Na een maand hard werken beleefde ik een klein magisch moment. Mijn allereerste échte salaris was bijgeboekt. In plaats van dat besef even te laten doordringen, greep ik direct naar mijn apparaatje voor internetbankieren. Net toen ik op het punt stond om mijn salaris in één keer op mijn spaarrekening te storten, drong er alleen toch weer iets tot me door. Oh ja, mijn bucketlist! Ik fantaseerde al jaren van het moment waarop ik van mijn eerste salaris iets moois zou kopen voor mezelf. Iets waar ik mezelf anders nooit op zou trakteren. En dat is wat ik dus deed! Maak kennis met de tas die ik van mijn eerste zuurverdiende centjes kocht.

oilily tas kopen van eerste salaris

Oilily it is

De tassen waarin ik mijn spullen meesjouw, houden het vaak niet heel lang vol. Ik tik ze meestal goedkoop op de kop en verslijt ze vervolgens in een mum van tijd. Maar bij een grotemensenbaan hoort een grotemensentas. Zo’n tas die lange tijd mooi blijft, waar mijn laptop perfect in past en waarmee ik nog een beetje de blits kan maken op kantoor. Ik heb zelf nooit een voorliefde gehad voor dure merken en design. Tassen van Michael Kors zijn voor mij niet meer dan doodgewone tassen waar toevallig MK op staat. En Louis Vuitton? Nee, dat is aan mij niet besteed. Maar er is één merk waar ik altijd blij van word: Oilily. Ja, dat merk van de luiertassen, de felgekleurde haarclipjes en de kinderjurkjes. Maar ze hebben ook hele toffe tassen voor als je nog geen  kleine kinderen hebt rondlopen. Daar moest en zou ik er een van vinden.

Gescoord op Marktplaats!

Al snel bleek ik niet de enige te zijn die kickt op de tassen van Oilily. Op internet kon ik nog maar weinig tassen van Oilily vinden. En de tassen die ik tegenkwam, vond ik alsnog wel aan de dure kant. Treat yourself is het motto bij een eerste salaris, maar €130 voor een tas kon ik niet over mijn zuinige hart verkrijgen. In een opwelling besloot ik om mijn zoektocht voort te zetten op Marktplaats. Al snel stuitte ik op de mooiste tassen. Na een tijdje had ik wel tien tabbladen openstaan met allerlei exemplaren. Uiteindelijk werd het een tas waar mijn laptop precies in paste en die ik vrolijk, hip en fleurig tegelijk vond. Het kaartje bleek er zelfs nog aan te hangen. Ik gooide mijn onderhandelskills in de strijd en werd zo voor maar €65 eigenaar van een gloednieuwe (en tegelijkertijd tweedehandse) Oilily-tas.

oilily tas kopen van eerste salaris

Dé tas

Een tas via Marktplaats kopen is misschien iets minder memorabel dan het moment waarop je je dure designtas afrekent in de P.C. Hooftstraat. In een boetiekje waarvan je dacht er nooit te zullen komen. Mijn moment ging iets anders. Ik pakte een schaar erbij om een oude vuilniszak met mijn adres erop open te knippen. Maar daar was-ie dan: mijn donkerblauwe office bag met felgekleurde bloemen. Vrolijk, maar ook niet te. Chic, maar ook opvallend. Met ritsjes aan de voorkant, een zachtblauw geruite binnenkant en talloze vakjes. Precies zoals ik het wilde! Ik dacht altijd dat liefde op het eerste gezicht niet bestond. Maar ik geloof dat ik al mijn woorden terugneem. En dat vinkje dat ik kon zetten op mijn bucketlist? Dat voelde inderdaad magisch en was elke cent van die €65 meer dan waard.

Wat is een punt op jouw bucketlist dat je onlangs hebt kunnen afvinken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 4 juli 2017 op 6:07 am - Beantwoord

  Deze tas zal altijd symbolisch voor je zijn. Leuk!

 2. Darina 4 juli 2017 op 6:43 am - Beantwoord

  Hele mooie tas! Echt een magisch moment om je eerste aankoop te doen van je eerste salaris.

 3. Claire 4 juli 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  Aahh wat heb je dit super leuk geschreven Romy! En wat een mooie tas, super fijn ook dat je laptop er perfect in past. Enne met je tweede loon mag je jezelf uiteraard ook verwennen, treat yourself!

  • Romy 4 juli 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel 🙂 En je hebt gelijk: ook mijn tweede salaris mag ik best aan een leuke aankoop besteden. Het wordt niet weer zoiets duurs en symbolisch, maar er kan vast wel iets leuks van af 🙂 Ik ben ook nu al benieuwd wat jij straks van je eerste salaris gaat kopen.

 4. Oui Nathalie 4 juli 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Hele leuke tas, daar kan je mooi op terugkijken dat je het van je eerste salaris hebt gekocht:-) soms moet je jezelf gewoon even verwennen!

  Liefs, Nathalie

 5. Melissa 4 juli 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Hihi wat leuk! Ik kan me ook nog zo goed herinneren dat ik van mijn eerste echte grote mensen salaris, 2 paar leren laarsjes kocht bij Manfield. 220 euro. Ik weet het nog precies. Dat had ik normaal nooit gedaan! Ik was zo trots! Haha. Super gave tas, past helemaal bij je!

 6. Hermien - KouweKleren 4 juli 2017 op 8:31 am - Beantwoord

  Haha, mooi omschreven, dat openknippen van die vuilniszak. Ik kan zo’n tweedehands vondst die perfect bij jou past alleen maar een pre vinden. Geniet ervan!

 7. Josephine 4 juli 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Ontzettend leuk geschreven, en ik denk dat je dit ook nooit zult vergeten! Ik hoop dat de tas dan ook heeel lang meegaat. De tas past goed bij je (en ik vind hem zelf ook erg mooi 😀 )

  • Romy 4 juli 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook zoiets moois hebt gekocht van je eerste salaris! Het is toch een soort mijlpaal als dat geld op je rekening staat en dan mag je best eens iets kopen dat je anders nooit zou kopen. Dit was ook een flinke investering vergeleken met de 10/15 euro tassen van Primark die ik hiervoor vaak kocht 😉

  • Romy 4 juli 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Dat genieten gaat vast helemaal goed komen!

  • Romy 4 juli 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment, zowel over het artikel als over de tas 🙂 Ik had ook echt precies zo’n tas in mijn hoofd en ben zo blij dat ik er uiteindelijk een heb gevonden die helemaal paste bij wat ik wilde.

 8. Aneta 4 juli 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een leuke vrolijke post! 130 euro voor een tas, daar ben ik ook veels te zuinig voor. Hier kan ik een hele outfit van kopen zeg maar. Je tas vind ik erg leuk! En fijn dat je laptop erin past.

  • Romy 4 juli 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Ja precies! Ik koop normaal tassen voor een euro of 15 of 20 hooguit, dus dit was wel even een speciale aankoop. Maar lang leve Marktplaats, zodat de tas toch nog de helft goedkoper was 🙂

 9. Rianca 4 juli 2017 op 9:14 am - Beantwoord

  Super leuk! Vooral omdat je die tassen nog heel weinig ziet. En die kleur blauw is echt prachtig.
  Ik heb van mijn eerste grote klus (ik ben trouwfotograaf) een ticket gescoord naar Australië. Super tof ook!

 10. Sylvia 4 juli 2017 op 9:41 am - Beantwoord

  Heerlijk hè zo’n moment. Ik kocht van mijn eerste salaris een gouden ketting. Ik heb hem nu niet meer om ivm grijpgrage handjes van mijn dochtertje. Maar ben er ook nog steeds na al die jaren superblij mee!!

 11. Shirley 4 juli 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Leuk dat je jezelf verwend hebt met een tas. Iemand moet het doen. Ik kocht van mijn eerste salaris een iPad (onlangs weggedaan). Maar toen ik net werkte, woonde ik nog thuis en in die periode heb ik ook geïnvesteerd in een aantal mooie tassen die ik nog steeds met veel plezier gebruik nu (5 tot 6 jaar later!).

 12. Bente 4 juli 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Mooie tas! En een memorabel moment denk ik zo, Lekker spenderen met je eerste salaris ;).

  Bij mij werd dat een luchtje van Chanel. Heel duur maar oh zo lekker 😀

  • Romy 4 juli 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Ja, ik vond het ook zo’n mooie tas die echt anders is dan de meeste andere tassen van nu. Wat onwijs tof dat je van de opbrengst van je eerste grote klus naar Australië gaat. Echt een belevenis om nooit te vergeten!

  • Romy 4 juli 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Wat een mooi symbool, zo’n gouden ketting van je eerste salaris! Ik kan me voorstellen dat je daar na al die jaren nog steeds heel blij mee bent.

  • Romy 4 juli 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je je eerste salaris en de salarissen daarna ook in mooie spullen hebt gestoken die je nog steeds zoveel gebruikt! Uiteindelijk is een dure tas het soms ook wel echt waard, omdat die tassen vaak wel langer meegaan dan bijvoorbeeld 3 goedkope tassen samen.

  • Romy 4 juli 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Ik vond dat die 65 euro er wel van af kon 😉
   Wat tof dat jij een duur luchtje van je eerste salaris hebt gekocht. Je hebt groot gelijk! Soms moet je jezelf gewoon even trakteren en een eerste salaris is daar een goede reden voor.

 13. Kimberly 4 juli 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooie tas heb je gekocht zeg! Ik vind hem echt super leuk en vrolijk. Heerlijk zo’n moment om zo iets moois te kopen van je eerste salaris.

  • Romy 4 juli 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zo onwijs blij mee en het voelt extra speciaal doordat ik het van mijn eerste salaris heb gekocht.

 14. Sofie 4 juli 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Oh wat een leuke post!! Juist supertof dat je zo blij bent met een tweedehands vondst!

 15. de DIY Diva 4 juli 2017 op 10:22 am - Beantwoord

  Leuke tas! Groot gelijk dat je ‘m via Marktplaats hebt gescoord. Zelf had ik op Koningsdag een mazzeltje: een Pip studio tas (vergelijkbare stijl met Oilily) voor een paar Euro. Misschien ben je wel blijer met zo’n meevaller, dan wanneer je het voor de volle mep had gekocht…

 16. Loes 4 juli 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Ah dat lijkt me een heel bijzonder moment, zo leuk! Ik had vroeger altijd een Oilily parfum, dus dit is altijd een beetje een sentimenteel merk voor mij, haha.

 17. Kaylin 4 juli 2017 op 10:44 am - Beantwoord

  Heel mooi beschreven Romy en groot gelijk dat je jezelf eens verwende! En haha, ik heb ook totaal niks met MK. Spreekt mij totaal niet aan! Hopelijk mag je veel mooie momenten op je werk meemaken samen met je tas 🙂

 18. Jessica J. 4 juli 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Deze tas is echt 100% Romy! Wat goed dat je hem voor zo’n leuk prijsje op de kop kunnen tikken hebt! Geniet van je aankoop en gefeliciteerd met je eerste salaris! 🙂

  • Romy 4 juli 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een koopje, die tweedehands tas van Pip Studio! Ik vind dat ook een geweldig merk en zeker voor dat geld is het een hele goede aankoop. Ik ben zelf ook extra blij met mijn tas doordat ik hem na lang zoeken tweedehands vond. Dat maakt het toch iets specialer.

  • Romy 4 juli 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Haha, die luchtjes van Oilily ken ik ook nog inderdaad. Ik was vroeger altijd fan van hun leuke flesjes! En als ik ooit hopelijk moeder word, dan gaat ook die luiertas van Oilily er zeker komen, haha.

  • Romy 4 juli 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop ook dat de tas nog heel lang meegaat en dat ik er nog veel mooie dingen mee ga beleven 🙂

  • Romy 4 juli 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je de tas helemaal bij mij vindt passen 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook zo blij met mijn tweedehands koopje!

 19. Mariska 4 juli 2017 op 11:18 am - Beantwoord

  Zo valt de prijs inderdaad wel mee, fijn dat je hem op Marktplaats hebt gevonden 🙂

 20. marleen 4 juli 2017 op 11:23 am - Beantwoord

  Echt een Romy-tas! Superleuk! Ik hou van die printjes.
  En superleuk dat je het van je eerste salaris hebt gekocht! Zit er een mooie betekenis aan ook nog !

 21. Nathalie 4 juli 2017 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een mooie tas! fijn dat je hem via marktplaats kon kopen:D

 22. Sandra 4 juli 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Vind het zo leuk om te lezen dat je zo mega blij bent met je eerste salaris aankoop! Mooie tas, en super fijn dat je laptop er ook goed in past. Ik vind ‘m écht helemaal Romy, hihi! Past helemaal bij jou. Top ook dat je hem voor zo’n leuke prijs hebt kunnen scoren. 😀

  • Romy 4 juli 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je het een echte Romy-tas vindt! Dat vond ik zelf ook, dus ik vond dat hij dat deel van mijn salaris meer dan waard was 🙂 Ik ben ook zo blij dat ik hem voor een leuker prijsje kon kopen. Scheelt toch weer de helft van het geld 🙂

 23. Donna 4 juli 2017 op 12:41 pm - Beantwoord

  Deze tas past echt perfect bij je! Ik vind het ook zo’n leuk merk, heb er verschillende dingen van. Ik moet ook eens gaan bedenken wat ik van mijn eerste salaris wil gaan kopen!

 24. Mike 4 juli 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je eerste salaris. Wat een super mooie tas voor een super mooie prijs, hij past super goed bij je!

 25. Lianne 4 juli 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tas! Past helemaal bij je 🙂 Van mijn eerste salaris had ik vooral mijn huur en meubels betaald, helaas. Maar voor mijn afstuderen had ik ook een tas gekocht. Wel eentje van Michael Kors, maar hij was zo mooi lichtroze dat ik er spontaan verliefd op werd in Batavia stad! En ik heb hem trouwens nog steeds, dus het was elke cent waard 🙂 Hopelijk kan jij ook lang met die leuke tas doen!

  • Romy 4 juli 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, Oilily is echt zo’n leuk merk! Ik vind hun portemonnees bijvoorbeeld ook echt geweldig. Ik ben benieuwd wat jij straks van je eerste salaris gaat kopen 🙂

  • Romy 4 juli 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Wat leuk om te horen dat je de tas zo goed bij me vindt passen!

  • Romy 4 juli 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Ah zo leuk om te horen dat je de tas goed bij me vindt passen 🙂 En ik kan me voorstellen dat je als een blok viel voor de mooie lichtroze tas. En zo te horen was het zeker een goede aankoop! Jammer dat je je eerste salaris iets minder leuk kon besteden, maar gelukkig kun je nog wel genieten van je mooie tas 🙂

 26. Dorien 4 juli 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Ik deed zo’n negen jaar geleden precies hetzelfde. Ook met mijn eerste loon, ook tweedehands en ook met een tas van Oilily zelfs. 🙂 Ik vond de mijne op een tweedehandsmarkt in de buurt. Nog in de plastic verpakking, maar aan de helft van de prijs. De vrouw die ze verkocht zei dat haar dochter dezelfde had gekregen, en dat dat toch niet ging zo moeder en dochter met dezelfde tas. Welja, ik blij, en ik gebruik ze nog steeds. 🙂 Jij hebt er een hele mooie uitgekozen, prachtig dat blauw!

  • Romy 4 juli 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Wauw, wat ontzettend toevallig dat je precies hetzelfde kocht van je eerste loon! Echt heel leuk om te horen! En al helemaal leuk dat je de tas na al die jaren nog steeds met veel plezier gebruikt 🙂 Ik hoop dat die van mij ook nog jaren meegaat, want ik ben er zo blij mee.

 27. Marsha 4 juli 2017 op 1:55 pm - Beantwoord

  Ik heb hetzelfde hoor! Wil ook niet aan sommige dingen zoveel geld uitgeven haha. Dan koop ik het ook liever op marktplaats! 😉

 28. Madelon 4 juli 2017 op 1:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooie tas! En ook bijzonder, om zoiets leuks te kopen van je eerste salaris!

 29. Jenn 4 juli 2017 op 3:00 pm - Beantwoord

  Mooie tas, en een mooie herinnering aan je eerste salaris 🙂 Het laatste wat ik heb afgevinkt was de obstacle run van anderhalve week geleden.

 30. Priscilla 4 juli 2017 op 3:20 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn om zo’n mooie, langgewenste aankoop te kunnen doen van je eerste salaris. Het laatste wat ik heb kunnen afstrepen van m’n bucketlist is zomerskiën op een gletsjer.

 31. Lisette 4 juli 2017 op 3:27 pm - Beantwoord

  Superleuk en speciaal deze tas!
  Ik kocht van een paar maandsalarissen een mijn eerste autootje. Echt een koekblik, maar daar gaf en geef ik nog steed niets om, maar voor mij zo bijzonder. Ik heb hem nog helemaal op gereden.

 32. Danielle 4 juli 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

  Heel tof ! De tassen van Oilily zijn altijd zo mooi. Ik heb ook één, al wel meer dan 10 jaar denk ik.

  • Romy 4 juli 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf, zo’n obstacle run! Echt heel knap dat je daaraan hebt meegedaan!

  • Romy 4 juli 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Ja, dat was het zeker! Het ging me niet eens zozeer om de tas zelf, maar vooral om het idee dat ik mijn eerste salaris heb uitgegeven aan iets wat ik al zo lang wilde 🙂 Echt een mooie herinnering! Wat onwijs gaaf trouwens, dat zomerskiën op een gletsjer. Dat klinkt ook als een onvergetelijk moment.

  • Romy 4 juli 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je je eerste auto kocht van je eerste maandsalarissen. Koekblik of niet, het blijft toch speciaal, zo’n eerste auto! En zo te horen was hij het geld meer dan waard!

  • Romy 4 juli 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Oh wat tof dat je ook al zo lang een tas van Oilily hebt! Dat geeft me hoop dat die van mij ook lekker lang meegaat 🙂

 33. hillybillybeauty 4 juli 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

  I love Oilily!! Geweldige aankoop!

 34. Neverdullmoments 5 juli 2017 op 10:52 am - Beantwoord

  Leuk geschreven en wat een mooie tas! Zo leuk inderdaad om van je eerste centjes iets te kopen!

 35. Irene 5 juli 2017 op 6:43 pm - Beantwoord

  Leuk geschreven! En wat een mooie tas! €130 vind ik ook veel. Zou het ook niet over m’n hart krijgen hoor. Haha. En voor mij zijn die grote merken ook niet echt speciaal. Mijn duurste tas was ook “nieuw” via tweedehands voor €70 in plaats van €160 dus dat vond ik ook een mooi koopje. Maar dat is op zich ook al een geweldig gevoel hé? Dat je zo’n dure tas voor een fijn prijsje kunt kopen. Dus in dat opzicht is het wel memorabel vind ik!

  • Romy 5 juli 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook een mooie dure tas tweedehands hebt kunnen scoren! Inderdaad zo’n heerlijk gevoel! Ik was ook helemaal trots dat ik zo’n mooie tas zo ‘goedkoop’ kon krijgen 🙂