Bucketlist-moment: dé tas van mijn eerste salaris

Na een maand hard werken beleefde ik een klein magisch moment. Mijn allereerste échte salaris was bijgeboekt. In plaats van dat besef even te laten doordringen, greep ik direct naar mijn apparaatje voor internetbankieren. Net toen ik op het punt stond om mijn salaris in één keer op mijn spaarrekening te storten, drong er alleen toch weer iets tot me door. Oh ja, mijn bucketlist! Ik fantaseerde al jaren van het moment waarop ik van mijn eerste salaris iets moois zou kopen voor mezelf. Iets waar ik mezelf anders nooit op zou trakteren. En dat is wat ik dus deed! Maak kennis met de tas die ik van mijn eerste zuurverdiende centjes kocht.

oilily tas kopen van eerste salaris

Oilily it is

De tassen waarin ik mijn spullen meesjouw, houden het vaak niet heel lang vol. Ik tik ze meestal goedkoop op de kop en verslijt ze vervolgens in een mum van tijd. Maar bij een grotemensenbaan hoort een grotemensentas. Zo’n tas die lange tijd mooi blijft, waar mijn laptop perfect in past en waarmee ik nog een beetje de blits kan maken op kantoor. Ik heb zelf nooit een voorliefde gehad voor dure merken en design. Tassen van Michael Kors zijn voor mij niet meer dan doodgewone tassen waar toevallig MK op staat. En Louis Vuitton? Nee, dat is aan mij niet besteed. Maar er is één merk waar ik altijd blij van word: Oilily. Ja, dat merk van de luiertassen, de felgekleurde haarclipjes en de kinderjurkjes. Maar ze hebben ook hele toffe tassen voor als je nog geen  kleine kinderen hebt rondlopen. Daar moest en zou ik er een van vinden.

Gescoord op Marktplaats!

Al snel bleek ik niet de enige te zijn die kickt op de tassen van Oilily. Op internet kon ik nog maar weinig tassen van Oilily vinden. En de tassen die ik tegenkwam, vond ik alsnog wel aan de dure kant. Treat yourself is het motto bij een eerste salaris, maar €130 voor een tas kon ik niet over mijn zuinige hart verkrijgen. In een opwelling besloot ik om mijn zoektocht voort te zetten op Marktplaats. Al snel stuitte ik op de mooiste tassen. Na een tijdje had ik wel tien tabbladen openstaan met allerlei exemplaren. Uiteindelijk werd het een tas waar mijn laptop precies in paste en die ik vrolijk, hip en fleurig tegelijk vond. Het kaartje bleek er zelfs nog aan te hangen. Ik gooide mijn onderhandelskills in de strijd en werd zo voor maar €65 eigenaar van een gloednieuwe (en tegelijkertijd tweedehandse) Oilily-tas.

oilily tas kopen van eerste salaris

Dé tas

Een tas via Marktplaats kopen is misschien iets minder memorabel dan het moment waarop je je dure designtas afrekent in de P.C. Hooftstraat. In een boetiekje waarvan je dacht er nooit te zullen komen. Mijn moment ging iets anders. Ik pakte een schaar erbij om een oude vuilniszak met mijn adres erop open te knippen. Maar daar was-ie dan: mijn donkerblauwe office bag met felgekleurde bloemen. Vrolijk, maar ook niet te. Chic, maar ook opvallend. Met ritsjes aan de voorkant, een zachtblauw geruite binnenkant en talloze vakjes. Precies zoals ik het wilde! Ik dacht altijd dat liefde op het eerste gezicht niet bestond. Maar ik geloof dat ik al mijn woorden terugneem. En dat vinkje dat ik kon zetten op mijn bucketlist? Dat voelde inderdaad magisch en was elke cent van die €65 meer dan waard.

Wat is een punt op jouw bucketlist dat je onlangs hebt kunnen afvinken?

Volg:
Deel:

66 Reacties

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:51

   Wat lief! Dankjewel :) En je hebt gelijk: ook mijn tweede salaris mag ik best aan een leuke aankoop besteden. Het wordt niet weer zoiets duurs en symbolisch, maar er kan vast wel iets leuks van af :) Ik ben ook nu al benieuwd wat jij straks van je eerste salaris gaat kopen.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:53

   Wat leuk dat jij ook zoiets moois hebt gekocht van je eerste salaris! Het is toch een soort mijlpaal als dat geld op je rekening staat en dan mag je best eens iets kopen dat je anders nooit zou kopen. Dit was ook een flinke investering vergeleken met de 10/15 euro tassen van Primark die ik hiervoor vaak kocht ;)

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:53

   Dankjewel :) Dat genieten gaat vast helemaal goed komen!

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:54

   Dankjewel voor je compliment, zowel over het artikel als over de tas :) Ik had ook echt precies zo’n tas in mijn hoofd en ben zo blij dat ik er uiteindelijk een heb gevonden die helemaal paste bij wat ik wilde.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:55

   Ja precies! Ik koop normaal tassen voor een euro of 15 of 20 hooguit, dus dit was wel even een speciale aankoop. Maar lang leve Marktplaats, zodat de tas toch nog de helft goedkoper was :)

 1. Sylvia
  4 juli 2017 / 09:41

  Heerlijk hè zo’n moment. Ik kocht van mijn eerste salaris een gouden ketting. Ik heb hem nu niet meer om ivm grijpgrage handjes van mijn dochtertje. Maar ben er ook nog steeds na al die jaren superblij mee!!
  Sylvia blogde over…About last week..#26

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:56

   Wat een mooi symbool, zo’n gouden ketting van je eerste salaris! Ik kan me voorstellen dat je daar na al die jaren nog steeds heel blij mee bent.

 2. 4 juli 2017 / 09:44

  Leuk dat je jezelf verwend hebt met een tas. Iemand moet het doen. Ik kocht van mijn eerste salaris een iPad (onlangs weggedaan). Maar toen ik net werkte, woonde ik nog thuis en in die periode heb ik ook geïnvesteerd in een aantal mooie tassen die ik nog steeds met veel plezier gebruik nu (5 tot 6 jaar later!).
  Shirley blogde over…Huishoudelijke mededeling

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:57

   Wat goed dat je je eerste salaris en de salarissen daarna ook in mooie spullen hebt gestoken die je nog steeds zoveel gebruikt! Uiteindelijk is een dure tas het soms ook wel echt waard, omdat die tassen vaak wel langer meegaan dan bijvoorbeeld 3 goedkope tassen samen.

 3. Rianca
  4 juli 2017 / 09:14

  Super leuk! Vooral omdat je die tassen nog heel weinig ziet. En die kleur blauw is echt prachtig.
  Ik heb van mijn eerste grote klus (ik ben trouwfotograaf) een ticket gescoord naar Australië. Super tof ook!
  Rianca blogde over…Hoe ziet de Australië reis eruit?

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:56

   Ja, ik vond het ook zo’n mooie tas die echt anders is dan de meeste andere tassen van nu. Wat onwijs tof dat je van de opbrengst van je eerste grote klus naar Australië gaat. Echt een belevenis om nooit te vergeten!

 4. 4 juli 2017 / 10:22

  Leuke tas! Groot gelijk dat je ‘m via Marktplaats hebt gescoord. Zelf had ik op Koningsdag een mazzeltje: een Pip studio tas (vergelijkbare stijl met Oilily) voor een paar Euro. Misschien ben je wel blijer met zo’n meevaller, dan wanneer je het voor de volle mep had gekocht…

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:00

   Wauw, wat een koopje, die tweedehands tas van Pip Studio! Ik vind dat ook een geweldig merk en zeker voor dat geld is het een hele goede aankoop. Ik ben zelf ook extra blij met mijn tas doordat ik hem na lang zoeken tweedehands vond. Dat maakt het toch iets specialer.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:01

   Haha, die luchtjes van Oilily ken ik ook nog inderdaad. Ik was vroeger altijd fan van hun leuke flesjes! En als ik ooit hopelijk moeder word, dan gaat ook die luiertas van Oilily er zeker komen, haha.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:58

   Haha, precies! Ik vond dat die 65 euro er wel van af kon ;)
   Wat tof dat jij een duur luchtje van je eerste salaris hebt gekocht. Je hebt groot gelijk! Soms moet je jezelf gewoon even trakteren en een eerste salaris is daar een goede reden voor.

 5. Kaylin
  4 juli 2017 / 10:44

  Heel mooi beschreven Romy en groot gelijk dat je jezelf eens verwende! En haha, ik heb ook totaal niks met MK. Spreekt mij totaal niet aan! Hopelijk mag je veel mooie momenten op je werk meemaken samen met je tas :)

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:01

   Dankjewel! Ik hoop ook dat de tas nog heel lang meegaat en dat ik er nog veel mooie dingen mee ga beleven :)

 6. Kimberly
  4 juli 2017 / 09:52

  Wat een ontzettend mooie tas heb je gekocht zeg! Ik vind hem echt super leuk en vrolijk. Heerlijk zo’n moment om zo iets moois te kopen van je eerste salaris.
  Kimberly blogde over…Food • Paarse Smoothiebowl

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:59

   Dankjewel! Ik ben er ook zo onwijs blij mee en het voelt extra speciaal doordat ik het van mijn eerste salaris heb gekocht.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:02

   Zo leuk om te horen dat je de tas helemaal bij mij vindt passen :) Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook zo blij met mijn tweedehands koopje!

 7. 4 juli 2017 / 12:17

  Vind het zo leuk om te lezen dat je zo mega blij bent met je eerste salaris aankoop! Mooie tas, en super fijn dat je laptop er ook goed in past. Ik vind ‘m écht helemaal Romy, hihi! Past helemaal bij jou. Top ook dat je hem voor zo’n leuke prijs hebt kunnen scoren. :D
  Sandra blogde over…8 Dingen om te regelen/checken als je op vakantie gaat

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:03

   Zo leuk om te horen dat je het een echte Romy-tas vindt! Dat vond ik zelf ook, dus ik vond dat hij dat deel van mijn salaris meer dan waard was :) Ik ben ook zo blij dat ik hem voor een leuker prijsje kon kopen. Scheelt toch weer de helft van het geld :)

 8. Donna
  4 juli 2017 / 12:41

  Deze tas past echt perfect bij je! Ik vind het ook zo’n leuk merk, heb er verschillende dingen van. Ik moet ook eens gaan bedenken wat ik van mijn eerste salaris wil gaan kopen!
  Donna blogde over…Okja – Film Review

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:04

   Dankjewel :) Ja, Oilily is echt zo’n leuk merk! Ik vind hun portemonnees bijvoorbeeld ook echt geweldig. Ik ben benieuwd wat jij straks van je eerste salaris gaat kopen :)

 9. Mike
  4 juli 2017 / 12:43

  Gefeliciteerd met je eerste salaris. Wat een super mooie tas voor een super mooie prijs, hij past super goed bij je!

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:04

   Dankjewel :) Wat leuk om te horen dat je de tas zo goed bij me vindt passen!

 10. 4 juli 2017 / 12:46

  Wat een leuke tas! Past helemaal bij je :) Van mijn eerste salaris had ik vooral mijn huur en meubels betaald, helaas. Maar voor mijn afstuderen had ik ook een tas gekocht. Wel eentje van Michael Kors, maar hij was zo mooi lichtroze dat ik er spontaan verliefd op werd in Batavia stad! En ik heb hem trouwens nog steeds, dus het was elke cent waard :) Hopelijk kan jij ook lang met die leuke tas doen!

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:05

   Ah zo leuk om te horen dat je de tas goed bij me vindt passen :) En ik kan me voorstellen dat je als een blok viel voor de mooie lichtroze tas. En zo te horen was het zeker een goede aankoop! Jammer dat je je eerste salaris iets minder leuk kon besteden, maar gelukkig kun je nog wel genieten van je mooie tas :)

 11. 4 juli 2017 / 13:51

  Ik deed zo’n negen jaar geleden precies hetzelfde. Ook met mijn eerste loon, ook tweedehands en ook met een tas van Oilily zelfs. :) Ik vond de mijne op een tweedehandsmarkt in de buurt. Nog in de plastic verpakking, maar aan de helft van de prijs. De vrouw die ze verkocht zei dat haar dochter dezelfde had gekregen, en dat dat toch niet ging zo moeder en dochter met dezelfde tas. Welja, ik blij, en ik gebruik ze nog steeds. :) Jij hebt er een hele mooie uitgekozen, prachtig dat blauw!
  Dorien blogde over…Even chillen @ Bar.PIKET

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:06

   Wauw, wat ontzettend toevallig dat je precies hetzelfde kocht van je eerste loon! Echt heel leuk om te horen! En al helemaal leuk dat je de tas na al die jaren nog steeds met veel plezier gebruikt :) Ik hoop dat die van mij ook nog jaren meegaat, want ik ben er zo blij mee.

 12. 4 juli 2017 / 13:55

  Ik heb hetzelfde hoor! Wil ook niet aan sommige dingen zoveel geld uitgeven haha. Dan koop ik het ook liever op marktplaats! ;)
  Marsha blogde over…Mijn nieuwste aanwinst

 13. Madelon
  4 juli 2017 / 13:56

  Wat een mooie tas! En ook bijzonder, om zoiets leuks te kopen van je eerste salaris!

 14. 4 juli 2017 / 15:00

  Mooie tas, en een mooie herinnering aan je eerste salaris :) Het laatste wat ik heb afgevinkt was de obstacle run van anderhalve week geleden.
  Jenn blogde over…Juli mini-bucketlist

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:07

   Oh wat gaaf, zo’n obstacle run! Echt heel knap dat je daaraan hebt meegedaan!

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:08

   Ja, dat was het zeker! Het ging me niet eens zozeer om de tas zelf, maar vooral om het idee dat ik mijn eerste salaris heb uitgegeven aan iets wat ik al zo lang wilde :) Echt een mooie herinnering! Wat onwijs gaaf trouwens, dat zomerskiën op een gletsjer. Dat klinkt ook als een onvergetelijk moment.

 15. Lisette
  4 juli 2017 / 15:27

  Superleuk en speciaal deze tas!
  Ik kocht van een paar maandsalarissen een mijn eerste autootje. Echt een koekblik, maar daar gaf en geef ik nog steed niets om, maar voor mij zo bijzonder. Ik heb hem nog helemaal op gereden.
  Lisette blogde over…Favoriete Koopjes Uit De Folders! #3

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:09

   Wat gaaf dat je je eerste auto kocht van je eerste maandsalarissen. Koekblik of niet, het blijft toch speciaal, zo’n eerste auto! En zo te horen was hij het geld meer dan waard!

 16. Danielle
  4 juli 2017 / 18:59

  Heel tof ! De tassen van Oilily zijn altijd zo mooi. Ik heb ook één, al wel meer dan 10 jaar denk ik.

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 22:09

   Oh wat tof dat je ook al zo lang een tas van Oilily hebt! Dat geeft me hoop dat die van mij ook lekker lang meegaat :)

 17. 5 juli 2017 / 18:43

  Leuk geschreven! En wat een mooie tas! €130 vind ik ook veel. Zou het ook niet over m’n hart krijgen hoor. Haha. En voor mij zijn die grote merken ook niet echt speciaal. Mijn duurste tas was ook “nieuw” via tweedehands voor €70 in plaats van €160 dus dat vond ik ook een mooi koopje. Maar dat is op zich ook al een geweldig gevoel hé? Dat je zo’n dure tas voor een fijn prijsje kunt kopen. Dus in dat opzicht is het wel memorabel vind ik!
  Irene blogde over…Juni in foto’s

  • Romy
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:06

   Wat leuk dat je ook een mooie dure tas tweedehands hebt kunnen scoren! Inderdaad zo’n heerlijk gevoel! Ik was ook helemaal trots dat ik zo’n mooie tas zo ‘goedkoop’ kon krijgen :)

 18. 5 juli 2017 / 21:59

  Wat een mooie tas Romy en wat gaaf dat je dit van je eerste salaris hebt gekocht. Ik wens je er heel veel plezier mee.

 19. 8 juli 2017 / 15:36

  Wauw, deze tas is echt heel leuk! Wat een mazzel dat je deze op Marktplaats hebt gevonden voor een zacht prijsje :D Ik zelf heb eigenlijk niet echt een bucket list bedenk ik me nu :P

 20. 10 juli 2017 / 12:30

  Heel erg leuk om jouw aller eerste salaris aankoop te zien! Ik kan mij ook nog goed herinneren dat ik net begon met werken, en toen heb ik ook een aantal tassen en een toilettas van Oilily gekocht in een paar jaar tijd. Dol was ik op de vrolijke printjes en het feit dat de tassen zo onwijs sterk zijn. :)
  Linda blogde over…Europese last minute bestemmingen | Zomervakantie

  • Romy
   Auteur
   10 juli 2017 / 21:07

   Wat leuk om te horen dat jij ook van je eerste salarissen een paar tassen van Oilily hebt gekocht. Die printjes maken mij altijd zo blij en ik hoop ook nog járen van mijn hopelijk net zo sterke tas te kunnen genieten :)

 21. glamourista
  19 juli 2017 / 21:09

  Oh, wat heb je een leuke tas gehaald van je eerste salaris! Ik heb er ondertussen ook al enkelen van Oilily gehad, maar het blijft een strijd om een perfecte werktas te vinden, haha! Ik heb nog wel een supercute makeuptasje van Oilily wel in mn tassen zitten :D
  glamourista blogde over…Simplify your life: hoe ik mijn leven simpeler maak (deel 1)

  • Romy
   Auteur
   19 juli 2017 / 22:35

   Oh wat leuk, dat make-uptasje van Oilily! En het is inderdaad best lastig om van Oilily een tas te vinden die passend is om mee te nemen naar het werk. Ik moest ook even goed zoeken, maar uiteindelijk is mijn lange zoektocht beloond en ben ik helemaal happy met mijn vondst :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge