2

Een cadeau voor jezelf? 5 redenen waarom je het verdient

 • 20 december 2016
 • 39 Reacties
Categorieën: Zelfliefde

Je kent het vast wel: dat je al tijden naar dat ene item hunkert. Die prachtige kleur nagellak, de geweldige tas of dat ene bijzondere boek. Zelf zat ik me al maandenlang te verlekkeren aan de Etos Mystic Night eau de toilette. Ik twijfelde keer op keer om hem mezelf cadeau te doen. Helaas vergeet ik mezelf regelmatig te verwennen en koop ik liever cadeaus voor anderen. Niet voor niets koppelde ik hier een doel aan voor de maand december. Dit weekend voegde ik de daad bij het woord en sindsdien staat dit parfum daadwerkelijk in de badkamer te shinen. Heb jij nou ook moeite om jezelf dat ene leuke item cadeau te doen? Vandaag deel ik 5 redenen waarom je het verdient.

cadeau voor jezelf etos mystic night eau de toilette

…omdat je jezelf mag belonen.

De meest voor de hand liggende reden om een cadeau voor jezelf te kopen, is waarschijnlijk dat je iets hebt gepresteerd om trots op te zijn. Misschien heb je wel een goed cijfer gehaald voor een toets of net een project afgerond voor je werk. Toch zou je ‘prestatie’ eigenlijk veel breder kunnen opvatten. Zo kan het ook al een prestatie zijn als je na lang twijfelen weer contact hebt opgenomen met een oude vriendin of als je uit je bed bent gekomen terwijl je je eigenlijk een slappe vaatdoek voelde. Er is vast wel een reden waarom je trots kunt zijn op jezelf en daar mag soms best iets tegenover staan.

…omdat je iets positiefs verdient.

Dit punt is misschien een beetje tricky, omdat er ook zoiets als een shopverslaving bestaat. Toch denk ik dat het zeker geen kwaad kan om op zijn tijd iets voor jezelf te kopen als je het moeilijk hebt. Dan heb ik het niet over tien kledingstukken die je nooit meer draagt, maar over iets bijzonders wat je echt een goed gevoel kan geven. Zelf liet ik bijvoorbeeld op een vervelend moment als symbool een bedeltje aan mijn armbandje zetten. Ook heb ik weleens een tijdschrift als Flow gekocht om door de positieve artikelen iets opgewekter te worden. Of wat dacht je van een mooie bos bloemen voor jezelf? Waarom niet?! Het zou zowel je huis als jouzelf zomaar eens kunnen opfleuren.

…omdat je jezelf vaak vergeet.

Misschien ben je wel iemand die altijd graag voor anderen klaarstaat. Je biedt vriendinnen een luisterend oor, maakt tijd vrij voor familiebezoekjes en legt ook je moeder graag in de watten met een cadeautje op z’n tijd. Hoe mooi zou het zijn als je jezelf eens op dezelfde manier zou behandelen als dat je anderen behandelt? Je bent het namelijk meer dan waard om ook zelf eens in het zonnetje gezet te worden door niemand minder dan jijzelf. Je doet al zoveel voor anderen; nu is het eens tijd om eens jezelf niet te vergeten door jezelf iets moois cadeau te doen.

cadeau voor jezelf etos mystic night eau de toilette

…omdat je maar een keer leeft.

Eerlijk is eerlijk, yolo is niet bepaald een van mijn stopwoordjes. Toch vind ik de uitdrukking ‘je leeft maar één keer’ bijzonder toepasselijk als het gaat om een cadeau voor jezelf kopen. Stel je staat jezelf al maandenlang te verlekkeren aan die chique tas in de etalage of je hoopt al een jaar tevergeefs ooit dat ene boek cadeau te krijgen. Waarom zou het dan niet de investering waard zijn om hem jezelf cadeau te doen? Nu moet je dat natuurlijk niet elke week bij een nieuw product denken in verband met de dreigende blauwe enveloppen. Maar als het om dat ene item gaat, kun je best denken “Doe eens gek; ik leef maar één keer!”.

…omdat er niet altijd een reden hoeft te zijn.

Eigenlijk zijn al die redenen heel leuk en aardig, maar soms moet je jezelf ook gewoon zonder reden iets cadeau kunnen doen. Om eerlijk te zijn, is dat ook hoe het ging toen ik mezelf op dit parfum trakteerde. Ik viel al een paar weken geleden voor het flesje, raakte even later overtuigd door de geur en kon het parfum voor een aanbiedingsprijs echt niet meer laten staan. In mijn hoofd bedacht ik duizend redenen om deze aankoop voor mezelf te verantwoorden. Dat was totdat ik mezelf opeens bedacht dat er niet altijd een reden hoeft te zijn om jezelf te verwennen. Soms moet je jezelf gewoon verwennen om het verwennen. Gewoon omdat je het waard bent!

Welk item staat bovenaan jouw wish list?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 20 december 2016 op 8:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Je mag jezelf inderdaad wel eens verwennen 🙂 Altijd leuk om te doen.

 2. Aneta 20 december 2016 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijk artikel zo op de vroege morgen. Ik hoop dat je heel veel plezier zult hebben van je luchtje. Ik wil mij zelf een fotocamera cadeau geven. Ik weet nog niet welke maar eerst even sparen

  • Romy 20 december 2016 op 10:18 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast en zeker goed komen 🙂 Een fotocamera is ook een cadeau waar je vast veel plezier aan zult beleven! Al is het inderdaad wel handig om daar eerst wat geld voor bij elkaar te sparen, hihi 😉

 3. Mariëlle 20 december 2016 op 9:54 am - Beantwoord

  Hihi ‘lief’ artikel! Ik heb de laatste maanden heel veel geshopt voor mezelf, vooral kleding. Maar dat komt duur mijn minimalisme poging. En ik weet dat shoppen dan heeeel raar klinkt, maar ik heb heel veel opgeruimd dat niet naar mijn zin was. Nu heb ik dus dingen gekocht die ik nog miste om mijn kast zo te maken dat ik er blij mee was. Ik denk dat ik er niet zo’n moeite mee heb om wat te kopen voor mezelf, maar ik doe dat niet om mezelf te belonen. Eerlijk… ik vrees dat ik eet om mezelf te belonen 😛

 4. Lieke - Life As Lieke 20 december 2016 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Genoeg redenen haha! Ik doe het weleens maar vind het wel moeilijk, zonde van mijn geld..Bovenaan mijn wishlist staat, en dat is niet om zielig te doen hoor, gezondheid en energie. Helaas kun je dat niet kopen maar wat lijkt me het fijn om eens niet zo moe te zijn en pijn te hebben ? Nogmaals, niet stom bedoeld maar het staat wel boven aan mijn lijst 😉

  • Josephine 20 december 2016 op 2:42 pm - Beantwoord

   Herkenbaar, en het zou je van harte gegund zijn. Waarom kun je nu geen doosjes energie bij IKEA kopen ofzo? 😉

 5. Inge 20 december 2016 op 10:42 am - Beantwoord

  Guilty! Ik vergeet mijzelf ook vaak en mag best af en toe iets leuks voor mijzelf kopen inderdaad. 🙂 Ik wil bijvoorbeeld al jaaaren een naaimachine, maar het is er nooit van gekomen. Nu toch maar langzaamaan voor gaan sparen 🙂

  • Romy 20 december 2016 op 11:45 am - Beantwoord

   Wat een leuke aankoop, een naaimachine! Daar kun je zoveel moois mee maken! Ik zeg: sparen en jezelf lekker verwennen daarmee 🙂

 6. Svenja 20 december 2016 op 11:23 am - Beantwoord

  Amen! Je hebt zo gelijk. Eens in de tijd is het gewoon belangrijk om jezelf eens te verwennen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook te weinig doe, maar als ik het dan eens doe is het wel extra leuk!

  • Romy 20 december 2016 op 11:46 am - Beantwoord

   Dat is ook wel weer zo inderdaad. Juist doordat ik niet zo vaak iets voor mezelf koop, kan ik zoiets als dit flesje parfum des te meer waarderen 🙂

 7. Vlijtig Liesje 20 december 2016 op 11:25 am - Beantwoord

  Dat zijn allemaal hele goede redenen inderdaad!

 8. Babs 20 december 2016 op 11:56 am - Beantwoord

  Ja, heerlijk! Ik doe het ook af en toe. En deze staat op mijn verlanglijstje, zag ze weer in de folder!

  • Romy 20 december 2016 op 12:16 pm - Beantwoord

   Klopt! Ze waren deze week met 2 euro korting, dus ik dacht ‘scoren!’ 🙂

 9. Simone 20 december 2016 op 1:37 pm - Beantwoord

  Ja soms moet je gewoon jezelf een beetje verwennen! Ik heb niet zo heel veel op mijn lijstje staan eigenlijk. Ik ben pas jarig geweest en de kerst komt er aan. Dus het staat nog vol in het teken van cadeautjes, haha!

  • Romy 20 december 2016 op 6:50 pm - Beantwoord

   Haha, dan is het inderdaad misschien niet het juiste moment om ook een cadeautje voor jezelf te kopen 😉 Wel heerlijk zo’n cadeautjesregen! Geniet er lekker van! 🙂

 10. Sandra 20 december 2016 op 1:59 pm - Beantwoord

  Hier kan ik ook nog wel wat van leren. Mezelf verwennen doe ik bijnan ooit. Vind dat zo lastig! Terwijl je het jezelf eigenlijk gewoon moet gunnen, iedereen verdient wel eens iets leuks. Maar toch, blijft moeilijk vind ik!

  • Romy 20 december 2016 op 6:51 pm - Beantwoord

   Inderdaad echt heel lastig! Er zijn tijden geweest dat ik zelfs over aankopen van 2-3 euro onwijs kon twijfelen. Dat is nu gelukkig wel voorbij, maar het blijft inderdaad lastig om jezelf echt te verwennen met iets leuks.

 11. Josephine 20 december 2016 op 2:27 pm - Beantwoord

  Haha, een heel positief artikel waarbij je moet opletten of je portemonnee het wel bij kan benen. 😉 Ik vergeet mezelf volgens mij meestal niet, haha. Al vind ik cadeautjes voor anderen zorgvuldig uitzoeken minstens net zo leuk. Ik probeer met ‘hebbedingen’ mezelf vaak in te houden (lukt niet altijd), maar bijzondere uitjes stel ik liever niet uit. Je weet tenslotte nooit of je nog eens de gelegenheid zult hebben om te gaan.
  Op mijn wishlist staat inmiddels een dure winterjas…. Misschien spaar ik er wel voor.

  • Romy 20 december 2016 op 6:54 pm - Beantwoord

   Goed om te horen dat jij jezelf wel op z’n tijd een beetje verwent! Uitjes zijn al helemaal hun geld vaak dubbel en dwars waard. De herinneringen die je aan die uitjes bewaart, zijn vaak zoveel meer waard dan het geld dat je eraan besteedt 🙂 Een mooie winterjas is ook een goede investering! Een mooi doe om naartoe te sparen 😉

 12. Vanessa 20 december 2016 op 3:50 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik vind het heerlijk om mezelf af en toe iets cadeau te doen, zoals beauty producten.

 13. Anne - Ditisanne.nl 20 december 2016 op 4:11 pm - Beantwoord

  Leuk!! Ik heb geen redenen nodig om iets leuks voor mezelf te kopen: ik doe het namelijk regelmatig. Op de FLOW heb ik een abonnement genomen, want in het verleden kocht ik bijna elke maand wel het nieuwste exemplaar.

  Heb gelukkig geen shopverslaving maar ik koop wel regelmatig iets leuks voor mezelf!
  Ik heb een hele drukke fulltime baan met daarnaast nog een eigen bedrijf, ik studeer een aantal uur in de week en probeer daarnaast nog een vriend en huishouden tevreden te houden. Dus regelmatig plan ik bewust een paar uur me-time in de week in en daarvoor haal ik dan ook graag iets leuks!

  • Romy 20 december 2016 op 6:56 pm - Beantwoord

   Wat goed om te horen! Je hebt helemaal gelijk: als je al zo druk bent en hard je best doet voor anderen, dan heb je die me-time meer dan verdiend. De Flow vind ik trouwens ook echt een leuk tijdschrift. Zo heerlijk positief en inspirerend! Ik kan me voorstellen dat je daar graag een deel van je me-time aan besteedt 🙂

 14. cindy 20 december 2016 op 4:29 pm - Beantwoord

  Helemaal gelijk in. Lief zijn voor jezelf. Nagellak fleur ik altijd wel van op.

 15. Irene | Tussenmarsenjupiter 20 december 2016 op 6:11 pm - Beantwoord

  Ik heb iets te weinig moeite om dingen voor mezelf te kopen. Haha 😉

 16. Laura 20 december 2016 op 8:07 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk en doordacht artikel heb je weer Romy, erg fijn om te lezen ook.

  • Romy 21 december 2016 op 12:01 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel voor je compliment 🙂

 17. jonna@burgertrutjes 20 december 2016 op 8:26 pm - Beantwoord

  Gelukkig heb ik er geen moeite mee om mezelf te verwennen met een mooi cadeau, leuk artikel!

 18. Rebecca 20 december 2016 op 8:32 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs mooie en terechte redenen om jezelf eens een cadeautje te gunnen. Het is inderdaad vaak zo dat mensen zichzelf vergeten en daarom mag je best een keer iets voor jezelf kopen ^^

 19. Lifeaholic.nl 20 december 2016 op 8:45 pm - Beantwoord

  Mooi artikel! Vooral dat laatste moet ik onthouden! Voor anderen koop ik vaak genoeg ‘zomaar’ een cadeautje maar voor mezelf bijna nooit haha!

 20. Michelle 20 december 2016 op 9:54 pm - Beantwoord

  Wat leuk geschreven! Ik vind inderdaad dat je jezelf ook eens moet verwennen,maar het komt hier maar heel weinig voor. sinds ik kinderen heb gaat alles direct naar hen toe haha

  • Romy 21 december 2016 op 12:01 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het met kinderen nog een stuk lastiger is. Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar om jezelf iets vaker in het zonnetje te zetten 🙂

 21. Iris 20 december 2016 op 9:58 pm - Beantwoord

  Wat een fijn en lief artikel weer! 😀

 22. Claire 21 december 2016 op 10:50 pm - Beantwoord

  Lief artikel.Nu ben ik benieuwd waar jij jezelf mee beloont 🙂

  • Romy 22 december 2016 op 12:27 am - Beantwoord

   Met dit parfum dus, maar verder beloon ik mezelf graag met mooie kleding, een sieraad of iets leuks voor mijn kamer 🙂

 23. Vivian 22 december 2016 op 6:30 pm - Beantwoord

  Mooi stuk! Ik vind het ook fijn om mezelf af en toe een cadeautje te geven, maar het is inderdaad soms best tricky omdat het snel té makkelijk gaat haha, bij mij in ieder geval wel. Maar als je het echt met een reden doet, is het wel superfijn!

 24. Amina 17 januari 2017 op 1:42 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Ik lees met verbazing hoe je rationeel overweegt een parfum wel of niet te kopen…ik koop dingen namelijk veel te snel…makeup bij een beautyblogger gezien die haar een prachtige look geeft? Ik moet het hebben! Bloemen, een magazine, parfum en chocolade? Ik koop het gewoon allemaal…ik hou zo van die luxe dingetjes…maar er mag bij mij wel echt een goede rem op, hahahaha! Shopaholic, right here! 😉

  • Romy 17 januari 2017 op 9:31 am - Beantwoord

   Haha, wat grappig om te horen dat we wat dat betreft twee uitersten zijn. Ik kan me er ook wel wat bij voorstellen dat je jezelf zo nu en dan graag trakteert. En met een beetje shoppen is op zich niets mis, toch? 🙂

Recente blogs

Recept zoete curry met banaan en pindasaus (snel en simpel!)

5 oktober 2021|Recepten|

Banaan in een curry? Ik had er tot voor kort nooit aan gedacht. Totdat mijn oog plots viel op een overrijpe banaan en ik me afvroeg of dat niet wat zou zijn door het avondeten. Zo kwam ik op het idee voor een zoete curry met banaan, pindakaas en cashewnoten. Een recept waar mijn hart als banaan- en notenliefhebber flink harder van gaat kloppen. Het is curry maar dan een tikkeltje zoeter en met een heerlijk warme smaak. En meer dan 30 minuten heb je niet nodig om ‘m te maken!

Fotografiecursus: mijn ervaringen en eerste vorderingen

6 oktober 2016|Persoonlijk|

Al jarenlang zijn mijn Canon EOS 1100D en ik onafscheidelijk. Ik neem mijn camera overal mee naartoe en maak foto's van alles wat los en vast zit. Maar in al die jaren deed ik eigenlijk maar wat. De gebruiksaanwijzing wilde ik niet lezen, een cursus had ik nooit gevolgd en in mijn omgeving waren geen bekenden die me de camera konden uitleggen. Stapje voor stapje leerde ik de camera beter kennen. Ik leerde wat ISO btetekent, hoe je kunt focussen en hoe je met de witbalans kunt spelen. Maar wat een diafragma inhield? Ik had geen idee. Of hoe je beweging vastlegt? Schiet mij maar lek. Daarom vond ik het tijd om eens op fotografiecursus te gaan. Vandaag laat ik je meekijken naar mijn eerste vorderingen.