Wat zou ik moeten zonder kat? Al zolang ik leef, woon ik in een huis met een of twee harige vriendjes die ons gezin gezelschap houden. Beertje dartelt nu bijna 16 jaar rond bij ons thuis en Paco alweer bijna 11 jaar. Ik zou me bijna geen leven zonder hen kunnen voorstellen. Wat zou het saai zijn zonder de enthousiaste begroetingen bij thuiskomst door onze witte wildebras Paco en wat zou ik moeten zonder de persoonlijke schootverwarming van Beertje?! In dit artikel hang ik met plezier de crazy cat lady uit. Dit zijn 5 redenen waarom ik gek ben op katten.

crazy cat lady gek op katten

Een warme ontvangst

Niemand is zo blij om mij te zien als mijn kat. Er gaat niets boven Paco die op hoog tempo komt aanstormen als ik de hoek van de straat om fiets. Hello Goodbye is er niets bij. En kom ik ’s ochtends beneden? Dan is de kat de eerste die mij enthousiast begroet zonder me lastig te vallen met te uitgebreide verhalen op de te vroege ochtend. Oké, misschien speelt daarbij ook een rol dat ik in theorie de macht heb over de keukendeurtjes waarachter het kattenvoer te vinden is, maar laat mij maar gewoon in de waan dat mijn kat mij de allerliefste persoon op aarde vindt. Want zeg nu zelf, die bevestiging kunnen we toch allemaal op z’n tijd wel gebruiken?!

De perfecte gesprekspartner

Wist je dat je met een kat de beste gesprekken kunt voeren?! Oké, even ter verduidelijking: ik ben geen kattenfluisteraar en ik voer geen theekranspraatjes met mijn kat. Zo ver gaan mijn crazy-cat-lady-taferelen nog niet. Maar als ik alleen thuis ben, gaat er niets boven je klaagzang uiten tegen je kat, die je vooral uitgebreid je verhaal laat doen zonder je te onderbreken. En die zo nu en dan knipoogt om je te laten merken dat het fijn is dat je er bent. Joh, zo’n “gesprekspartner” kan iedereen toch wel gebruiken. En ook als ik juist dolenthousiast ben, is mijn kat de beroerdste niet om al knorrend mijn “Oh Paco, ik ben zo blij!”-uitingen aan te horen.

Persoonlijke schootkachel

Een knorrend wezen dat je schoot gratis en voor niets (oké, in ruil voor een paar aaitjes!) warm houdt in de winter, wie wil dat nu niet?! Aangezien onze Beertje een echte schootkat is, heb ik hier al regelmatig van geprofiteerd. Beertje biedt haar diensten als persoonlijke verwarming graag te pas en te onpas aan. Ook voor voorverwarming van een zitplek draait mevrouw haar poot niet om. Madam is dus van alle markten thuis en heeft me ongetwijfeld al heel wat stookkosten en kruiken bespaard.

Hilarisch lachvoer

Zonder katten in huis zou ik aanzienlijk minder vaak getuige zijn van hilarische acties die me aan het lachen maken. Dat varieert van die keer dat Paco het fenomeen ‘een kat in de zak kopen’ wel heel letterlijk nam en in mijn weekendtas lag te slapen tot de momenten waarop onze katten boos miauwen tegen hun spiegelbeeld, hun energie kwijt willen door als een malle rondjes om de stoel te rennen of hun kersverse speeltje (lees: een muisje aan een hengel) 4 uur later blijken te hebben ontleed met een gang vol veertjes tot gevolg. Zelfs die dode muis die Paco ooit als “verrassing” in de gieter verstopte, was stiekem achteraf wel lachwekkend.

Fotomateriaal

Eigenlijk mag ik mijn katten dankbaar zijn voor de vele foto’s die ik dankzij hen kan maken. Hoewel ze niet altijd vrijwillig meewerken, heb ik dankzij mijn katten toch wel heel wat extra fotomateriaal. Beertje vindt het geen probleem om op eigen initiatief mijn flatlayfoto’s op te leuken met haar achterwerk en een op hol geslagen staart in beeld en Paco vindt het zelfs best prima om tijdens zijn middagdutje één oog te openen als dat een foto van zijn charmante out-of-bed-look oplevert. Volleerd modellen zijn het, die katten van mij.

En verder…

Ook zijn katten een geweldige ijsbreker wanneer ze tijdens een niet al te boeiend gesprek bijzondere en veel boeiendere capriolen gaan uithalen. Een nieuw gespreksonderwerp is geboren! En kun je de rust niet vinden? Dan laat je kat je graag zien hoe je dat kunt aanpakken. Mooie beesten zijn het! En alle liefde, lachbuien en leuke foto’s die zij me opleveren, zijn die dode muizen, ontlede speeltjes en nachtelijke miauwconcerten uiteindelijk meer dan waard ♥

Ben jij een kattenliefhebber? En zo ja, wat vind jij het leukste aan katten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 18 maart 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Jaaaaaa ik word gelijk enthousiast bij alles wat ik nu lees, haha! Ik ben ook gek op katten. Ik lig ook altijd in een deuk in Suzie. :’) Ik kan ook nooit stoppen met foto’s van haar maken. En wat je zegt over de ideale gesprekspartner… so true!!

  • Romy 18 maart 2018 op 11:07 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat jij ook zo om Suzie kunt lachen! Heerlijk toch, die kattenbeesten!

 2. Hennie 18 maart 2018 op 8:02 am - Beantwoord

  Ooooh, mag ik het zeggen? Ik ben geen kattenliefhebster. Als in: vind het leuk bij anderen, maar zelf hoef ik het niet. En dat weten katten, want ze springen altijd bij me op schoot. Waar ik wel bij kan wegsmelten zijn kittens. Dan denk ik altijd: IK WIL ER EENTJE, NU. Maar beter van niet 🙂

 3. Maaike 18 maart 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Ik houd ook wel van katten. Al hebben wij nu zelf geen huisdieren. Katten zijn zo lekker eigenaardig en hebben vaak echt een eigen karakter. En zoals hierboven gezegd, kittens zijn zoooooo lief en soms ook hilarisch.

  • Romy 18 maart 2018 op 11:10 pm - Beantwoord

   Haha, tuurlijk mag je dat zeggen! Ik snap dat niet iedereen een groot kattenliefhebber is 😉 Ik heb dat zelf met hele grote honden. Daar heb ik dan weer niet zo veel mee. Van kittens word ik wel altijd blij. Ik kan niet wachten totdat ik ooit hopelijk zelf een kleine kitten in huis haal 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:11 pm - Beantwoord

   Ja, kleine kittens zijn het allerleukste! Ik herinner me nog goed de vele streken van Paco en Beertje toen ze klein waren. Die kon je nog geen minuut alleen laten 😉

 4. Aneta 18 maart 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar. Zelf ben ik ook gek op katten. Ze zijn lekker eigenwijs en dat karaktertje vind ik wel leuk. Paco is trouwens een echt fotomodel. Waarschijnlijk is hij het inmiddels wel gewend hihihi

  • Romy 18 maart 2018 op 11:11 pm - Beantwoord

   Haha, Paco is inderdaad al heel wat gewend qua poseren voor de camera inmiddels. Beertje trekt zich weinig van de camera aan, maar Paco gaat er graag uitgebreid voor zitten 😉 En daar maak ik natuurlijk dankbaar gebruik van!

 5. Shirley 18 maart 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik zou mezelf geen kattenliefhebber noemen, maar van alle huisdieren vind ik katten wel de leukste. Veel van mijn vriendinnen hebben opeens kittens/katten, dus als jk bij hen ben, profiteer ik mee van hun aaibaarheid en hilariteit. Zelf zou ik geen kat in huis willen. Dat komt op zich goed uit, want ik ben allergisch. Gelukkig niet accuut allergisch, maar na een paar dagen met een dier waarschijnlijk wel (tenzij ik erover heen ben gegroeid).

 6. Nikita 18 maart 2018 op 10:46 am - Beantwoord

  Ik hou wel van katten, heb er zelf helaas geen. Ooit zou er een katje in huis komen, maar de huisbaas destijds stak daar een stokje voor. Ik was als negenjarige enorm teleurgesteld toen.

  Inmiddels ben ik dolgelukkig met onze vogeltjes. Elke dag als ik thuiskom begroet worden met een ‘kiekeboe’ van Jacqueline. De blijdschap is hoorbaar. Of een knuffel van hem als ik een mindere dag heb. Ook zorgt hij voor de meest lange slappelachmomentjes. Huisdieren, waar zouden we zijn zonder ze 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:14 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat het toen niet door ging om een kat in huis te halen! Maar jullie vogeljes klinken ook heel schattig. Wat lief dat ze je weleens troosten of juist de slappe lach bezorgen. Ik ben het helemaal met je eens: waar zouden we zijn zonder huisdieren?!

 7. Sam - singlereadytomingleblog 18 maart 2018 op 11:04 am - Beantwoord

  Ik ben zelf echt 100% een hondenmens, maar heb als kind ook ooit wel een kat gehad en dat was zó’n lief beest. Ik vind katten namelijk soms ook wat onvoorspelbaar (maakt deel uit van hun charme, I guess) waardoor ze onverwacht uit de hoek kunnen komen, maar dat beest was echt de goedheid zelve, haha.

 8. Darina 18 maart 2018 op 11:06 am - Beantwoord

  Ik ben ook gek op katten en heb zeven jaar lang een kat gehad. Hij was mijn beste maatje en mis hem nog heel erg, ook al is ie nu al 8 jaar dood.

 9. Jessica J. 18 maart 2018 op 11:09 am - Beantwoord

  Ik houuu van katten! Ik zou er dolgraag eentje hebben op ons appartement, maar m’n vriend is allergisch en heeft het stiekem ook niet zo met katten. Boeh!

  • Romy 18 maart 2018 op 11:16 pm - Beantwoord

   Dat onvoorspelbare herken ik wel van onze Paco. Die kan soms inderdaad nogal onverwacht uit de hoek komen, niet altijd op even fijne manieren overigens 😉
   Wat lief dat jullie eerdere kat juist zo lief was. Beertje is ook zo’n beetje dat nooit een vlieg kwaad doet. Echt een schatje! 🙂

  • Romy 18 maart 2018 op 11:16 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je vriend allergisch is en dat een kat er daardoor niet in zit! Gelukkig kon je wel op je werk een tijdje profiteren van jullie kleine kantoorkat 😉

 10. Talitha 18 maart 2018 op 11:39 am - Beantwoord

  Nog een crazy cat lady hier! Katten zijn zo gezellig in huis, zeker als je zo’n aanhankelijke fluffy schootkat hebt als wij! Zelfs niet-kattenfans vinden haar leuk, omdat ze letterlijk nooit wat anders wil dan aaitjes en op schoot liggen, ze 95% van de tijd spint en de zachtste kat ever is. Ben je al ooit bij Kopjes geweest, het kattencafé in Amsterdam? Dat is vlak bij mij in de buurt en echt een aanrader voor kattenvrouwtjes zoals wij ?

  • Romy 18 maart 2018 op 11:18 pm - Beantwoord

   Ja, Kattencafé Kopjes is zó leuk 🙂 Daar ben ik al een paar keer geweest voor een kop thee die natuurlijk nog net iets lekkerder smaakt als je hem tussen de katten opdrinkt 😉
   Ik ben het helemaal met je eens dat schootkatten vaak de leukste beestjes zijn! Beertje is er ook zo een en ik kan daar echt van genieten.

 11. Saskia 18 maart 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Ja katten<3 Ik ben echt een crazy cat lady. Zou niet meer zonder onze 2 lieve poezels kunnen! Ook als ik ze buiten zie moet ik ze altijd even aaien.

 12. Lianne 18 maart 2018 op 12:39 pm - Beantwoord

  Volgens mij heb jij echt superlievekatten! Ik ben ook echt een kattenmens, altijd al geweest. Helaas hebben we er nooit een thuis gehad omdat mijn vader dat niet wil, erg jammer. Ik wilde altijd al een kat als ik op mezelf ging wonen, en nu komt hij dan eindelijk bijna! Ik kan niet wachten <3 Een jeugddroom komt uit!

  • Romy 18 maart 2018 op 11:23 pm - Beantwoord

   Absoluut! Onze katten zijn allebei echt schatten en ik ben dol op ze 🙂
   Wat leuk dat jullie in jullie eigen huisje straks ook een kat willen nemen. Ik ben zo benieuwd naar hem of haar en kan niet wachten om dan zo snel mogelijk op kraamvisite te komen bij jullie fluffy gezinsuitbreiding 🙂

 13. Mariska 18 maart 2018 op 2:41 pm - Beantwoord

  Die van mij zie ik vaak niet omdat hij heel graag boven ligt in een gordijn onder het dakraam, zodat hij naar buiten kan kijken en lekker warm in de zon ligt haha! Maar zo nu en dan komt hij spontaan z’n balletje naar me toe brengen en wil dan spelen. Dus dan gooi ik hem weg, brengt hij hem weer terug en zo een paar keer 🙂

 14. Nesrin 18 maart 2018 op 3:50 pm - Beantwoord

  Oh ja, the great power van de macht hebben over de keukendeurtjes waarachter het kattenvoer te vinden is, ik heb deze superkracht ook 😉
  Ik vind katten ook echt heel leuk, ik zou ook best een derde kat willen hebben.

  • Romy 18 maart 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk hè?! Zelfs al zou er niemand in je omgeving naar je luisteren, dan heb je altijd nog de macht over de keukendeurtjes voor de kat 😉

 15. Evelyne 18 maart 2018 op 4:04 pm - Beantwoord

  Ik ben een kottenliefhebber. Ik heb er vier gehad. Niet tegelijk 😉 We hebben enorm afgezien van de dood van de laatste twee, waardoor we nu geen meer durven nemen. Bang om opnieuw gekwetst te worden.. Dat kunnen we niet meer aan. Zeg niet zomaar een kat tegen een kat. Ze zijn zo veel meer dan dat.

  • Romy 18 maart 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat de dood van jullie twee katten er best wel ingehakt heeft. Ik kan me voorstellen dat je op basis van die gedachte niet zo goed een nieuwe kat durft te nemen. Het feit dat katten uiteindelijk een keer overlijden, is ook wel wat ik het moeilijkste vind aan katten hebben. Tegelijkertijd vind ik het zo leuk om een kat te hebben in mijn leven dat ik dat er toch wel voor over heb.

 16. Anna 18 maart 2018 op 6:00 pm - Beantwoord

  Als ik niet allergisch zou zijn voor katten had ik ze ook zeker leuk gevonden! Sommige zijn zo cute en fluffy! Aanraking daarentegen, liever niet 😉 Liefs!

  • Romy 18 maart 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je allergisch bent voor katten! Maar dan zijn katten in huis inderdaad zo’n slim idee nog niet 😉

 17. Haydée 19 maart 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Wij krijgen zoveel liefde van dat beestje, en haar eigen karaktertje en eigenaardigheden zijn zo grappig en soms ook aandoenlijk. Zonder mijn kat zou het nogal leeg voelen in huis denk ik.

  • Romy 20 maart 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Die lieve beestjes brengen inderdaad zo veel meer gezelligheid in huis 🙂 Ik vind het ook echt een feestje dat wij twee van zulke lieve beestjes door het huis hebben rondlopen 🙂

 18. Johanne 19 maart 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Tja, 100 procent mee eens natuurlijk!! 😉 Ben net zo gek op katten als jij. En wat hebben jullie Paco en Beertje al lang zeg. Ze zien er nog hartstikke jong uit. En heb het al eerder gezegd, maar vind het zo mooi dat Paco me aan mijn Fabrizio doet denken. Heb ik al snel met wite katten, maar toch! Buttons is inderdaad ook mijn maatje als het gaat om goede gesprekken, warm houden en gewoon ontspannen. Ik heb soms moeite met in slaap vallen, maar zodra ze zich bovenop of naast me parkeert voel ik mijn hartslag en ademhaling omlaag gaan. Zo fijn!

  • Romy 20 maart 2018 op 12:18 am - Beantwoord

   Ik zal je complimenten doorgeven aan Paco en Beertje 😉 Bij Beertje wordt wel duideijk dat ze een wat ouder dametje aan het worden is, maar Paco gedraagt zich nog steeds als een energieke peuter, haha.
   Wat mooi om te horen dat jij ook zo gek bent op Buttons en dat het zo te horen wederzijds is 🙂 Bijzonder eigenlijk hoe katten je soms echt kunnen helpen ontspannen! Ik herinner me nog dat ik ooit aan het hyperventileren was en toen bij onze vorige kat (een oud, maar heel lief beestje) ging liggen. Daardoor was ik eigenlijk al heel snel weer de oude 🙂

 19. Anna 19 maart 2018 op 11:49 am - Beantwoord

  Ah wat een leuk artikel! Ik ben ook dol op katten <3 Voor mijn 23e verjaardag wilde ik mezelf een kat cadeau doen, maar helaas is mijn vriend allergisch, dus dat wordt 'm helaas niet 🙁 Gelukkig vind ik hondjes ook heel leuk – voor in de toekomst!

  • Romy 20 maart 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Wat jammer dat je vriend allergisch is voor katten! Maar een hondje is inderdaad ook superleuk 🙂 Altijd fijn om zo’n lief beestje in huis te hebben rondlopen!

 20. Jenn 19 maart 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Ja ik ben gek op katten. Helaas is mijn vriend allergisch, dus geniet ik gewoon extra van de katten van anderen. Ik vind ook niet dat je óf kattenmens óf hondenmens moet zijn, ik ben het gewoon allebei. Stapelgek op mijn hondjes en ik zou ze absoluut niet willen inruilen voor welke kat dan ook. Maar een kat er nog bij had ik erg leuk gevonden als het had gekund.

  • Romy 20 maart 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat jammer dat je vriend allergisch is voor katten, maar superleuk dat je wel echt van jullie hondjes kunt genieten 🙂 Ik geloof ook zeker dat je best van honden én katten kunt houden. Ik ben zelf ook gewoon in het algemeen een groot dierenliefhebber (oké, op de meeste reptielen en vissen na dan, haha).

 21. Justine 19 maart 2018 op 3:42 pm - Beantwoord

  Wat heb je schattige katten! Ik ben helemaal niet zo’n kattenmens, maar begin ze wel steeds leuker te vinden 🙂

 22. Anne-Sophie 19 maart 2018 op 6:16 pm - Beantwoord

  Keiherkenbaar! Katten zijn gewoon cool (en ze zijn de pluizigste en liefste schootverwarming die je kan vinden) en oeff, er zijn nog mensen die monologen voeren met hun kat! Ik dacht dat het aan mij lag 😉

  • Romy 20 maart 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Haha, ik ben ook altijd blij om te horen dat ik niet de enige ben die tegen de katten praat. Soms is zo’n monoloog gewoon heerlijk, zeker als je kat gezellig knipoogt als reactie op je verhaal 😉

 23. Maaike 19 maart 2018 op 8:58 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar 😀 Ik ben zelf ook helemaal gek van Katten. En waarom? Ze maken je aan het lachen en doen waar ze zin in hebben.

 24. Vivian 20 maart 2018 op 12:12 pm - Beantwoord

  Aahhh heerlijk <3 katten zijn gewoon fantastisch! Dit is trouwens ook allemaal vet herkenbaar haha, echt hele gesprekken kun je met de mijne voeren als-ie wil: dan krijg ik op alles wat ik zeg een miauw terug. En oohh, als ze bij je komen liggen is het zo fijn!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Wat schattig dat jouw kat zelfs terugmiauwt als je tegen hem praat! Heerlijke beesten zijn het toch 🙂

 25. Elisabeth 20 maart 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

  Ik ben totaal geen katten liefhebber. Juist een hondenliefhebber. Ik was eerst gewoon niet zo’n fan van katten en ben er allergisch voor. Maar twee jaar geleden werd in aangevallen (gebeten en gekrabd) door een bekende kat, waarop ik aan het passen was. Nadien zijn katten nog minder favoriet geworden. ;(

  • Romy 21 maart 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Wat heftig zeg dat je bent aangevallen door een bekende kat! Ik kan me voorstellen dat je daardoor niet zo veel met katten hebt. Ik heb dat zelf ooit als kind met een hond gehad. Ondanks dat ik over die angst helemaal heen ben inmiddels, heb ik mede daardoor wel nog steeds meer met katten dan met honden 🙂

 26. nicole 22 maart 2018 op 4:48 pm - Beantwoord

  Een goeden dag.
  Ik ben ook een katten liefhebster heb een kater en is lief en ondeugend.
  Je hebt een leuke website ik kom vaker een kijkje nemen.

  • Romy 22 maart 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie 🙂 Leuk om te horen dat jij ook zo gek bent op katten!