Christmas Tag: word ik vrolijk van de winter en kou?

22 dec 2016 | Persoonlijk | 31 reacties

Tags heb ik al vaak voorbij zien komen bij bloggers, maar ik had er zelf nog nooit een ingevuld. Stiekem vind ik ze wel altijd erg leuk om te lezen bij anderen. Deze week werd ik door Northflix getagd om de vragen te beantwoorden van de Christmas Tag. Aangezien ik deze vragen wel toepasselijk vond voor de winter, besloot ik hem in te vullen. Ben je benieuwd wat ik vind van kou? Of hoe ik winterse dagen het liefst doorbreng? Lees dan snel verder.

christmas tag winter

Hou je van de kou?

Ahum, wil je een leuk antwoord of een eerlijk antwoord? Laat ik voor een eerlijk antwoord gaan. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo dol op de kou. Ik ben namelijk een echte koukleum, die soms best wel kan piepen als het kwik tot onder het nulpunt daalt. Ik ben meer een zomermens en word vooral blij van het zonnetje en van zwoele zomeravonden. De donkere dagen vallen daarbij voor mij toch wat in het niet. Wel ben ik gaan leren om ook de positieve kanten van de kou in te zien. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van een mooi winterlandschap of van krakkemikkige sneeuwpoppen bij ons in de straat.

Wat doe je het liefst in de winter?

In de winter zul je me het grootste deel van de tijd binnen vinden met een grote kop thee, een warm vest en mijn knutselspullen of computer. Wat dat betreft ben ik misschien wel een beetje kneuterig. Toch zijn er ook dingen die ik leuk vind om buiten te doen in de winter. Ik ga graag op pad om de natuur te fotograferen, maar vind het ook leuk om kerstmarkten af te struinen of op een (kunst)ijsbaan te schaatsen. Dat laatste heb ik eigenlijk al een paar jaar niet meer gedaan. Wie weet wordt het daar dit jaar weer eens tijd voor.

Favoriete winterdrankje?

Ha, die is niet moeilijk en ik denk dat veel mensen die me kennen, dit antwoord wel voor me kunnen invullen. Ik drink het hele jaar door thee en in de winter smaakt dat drankje me zelfs nog net iets beter. Ik heb nu al meer dan een jaar een groot zwak voor sterrenmuntthee, maar ook zoethout, bosvruchten en de winterthee van Pickwick kan ik wel waarderen.

christmas tag

Welke buitenactiviteiten doe je in de winter?

Dat is toch voornamelijk wandelen. Het hele jaar door loop ik elke dag een blokje om, gewoon omdat ik het fijn vind om er even uit te zijn. Tijdens het wandelen neem ik, zeker op winterse dagen, ook graag mijn fototoestel mee. De laatste tijd probeer ik veel meer naar details te kijken, zoals dat dunne laagje ijs op een besje of bloem. Daar kan ik echt blij van worden. En is winkelen of een stad bezoeken ook een activiteit? Dat doe ik graag met vriendinnen in de winter. Zoiets als wintersport is daarentegen niet echt aan mij besteed. De combinatie van sporten, kou en mijn onhandigheid is niet echt ideaal.

Wat is je favoriete wintergeur?

In de winter, maar eigenlijk het hele jaar door wel, ben ik dol op vanillegeur. Sinds ik deze body butter van Erica in mijn bezit heb, ben ik daar groot fan van, maar ook de body butter van The Body Shop met Vanilla Chai vind ik heerlijk ruiken.

Sneeuwt het waar je woont?

Ik denk dat het in mijn woonplaats niet vaker of minder vaak sneeuwt dan in het grootste deel van Nederland. We hebben wel jaren gehad dat ik door de dikke lagen sneeuw niet eens meer naar de universiteit kon komen, maar de afgelopen twee jaar heb ik daar geen last meer van gehad. Ik hoop trouwens elk jaar  dat het één keer heel goed gaat sneeuwen. Dan maak ik snel een paar mooie foto’s, kunnen kinderen zich uitleven op een sneeuwpop en blijft aan de andere kant de overlast zo veel mogelijk beperkt. Ideaal toch?

christmas tag kerst

Favoriete kledingstuk in de winter?

Dat is zonder enige twijfel een heerlijk oversized vest. Mijn favoriet is op dit moment dit fluffy zwart-witte vest, omdat ik daar echt in kan wegkruipen. Mijn ideale vest zit lekker wijd, komt tot op mijn knieën en is gemaakt van superwarme stof. Met zo’n vest kan zelfs ik de winterkou aan.

Wat is je favoriete winterherinnering?

Ik kan me nog goed herinneren dat wij op zolder een oude houten slee hadden staan. Op zondag wilde mijn moeder het huis schoonmaken en ‘moesten’ wij daarom even buiten tijd doorbrengen. Op dagen waarop het echt hard had gesneeuwd, haalde mijn vader dan de slee van zolder en mochten we van de heuvels af sjezen. Nog steeds heb ik daar warme herinneringen aan (voor zover dat kan bij winterse temperaturen). Hoe fijn is het om door iemand anders vooruit getrokken te worden en ook nog eens heuveltje op heuveltje af te gaan in een mooi sneeuwlandschap?

Wie zijn de pineut?

Omdat het al bijna kerst is, ga ik een beetje een spelbreker zijn door niet twee mensen te taggen. In plaats daarvan nodig ik iedereen die deze tag ook leuk vindt uit om hem ook in te vullen.

Wat doe jij het liefst in de winter?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

31 Reacties

 1. Sandra

  De winter is ook niet echt aan mij besteed, ghehe. Met Raynaud is kou niet fijn, maar gelukkig weet ik steeds beter hoe ik mezelf enigszins kan beschermen tegen de kou! Lekkere warme theetjes, een dik oversized vest… jaaa dat is allebei zo fijn! :) Ook elke dag wandelen is wat ik alsnog graag doe in de winter. OH! En forograferen ofcourse. Ik herken dus veel van je antwoorden, hihi.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je zoveel herkent! Ik wist niet dat je Raynaud had. Daarmee is kou inderdaad absoluut geen pretje. Mijn moeder heeft Sjögren en heeft daardoor ook vaak veel last van de kou, dus ik weet hoe lastig dat soms kan zijn. Gelukkig heb je toch je manieren gevonden om de winter door te komen en een warm vest, dikke handschoenen en andere winterkleding kunnen wonderen doen :)

   Antwoord
 2. Babs

  Leuke tag en ik ben ook geen wintermens.. het liefst zou ik een winterslaap willen houden.
  Vanille vind ik ook heerlijk en ja, sleeën vond ik geweldig toen ik klein was, zo ook sneeuwhutten maken. ik ben nu zo een koukleum geworden!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Zo’n winterslaap klinkt zeker niet verkeerd ;) Ik zou het nu ook echt te koud vinden om bijvoorbeeld een sneeuwpop of sneeuwhut te maken.

   Antwoord
 3. Aneta

  Wat een leuke tag! Ik ga hem zeker invullen. Liters thee, daar maak je me zeker blij mee. Ja, die body butter van de Body shop is heerlijk he. En ja hoor, winkelen is ook een activiteit. Een hele zware zelfs haha

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je hem ook gaat invullen! En ik ben het helemaal met je eens wat betreft winkelen. Die activiteit moeten we niet te licht opvatten ;)

   Antwoord
 4. kimmetjekims

  Wat leuk dat je hem zo hebt ingevuld! Ik ben ook dol op thee, heel veel verschillende in de winter. Lekker warm, haha!

  Antwoord
 5. Sofie

  Hier nog zo’n koukleum, ik ben echt een lente-zomermens en geen herfst-winterfan :-) Ik heb ‘s winters ook echt niet de neiging om naar buiten te gaan, brrrrrr.

  Antwoord
 6. Mariëlle

  Ik heb zelf helemaal niets met kerst, dus deze tag is niets voor mij hihi! Ik ben net als jou helemaaaal niet fan van de kou!

  Antwoord
 7. Northflix

  Leuk om je antwoorden te lezen! Ik bedacht me door jouw antwoorden ineens dat ik kerstmarkten bezoeken helemaal niet genoemd hebt!

  Antwoord
 8. Josephine

  Kloukleum? Check. Te onhandig voor wintersport? Check. Theeliefhebber? Check. Toch-maar-wel-een-sneeuwpop-en-sneeuwfotos? Check. Oversized vesten? Check. Volgens mij denken we er hetzelfde over! :-) Nog een belangrijk winterattribuut: een dekentje voor op de bank!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat leuk om te horen dat we zoveel overeenkomsten hebben :) Een dekentje is inderdaad ook onmisbaar in de winter!

   Antwoord
 9. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Ik vind de winter op zich wel leuk, zeker als het tijd wordt voor wintersport.
  Alleen als ik vanuit mijn werk naar huis ga en het is zo ijzig koud als deze week, dan hoop ik snel weer op lente!
  Ook vind ik de winter vaak net te lang duren, in februari of maart ben ik wel weer klaar met het ijskrabben en de dikke truien.

  Antwoord
  • Romy

   Die ijzige kou is inderdaad niet fijn, zeker niet als je ‘s avonds laat nog de deur uit moet. Ik ben het ook helemaal met je eens dat de winter soms wat lang duurt. Eigenlijk verbaasde het me dat de winter officieel pas gisteren is begonnen ;)

   Antwoord
 10. Irene

  Wat een leuke tag! Ik vind kou tegenwoordig leuker, omdat ik er wat beter tegen kan als eerst. Maar ik denk dat er geen witte kerst komt dit jaar!

  Antwoord
  • Romy

   Die kans acht ik ook klein inderdaad ;)

   Antwoord
 11. Rachel

  wat heb je het allemaal leuk ingevuld haha! ik hou van dit soort tags, heerlijk!

  Antwoord
 12. Charel

  Hele leuke tag! Ik hoop dat het ook gaat sneeuwen hihi!

  Antwoord
 13. Denise

  Hele leuke tag! Een oversized vest vind ik ook altijd zo heerlijk! Voor de rest hou ik echt van de winter. Zomers weer vind ik gewoon zó vies. Het is benauwd, je plakt… Bah. In de winter kun je je tenminste warmer aankleden. En bijvoorbeeld heerlijk met een dekentje op de bank zitten.
  Wat ik het liefst doe in de winter? Sneeuwpoppen maken, natuurlijk! Haha. Als er sneeuw valt dan… Anders is wandelen wel een favoriet.

  Antwoord
  • Romy

   Als ik het zo bekijk, heeft de zomer inderdaad ook zo zijn nadelen ;) Sneeuwpoppen vind ik altijd erg leuk om te zien, maar dan vooral vanaf binnen vanonder een dekentje ;)

   Antwoord
 14. Cindy

  Zag dat northflix je had getagd dus was benieuwd. Kan me goed vinden in je antwoorden.

  Antwoord
 15. Lifeaholic.nl

  Wat een leuke tag! Ik ben gek op tags zowel om in te vullen als om te lezen! Lekker persoonlijk! ???

  Antwoord
 16. Jorinde

  Leuke tag! De kou vind ik ook wat jammer, al moet ik zeggen dat ik een dik pak sneeuw wel kan waarderen! Zo jammer dat dat de laatste jaren niet meer voor is gekomen.

  Antwoord
 17. Lieke - Life As Lieke

  Ahh wat een leuke tag!

  Antwoord
 18. Kim

  Fijne kerstdagen alvast! In de winter blijf ik het liefst binnen ahaha, lekker series kijken!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Jij ook alvast hele fijne kerstdagen :)

   Antwoord
 19. Irene | Tussenmarsenjupiter

  Aaah ik hoop élk jaar op sneeuw en het komt er bijna nooit van. En niet gewoon een beetje sneeuw. Maar echt een heuse sneeuwbui met minstens 10cm sneeuw die blijft liggen.
  Ik vind het ook altijd fijn om te gaan wandelen in de winter maar voor de rest ben ik ook echt een enorme koukleum. Ik zou liefst altijd 25 graden hebben! Dus wel even buiten gaan, maar niet te lang. Hihi. En ik vind het ook enorm fijn om in de zetel onder een deken een film te kijken. Met kerstlampjes aan! Super gezellig!

  Antwoord
 20. Saskia

  Leuk om jou ingevulde versie te lezen! Ik hou erg van de herfst en winter<3

  Antwoord
 21. Amina

  Leuke tag zeg! Ik probeer ook sinds een paar jaar de mooie kanten van winter te zien, maar het blijft vooral in de ochtenden wanneer het nog zo koud in huis is lastig…

  Ik ga deze week ook schaatsen op een ijsbaan in de stad, lijkte heerlijk! Nog nooit midden in een stad gedaan! xxx

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs