50mm2 3

Een ezel stoot zich… | 9 blunders die ik al váák heb begaan

 • 21 juli 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Althans, zo luidt het spreekwoord. Maar of dat ook opgaat voor mij? Van stapels spullen omstoten in winkels tot rondlopen met mijn kleding verkeerd om aan, ik ben zo nu en dan een überkluns die wel 10.000 (of was het 10.001?) keer dezelfde klungelige actie of blooper begaat. Gelukkig kan ik er zelf ook wel om lachen. En nu hopelijk jij ook! Ik deel namelijk 9 bloopers die mij al talloze keren zijn overkomen.

blunders vaak begaan

 1. Het kaartje zit er nog aan! Als ik een nieuw kledingstuk heb gescoord, kan ik dat onmogelijk ook maar één dag in mijn kast laten hangen. Op zich helemaal prima! Behalve dan het feit dat ik in mijn enthousiasme nogal eens vergeet om het kaartje uit mijn kleding te knippen. Beetje jammer dat ik daar vaak pas ’s avonds ná een lange werkdag achter kom.
 2. Rits, welke rits?! Bij het passen van nieuwe kleding vergeet ik regelmatig te checken of er een rits in zit. En – je raadt het al – daar kom ik dan pas achter als ik de jurk uit alle macht over mijn hoofd en middel probeer te trekken. Net op het moment dat ik me afvraag of mijn decolleté nou zo groot is of juist de jurk zo klein, ontdek ik dan – eenmaal “opgesloten” in de half aangetrokken jurk – dat ik ook gewoon de rits had kunnen gebruiken.
 3. Verkeerd ingeschat. Zelf ben ik niet echt breed gebouwd, maar met een tas om mijn schouder pas ik natuurlijk niet door elke smalle opening. Doordat ik dat nogal eens verkeerd inschat, stoot ik regelmatig – tot mijn grote schaamte – spullen om in winkels. Iets minder grappig als je tegen een aantal potten rode pastasaus aanstoot! De (roodkleurige) gevolgen van mijn eigen klunzigheid waren de rest van de winkelmiddag nog zichtbaar…
 4. Welke van de twee? Een vergissing is menselijk, maar in sommige gevallen is het wel heel onhandig als je twee bakjes of plekken verwisselt. Per ongeluk een mes met hummus afsmeren aan een bakje yoghurt, mijn ondergoed in de prullenbak in plaats van in de wasmand gooien of een kwast deppen in mijn thee in plaats van in het verfwater? Been there, done that.
 5. Navigatietalentje, hoor! Mijn intuïtie laat het regelmatig afweten als het op navigeren aankomt. Ik loop zo de derde keer dat ik ergens kom nóg verkeerd. En laatst bezocht ik een vriend die op 1 minuut lopen van het metrostation woont, maar toch wist ik het (met Google Maps!) te presteren om zó ver om te lopen dat hij me na 20 minuten lopen maar is komen halen.
 6. Dure etentjes en lunches. Met eten in het bijzijn van anderen voel ik me vaak een enorme kluns. Stop liever geen grote plakken tomaat op mijn broodje, want grote kans dat die per ongeluk in één veel te grote hap in mijn mond belanden. En in een sushirestaurant kun je mij maar beter bestek geven als je niet 3 uur wilt wachten totdat ik met mijn belabberde behendigheid met Japanse stokjes een bakje rijst naar binnen heb gewerkt.
 7. Onverklaarbare vlekken. Ik heb een hele tijd een klodder nagellak op mijn gordijnen gehad. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, is me nog steeds een raadsel. Dat geldt overigens ook voor mascara op mijn voorhoofd, een penstreep op mijn mouw of een ondefinieerbare grijze veeg op mijn zomerjas. Het is niet voor niets dat ik weinig witte items in mijn kast heb hangen.
 8. Twee dingen tegelijk?! Multitasken is niet altijd zo handig als het lijkt. Ik wil bijvoorbeeld nogal eens tijdens heel lange telefoongesprekken iets anders erbij pakken. Denk aan zakelijke calls waar je met 5 mensen in zit en waaraan je zelf niet echt een bijdrage kunt leveren. Ideaal om dan even wat mailtjes weg te werken! Of nou ja, totdat je opeens je naam hoort en je de rest van de slimme vraag niet hebt verstaan…
 9. Ik had één taak. Ken je het dat je specifiek naar de winkels gaat voor een zak bolletjes en vervolgens 3 andere boodschappen meeneemt, bijkletst met je buurvrouw en foto’s maakt van de blauwe lucht, maar die ene zak bolletjes vergeet? Of dat je naar boven gaat om iets te pakken en eenmaal boven aangekomen van alles doet, maar vergeet wat je ook alweer kwam doen? Ook dat is mij al talloze keren overkomen…

Een ezel stoot zich dan misschien niet twee keer aan dezelfde steen, maar ik soms wél!

Wat is een blunder die jij keer op keer begaat?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 21 juli 2018 op 7:06 am - Beantwoord

  Hier was ik ook altijd goed in, vooral die laatste met de boodschappen! Al gaat het de laatste jaren wel iets beter en maak ik minder blunders.

  • Romy 22 juli 2018 op 9:05 am - Beantwoord

   Dat geeft mij toch een beetje hoop dat mijn klunzigheid misschien ooit afneemt 😉

 2. bychristiana 21 juli 2018 op 7:47 am - Beantwoord

  Ik kan me helemaal vinden in nummer 5, ik ben ook echt een ramp met de weg vinden en ik kan net als jij rustig zo’n twintig minuten doen over een afstand die normale en verstandige mensen in een minuut lopen. Verder kwam ik ooit uit een pashok bij Vanilia met een heel leuke jurk, althans dat dacht ik. De verkoopster kwam naar me toe en zei heel voorzichtig dat ‘het inderdaad ook bést leuk stond als jurk, maar dat het in féite een rok was’. Typisch iets voor mij.

  • Romy 22 juli 2018 op 9:06 am - Beantwoord

   Haha, bij sommige kledingstukken is het ook gewoon moeilijk te achterhalen wat het precies is. Ach ja, had die verkoopster ook weer een leuk verhaal 😉

 3. Liset - Beautydagboek 21 juli 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Haha, ik heb dat dus ook met jurkjes en ritsen! Dan is het zo’n blinde ritssluiting die je totaal niet ziet en je dan in een jurkje wurmt. Je vraagt je op zo’n moment echt af of je nou zo’n gek lichaam hebt die er niet inpast ;). Leuk artikel Romy, heel vermakelijk!

  • Romy 22 juli 2018 op 9:07 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat soort ritsen weleens over het hoofd ziet. Ik vraag me inderdaad ook elke keer weer af of ik zo vreemd gebouwd ben dat het niet past, totdat ik net te laat de rits ontdek 😉

 4. Simone 21 juli 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Haha! De huissleutels van mij en mijn ouders lijken heel erg op elkaar. Aan de buitenkant zie je er vrijwel niks van. Ik zeg vrijwel: de ene zijn wat verkleurd. Toch krijg ik het voor elkaar om mijn huissleutel bij hun in het sleutelgat te steken. Of ja, dat probeer ik. En ik woon al bijna 3 jaar hier met diezelfde sleutel…

 5. Evelyne 21 juli 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  In blunderen zijn we waarschijnlijk allemaal wel eens een held, maar ik kan gerust met je meedoen op dat gebied. Zoals uit eten gaan en morsen, oriëntatiegewijs verloren lopen en twee dingen tegelijk doen als het op bellen aankomt 😉

  • Romy 22 juli 2018 op 9:08 am - Beantwoord

   Haha, lekker slim! Maar dat zou mij ook zo kunnen overkomen. Ik heb bijvoorbeeld ook weleens met de achterdeursleutel bij de voordeur gestaan of mijn fietssleutel in het slot van de verkeerde fiets geprobeerd te steken 😉

  • Romy 22 juli 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Iedereen begaat weleens bloopers inderdaad en stiekem houden die het leven soms juist wel leuk 😉 Goed om te horen dat ik niet de enige bent die die blunders regelmatig begaat, haha.

 6. Lianne 21 juli 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Haha wat grappig om te lezen! Dat van die rits is erg herkenbaar! Ook wel eens naar een kamer lopen en vergeten wat ik daar ook alweer kwam doen. Gelukkig kunnen we er wel mee lachen 🙂

  • Romy 22 juli 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Precies! Achteraf zijn dit dan weer leuke dingen waar je zelf ook om kunt lachen 😉

 7. Irene 21 juli 2018 op 11:53 am - Beantwoord

  Haha dat van die rits in kledingstukken heb ik ook vaak! En ik stootte ook eens een vaasje om in de Hema. Echt stom! Ik mors altijd altijd altijd als ik een kledingstuk voor het eerst aan laatst was ik boodschappen gaan doen toen ik op de terugweg eens in de achteruitkijkspiegel keek en zag dat ik choco op mijn wang had :p dat was wel echt een toppunt. Zo belachelijk. Maar ja kijk, wel altijd grappig achteraf!

 8. Iris 21 juli 2018 op 12:46 pm - Beantwoord

  Haha Welke van de twee is grappig!
  En die rits kan ik mij ook goed voorstellen!! Hilarisch

 9. Johanne 21 juli 2018 op 1:23 pm - Beantwoord

  Je kunt mij ook absoluut niet meenemen naar een fancy restaurant want ik knoei geheid! Heb ook regelmatig dat ik vergeet de kaartjes van m’n nieuwe kleren af te halen. Over m’n eigen voeten struikelen is ook iets wat me regelmatig overkomt en ieder keer weer zo dom voelt ?

  • Romy 22 juli 2018 op 9:11 am - Beantwoord

   Haha, slimme acties! Het is toch altijd fijn om te weten dat je daarmee niet de enige bent en achteraf zijn die acties inderdaad weer leuk lachvoer 😉 Overigens heb ik zelf weleens per ongeluk tandpasta naast mijn mond. Ook superslim en heel handig als ik daar na 1 uur pas achter kom 😉

  • Romy 22 juli 2018 op 9:12 am - Beantwoord

   Haha, het is toch fijn om te weten dat ik niet de enige ben en dat er meer mensen zijn die je beter niet in heel chique restaurants kunt neerzetten 😉 Struikelen over mijn voeten (of over een tegel die 1 centimeter uitsteekt) zou ik ook nog aan mijn lijstje kunnen toevoegen. En dan altijd weer achteraf checken hoeveel mensen het hebben gezien, haha!

 10. Anouk 21 juli 2018 op 1:31 pm - Beantwoord

  Haha dat van die rits is zo herkenbaar. Kaartjes die spot mijn moeder altijd in no time als ik ze vergeten ben, het gaat vast vaker mis als ik op mezelf ga wonen ??

  • Romy 22 juli 2018 op 9:13 am - Beantwoord

   Haha, ideaal zo’n moeder die je op de kaartjes in kleding wijst! Gelukkig zijn het bij mij vaak kaartjes die in mijn kleding hangen in plaats van dat ze aan de buitenkant zichtbaar zijn. Maar suf blijft het wel 😉

 11. Geke 21 juli 2018 op 4:15 pm - Beantwoord

  Grappig, in Vlaanderen zeggen wij ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen’ 🙂
  Hou wel van de zelfrelativering in je blogs!
  Veel herkenbare dingen, vooral de oriëntatie is hier ook een ramp. Zelf kan ik er dan ook om lachen en ben ook niet te gegeneerd om de weg te vragen, bij mijn man liggen beide zaken net iets anders ;)…
  Dingen laten vallen, o ja, kampioen in. Of mezelf stoten, er is geen moment dat ik zonder blauwe plek rondloop want daar ben ik dan ook nog eens gevoelig voor. Met die onhandigheid verwonder ik me er vaak over dat ik nog leef, met nog min of meer al mijn ledematen ;-)…

  • Geke 21 juli 2018 op 4:16 pm - Beantwoord

   O ja, de kaartjes in nieuwe kleding heb ik niet meer voor sedert ik alles eerst een wasbeurt geef eer ik nieuwe kleding aantrek 🙂

  • Romy 22 juli 2018 op 9:20 am - Beantwoord

   Oh oeps, dat is de uitdrukking ook in Nederland. Ik heb de tekst meteen even aangepast. Bedankt voor de tip! 🙂

   Haha, wat is het toch altijd met mannen en de weg vragen? Mijn vader doet dat ook echt nooit, terwijl ik er zelf geen problemen mee heb. Moet ook wel als je zelf niet zo handig bent met de weg vinden 😉
   Ik moest wel lachen om je reactie over jouw eigen blunders. Toch fijn om te weten dat ik niet de enige ben die soms onhandige acties begaat 😉 Het mag inderdaad soms een wonder heten dat ik “pas” twee keer in mijn leven ledematen heb gebroken, haha.

 12. Josephine 22 juli 2018 op 9:58 am - Beantwoord

  Haha, wat grappig om te lezen! Zelf ben ik om één of andere reden slecht in klokkijken. Vooral de uren tussen 11.00 en 13.00 haal ik door elkaar. Gek hè? Ik heb dan ook regelmatig ergens een uur te vroeg gestaan – gelukkig nooit te laat!

  • Romy 22 juli 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, wat grappig dat je specifiek die tijden vaak door elkaar haalt! Gelukkig is ergens te vroeg staan al minder erg dan een uur te laat komen opdagen 😉

 13. Karin 22 juli 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze blunders ook wel eens ben begaan 😉 Oh en douchegel in m’n haar smeren omdat ik dacht dat het shampoo was, is me al heel vaak overkomen omdat ik stond te dromen onder de douche, haha!

  • Romy 22 juli 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Haha, die verwisseling van douchegel en shampoo zou mij ook zo kunnen overkomen. Inderdaad echt zoiets wat gebeurt als je even niet goed oplet 😉 Ik ben zelf ook weleens vergeten om mijn shampoo uit te spoelen trouwens. Ik herinner me nu nog dat ik de hele dag niet kon wachten totdat ik ’s avonds eindelijk onder de douche kon om het weer uit te spoelen 😉

 14. Hermien - KouweKleren 22 juli 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

  Haha, ik vind jouw zelfspot zo leuk! Ik heb oom meermaals gehad dat ik zonder portemonnee of pinpas in de supermarkt stond. Naar huis, terug, weer in de rij.. weer zonder geld. Toen heb ik het masr opgegeven.

  • Romy 23 juli 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik kan me voorstellen dat je er na twee keer wel klaar mee bent en dan maar zonder boodschappen de winkel uitgaat 😉 In ieder geval goed om te weten dat ik niet de enige ben die weleens essentiële dingen als een portemonnee vergeet 😉

 15. Nikita 25 juli 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Zalig lijstje Romy! Heel herkenbaar. Vorige week vrijdag kwam ik op mijn werk en de vaste medewerker keek me superverbaasd aan. Hij zei dat ik pas om 12u moest komen en het was echt zo. Ja, daar stond ik mooi om 8u30 ’s morgens haha. Zo heb ik heel veel stunten begaan. 21 zijn en als ik een wit shirt aanheb hem afdoen als ik iets met rode saus ga eten. Want anders heb ik zeker vlekken. Vorige week leerde ik een collega kennen die ik nog niet goed kende en hij bleek nog erger dan ik te zijn. Leverde ons wel een leuk en grappig gesprek op haha!

  • Romy 25 juli 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig is er altijd een baas boven baas wat betreft bloopers 😉 Ik vind het zelf altijd wel grappig om het over bloopers te hebben, of dat nu die van een ander zijn of mijn eigen gênante bloopers.
   Ik moest ook lachen om jouw grappige blunder. Gelukkig kun je nog altijd beter flink te vroeg zijn dan flink te laat als het op werk aankomt 😉

Recente blogs

Favorieten der favorieten | Beste ontdekkingen van 2022

27 december 2022|Lifestyle|

Regelmatig ontdek ik in de supermarkt, op het internet of ergens anders dingen waarvan ik denk "Verrek, dit is fantastisch!". Zo ook afgelopen jaar. Een paar keer per jaar laat ik wat favoriete ontdekkingen de revue passeren. Maar sommige verdienen een extra spotlight aan het eind van het jaar. Let's hear it for... deze producten, apps, eettentjes en andere ontdekkingen die mijn leven in 2022 nog beter of leuker maakten. Wat was bijvoorbeeld mijn favoriete tweedehands vondst? Mijn lievelings-eettentje? En mijn beste supermarktontdekking? Ik verklap het je allemaal!

Action knutselspullen: boek over handletteren en meer

17 oktober 2017|Lifestyle|

Een tijdje geleden ging ik naar Action voor mijn lootje voor Echte Post Is Cool. Uiteraard kon ik tijdens mijn bezoek aan Action de afdeling met knutselspullen niet overslaan. Ik hield het redelijk bescheiden, maar nam toch een aantal leuke knutselspullen mee. Met als pronkstuk toch wel het boek over handletteren dat ik kocht voor maar €1,29. Maar ook belandden er onder andere glasstiften en mooie snijmallen in mijn winkelmandje. Benieuwd naar mijn aankopen? Ik laat je mijn knutselspullen van Action graag zien in deze mini Action shoplog.

Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

20 februari 2020|Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.