Tevreden zijn met je uiterlijk is nog best wel een ding, zeker in een wereld van fotogenieke influencers, prachtige modellen en Photoshop. Tja, vergeleken met die perfecte lichamen ben ik inderdaad niet zo te spreken over bepaalde lichaamsdelen. Op sommige dagen kan ik me daar zelfs flink druk om maken. Juist daarom wil ik het in dit artikel over een andere boeg gooien. Vergeet het woord ‘arrogant’ even bij dit kleine lesje body positivity! Want zijn er naast die ‘minpunten’ niet ook onderdelen van je lichaam die je wél kunt waarderen? Ik doe graag een dappere poging. Dit zijn 5 dingen die ik wél mooi vind aan mijn lichaam.

body positivity wel mooi aan jezelf

Foto gemaakt door Iris Zaagman.

 1. Diepgroene ogen. Ik ben eigenlijk altijd al blij geweest met de kleur van mijn ogen, die ik heb te danken aan mijn vader met precies dezelfde diepgroene kijkers als ik. Juist omdat ik een vrij lichte huid heb, ben ik blij dat mijn ogen een vrij opvallende kleur hebben. Ik maak mijn ogen dan ook graag op met mascara en eventueel oogpotlood, zodat ze nog net iets meer opvallen vanonder mijn bril.
 2. Sproetjes. Als kind vervloekte ik mijn sproetjes en wilde ik niets liever dan een egale huid zonder “vlekjes”. Inmiddels ben ik de sproeten op mijn wangen en neus juist gaan waarderen. Ik vind dat ze goed bij me passen als roodharige en ik ben er ook trots op dat ik als roodharige met sproeten best een opvallend gezicht heb. Ik ben dan ook altijd blij als de zomerzon na een lange winter mijn sproeten terug op mijn gezicht tovert.
 3. Rood haar. “Hé, vuurtoren!” of “Jij daar, vieze ginger!”. Om een of andere reden doet kritiek op mijn haarkleur me eigenlijk helemaal niets, omdat ik zelf juist blij ben met mijn kenmerkende rode lokken. Al is het alleen al om een vrijbrief te hebben om naar de Roodharigendag te gaan, maar ook omdat mijn rode haar gewoon bij mij hoort. Ik weet dan ook vrijwel zeker dat ik in ieder geval de komende twintig jaar de verpakkingen met haarverf bij de drogist straal voorbij zal lopen.
 4. Lengte. Als kind heb ik een paar keer schoolartsen, GGD’ers en andere mensen in witte jassen gezien uit angst voor groeiproblemen. Ik belandde als eenjarige namelijk onder de groeicurve en dat vereiste de hulp van een paar noodtroepen. En weet je wat het grappige is? Uiteindelijk heb ik de schoolarts met haar “Zij wordt nóóit langer dan 1,65 meter” een poepje laten ruiken (excusez le mot!) door pas bij 1,69 meter te stoppen met groeien. Nu ben ik helemaal blij met mijn lengte: niet te klein en niet te groot.
 5. Wipneusje. Een ode schrijven aan mijn neus is toch een wat vreemd fenomeen. Geneuzel zou je bijna zeggen (sorry, ik kon het niet laten!). Het is niet zo dat ik mijn neus geweldig vind, maar ik vind hem wel gewoon helemaal oké. Het is een klein, subtiel neusje waarvan de punt een klein beetje als een wipneusje omhoog staat. Tel daar een paar sproetjes bij op en ik ben eigenlijk best blij met mijn reukorgaan.

En weet je wat het mooie is? Alleen al het opstellen van zo’n lijstje helpt me om mezelf even net iets mooier te voelen. Oké, er zijn wat minpunten waar ik niet dolblij mee ben, maar zo’n lijstje helpt me toch om ook eens door een iets positievere bril naar mezelf in de spiegel te kijken.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 17 maart 2018 op 6:28 am - Beantwoord

  Af en toe zo’n lijstje maken is goed! Ik denk voor mijzelf dat het de kleur van mijn ogen is.

  • Romy 17 maart 2018 op 5:22 pm - Beantwoord

   Absoluut, een beetje positiviteit over je lichaam is best goed af en toe. Mooi om te horen dat jij blij bent met de kleur van je ogen 🙂

 2. Darina 17 maart 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Af en toe heb ik ook een negatief zelfbeeld 🙁 Ik ben tevreden over mijn huid en ogen.

  • Romy 17 maart 2018 op 5:24 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen! Ik herken het helaas wel een beetje en juist dan is zo’n positief lijstje wel eens goed om voor jezelf op te stellen 🙂

 3. Anna 17 maart 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Je bent echt een mooie vrouw Romy! Negatief zelfbeeld is helaas wel echt een dingetje, ik ben tevreden over mijn ogen en haar! Veel mensen zeggen “zou jij geen krullen willen hebben?” maar nee, ik ben super blij met mijn blonde steile lokken! Liefs

 4. Maaike 17 maart 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Je bent een prachtig mens Romy! Ik ken je natuurlijk eigenlijk niet. Maar via je blog leer je een mens toch een beetje kennen, ook als je tussen de regels door leest. Ik vind het bewonderenswaardig hoe je op een fijne manier altijd de positieve kant probeert te laten zien. Zelfs als het over zoiets kwetsbaars gaat als je eigen uiterlijk. Dat siert je enorm. Zoals ik al zei, je bent een prachtig en mooi mens!

  • Romy 17 maart 2018 op 5:25 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Ik vind jouw haar er op de foto ook echt prachtig uitzien, dus ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent ?

  • Romy 17 maart 2018 op 5:26 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs lieve reactie! Ik word er echt stil van om zoiets te lezen. Dankjewel voor je mooie woorden ?

 5. Sofie 17 maart 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Je hebt heel wat dingen die jou prachtig én uniek maken!

  • Romy 17 maart 2018 op 5:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En datzelfde geldt ook absoluut voor jou ?

 6. Lianne 17 maart 2018 op 11:20 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je de mooie kanten van je lichaam weet te benadrukken, want die horen er net zo goed bij! Een heel mooi lijstje en dat kan ik zeker beamen! Helaas ben ik niet zo gezegend met een mooie neus of een fijne lengte, maar wat ik wél mooi vind aan mijn lichaam is de dikte van mijn haar en mijn ogen. Die heb ik door de jaren heen leren waarderen en nu vind ik het erg mooi aan mezelf. Vroeger niet, toen wilde ik het liefste blond zijn, haha!

  • Romy 17 maart 2018 op 5:29 pm - Beantwoord

   Jouw haren en ogen zijn ook echt prachtig! Je hebt zulk mooi dik haar en ik vind je bruine ogen ook heel mooi. Je bent een prachtige meid van binnen en van buiten ?

 7. Jessica J. 17 maart 2018 op 11:52 am - Beantwoord

  Dit is zo’n glimlach-inducing artikel! Ik snap niet waarom roodharigen altijd zo bespot worden. Ik vind rood haar juist heel erg knap, vooral bij vrouwen. 🙂 Ik vind m’n handen mooi aan mezelf: dunne polsen, smalle handen en lange vingers. Voelt raar om dat te zeggen. Zo zie je maar dat ik vaker zou moeten stilstaan bij wat ik mooi vind aan mezelf.

  • Romy 17 maart 2018 op 11:42 pm - Beantwoord

   Het is alleen maar goed om inderdaad soms stil te staan bij wat je wel mooi vindt aan jezelf, juist omdat je dat vaak niet gewend bent om te doen.
   Wat leuk om te horen dat jij rood haar juist mooi vindt. Ik vind zelf rood haar ook prachtig, in welke tint dan ook.

 8. Evelyne 17 maart 2018 op 1:06 pm - Beantwoord

  Ik ben best tevreden met mezelf, alleen kijk ik niet graag naar mezelf in de spiegel en hou ik niet van mijn bijkomende vetrolletjes. Oeps, ik moest vertellen zeker wat ik wél leuk vind aan mezelf? Haha

  • Romy 17 maart 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Haha, dat was wel de bedoeling inderdaad! Hopelijk kun je toch nog iets bedenken wat je wél echt mooi vindt aan jezelf 🙂 Ik weet zeker dat die dingen er ook zijn.

 9. Sheila 17 maart 2018 op 1:16 pm - Beantwoord

  Ik vind het erg raar dat er paniek is als je onder een groei curve zit. Bij een klasgenote van me (en dan haar zusje) werd toen beenverlening gedaan!! Hmm… misschien eens een blog over schrijven. Met mijn 1.50 voel ik me alles behalve klein. Dus ik snap het echt niet.

  Anyways, leuk om positieve dingen van je zelf te noemen, Ik vind sproeten geweldig en rood haar. Ik heb geen van beiden 🙂

  • Romy 17 maart 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Inderdaad eigenlijk wel vreemd dat er zo’n ding is gemaakt van onder de groeicurve zitten. Ik kan me voorstellen dat je als ouders daar ook best wel gestrest van raakt, terwijl dat niet altijd nodig is. En als iemand iets kleiner is dan gemiddeld, is daar absoluut ook niets mis mee 🙂

 10. Hermien - KouweKleren 17 maart 2018 op 1:41 pm - Beantwoord

  Lang leven sproeten! Leuk artikel, dit zou iedereen eens moeten opsommen voor zichzelf. Toen ik op mijn 7e een (mannelijke) oppas van 2 meter kreeg, was het mijn doel om ook zo lang te worden. Niet helemaal gelukt, maar mijn 1.65 meter is toch wel een wat meer praktische lengte.

 11. Anna 17 maart 2018 op 1:45 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en positief artikel! Vroeger wilde ik ook altijd groene ogen hebben haha, dus wees er maar trots op ;-). Grappig om te lezen dat je uiteindelijk nog best lang bent geworden, ik was als kind altijd aan de grote kant, maar uiteindelijk ben ik ook ‘maar’ 1.69 geworden, haha!

  • Romy 17 maart 2018 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad niet 2 meter, maar wel een prima lengte volgens mij 😉 Twee meter lang zijn als vrouw lijkt me ook niet echt ideaal. Dan pas je volgens mij bijna nergens in en wordt het knap lastig om een man te vinden die niet kleiner is dan jou 😉

  • Romy 17 maart 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat het bij jou juist andersom is en dat je niet, zoals verwacht, opvallend lang bent geworden 😉 Zo zie je maar dat die groeicurves er wel eens naast zitten 😉

 12. Laurine 17 maart 2018 op 4:33 pm - Beantwoord

  Heel tof dat je met dit artikel wat positiviteit rond body immage probeert te verspreiden. Ik denk dat ik mijn rode haren het mooiste vind aan mezelf en ik ben het helemaal met je eens dat roodharigen stiekem wel trots mogen zijn op hun unieke kleur. 🙂

  • Romy 17 maart 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Jouw rode haren zijn ook echt prachtig! En inderdaad, lange leve roodharigheid 🙂 Juist omdat het een kleur is die niet zo vaak voorkomt.

 13. Mevrouw Marloes 17 maart 2018 op 4:48 pm - Beantwoord

  Ik ben ook 1.69!!!!!! Vroeger wilde ik altijd ergens in de 1.75 zijn, maar nu ben ik hartstikke blij met mijn lengte. Ik kan mooie hakken aan en dan is mijn vriend nog steeds langer dan ik ben. Heel fijn, hahah.

  Met mijn ogen en wimpers ben ik erg blij. Mijn figuur vind ik ook mooi, al mag er wel 10 kilo af (zoveel ben ik in 2 jaar aangekomen).

  • Romy 17 maart 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je precies even lang bent! Best een mooie lengte, hè?! Het is in ieder geval met deze lengte inderdaad makkelijker om een vriend te vinden die ook als je op hakken loopt langer is dan jij 😉
   Mooi om te horen wat jij wel kunt waarderen aan je lichaam. En 10 kilo meer of minder, als je maar goed in je vel zit, toch?!

 14. Donna 17 maart 2018 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Ik vind je haar echt prachtig. Mijn vader had rood haar maar helaas heb ik niet gekregen 🙁

  • Romy 17 maart 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! 🙂 Ik vind jouw haren ook prachtig, hoor, rood of niet 🙂

 15. Elisabeth 17 maart 2018 op 9:23 pm - Beantwoord

  Ik ben erg tevreden met m’n haar. Leuke blog btw.

 16. Irene 17 maart 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

  Ik wou dat ik zo’n mooi haar had als dat van jou! Vind het echt prachtig! En zeker de combi van je groene ogen en je haar en je sproetjes! In de zomer heb ik ook veel zomersproetjes op m’n neus en ik vind het er ook altijd heel leuk uit zien ^^ Ik ben ook wel blij met mijn ogen!

 17. Justine 17 maart 2018 op 10:40 pm - Beantwoord

  Dit soort posts vind ik juist heel tof! Stil staan bij de goede dingen maakt je echt blij, toch?! Ik zou zoo graag groene ogen hebben, dat vind ik zo mooi!

  • Romy 17 maart 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Voor mij was het opstellen van dit lijstje ook al zo fijn. Ik ging me er echt een stuk blijer en mooier door voelen 🙂

 18. Nikita 17 maart 2018 op 10:44 pm - Beantwoord

  Ik vind je punten die je over jezelf opnoemt meer dan oprecht! Je bent echt een heel mooi meisje en een leuk meisje (innerlijk en uiterlijk) Romy! Ik zou me jou ook niet kunnen voorstellen met een ander kleur haar. Ik denk dat dat in combinatie met die sproetjes jou juist jou maakt. Je bent echt een heel leuk meisje, laat niemand je ooit wijsmaken dat je dat niet bent! <3

  En wat ik zelf het mooist vind aan mezelf? Mijn haar. Het was eerst veel langer, is vorig weekend geknipt. Ik schrok eventjes toen ik voelde hoe kort het nu is, maar ik vind het superleuk. De foto die mijn zusje toen achteraf gemaakt heeft ben ik zo blij mee! En natuurlijk ben ik een trots brillendrager. Jij zei dat je het schap met haarkleur voorbijloopt de komende twintig jaar, ik doe dat ook. Maar dan loop ik alle lenzen en potjes lenzenvloeistof en alles wat daarbij hoort gewoon straal voorbij. Geef mij maar die trouwe bruine vriend op mijn neus. Hij hoort daar thuis 😉

  • Romy 17 maart 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wauw, jeetje, wat een lieve woorden! Dankjewel daarvoor! ♥
   Wat mooi om te horen dat jij heel blij bent met je haar én met je bril. Ik geef je groot gelijk dat je ook de lenzen lekker laat liggen in de winkel. Ik vind zelf ook dat een bril je soms echt nog net iets mooier kan maken 🙂

 19. Mariska 18 maart 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik ben dus ook 1.69! Wat grappig, dan zijn we even groot, haha 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:12 pm - Beantwoord

   Da’s toevallig! Grappig dat we precies even lang zijn 🙂

 20. Talitha 18 maart 2018 op 11:42 am - Beantwoord

  Grappig dat er zo’n paniek over je groeicurve was en je ‘maar’ 1,65m zou worden! Misschien ligt die curve hoger in Nederland of zo, want ik ben een whopping 1,59cm en niemand heeft zich tijdens mijn kindertijd in België ooit druk gemaakt om mijn lengte!
  Ik vind je haarkleur ook prachtig! Heb het zelf al een paar keer uit een pakje proberen te toveren in het verleden, maar das toch nooit hetzelfde… ?

  • Romy 18 maart 2018 op 11:19 pm - Beantwoord

   Geen idee waarom er zo veel paniek was, terwijl 1,65 meter inderdaad zo klein nog niet is. Ik denk dat artsen tegenwoordig ook wel iets voorzichtiger zullen zijn met dat soort paniekerige uitspraken. Daar word je als ouder toch ook meteen gestrest van, denk ik zo 😉
   Haha, ik heb inderdaad wel eens gehoord van kappers dat mijn haarkleur bijna niet bestaat als verf. Best grappig eigenlijk dat het blijkbaar echt een bijzondere tint is.

 21. Sam - singlereadytomingleblog 18 maart 2018 op 11:45 am - Beantwoord

  Ik vind 1,69m zelfs vrij groot! Maar ik heb de indruk dat Nederlandse meisjes sowieso wel iets groter zijn dan Vlaamse, haha. Rood haar vind ik ook echt superleuk! 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:20 pm - Beantwoord

   Haha, geen idee! Het zou best kunnen inderdaad dat Nederlandse vrouwen wat langer zijn dan de meeste vrouwen in andere Europese landen.

 22. Dinja 18 maart 2018 op 12:06 pm - Beantwoord

  Je mag daar zeker allemaal trots mee zijn!
  En ik herken het lengte probleem wel, toen ik nog op de basisschool zat en langs moest bij de schoolarts (of ggd ofzo ik weet niet meer wie het was) kreeg ik ook te horen dat ze bang waren dat ik niet langer dan 1,65 zou worden. Nou ik hoop diegene nog een keer tegen te komen want ik ben op 1,72 m gestopt met groeien 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:21 pm - Beantwoord

   Haha, die voorspelling heb je ook maar mooi overtroffen dan met je lengte! Ik heb ook geen idee waar ze die voorspellingen ooit op hebben gebaseerd en waarom ze überhaupt met paniekreacties komen als je mogelijk iets kleiner bent dan gemiddeld 😉

  • Dinja 18 maart 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

   Misschien hebben ze wel nooit feedback ontvangen van de kinderen die wel verder gegroeid zijn :’)

   • Romy 18 maart 2018 op 11:33 pm - Beantwoord

    Haha, dat zou misschien wel handig zijn geweest inderdaad 😉

 23. Saskia 18 maart 2018 op 12:28 pm - Beantwoord

  Mooi hoor, kijken naar wat je wél mooi vind. Meestal hoor je veel over juist de dingen die mensen verbeterd willen hebben haha. Wat ik mooi vind aan mezelf? Mijn dikke, krullende haar.. Mijn ogen… En mijn buik mag er ook wel zijn, hoewel ik hem wel wat strakker zou willen hebben (puur voor mezelf) Daarbij ben ik met heel wat innerlijke eigenschappen van mezelf ook tevreden 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:22 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen waar jij tevreden over bent, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. Ik vind jouw krullende haar ook echt prachtig. Op zulke mooie krullen kan ik stiekem nog wel eens een beetje jaloers zijn 🙂

 24. Johanne 18 maart 2018 op 6:38 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! En helemaal terecht. Mooie lengte ook 😉 Dit moet ik ook eens gaan doen. Ik vind je haar prachtig, ben fan van sproetjes (heb ze zelf ook. Iets minder dan vroeger helaas) en groene ogen (L). Het kan best moeilijk om zo positief te zijn over jezelf, hebben we helaas allemaal last van. Maar gelukkig helpt het om de goede dingen op papier te zetten!

  • Romy 18 maart 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En ik zou je zeker willen aanmoedigen om ook eens zo’n lijstje op te stellen. Het kan echt heel erg helpen om op deze manier eens iets positiever naar je lichaam te kijken 🙂

 25. Haydée 19 maart 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  Helemaal niet arrogant hoor! Ik vind juist dat we met z’n allen wat meer zouden mogen stilstaan bij wat we wél leuk en mooi vinden aan onszelf. Super leuk om dit lijstje te lezen. 🙂 Ik heb meteen eens dezelfde oefening gedaan bij mezelf.

  • Romy 20 maart 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! En wat leuk om te horen dat mijn artikel jou inspireerde om ook eens stil te staan bij de punten die jij mooi vindt aan jezelf 🙂

 26. Jenn 19 maart 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Mooie lijst, en altijd goed om bij stil te staan!

 27. Vivian 19 maart 2018 op 2:25 pm - Beantwoord

  Jaaa, leuk stukje! Mooie boodschap 🙂 ik vind je haar en sproeten ook echt heel leuk! Zelfde bij mij eigenlijk: ik vond mijn sproetjes heel lang niet leuk, eigenlijk vooral omdat iedereen zei dat ze zo leuk waren haha, maar inmiddels ben ik er wel blij mee. Net als met mijn haar en gezichtsvorm. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo ontevreden met mijn lichaam gelukkig 🙂

  • Romy 20 maart 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij eigenlijk best tevreden bent met hoe je eruitziet. En terecht, want je bent prachtig! 🙂
   Grappig hè, dat je eigen mening over zoiets als sproetjes zo kan veranderen in de loop van je leven?! Ik kreeg er als kind al wel complimentjes over, maar ben zelf mijn sproeten pas rond mijn 18e echt gaan waarderen 😉