Geluksmomentjes bijhouden, ik heb het er al vaker over gehad. Vaak kun je een leuk, mooi of grappig moment net iets langer vasthouden als je het ergens opschrijft. Normaal verzamel ik per maand mijn geluksmomentjes. Maar gisteren leek het me leuk om eens een geluksmomentjesdag te hebben. Een hele dag lang heb ik alle momentjes opgeschreven die ook me ook maar een piepklein beetje blij maakten. Dat maakte me ervan bewust dat zelfs een gewone doordeweekse dag talloze blijmakers heeft. 23 om precies te zijn!

hele dag geluksmomentjes bijhouden
 1. ’s Ochtends wakker worden met veel leuke nieuwe blogartikelen van een paar favoriete bloggers. Aan leesmateriaal geen gebrek op de vroege ochtend!
 2. Mijn favoriete lipproduct (Hema lip colour enhancer) opdoen en blij worden van mijn subtielroze lippen.
 3. Om half acht ’s ochtends klaar zijn met mijn ochtendroutine, waardoor mijn to do list al iets is geslonken.
 4. Rustig opstarten in de metro naar mijn werk door alvast aan een conceptartikel voor mijn blog te werken.
 5. Mijn eerste geluksmomentjes alvast noteren in mijn notitieboekje.
 6. Op werk een paar nieuwe opdrachten in mijn mailbox vinden. Altijd fijn om lekker aan de slag te kunnen!
 7. Met twee collega’s discussiëren over wat de naam van die ene actrice ook alweer is. “Ja, iets met een G!” Pas 1,5 uur later geven we het op en vragen we toch maar Google om hulp.
 8. Heel zachtjes meebewegen op de muziek op het werk terwijl ik een tekst redigeer.
 9. Een compliment krijgen als ik deze fleurige outfit weer eens aantrek naar mijn werk.
 10. Nog een laatste zakje sterrenmuntthee op mijn bureau vinden en daar extra van genieten (ben ik trouwens de enige die theezakjes soms wel 4x opnieuw gebruikt?).
 11. De werkdag nog even extra productief afsluiten door heel wat mailtjes weg te werken.
 12. De zon die nog even schijnt op het moment dat ik klaar ben met werken en in het OV stap.
 13. In de bus alvast de reacties op mijn blog van die dag lezen. Echt waar, elke reactie maakt me zo blij!
 14. Een oude vrouw die een oprechte glimlach laat zien als ik mijn plek aan haar afsta in de bus.
 15. Paco die als trouwe vierdrievoeter al klaarligt en me enthousiast achternaloopt als ik de tuin inloop.
 16. Bij thuiskomst (alweer!) een flinke kop thee drinken uit mijn Blond-mok en ondertussen met mijn verstand op nul even alle Twitter-updates van de dag doorscrollen.
 17. Een wandeling maken rond hondenuitlaattijd. Er lopen echt zoveel schatjes van honden rond buiten!
 18. Op het internet zien dat BN’er 1 zwanger is en BN’er 2 een kindje heeft gekregen. Ik volg het sterrennieuws niet op de voet, maar word gewoon altijd blij van babynieuwtjes.
 19. Na het avondeten nog een lang en fijn gesprek met mijn moeder voeren.
 20. Nog een klein blogrondje doen ’s avonds. Ja ja, ik begin de dag met blogs en eindig hem ook daarmee.
 21. ’s Avonds de herhaling van RTL Boulevard met een half oog kijken. Toch wel een guilty pleasure, hoor!
 22. Mijn lekker foute knalroze pyjama aantrekken en het nog even rustig aan doen.
 23. Als afsluiter van de dag dit artikel schrijven en alle geluksmomentjes van de dag op een rijtje zetten ♥

Wat was jouw geluksmoment van de dag tot nu toe?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 28 juli 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Kan mij voorstellen dat je blij werd van deze momenten

 2. Darina 28 juli 2017 op 6:45 am - Beantwoord

  Mooi lijstje om heel blij van te worden. Mijn geluksmoment is dat het vrijdag is en mijn vrije dag!

  • Romy 28 juli 2017 op 8:19 pm - Beantwoord

   Oh wat heerlijk! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad vandaag.

 3. Shirley 28 juli 2017 op 7:08 am - Beantwoord

  Ik ben pas net aangekleed, dus mijn dag is pas kort. Geluksmoment: mijn basilicumplant van al 2 maanden oud water geven. Meestal zijn ze heel snel dood. Vraag me af wat voor monsterplant dit is, maar ben wel trots op hem.

 4. Aneta 28 juli 2017 op 7:10 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje. Ik moet zeggen dat ik hier op een bepaalde manier heel blij van word. Het zijn dingen waar je je normaal gesproken noet echt bewust van bent. Even over dat theezakje: ik doe het ook hoor? Zonde om na 1 ronde dat ding weg te gooien

 5. Sofie 28 juli 2017 op 7:36 am - Beantwoord

  Haha, ik gebruik theezakjes 2 keer. 4 keer is wel heel duurzaam hè ?

 6. Priscilla 28 juli 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel. Ik word hier zelf gewoon helemaal vrolijk van. Mijn geluksmomentje tot nu toe is dat ik om half 7, uit mijzelf, wakker werd en nu een heerlijk lange dag heb. Oh, en theezakjes 4x gebruiken dat kan ik echt niet hoor. Na 1 keer is ’t zakje bij mij echt op want ik drink altijd extreem sterke thee.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:19 pm - Beantwoord

   Oh wat goed dat je plantje al flink groeit. Zo te horen heb je meer groene vingers dan ik 😉 Bij mij blijven zelfs cactussen niet levend.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo blij werd van mijn lijstje 🙂 En gelukkig ben ik niet de enige die nogal zuinig omgaat met theezakjes, haha.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Onbewust ben ik wat thee betreft héél duurzaam bezig 😉

  • Romy 28 juli 2017 op 8:21 pm - Beantwoord

   Haha, wauw, extreem sterke thee. Dat doe ik je niet na, hoor. Mijn theezakjes dip ik vaak twee keer in het water en dan drink ik het op 😉 En wat heerlijk dat je vandaag een lekker lange dag had! Altijd zo fijn als je vroeg kunt beginnen met de dag 🙂

 7. Sylvia 28 juli 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Ik ben ook net wakker.. Mijn geluksmomenten mijn dochtertje uit bed halen en dan een dikke knuffel en kus krijgen. Dat tovert altijd een mooie glimlach op mijn gezicht!

  • Romy 28 juli 2017 op 8:22 pm - Beantwoord

   Wat een mooi moment om de dag mee te beginnen 🙂 Zo bijzonder!

 8. Claire 28 juli 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Aahh wat een leuk lijstje! Wat leuk ook dat je zoveel blogs leest! Ik ben nu wel benieuwd naar je favorieten ☺

 9. Maaike 28 juli 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat een mens blij kan worden van mooie kleine dingen! Ik moest wel lachen om de theezakjes. Ik houd niet van sterke thee dus gebruik ze ook vaker.

 10. Josephine 28 juli 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Een heerlijk vrolijk artikel! Ik word zelf altijd heel blij als ik naar mijn kast kijk met allemaal mooi geschiedenisboeken (nerd alert!). En van rustig opstarten met een kopje thee.

  Trouwens, over jouw punt 10: Ik gebruik alle theezakjes maar één keer, want ik ben een echte thee-snob, haha. De pot moet voor verwarmd worden enzo. Maar ik zet wel altijd potten, zodat uit één zakje ook wel vier koppen thee gaan. 😉

 11. Marieke 28 juli 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel, ik word er helemaal vrolijk van 🙂

  Mijn geluksmoment is dat ik nu vakantie heb en gewoon geniet van met z’n viertjes thuis zijn. Wakker gemaakt worden door mijn dochtertje die mij kusjes geeft. Rustig opstaan en genieten van een kop koffie (ik ben dus een koffieleut). Nog een hele dag voor je hebben en wel zien wat we gaan doen vandaag.. Niks moet 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:22 pm - Beantwoord

   Hihi, mijn favoriete blogs zijn er nogal wat. Maar jouw blog hoort daar in ieder geval zeker bij 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:24 pm - Beantwoord

   Ja, ik vond het ook leuk om eens stil te staan bij al die kleine dingen die het leven eigenlijk zo fijn maken 🙂 En fijn om te horen dat ik niet de enige ben die theezakjes zo vaak hergebruikt. Ik drink mijn thee zelf ook nooit sterk, dus dan vind ik het zonde om het theezakje zo weg te mikken.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:25 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest wel lachen om je opmerking over een theesnob zijn. Maar uiteindelijk ben je zo te horen net zo duurzaam bezig met theezakjes als ik 😉
   En heerlijk dat je zo blij kunt worden van alle boeken in de kast! Ik kan me voorstellen dat zo’n verzameling je echt vrolijk kan maken.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je nu vakantie hebt! En juist thuis zijn en lekker doen waar je zin in hebt, kan zo fijn zijn tijdens de vakantie. Geniet er lekker van! 🙂

 12. Mariëlle 28 juli 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat goed om bij te houden hihi! Ik doe heel veel mindful dingen en houd ook veel lijstjes bij, maar dit zou ik ook eens moeten doen!

 13. Loes 28 juli 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Oh ja, zo fijn als je opeens weer ergens opkomt, als je er al een paar uur over nadenkt! En ja, ik gebruik theezakjes wel 100 keer haha. Als er nog smaak van af komt, why not. Echt een leuk artikel, zo ben je heel bewust bezig met geluksmomentjes!

  • Romy 28 juli 2017 op 8:29 pm - Beantwoord

   Ik vond het zelf ook zo leuk om dit lijstje gedurende de dag op te stellen. Het maakte me meteen een stuk vrolijker 🙂 En haha, gelukkig maar dat ik niet de enige ben die theezakjes zó vaak gebruikt 😉

 14. Donna 28 juli 2017 op 10:16 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Eigenlijk heel erg leuk om dit bij te houden, ik ga het misschien ook maar doen! 😀

 15. Evelyne 28 juli 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Leuk zo’n lijstje. Moet ik ook dringend eens doen, mssn dat ik dan wat happier door het leven ga. Straks zie ik een fijne madam terug. We gaan gezellig koffiedrinken en hier kijk ik zo naar uit!

 16. Neverdullmoments 28 juli 2017 op 11:17 am - Beantwoord

  Leuk om zo bij te houden! Zal voor velen een eye-opener zijn denk ik 🙂

 17. Anne 28 juli 2017 op 11:19 am - Beantwoord

  Ik gebruik theezakjes ook het liefst een paar keer. Let je wel op dat je niet te veel sterrenmunt thee op één dag drinkt? Er zit zoethout in en dat mag je blijkbaar niet te veel hebben op een dag. Het staat heel klein op de verpakking, maar volgens mij weten veel mensen dat niet. Mijn geluksmomentje vandaag is dat het gelukt is om een automatische nieuwsbrief te maken. Jeuj!

 18. Laurine 28 juli 2017 op 11:44 am - Beantwoord

  Zo leuk om dit te lezen! Ik schrijf elke avond 3 geluksmomenten van die dag op, maar in een dag zitten er inderdaad zoveel meer! Heel fijn om hier bij stil te staan. 🙂

 19. Nadine 28 juli 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik word ook altijd zo blij van het babynieuws. Ik raad je aan op de Facebook van Nick en Simon te kijken. Daar staat een superlief filmpje op over Kiki.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:30 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je samen met iemand anders koffie hebt gedronken vandaag. En ik kan het je zeker aanraden om op deze manier je geluksmomentjes bij te houden. Ik had ook wat minder leuke momenten gisteren, maar merkte dat die door dit lijstje met geluksmomentjes meteen afzwakten 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:31 pm - Beantwoord

   Oh wat goed van die automatische nieuwsbrief! Lijkt me nog best een lastig klusje!
   Dankje voor de tip over de sterrenmuntthee! Dat wist ik helemaal niet. Ik drink gelukkig ook wel andere thee (meestal groene thee met citroensmaak of fruitthee), maar ik ga er eens iets meer op letten dat ik niet te veel sterrenmunt binnenkrijg.

  • Romy 28 juli 2017 op 8:32 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je op die manier ook elke dag bij je geluksmomenten stilstaat! Dat kan een mens echt goed doen 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:32 pm - Beantwoord

   Oh, echt? Ik ga meteen even kijken! Ik denk dat dat filmpje van Kiki zomaar mijn grootste geluksmomentje van vandaag kan worden 🙂

 20. Lisette 28 juli 2017 op 1:24 pm - Beantwoord

  Een heerlijke dag met al die geluksmomentjes!

 21. Sandra 28 juli 2017 op 1:40 pm - Beantwoord

  Oeeeh dit ga ik ook een keer doen! Leuk idee om het van een hele dag te doen. 🙂 Ik word er ook helemaal blij van als ik dit allemaal bij jou lees, hihi. Dat van die theezakjes meerdere keren gebruiken: jep, dat doe ik ook. Alleen niet 4 maar 3 keer haha. Één keer is zó zonde! En jaaa ik word ook altijd zo blij van babynieuws!
  Mijn geluksmoment van deze dag tot nu toe? Ik denk toch wel voor het eerst in een hele lange tijd wakker worden met het idee dat ik best wel uitgerust was. Zo fijn! En als gelijk een goede start van de dag. 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:35 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je vandaag écht uitgerust wakker werd! Een heerlijke start van de dag zo! 🙂
   Superleuk om te horen dat mijn lijstje jou ook blij maakte. En ja, babynieuws is zó leuk! Zelfs als ik een BN’er helemaal niet ken, móet ik opeens de Instagramfoto’s van diegene gaan bekijken als hij of zij een kindje heeft gekregen.

 22. Nesrin 28 juli 2017 op 1:57 pm - Beantwoord

  Een high five voor nummer 22, I love that feeling! Wat leuk dat je blij kunt worden van babynieuws 😉 nooit echt bij stilgestaan maar het is inderdaad heel mooi.

 23. Veronique 28 juli 2017 op 2:33 pm - Beantwoord

  Heerlijk! Ik word vrolijk van jouw geluksmomentjes! 🙂

 24. Vivian 28 juli 2017 op 4:02 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen! Ik wil mijn geluksmomentjes en lichtpuntjes ook altijd bijhouden, maar ik vergeet het echt altijd haha. Toch maar eens proberen om er weer een gewoonte van te maken!

 25. Justine 28 juli 2017 op 4:10 pm - Beantwoord

  Ahhh wat een hoop lichtpuntjes! Zo fijn om te lezen <3
  Ik zou dat ook eens moeten doen. Ik houd wel een maandelijks lijstje bij met een of en paar geluksmomentjes per dag. 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

   Haha, lang leve dat moment in mijn knalroze pyjama inderdaad! 🙂

  • Romy 28 juli 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Ja, ik vond het zeker een aanrader om eens een hele dag geluksmomentjes op te schrijven. Ik had ook een wat minder leuk moment gisteren en door dit volle lijstje merkte ik dat ik dat eigenlijk zo vergeten was 🙂

 26. Nikita 28 juli 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

  Thuiskomen van een superleuke dag met je zusje en ontdekken dat je zo blij bent met de solden die je hebt ingeslagen 🙂 En daarna in de woonkamer komen, en ontdekken dat je vogeltje je gemist heeft ondanks je maar een dag weg was en superlief komt knuffelen en fluiten bij je 🙂 Makes me happy! Het zijn gewoon de kleine dingen die tellen, maar ze maken van elke dag een dag die het waard is om te leven!

  • Romy 28 juli 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke momentjes allemaal! Het klinkt alsof je een superfijne dag hebt gehad en juist door bij dat soort momentjes stil te staan, wordt je dag vaak nóg fijner 🙂

 27. TypischKim 28 juli 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lijst, goed dat je dit doet!

 28. Irene 28 juli 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

  Leuk om het zo van een hele dag eens bij te houden! Ik ga het denk ik ook terug wat vaker doen! Ik vond bij het verhuizen zo’n boekje met blije momentjes terug. Echt heel fijn om later nog een keer door te lezen.

 29. Saskia 30 juli 2017 op 12:15 pm - Beantwoord

  Super fijne lichtpuntjes! Fijn om bij stil te staan, zo gebruik ik dagelijks een app om mijn geluksmomentjes bij te houden. Als we in Centerparcs zijn wil ik dit ook doen, kort opschrijven in een notitieboekje, lekker offline leven en genieten! Dit ga ik zeker meer doen in onze aankomende vakantie..

Recente blogs