boeken lezen voor boektober 2016|vaker_vrolijk_liever_met_lef|vaker_vrolijk_liever_met_lef2|vaker_vrolijk_boeken_100_jarige_man|vaker_vrolijk_boeken_me_before_you|vaker_vrolijk_boeken|vaker_vrolijk_dagmar_valerie|boeken lezen voor boektober 2016|boeken lezen voor boektober 2016|boeken lezen voor boektober 2016|boeken lezen voor boektober 2016

Boektober: als uitdaging 3 boeken lezen

 • 30 september 2016
 • 23 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Vandaag wil ik een bekentenis doen. Bij iemand die net afgestudeerd is in Nederlands verwacht je namelijk vast een echte boekenverslindster. Zo iemand die dagen in de bibliotheek doorbrengt, tientallen indrukwekkende titels in de kast heeft staan en elke vrije minuut pagina na pagina omslaat. Maar helaas is niets minder waar. Alhoewel ik dol ben op lezen, doe ik het vanwege “tijdgebrek” veel te weinig. Er ligt dus nog steeds een flinke stapel boeken ongeduldig op me te wachten om gelezen te worden. Daar moest verandering in komen. Daarom wil ik deze maand meedoen met het initiatief Boektober van Dagmar Valerie. Een maand lang ga ik tijd vrij maken om te lezen in plaats van af te wachten tot die leestijd zich vanzelf aandient. Vandaag laat ik je zien welke boeken ik in oktober wil lezen. Kijk je mee naar mijn stapeltje?

boeken lezen voor boektober 2016

“Wat is nu haalbaar om in een maand tijd te lezen?” vroeg ik mezelf hardop af. Op andere blogs zag ik stapels van soms wel zeven tot acht boeken voorbijkomen. Dat leek me voor mij iets te hoog gegrepen. Onder het mom dat je ergens moet beginnen, besloot ik met twee boeken te beginnen. Maar dat vond ik te makkelijk, dus wil ik proberen om mezelf nog iets meer uit te dagen en – heel optimistisch – voor drie boeken te gaan. Ik wil in oktober minstens twee boeken van dit stapeltje uitlezen en in het derde boek in ieder geval zijn begonnen op 31 oktober. Ik ben heel benieuwd of het me gaat lukken. Mijn treinritjes ga ik omtoveren van tijd om mailtjes te beantwoorden tot leesuurtjestijd en ik ga voor het slapen niet meer een tijdschrift doorbladeren maar een goed boek lezen. Ik heb nu al zin in deze uitdaging.

boeken lezen voor boektober 2016

boeken lezen voor boektober 2016

Liever met Lef – Dagmar Valerie

In’Liever met lef’inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad.
Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Verkrijgbaar via bol.com voor €15,00.

Het eerste boek dat ik ga lezen, is Liever met Lef van Dagmar Valerie. Een heel bijzonder boek, wat mij betreft. Ik volg Dagmars blog al een hele tijd, omdat ze me zoveel positiviteit schrijft dat het aanstekelijk werkt. Haar blogartikelen zijn dan ook altijd weer goed voor een glimlach op mijn gezicht. Na jaren van artikelen schrijven op haar blog, heeft ze nu haar eerste boek uitgebracht over je dromen nastreven. Alleen van de titel word ik al blij. Volgens mij is dit niet een zelfhulpboek zoals er al zoveel zijn, maar is het vooral een boek dat dezelfde positiviteit uitstraalt als Dagmars blog. Een echte must-have voor mij dus. Gisteren heb ik het boek in Utrecht bij de feestelijke boeklancering opgehaald en Dagmar heeft er zelfs iets liefs in geschreven. Ik ben erg benieuwd naar haar boek en naar de lessen die ik er nog uit kan leren.

boeken lezen voor boektober 2016

De 100 jarige man de uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt – zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect.

Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Verkrijgbaar via bol.com voor €7,99.

Dit boek stond al jaren bovenaan mijn lijstje met nog te lezen boeken. Ik heb al van zoveel mensen positieve verhalen gehoord over de grappige en ontroerende insteek van dit boek. Alleen al na het lezen van de flaptekst ben ik ontzettend benieuwd naar alle ongetwijfeld hilarische belevenissen van Allan. Meestal ga ik bij fictie vooral voor spannende thrillers, maar juist voor de afwisseling lijkt dit komische boek me ook ontzettend leuk om te lezen.

boeken lezen voor boektober 2016

Me before you – Jojo Moyes

Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Verkrijgbaar via bol.com voor €8,89.

Ook dit is zo’n boek dat volgens mij inmiddels bijna de halve wereld behalve ik heeft gelezen. Het boek is al meerdere keren in verschillende uitvoeringen uitgebracht en verscheen vorig jaar zelfs op het witte doek. Mijn eerste gedachte was vorig jaar dan ook even dat ik wel de film zou gaan kijken in plaats van het boek te lezen. Toch leek me dat een beetje zonde zonde, want ik heb van horen zeggen dat Jojo Moyes prachtig schrijft. Gelukkig verloste mijn broertje Ivan me uit dit dilemma door me de Engelstalige versie van het boek voor mijn verjaardag te geven. Ik heb echt hooggespannen verwachtingen van deze roman.

Met dit leesvoer kan ik dus de komende weken wel weer even vooruit. Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan en of ik op 31 oktober daadwerkelijk ten minste twee boeken uit heb en in het derde ben begonnen. Wordt vervolgd dus! Beloofd!

Welke boeken wil jij nog lezen?

De links naar bol.com zijn affiliate links.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Laura 30 september 2016 op 7:27 am - Beantwoord

  Leuk! Ik herken je helemaal hoor, lezen is zo leuk maar je moet er echt even voor gaan zitten! Door Anneke’s blog krijg ik er wel al steeds meer zin in, maar boektober is wel een mooie stok achter de deur. Ik ga denk ik de lat voor mezelf iets minder hoog leggen en ik wil minstens 1 boek lezen. “De kracht van het nu” van E. Tolle denk ik. Dit (zelfhulp)boek staat al een hele tijd in mijn kast en als ik bloggers moet geloven is dit echt een life changing must have! Ik ben benieuwd 🙂 Ik hoop dat je uitdaging gaat lukken! Vast!

  • Romy 30 september 2016 op 12:59 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heel mooi boek en een goede uitdaging! Veel leesplezier en zet hem op 🙂

 2. Susan 30 september 2016 op 8:31 am - Beantwoord

  Leuke challenge! Ben benieuwd naar je ervaring en de reviews van de boeken!

  • Romy 30 september 2016 op 12:59 pm - Beantwoord

   Dankje! Ik ben ook erg benieuwd wat ik van de boeken vind 🙂

 3. Jessy 30 september 2016 op 8:33 am - Beantwoord

  Me before you heb ik hier ook liggen maar ik begin er maar niet aan. Ik merk dat ik steeds meer nieuwe boeken koop maar nooit ergens aan begin. Moet ik echt afleren haha!

  • Romy 30 september 2016 op 1:00 pm - Beantwoord

   Oeps, haha! Maar misschien is het dan juist een leuke uitdaging om deze maand een paar boeken van je stapeltje te lezen 🙂

 4. Kim 30 september 2016 op 8:59 am - Beantwoord

  Dit artikel is ook een goed idee voor mij! Heb nog een aantal leuke boeken liggen waar ik maar niet aan begin..

  Ik wil ook Voor jou nog lezen, maar ook Het meisje in de trein!

  • Romy 30 september 2016 op 1:01 pm - Beantwoord

   Het boek ‘Het meisje in de trein’ lijkt mij ook erg mooi. Ik ben benieuwd wat je daarvan vindt!

 5. Vlijtig Liesje 30 september 2016 op 9:09 am - Beantwoord

  Ik heb net de nieuwste van Joy Fielding uit. Ik heb er een stuk of 18 uit de bieb gehaald en die staan te wachten!

  • Romy 30 september 2016 op 1:01 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een stapel boeken! Jij kunt voorlopig even vooruit 🙂

 6. Naomi 30 september 2016 op 11:58 am - Beantwoord

  Super leuke challenge! Ik denk dat ik je idee ga volgen. Je hebt me alvast geïnspireerd om deze avond eenmaal ik klaar ben met werken op mijn “Girl on the Train” book uit te lezen. Ik heb al een stuk gelezen maar wegens tijdsgebrek het telkens aan de kant moeten leggen (of zo moe zijn en letterlijk in slaap vallen.. ligt niet aan het boek uiteraard haha). Nu Me Before You was prachtig, heb een heel stuk gehuild, dus een doosje zakdoeken is zeker geen luxe haha!

  • Romy 30 september 2016 op 1:02 pm - Beantwoord

   Het boek ‘Het meisje in de trein’ lijkt mij ook erg mooi. Ik ben nu wel heel benieuwd of ik ook emotioneel wordt bij Me Before You. Het doosje zakdoekjes staat vast paraat 😉

 7. Barbera 30 september 2016 op 1:07 pm - Beantwoord

  Goed idee! Ik ‘moet’ (van mezelf) nog de twee laatste boeken van Nikki French lezen: het ‘vrijdag’ en het ‘zaterdag’-boek. Zo spannend. En ik weet dat als je er eenmaal in begonnen bent, je het niet meer wilt/kunt wegleggen.

  • Romy 30 september 2016 op 1:49 pm - Beantwoord

   Misschien kun je gezellig met me meedoen! Het is ten slotte maar één keer in het jaar boektober 🙂

 8. Dagmar 30 september 2016 op 5:20 pm - Beantwoord

  Echt zo leuk dat je bij de presentatie aanwezig was, geweldig om je te zien en te spreken na al die tijd <3
  Veel succes met #Boektober en ik hoop dat je de leesflow gauw te pakken kunt krijgen. Geniet ervan en veel leesplezier! Liefs X

  • Romy 30 september 2016 op 8:59 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel! Met het leesplezier gaat het vast goed komen 🙂 Liefs!

 9. Celine 30 september 2016 op 5:51 pm - Beantwoord

  Gaaf dat je mee doet met boektober en wat een leuke boeken op je lijstje. Liever met Lef staat ook op mijn boekenlijstje. Wil ‘m graag lezen, erg benieuwd!
  Je blog inspireert wel, neiging om ook mee te doen met boektober! Als ik ergens weinig tijd voor neem is het lezen namelijk, terwijl het juist zo ontspannend kan zijn 🙂

  • Romy 30 september 2016 op 9:00 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat het je inspireert! En ik zeg: doen! Lezen kan zo heerlijk ontspannend zijn 🙂

 10. Lieke 30 september 2016 op 11:16 pm - Beantwoord

  Succes ermee, leuke uitdaging zeg! Dat boek van Dagmar lijkt me wel wat, klinkt goed! Ik moet ook echt meer gaan lezen..

  • Romy 1 oktober 2016 op 12:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik heb al een deel van Dagmars boek gelezen vandaag en vind het echt een aanrader!

 11. Beautyjuf 1 oktober 2016 op 8:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooie uitdaging ga je met jezelf aan! Tof hè, dat Dagmar een boek heeft geschreven. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Ga je er nog een ‘recensie’ over schrijven? Ik wens je veel leesplezier en succes!

  • Romy 2 oktober 2016 op 1:21 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En een recensie komt er zeker, hopelijk op de laatste dag van oktober!

 12. Eveline Fleur 11 januari 2017 op 4:02 pm - Beantwoord

  Ik heb ‘me before you’ zelf ook nog niet gelezen, maar wel de film gezien. En die vond ik echt prachtig!! <3

Recente blogs

'Life doesn't have to be fabulous to be good'

18 augustus 2017|Persoonlijk|

Ik heb het er al vaker over gehad: op Instagram, blogs en YouTube krijg je regelmatig perfecte leventjes voorgeschoteld. Mooie reizen, eeuwige positiviteit, een perfect interieur en outfits om door een ringetje te halen. Heel leuk om te zien, maar mijn eigen leven is niet altijd zo ‘fabulous’. Daarom leek het me leuk om eens een tegengeluid te laten horen. Door eens een stukje van mijn leven als nuchtere Hollandse te beschrijven dat misschien niet altijd ‘fabulous’ is, maar wel hartstikke leuk. Dat bracht me op het idee om een nieuwe rubriek in het leven te roepen. En daar vertel ik je vandaag graag meer over.

Inkiekje #86 | Stipschilderen, stresskippen & slingers x 10

5 juni 2023|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken stonden in het teken van twee dingen: 1) een hele berg regelwerk voor alles rondom ons nieuwe huis, en 2) mijn verjaardag tig keer vieren. Naast dat ik af en toe in een lichte stresskip veranderde als er wéér een document (zoals een organogram van mijn eenmanszaak - huh?) nodig was, genoot ik vooral met volle teugen van mijn verjaardag. Ik vierde het verspreid over verschillende dagen, en heb me nog nooit zo jarig gevoeld. Ik besloot de kringverjaardag te skippen en eens gezellig te gaan stipschilderen met vriendinnen. Daarnaast bracht ik vele uren taarten bakkend door, bleken paaseitjes mijn redder in nood, klunsde ik voor de zoveelste keer met een nieuwe verpakking en kreeg ik een keukenaanwinst die veel te leuk is om in de keukenkastjes te laten staan. Kiek je mee?

Bij deze 10 winkels koop ik graag kleding!

14 juli 2018|Outfits|

Roze, blauw, knalgeel en opvallende bloemenpatronen? Mijn kledingkast hangt vol met items die niet bepaald standaard zijn. Om goed te slagen voor kleding die bij mijn stijl past, kom ik dan ook op verschillende plekken. Met winkels als Zara en Mango heb ik niet zoveel, alhoewel ik weleens bij bijvoorbeeld Primark of H&M te vinden ben. Maar over het algemeen heb ik andere adresjes waar ik slaag voor wat ik zoek. Benieuwd waar je kleding à la Romy kunt vinden? Dit zijn mijn 10 favoriete adresjes. (#nospon!)