unnamed file 31 7

#blooper | Soms moet je jezelf niet zo serieus nemen!

 • 23 juni 2017
 • 42 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Het is zover: ik heb een spannend kennismakingsgesprek op werk en zit helemaal klaar. Ik schraap mijn keel en wil een vraag stellen. Maar dan slaat mijn stem opeens over en komt er niet meer dan een piepgeluidje uit mijn mond. Waarom overkomt mij dat nu? Aan het einde van de dag stap ik in de metro en rijd ik zo mijn halte voorbij. Nog zo’n snuggere actie! In tegenstelling tot eerder kan ik nu gelukkig vaak om mijn eigen stuntelige gedrag lachen. Om me vervolgens te bedenken dat ik de perfecte #blooper voor op Twitter heb. In dit artikel deel ik nog een paar lachwekkende bloopers. Én vertel ik waarom je jezelf in mijn ogen soms niet zo serieus moet nemen.

bloopers jezelf niet serieus nemen

Jezelf als (leed)vermaak

Als ik in mijn eentje ben en iets doms doe, moet ik soms stiekem een beetje lachen om mezelf. Ik weet bijvoorbeeld gewoon dat ik altijd ruim op tijd moet weggaan van huis, want ik loop bijna altijd wel één keer verkeerd. Als het al niet twee of drie keer is. Ook raak ik in kledingwinkels regelmatig per ongeluk op de verkeerde afdeling verzeild. Dan sta ik opeens jurkjes in maat 128 te bekijken of val ik als een blok voor een zwangerschapsjurk. Verder ben ik zo iemand wiens rokje nog weleens per ongeluk in haar legging zit en bij wie het prijskaartje nog aan een jurkje hangt. Soms kan ik mezelf dan wel voor mijn kop slaan. Maar het zijn ook allemaal momenten waarop ik mezelf voorzichtig kan uitlachen toelachen. Je eigen bloopers besparen je kosten op een goed entertainmentsysteem. Soms ben je je eigen (leed)vermaak en is het tijd om gewoon te lachen om jezelf.

Schaamte of het afdoen met een lach? 

Eerder schaamde ik me soms dood voor mijn stomme acties. Natuurlijk geneer ik me nog weleens als mijn stem net overslaat in een belangrijke meeting of ik de hik heb in een stilteruimte. Waarom ik? En als ik de enige ben die niet weet wie een bepaalde zanger is, kan ik mezelf ook af en toe voor mijn kop slaan. Maar tegenwoordig kan ik steeds vaker in stilte lachen als zoiets mij weer overkomt. Ik ben niet perfect, net als ieder ander. Maar soms kun je daar maar beter een beetje om grinniken. Die onhandigheden zijn later vaak de leukste verhalen en maken me ook tot wie ik ben. Iemand die niet perfect is en die ook weleens (letterlijk en figuurlijk) onderuit gaat. Maar die ook probeert om met een glimlach op te staan en weer door te gaan. En die wel even achterom kijkt of niemand het heeft gezien natuurlijk. 

Neem het leven niet te serieus

Wat probeer ik nu eigenlijk met dit artikel te zeggen? Zoals ik in de titel al zei: neem het leven soms niet al te serieus! Maak je niet druk om kleine dingen die misgaan en schaam je niet voor klungelige acties. Zeg je soms iets doms? Interpreteer je iets totaal verkeerd? Of doe je iets wat een tikkeltje gênant is? Haal dan je schouders op, lach om jezelf, vertel eventueel over je blooper tijdens een theekransje en ga weer door. Ik ben al vaak genoeg onzeker over mezelf, maar van bloopers weet ik dat ze erbij horen. Maak je niet druk om dingen die het niet waard zijn, maar kijk vooruit en lach om wat er is gebeurd. Dat is wat ik mezelf ook voorhield toen ik gisteren door mijn camera heen keek en me verwonderde over alle onscherpe foto’s. Toen ik mijn bril opzette, begreep ik het probleem. Én verscheen er een stiekeme lach op mijn gezicht. Oops! It wasn’t me. 

Wat is een van jouw gênantste bloopers?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 23 juni 2017 op 6:09 am - Beantwoord

  Oh gelukkig ben ik niet de enige die zichzelf soms afvraagt waarom ze onscherp ziet en zich pas later realiseert dat ze haar bril niet op heeft. Ik doe dat soort dingen ook 😉

 2. Darina 23 juni 2017 op 6:37 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar 🙂 vooral op de verkeerde afdeling van een winkel verzeild raken 🙂

 3. Tamara TS 23 juni 2017 op 7:09 am - Beantwoord

  Haha, ik heb er een tijd geleden ook over geblogd. Ik ben verschrikkelijk lomp en zeg bijna alles wat ik denk, dus dat gaat weleens mis. Een tijdje geleden stapte ik op mijn fiets en kiepte zo met fiets en al om. ?

 4. Susan 23 juni 2017 op 7:20 am - Beantwoord

  Haha, ik heb regelmatig bloopers..

 5. Michelle 23 juni 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  En zo is het ook! Iedereen heeft dat wel eens, leuk voor later toch. Toevallig had ik er gister een. Ik zei tegen mijn vriend dat ik graag weer een blender wil, want die mis ik nu wel sinds die andere kapot is. Mijn vriend keek mij aan alsof ik gek was. Bleek dat we een paar weken geleden al een nieuwe hebben gekocht.. blooper of misschien wat dement aan het worden? 😉

 6. Laura 23 juni 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Heerlijk haha, lekker onscherp dan inderdaad.. huh? 😉 I love bloopers! Bloginspiratie! Soms baal ik gewoon wanneer een dag zonder bloopers verloopt 😉

  • Romy 23 juni 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Haha, dat is ook een leuke manier om het te bekijken! Een dag niet geblooperd, is een dag niet geleefd 😉

 7. jonna@burgertrutjes 23 juni 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Ik ben koning van de klungelige acties. Maar dan echt. Ik ben echt mega onhandig. Maar ik ben er ook trots op <3 Dit maakt mij uniek

 8. Cindy 23 juni 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Gisteren nog tijdens het lesgeven aan pubers in de fitnessruimte… koffievlekje op mijn borst! Jaja…lach maar…ik lach toch het hardst! 😉

 9. Sofie 23 juni 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk! Ik kan ook zo goed om mezelf lachen. Ach, het is allemaal relativeerbaar, toch. Ik vond het vroeger op school (of nu in een stille wachtzaal bijvoorbeeld) altijd gênant dat mijn buik begon te knorren van de honger.
  Dat van die kledingwinkels heb ik ook vaak! En ik dacht op een dag dat mijn zicht zich magisch hersteld had, bleek dat ik de avond ervoor gewoon mijn lezen was vergeten uit te doen. Jammer ?

 10. Loes 23 juni 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Ik ben extreem klunzig, dus als ik mezelf altijd serieus zou nemen, zou mijn leven heel lastig zijn, haha! Het leven is een stuk leuker als je om dingen lacht.

  • Romy 23 juni 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Goede instelling! Soms moet je ook gewoon een beetje trots zijn op je klunzige gedrag. Zonder bloopers ben je als mens eigenlijk maar een beetje saai 😉

  • Romy 23 juni 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Gelukkig maar dat je er dan zelf nog het hardst om lacht van allemaal 😉

  • Romy 23 juni 2017 op 7:10 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat van de knorrende buik herken ik ook! Ik kon me dan eerder ook soms zo schamen daarvoor, maar tegenwoordig lukt het me beter om er maar gewoon een grappige opmerking over te maken.
   Ik moest hard lachen om je blooper om met lenzen rond te lopen zonder dat je het wist 😉 Het zou wat zijn als je opeens wakker zou worden met perfect zicht!

  • Romy 23 juni 2017 op 7:10 pm - Beantwoord

   Helemaal waar! Bloopers maken het leven soms ook gewoon net iets leuker eigenlijk 🙂

 11. Danique 23 juni 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! Zo herkenbaar haha, ik ben ook echt een kluns eersteklas. Als we alles perfect zouden doen is het ook zo’n saaie boel.

  • Romy 23 juni 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

   Precies! Bloopers maken het leven soms juist net iets leuker!

 12. Anne 23 juni 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Ik ben niet heel handig, maar ook niet heel onhandig, gelukkig. Ik heb wel heel vaak dat ik mijn evenwicht bijna verlies en tegen een deur aanloop, bijna omval of écht omval. Mijn vriend vindt het hilarisch, ik iets minder. Gelukkig kan ik er vaak wel om lachen, maar met een grote blauwe plek op mijn arm dan weer net iets minder 😉

  • Romy 23 juni 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt nog best pijnlijk, tegen een deur op lopen. Gelukkig maar dat je er vaak wel om kunt lachen, in ieder geval als de blauwe plek je bespaard blijft 😉

 13. Esra 23 juni 2017 op 2:04 pm - Beantwoord

  Heel leuk artikel, je hebt helemaal gelijk! Achja bloopers horen er ook wel is bij, zonde om daar stil bij te staan! X

 14. Larissa 23 juni 2017 op 2:27 pm - Beantwoord

  Haha wat ontzettend herkenbaar! Ik lig regelmatig op de grond, zit onder de blauwe plekken of vergeet vanalles mee te nemen. Gewoon lachen en doorgaan 🙂

 15. Nesrin 23 juni 2017 op 2:55 pm - Beantwoord

  Geweldig en je hebt helemaal gelijk! Geen schaamte en gewoon lachen. Poeh mijn ergste blooper? Ik val regelmatig en dit is vaak waar veel mensen zijn.

  • Romy 23 juni 2017 op 7:15 pm - Beantwoord

   Ai, dat klinkt nog best pijnlijk! Het is altijd jammer als er dan ook net mensen om je heen staan 😉 Maar zo lang je er zelf om lacht, vinden mensen om je heen het vaak ook alleen maar grappig of valt het ze niet eens op.

 16. Johanne 23 juni 2017 op 3:56 pm - Beantwoord

  Haha, niets mis met bloopers. Ik ben zelf ook een wandelend ongeluk. Gisteren sorteerde ik bijvoorbeeld helemaal verkeerd voor in mijn auto, waardoor ik bijna tegen de auto voor mij opbotste en de auto achter mij bijna tegen mij opbotste. ’s Avonds thuisgekomen presteer ik het meerdere keren om kastjes te openen en daarbij keihard tegen mijn bril aan te knallen. Hoe?! Dus ja, bloopers altijd! En helemaal niet erg, is juist leuk. Mensen die geen fouten maken zijn dat wel mensen?

  • Romy 23 juni 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Oeps, soms komen bloopers dan ook echt in groepjes tegelijk! Als je er zelf maar een beetje luchtig mee omgaat, zijn ze gelukkig zo erg nog niet en soms zelfs grappig om later over te vertellen. En inderdaad, perfecte mensen zonder bloopers bestaan eigenlijk niet en zouden anders wel verrekte saai zijn.

 17. Maaike 23 juni 2017 op 11:15 pm - Beantwoord

  Haha leuk artikel! En zooo herkenbaar! Of een verkeerd gebouw inlopen, want je wist niet precies waar je moest zijn voor een afspraak….. 😀

  • Romy 24 juni 2017 op 6:53 pm - Beantwoord

   Haha, die herken ik ook! Bij afspraken op een nieuwe plek komt het niet vaak voor dat ik precies op de goede plek beland 😉

 18. Jessica J. 23 juni 2017 op 11:36 pm - Beantwoord

  Veel te herkenbaar! Hoe vaak heb ik m’n bril al lopen zoeken, terwijl ik hem gewoon droeg… Of m’n bril opgezet toen ik al lenzen droeg en me afgevraagd waarom m’n zicht zo raar was… Het lot van brillers. 😀 Leuk artikel!

  • Romy 24 juni 2017 op 6:54 pm - Beantwoord

   Haha, als brildrager heb je het er inderdaad soms nog maar lastig mee 😉 Dat met lenzen én een bril dragen is mij nog nooit overkomen, maar het lijkt me stiekem ook echt iets voor mij om dat te doen.

 19. Irene 24 juni 2017 op 5:31 pm - Beantwoord

  Haha oooh dat in klerenwinkels heb ik ook :p En ik doe eigenlijk ook best wel stomme dingen. Maar ik lach dan ook altijd om mezelf. En luidop.

  • Romy 24 juni 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met dat soort bloopers in kledingwinkels 😉 Gelukkig kun jij er ook altijd wel om lachen als je zo’n blooper begaat. Dat is het belangrijkste! 🙂

 20. Justine 25 juni 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Ik ben dus ook zo, klunzig/grappig/ongemakkelijk/stuntelig, net hoe je het wil noemen. Gelukkig ben ik degene die het hardst om mijn eigen bloopers lacht. Ik bedoel, waarom zou je je schamen? Is toch grappig! Maak je weer eens wat mee. Het leven is al serieus genoeg!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Precies! Het leven is vaak al zo saai en bloopers vrolijken het dan alleen maar een beetje op, zeker als je er zelf ook hard om kunt lachen 🙂

 21. Nikita 26 juni 2017 op 6:10 pm - Beantwoord

  Ik ben net als jij. Achteraf kan ik er vaak wel goed mee lachen. Ik ben geen keukenprinses trouwens, en ik verbrand me wel een keer (en meer dan een keer trouwens) aan warme potten of pannen of wat dan ook. Soms komt het door de meest stomme acties, maar achteraf lach ik een keer goed met mezelf. Gezonde zelfspot is belangrijk 😉

  • Romy 26 juni 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Precies! Zelfspot kan je als mens zoveel goed doen en helpt je ook om dat soort kleine dingen te relativeren. En om je gerust te stellen: ik ben ook totaal geen keukenprinses 😉

 22. Jessica 26 juni 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

  Hier nog een koningin der stunteligheid hoor ;p Gelukkig heb ik in de loop der jaren ook redelijk wat zelfspot ontwikkeld, dan hoeven m’n vrienden er niet iedere keer meer grapjes over te maken haha. Leuk artikel meid!

  • Romy 26 juni 2017 op 11:41 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige 😉 En inderdaad, soms kun je maar beter de eerste zijn die om dat soort blunders lacht. Dan kunnen anderen alleen maar meelachen 😉

 23. Vivian 10 juli 2017 op 6:25 pm - Beantwoord

  Zo leuk geschreven! Ik ben het ook helemaal met je eens: ik maak ook weleens blunders (zo ben ik heel slecht met ruimtelijk inzicht of topografie en daar komt wel eens hilariteit uit) maar ik ben er steeds beter in geworden om gewoon lekker mee te lachen in plaats van beledigd te zijn als er door anderen om gelachen wordt haha. Zo worden de blunders ineens leuke dingen om aan terug te denken 🙂

  • Romy 10 juli 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je nu op een positievere manier naar je eigen blunders kunt kijken. Blunders zijn er ook eigenlijk gewoon om zelf om te lachen en met een voorzichtige grijns aan terug te denken 🙂 Enne, dat ruimtelijk inzicht heb ik dus ook totaal niet 😉

Recente blogs

Mijn 3 favoriete hoekjes met kamerplanten (+ een planten-verrassingsbox)

26 mei 2021|Interieur|

Je hoeft in mijn appartement niet heel goed te zoeken om een plant te bekennen. Zo'n beetje in elke hoek waar je kijkt, spot je er wel één. Of twee of drie. De plantenfamilie groeit gestaag, hoewel ik af en toe ook met pijn in het hart afscheid moet nemen van kamerplanten die mijn liefdevolle verwaarlozing of verzuiping helaas niet kunnen waarderen. Gelukkig zijn de meeste planten nog steeds springlevend. Een goed moment om je mijn 3 favoriete plantenhoekjes te laten zien! En om je mijn nieuwste 4 plantenaanwinsten uit een planten-verrassingsbox te showen.

Minder tijd op Instagram | 7 tips waardoor ik veel minder op die app zit

29 oktober 2021|Lifestyle|

Een jaar geleden besteedde ik zeker een uur per dag aan Instagram. Soms zat mijn telefoon zelfs ‘s avonds in bed nog aan mijn hand geplakt om door wat laatste foto’s heen te scrollen. Ik zag veel leuks voorbijkomen, maar besefte tegelijkertijd: hoe belangrijk is het nu eigenlijk echt om van alles en iedereen op de hoogte te zijn? En dus haalde ik de bezem door mijn Instagram-tijd. Nu ben ik met zo’n 20-25 minuten per dag klaar en heb ik plots tijd voor andere dingen. Dit zijn mijn tips om minder tijd aan Instagram te besteden.

5 voordelen van minder op social media zitten

28 juni 2017|Lifestyle|

Voordat ik begon met werken, checkte ik mijn e-mail zeker elke 10 minuten en deed ik niets liever dan mijn Twitter-feed verversen. Op Instagram checkte ik elk half uur weer of ik likes of reacties had gehad. En soms was ik ook heel wat tijd kwijt aan Facebook. Eenmaal begonnen op mijn werk ben ik cold turkey gestopt met alle apps en e-mails overdag. Ik heb prepaid beltegoed en heb dus alleen internet als er wifi is. Dat bleek het beste medicijn ooit. Alleen nog 's ochtends en 's avonds heb ik een kort rondje appen en mailen. En dat bevalt me best prima! Waarom? Nou, dit zijn in mijn ogen 5 voordelen van minder op social media zitten.