Oilily tas met bloemen 7

Dag kantoortas, hallo Oilily-exemplaar waar mijn tiener-ik van droomde!

 • 5 juli 2024
 • 7 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Outfits

Woensdag ergens tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Dat tijdstip stond al een paar dagen geel gemarkeerd in mijn agenda. Niet omdat ik op het punt stond mijn idool te ontmoeten of een gewonnen miljoen in ontvangst te nemen. Of nou, dat laatste voelde haast een beetje zo. Dit was namelijk de tijd dat de pakketbezorger op de stoep zou staan met een wel heel fleurig pakketje, gevuld met mijn spiksplinternieuwe werktas. Na 4,5 jaar trouwe dienst waarin ik mijn kantoortas tot op de laatste rafel op hebben gedragen, was het tijd voor een vrolijke vervanger. Mag ik je voorstellen aan mijn Oilily-tas, a.k.a. mijn ultieme tienerdroomtas?

Terug naar mijn eerste kantoorleven-tas

Toen ik alweer *kuch* 8 jaar geleden (hoe kan mijn studententijd al zó ver achter me liggen?!) aan mijn eerste loondienstbaan begon, sprak ik iets belangrijks met mezelf af. Van mijn allereerste grote-mensen-salaris zou ik een mooie werktas kopen. Eentje van Oilily of Pip Studio – dat wist ik al. Geen oerdegelijk Zuidas-exemplaar. Ook geen suffige praktische laptoptas waar iedereen al mee rondloopt. Nee, ik wilde een tas met bloemetjesprint met genoeg plek voor mijn laptop en nog minstens 105 andere prulletjes. Zo werd ik de trotse eigenaar van deze tweedehands Pip Studio-tas, met dank aan mijn eerste echte eigen salaris.

Toen de tas het helaas na 2 jaar grondig gebruik en dagelijks meesjouwen naar kantoor liet afweten, kwam er een mooie blauwe bloementas voor in de plaats. Ook al een plaatje! Van mijn lievelings-dekbeddenmerk: Essenza. Wist ik veel dat zij ook mooie tassen verkochten! Zeker 4,5 jaar waren deze tas en ik onafscheidelijk. Waar ik ook ging, deze tas ging mee. En dat was na een tijdje ook wel enigszins te zien aan de tas. Hij was de jongste niet meer en ging steeds meer ouderdomsverschijnselen vertonen.

Essenza tas

Van versleten liefde naar nieuwe tassenliefde

Dit is ‘m: mijn geliefde bloementas. Hij heeft me vergezeld tijdens vele bustripjes, autoritten, werkafspraken, vakanties, uitstapjes en familiebezoeken. Alles wat ik heb gezien, heeft de tas vanaf de zijlijn ook meegemaakt. Vaak zwaar bepakt met 4 lipsticks, minstens 6 pennen en allerlei andere overbodige zooi die ik overal mee naartoe sleepte. Maar hoeveel gewicht ik er ook in propte, mopperen deed de tas nooit. Hij hield het jarenlang met me uit.

Toen er steeds meer scheurtjes en losse draadjes gingen komen, nam ik dat voor lief. Deze tas en ik gingen immers way back. En ik ben altijd een trouwe spullen-opmaker. Ik heb geen kast vol tassen, maar heb twee tassen (deze grote en een klein handtasje) die ik dagelijks om mijn schouder zwiep. Daar maak ik gebruik van totdat het echt niet meer gaat. En helaas, dát moment kwam afgelopen weekend toen ook nog de rits bij het voorvak volledig uitscheurde. Het afscheid was nabij. Maar – het goede nieuws – daarmee was ook de stap naar een nieuwe tas dichterbij!

Oilily tas met bloemen 5
Oilily tas met bloemen 4
Oilily tas met bloemen 2

Dé nieuwe Oilily-aanwinst

Na enig online speurwerk naar een laptoptas die eens niet grijs, zwart of saai is, kwam ik uiteindelijk uit bij dit niet te missen vrolijke exemplaar van Oilily. De tas is groot genoeg om mijn laptop, een goede lunch en alle dagelijks mee te zeulen zooi in kwijt te kunnen. Elke centimeter van de stof is voorzien van een bloemenprint. En door de donkerblauwe tint past de tas toch bijna overal bij. Zo zie ik het graag!

De tas is dus ook nog van een van mijn all time lievelingsmerken: Oilily. Al als tiener droomde ik weg bij de mooie tassen van dit merk als ik ze bij de drogist zag staan. Als dertienjarige kon mijn portemonnee dit tassenmerk alleen niet zo goed aan, dus liep ik er altijd met een sip gezicht voorbij om dan maar weer een nieuw potje Essence-nagellak voor € 2,- te scoren en zo “het leed” te verzachten. Wat was mijn 13-jarige ik blij geworden als ze had geweten dat ik nog eens een echte Oilily om mijn arm zou hangen. En oké, de 31-jarige Romy word er ook een zielsgelukkig mens van.

Oilily tas met bloemen 8

Vast de centen waard

De tas heet voluit ‘Charly Carry All Ruby’ en ik vond hem na het nodige zoekwerk nog in deze donkerblauwe kleur bij bol.com. Hoopvol dat ik ook van deze tas nog minstens 4 jaar dag in dag uit plezier heb, vond ik hem de € 125,- wel waard. Ik betaal liever iets meer voor een mooie tas dan dat ik een goedkoper exemplaar scoor dat het over een jaar al laat afweten. Deze Oilily-tas is ook nog gemaakt van gerecycled polyester (en nep-leren handvatten). Dus een klein vleugje duurzaam is hij zeker! Maar vooral is de tas op en top vrolijk, fleurig, kleurrijk en alles wat ik maar in een tas zoek.

Oilily tas met bloemen
Oilily tas met bloemen 7

Nieuwe tas, nieuwe start

Het mooie aan een nieuwe tas is dat het voelt als een frisse start. Zo opgeruimd als het bij ons in huis is, zo chaotisch is (nee, was!) mijn tas. Ik zeul veel te veel spullen mee en heb vaak ergens in een gigantisch vak 4 vergeten lipsticks rondslingeren. Ik ben die persoon aan wie je altijd om een tampon of extra pen kunt vragen als je daar zelf om verlegen zit. In mijn hutkoffer ontbreekt het aan niets. En hoe handig zo’n Eerste Hulp Bij Vergeten Spullen-pakket om mijn schouder ook is, ik besloot dat een klein beetje orde en minder zooi onderweg best prettig is. Al is het maar om niet structureel 3 minuten te hoeven graaien voordat ik mijn sleutelbos heb teruggevonden!

Een nieuwe tas, een nieuwe start. Met minder spullen en een nieuw vrolijk printje! Het begon ooit met die allereerste tas toen ik me, amper uit de collegebanken, op mijn kantoorcarrière stortte. Mijn tweede tas kwam toen ik een nieuwe baan aanging en later mijn loondienstwerk verruilde voor het fulltime ondernemerschap. En deze nieuwe tas past bij wie ik nu ben. Nog altijd dol op bloemen en kleur én inmiddels alweer een paar jaar een blije ondernemende schrijver. Ik kan niet wachten op alle avonturen die ik nog met deze nieuwe tas mag beleven, de plekken waar we samen komen en de mooie kansen die ik met de tas om mijn arm mag ervaren. We got this, mijn nieuwe tas en ik!

Hoe ziet jouw dagelijkse lievelingstas eruit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 5 juli 2024 op 7:39 am - Beantwoord

  Prachtige tas! Ik kan me voorstellen dat je hier heel blij van wordt. En als ie weer zo lang meegaat als z’n voorganger, valt de prijs eigenlijk ook wel mee, vind ik.

 2. Daenelia 5 juli 2024 op 8:47 am - Beantwoord

  Heel mooi. Ik heb ook veel plezier van mijn ouwe Oilily tas gehad, altijd genoeg ruimte voor een boek. Maar ik draag nu ook mijn hele kantoor in mijn tas en om mijn schouder en rug te sparen heb ik een rugtas. Mét mijn bedrijfslogo er op. En sinds kort ook versierd met kleine mini buttons 🙂 Want ik ben ergens toch ook nog 13 jaar oud.
  Mijn andere lievelingstas is mijn kleine gele tasje van Liebeskind en mijn gele rugtasje van Valentino. Heel gek, allebei bijna hetzelfde geel en ook ontzettend vrolijk. Gaan ook al langer dan 4 jaar mee. Een goede investering is het waard.

 3. Ria 5 juli 2024 op 1:36 pm - Beantwoord

  Romy, wat een prachtige tas, heel gezellig, met die mooie blauwe bloemen en hij heeft ook nog een mooie naam, Charly, ik snap, dat je er heel blij mee bent, ik wens je veel plezier, met je mooie tas, waar je bij de aanblik, al heel blij van wordt.

 4. Johanna 5 juli 2024 op 3:34 pm - Beantwoord

  Wat een mooie tas. Overigens zie ik Oilily hier nooit, ook niet bij de kleding. Toch eens kijken waarom. Mijn werktassen zijn van Freitag, een Zürcher merk dat tassen van vrachtwagenafdekzeilen maakt, en nog wel hier ook. Zijn frisse kleuren en hier echt trend. Als “net” heb ik leder tassen van Michael Kors. Net, echt leer en betaalbaar.

 5. Saskia 6 juli 2024 op 10:27 am - Beantwoord

  Heel erg veel plezier met deze nieuwe tas!

 6. Mariska veldhuizen 8 juli 2024 op 10:24 am - Beantwoord

  Heb zelf een mooie roze rugzak van van haren, is beter voor mijn rug en schouders ook dat ik niet teveel mee sjouw .
  Ook heb ik een gehaakte tas die ik samen met mijn lieve schoonmoeder gemaakt heb die is ook erg waardevol voor mij .
  Zit nu te denken misschien nieuwe tas te gaan haken keertje

 7. Darina 10 juli 2024 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een mooie tas! Zo vrolijk!

Recente blogs

En toen was mijn haar "opeens" een stuk korter!

16 november 2019|Persoonlijk|

“Weet je wat jij zou moeten doen...?” Meestal is dat niet per se mijn favoriete combinatie van woorden. Toch besloot ik die uitspraak dit keer eens niet het ene oor in het andere uit te laten gaan. “Nou?”, mompelde ik. “Aan de kapper vragen wat hij je zou adviseren.” Mijn kapsel drastisch omgooien was niet per se mijn plan, maar advies vragen kan natuurlijk nooit kwaad. En zo zat ik woensdagochtend vroeg in de kappersstoel. Voordat ik het wist, floepte de bewuste vraag uit mijn mond. En voordat ik het wist stemde ik in met het wilde plan van de kapper.

Huizenjacht | Mijn bizarre belevenissen bij bezichtigingen

18 december 2018|Lifestyle, Persoonlijk|

Een huis kopen is een flinke stap. Niet alleen is het de duurste aankoop die ik ooit heb gedaan, maar ook is het natuurlijk een grote zoektocht om een plek te vinden waar je voortaan elke ochtend met plezier wakker wordt en je elke avond thuis voelt. Zeker als niet alle huizen bij de bezichtiging precies zijn zoals ze je online worden voorgeschoteld. En daar wilde ik het graag eens over hebben. Gewoon omdat de makelaarspraktijken en bijzondere Funda-verdraaiingen soms op een hilarische manier te bizar voor woorden zijn. Ik geef je graag een grappig inkijkje in mijn belevenissen bij een aantal bezichtigingen.

Blij Lijstje #55 | Gefixte issues, gevulde pasta & gelukkigmakende keuzes

20 juni 2022|Persoonlijk|

Terwijl ik het aantal dagen tot mijn zomervakantie al bijna op twee handen kan aftellen, geniet ik ook zonder vakantie gelukkig goed van het leven. Zo was ik intens gelukkig dat ik na vele maanden strugglen eindelijk van een hoop website-issues ben verlost, ging ik een autorij-uitdaging aan die minder heftig bleek dan gedacht, en gaf een collega-ondernemer het beste eetadvies ooit. Daarnaast barstte ik tijdens een yogales in lachen uit om een iets te ambitieuze opdracht en bleek maar weer dat je met een beetje recht-voor-zijn-raapheid een hoop bereikt. Dit is mijn blije lijstje van deze maand!