jaaroverzicht 2021 3

Vaker Vrolijk in 2021 | Mijn blogjaar in vogelvlucht

 • 31 december 2021
 • 20 Reacties

Heb jij al de eerste hap genomen van een verrukkelijke oliebol of zit je inmiddels al aan nummer 10? Terwijl wij ons voorbereiden op een middag oliebollen bakken, blik ik graag terug op weer 365 dagen Vaker Vrolijk. 2021 was het jaar waarin mijn blog 5 jaar bestond en een nieuw jasje kreeg. En het jaar waarin ik me meer kwetsbaar opstelde, heel wat foto’s en schrijfsels de wereld in slingerde en ook de receptmaker in mezelf ontdekte. Kijk je mee naar een overzicht vol random feitjes, statistieken en mooie mijlpalen?

Mijn blogjaar in 4 alinea’s

In een tijd waarin bij elkaar op de koffie gaan niet vanzelfsprekend is, voelde mijn blog voor mij als een plek waar ik alsnog kon kletsen over alles wat er door mijn hoofd heen gaat. Met jou, lieve lezer, als fijne gast en mee-kletser aan de gezellige keukentafel. Vaker Vrolijk begon vijf jaar geleden als een manier om meer lichtpuntjes in mijn eigen leven en dat van anderen te brengen. Die plek nam mijn blog voor mij ook dit jaar in. Het is zo fijn om hier van me af te schrijven en om via de reacties en social media gezellig met jullie in gesprek te gaan.

In 2021 zette ik zo’n 275 artikelen online. Ik deelde voor het eerst mijn verhaal over mijn anorexiaperiode, die een grote stempel op mijn leven heeft gedrukt van mijn 13e tot mijn 24e. Dat voelde als een enorme stap, maar ook als iets wat mij persoonlijk heeft geholpen om die verdrietige periode een plekje te geven. En het hielp mij ook om nog meer te onderstrepen wat ik zo graag met mijn blog wil uitstralen: waar je ook vandaan komt, je leven kán weer leuker, vrolijker en mooier worden. Jij komt er wel, zelfs als je het even niet ziet zitten.

Voor het eerst sinds ik mijn blog ben begonnen verschenen er twee dagen geen artikelen. Zoals bij elke verbouwing, kwamen er ook na de verbouwing van mijn blog in augustus wat verborgen gebreken aan het licht. Ik ben dan ook inmiddels heel wat technische kennis over WordPress en errors rijker. Gelukkig is alles opgelost dankzij heel fijne hulp, waardoor ik me weer kan storten op wat ik het allerliefst doe: schrijven op dit stukje web. En waardoor ik kan genieten van mijn nieuwe bloglay-out, want daar ben ik zelf toch wel heel gelukkig mee.

Dit jaar schreef ik onder andere over diepgaande dingen zoals een bore-out, rouw en het accepteren van mijn hoogsensitiviteit. Maar ook over luchtigere onderwerpen, zoals de Curly Girl-methode, productiviteit en natuurlijk vele blije lijstjes. Oh ja, ook ontdekte ik de bak- en kookliefhebber in mij en ging ik vaker recepten delen. Iets waar ik zelf ontzettend blij van word!

jaaroverzicht 2021

Mijn mooiste blogmijlpalen

In het bijzonder zijn een aantal blogmomenten van afgelopen jaar me bijgebleven. Mooie mijlpalen waren er genoeg, maar dit waren daarvan voor mij de mooiste op bloggebied:

 • In september bestond Vaker Vrolijk 5 jaar. Heel bizar, want ik herinner het me als de dag van gisteren dat mijn blog destijds het levenslicht zag. (Zou dat zijn hoe moeders zich voelen als hun baby opeens een kleuter is geworden?).
 • Ik werd geïnterviewd over het overwinnen van belangst voor radiozender FunX. Een totaal nieuwe ervaring, zo’n telefonisch interview op de radio, maar wel erg bijzonder om eens mee te maken.
 • Voor een blogsamenwerking volgde ik een cursus perfectionisme, waar ik binnenkort een artikel over ga schrijven. Het was zo’n waardevol programma dat ik me bevoorrecht voel dat ik het heb mogen volgen.
 • Ik had een aantal mooie en bijzondere samenwerkingen dit jaar die perfect in mijn straatje pasten. De samenwerkingen met The Nap Lab (voor mijn verzwaringsdeken) en Meditation Moments (als onderdeel van mijn avondritueel) zijn me daarvan het meest bijgebleven.
 • Ik schoof aan in de digitale schoolbanken voor een cursus foodfotografie. Die cursus heeft mijn liefde voor eten maken, recepten bedenken en recepten delen nog meer aangewakkerd.
 • Twee van mijn Vaker Vrolijk-gedichten verschenen in een boekje voor patiënten met borstkanker. Heel mooi en bijzonder! Daarnaast liet een bedrijf een gedicht van mij op hun nieuwjaarskaart drukken, wat ik best wel een eer vond.
 • Mijn blog werd genoemd in een video van Vet Gezellig, omdat Alwin op een van mijn artikelen stuitte in zijn zoektocht naar leuke nieuwe dingen om te proberen. Het waren maar een paar seconds of fame, maar toch.
 • Mijn blog kreeg in augustus een gloednieuw en totaal ander jasje. Met de nieuwe, meer volwassen lay-out ben ik nog altijd enorm blij.
 • De loveshoot die Bart en ik mochten doen voor mijn blog was steenkoud, maar o zo leuk. Met het resultaat van de shoot ben ik nog altijd dolblij.
 • Heel veel lieve reacties die ik het hele jaar door van jullie mocht ontvangen. Soms met waardevolle tips en slimme hacks, soms vooral met één en al prachtige woorden. Dank jullie wel!

Best gelezen artikelen van 2021

Random feitjes en statistieken blijven altijd een van mijn guilty pleasures. Ik duik dan ook graag in mijn blogcijfers. Van de artikelen die ik in 2021 online zette, werden deze 10 het meest gelezen:

jaaroverzicht 2021

Mijn persoonlijke favoriete artikelen

Bloggen gaat voor mij in eerste instantie over plezier, niet over bezoekersaantallen en Google-posities. Daarom deel ik ook graag 5 blogartikelen waar ik persoonlijk het meest trots op of blij mee ben.

 • 5 jaar Vaker Vrolijk (en een heel persoonlijk verhaal). Mijn vijfjarig blogjubileum voelde als een mooie gelegenheid om een groter stuk van mijn verhaal te delen. Eerder had ik nooit concreet iets verteld over de eetstoornis die ik 10 jaar lang heb gehad. Ik merk dat er mede door dit artikel iets in mij is aangewakkerd wat nog meer met mijn verhaal wil doen. Ik weet dat er veel meer mensen zijn die meemaken wat ik tot een aantal jaar geleden heb meegemaakt, en hoop heel erg dat ik hen tot steun kan zijn.
 • Onderprikkeling op het werk | 5 tips om dat te voorkomen. Over burn-outs is tegenwoordig heel veel bekend. Maar bore-out is in mijn ogen nog een onderbelicht onderwerp, terwijl mensen er soms zonder het zelf door te hebben mee te maken krijgen. Ik vond het belangrijk om mijn ervaringen te delen en ook tips te geven die mij uit die situatie hebben geholpen.
 • 7 dingen die ik als introverte ondernemer anders aanpak. Heel lang dacht ik dat ondernemen niets voor mij zou zijn, omdat ik nu eenmaal introvert ben. Dat bleek onzin: introvert zijn en een bedrijf hebben gaan prima samen. Ik heb alleen moeten leren om niet alles te willen doen “zoals dat bij een ondernemer hoort”. In dit artikel licht ik toe hoe ik sommige dingen op mijn eigen introverte manier doe.
 • Recept | Pasta met doperwtensaus en geitenkaas. Dit recept was het resultaat van mijn eigen uitprobeersels en ik vond het zelf zó lekker smaken dat ik het wel moest delen. Ik krijg nog steeds regelmatig berichtjes van mensen die het zelf ook hebben gemaakt. Zo leuk!
 • Voor jezelf kiezen | 5 tips voor gezond egoïsme. Kiezen voor jezelf wordt nog vaak gezien als egoïstisch. In mijn ogen niet altijd terecht. Ik ben zelf ook zoekende naar de balans tussen er zijn voor anderen en kiezen voor mezelf, maar het lukt me steeds beter om te staan voor wat ik nodig heb. In dit artikel deel ik 5 mooie inzichten daarover.
 • Faalangst overwinnen | 5 tips tegen faalangst. Het laatste jaar merkte ik dat ik meer last heb van faalangst dan ik altijd dacht. Daar ging ik dan ook zelf actief mee aan de slag. In dit artikel deel ik 5 tips die voor mij een groot verschil hebben gemaakt om de faalangst de deur uit te gooien.
 • Wat als je lichaam verandert? Zo leerde ik dat te accepteren! In de periode dat ik herstelde van mijn eetstoornis, veranderde mijn lichaam enorm. Ik ging van uitgemergeld meisje naar iemand met een gezond gewicht, borsten, billen, armen en vollere wangen. Gaandeweg leerde ik mijn lichaam met zijn nieuwe vorm omarmen. In dit artikel vertel ik over die persoonlijke reis.
jaaroverzicht 2021

Gewoon wat random statistieken

Willekeurige feitjes lees ik maar al te graag bij anderen. Ze delen vind ik zelf ook erg leuk. Daarom heb ik weer een lijstje met wat random statistieken van dit jaar voor je verzameld:

 • Ook dit jaar waren mensen blijkbaar nieuwsgierig naar dingen om te doen als het regent. Dit was opnieuw het artikel dat het allermeest werd gelezen.
 • Mijn meeste bezoekers waren tussen de 25 en 34 jaar.
 • Ongeveer 28,1% van mijn bezoekers is man. Blijkbaar wordt mijn blog door meer mannen gelezen dan alleen mijn vriend en vader.
 • De meeste Nederlandse bezoekers van mijn blog komen uit Zuid-Holland en Noord-Holland.
 • De stad waar de meeste van mijn bezoekers vandaan komen, is Rotterdam. Op plek 2 en 3 staan (niet geheel verrassend) Amsterdam en Utrecht. Maar ook uit voor mij onbekende dorpen als Vondelingenplaat, Heikant en Zuidkande mocht ik bezoekers verwelkomen. 
 • Ik had maar weinig bezoekers uit mijn eigen gemeente (405 over een heel jaar om precies te zijn). Overigens vind ik het zelf juist wel prettig dat de buren mijn blog niet lezen.
 • De meeste bezoekers kwamen hier via Google en Pinterest.
  De vraag die mij dit jaar het meest is gesteld, is welke kleur er op de woonkamermuur zit. Flexa Rich Butterscotch it is!
 • Bijzondere zoektermen die mensen in mijn blogzoekbalk intypten, zijn ‘Pokémon-kaart van Mewto’ (nee sorry, die heb ik op de basisschool al geruild!), ‘kleren die je kunt dragen terwijl het aan het regenen is’ (tip: een regenjas is handig om te hebben!), ‘McBurger’ (ik zal Bart eens vragen naar zijn mening!) en ‘het smelt’ (oh jee, dan zou ik het in de vriezer zetten).
 • De grappigste vraag die ik dit jaar 2x in mijn inbox vond, is of mijn auto te leen was voor een fotoshoot. De verzenders bedoelden de leuke Volkswagenbus die ik een jaar geleden een dag huurde (en waarbij vrij snel in het artikel duidelijk wordt dat het niet MIJN auto is). Toen ik aangaf dat ik zelf een knalgroene Ford Ka rijd en dat ze die best mogen lenen, bleef het plots stil.

Mijn Best Nine op Instagram

Instagram begin ik steeds leuker te vinden. Sinds ik heb ontdekt dat je onder je foto een flink lange caption kunt tikken, ben ik dit medium veel meer gaan waarderen. Ook dit jaar verschenen er nogal wat interieurkiekjes, spontane selfies, Pippa-foto’s, zelfgeschreven gedichtjes, flatlays en foodspam op mijn account. Al doen mijn Best Nine (de foto’s die de meeste likes kregen) anders vermoeden. Blijkbaar worden de zoetsappige kiekjes van Bart en mij samen, waarvan ik er niet eens zo heel veel gedeeld heb, het meest gewaardeerd met likes. Snap ik wel, ik ben niet voor niets verliefd geworden op die jongen 🙂

Verder staat er een foto tussen van mijn vijfjarig blogjubileum en de eerste selfie zonder beugel. Een heuglijk hoogtepunt van 2021!

Mijn blogplannen voor 2022

En dan het laatste lijstje met punten en plannen. Ik vind het mooi om jaarlijks na te denken over wat ik volgend jaar met mijn blog wil. Naast vrolijk doorgaan met schrijven, wil ik in 2022 in het bijzonder…

 • mezelf meer ruimte geven tussen mijn werkagenda door voor mijn blog. Als eigen baas kan ik zelf mijn uren indelen; daar wil ik volgend jaar meer gebruik van maken. Door vaker tussendoor wat blogfoto’s te maken, een keer een blog te schrijven midden op een werkdag of iets in die richting. Gewoon omdat het leven te kort is om dat niet te doen en omdat ik toevallig een baas heb die daar toestemming voor geeft 😉
 • …meer delen over mijn persoonlijke verhaal. Ik merkte dit jaar hoe helend het is om te vertellen over de jaren waarin ik kampte met een eetstoornis. Het lijkt me mooi om daar gaandeweg meer stukjes over te delen. Ik geloof nog steeds dat het niet voor niets is geweest dat ik dit heb meegemaakt en hoop dat ik er op deze manier een mooie draai aan kan geven.
 • …een nieuwe camera kopen. Eindelijk! Ik moet me nog verdiepen in de vele Canon-modellen en -reviews, maar hoop mijn spiegelreflex in 2022 te vervangen door een (nog) beter exemplaar.
 • …meer doen met Pinterest. Als een blogartikel heel wat keren wordt bezocht via Pinterest, is dat eerder een toevalstreffer dan dat ik iets wat ik slim heb aangepakt. Het lijkt me tof om me, alleen al uit persoonlijke interesse, volgend jaar te verdiepen in hoe ik meer uit Pinterest kan halen.
 • …mezelf uitdagen met leuke challenges. Ik merk hoeveel plezier ik er altijd uit haal als ik me spontaan aan iets nieuws waag. Volgend jaar wil ik mezelf een paar keer uitdagen om een maand lang iets anders dan anders te doen. Extra vroeg opstaan, elke dag X stappen zetten, een dankbaarheidsdagboek bijhouden, of een keer een maand vegan eten. Zoiets. Ik heb er nu al zin in, ook in het schrijven daarover.
 • …mezelf weer eens een fotoshoot cadeau doen. De professionele foto’s die nu op een paar plekken op mijn site staan, zijn allemaal een jaar of drie/vier oud. Nu is het niet zo dat mijn haar inmiddels knalroze is en je me in niets meer herkent, maar het lijkt me heel leuk om weer eens mooie foto’s te laten maken. 
 • …heel veel blogplezier beleven zónder technische problemen. Naast al die grote en kleine plannen, wil ik vooral met heel veel enthousiasme blijven schrijven. Delen over dingen die door mijn hoofd gaan, tips geven die mij hebben geholpen, ervaringen uitwisselen, positiviteit de wereld in slingeren en je inkiekjes in mijn leven geven. Ik heb er nu al onwijs veel zin in.

Mijn nieuwjaarswens voor jou

Heb je het gehaald tot het uiteinde van dit lááánge artikel? Dan wil ik je nog maar twee dingen zeggen.

Ten eerste, oprecht dank je wel voor je bezoekjes, je reacties, je mailtjes en alle manieren waarop jij je kostbare tijd aan Vaker Vrolijk hebt besteed. Weet dat ik het ontzettend bijzonder vind dat jij hier langskomt, je verhalen deelt en soms juist met mij meeleeft. Dank je wel voor al dat!

Ten tweede, mag ik je het allerbeste wensen voor een fantastisch 2022? Ik wens je een jaar toe waarin je rust, gezondheid en fantastisch mooie momenten mag vinden en waarin je je op de moeilijkere momenten gesteund voelt door de mensen van wie je het allermeest houdt. Fijne jaarwisseling en alvast het allerbeste voor een heel mooi en vrolijk 2022.

Liefs,

Romy

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 31 december 2021 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik ga even opzoeken waar Vondelingenplaat ligt, haha! Blijft fijn, hè, even terugblikken op je (blog)jaar.

  Ik sla de oliebollen trouwens over, die zijn niet zo mijn ding. Ik heb wel wafels van mijn moeder in huis. Dat is hier in Limburg ook een traditie namelijk.

 2. Shirley 31 december 2021 op 10:28 am - Beantwoord

  Mooi overzicht van dit jaar. Fijne jaarwisseling! Hopelijk is je oliebollenmix niet van Koopmans zonder gist

  • Romy 6 januari 2022 op 10:34 pm - Beantwoord

   Haha, nee, gelukkig hadden we glutenvrije oliebollenmix 😉

 3. Darina 31 december 2021 op 10:50 am - Beantwoord

  Een hele mooie terugblik op 2021! Je hebt echt mooie en leuke dingen gedaan, heel inspirerend. Een hele mooie jaarwisseling gewenst.

 4. Daenelia 31 december 2021 op 11:01 am - Beantwoord

  Een heel mooi nieuw jaar voor jullie! En wat knap dat die leeftijds-statistieken mijn mentale leeftijd weten!! j/k 😛

 5. Ilona Wielinga 31 december 2021 op 11:07 am - Beantwoord

  Een mooie terugblik met mooie blogs. Ik vind het ook heel mooi en dapper dat je je verhaal hebt gedeeld. Alleen door te delen kunnen we taboes doorbreken en anderen helpen.

 6. Naomi 31 december 2021 op 12:43 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig en leuk overzicht. Ik blijf wel achter met één grote vraag, namelijk wát er dan smelt;).
  Ik wens je een mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2022.
  En dankjewel voor de momenten waarop jouw blog dat lichtpuntje was dat je het wilt laten zijn.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:33 pm - Beantwoord

   Wat een lief berichtje! Ik wil jou ook enorm bedanken voor al je lieve en mooie reacties dit jaar en natuurlijk voor jouw inspirerende blogs. Ik hoop dat 2022 jou ook heel veel moois mag brengen en wens je een fantastisch jaar toe.

 7. N8W8 31 december 2021 op 4:42 pm - Beantwoord

  Dank je wel en jullie ook een fantastisch fijne jaarwisseling en voor 2022 wens ik jullie veel gezondheid, liefde, voorspoed en geluk!

  • Romy 6 januari 2022 op 10:31 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik hoop dat jij ook een fantastisch 2022 mag hebben met veel mooie momenten.

 8. Jenn 31 december 2021 op 10:21 pm - Beantwoord

  Mooie terugblik! IK wens je een fantastisch 2022!

 9. Simone 1 januari 2022 op 1:02 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en uitgebreide terugblik!

 10. Zo simpel is dan geluk 1 januari 2022 op 8:14 pm - Beantwoord

  Mooi overzicht heb je gemaakt! Heel veel geluk in het nieuwe jaar.

 11. Ida 2 januari 2022 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een mooi terugblik op 2021! Ik wens jou een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toe!

  • Romy 6 januari 2022 op 10:30 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik wens jou ook heel veel mooie momenten, liefde en gezondheid in dit nieuwe jaar.

 12. Saskia 2 januari 2022 op 1:19 pm - Beantwoord

  Ik las vogelvlucht maar ik was er niet zo doorheen haha 😉 Wat een uitgebreid en mooi overzichtje. Prachtig zo terug te blikken en nu op naar 2022.
  Dat het jaar je prachtige dingen mag brengen Romy! (en Bart) En dat we nog maar veel contact mogen hebben <3

  • Romy 6 januari 2022 op 10:29 pm - Beantwoord

   Haha, het artikel was inderdaad niet heel kort 😛 Respect dat je het toch tot het einde hebt kunnen lezen!
   En dank je wel voor je lieve woorden. Ik hoop dat 2022 jou en je gezin ook heel veel moois zal brengen. En ik kijk er ook naar uit om weer gezellig contact te hebben dit jaar <3

 13. Giovanna Jansen 3 januari 2022 op 12:15 pm - Beantwoord

  Wat een mooie terugblik op afgelopen jaar, met prachtige mijlpalen en heel veel leuke dingen. Een nog veel mooier en vruchtbaarder 2022 toegewenst!

 14. Anouk 3 januari 2022 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat een goed jaar hebben jij en je blog gehad zeg!

 15. Janne 8 januari 2022 op 10:33 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijk overzicht met vrolijke vooruitzichten! Je 9 Instagramfoto’s zijn erg schattig, ik snap wel dat ze de top bereikten. En wat leuk dat iedereen zo nieuwsgierig was naar Too Good To Go, maar ook de serieuzere en informatievere artikelen kon waarderen.

  Ik wens je een heel fijn 2022 toe en veel goeds voor jou en al je dierbaren!

Recente blogs

Sta jij open voor de verrassingen van vandaag?

7 december 2017|Persoonlijke groei|

Laat jij je graag verrassen? Er zijn in mijn leven veel dingen die ik graag volledig uitstippel of tot in de puntjes verzorg. Toch ben ik juist de laatste tijd meer gaan openstaan voor spontane dingen, die zomaar op mijn pad komen. Dingen die geen onderdeel waren van welk plan dan ook, maar die te wijten zijn aan stom toeval of een klein beetje geluk. Van spontane ontmoetingen tot onverwachte e-mails, het leven zit vol kleine verrassingen. Waarom het zo waardevol is om open te staan voor die kleine verrassingen van elke dag? Dat vertel ik je in mijn pleidooi voor de kleine toevalligheden en verrassingen die het leven zo mooi maken.

Ik liet een kleurenanalyse doen | Mijn ervaring & de verrassende uitkomst

31 oktober 2022|Lifestyle, Outfits|

Op mijn leuke-cadeautjes-voor-mezelf-lijstje stond al een hele tijd een kleurenanalyse. Ik doe - zoals iedereen - liever geen miskopen, houd van kleuren en ben nooit uitgeleerd. Een kleurenanalyse leek me dan ook net het vrijdagmiddaguitje voor mij. Een kleurenspecialist gaat dan nauwkeurig bepalen welke kleuren kleding jou het mooist staan. Je gaat met een kleurenwaaier naar huis, zodat je voortaan niet meer met kleding thuiskomt in kleuren die "weinig voor je doen". Ik was heel benieuwd: zou ik mijn knalroze blazer nog steeds aan "mogen"? Is blauw wel of niet iets voor mij? Ik vertel je alles over mijn ervaring met een kleurenanalyse.

5 tips om te oefenen met dankbaarheid

24 november 2017|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Terwijl heel wat Nederlanders hun slag slaan op Black Friday, is het ook hét moment om stil te staan bij dankbaarheid. Gisteren (23 november) was het namelijk Thanksgiving, oftewel Dankbaarheidsdag. Dat leek me een mooi moment om eens niet te kijken naar wat ik niet heb of wat beter kan, maar naar alles waar ik wél dankbaar voor ben. Elke dag heeft namelijk wel iets in zich om dankbaar voor te zijn. Maar hoe vaak zeg jij eigenlijk dankjewel - hardop of in je hoofd - voor al die mooie en bijzondere dingen en mensen in jouw leven? Ik geef 5 tips om met dankbaarheid te oefenen.