Confetti, slingers & taart… mijn eigen website is live!

11 dec 2019 | Carrière en ondernemen | 64 reacties

zakelijke website

De feestmaand is aan de gang en dat is te merken. Het lijkt wel de week van de feestelijke onthullingen. Maandag onthulde ik al mijn eerste eigen kerstboom; vandaag is het de beurt aan een heel ander soort mijlpaal. Na wekenlang digitaal klussen, goochelen met woorden en stoeien met HTML is RomyVeul.nl dan eindelijk live. Mijn eigen website voor mijn onderneming als tekstschrijver. Een website die los staat van mijn blog, maar die wel symbool staat voor heel wat persoonlijke stappen. Ik neem je mee in mijn avonturen als eenmalige websitebouwer en ambitieuze ondernemer.

Hoe het begon?

Al in mei 2018 zette ik de stap naar de Kamer van Koophandel. Schrijven is al zolang ik me kan herinneren wat ik het allerliefste doe. Ooit begon het met mijn stiekeme voorliefde voor dictees op de basisschool, waarbij ik zelfs ooit een cupcake won met mijn gebrek aan d/t-foutjes. Maar ook vele jaren nadat ik de spellinglessen vaarwel had gezegd, is mijn voorliefde voor schrijven nog volop aanwezig. Bijklussen als tekstschrijver, dat leek me in mei 2018 wel wat. Door mijn blog had ik enige ervaring met ondernemen en dat smaakte naar meer. Eens kijken wat deze stap mij zou opleveren!

Van “bedrijfje” naar serious business

Wat die stap me opleverde? Heel veel dus! Vooral begin dit jaar begon ik het serieuzer aan te pakken. Bergen energie haalde ik eruit als ik pitchte op een opdracht, mijn creativiteit op teksten mocht loslaten, taalkronkels mocht spotten en anderen blij mocht maken met rake woorden. Ik had het ondertussen standaard over “mijn bedrijfje”, maar deed mijn onderneming daarmee eigenlijk tekort. Ik was serieuzer bezig dan ik deed overkomen.

Dat ik meer van mijn bedrijf wilde maken dan “wat klussen voor erbij” bleek voor mij pas echt toen ik met een loopbaancoach sprak. Ik wilde met haar ontdekken wat mij de meeste energie, uitdaging en voldoening geeft. Eigenlijk wist ik het antwoord al, maar stopte ik dat steeds weg. Gelukkig lukt dat laatste bij een loopbaancoach niet al te best. Tijdens elke sessie logen de pretlichtjes in mijn ogen er niet om. Ik kon niet anders dan toegeven dat schrijven voor mijn onderneming is wat ik het allerliefste doe. Daar wilde ik nóg meer mee doen.

Mezelf zichtbaar maken – ook online

Als tekstschrijver heb ik naast blogartikelen, columns en informatieve teksten veel ondernemers geholpen aan vindbare webteksten. De ironie is alleen dat ikzelf als tekstschrijver nogal onvindbaar was. Een speld in een hooiberg was er niets bij, want een site voor mijn diensten had ik niet. En dat kreeg ik ook terug bij mijn coachingsprogramma. “Maak jezelf zichtbaar!”, was het advies.

Durfde ik dat wel? Onwijs spannend vond ik het om naar buiten te treden met mijn onderneming. Want wat zullen mensen ervan vinden? Wie ben ik om mezelf te verkopen? Toch ging de knop om. Ik heb mooie dromen en doelen. Zonder een online visitekaartje wordt het vrij lastig die te bereiken. En dus dook ik in WordPress, kocht ik een thema en was ik voordat ik het wist aan het prutsen met foto’s, plug-ins en contentblokken.

De website: het bevallingsverhaal

“Een website bouwen, dat doe ik wel even!”, dacht ik nog in een naïeve bui. Ik had ooit mijn blog zelf opgebouwd, dus hoe moeilijk kon een website nu zijn?! Nou, een stuk moeilijker dan verwacht dus. De teksten had ik al snel af, maar alles op de juiste plek krijgen was soms een ware uitdaging. Vele Google-sessies en helpdeskmails kwamen daaraan te pas. Gelukkig kon ik voor hulp terecht bij Ingrid, die ook in mijn ondernemersgroep zit en van websites bouwen en onderhouden haar werk heeft gemaakt. Held!

De puntjes op de puntjes op de ‘i’

Ondertussen maakte Iris prachtige foto’s van mij in de botanische tuin en ontwierp Elise, ook lid van mijn ondernemersgroep, een mooi logo dat helemaal bij mij past. Ik liet mensen om me heen meekijken, legde de logo-ontwerpen voor aan dierbaren en kreeg zo nu en dan praktische ondersteuning van mijn vriend. Wekenlang zette ik daarna de puntjes op de i. Of – zoals mijn coach zei – de puntjes op de puntjes op de i. Ze had gelijk. De perfectionist in mij kon soms best een beetje dimmen. Better done than perfect. En dus verklaarde ik de site “af genoeg” om aan de wereld voor te stellen.

Hello world!

RomyVeul.nl is een feit. En dat deel ik niet per se als schaamteloze zelfpromotie, maar vooral omdat deze website voelt als meer dan een visitekaartje. Met deze site maak ik mezelf ook letterlijk zichtbaar als ondernemer en als persoon. Inclusief kleurrijke blazers, een dosis zelfspot en de nodige woordspelingen. Schrijven is wat ik het allerliefste doe en het is tijd om dat – met dit online visitekaartje – aan de buitenwereld te laten zien. Of, zoals WordPress zegt, Hello world. Ik ben er klaar voor!

En – om toch nog aan een klein beetje schaamteloze zelfpromotie te doen – zoek jij een creatieve tekstschrijver, redacteur of blogger? Ik help je met plezier. Vul gerust het contactformulier op mijn site – úren aan gewerkt ;) – in om contact met me op te nemen. Ik maak graag kennis met je.

Wat was jouw meest recente spannende stap?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

64 Reacties

 1. dorien

  Nieuwsgierig ? Bezoek mijn site, die werkt niet

  Antwoord
 2. dorien

  Site bekeken, mooi is ‘tie’

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! :) Ik heb de knop inmiddels werkend gemaakt. Thanks voor de tip!

   Antwoord
 3. Rukiye

  Gefeliciteerd Romy ?

  Antwoord
 4. Darina

  Een hele mooie site Romy, gefeliciteerd en heel veel succes. ?

  Antwoord
  • Romy

   Lief, dank je wel!

   Antwoord
 5. bychristiana

  Wauw meid! Ik ben super trots op jou! De site ziet er echt geweldig uit, heel profi en helemaal Romy. Wat een fantastische stap zo nog op de valreep van 2019. Ik zeg; het is tijd voor een cupcake! (haha, die cupcake, die deed het hem in je artikel;-))

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie complimenten, dank je wel! :) Ik ben ook heel blij dat ik deze stap nog op het nippertje in 2019 kon zetten. Die cupcake om het te vieren gaat er binnenkort zeker van komen :)

   Antwoord
 6. Jantine

  Gefeliciteerd!

  Antwoord
 7. Jessica J.

  De site ziet er geweldig uit, Romy! Wat een mooie stap. Je bent natuurlijk al langer bezig, maar toch wens ik je veel succes! Ik kan me voorstellen dat je ontzettend veel opdrachten gaan binnenhalen naar aanleiding van zo’n aantrekkelijk visitekaartje. ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve woorden, zeg! Dank je wel! :) Ik hoop ook dat mijn online visitekaartje helpt om alleen nog maar meer opdrachten in de wacht te slepen.

   Antwoord
 8. Naomi

  Dat moet een heftige bevalling geweest zijn;), maar het resultaat is prachtig! Spannende, maar toffe stap. Gefeliciteerd en heel veel succes!

  Antwoord
  • Romy

   Thanks! Haha, een heftige bevalling was het zeker. Het verliep iets minder soepeltjes dan ik van tevoren – in mijn naïviteit ;) – had gedacht.

   Antwoord
 9. Simone

  Wauwww congrats. You go girl! Zeker mag je jezelf laten zien. En al helemaal met deze prachtige website. Ik vind je creatieve manier van schrijven heerlijk en ben er stiekem ook wel een klein beetje jaloers op haha.

  Antwoord
  • Romy

   Jeetje, dat is nog eens een lief compliment. Dank je wel!

   Antwoord
 10. Shirley

  Go Romy! Hij is mooi geworden. De puntjes op de puntjes van de i hebben geloond. Hopelijk levert het je mooie opdrachten op in de toekomst.

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! Ik hoop het ook. Het is in ieder geval al fijn om nu echt zichtbaar te zijn met mijn diensten.

   Antwoord
 11. Audrey

  Hij ziet er echt supermooi uit! Gefeliciteerd! Niet vergeten om je sidebar hier nog aan te passen :)

  Antwoord
  • Romy

   Thanks, ook voor de slimme tip over de sidebar! Was ik helemaal vergeten – oeps! Ga ik meteen even aanpassen :)

   Antwoord
 12. Meaghan

  Wow Romy wat ontzettend gaaf! Ik heb je site bekeken en wat is het mooi geworden! Een mooi zakelijk thema die toch jouw persoonlijkheid uitstraalt, met prachtige foto’s en mooie, heldere teksten. Echt super gaaf! Je mag trots op jezelf zijn. Zo te zien heb je er hard aan gewerkt en ik ben echt heel blij voor je! Geniet van deze mijlpaal!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een lieve woorden allemaal! Dank je wel! <3 Ik werd er helemaal blij van!

   Antwoord
 13. Anna

  Super gaaf je nieuwe website! Ik ga er zometeen even lekker rondkijken, maar ik zie al dat het er piekfijn uitziet! Het is inderdaad zo belangrijk om zichtbaar te zijn als ondernemer, hopelijk gaat de nieuwe website je een hoop nieuwe opdrachten opleveren :D. Ik ga voor je duimen! Een nieuwe website lanceren is altijd spannend en stressvol, maar het is het meer dan waard. Afgelopen juli lanceerde ik Studio Anna Jirina 2.0, nadat ik mezelf 2 weken had opgesloten om zo goed als fulltime aan de website te klussen. Het geeft echt een kick hè, als het precies zo wordt als je voor ogen had?! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, twee weken fulltime aan je eigen site werken is wel echt een flinke prestatie. Ik was stiekem blij dat ik het bouwen aan mijn site kon afwisselen met schrijfopdrachten :P Maar je site is dan ook wel ontzettend mooi geworden! En inderdaad, het geeft een enorme kick als je dan eindelijk je site in de lucht hebt.

   Antwoord
 14. Anita te Gussinklo

  Wat een mooie en vooral duidelijke site.
  Heel veel succes Romy

  Antwoord
  • Romy

   Dank je voor je mooie woorden! Ook heel leuk om te horen dat je de site duidelijk vindt. Dat was namelijk een van mijn belangrijkste doelen bij het opzetten van de site :)

   Antwoord
 15. evelien

  Wauw, wat ziet de website er prachtig uit Romy!
  Gefeliciteerd! <3
  Liefs, Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief zeg, dank je wel!

   Antwoord
 16. Ilona Wielinga

  Zo tof! De website ziet er ook mooi uit. Gefeliciteerd met deze stap.

  Antwoord
 17. Dio

  Wauw! Wat een mooie website, het ziet er heel mooi uit. Heel tof dat je deze stap nu gaat maken. Voor je het weet, ben je alleen nog maar aan het freelancen ;)

  Antwoord
  • Romy

   Thanks! Haha, wie weet! Ik moet zeggen dat het ondernemen me wel heel erg goed bevalt :)

   Antwoord
 18. Mirjam

  Supertof! Gefeliciteerd! Hopelijk krijg je zo nog meer opdrachten en kan je doen waar je hart het hardst voor klopt!
  Mijn meest spannende stap de afgelopen periode was minder uren gaan werken, zowel voor mijn eigen gezondheid als mijn auteurscarrière. Het minder werken is niet direct spannend, maar het gesprek met mijn baas was wel een uitdaging. Gelukkig is het goedgekomen!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! Wat heb jij ook een mooie en stoere stap gezet! Zo’n gesprek met je baas is ook echt wel heel erg spannend. Maar zo te horen is het in alle opzichten (zowel voor je gezondheid als voor je werk als auteur) een goede stap.

   Antwoord
 19. Geke

  Wat een prachtige site is het geworden! Daar mag je zeker heel erg trots op zijn!
  Mooie sfeervolle foto’s en teksten to the point. Op deze manier zet je je bedrijf perfect in de kijker.
  Ik twijfel er niet aan dat je door dit uithangbord nog veel nieuwe opdrachten zal binnenkrijgen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve woorden allemaal! Dank je wel! :)

   Antwoord
 20. Anouk

  Wat gaaf zeg! Ik ga je site meteen bekijken

  Antwoord
 21. Laetitia

  Geweldig zeg! Je site ziet er prachtig uit. Heel veel succes!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! :D

   Antwoord
 22. Lianne

  Wat goed van je dat je je website nu eindelijk af hebt! En wauw, het ziet er supermooi uit en wat een prachtige foto’s heeft Iris van jou gemaakt! Laat al die opdrachtgevers maar komen ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel voor je lieve complimenten! Ik ben ook zo blij dat de site nu echt af is. Echt fijn om door mijn site nu voor mijn schrijfopdrachten een eigen online visitekaartje en portfolio te hebben :)

   Antwoord
 23. Wendy

  Mooie websites en foto! En gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat het een hele bevalling is geweest.
  Wat me trouwens ook opviel: een cookie-banner zonder “opt out”. Dat mag namelijk niet. Tenzij je cookies “geen of geringe inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer”. Maar dan hoef je niet eens een banner te plaatsen. Een privacy-verklaring is dan voldoende.
  Als de cookies vanaf jouw website enkel bij Google Analytics vandaan komen, kun je je GA account zo instellen dat die alleen dat soort “magere” cookies plaatst. Dat heb ik voor mijn website gedaan, en ik heb niet het idee dat ik nu veel informatie mis. Maar voor een eigen bedrijfje is het misschien wel de moeite waard om na te gaan of dat soort cookies voldoende info opleveren, of dat je toch een banner (met opt out!) moet blijven tonen.

  Antwoord
  • Romy

   Dank je voor de tip! Goed punt! Ik gebruik op dit moment alleen de Google Analytics-cookies en heb daarvoor mijn GA-account van tevoren juist ingesteld, maar het is zeker handig om voor de zekerheid nog eens naar mijn cookies te kijken. Ik zal eens aan een kennis met veel website-ervaring vragen hoe zij dat heeft aangepakt. Wie weet helpt een andere cookieplug-in al om wel een opt out-optie te kunnen bieden.

   Antwoord
 24. Irene

  Waauw Romy, wat tof! Heb al snel eens gepiept, ziet er goed uit! Professioneel en jou! Ik ga zometeen even in detail kijken. Lijkt me een hele klus om een website zelf op te bouwen. Zou zelfs niet weten hoe ik daar moet aan beginnen, hihi. Kan me inbeelden dat het nog beter voelt doordat je het meeste gewoon helemaal zelf gedaan hebt.

  Antwoord
  • Romy

   Aww, dank je wel! Het was zeker een enorme klus om de website op te zetten. Ik ben gestart met een hostingpakket kopen en een thema kopen bij Themeforest. Ik moest er alsnog zelf heel veel aan doen, maar zo’n thema helpt wel al om niet alles helemaal zelf te hoeven doen.

   Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! :)

   Antwoord
 25. Evelyne

  Proficiat met je professionele website! Het is nu echt voor echt, haha. Ik lees deze week wel even bij op je website, maar het ziet er echt heel tof en mooi uit. Professioneel, maar toch met het vleugje Romy. Knap!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! Leuk om te horen dat je mij ook echt herkent in mijn site. Ik vond het zelf ook wel heel belangrijk om iets van mijn persoonlijkheid in mijn tekst te laten terugkomen.

   Antwoord
 26. Lisa

  Super mooie en professionele site, die helemaal jou is. Gefeliciteerd!

  Antwoord
 27. Lindy

  Gefeliciteerd Romy!
  Je moeder zal vast erg trots zijn! Ik ken haar van het VOC. :)
  Ik ben sinds dit jaar ook ondernemer (waarin ik moeders coach bij prematuur moederschap), spannend hè die zichtbaarheid!?! Het gaat je super af! Heel veel succes!
  Ik las je verhaal en moest aan dit liedje denken. Misschien ken je het al? En anders vind je het misschien leuk om eens naar te luisteren:) Belle Perez, Hello World
  Succes!

  Lieve groetjes
  Lindy Prins

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel voor je lieve reactie en mooie compliment! Die zichtbaarheid is inderdaad het meest spannende. Gelukkig is de eerste stap nu gezet :)
   Wat mooi trouwens dat jij ook ondernemer bent en dan ook nog eens in een heel mooi en dankbaar werkveld.
   Ik ga het liedje van Belle Perez meteen even opzoeken. Ik ben benieuwd!

   Antwoord
 28. Josephine

  Een ontzettend mooie en overzichtelijke site, Romy! Ik hoop (en kan me ontzettend goed voorstellen!) dat je met deze site veel leuke opdrachten zult binnenhalen. Veel plezier daarmee!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel voor je mooie compliment!

   Antwoord
 29. Giovanna Jansen

  Gefeliciteerd met je prachtige site! Ziet er heel overzichtelijk en professioneel uit.

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk om te horen! Dank je wel!

   Antwoord
 30. Saskia

  Hier kan je trots op zijn zeg, helemaal gemist dit. Van harte met deze mooie mijlpaal en je site ziet er prachtig uit :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! :)

   Antwoord
 31. Eva

  Ziet er mooi uit, succes!

  Antwoord
 32. Nikita

  Je site is echt prachtig! En terecht dat je trots bent op wat je doet en op je talent voor taal. Je doet het ook gewoon heel goed. Het is zo mooi als je van je passie je werk kan maken. Ik hoop dat ik dat op een dag ook kan zeggen met illusteren.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie en lieve woorden! Dank je wel! Het voelt zeker heel erg mooi en bijzonder dat ik van mijn passie mijn werk kan maken. En ik weet zeker dat die mooie droom voor jou ook zal uitkomen <3

   Antwoord
 33. Hilly Nicolay

  Geweldig Romy.

  Heel veel succes!

  Een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2020

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! Ik wens jou ook een geweldig mooi en gelukkig 2020 toe.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs