buitenplaats beekhuizen 4

Buitenplaats Beekhuizen | Overnachten in een tiny house midden in de natuur (onze ervaring)

 • 29 september 2022
 • 13 Reacties
Categorieën: Op reis

In augustus waren Bart en ik precies drie jaar samen. En tja, wat geef je elkaar als je – lekker cliché – “alles al hebt”? Ik gooide het over een andere boeg dan een fles douchegel of een hartvormig prulletje. Na lang zoeken naar een leuk natuurhuisje kwam ik uit bij Buitenplaats Beekhuizen. Daar kun je op een bijzonder landgoed midden op de Veluwe tussen de dieren overnachten. En dat ook nog in een bijzondere tiny house: een houten huisje van 14 m2 met alles erop en eraan én met een gezellige vuurkorf buiten. Enthousiast gemaakt door de sfeervolle foto’s vertrokken wij zondag naar Velp voor een dag en een nacht tussen de bomen. Van de teksten op hun site bleek gelukkig geen woord gelogen. Ik laat je meegenieten van ons onvergetelijke weekend weg.

Slapen in de natuur

Ik dacht in augustus nog: dat doe ik even, zo’n natuurhuisje boeken. Dat bleek alleen zo simpel nog niet. Ik zag de geweldigste boomhutten voorbijkomen en de mooiste huisjes aan idyllische meren, maar veel daarvan moest ik blijkbaar minimaal een half jaar van tevoren boeken. Voor de boomhut kon je voor losse overnachtingen zelfs pas weer in juli terecht. Na anderhalf uur stug doorzoeken en met de moed al wel enigszins uit het raam gevlogen (toch maar die douchegel doen?) stuitte ik opeens op Buitenplaats Beekhuizen. Wauw, dit was precies wat ik wilde! En er was nog een gaatje in september – yes!

Buitenplaats Beekhuizen is een terrein op de Veluwe waar je zowel een safaritent als een luxe “Pod” (zo’n houten huisje) kunt huren. Ik was al verliefd voordat ik de foto’s zag, toen ik het verhaal over het terrein las. Buitenplaats Beekhuizen is in 2015 gestart op een oud en verwaarloosd kampeerterrein midden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt hier soort-van-kamperen, maar dan op een luxere manier. En dat dus pal tussen de bomen. Het park is zo ingericht dat de dieren volledig hun gang kunnen gaan (het schijnt zelfs dat soms zwijnen een kijkje komen nemen bij de huisjes). De inrichting van het park is dan ook volledig samen met Natuurmomenten gedaan. Zo is er geen verlichting buiten, behalve met een zaklantaarn, zodat je de dieren niet kunt afschrikken.

buitenplaats beekhuizen 18
buitenplaats beekhuizen 6

Overnachten in een Superior Pod op Buitenplaats Beekhuizen

Ik ben totaal geen kampeerder en word al enigszins verdrietig van het idee dat ik onze fijne woning zou moeten inruilen voor een tent zonder toilet. Maar bij Buitenplaats Beekhuizen zit je midden in de natuur zonder dat je met wc-rollen onder je arm naar een sanitairgebouw hoeft te lopen. Dat is meer mijn ding! Ik boekte een Superior Pod: het meest luxe huisje op Buitenplaats Beekhuizen. Want ja, zo vaak gaan we ook weer niet een weekend weg.

De Superior Pod heeft een bedstee voor twee personen en eventueel ook nog een extra uitschuifbaar bed (hoewel het met vier personen wel héél knus zal zijn). Verder is er een mini-keuken met één elektrische wokpan, een waterkoker en alles wat je nodig hebt. Je kunt eventueel ook een Kookpod huren als je toch met meer dan één pan aan de slag wilt gaan.

Toen ik het huisje zag, maakte mijn hart direct een sprongetje. Wauw, dit is zó leuk! Zo’n houten hutje midden in het bos is weer eens iets compleet anders dan een Airbnb in een drukke stad of een luxe hotel. Je hebt alles wat je nodig hebt, inclusief WiFi (yup, daar check ik accommodaties op!), een nog vrij ruime badkamer, een goed bed en stoelen om buiten te zitten. Het huisje is verwarmd met vloerverwarming, dus je kunt er zelfs ’s winters nog overnachten zonder verkleumde tenen. En dan is de inrichting met al het hout ook nog eens heel tof. Ik kreeg er helemaal zin van om weer eens richting IKEA te gaan voor een home make-over.

buitenplaats beekhuizen 9
buitenplaats beekhuizen 8

Van de natuur naar de stad: Arnhem

Hoewel we pas net in de natuur waren aangekomen en ons huisje hadden bewonderd, moesten en zouden we een beetje stad opsnuiven. Het werd Arnhem: een stad die met de auto maar zo’n 15 minuten bij Buitenplaats Beekhuizen vandaan is. Ik was verrast door hoe leuk die stad is. Ik kende het station, maar veel meer van Arnhem had ik nog niet gezien. Er bleken geweldige boetiekjes te zijn in de Zeven Straatjes van Arnhem. Sommige waren helaas op zondag niet open, maar door de etalages naar binnen gluren was al een fijne activiteit op zich. We haalden een kop warme thee en koffie op bij een leuk chocoladezaakje, ik paste een jurk die wel heel leuk maar ook heel duur was, en toen keerden we weer richten de auto. Terug de natuur in!

buitenplaats beekhuizen 10
buitenplaats beekhuizen 11
posbank paarse heide

De Posbank op

Ik had maar één wens voor dit weekend weg: ik wil de Posbank zien. Na een bijzonder gesprek met Bart (“Oh, de Posbank is de voorganger van ING toch? Met die Penny-automaat?” – dat was dus de Postbank) reden we die kant op. De prachtige heuvels met zelfs nog best veel paarse heide hadden inderdaad niets met Penny-automaten en bankzaken te maken.

We maakten een wandeling over de paadjes, langs de bloeiende heide en met uitzicht op de zon die steeds lager kwam te staan. Onze wandeling werd iets langer dan de bedoeling was, omdat Google Maps niet volledig geüpdatet bleek, maar dat was de vermoeide benen zeker waard. Het is een van de mooiste natuurgebieden die ik ooit heb gezien. Vanaf de Posbank zelf had je een schitterend uitzicht over de glooiende heuvels met een laatste zweem van paarse bloemen. Ik was in de wolken dat ik dit stukje Nederland eindelijk in het echt kon bewonderen.

Me & Mrs. P restaurant

Onze maag vullen bij Me & Mrs. P

Na al die kilometers in onze benen begonnen onze magen te knorren. Tijd voor het diner! Ik had van tevoren een leuk restaurant opgezocht waar ze zowel vega(n) als glutenvrije opties hebben en was direct enthousiast over het menu van Me & Mrs. P: een leuk restaurant in Velp.

Ook die keuze viel zéker niet tegen. Ik bestelde regenboogwortels met polenta, vegan bechamelsaus, noten en balsamico-azijn. Het smaakte fantastisch, maar het toetje was absoluut het klapstuk. Met enig schaamrood op mijn kaken vroeg ik van tevoren of het mogelijk was om toetjes te maken die zowel glutenvrij (voor Bart) als vegan (omdat ik vega en lactosevrij eet) zijn. Tegen onze verwachting in kregen we een bord met vier toetjes waarvan ik me nog steeds afvraag hoe ze die ooit én vegan én glutenvrij konden maken. Het was fantastisch lekker! Als je ooit een restaurant in de buurt van Arnhem/Velp zoekt, ga hierheen.

kampvuur

Bij het kampvuur uitbuiken

Na aankomst bij ons huisje, met de buikjes goed vol, stond ons nog iets leuks te wachten: een kampvuur maken voor onze Pod. Bij de receptie kun je voor een tientje een kampvuurset meenemen waarmee je een klein vuurtje kunt maken in de vuurkorf. Ik ben zelf al sinds een mislukte scheikundeproef in de tweede klas geen held met vuur, dus ik liet Bart zich uitleven op het vuurgebeuren. Vanonder een deken genoten we op de tuinstoelen van het warme vuur aan onze handen en het geluid van knisperend hout. De rest van het terrein was pikdonker en je kon zelfs de sterren zien doordat er nergens een lantaarnpaal te bekennen was. Romantiek ten top, hoor!

buitenplaats beekhuizen 7

Slapen in een bedstee

Na twee uur van onder een deken naar de sterren kijken, sloeg de moeheid goed toe. Ik was eerst wat bang of dat wel zou gaan lukken. Wat slapen betreft ben ik een prinses op de erwt. Ik slaap meestal minder goed in een vreemd bed en deze bedstee was met 1.40 meter breed ook nog aardig knus. Maar het bed sliep oprecht heerlijk en ik ben geen enkele keer wakker geworden. Volgens Bart rolde ik wel een paar keer met mijn arm tegen de houten muur aan (niets van gemerkt gelukkig!), maar ik werd heerlijk uitgerust om zeven uur in een nog net zo pikdonker huisje wakker.

Na een warme douche ging ik heel zachtjes (Bart houdt van uitslapen, terwijl ik meestal om zeven uur al naast mijn bed sta) naar buiten om op het terras te zitten. Onder het afdakje met mijn warme winterjas aan tikte ik een blog (omdat de natuur blijkbaar extra inspirerend is om te schrijven) terwijl de regen vlak naast me naar beneden drupte. Er was niets dan knisperende blaadjes en tikkende regen op de dakpannen te horen. Wauw, er zijn absoluut manieren om je dag te starten.

Toch jammer dat je in de Randstad geen huis met zulk uitzicht én een goede OV-verbinding én dicht bij mijn geliefde Amsterdam kunt vinden. Althans, niet als je geen miljoen op je bankrekening hebt staan.

buitenplaats beekhuizen 5
buitenplaats beekhuizen 19

Met je lantaarn over het terrein lopen

It’s all in the details. Bart en ik waren allebei erg gecharmeerd van de zaklantaarn die we meekregen. Ik word er altijd blij van als bij een vakantiepark alles tot in de details klopt. Dat iemand er dan over nadenkt om lantaarns in dezelfde sfeer te maken – goud waard, hoor! Ook het huisje zelf was piekfijn in orde. Onze ervaring met Landal Greenparks in Vaals vorig jaar was niet denderend (de omgeving daar wél trouwens!). Ik vond het gigantisch overpriced voor wat we kregen, en dan moest je voor dingen als handdoeken en een opgemaakt bed ook nog bijbetalen, terwijl we voor de helft van het geld in luxe Airbnb’s hebben gezeten.

Buitenplaats Beekhuizen vond ik dan een heel stuk luxer. Alles was superschoon, het huisje was van alle gemakken voorzien, we kregen leuke boekjes met informatie mee en de mensen waren ook superaardig. Je had ook nog een knus restaurant op het park, er zijn speeltuinen voor kleintjes en in de buurt is ontzettend veel te beleven. Nog los van alle schitterende boswandelingen die je uiteraard kunt maken op maar drie minuten lopen van het park.

Posbank

Zen in één dag

Die dag en nacht vlogen voorbij. Naderhand waren Bart en ik het over één ding roerend eens: we waren maar één dag weg geweest, maar het voelde alsof we er een hele vakantie op hadden zitten. Bijzonder wat in de natuur zijn en overnachten op een andere plek dan thuis met je kan doen! Ik voelde me alsof ik net een zen-retraite van een paar dagen had gevolgd en had zelfs een beetje heimwee naar deze natuurrijke omgeving toen we weer de verkeersborden richting Amsterdam/Schiphol volgden.

Iets weet ik alvast heel zeker: hier komen we absoluut nog eens terug. Al is het maar voor een dagje om door het bos te wandelen, maar het liefst ook met wederom een romantische overnachting in de Superior Pod erbij.

Posbank

Praktische info over Buitenplaats Beekhuizen

Dit artikel is niet gesponsord en ik heb het uitje ook gewoon zelf betaald. Maar omdat ik leuke ontdekkingen graag een spotlight geef op mijn blog, kan ik het niet laten om wat meer info over Buitenplaats Beekhuizen te delen. Mocht je ooit een bijzonder verblijf op de Veluwe zoeken, ga zéker eens hiernaartoe.

Soorten verblijven

Je kunt op Buitenplaats Beekhuizen dus overnachten in een houten huisje (een Pod). Er zijn drie varianten: de Bush Pod, de Luxe Pod en de Superior Pod. Wij sliepen in de Superior Pod en die vond ik zéker een aanrader. Daarnaast zijn er nog meer soorten overnachtingsopties op Buitenplaats Beekhuizen:

 • een lodgetent (in een gewone maat en XL);
 • een wellness-lodgetent (kan ook in XL);
 • de Forest Cabins (luxe verblijven met meerdere slaapkamers);
 • het Boutique Hotel Beekhuizen (vlak bij de buitenplaats).

Op het terrein bevindt zich ook het WOODZ-restaurant: waar je zowel overdekt als op banken buiten kunt lunchen of dineren. Het zag er erg gezellig uit met alle lichtjes.

Praktische info

 • Qua boeken is het het makkelijkst als je twee nachten weg boekt. Wil je, zoals wij, een los nachtje weg boeken? Dan is het makkelijker om van zondag op maandag te gaan dan van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag. Soms kun je last-minute wel makkelijk een los nachtje boeken in het weekend.
 • Je mag je hond meenemen in het verblijf. Volgens de site krijgt je viervoeter zelfs een welkomstgeschenk.
 • Vanuit Buitenplaats Beekhuizen worden leuke excursies georganiseerd, uiteraard op de Veluwe, maar ook naar plekken in de buurt.
 • Je kunt ontbijt bestellen (ook vega) bij de receptie. In de huisjes zijn een koelkast en een elektrische wokpan en magnetron aanwezig. Je kunt dus ook gewoon zelf ontbijt meenemen en dat vers bereiden. Alleen een gebakken ei wordt lastig.
 • Wil je toch uitgebreider kunnen koken? Dan kun je apart een Kookpod reserveren om op te koken.
 • Verder is er op het park een hot tub waarin je een heerlijk warm bad kunt nemen.
 • De Superior Pod is voor 2-4 personen. Voor een gezin van vier zal het wel wat krap zijn, gok ik, omdat je geen afgesloten slaapkamer hebt. In dat geval is de Forest Cabin of lodgetent misschien handiger.
buitenplaats beekhuizen 20

Onze ervaring met Buitenplaats Beekhuizen

Zoals je vast tussen de regels met lovende woorden door al hebt begrepen, zijn wij mega-enthousiast over het park.Je bent even helemaal in de natuur terwijl je toch in een warm huisje met een dak boven je hoofd en verwarming onder je voeten zit. De huisjes zien er ontzettend leuk uit en zijn precies wat je nodig hebt voor een romantisch weekend of nachtje weg. In de omgeving is ook heel veel te beleven. In één dag konden we uiteraard niet de hele omgeving verkennen. Reden genoeg om ooit terug te gaan, bijvoorbeeld om wild te spotten, andere stukjes van de Veluwe te bewonderen, een uitstapje naar Apeldoorn te maken en mee te wandelen met een van de uitstapjes van Natuurmomenten.

Het mooiste aan het park vind ik nog wel dat het echt heel anders is dan de meeste vakantieparken zoals ik die ken van Landal Greenparks en Centerparcs. Je zit niet hutje mutje, hebt veel privacy en het park is ’s avonds heerlijk rustig. Je hebt alle gelegenheid om er met z’n tweeën iets romantisch van te maken bij een vuurtje of wandelend met de zaklamp over het park. Ik kan iedereen een verblijf aanraden. Het enige nadeel is dat de huisjes niet heel goedkoop (maar ook niet overdreven duur) zijn. Maar hé, een speciaal nachtje weg mag wat kosten. En ik steek het dan liever in zoiets moois en bijzonders dan in een sterrenhotel in Amsterdam waar je ’s ochtends in de drukke rij staat om het ontbijtbuffet te halen. Toch?!

Heb jij nog tips voor leuke natuurhuisjes?

slapen in een tiny house op de Veluwe

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Henriët 29 september 2022 op 8:34 am - Beantwoord

  Tof! Dit lijkt me ook net wat voor jou: https://hiddenhut.nl/ Zelf nog nooit gedaan, maar staat wel echt op m’n lijstje.

 2. Naomi 29 september 2022 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een geweldig huisje! Ik krijg spontaan zin om daar gewoon lekker in m’n eentje een poosje te gaan zitten.

 3. Daenelia 29 september 2022 op 9:18 am - Beantwoord

  Arnhem staat echt heel laag op mij lijstje van leuke plekjes. Maar wij hebben daar gewoon een hele nare airbnb ervaring gehad.
  Ik ben wel altijd op zoek naar plekken waar de hond mee mag en dit lijkt me ook dichtbij het openlucht museum? Daar mag de hond ook mee. Ik denk dat wij toch eerder voor een hotel gaan dan een natuurhuisje. Ben nu wel op een leeftijd dat ik het echt heerlijk vind dat een hotel alles voor je doet en regelt. Lekker luxe.

  • Daenelia 29 september 2022 op 9:21 am - Beantwoord

   Ah. Je kunt er alleen met de auto komen. Helaas.

   • N8W8 29 september 2022 op 4:22 pm - Beantwoord

    Dank je wel voor de tip!
    Dan moet ik helaas ook afhaken. Grrr.
    Het klinkt allemaal zo gezellig dat je er meteen wel naar toe wilt!

 4. Anouk 29 september 2022 op 5:38 pm - Beantwoord

  Zo’n leuk park is dit, mijn man en ik zijn er ook geweest in het voorjaar. Wij zaten toen in de kleinste pod. Wel grappig dat je 1.40m knus vindt, zo groot is mijn bed thuis namelijk ook haha

 5. Darina 30 september 2022 op 7:36 am - Beantwoord

  Dit lijkt me ook zo leuk. Ik ga het onthouden.

 6. Johanna 30 september 2022 op 5:36 pm - Beantwoord

  Ziet er erg leuk uit. En ja, Arnhem is ook mooi, vooral het openluchtmuseum…. mijn absolute favoriet. Dus een geslaagde 1-daagse vakantie!

 7. Zo simpel is dan geluk 1 oktober 2022 op 7:57 pm - Beantwoord

  Dat ziet er echt ontzettend leuk uit!

 8. Saskia 2 oktober 2022 op 10:38 am - Beantwoord

  Zoals ik al tegen je zei: Dit klinkt echt wel heerlijk en ziet er prachtig uit. Genieten met een grote G. Ziet er echt uit als ook iets voor ons. Even in verdiepen wat met een kind erbij kan maar hou dit zeker in mijn achterhoofd. Leuk verslagje is het geworden

 9. Simone 5 oktober 2022 op 5:28 pm - Beantwoord

  Wat een geweldig plekje lijkt me dit!

 10. Margaux 19 oktober 2022 op 2:34 pm - Beantwoord

  Jaaa zo leuk! Ik heb mijn vriend 2 jaar geleden ook een nachtje weg gegeven toen we 1 jaar samen waren, precies dezelfde plek en in zo’n pod! Maar dan nummer 106 haha. Heerlijk park, leuk om in zo’n huisje te verblijven en zo’n mooie omgeving. Leuk dat jullie er ook zo van hebben genoten!

  • Romy 7 november 2022 op 7:43 am - Beantwoord

   Oh echt? Wat superleuk! Geweldige plek is het hè?! 🙂

Recente blogs

Inkiekje #77 | Aanrommeldagen, voor aap lopen & aan de pastinaak

30 januari 2023|Persoonlijk|

Als ik maar één lievelingshobby mag kiezen, dan is dat zeker weten deze: aanrommelen. Doe mij maar lege zaterdagen waarop ik al mijn creatieve ideeën direct kan uitvoeren. Dát is de afgelopen twee weken zeker gelukt. Zo was ik creatief met pastinaak, ging ik op notenpasta-ontdekkingstocht en bestelde ik wat leuk spul voor in de keuken. Verder bleek een Pippa-tent de ideale glazenwasserremedie, begon ik met een leuke cursus, gingen Bart en ik op buurtenverkenningstocht én liep ik per ongeluk een beetje voor aap. Kiek maar mee!

7x Wat ik ooit stom vond, maar nu waardeer aan mezelf?

6 oktober 2019|Persoonlijk, Zelfliefde|

Van een moedervlek op een ietwat vreemde plek tot bijzondere neurotische trekjes - je hebt altijd wel dingen die een tikkeltje bijzonder aan jou zijn. Soms zijn dat dingen die je misschien liever aan jezelf zou veranderen. Ook ik heb van die dingen. Maar weet je wat het grappige is? Juist een paar van die bijzonderheden kun je na een tijdje gaan waarderen aan jezelf. Ik wel in ieder geval. Dit zijn - hopelijk ook ter inspiratie voor jou - 7 dingen die ik ooit stom vond aan mezelf en die ik nu juist wel wat vind hebben.

Vaker Vrolijkheid #10: capslockissues & opruimwoede

15 juli 2017|Persoonlijk, Positiviteit|

Het is weer zover: tijd voor Vaker Vrolijkheid. De tiende editie alweer! Ik heb iets met ronde getallen, dus dat is al een geluksmomentje op zich. Maar goed, Vaker Vrolijkheid dus. Oftewel mijn lijstje met vrolijke momenten van de afgelopen weken. En dat waren er weer genoeg! Zo kreeg ik het opruimvirus flink te pakken, kocht ik net iets te leuke cadeautjes voor iemand anders en moest ik lachen om mijn eigen onhandigheid met computers op het werk. Dit en nog meer in Vaker Vrolijkheid #10!