dankbaar

Dankbaarheid | Waar was ik de afgelopen tijd dankbaar voor?

 • 23 juni 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit
hier ben ik dankbaar voor

Dit is niet de eerste keer dat ik dankbaar stilsta bij een aantal dingen waarvoor ik absoluut in mijn handen mag wrijven. Dankbaarheidslijstjes helpen mij om me bewust te zijn van dingen die zo “gewoon” lijken, maar dat zeker niet zijn. Dat kunnen grote dingen zijn als het huis waar je woont of de partner naast wie je elke ochtend wakker wordt, maar er zijn ook piepkleine dingen die bijzonder genoeg zijn om dankbaarheid voor te voelen. Dit zijn 25 dingen waar ik de laatste tijd dankbaar voor was.

 1. …dat mijn oma van 87 mijn woning heeft kunnen bekijken, ook al waren de vier trappen naar boven een hele klim.
 2. …dat ik met mensen om me heen goed kan praten over dingen die me dwarszitten, waardoor er vaak al heel snel tien kilo ballast van mijn schouders valt.
 3. …dat ik op een plek woon waar ik me veilig kan voelen en waar ik elke dag met een gerust gevoel de deur achter me dicht kan trekken.
 4. …dat ik fysiotherapie en steunkousen krijg en daar heel veel baat bij heb (lees hier mijn verhaal).
 5. …dat ik toevallig de twee allerleukste broers heb, met wie ik gelukkig een goede band heb.
 6. …dat mijn contract bij mijn werkgever binnenkort wordt verlengd.
 7. …dat mijn ouders laatst spontaan langskwamen toen ik een vervelende dag had gehad.
 8. …dat ik elke dag weer ontzettend lieve, leuke, grappige en soms ook heel open of zelfs ontroerende reacties op mijn blog ontvang.
 9. …dat Pippa me steeds weer (zelfs als ik terugkom van twee minuten in de berging) een wel heel warm welkom geeft als ik thuiskom. Hello Goodbye is er niets bij!
 10. …dat ik als freelance tekstschrijver op dit moment meerdere leuke opdrachtgevers heb met wie ik met veel plezier samenwerk.
 11. …dat mijn vader er veel van zijn vrije tijd in heeft gestoken om mij te helpen bij het klussen in mijn woning. Onwijs fijn!
 12. …dat mijn moeder de dag na Pippa’s sterilisatie een kijkje wilde komen nemen om te zien of Pippa het nog steeds goed maakte (jawel hoor, mevrouw lag gewoon haar middagslaapje te doen!).
 13. dat Google bestaat. Heel handig in mijn prille bestaan als huisvrouw, katteneigenaar en plantenmoeder. Ik heb Mr. Google al heel wat zoekopdrachten toevertrouwd (van ‘Hoe lang bak je kikkererwten?’ en ‘Hoe werkt sterilisatie bij een kat?’ tot aan ‘Wat is de beste kruimeldief?’).
 14. …dat ik een huis heb gevonden in een dorp waar ik me verrassend goed thuis voelt.
 15. …dat ik elke dag een bus kan pakken die pal voor mijn werk stopt.
 16. …dat ik voor mijn werk als beleidsmedewerker al veel inspirerende studenten en afgestudeerden heb mogen interviewen.
 17. …dat het mogelijk is om in loondienst én op freelance basis te werken. Een combinatie die mij uitstekend bevalt!
 18. …dat er goede dagopvang en andere voorzieningen voor ouderen bestaan in Nederland, waar onder andere mijn opa zichtbaar van geniet.
 19. …dat ik mensen om me heen heb bij wie ik echt mezelf kan zijn en bij wie ik me niet hoef aan te passen.
 20. …dat ik lieve vriendinnen om me heen heb die oprecht blij voor me kunnen zijn als er iets moois gebeurt en juist voor me klaar staan als ik ergens mee zit.
 21. …dat de wereld volop in bloei staat met overal en nergens prachtige felgekleurde bloemen.
 22. …dat ik 25 jaar van mijn leven thuis kon wonen en dat mijn ouders al die tijd voor me klaar stonden (en nu nog steeds).
 23. …dat twee meiden die ik al ken van de basisschool na al die jaren nog steeds goede vriendinnen van mij zijn.
 24. …dat ik dankzij mijn eigen auto meer vrijheid heb om te gaan en staan waar ik wil in het weekend.
 25. …dat ik dit dankbaarheidslijstje in een half uur kon samenstellen, wat wel wil zeggen dat ik echt heel veel heb om dankbaar voor te zijn.

Waar was jij de afgelopen tijd dankbaar voor?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. J 23 juni 2019 op 6:58 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik vind het altijd zo fijn om zulke positieve blogposts van jou te lezen. Inspireert mij om zelf ook eens na te denken over de dingen waar ik dankbaar voor ben. Veel dingen zijn inderdaad heus niet zo vanzelfsprekend als we wel eens denken. Fijne zondag!

  • Romy 24 juni 2019 op 9:54 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie reactie! Soms lijken dingen zo vanzelfsprekend, terwijl ze eigenlijk best wel bijzonder zijn. Ik vond het mooi om daar eens extra bewust bij stil te staan ✨

 2. Janne 23 juni 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Pssst, het is niet toevertrouwt daar 😉
  Fijn lijstje weer. Je boft enorm met de mensen om je heen en je lieve Pippa. En wat fijn dat je je al meteen zo thuis voelt in je nieuwe huis! <3

  • Romy 24 juni 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie en voor het toevertrouwen van de tip! ? Ik heb het maar snel aangepast.

 3. Naomi 23 juni 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Prachtig lijstje! Zo mooi als je in de ‘kleine’ dingen iets kunt zien waar je dankbaar voor kunt zijn.
  De afgelopen tijd was ik het meest dankbaar voor het mooie weer van de laatste dagen. Ik had energie, voelde me goed en kon ervan genieten. Heerlijk!

  • Romy 24 juni 2019 op 9:56 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zo van het mooie weer kon genieten! Deze temperaturen en lichte dagen kunnen inderdaad echt wat doen voor je humeur en energielevel ?

 4. Ilona Wielinga 23 juni 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje weer. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik eindelijk antidepressiva heb gevonden die aanslaan, dat ik nu heerlijk in Oostenrijk zit en voor alle lieve vrienden en familie die me zijn blijven steunen

  • Romy 24 juni 2019 op 11:27 am - Beantwoord

   Wat geweldig om te horen dat je medicatie goed aanslaat! Echt heel fijn nieuws! Ook je andere twee dingen om dankbaar voor te zijn, zijn heel mooi. Zo waardevol dat er mensen zijn die je juist nu steunen ?

 5. Darina 23 juni 2019 op 8:43 am - Beantwoord

  Heel mooi….zo fijn dat je je thuis voelt in je nieuwe huisje en de fijne mensen om je heen. Zo belangrijk!
  Ik ben dankbaar voor de lieve mensen om mij heen, de fijne baan die ik heb kunnen bemachtigen, de mogelijkheid om een dag minder te werken zodat ik die dag aan mijn hobby schrijven kan besteden…

  • Romy 24 juni 2019 op 11:29 am - Beantwoord

   Wat een prachtig lijstje! En heel mooi dat je de combinatie hebt van werken en schrijven!

 6. Audrey 23 juni 2019 op 9:43 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik ben met heel veel dingen blij. Mijn hond, alle leuke mensen om me heen, geboren zijn in Nederland en met mijn vriend en het spontane luxe ontbijtje dat hij vanmorgen voor me maakte 🙂

  • Romy 24 juni 2019 op 6:49 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dingen om dankbaar voor te zijn. En hoe lief dat je vriend je met een spontaan ontbijtje heeft verwend!

 7. Anna 23 juni 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooi lijstje Romy! Ik ben toevallig vandaag een dankbaarheids dagboekje begonnen! Super waardevol en helpt echt voor een positieve mindset! Liefs!

  • Romy 24 juni 2019 op 6:50 pm - Beantwoord

   Wat een mooi idee, zeg, zo’n dagboekje! Ik kan me voorstellen dat dat helpt om nog meer structureel stil te staan bij waar je dankbaar voor bent.

 8. Nikita 23 juni 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Ik herken wel dat je zegt dat je zo blij bent zo snel een lijstje te kunnen samenstellen. Zelf deel ik regelmatig ook zo’n lijstje op mijn blog en als ik dan tijdens het ‘brainstormen’ of oplijsten in Google Keep begin te bedenken wat me gelukkig maakte dan komt het ene na het andere in me op. Soms gaat het zo’n vaart dat ik meteen stof heb voor een tweede lijstje. Ik schrijf dan gewoon twee van die artikels na elkaar en dan voel ik me altijd extreem dankbaar. Een paar dingen waar ik altijd dankbaar voor ben zijn al die lieve mensen om me heen. De afgelopen tijd is niet makkelijk geweest en toch heb ik altijd mensen om me heen gehad die er voor me waren. Die me steunden, die me hielpen en waar ik bij terecht kon (en nog steeds kan) als ik een probleem heb. Ook als ik een geweldig goed verhaal heb dan kan ik het ook altijd vertellen en kunnen we met zijn allen goed lachen. En dat maakt mij blij. Ook iets waar ik dankbaar voor ben, is dat ik ondanks dat ik afgestudeerd ben en nu mijn eigen weg moet gaan, ik nog altijd eens raad kan gaan vragen bij mijn vertrouwenspersoon van de afgelopen drie jaar. Ik krijg ook altijd effectief goede raad en iets waar ik mee verder kan. Dat is niet vanzelfsprekend, want vaak stopt het als iemand afgestudeerd is. Ik ben er dan ook geweldig dankbaar voor dat ik nog steeds eventjes raad kan gaan vragen, en ik ben ook altijd dankbaar als ik die raad ook krijg.

  • Romy 24 juni 2019 op 6:54 pm - Beantwoord

   Wat heb je dat ontzettend mooi verwoord! Prachtig dat je juist nu mensen om je heen hebt die er voor je zijn. Dat is ontzettend belangrijk en waardevol. Heel mooi dat je daar ook zo bij stilstaat en zo dankbaar voor bent <3

 9. Anouk 23 juni 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  Ik was de afgelopen tijd heel dankbaar voor mijn vriend die super geduldig mij door al mijn angst en paniek heeft geholpen (want tentamen, verslag en presentatie en pms in een week)! Wat een fijne lijst heb je gemaakt, zo leuk om te lezen dag je zoveel hebt in dankbaar voor te zijn

  • Romy 24 juni 2019 op 6:55 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je vriend je juist vorige week zo geduldig heeft geholpen. Heel mooi dat je zo veel aan hem hebt gehad! <3 Hopelijk voel je je inmiddels weer wat beter.

 10. Barbera 23 juni 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Ik ben dankbaar dat wij zo’n lieve, wijze dochter hebben en ook nog twee fijne zoons. En natuurlijk Paco en Lily die de groeten willen doen aan Pippa!

  • Romy 24 juni 2019 op 6:56 pm - Beantwoord

   Onwijs lief, je reactie! Dankjewel! Ben blij met jou! <3

 11. Amy 23 juni 2019 op 4:29 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig lijstje Romy, zo mooi dat je het geluk ziet in kleine en grote dingen. En wat een lief berichtje van je moeder hier in de reacties.. fijn om die veilige thuisbasis te hebben! Mijn dankbaarheid en geluk zit op dit moment in grote dingen, zoals mijn verloving, maar ook in kleine dingen: schone was, het zonnetje buiten, de eerste aardbeien die uitkomen in de tuin en het vooruitzicht van hiken in Noord-Zweden binnenkort.

  • Romy 24 juni 2019 op 6:57 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig lijstje en heel mooi dat je zowel voor de kleine als de grote dingen dankbaar kunt zijn. Zo mooi dat jullie verloofd zijn! Maar een vakantie in Noord-Zweden klinkt ook zeker niet verkeerd.

 12. Zo simpel is dan geluk 23 juni 2019 op 4:59 pm - Beantwoord

  Heel veel moois om dankbaar voor te zijn. Ik vind dat altijd zo mooi om te lezen. Je eerste punt raakt me trouwens wel, want zoiets is niet vanzelfsprekend. Als ik op vier hoog komt te wonen zal mijn vader nooit mijn huisje kunnen zien, omdat hij de trappen niet op kan. Echt mooi dat je ook bij dit soort dingen stil staat die vanzelfsprekend lijken, maar dat niet zijn.

  • Romy 24 juni 2019 op 7:01 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je vader je huisje niet kan komen bekijken als je niet op de begane grond woont. Mijn opa is helaas ook slecht ter been en heeft het om die reden met alleen foto’s van mijn huis moeten doen. Juist daarom ben ik zo dankbaar dat mijn oma wel kon langskomen. Dat is zeker niet vanzelfsprekend.

 13. Meaghan 24 juni 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst zeg! Zo tof dat je oma jouw appartement heeft gezien, ondanks de vele verdiepingen. Lijkt mij echt leuk om zoiets met je grootouders te delen! En gefeliciteerd met de verlenging van je contract! 🙂 Super!
  Ik ben dankbaar voor gisteren. Ik had namelijk een heerlijke dag op het strand samen met mijn vriend. We hebben gelachen, goede gesprekken gevoerd, genoten van de rust (we zaten wat meer afgelegen) en een beetje mensen gekeken. Heerlijk is dat! En ik ben natuurlijk dankbaar voor het mooie weer!

  • Romy 24 juni 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! En wat heerlijk dat je gisteren zo’n geslaagde dag had. Juist zo’n dag van rust, goede gesprekken en lachbuien laten je zien hoe mooi het leven kan zijn. Zeker in combinatie met mooi weer 😉

 14. Saskia 24 juni 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer, zo fijn om even stil te staan bij de grote en kleine geluksmomentjes. Er komt aanstaande week ook een geluksmomenten artikel online. Mijn geluksmoment van afgelopen tijd? Toen ik in het ziekenhuis hoorde dat alles goed was met baby peanut. Was toch wel eventjes schrikken en is erg fijn om de bevestiging te horen. Daarbij was ik erg blij met gisteren: heerlijk gebageld met een lief vriendinnetje, bijgekletst en geshopt. Dingen die nu niet meer vanzelfsprekend zijn zo met het energielevel door mijn zwangerschap. Zal mijn laatste uitje zijn nu zo met mijn zwangerschap en heb er dus extra van genoten!

  • Romy 24 juni 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Mooi dat je gisteren heel bewust kon genieten van het moment met je vriendin samen! En inderdaad een heel fijne opluchting dat alles met de kleine goed bleek te zijn. Dat is toch wel even iets om van te schrikken en dan is de bevestiging wel zo fijn <3

 15. Lilian 24 juni 2019 op 10:57 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooi lijstje. Wat fijn. Ik was afgelopen dagen erg dankbaar voor m’n gezin, onze nieuwe hangmat, een leuke fietstocht. de mooie omgeving…

  • Romy 24 juni 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

   Een prachtig lijstje om dankbaar voor te zijn! Zoiets als een fietstocht is inderdaad ook al heerlijk om van te genieten, zeker met dit weer 🙂

 16. Claire 24 juni 2019 op 3:25 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooi lijstje! Gefeliciteerd met je contractverlenging, wat super fijn! En ik vind het zo knap dat jij het bloggen, freelancewerk én werken in loondienst kan combineren <3 Topper!

  • Romy 24 juni 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Ah wat lief! Dankjewel! <3 Maareh, jij bent ook een topper! Vind het zó leuk dat je het bloggen weer oppakt. En je bent supergoed bezig met de self care journal! 🙂

Recente blogs

Onze trapkast op maat van Mublio (in een pastelkleurige gang)

9 april 2024|Interieur|

Toen we dit huis kochten, was onze gang niet bepaald het pareltje van het huis. Het was een witte bedoeling met een oude radiator langs de kant, een stukje schrootjesplafond en aan één kant zelfs oud behang waar overheen geschilderd was. Wat een verbetering was het al toen alle muren van fris stukwerk en vrolijke pasteltinten waren voorzien. Maar de allergrootste verandering kwam daarna pas. "Gaan jullie nog iets doen met die loze ruimte onder de trap?", vroeg een vriendin me. Ik had er nooit bij stilgestaan dat je daar meer mee kunt dan een kapstok ophangen. Dat was totdat zij me wees op de mogelijkheid om een trapkast op maat te maken. Mublio maakte en monteerde hem in een maar een paar uur. Het resultaat? Een vrolijke "Milkbreak-gang" waar we zielsgelukkig mee zijn!

Vegan zoete-aardappelsalade met kikkererwten & sesamdressing

19 juli 2022|Recepten|

Op zomerse dagen kook ik vooral lekker makkelijk. Niet te veel poespas met stomend hete maaltijd graag! Ook sta ik liever niet vijftig minuten in een pan om te roeren. Daarom heb ik de salades helemaal ontdekt. Wel op mijn eigen manier, dus met weinig sla en vooral veel lekkere groenten, peulvruchten en een giga-lepel met dressing. Met alleen blaadjes sla als brandstof blijf ik niet rechtovereind staan. Als jij ook graag iets vullends en toch gezonds en fris en op tafel zet, dan is deze zoete-aardappelsalade een aanrader. Een kleurrijke bowl vol heerlijke dingen die je allemaal in de oven bereidt. Lekker makkelijk!

Duurzamer leven | Wat doe ik al en wat wil ik gaan doen?

25 april 2019|Groen doen|

Er was een tijd waarin duurzaam leven nog geassocieerd werd met geitenwollen sokken. Gelukkig hebben we dat imago inmiddels ver achter ons gelaten. Ik word er maar wat blij van dat mensen steeds bewuster kijken hoe we samen kunnen zorgen voor een betere wereld. Ook ik vind het belangrijk om tips voor duurzamer leven op te volgen. Als kersverse huiseigenaar met een eigen mini-huishouden wil ik me daar nóg meer in verdiepen. Tijd om de balans op te maken! Wat doe ik al aan duurzamer leven? En welke kleine extra stappen kan ik nog zetten?