Bloopers: leren lachen om jezelf

 • 26 september 2016
 • 25 Reacties
Categorieën: Zelfliefde

Ik ben altijd al best wel een kluns geweest en kom regelmatig in awkward situaties terecht. E-mails naar de verkeerde persoon sturen? Over een stoeptegel struikelen? Bij de verkeerde bushalte staan? Het is mij allemaal weleens overkomen. Vooral toen ik jonger was, schaamde ik me daar vaak voor. Tegenwoordig probeer ik juist om dit soort momentjes te lachen. Want zeg nou zelf, het leven is toch zoveel leuker en grappiger als er af en toe iets misgaat? Leer om jezelf te lachen, dan lachen anderen vanzelf met je mee! Vandaag ga ik met de billen bloot en deel ik mijn 10 meest gênante bloopers met je.

vaker_vrolijk_bloopers

 • Rennen voor de bus. Ik vind niets vervelender dan mijn overstap missen. Daarom trek ik vaak een sprintje als ik mijn bus al zie klaarstaan. Razendsnel manoeuvreer ik me door de mensenmassa om uiteindelijk buiten adem in de bus in te checken. Als ik de buschauffeur wil bedanken voor het wachten, zegt hij opeens dat hij pas over 5 minuten vertrekt. Dat was dus een work-out voor niks!
 • Piepje van e-mail. Laatst verwachtte ik een belangrijk bericht op mijn VU-mail. Ik had daarom mijn mailbox openstaan, terwijl ik een serie aan het kijken was. Opeens hoorde ik het welbekende piepje dat ik een nieuw bericht had ontvangen, maar tot mijn verbazing was er geen nieuw bericht binnengekomen. Even later gebeurde precies hetzelfde. Ik begon al in paniek te raken. Wat nou als de docent me niet kan bereiken? Even later kwam ik erachter dat er met mijn mail niets aan de hand is. De personages in de serie waren met elkaar aan het mailen en daar kwamen de piepjes vandaan. Oeps!
 • Fietssleutel kwijt. Oké, dit vind ik toch wel een van mijn meest suffe bloopers. Toch is dit me al een paar keer overkomen. Al fietsende schrik ik me opeens rot: heb ik mijn fietssleutel wel bij me? Ik check al fietsende mijn zakken. Geen fietssleutel te vinden. Mijn tas? Ook niet. Als de paniek naar een hoogtepunt stijgt, besef ik me opeens dat fietsen zonder fietssleutel een beetje onmogelijk is. Die fietssleutel zit dus gewoon in het slot.
 • Zwaaien naar een automobilist. De brug staat open, dus het is aardig druk op de weg. Bovendien moeten bestuurders van een oprit zich ook bij de rij voegen. Als ik een auto voor laat gaan, steekt de bestuurder netjes zijn hand omhoog om me te bedanken. In een vlaag van verstandsverbijstering denk ik mijn vorige badmintontrainer in hem te herkennen. Daarom houd ik niet zomaar mijn hand omhoog, maar zwaai ik uitgebreid terug. Bij nader inzien bleek het toch een onbekende te zijn…
 • Vrouw aanspreken met “meneer”. Een tijdje geleden moest ik een nette mail sturen naar iemand van de VU. Ik wist dat die persoon Chris heette en ging er daarom vanuit dat het wel een man zou zijn. Mijn e-mail begon dan ook met “Beste meneer X”. Vervolgens kreeg ik een net mailtje terug, maar wel met een kleine opmerking erbij: “P.S. Ik ben mevrouw X.”
 • Jurk achterstevoren aantrekken. Een jurk achterstevoren aantrekken? Hoe krijg je dat voor elkaar? Tja, het is me in alle haast echt een keer gebeurd. Gelukkig zat mijn jurk verstopt onder mijn jas en kwam ik er al snel achter.
 • Bestaande foto in fotolijstje. Ken je die foto’s die standaard in fotolijstjes zitten als je ze koopt? Die vergeet ik dus weleens uit het lijstje te halen als ik het lijstje direct wil ophangen. Zo kwam het dat een vriendin me een tijdje terug vroeg “Wie is dat gezellige gezin op de foto?” Ehm, tja… Die vrolijke familie die ingelijst op mijn kamer hangt, ken ik dus eigenlijk niet.
 • Verkeerde Luxor-theater. Vorig jaar had ik kaartjes gewonnen voor een voorstelling in het Luxor-theater in Rotterdam. Mooi, ik wist ondertussen wel waar dat was. Vol vertrouwen stelden we de TomTom in en gingen we op weg. Helaas kwamen we er op de plaats van bestemming achter dat er twee Luxor-theaters in Rotterdam staan. Natuurlijk stonden wij net bij het verkeerde theater voor de deur.
 • Tegen jezelf praten. Ik ben vast niet de enige die weleens zachtjes in zichzelf mompelt. Op zich niets mis mee, maar als blijkt dat je niet alleen bent is het wel een beetje awkward.
 • Bij de verkeerde fiets staan. Ik ben helaas niet de enige met een paarse Batavus-fiets. Het komt dus weleens voor dat er twee dezelfde fietsen in een fietsenrek staan. Als ik dan mijn sleuteltje in het slot van de verkeerde fiets steek, is dat toch wel een beetje gênant. Nee mevrouw, ik was die fiets niet aan het stelen. Echt niet.

Stiekem kan ik een glimlach niet onderdrukken als ik dit rijtje bloopers lees. Achteraf zijn het stuk voor stuk toch wel grappige momenten en die koester ik.

Welke van deze bloopers herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 september 2016 op 8:34 am - Beantwoord

  Leuk artikel en ik geef je volledig gelijk, het leven is zo veel leuker als je gewoon kan lachen met jezelf (zo moet de rest het niet doen denk ik altijd). Ik loop eigenlijk altijd tegen dingen aan, echt bizar, en ik struikel ook geregeld. Mijn lievelingsblooper is een beetje gelijkaardig met die van jou en je fietssleutel. Ik bel regelmatig met vrienden om dan vervolgens in paniek te roepen dat ik m’n telefoon niet vind……

  • Romy 26 september 2016 op 9:06 am - Beantwoord

   Dankje! Wat grappig dat jij weleens een soortgelijke blooper begaat. Ik dacht echt dat ik de enige was die zoiets overkwam, haha.

 2. Anneke 26 september 2016 op 12:00 pm - Beantwoord

  Hahaha, mooie blunders, Romy! Ik herken me er helemaal in XD
  Dingen die ik weleens doe:
  – mijn spullen kwijt zijn, me helemaal rot zoeken en er vervolgens achterkomen dat ze gewoon liggen waar ze horen te liggen.
  – de verkeerde kant oplopen en dan een beetje ongemakkelijk terug moeten lopen. Dat doe ik heel vaak.

  • Romy 26 september 2016 op 12:15 pm - Beantwoord

   Haha, die komen me ook allebei bekend voor! Dit weekend nog was ik met de auto de weg kwijt op een industrieterrein in de Bijlmer en er stond een man om het verkeer te regelen. Die man ben ik wel drie keer gepasseerd in mijn zoektocht. Hij zal wel denken… 😉

 3. Natas 26 september 2016 op 12:29 pm - Beantwoord

  Haha, heel herkenbaar!
  Leuke blog. 🙂

 4. Marjan 26 september 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

  Leuk Romy en zeker herkenbaar 🙂 🙂

  • Romy 26 september 2016 op 1:38 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Gelukkig ben ik niet de enige die dit soort bloopers begaat 😉

 5. Bonita 26 september 2016 op 2:28 pm - Beantwoord

  Haha sommige zijn heel herkenbaar…..verkeerde fiets, verkeerde auto zelfs, trui binnenstebuiten, iets zoeken wat ik al in de hand heb…..
  Maar kan er ook nog wel wat aan toevoegen…..haarlak onder mijn oksels, bellen met de afstandsbediening en me afvragen waarom de tv gek doet, met 2 verschillende schoenen naar de winkel lopen, tegen een kindje zeggen dat ie naar zijn moest gaan terwijl het zijn moeder bleek te zijn, ik kan nog wel even door gaan (deze situaties ook allemaal met “getuigen”?)
  ??

  • Bonita 26 september 2016 op 2:38 pm - Beantwoord

   *naar zijn oma

  • Romy 26 september 2016 op 3:11 pm - Beantwoord

   Haha, dat is een hele waslijst 😉 Maar sommige klinken heel herkenbaar! Bellen met de afstandsbediening zou ook echt wat voor mij zijn.

 6. wellnewss 26 september 2016 op 3:07 pm - Beantwoord

  Haha oh oh wat een blunders, maar achteraf erom lachen is ook leuk. Dat met de bus heb ik vaak. Voor niks gerend. Oh en tegen glazen deuren aanlopen. Xx Laura

 7. Evelyne 26 september 2016 op 6:38 pm - Beantwoord

  Blunders maken we allemaal, alleen durft niet iedereen er mee naar buiten komen. Ik durf dat wel (& jij ook als je dat hier openlijk schrijft), dus daar is niks mis mee. Ik heb in mijn leven al ontelbaar veel blunders begaan, de ene al pijnlijker dan de ander. Zo nam ‘k in de examenperiode eens de trein richting thuis, maar vergat ‘k af te stappen in het station waar ‘k een andere trein moest nemen. Zo reed de trein mij een heel eind verder en deed ik veel langer over mijn treinrit dan normaal. Mijn ouders lachen nu nog met mij, omdat die insinueerden dat ik er een vriendje zitten had. Dat was uiteraard geen waar.

  • Romy 26 september 2016 op 3:11 pm - Beantwoord

   Oei, dat is nog een best pijnlijke blunder ook 😉

  • Romy 26 september 2016 op 7:18 pm - Beantwoord

   Hihi, wat een ervaring! Zo maak je in ieder geval nog eens wat mee.

 8. Laura 26 september 2016 op 6:50 pm - Beantwoord

  Hihi leuk om bloopers van een ander te lezen! Ik bega ze ook regelmatig, wat dan weer perfect materiaal is voor mijn blog! Inwendig juich ik dan soms bijna: inspiratie! Hoewel het niet altijd om te juichen is hoor haha.

  • Romy 26 september 2016 op 7:18 pm - Beantwoord

   Haha precies! Er zitten op die manier nog pluspunten aan bloopers ook 🙂

 9. Rebecca 26 september 2016 op 8:06 pm - Beantwoord

  Hahhaha, om jezelf lachen is heel belangrijk!
  Heel herkenbaar met die foto’s van onbekende mensen die in een fotolijstje zitten. Laatst paste mijn vriend en ik op het huis van zijn vader, die was op vakantie. Er hingen meeega veel foto’s in het huis (is vast iets Surinaams) er zaten tot mijn vriend zijn verbazing heel veel mensen tussen die hij niet kende. Zagen we later dat de afmetingen ook op de ‘foto’ stonden. Die zaten er dus al die tijd al in haha

  • Romy 26 september 2016 op 9:37 pm - Beantwoord

   Haha, wauw, ben ik dus echt niet de enige? Bij mij zitten die foto’s er soms echt wel een jaar in. Maar dan vind ik het lijstje gewoon zo leuk dat het me niet eens opvalt 😉

 10. Saskia 27 september 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

  Haha dat piepje van de emial heb ik dus heel erg vaak met het geluid van de telefoon :). En bij de verkeerde fiets staan heb ik weleens met de auto haha, leuk artikel!

  • Romy 27 september 2016 op 3:43 pm - Beantwoord

   Dankje! Gelukkig ben ik niet de enige die dit soort dingen overkomt 😉

 11. Nicole 27 september 2016 op 6:35 pm - Beantwoord

  Hahah, zulke dingen overkomen mij nou ook altijd 😉 Geeft niks, het overkomt iedereen 😉

 12. Celine 30 september 2016 op 5:48 pm - Beantwoord

  Haha oeps! Leuk artikel en heel herkenbaar. Van die ‘zak door de grond momenten’, maar kun je inderdaad maar beter om lachen 🙂

 13. Vivian 4 oktober 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

  Ohhh dat van die mevrouw/meneer is zo herkenbaar! Ik vind dat ook altijd zo erg, dus ik probeer het dan maar te voorkomen door de voornaam te gebruiken in de hoop dat dat niet te informeel overkomt…

Recente blogs

Hoe houd je Instagram leuk voor jezelf? (7 tips)

18 november 2019|Lifestyle|

Een like hier, een reactie daar. Bij veel mensen zijn sociale media haast niet meer uit hun leven weg te denken. Tegelijkertijd wordt steeds meer duidelijk dat sociale media als Instagram ook een keerzijde hebben. Mensen vergelijken zichzelf met de perfecte plaatjes van anderen, laten hun zelfvertrouwen onterecht afhangen van aantallen hartjes of zijn zo druk bezig met het online plaatje dat ze het echte leven haast vergeten. Zelf zie ik Instagram gelukkig vooral als iets leuks en niet al te belangrijks voor erbij. Dit zijn 7 tips waarmee ik Instagram leuk houd voor mezelf.

Romantisch interieur | 21 items voor een romantische woonkamer

17 maart 2020|Interieur|

Het liefst zou ik eindeloos dingen blijven veranderen aan mijn woonkamer. Ik vind gewoon meer stijlen leuk dan ik ooit in een huis zal kwijt kunnen. Tja, een landhuis met tien kamers past nu eenmaal niet helemaal in mijn financiële plaatje. Gelukkig kun je soms met een paar simpele veranderingen in huis al een heel andere sfeer creëren. Dat wil ik gaan doen met de romantische stijl, waarvan ik graag een vleugje aan mijn woonkamer wil toevoegen. Inspiratie opdoen voor die stijl kan in ieder geval geen kwaad. Daarom in dit artikel een collage met 21 romantische items die ik graag (met liefde) een plekje in mijn woonkamer zou geven.

Hoe kom je van nachtmerries af? – 9 tips voor zachtere nachtrust

24 november 2023|Lifestyle|

"Slaap lekker, droom zacht!" Het is een standaardzin uit de prentenboeken van vroeger. Maar wat als jouw dromen zo zacht niet zijn? Je kent het misschien wel. Oneindig veel draaien in bed. Met de zweetdruppels over je rug druipend wakker worden. Snel het lampje aanknippen om te zien of dat ene monster met een mes in zijn poot écht niet naast je bed staat. Ik kan erover meepraten na vele nachtelijke avonturen waarin ik onder andere piranha's aan mijn vinger had hangen of seriemoordenaars achter me aan had zitten. Geen pretje! Nachtmerries heb ik nog steeds bij vlagen. Wel ken ik na veel nare-dromen-ervaring wat trucs die mij helpen om minder van die dromen te ervaren. Daarom mijn 9 tips als antwoord op de vraag 'Hoe kom je van nachtmerries af?'.