Het braafste meisje van de klas. Dat vooroordeel heb ik wel vaker te horen gekregen als ietwat verlegen meisje met sproetjes en roze outfits, dat bijna nooit uitgaat, geen alcohol drinkt en dat al paniek krijgt als ze een keer is vergeten in te checken in de trein. Tja, soms ben ik inderdaad ook wel een beetje braaf. Maar weet je, ik heb ook écht wel mijn momenten waarop ik flink boos kan zijn, voorzichtige schop- of scheldneigingen krijg of gewoon even tegen de meute in wil gaan en lekker mezelf wil zijn. Schuilt er in mij toch een stiekeme rebel of blijf ik dat brave meisje dat alle regeltjes opvolgt?

braafste meisje van de klas stiekeme rebel

De foto’s hierboven zijn gemaakt door de lieve en getalenteerde Iris Zaagman

Wat nou vooroordelen?!

Laat ik beginnen met ergens gezellig tegenaan trappen: vooroordelen! Ik heb er gewoon niet zo veel mee. Een diefstal, een tienerzwangerschap of 15 jaar studievertraging? Dat hoeft niet alles over een persoon te zeggen. Ik ben wie ik ben en jij bent wie jij bent, welke labeltjes daar ook op passen. Zo werkt het ook met het braafste-meisje-imago. Ik weet zelf gelukkig dat ik méér ben dan dat. Dat ik soms misschien op het brave af ben, betekent niet dat ik nooit dingen doe die mensen niet achter een braaf meisje zouden zoeken. En een beetje braaf maakt nog niet saai! Ik heb genoeg dingen gedaan die mensen niet van mij hadden verwacht, maar die mij óók maken tot wie ik ben.

Roze jurkjes en thee vs. motorbendes en drugs

Ja, ik draag veel roze en ja, ik ben gek op jurkjes. Ook drink ik op een terrasje regelmatig een kop thee als vrienden voor een cocktail gaan, ben ik bijna nooit te laat en heb ik *even afkloppen* geen enkele verkeersboete op mijn naam staan. Ik woon in een keurig dorp en slaap in een kamer met alleen maar kleurrijke, bloemige spullen. Een keurig net meisje, zou je misschien denken. Tja, ik zie mezelf inderdaad niet snel lid worden van een illegale motorbende, een bank overvallen of knock-out gaan door alcohol of drugs. Toch betekent dat alles echt niet dat ik alleen maar braaf ben. Net zo min als het wél drinken van cocktails of wél verkeersboetes krijgen op het tegenovergestelde zouden wijzen.

Mijn ‘rebelse’ kant

Aan de andere kant heb ik ook zeker een voorzichtige rebel in mij. In dat meisje in roze jurkjes, met sproetjes op haar wangen en een verlegen glimlach op haar gezicht, gaat heus ook weleens woede of frustratie schuil. Soms ben ik juist even klaar met de gebaande paden bewandelen. Zo werkte de studieadviseur die mij na mijn studieswitch adviseerde om te stoppen met mijn studie op mij juist als een rode lap op een stier. Ik moest en zou doorgaan (and I did!). Ook wilde ik na mijn studie niet de route volgen die sommige docenten voor mij hadden uitgestippeld, maar ben ik lekker tegendraads iets heel anders gaan doen. En toen ik in het verleden een moeilijke tijd had, heb ik meerdere keren adviezen niet opgevolgd en gedaan wat voor mij goed voelde. Ook al stonden veel mensen niet achter me.

Foute grappen en door rood licht rijden

Ook kan ik best lachen om heel foute grappen, ben ik in gesprekken echt niet altijd preuts en bescheiden en zullen mijn ouders beamen dat ik soms net een dwarse puber ben. Er ontsnapt ook uit mijn mond heus wel eens een scheldwoord, ik kan ook flinke discussies hebben of soms de behoefte voelen om mijn mening flink te laten horen. Ik ben heus wel eens onredelijk en ik vertel ook wel eens een leugen om bestwil, fiets zo nu en dan zonder licht over straat en heb ook wel eens net gedaan alsof ik dat ene rode stoplicht over het hoofd had gezien. Maar maakt dat alles mij rebels?

Ik leef ook gewoon mijn leven

Als ik het zo bekijk, ben ik niet iemand die rebels zou doen om het rebels doen. In sommige opzichten blijf ik graag over de geplaveide paden lopen en val ik ook liever niet te veel op. Ik zal niet op de bar dansen, met topsnelheid over de snelweg racen of meedoen met demonstraties. Maar dat betekent niet dat ik de braafheid zelve ben en nooit eens voor een ander padkies. Tja, misschien heb ik nooit papieren vliegtuigjes naar de leraar gegooid of tussenuren met een fles cola en een zak chips doorgebracht. Maar waarom zou ik? Buiten dat ben ik echt niet alleen een keurig meisje dat binnen alle kaders blijft. Joh, daar is het leven toch veel te leuk voor! Braaf meisje of niet.

Vind jij jezelf meer een braverik of een stiekeme rebel? Of iets ertussenin?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 9 maart 2018 op 6:16 am - Beantwoord

  Ik denk dat iedereen wel een rebel in zich heeft en die op een eigen manier vorm geeft.

  Ik ben regelmatig een rebel en ik vind het heerlijk.

  • Romy 9 maart 2018 op 7:35 pm - Beantwoord

   Inderdaad, iedereen doet weleens wat rebelse dingen, in mindere of meerdere mate. Soms vind ik het ook gewoon heerlijk om ook een beetje van die kant in me te hebben.

 2. Darina 9 maart 2018 op 6:42 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Ik zit er tussenin 🙂 Ik kan heel braaf zijn maar heb ook zeker (en vaker) mijn rebelse momenten en ben ik dus ook een soort van dwarse puber haha

  • Romy 9 maart 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die weleens de dwarse puber uithangt. Zelf vind ik het ook wel fijn om naast die brave kant soms ook wel iets rebels in me te hebben.

 3. Jacqueline 9 maart 2018 op 7:04 am - Beantwoord

  Op zich vind ik mezelf wel braaf als het gaat om eerlijkheid en rechtvaardigheid. En ben best wel van de regels en structuur naar mijn studenten toe. Maar wanneer ik denk dat ik het bij het rechte eind heb, dan kan ik behoorlijk tegen iemand ingaan en dan boeit het me ook niet wie ik voor me heb.

  • Romy 9 maart 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij ook wel beide kanten in je hebt! Grappig eigenlijk dat dat rebelse echt in bepaalde situaties kan opkomen. Ik herken het ook wel een beetje. Als het onderwerp me echt heel erg persoonlijk aangaat en ik overtuigd ben van mijn gelijk, dan komt er ook opeens wel een minder brave kant in mij naar boven ?

 4. Nikita 9 maart 2018 op 7:08 am - Beantwoord

  Ik ben het brave schoolmeisje en zo sta ik ook bekend in de klas. Als we toets hebben en de leerkracht vraagt wie er werkelijk gestudeerd heeft hoor ik altijd ‘Nikita!’. Ik vind dat niet erg, het is zo. Vroeger was het op een pestende manier, in eerdere klassen maar in de klas nu is het plagend. En in principe zie ik dat als een compliment want ze zouden niet zeggen dat ik zo braaf en een goede student ben als het niet waar is. Een klasgenoot zei ooit een keer dat als de hele klas een onvoldoende had, ik ze met mijn cijfers allemaal zou kunnen redden. Dat is technisch gezien niet mogelijk, maar ik vond het wel grappig. Ik ben het meisje dat dingen graag dingen braaf en volgens de regels doet. Misschien ben ik daardoor wat saai, maar dit is wie ik ben! Maar ik heb net als jij ook wel een kwade kant en als ik heel gefrustreerd ben gooi ik zelfs met dingen. Ik zorg wel dat ik niemand aanval. Zo is mijn drinkfles in de krokusvakantie gesneuveld en zo had ik een keer een wiskundetaak met een enorme inktvlek ingediend omdat ik er met mijn vulpen op gesmeten had uit pure frustratie. Ik en wiskunde zijn hele slechte vriendjes weet je. Gelukkig gebeurt dat niet vaak, maar het betekent meestal dat ik moet kalmeren. Dat is meestal een waarschuwing van mij, maar ook van mijn lichaam naar mijn mind. Zoiets als: opletten, het gaat verkeerd. Zo kreeg ik van de week een black-out tijdens mijn toets, wat allemaal wiskunde was en ik wilde ook met mijn balpen gooien. Ik bedacht me gelukkig net optijd dat mijn leerkracht voor mijn neus zat haha!

  • Romy 9 maart 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Er is niets mis met braaf zijn en ook zeker niet met hard werken. Gelukkig gaan mensen er nu niet meer op een pestende manier mee om en maken klasgenoten eerder lief bedoelde grapjes.
   Trouwens ook eigenlijk wel goed dat een neiging als willen gooien met dingen eigenlijk een teken voor je is dat het niet oké gaat. Soms is zo’n reactie ook zo erg nog niet en kan het je zelfs iets waardevols leren dat je je zo voelt.

 5. Eveline Fleur 9 maart 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  Leuk artikel Romy! Overigens wilde ik wel eventjes aangeven dat als je wel alleen al die dingen zou doen en geen rebelse kanten zou hebben je dan niet ineens saai bent. Veel van die dingen die je noemt zijn kwaliteiten wat mensen fijn vinden (ze kunnen op je bouwen en vertrouwen) en ook wat werkgevers in werknemers zoeken (nooit te laat, kan goed communiceren) etc. 😉 Maar inderdaad iedereen is hoe hij/zij is en dat maakt de wereld alleen maar leuk! 🙂

  • Romy 10 maart 2018 op 8:54 am - Beantwoord

   Dat is zeker waar! Ik vond het wel een mooie toevoeging en heb daarom nog een zin in die trant aan mijn artikel toegevoegd ♥ Ik vind het zelf ook alleen maar mooi en waardevol als mensen bijvoorbeeld betrouwbaar zijn en zich aan bepaalde afspraken houden. Het belangrijkste is dat iedereen gewoon zichzelf is 🙂 Juist dat maakt de wereld inderdaad zo mooi.

 6. Wat een grappig stukje. En toch blijf ik je zien als een heel lief persoon die geen vlieg kwaad doet.

 7. Aneta 9 maart 2018 op 8:20 am - Beantwoord

  Ik was zeker niet het braafste meisje van de klas. Deed stiekem dingen maar was rete bang dat een leraar mij zou snappen.

 8. jonna@burgertrutjes 9 maart 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Van buiten lijk ik misschien wel een rustig burgertrutje, maar van binnen schuilt er toch wel een rebel in mij haha. Gelukkig heb ik die in de loop der jaren wel goed weten te temmen haha.

  • Romy 10 maart 2018 op 8:55 am - Beantwoord

   Haha, stiekem vind ik het wel leuk als mensen zo’n verborgen ietwat rebelse kant hebben. Maar toch voor jezelf misschien wel fijn dat je die kant ook een beetje hebt kunnen temmen 😉

 9. Shirley 9 maart 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Haha, ik had er nooit over nagedacht hoe braaf jij wel of niet bent. Grappig dat mensen toch een beeld vormen. Ik ben hartstikke braaf. Op de middelbare school heb ik daarentegen wel veel gespijbeld en ben ik ook een niveau afgezakt. Dat kunnen mensen nu amper meer geloven. Ik heb ook een periode gehad waarin ik veel uitging, dat past nu ook niet meer bij mij, haha!

  • Romy 10 maart 2018 op 8:56 am - Beantwoord

   Wel grappig eigenlijk hoe je ook als persoon zo kunt veranderen in de loop van je leven! Ik denk dat veel mensen ook wel een ‘iets meer rebelse periode’ hebben in hun leven en dat dat na een tijdje wat afzwakt. Inderdaad ook wel bijzonder hoe mensen zich vaak een beeld van je vormen en al snel conclusies trekken over dingen die ze wel of niet van je verwachten 😉

 10. Josephine 9 maart 2018 op 9:28 am - Beantwoord

  Ha, ontzettend leuk geschreven! Er is niets mis mee dat je bravere kant wat meer de overhand heeft, toch? Er zijn al zoveel schreeuwers in de wereld, en ook de brave typjes komen heus wel waar ze willen. Zelf zou ik mezelf ook wat meer in de brave hoek plaatsen, hoewel ik af en toe behoorlijk uit mijn slof kan schieten in het verkeer. #verbeterpuntje. 😉

  • Romy 10 maart 2018 op 8:57 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vind het zelf ook juist wel fijn dat er tussen de opvallende en schreeuwerige persoonlijkheden ook rustige en meer brave mensen zijn. Dat houdt de wereld dan toch een beetje in balans.
   Grappig dat jij ook, ondanks je grotendeels brave karakter, toch puntjes hebt waarin je sneller boos of geïrriteerd bent. Ik heb zelf bijvoorbeeld ook een heel ongeduldige kant en, als die bovenkomt, kan ik ook opeens wel een iets minder braaf en lief persoon zijn, haha.

 11. Mariëlle 9 maart 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Hihi ik was altijd het nerdje op school, maar kijk waar het me gebracht heeft! En er zit echt wel een rebel in me, die komt men tegen als ze me beter kennen of als ze me in de kroeg zien 😛

  • Romy 10 maart 2018 op 9:00 am - Beantwoord

   Mooi om te horen! Je hoef ook absoluut geen echte rebel te zijn om ver te komen in het leven! En eigenlijk wel mooi dat de mensen die jou écht leren kennen, ontdekken dat je ook wel een iets meer rebelse kant in je hebt 🙂

 12. Loes 9 maart 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Haha ah wat leuk om dit te lezen! Ik denk dat iedereen wel een beetje rebel in zich heeft zitten, dat maakt het leven leuk! En uiterlijk zegt inderdaad niet alles, of andere stereotypen omtrent je gedrag. Je bent meer dan dat!

 13. Anna 9 maart 2018 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik denk ook dat ik er een beetje tussenin zit, dat ligt ook heel erg aan de situatie ;-). Op mijn werk in de nachthoreca komt het goed uit dat ik niet op mijn mondje gevallen ben haha, daar kan ik me helemaal uitleven en zien mensen (misschien) ook een andere kant van mij. Maar op een terrasje bestel ik meestal ook gewoon “braaf” thee of koffie in plaats van alcohol (wat mensen dan weer niet van mij verwachten)…

  • Romy 10 maart 2018 op 9:00 am - Beantwoord

   Zeker weten! Ik denk ook dat zelfs de meest brave mensen wel iets van een rebel in zich hebben. En dat is juist alleen maar goed en mooi 🙂

  • Romy 10 maart 2018 op 9:01 am - Beantwoord

   Haha, in de nachthoreca kun je inderdaad maar beter niet te stil, teruggetrokken en verlegen zijn. Dan is een beetje rebelsheid of voor jezelf kunnen opkomen, juist wel belangrijk. Leuk om te horen dat jij ook zo duidelijk twee kanten hebt. Dat maakt het leven misschien ook juist wel zo leuk, voor jezelf en ook voor de mensen om je heen 🙂

 14. Johanne 9 maart 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Heel goed! Uiterlijk zegt ook gewoon lang niet alles he. Ja, je ziet er hartstikke schattig en leuk uit (en ik bedoel schattig heel positief), maar dat hoeft heus niet te zeggen dat jij altijd maar braaf moet zijn. Gelukkig leef je gewoon je eigen leven 😉 en lekker boeiend dat je bijna niet uitgaat of wat dan ook! Ik ook niet (meer), maar zo leuk vond ik het eigenlijk ook niet. Ik denk dat ik er ook wel een beetje tussenin zit. Ik heb echt hele verkeerde dingen gedaan in het verleden (geen diefstal of criminele dingen ofzo, haha. Maar wel verkeerde levenskeuzes), maar dat is verleden tijd. Ben soms een beetje gemeen en een roddelkont, maar eeeigenlijk nooit met de verkeerde intenties. Gemeen ben ik alleen als iemand het verdient ;-). En dan ben ik nog steeds best braaf denk ik. Er is één ding dat ik nooit heb gedaan en dat is luisteren naar mijn ouders. Ik probeer echt mijn gevoel te voglen, of dat nu goed of slecht is. Gelukkig zien mijn ouders nu ook in dat het niet altijd verkeerd uitpakt. En als dat het wel doet…kom ik er oook wel weer bovenop!

  • Romy 10 maart 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Hihi, dankjewel voor je lieve compliment!
   Eigenlijk vind ik het wel mooi dat jij in veel opzichten duidelijk je eigen weg hebt gekozen, ook als je ouders daar op dat moment niet achter stonden. Het is toch het belangrijkste dat je doet wat voor jou goed voelt. Dat pakt misschien soms totaal verkeerd uit, maar daar kom je inderdaad ook wel weer bovenop en leer je ook weer wat van. Zo te horen ben jij ook wel een mooie mix van beide kanten (een beetje rebels, maar ook gewoon braaf en lief). En een beetje gemeen is ieder mens op z’n tijd wel 🙂

 15. Eva 9 maart 2018 op 12:02 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! En ik ben het héél erg eens met de vooroordelen die al snel gelden, er is vaak zoveel meer aan een persoon. Zo draag ik altijd jurkjes, heb ik altijd mijn nagels in vrolijke kleurtjes gelakt maar sta ik wel heel graag vooraan bij metalconcerten, iets waar ik niet vaak thuishoor tussen de rest maar me toch júist thuisvoel.

  • Romy 10 maart 2018 op 9:10 am - Beantwoord

   Bizar eigenlijk, hè, hoe snel mensen soms een oordeel over je hebben zonder je echt te kennen?! Ik vind het zelf juist wel leuk als mensen iets ‘verrassends’ hebben, zoals een voorliefde die je misschien niet bij hen zou verwachten.

 16. Katrien 9 maart 2018 op 2:19 pm - Beantwoord

  Het is alsof ik hier een beschrijving van mezelf lees ;-). Ik ben braaf maar kan raak uit de hoek komen als ik dat nodig acht. Nu ik je artikel nog eens herlees maakt het me nog meer fier om de persoon te zijn die ik ben (zeg ik nu heel moedig maar dat is niet evident). Fijn dat je hierover schreef, Romy. Ook al ben ik zo’n 15 jaar ouder dan jij, ik vind hier enorm veel herkenning in.

  • Romy 10 maart 2018 op 9:15 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn artikel hebt en er zo veel herkenning in vindt. Daar word ik dan weer blij van! En je mag absoluut blij zijn met wie je bent, inclusief de brave én rebelse kanten 🙂

 17. Sija 9 maart 2018 op 3:24 pm - Beantwoord

  Ik herken dit heel erg, haha. Ik heb een hekel aan vooroordelen, hokjes en labels. So what, ”braaf” of ”rebels”, je hoeft je tegen niemand te verantwoorden. Drugs en drinken, een grote mond tegen de leraar, pubergedrag was ook totaal niks voor mij in de middelbare schooltijd. Je niet laten meeslepen door anderen die dat wel doen en gewoon jezelf blijven, dat is pas rebels. Ik zeg altijd dat de makkelijke weg is om anderen te volgen en ben blij dat ik dat niet heb gedaan! 😀

  • Romy 10 maart 2018 op 9:16 am - Beantwoord

   Wat een mooie manier om ernaar te kijken eigenlijk en je hebt zeker gelijk! Eigenlijk is het ook gewoon rebels om juist je eigen (misschien wat brave) pad te volgen en niet anderen achterna te lopen. Echt jezelf durven zijn, dát is pas stoer 🙂

 18. Anna 9 maart 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

  Héél herkenbaar! Ik word vaak gezien als een ontzettend braaf meisje. Mijn humor is soms wat scherp waardoor mensen het als “verassend” meekrijgen. “Wow, ik wist niet dat je zó je mond open kon trekken!” Sorry 😉 Een leuk artikel Romy!

  • Romy 10 maart 2018 op 9:17 am - Beantwoord

   Haha, juist leuk toch dat je die kant ook hebt! Ik vind het zelf altijd juist wel mooi als mensen verschillende kanten hebben en ook nogal verrassend uit de hoek kunnen komen 🙂

 19. Sara | MevrouwMiauw 9 maart 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Hokjes, vakjes, labeltjes, hoe je ze ook wil noemen, zijn soms inderdaad bloed irritant. Je bent zo veel meer dan “het brave meisje” of “de rebel”. Jij bent gewoon jij, net zoals ik gewoon ik ben. Op welke manier dat ook vormgegeven wordt. Ik ben zowel heel braaf als soms een enorme rebel. Ik ga bijna nooit meer uit, zit geregeld in het weekend om half 9 op de bank met mijn pyjama aan, ik hou me altijd keurig netjes aan de snelheid en de verkeersregeltjes, ik drink weinig alcohol en heb nog nooit drugs geprobeerd. Toch kan ik soms ook helemaal uit mijn bol gaan. Vooral met carnaval/festivals ben ik soms net een halve zool. Ik moet ook toegeven dat ik dan de nodige alcoholische versnaperingen naar binnen werk en de meest vreemde gesprekken met random mensen voer.

 20. Zo simpel is dan geluk 9 maart 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

  Eerlijk gezegd kan ik me heel erg in jouw verhaal vinden. Als braaf meisje gezien worden leverde trouwens ook wel op dat ik soms zonder problemen ‘rebels’ kon zijn. Geen leraar die het een probleem vond als ik een keer mijn huiswerk niet had gemaakt. Hihi.

  • Romy 10 maart 2018 op 9:19 am - Beantwoord

   Ik vind het juist wel mooi als mensen best wel verschillende kanten hebben. Ik denk ook dat het, juist als je normaal wat braver bent, soms goed is om even de rebelse kant in je naar boven te laten komen. Zo af en toe moet dat rebelse er op een of andere manier toch een beetje uit, denk ik 🙂 Dat herken ik in ieder geval wel heel erg bij mezelf.

  • Romy 10 maart 2018 op 9:20 am - Beantwoord

   Haha, dat is ook een slimme manier om ernaar te kijken! Als braaf meisje kun je misschien wel meer maken dan mensen die van nature wat rebelser zijn. Zo heeft het ook nog duidelijke voordelen, haha.

 21. Neverdullmoments 10 maart 2018 op 12:47 am - Beantwoord

  Leuk geschreven!! Heel herkenbaar haha. Ik vind het altijd leuk om voor de gein rebels te zijn, maar dat is dan ook nog altijd wel binnen t boekje 😉

 22. Lianne 10 maart 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Herkenbaar. Ik was ook altijd dat ‘brave, stille meisje’ en dat ben ik nog. Alhoewel ik door mijn reis naar Amerika ook heb laten zien dat ik een rebelse kant heb! En die boetes, die komen gauw genoeg als je een eigen auto hebt 😉 Je zal hem beslist ergens neerzetten waar het net niet de bedoeling was… Oeps!

  • Romy 10 maart 2018 op 7:35 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk ook dat ik nog wel een keer een boete zal krijgen als ik met een eigen auto misschien elke dag moet rijden 😉 Dan doe ik vast een keer iets fout, al is het inderdaad maar ergens parkeren waar dat niet de bedoeling is.
   Echt heel gaaf en stoer trouwens dat je die reis naar Amerika hebt gemaakt en daarmee ook hebt laten zien dat je ook een andere kant hebt dan het brave, stille meisje. Alhoewel ik moet zeggen dat ik je absoluut niet alleen een braaf en stil meisje vind. Je bent hartstikke lief, maar hebt daarnaast ook mooie, stoere dromen voor ogen en durft daar écht voor te gaan ♥

 23. Ik ben eigenlijk altijd heel braaf geweest, maar de laatste tijd krijg ik steeds meer te horen dat ik een kleine rebel ben, haha. Ach ja, leven en laten leven, denk ik altijd maar 😉

  • Romy 10 maart 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

   Precies! Als je zelf maar blij bent met hoe je leeft, dan is dat het allerbelangrijkste 🙂

 24. Talitha 11 maart 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Haha, ik heb dus exact het omgekeerde. Ik bén eigenlijk best wel braaf, maar mensen denken altijd dat ik een rebel ben. Omdat ik tattoos heb, twee neuspiercings, mijn haar soms (maar vooral vroeger) in felle kleuren verf, en omdat ik best wel luid en niet verlegen ben. Dat soort dingen. Daardoor bieden mensen mij bijvoorbeeld zonder nadenken sigaretten aan, terwijl ik nooit heb gerookt. Ik gebruik ook geen drugs, drink slechts af en toe (een beetje) alcohol en stop altijd netjes bij een stoplicht. Ook op school deed ik steeds mijn best. En toch verwachten mensen dat ik een rebels feestbeest ben, haha. Terwijl ik op zaterdagavond bijna altijd gewoon Netflix kijk op de bank met mijn Lief en mijn kat, hoor 😉 Dus ik snap volledig wat je bedoelt! Maar ach, het boeit me vrij weinig. Jij weet wie je bent en da’s het belangrijkste.

  • Romy 11 maart 2018 op 6:36 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat mensen jou op de omgekeerde manier regelmatig zo verkeerd inschatten. Eigenlijk heeft je uiterlijk ook helemaal niets te maken met hoe braaf of rebels je bent. Of je nu elke dag knalroze draagt en paardenstaartjes in hebt of juist tattoos hebt en je haar in felle kleuren verft, dat zegt niets over hoe braaf je bent. Als je inderdaad zelf maar weet wie je bent en je kleedt zoals jij fijn vindt. Dat is het allerbelangrijkste! 🙂

 25. Vivian 11 maart 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

  Ik denk inderdaad ook: elk meisje heeft een prinses in zich, maar ook een rebel – en allebei komen ze op de juiste momenten naar buiten, of misschien wel gewoon lekker op de momenten die jij uitkiest. Ik ben het ook helemaal met je eens over vooroordelen: die vertellen nog geen kwart van iemands verhaal, en iedereen is op zijn eigen manier en in een bepaalde mate onvoorspelbaar en verrassend en dat maakt het leven leuk!

  • Romy 11 maart 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ieder meisje heeft twee kanten in zich en dat is ook alleen maar goed én maakt het leven voor jezelf en voor anderen ook alleen maar nog leuker en verrassender 🙂

 26. Jenn 13 maart 2018 op 12:35 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar. ik zit er tussenin, maar word vaak ingeschat als braaf en stil. Ik denk wel dat iedereen wel iets van beide heeft.