik een lade vol met notitieboekjes. Er zit er ook altijd één in mijn tas! Wel moet ik opbiechten dat ik ook vaak een Whatsappje naar mezelf stuur als ik ineens een ingeving voor een anekdote heb haha.

 3. jonna@burgertrutjes 18 april 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Haha, ik heb geen excuus nodig om flink in te slaan haha! Maar helaas gebruik ik ze zelf te weinig…

 4. Lisette 18 april 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Ook ik ben dol op notitieboekjes. Ik gebruol er drie. Maar aks mij een idee te binnenschiet noteer ik eigenlijk eerst in mijn telefoon.

 5. Maaike 18 april 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Zelf heb ik eigenlijk nog niet zoveel notitieboekjes. Op dit moment noteer ik veel in mijn telefoon, maar even snel ergens iets neer krabbelen is wel makkelijker. Ik moet gewoon nog wat routines gaan ontwikkelen!

 6. Anouk 18 april 2017 op 8:26 am - Beantwoord

  Haha jaa dat notiteboekjes virus dat ken ik wel, alhoewel ik nu wel probeer er eerst wat vol te maken voor ik nieuwe koop

 7. Aneta 18 april 2017 op 8:28 am - Beantwoord

  Ik heb echt serieus notitieboekjes voor werkelijk alles. Enig nadeel is dat ik alleen niet zo gestructureerd ben haha? Ook pak ik heel snel een nieuw notitieboekje Best zonde maar genoeg redenen om een nieuwe te kopen

  • Romy 18 april 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik dus precies zo! Ik vergeet regelmatig in welk boekje ik iets ook alweer had opgeschreven om vervolgens alle boekjes weer eens door te bladeren. Superhandig en gestructureerd dus 😉

 8. Susan 18 april 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Haha, een hele boel excuses om een boekje te kopen. Ik ben ook guilty hoor!

 9. Anouk 18 april 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Iedere reden is gegrond! Ik verzamel ze ook, haha… maar er liggen veel ongebruikt in de kast (omdat oude nog niet vol zijn)

 10. Nesrin 18 april 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Oeh ja!! Ik heb op dit moment een saai schrijfblokje en ik moet zeggen dat een leuk notitieboekje echt veel leuker is. Heel soms pik ik een leuk schriftje van mijn dochter 😉

 11. Johanne 18 april 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Ha, sinds ik begon na te denken over het idee van een blog ben ik als een malle notitieboekjes gaan inslaan. En nu ik mijn blog heb, komt het zeker van pas. Precies om die redenen die je noemt!

  • Romy 18 april 2017 op 7:15 pm - Beantwoord

   Goed bezig! Bij mij blijven ze vaak half vol, maar ik wil ook maar eens gaan proberen om mijn boekjes echt eens tot op de laatste pagina vol te schrijven.

  • Romy 18 april 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met een lichte notitieboekjestik 😉 Ik gebruik ze trouwens ook niet allemaal en vind boekjes soms zelfs te mooi om iets in te schrijven. Oeps!

  • Romy 18 april 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Stiekem vind ik de schriftjes voor jonge meisjes ook altijd wel heel leuk als ik bij de Action voor het notitieboekjesschap sta 😉

  • Romy 18 april 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat jij ook sinds je blogt fanatiek met notitieboekjes aan de slag bent gegaan! Het is misschien toch een soort ‘bloggerskwaaltje’, want ik had voor het begin van mijn blog ook hooguit 2 boekjes liggen 😉

 12. Darina 18 april 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Prachtig lijstje! Ik ben dol op notitieboekjes en krabbel er heel veel vol!

 13. Merel 18 april 2017 op 11:36 am - Beantwoord

  haha ja inderdaad, hier ook eentje besmet! Ik vind schrijven op papier zoveel fijner dan op de computer. Je kan ook je hele creativiteit er in kwijt. En ja ook altijd lijstjes maken. Zelf mijn boodschappenlijstje maak ik op papier, terwijl ik veel mensen ken die het liefst alles in hun mobiel neer zetten.

  • Romy 18 april 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Schrijven op papier kan soms zo fijn zijn, ook omdat je er eventueel wat leuke schetsjes en dergelijke bij kunt maken 🙂 Zo fijn om te doen altijd!

 14. Evelien 18 april 2017 op 11:52 am - Beantwoord

  Ik ben nog steeds niet besmet geraakt.. Ik bezit al een jaar lang een superleuk notitieboekje, maar er staat nog geen pennenstreep in. Ik heb mijn smartphone altijd bij me en zet daar altijd alles in. Lang leve Evernote haha. Zo kan ik hele verhalen in mijn telefoon typen en ze vervolgens op mijn laptop openen. Ideaal.

 15. Saskia 18 april 2017 op 11:58 am - Beantwoord

  Je kan nooit genoeg notitieboekjes hebben 😉
  Ik heb er ook zeker wat liggen, super fijn!

 16. Danique 18 april 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

  Haha, zo herkenbaar. Mijn vader vind het voornamelijk heel bijzonder hoe groot mijn verzameling notitieboekjes is. De meesten zijn nog niet eens voor de helft gevuld. Het is natuurlijk altijd fijn om een voorraad te hebben haha. Ik vind het een hele leuke verzameling om te hebben en ik zal ook nooit stoppen met het kopen ervan!

 17. Jessica J. 18 april 2017 op 12:52 pm - Beantwoord

  Goede excuses! Ik zet nu alles als notitie in m’n telefoon, maar dat is toch niet altijd even handig… Binnenkort maar eens op jacht!

 18. marleen 18 april 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  Ik heb er één maar ik zet er dus niets in. Oeps :’)

  • Romy 18 april 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Oh die app kende ik nog niet. Daar ga ik ook eens naar kijken. Het klinkt superhandig!

  • Romy 18 april 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha precies! Lang leve de boekjes 😉

  • Romy 18 april 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, ik ook! Ik gebruik er veel maar half, wat natuurlijk eigenlijk een beetje zonde is, maar ik vind de boekjes gewoon zo leuk om te hebben. Het is echt verbazingwekkend hoe erg mijn stapel met boekjes is gegroeid sinds ik met bloggen ben begonnen 😉

  • Romy 18 april 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Haha, wauw, dat doe ik je niet na 😉

 19. Bente 18 april 2017 op 1:40 pm - Beantwoord

  Hahah ja ik heb ook een flinke berg notitieblokjes in huis.. Maar dat had ik ook al voordat ik een blog had. Het zit diep in me ;).

  • Romy 18 april 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, een notitieboekjesverzamelaar in hart en nieren dus 🙂

 20. Rebecca 18 april 2017 op 2:11 pm - Beantwoord

  Volgens mij ben ik één van de weinige bloggers die echt niks heeft met notitieboekjes.. Ik koop ze wel eens wanneer ik deze echt heel mooi vind, maar allemaal zijn ze nog leeg en denk ik echt wáárom koop ik dit nog!?

  • Romy 18 april 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dat kan ook natuurlijk! Ik moet toegeven dat mijn boekjes ook niet allemaal vol zijn en soms vind ik dat best wel zonde. Maar ik vind ze dan eigenlijk net iets te leuk om te laten liggen in de winkel 😉

 21. Saar 18 april 2017 op 2:32 pm - Beantwoord

  Ik had er vroeger nog meer dan nu maar ja ze blijven leuk en ik koop ze dus ook echt nog te veel!

 22. Charlotte 18 april 2017 op 5:18 pm - Beantwoord

  Hele goede excuses haha! Ik gebruik ze ook voor hersenspinsels, aantekeningen, quotes en blog planningen

 23. Mariëlle 18 april 2017 op 6:26 pm - Beantwoord

  Hihi genoeg redenen! Ik zou het graag online willen gaan doen, maar boekjes blijven zo fijn <3

  • Romy 18 april 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Ja, precies! Ik wil soms ook wel meer ideeën op de computer uitwerken, maar kan soms gewoon zo blij worden van notitieboekjes vol ideeën.

 24. Lianne 18 april 2017 op 6:49 pm - Beantwoord

  Ik heb wel een aantal notitieboekjes, maar eigenlijk doe ik er te weinig mee. Ik sla de meeste dingen op in mijn telefoon, of dan denk ik: ik onthoud het wel. Maar juist dit lijstje geeft een beter inzicht van wat ik er eigenlijk allemaal mee kan. Denk dat ik eens ervoor ga zorgen dat ik altijd zo’n boekje bij de hand heb 🙂

  • Romy 18 april 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat ik je aan het denken heb gezet om toch vaker een boekje bij je te hebben 🙂 En een voordeel is dat er zoveel mooie notitieboekjes te krijgen zijn dat het haast een feestje is om ze te gebruiken 🙂

 25. Mike 18 april 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

  Wat een goede excuses, het heeft me aan het denken gezet… Ik ga nu zeker op zoek naar leuke notitie boeken. Dit geeft voor mij nog een extra excuus om namelijk meer met links te schrijven. (ik ben rechts handig, maar… gewoon omdat het kan, wil ik ook, in een mooi handschrift uiteraard, met links kunnen schrijven :-))

  • Romy 18 april 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je nu ook met notitieboekjes in de weer gaat 🙂 En met links mooi schrijven? Wauw, ik doe het je niet na! Had ik trouwens al gezegd dat ik het zo leuk vind dat ik er door jou een mannelijke lezer bij heb. Zo tof dat je regelmatig reacties achterlaat! Dankjewel daarvoor 🙂

 26. Mike 18 april 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

  Hei Romy, super gaaf om te horen. Ik vind je artikelen erg inspirerend en ik kijk dan ook zeker uit naar je volgend artikel 🙂

  • Romy 18 april 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂

 27. Benthe 18 april 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

  Jeeej, handig lijstje! Ik stuur hem door naar mijn vriend, die rolt met zijn ogen als ik weer met een nieuw, leuk notitieboekje thuis kom, haha.

  • Romy 18 april 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen! Ik hoop dat hij je ‘verslaving’ na dit artikel iets beter begrijpt 😉

 28. Linda 18 april 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

  Ik heb nooit een excuus nodig voor een nieuw notitieboekje! Maar leuke ideeën wel!

 29. Sara | MevrouwMiauw 18 april 2017 op 10:12 pm - Beantwoord

  Haha, zó leuk! Die dialoog in de trein kan inderdaad een hele goede reden zijn om een notitieboekje uit je tas te vissen en wat leuke quotes op te schrijven. Altijd leuk voor een artikel. 🙂

 30. Maaike 19 april 2017 op 12:45 am - Beantwoord

  Oh wat leuk! 😀 Binnenkort maar kijken voor een leuk notitie boekje ^.^

 31. Donna 19 april 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Dit artikel had ik nodig. Ik kijk al een week naar de Toy Story lijn van Moleskin. Misschien moet ik de boekjes nu toch maar bestellen 😀

  • Romy 19 april 2017 op 6:48 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik denk dat je genoeg redenen hebt om de boekjes te gaan kopen 🙂 Ik wist trouwens niet dat ze daar een Toy Story lijn van hebben. Ik denk dat ik daar ook maar eens naar moet kijken 🙂

 32. wendy 19 april 2017 op 10:31 am - Beantwoord

  Zelf heb ik een notitieboekje waar een pen bij zit erg makkelijk, hierin maak ik aantekeningen waar ik mijn knutselideeen in opschrijf als ik ergens iets ziewat mij inspiratie geeft.
  Zo te zien heb jij er nog lang niet genoeg aan je lijstje te zien.

  • Romy 19 april 2017 op 6:49 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Van notitieboekjes kan ik er nooit genoeg hebben 😉 Wat handig trouwens, zo’n boekje waar meteen een pen bij zit!

 33. TypischKim 19 april 2017 op 4:14 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Notitieboekjes zijn altijd handig en word er altijd blij van, vooral als het een vrolijk, kleurrijk notitieboekje is!

 34. Vivian 22 april 2017 op 5:16 pm - Beantwoord

  Haha ah, dit is echt een artikel naar mijn hart! Geweldig dit, ik kan inderdaad ook altijd wel weer een reden bedenken om een nieuw notitieboekje te kopen. En inderdaad, ze zijn zó leuk voor op blogfoto’s! Ze kunnen een kleurenschema helemaal compleet maken 😀

  • Romy 22 april 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Precies dat inderdaad met notitieboekjes en blogfoto’s! Sommige boekjes heb ik ook echt vanwege de kleur gekocht voor op mijn foto’s, haha. Oeps!