Mijn Blond Amsterdam verzameling

Volgens mij ben ik niet de enige die voor het kleurrijke servies van Blond Amsterdam is gezwicht. De oranje gestipte mok die ik ooit voor mijn verjaardag kreeg, vormde al snel het begin van een alsmaar groeiende verzameling. Ik ben niet echt iemand die spullen voor haar uitzet ver van tevoren koopt, maar voor dit leuke servies maak ik graag een uitzondering. Vandaag laat ik je zien wat ik zoal heb staan aan Blond Amsterdam spullen. Ook vertel ik je het verhaal achter een paar bijzondere items. Kijk je mee?

Blond Amsterdam servies

Mijn verzameling begon, zoals gezegd, ooit met een mok die ik cadeau kreeg van een vriendin. Volgens mij was dat de ‘Even bijkletsen’-mok hierboven. Hoewel ik het een ontzettend leuke beker vond, besloot ik niet meteen op dat moment om een heel servies van Blond Amsterdam bij elkaar te sparen. Eigenlijk is dat min of meer zo gegroeid. Het grappige is namelijk dat ik zelf nog nooit een euro aan spullen van Blond Amsterdam heb uitgegeven. Maar toen ik op mijn volgende verjaardag nog iets van Blond Amsterdam kreeg en het jaar daarna weer, kregen mensen het idee dat ik de spullen van dit merk vast wel zou sparen. Daarom kreeg ik steeds vaker nieuw kleurrijk servies van Blond Amsterdam cadeau voor mijn verjaardag, met Sinterklaas of gewoon zomaar. Na een tijdje had ik zoveel spullen dat ik besloot om er dan maar officieel mijn uitzetservies van te maken. Inmiddels is mijn nummer 1 cadeautip aan mensen dan ook altijd “iets van Blond Amsterdam”.

Blond Amsterdam gebaksvorkjes

Het leuke van niet zelf spullen kopen om je verzameling uit te breiden, is dat ik vaak word verrast met Blond Amsterdam items waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Zo kreeg ik deze vrolijke gebakvorkjes met cupcakes vorig jaar als Sinterklaascadeau. Zijn ze niet ontzettend schattig?

Blond Amsterdam schotels

Mijn verzameling bestaat inmiddels uit allerlei verschillende spullen, maar ik heb vooral ontzettend veel bordjes en schotels. Natuurlijk is het bij elkaar nog steeds geen heel servies; daar heb ik niet eens plek voor op mijn kamer. Maar wie weet koop ik er nog wat egaal wit serviesgoed bij als ik het huis uitga. In mijn hoofd zie ik al voor me hoe ik dan een grote witte servieskast heb staan en die tot de nok toe vul met alle felgekleurde borden en ander mooi servies van Blond Amsterdam.

Blond Amsterdam mokken

Omdat ik het serviesgoed pas wil gebruiken als ik een eigen huis heb, staat het meeste alleen voor de sier in mijn kamer. Ik heb niet een plek waar ik alles uitstal, maar heb een deel in mijn boekenkast staan en een aantal dingen staan op andere plekken door mijn kamer verspreid. Er is maar een item dat ik echt in gebruik heb en dat is de tweede (lekker grote!) theemok op de foto hierboven. Overigens moet ik er eerlijk bij zeggen dat dit inmiddels mok #4 is. Er zijn namelijk inmiddels al drie mokken gesneuveld. Grappig detail is dat mijn eerste theemok een cadeau was van mijn ex en mijn moeder die de dag nadat het uit was, per ongeluk (ja, echt per ongeluk!) op de grond liet vallen. Inmiddels heeft die mok dus al zijn derde opvolger.

Blond Amsterdam cakeschaal

Natuurlijk heb ik in mijn verzameling ook een paar favoriete items, vooral vanwege het verhaal wat erachter zit. Zo kreeg ik dit toepasselijke cakebord van mijn moeder toen ik met iets begon wat niet bepaald ‘a piece of cake’ was. Het was op dat moment zo’n toepasselijk en lief cadeau dat dit cakebord nog steeds een speciaal plekje tussen mijn verzameling heeft.

Blond Amsterdam schotels

Ook heel dierbaar zijn me deze twee bordjes van Blond Amsterdam. Het eerste bordje kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn moeder, een week nadat we zelf naar New York waren geweest. We wisten allebei niet eens dat er ook dit soort themabordjes bestonden, maar we waren allebei meteen verkocht. Het bordje rechts op de foto komt uit de Efteling (mocht je het nog niet gezien hebben, het meisje op dit bordje is Sneeuwwitje). Vorige zomer zou ik met drie vriendinnen naar de Efteling gaan, maar om een niet zo leuke reden kon ik niet mee. Mijn vriendinnen brachten toen dit mooie bordje als troost voor me mee. Zo lief!

Blond Amsterdam eierdopjes

Voorlopig blijft Blond Amsterdam nog wel een tijdje mijn cadeautip #1 als mensen vragen wat ik het liefst zou willen. Hopelijk kan ik dan straks het huis uit met een bonte verzameling servies. Of ik het servies ooit ook echt durf te gebruiken, weet ik overigens nog niet. Misschien ben ik er wel zo zuinig op dat ik uiteindelijk toch een ander servies koop en mijn Blond Amsterdam spullen alleen voor de sier in een kast laat staan. Oeps, #hoarder…

Wat vind jij van Blond Amsterdam?

Volg:
Deel:

22 Reacties

 1. Naomi in Wonderland
  23 oktober 2016 / 09:51

  Ik heb het merk nog maar recent leren kennen maar ik vind het wel een super leuk merk! Ik ben sowieso wel iemand die van serviezen houdt! Ik vind thee tassen geweldig en al het geen wat er bij hoort dus leuk hoor! Vooral dat bordje van NY, echt iets voor mij!

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 10:17

   Ja, leuk is het servies van dit merk hè? Dat NY-bordje is ook wel mijn favoriet!

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 11:44

   Ja, echt onwijs lief, hè? Wat balen dat je mok kapot is gegaan!

 2. 23 oktober 2016 / 11:20

  Wat een leuke verzameling heb je! Ik heb er ook wel wat van. Ik ben namelijk helemaal weg van die grote schalen. Deze zijn namelijk heel leuk als je visite hebt en er hapjes op kunt leggen. Ik vind jou theepot echt geweldig!

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 11:45

   Ja, die grote schalen zijn ook prachtig! Daar heb ik er volgens mij maar één van, dus misschien is dat een leuk idee om voor Sinterklaas te vragen.

 3. 23 oktober 2016 / 11:44

  Hihi ik ken meerdere ‘verslaafden’ maar ik heb dat zelf niet. Ik vind het prijzig, wel schattig, maar ik wil graag alles zo simpel en minimalistisch mogelijk!

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 11:46

   Dat minimalistische heeft inderdaad ook wel wat! Het zou best kunnen dat ik later toch voor wit serviesgoed ga en dit alleen ter decoratie gebruik. Maar ik vind het in ieder geval leuk om te verzamelen!

 4. Jessy
  23 oktober 2016 / 12:32

  Wauw jou collectie is echt geweldig! Ik heb heel veel van mijn servies weg gedaan aangezien het niet meer helemaal bij mijn stijl past. Maar als ik jouw verzameling zo zie word ik wel weer een beetje verliefd haha

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 13:57

   Dankjewel! Ja, ik ben er echt heel blij mee en ik kan me voorstellen dat je wel een beetje verliefd wordt als je weer van alles van Blond Amsterdam ziet!

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 15:23

   Ja, leuk zijn ze hè? Ik ben echt verliefd :)

 5. 23 oktober 2016 / 18:30

  I looooove blond! Wat een super gave collectie <3

 6. foryourstyle.nl
  23 oktober 2016 / 17:45

  Blond amsterdam is niet persee mijn stijl maar ziet er wel zo gezellig uit zeg<3
  foryourstyle.nl blogde over…Michael Kors clutch

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 19:11

   Dankjewel! Ja, het moet wel echt je stijl zijn, wil je ervan houden ;)

 7. 23 oktober 2016 / 18:47

  Meid, wat een ontzettende leuke verzameling! In het verleden heb ik er eens twee mokken van gehad, maar die zijn helaas beiden gesneuveld. Ik heb soortgelijke lepeltjes, maar dan van Xenos, haha! Ik vind ze zo cute! Hopelijk ga je je collectie snel uitbreiden met nieuwe items :-)

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 19:10

   Wat een leuke reactie! Dankjewel! Ik heb inderdaad bij Xenos weleens spullen gezien die erg op Blond lijken – ook onwijs leuk! :)

  • Romy
   Auteur
   24 oktober 2016 / 12:25

   Dankjewel! Ja, die mokken vind ik zelf ook zo leuk en vrolijk en pluspunt is dat ze lekker groot zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge