Al jarenlang droomde ik van een mooie, grote kledingkast. Een kast waarin ik al mijn jurkjes zou kunnen uitstallen. Op kleur gesorteerd, dat was mijn droom. Ik heb geen kleding- en schoenencollectie die vraagt om een gigantische inloopkast, maar een ruime kast op mijn kamer leek me al de ultieme luxe. En dat lukte! Uit een enorm Ikea-bouwpakket kwam een flinke hoekkast tevoorschijn, die meer dan genoeg ruimte biedt voor al mijn kleurrijke kleding, accessoires en schoenen. Dat maakt het nóg leuker om ’s ochtends een vrolijke outfit bij elkaar te zoeken. Ik geef je graag een inkijkje in mijn Ikea PAX-kledingkast.

ikea pax hoekkast

“Ga maar in de hoek staan!”

Zoals je ziet, heeft mijn Ikea PAX-kledingkast een plekje in de hoek gekregen. Niet omdat ik de kast wilde wegmoffelen, maar omdat ik zoveel mogelijk van mijn hobbykamer wilde overhouden voor hobbyspullen. En omdat ik het behangwerk waar een vriendin en ik een dag op hebben gezwoegd, niet voor niets wilde laten zijn. Het idee voor de hoekkast komt overigens van een Ikea-medewerker. Mijn ruimtelijk inzicht ligt dicht bij het nulpunt, dus een beetje advies was hierbij geen overbodige luxe. Ik ben helemaal blij met hoe het heeft uitgepakt. Ik heb best wel een flinke kast, terwijl hij tegelijkertijd maar een klein beetje ruimte inneemt. Een uitkomst als je geen villa met vijf kamers tot je beschikking hebt, maar wel wat te veel kleding hebt voor een smal kastje.

ikea pax kledingkast

Kleurrijke blazers in mijn Ikea PAX-kledingkast

Eén ding dat ik zeker wist, is dat ik vooral veel items wilde kunnen ophangen. Broeken en T-shirts heb ik nauwelijks, terwijl mijn collectie blazers en jurkjes wél heel wat ruimte inneemt. Dat ik “iets” meer heb dan vijf blazers, kun je hierboven wel zien. Het leuke is dat ik maar drie blazers nieuw heb gekocht. De rest heb ik allemaal tweedehands bij elkaar gesprokkeld. Ik draag ook echt alle blazers die je hier ziet hangen. Naar werk of gewoon privé. Ideaal vind ik ze! De gele is mijn favoriet, maar ik ben ook weg van het groene jasje (bekijk hier mijn outfitartikel). Op kleur gesorteerd vind ik het er stiekem allemaal nog net wat leuker uitzien.

ikea pax kledingkast
kijkje in kledingkast
kijkje in kledingkast
kijkje in kledingkast
kijkje in mijn kledingkast

Mijn grote trots: de jurken!

In de rechterkast heb ik nog meer hanggedeelte, maar dan voor mijn collectie jurkjes en een paar extra mooie jasjes. Mijn nieuwe vintage spijkerjasje bijvoorbeeld en dit fluffy roze jasje. Alle mooie, kwalitatieve jurkjes hebben een ereplaatsje aan een hanger gekregen. Je ziet onder andere mijn blauwe bloemetjesjurk, de handgemaakte jurk van Miss Abeille Rouge en mijn zwarte bloemetjesjurk. Dolblij word ik ervan om mijn jurkjes bij elkaar te zien hangen.

Zoals je ziet, stiekem is er nog wel wat plek over voor eventuele nieuwe (tweedehands) vondsten. Sorry, aan een capsule wardrobe doe ik niet.

ikea pax kledingkast
vestjes
gekleurde truien

Winterse vesten…

Op dit moment is het misschien geen vestenweer, maar in de winter lééf ik graag in fijne vesten. Het liefst exemplaren die warm zijn, lekker zitten én een beetje chic staan. De exemplaren hierboven voldoen aan al die eisen. Ook fijne truien zijn voor mij een must om zonder kippenvel het winterse weer in te kunnen gaan. In de zomer kan ik me er haast niets bij voorstellen dat ik die ooit met plezier draag, maar in de winter zijn deze truien stuk voor stuk meer dan welkom. De heerlijk zachte trui met ruitjes is tweedehands en kon je eerder in deze vrolijke outfitpost zien. Ook mijn gele trui ben je vast weleens tegengekomen op mijn blog, bijvoorbeeld in deze kleurrijke outfit. Die draag ik nog altijd met heel veel plezier.

ikea pax kast

…en zomerse jurken

Naast winterse warme items heb ik ook nog wat dunne jurkjes liggen voor de meer zomerse dagen. Nee, mijn collectie jurkjes blijft niet beperkt tot het hanggedeelte. Op deze plank heb ik onder andere dit blauwe jurkje van My Jewellery, een ellenlange gestreepte jurk (perfect voor de komende zomerse dagen) en mijn oudroze stippenjurk uitgestald – mijn persoonlijke favoriet!

broeken

Mijn enorme *kuch* collectie broeken

Overigens heeft het een reden dat ik heel wat jurkjes heb. Mijn collectie broeken is namelijk aan de andere kant nogal – ehm – beperkt. Ik heb welgeteld vier broeken liggen, die ik ook nog eens over het algemeen niet al te vaak uit de kast haal. De gestreepte broek is met zomers weer wel een echte favoriet (check deze outfitpost) en ook de roze pantalon haal ik in de zomer graag uit de kast. En de jegging bovenop de stapel is mijn uitdagingbroek. Die broek trek ik alleen aan als ik het weer eens tijd vind om mijn strakke-broeken-onzekerheid een flinke schop onder zijn kont te geven. Zoals bij deze outfit in combinatie met vuurrode hakken.

Overigens wil ik zeker nog wel een paar mooie broeken aan mijn kledingkast toevoegen. Variatie is altijd een goed idee! Zelf ben ik vooral verliefd op mooie pantalons van soepel vallende stoffen. De broeken van Cambio (ja, zelfs de spijkerbroeken!) zijn dan ook helemaal mijn ding. Daar zou ik vast nog wel een plekje voor in mijn kledingkast kunnen vinden (of maken).

kijkje in kledingkast

Blouses en rokken

Sinds een jaar heb ik de blouses ook helemaal ontdekt. Daarvan liggen dan ook een aantal kleurrijke exemplaren (mijn persoonlijke favoriet is de gele blouse met stippen!) in mijn kast te stralen. De rokjes die ernaast liggen, mogen ook heel regelmatig uit de kast komen. Rokjes en blouses zijn voor mij de ideale combinatie voor een zonnige zomerdag.

Altijd ruimte voor meer?

Als ik zo naar mijn plankje met blouses en rokken kijk, heb ik eigenlijk al aardig wat kleurrijke kleding liggen. Toch kan ik het niet laten zo nu en dan met iets nieuws thuis te komen (ik ben vast niet de enige?). Ik geef mijn kast graag zo nu en dan een opfrisser door “oude” items naar de kringloopwinkel te brengen en er wat nieuws voor terug te leggen. Zo heb ik mijn hart verloren aan de mooie kleurrijke items van het merk Kyra & Ko. De opvallende blouses in alle kleuren van de regenboog passen nogal in mijn straatje. Dat zullen mijn trouwe lezeressen vast wel beamen als je ook maar één snelle blik op de pagina achter de link werpt.

ikea pax kast lades
sieraden organizer pax kast

Gesorteerd en wel!

Nog iets waar mijn neurotische kant blij van wordt, zijn de gesorteerde lades in mijn Ikea PAX-kledingkast. Zo heb ik mijn bescheiden collectie sieraden tegenwoordig uitgezocht en wel in mooie bakjes uitgestald liggen. Doordat ik nu zelf weer daadwerkelijk het overzicht heb over wat ik heb, ben ik veel eerder geneigd om weer eens een ketting te dragen dan toen alles in mijn ouderlijk huis nog op een grote hoop in een doosje verstopt zat. Ideaal! Ook mijn sokkenla ziet er aardig gesorteerd uit. Best bijzonder trouwens dat ik als kleurenliefhebber bijna alleen maar zwarte sokken draag, op een aantal kleurrijke fluffy huissokken na dan.

pippa de poes
poes in kledingkast

Een persoonlijke portier

Nog elke dag ben ik blij met mijn fijne en ruime Ikea PAX-kledingkast. Er is plek genoeg voor al mijn kleding, en stiekem ook nog voor een klein poesje dat eigenlijk niet in de kast mag komen, maar niet weet hoe snel ze de kast in moet sneaken als de deur opengaat. Ach, een persoonlijke portier die oplet dat er niemand met mijn jurkjes aan de haal gaat, is natuurlijk nooit verkeerd.

Wat voor kledingkast heb jij?

Pinterest Kijkje in mijn PAX-kledingkast

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 29 juni 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een supergoed idee, om de kast in zo’n hoek te zetten. Zou ik zelf ook nooit aan gedacht hebben, dus soms zijn die ‘kan ik u helpen’ mensen toch nog niet zo vervelend;). En heerlijk, die kleurrijke garderobe.

  • Romy 2 juli 2019 op 8:00 am - Beantwoord

   Haha, precies! Zo af en toe is een beetje hulp in een winkel toch nog ergens goed voor 😉

 2. Darina 29 juni 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Een prachtige kledingkast met mooie inhoud! Handig die bakjes voor je sieraden e.d. Geweldige foto van Pippa! 🙂

 3. Shirley 29 juni 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Mooie kleurrijke inhoud en slim om er een hoekkast van te maken. Ik heb de Pax van de vorige bewoner overgenomen, alleen het hanggedeelte is net iets te kort voor sommige jurkjes. In eem volgend huis toch zelf een kast samenstellen.

 4. Ilona Wielinga 29 juni 2019 op 9:25 am - Beantwoord

  Aah wat een leuke kast en wat een goede oplossing ook! Het ziet er allemaal ook zo heerlijk vrolijk en kleurrijk uit.

 5. Meaghan 29 juni 2019 op 10:00 am - Beantwoord

  Ooh zo leuk dat je hier een blog over hebt geschreven! Dit is nog eens een kast om mee te pronken! Al die mooie items en ook helemaal netjes ingericht. Super leuk hoor! Ook dat sieradenbakje is enorm handig en heel slim om je kast zo in de hoek te zetten om ruimte te besparen. Efficiëntie is natuurlijk ook van belang. Heel leuk!
  Mijn kledingkast komt ook van Ikea, maar is geen Paxkast. Ik weet eigenlijk niet welk model het is, hij staat er namelijk al 10 jaar haha. Maar alles past er (georganiseerd) in en hij neemt niet te veel ruimte in, dus dat is alleen maar fijn! Volgend jaar als ik ga samenwonen komt er wel iets anders, maar het is natuurlijk van het huis afhankelijk wat handig is om te kiezen. Zorgen voor later!

  • Romy 2 juli 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie op mijn kledingkast! Ik ben er ook zo blij mee, zeker nu alles netjes georganiseerd in de kast ligt of hangt. Jouw kast klinkt trouwens ook heel fijn. En toch een goed teken dat hij al 10 jaar meegaat 🙂

 6. Tineke 29 juni 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Ik hou echt van jouw garderobe! Allemaal mooie kleuren en printjes!

  • Romy 2 juli 2019 op 8:02 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste berichtje!

 7. Karin 29 juni 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Leuk zeg! Ik kan me voorstellen dat je ’s ochtends helemaal blij wordt als je je kast opentrekt om een outfit te kiezen 😀 Het ziet er bijna uit als een winkel, zo mooi uitgestald!

  Ik heb laatst mijn kledingkast(en) grondig opgeruimd (en er over geblogd, haha). Alles wat ik niet meer draag heb ik weggedaan, en dat was best een hoop! Daarna heb ik alles weer netjes teruggelegd en daar werd ik ook helemaal blij van 😀

  • Romy 2 juli 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het voelt inderdaad een beetje alsof ik kan winkelen in mijn eigen kledingkast. Helemaal leuk!
   Ha, leuk! Ik ga jouw kledingopruimartikel ook snel lezen. Zo’n opruimbeurt kan soms echt heerlijk zijn.

 8. nienke 29 juni 2019 op 4:46 pm - Beantwoord

  Lekker kleurrijk! Erg leuk om te zien. Goede inhoud hoor, niet te veel, niet te weinig. Plek om te groeien is erg belangrijk. Oh, en wat moest ik lachen van je portier. 🙂

  • Romy 2 juli 2019 op 8:23 am - Beantwoord

   Haha, ik heb inderdaad bewust nog wat plek overgehouden voor nieuwe vondsten 😉 En wat een lieve portier, hè?! Stiekem kan ik haar niet weigeren om soms stiekem tussen de schoenen te neuzen, ook al mag het eigenlijk niet.

 9. J 29 juni 2019 op 8:07 pm - Beantwoord

  Wat handig zo in die hoek! Daar zou ik zelf ook niet zo snel aan hebben gedacht. Wat heerlijk ook dat je de inhoud op kleur gesorteerd hebt, haha! Van zulke dingen kan ik ook blij worden. Ik heb zelf een Pax kast met schuifdeuren en ben daar ook nog altijd heel tevreden over.

  • Romy 2 juli 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Een PAX-kast met schuifdeuren klinkt ook heel fijn. Ik was verrast door alle opties die je nog hebt voor zo’n kast. Ik heb zo’n vermoeden dat mijn volgende kast ook een PAX zal worden. Met ook weer op kleur gesorteerde kleding, haha 😉

 10. Rachel 29 juni 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

  Wat een handige oplossing, wij moeten ook nog gaan kijken voor een kledingkast bij de ikea

  • Romy 2 juli 2019 op 8:26 am - Beantwoord

   Leuk dat jullie binnenkort ook voor een kledingkast gaan kijken. Ik vond het zelf heel leuk om na te denken over een mooie oplossing om al mijn kleding op te bergen. Veel succes en plezier alvast bij de zoektocht!

 11. Linda 30 juni 2019 op 1:52 am - Beantwoord

  Zo’n prachtige én vooral mega handige IKEA kast is toch wel een droom hoor. Je hebt alles ook zo mooi opgehangen en ingedeeld. Heel erg leuk om te zien! En wat heerlijk ook dat er nog genoeg ruimte is voor nieuwe preloved vondsten!

  • Romy 2 juli 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En inderdaad, een beetje extra ruimte voor nieuwe tweedehandse vondsten is in mijn geval nooit weg 🙂

 12. Lisa 30 juni 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Geweldige blog. Mooie kast en zo tof dat je ons een kijkje geeft van de inhoud! Leuke vrolijke kleding collectie zo bij elkaar. Vind het super leuk omdat ik zelden een kijkje in iemand anders z’n kast neem. En Pippa is zo lief.

  • Romy 2 juli 2019 op 8:31 am - Beantwoord

   Leuk om dat te horen! Ik vind het zelf ook een feestje om bijvoorbeeld bij andere bloggers een kijkje in hun kledingkast te krijgen en kon niet wachten om trots mijn kledingkastinhoud te laten zien 🙂

 13. Anouk 30 juni 2019 op 3:13 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk om te zien dit, ik word helemaal blij van de fijne organisatie en mooie kleurtjes! Ik heb zo’n standaard kledingkast met links hangen en rechts planken en lades, past niet heel veel in maar ik heb ook niet heel veel kleren

 14. Mariska 30 juni 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

  Dat ziet er inderdaad wel heel erg mooi uit moet ik zeggen. Ik heb nu een Malm ladekast als kledingkast maar dat begint me een beetje te irriteren. Het werkt nét niet zeg maar. Dit is wel mooi en een goed idee zo in de hoek!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat een kast zonder hanggedeelte soms wel vervelend is, ondanks dat de Malm-kastjes wel handig zijn voor T-shirts en sokken enzo. Ik vind de PAX-lijn van Ikea in ieder geval echt een aanrader.

 15. Laura 1 juli 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat een mooie en praktische kledingkast! En je kledingstijl is echt om jaloers op te zijn, zoveel kleuren en mooie items! Ik ben altijd toch geneigd om voor zwart en een spijkerbroek met t-shirt te gaan, maar heb de laatste tijd ook wat meer jurkjes en kleurrijke kleding gekocht waar ik eigenlijk best blij mee ben!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! En wat leuk om te horen dat jij ook een paar extra jurkjes en kleurrijke kleding hebt gekocht. Zo is het bij mij ook ooit begonnen, dus wie weet komt die kleurrijke garderobe er bij jou ook nog wel 🙂 Veel plezier met je nieuwe aankopen!

 16. Maaike 1 juli 2019 op 11:32 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te zien 😀 En wat slim van zo’n hoekkast 🙂

 17. bychristiana 2 juli 2019 op 8:03 am - Beantwoord

  Super leuk om te zien, ik had wat de inhoud betreft natuurlijk ook helemaal niets anders verwacht dan kleur, kleur en nog meer kleur. Het behang is trouwens ook goed gelukt. Ik kan me nog wel herinneren dat je toen schreef dat je ging behangen;-) Wij hebben zelf ook PAX kasten, maar dan in het zwart en een rij naast elkaar. Dat is zo handig van die kasten, dat je het helemaal kan aanpassen aan de ruimte en natuurlijk aan je garderobe. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook veel meer hangkleren dan legkleren.

  • Romy 3 juli 2019 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dit was inderdaad mijn eerste behangervaring 😉 Ik moet zeggen dat de vriendin met wie ik heb behangen wel al de nodige ervaring had, dus ik heb heel wat aan haar te danken dat het behang er netjes op zit, haha.
   Wat mooi en chic trouwens, een zwarte kledingkast. Ik kan me voorstellen dat jullie daar heel blij mee zijn. En inderdaad ieaal dat je de PAX helemaal naar je eigen wens kunt samenstellen.

 18. Nikita 3 juli 2019 op 1:01 pm - Beantwoord

  Ik had niks anders verwacht dan een bom aan veel kleurtjes in jouw kast. Het grappige is dat ik je blog zo trouw volg dat ik bijna elk jurkje of elke blazer (en ook je bescheiden collectie broeken) herken uit vorige artikels. Behalve de dingen die je nog niet hebt laten zien natuurlijk. Maar volgens mij zijn er daar niet zo veel van. Ik herkende bijna alles.

  Mijn kledingkast is niet zo ‘fancy’ als de jouwe, hij is vooral oud. Maar hij ligt wel vol met kleding die mij aanspreekt. Ook veel kleurtjes, iets minder dan jij. Maar er ligt heel weinig zwart of grijs in mijn kast. Mijn stijl zou ik beschrijven als een combinatie stoer en schattig. Soms kom ik naar buiten in broeken met scheuren en soms in shorts met kant en daar een bloemen-shirt of bloesje boven. En altijd op sneakers. De solden zijn op komst, dus ik vrees al voor mijn kast eigenlijk. Ik heb veel kleding, maar ik draag ook wel alles. En eens om de zoveel maanden (meestal na de solden) mest ik mijn kast uit om alles eruit te gooien dat ik niet draag. En dat gaat dan naar de kringloop of naar mijn zusje. Ik kom ook wel bij de kringloopwinkel, maar ik vind er gewoon niet altijd mijn stijl. Ik kleed me niet altijd als een 22-jarige, mensen schatten me vaak ook jonger in (iets wat volgens mij wel herkenbaar is), maar ik trek me dat niet meer aan. Wanneer ik werk of belangrijke zaken aan het regelen ben, kan ik wel heel volwassen en professioneel zijn. En krijg ik ook het compliment dat ik een heel volwassen houding heb. Dus 🙂

  • Romy 4 juli 2019 op 7:46 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je veel items herkent uit eerdere outfitposts! Een aantal heb ik nog niet laten zien, maar veel van mijn “oude vertrouwde” items heb ik inderdaad al wel eens online laten zien 😉
   Leuk dat jij ook zo’n eigen stijl hebt en je mooiste items in je kledingkast hebt uitgestald. Prima toch dat je je misschien wat jonger kleedt dan je bent. Daar is niets is mee, zolang jij er maar blij van wordt. En inderdaad, dat zegt natuurlijk niets over hoe volwassen je in andere opzichten bent!

 19. evelien 15 juli 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Wat ziet je kledingkast er prachtig en georganiseerd uit!
  Ik wil dolgraag in de toekomst een paxkast, ik kan echt ontzettend blij worden van een gestructureerde kast, en veel hanggedeelte waar je alle pareltjes kunt bewonderen.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 18 juli 2019 op 10:04 am - Beantwoord

   Ja, zo’n PAX-kast voelt echt als een enorme luxe. Zeker met alle hanggedeelte voor mijn favoriete jurkjes. Alleen al het feit dat je al je kleding door zo’n kast goed kunt bewonderen, voelt al zo luxe aan 🙂

Recente blogs