cadeautjes 1

De cadeautjes van het leven | 25 voorbeelden

 • 26 juli 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: Positiviteit
cadeaus van het leven

“Pff, wat een hitte!”, “Was het maar weer winter!” en “Echt niet te doen, dit!”. De extreme warmte van de afgelopen dagen heeft al tot de nodige frustraties en klaagpartijen geleid. Geloof me: toen mijn straat gisteren even een stroomstoring had, zat ik ook niet vrolijk lachend de laatste minuten stroom van mijn laptop te verbruiken. Daarom vond ik het tijd om er wat positiviteit tegenaan te gooien. Gewoon omdat er soms zomaar opeens dingen gebeuren die wél heel leuk zijn. Dingen die toevallig heel goed uitpakken of je totaal verrassen. De kleine cadeautjes van het leven dus. Dit zijn daar 25 voorbeelden van.

 1. Als je ergens voor je uit staart en plotseling een bekende op je schouder voelt tikken. “Hé, jij ook hier?!”. Dat maakt zelfs wachten op de bus nog gezellig.
 2. Als je net op het juiste moment in de juiste winkel bent om dat laatste mooie kledingstuk in jouw maat mee naar huis te nemen.
 3. Als je het allerlaatste parkeerplekje weet te pakken of als er net een auto voor je neus wegrijdt wanneer jij uit man en macht een plekje probeert te vinden.
 4. Als het stoplicht precies op groen springt op het moment dat jij komt aanrijden.
 5. Als je favoriete etenswaren opeens in de aanbieding blijken te zijn. Kun je er mooi twee stuks van in je mandje gooien!
 6. Als een vriendin je spontaan opbelt op het moment dat jij nogal om een praatje verlegen zit.
 7. Als iemand anders een afspraak afzegt waar jij eigenlijk als een berg tegen opzag. Oftewel, meer tijd voor jezelf!
 8. Als je favoriete nummer op de (auto)radio is, net op het moment dat jij gaat rijden.
 9. Als er aan jouw felbegeerde aankoop opeens een kortingskaartje met een saleprijs hangt.
 10. Als een jurk er alleen nog een maat te groot is en die maat te groot toch precies als jouw maat blijkt te vallen.
 11. Als je op een plek waar je niemand kent in gesprek raakt met iemand met wie het geweldig goed klikt.
 12. Als een onbekende je een volledig spontaan compliment geeft over je outfit of uitstraling.
 13. Als je op straat getuige bent van een wel heel grappig tafereel, dat je een flinke lachbui bezorgt.
 14. Als er precies een mooie vlinder op een bloem komt zitten wanneer jij die bloem fotografeert.
 15. Als je een blauwe envelop ontvangt en daar een keer geen rekening uit tevoorschijn haalt, maar juist een goed-nieuws-brief over extra geld op je rekening.
 16. Als je iets terugvindt waarvan je al lange tijd was vergeten dat je het had.
 17. Als je favoriete film op tv wordt uitgezonden op een avond waarop jij nog helemaal niets gepland had.
 18. Als het precies begint te regenen op het moment dat jij veilig en wel binnen bent en de deur niet meer uit hoeft.
 19. Als je wind in de rug hebt tijdens je fietstocht naar huis na een pittige werkdag.
 20. Als je bus 5 minuten te vroeg vertrekt én aankomt (natuurlijk alleen als jij ook al 5 minuten te vroeg op die bus stond te wachten).
 21. Als je haar na het wakker worden een keer direct niets-meer-aan-doen-perfect zit.
 22. Als je kat naast je komt zitten op het moment dat jij wel wat extra knuffels en aandacht kunt gebruiken.
 23. Als je een stukje taart of een cappuccino bestelt en specifiek jouw portie uit de kluiten gewassen groot blijkt te zijn.
 24. Als je telefoonbatterij op is en iemand anders zowaar een oplader bij zich heeft.
 25. Als je denkt iets kwijt te zijn, maar een eerlijke vinder er net op dat moment mee komt aanzetten.

Voor al die dingen geldt: het had waarschijnlijk zo moeten zijn. Soms is het leven je goed gezind en komen de mooiste dingen plotseling, zomaar en opeens op je pad. Zolang je er maar oog voor hebt en erin blijft geloven, weet het leven je soms mooi te verrassen met zijn cadeautjes.

Wat is de laatste keer dat iets bij jou toevallig heel mooi uitpakte.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sarah 26 juli 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Puntje 22. Daar dacht ik toevallig meteen aan toen ik dit lijstje begon te lezen. Ik kan echt zo blij worden van onze kat die soms exact op het goede moment kan komen knuffelen. Alsof ze weet wanneer ik het nodig heb. Zo lief!

  • Romy 26 juli 2019 op 9:00 am - Beantwoord

   Wat zijn katten toch lieve beesten! Soms lijken ze inderdaad heel goed aan te voelen wat je op dat moment nodig hebt. Echt heel schattig!

 2. Naomi 26 juli 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Oeh, ja, vooral dat parkeerplekje waar je nog net even in kunt steken vind ik altijd een héél fijn cadeautje! Grappig trouwens, want nummer één is bij mij juist (meestal) een frustratie, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor anderen een cadeau kan zijn.

  • Romy 26 juli 2019 op 9:02 am - Beantwoord

   Er gaat niets boven onverwachte parkeerplekjes die speciaal voor jou vrij lijken te zijn! Ik snap trouwens wel dat bekenden tegenkomen soms ook juist frustrerend kan zijn. Er zijn ook wel dagen waarop ik vooral gewoon even alleen in de bus wil zitten. En bij mij is het vaak een ander verhaal met semi-bekenden bij wie ik net niet weet of het iemand is naast wie ik moet gaan zitten of dat we nog niet dat type band hebben, haha.

 3. Darina 26 juli 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Vorige week wilde ik vlinders fotograferen en toen kwam er precies eentje voor mij poseren. Geweldig!

  • Romy 26 juli 2019 op 9:02 am - Beantwoord

   Wat mooi zeg! Echt alsof het zo had moeten zijn 🙂

 4. Audrey 26 juli 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Ik ga voor die perfecte parkeerplaats die vrij is, speciaal voor mij. Ik ben niet goed in fileparkeren, dus als er dan een parkeervak is waar een oprit voor is (waardoor ik altijd makkelijk weg kan) ben ik heeeeel happy!

  • Romy 26 juli 2019 op 9:03 am - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me hélemaal voorstellen. Het is heerlijk als het je met parkeren makkelijk wordt gemaakt 🙂

 5. Giovanna Jansen 26 juli 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een positieve en inspirerende blog! Mooie dingen om bij stil te staan als het té heet is of dingen net even tegen zitten.

  • Romy 26 juli 2019 op 9:04 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het zelf ook heerlijk om dit positieve lijstje op te stellen.

 6. Ilona Wielinga 26 juli 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Ik krijg het altijd voor elkaar dat het begint te regenen net als ik buiten ben, en ik heb ook zo’n beetje altijd tegenwind. Maar heel erg vind ik dat niet, en ik kan gelukkig ook prima genieten van de dingen die wel meezitten. Dit is ook weer zo’n heerlijk lijstje wat me daar even bij stil laat staan.

  • Nicky Van Malderen 26 juli 2019 op 2:32 pm - Beantwoord

   Ik ben al op een gezegende leeftijd = 69 jaar maar ik vind het zo leuk om je blog te lezen. Je positieve ingesteldheid vind ik tof en alle mogelijkheden die je benut voor je professionele loopbaan echt top. Nog veel succes in alles wat je doet.

   • Romy 27 juli 2019 op 1:16 pm - Beantwoord

    Wat een ontzettend lieve reactie! Dat waardeer ik enorm. Dank u wel! En ontzettend leuk dat u mijn blog leest ?

  • Romy 27 juli 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Soms lijkt het juist alsof alles tegenzit ? Juist daarom probeer ik wat meer aandacht te hebben voor de mooie dingen die, soms zonder dat je het doorhebt, eigenlijk heel fijn hebben uitgepakt ?

 7. Meaghan 26 juli 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Heerlijk positief lijstje! Heel inspirerend ook om bij zulke kleine momenten meer stil te staan! Het zijn kleine dingen, maar dat kan al zo’n positieve impact hebben op je dag of je week. Thanks voor de eyeopener!

  • Romy 27 juli 2019 op 1:05 pm - Beantwoord

   Precies! Vaak zijn het eigenlijk de kleine dingen die echt je dag kunnen maken, zolang je er maar bewust bij stilstaat ?

 8. Simone 26 juli 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Ik besefte me dat ik van het puntje over etenswaren in de aanbieding eigenlijk ook extreem blij kan worden haha. Inslaan!

 9. Iris - Thebeautymagazine.nl 26 juli 2019 op 10:59 am - Beantwoord

  Ja allemaal leuke cadeautjes! Daar wordt je echt blij van. Ik heb het ook vooral als ik weer iets terug vind dat ik kwijt was.

 10. Evelyne 26 juli 2019 op 11:44 pm - Beantwoord

  Mooi inspirerend artikel! Vandaag nog gebeurde zoiets. Ik was er blijkbaar niet met mijn hoofd bij vandaag. Ik kwam thuis van mijn eerste shift en wou naar mijn gsm grijpen die niet in mijn broekzak bleek te zitten. Ik keerde mijn tas om en ging mijn auto checken. Niets. Paniek. Even denken? Wat heb ik gedaan? Uitchecken op het werk, kleedkamer in, gsm uit broekzak, kleren omwisselen, gsm terug in de hand, kast dicht. Ach, hij zal nog in mijn kastje liggen. Twee minuten later word mijn mama gebeld. Iemand op het werk bleek mijn gsm te hebben. Hij lag op de grond, wellicht doordat ik mijn veters nog aan het dichtknopen was. Al een geluk dat mijn collega zo lief en eerlijk was!

  • Romy 27 juli 2019 op 4:40 pm - Beantwoord

   Wat een opluchting zeg! Echt heel fijn inderdaad dat er nog zulke vriendelijke mensen bestaan, waardoor je nu je telefoon terug hebt.

 11. Zo simpel is dan geluk 27 juli 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  De mooie kleine geluksmomenten! 🙂

 12. Irene 27 juli 2019 op 10:42 am - Beantwoord

  Zo’n fijn lijstje met leuke cadeautjes! ^^ Ik geniet ook altijd extra hard van die kleine dingetjes. Dat je haar meteen goed zit als je uit bed stapt vind ik zelf echt super leuk, alleen gebeurt het hier amper. Haha :p Net zoals in de auto zitten en dan alleen maar super goeie liedjes horen én elke keer groen licht hebben aan een kruispunt. Oh en wat ik zelf ook super tof vind: als je aan iets zit te denken en iemand dan exact datgene zegt. Of dat je met iemand over een bepaald onderwerp aan het praten bent en je er exact hetzelfde over denkt.
  Misschien maak ik binnenkort ook eens zo’n lijstje!

  • Romy 27 juli 2019 op 4:45 pm - Beantwoord

   Haha, echt vaak komen de good hair days bij mij helaas ook niet voor ?
   Jij noemt ook fijne dingen op trouwens. En superleuk als je ook zo’n lijstje gaat opstellen! Ik merkte dat ik alleen al vrolijk werd van het opstellen ervan.

 13. Anouk 27 juli 2019 op 2:14 pm - Beantwoord

  Het laatste wat bij mij toevallig heel goed uitpakte is een beetje bizar. We hebben namelijk drie dagen gratis op een camping gestaan (in frankrijk), er kwam maar geen beheerder en ook geen telefoonnummer of brievenbus om in te betalen te bekennen. We hoorden via een buurman dat de gemeente niemand had om de camping te beheren maar dat ze hem open lieten omdat de toeristen zo goed zijn voor het dorp, een hele fijne meevaller! Echt een cadeautje.

  • Romy 27 juli 2019 op 4:46 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is zeker een leuk cadeautje! Wat een mooie meevaller, zeg ?

 14. Saskia 28 juli 2019 op 8:49 pm - Beantwoord

  Zeker een super fijn lijstje met prachtige cadeautjes van het leven<3 Dat soort dingen zijn altijd dierbaar en mooi om bij stil te staan.

 15. Nikita 4 augustus 2019 op 6:31 pm - Beantwoord

  Vorige week was het net begonnen met regenen toen ik een voet uit de deur zette. Helaas, maar hoort erbij. Zeker als je moet gaan werken. En ik kwam aan de halte en de bus bleef net vijf minuten te vroeg te zijn, waardoor ik meteen in de bus kon. Waardoor ik dus ook niet in de regen moest staan. Maar er zijn elke dag zulke momentjes, daar geloof ik in. Je moet ze alleen weten te spotten. Ik probeer dagelijks dankbaar te zijn voor de dingen die ik meemaak, krijg of die gebeuren. Omdat er zoveel mensen zijn die het met minder moeten doen. Bij een stroompanne word ik ook niet zo vrolijk. Maar ik bedenk mezelf dan vaak dat ik blij mag zijn dat we in een huis wonen met stroom en licht. Er zijn zoveel mensen die dat niet kunnen zeggen. Bij iedere frustratie denk ik wel eens zoiets. Eigenlijk zijn dit ook gewoon de firstworldproblems die jij zo graag benoemt. Het leven zit vol cadeautjes, maar je moet ze durven ontdekken, zoeken en vooral openmaken 🙂

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Precies het momentje met de bus dat je beschrijft, is inderdaad zo’n cadeautje van het leven. Alsof het zo had moeten zijn! Heel mooi gezegd ook. Er is inderdaad elke dag wel een cadeautje in het leven te ontdekken, en vaak ontdek je die cadeautjes vooral door bewust stil te staan bij wat zo gewoon lijkt, maar dat eigenlijk niet is. Dankbaarheid is een groot goed 🙂

Recente blogs

High-end wish list | 9 producten waar ik voor spaar

24 oktober 2019|Lifestyle|

Over het algemeen ben ik niet echt een luxepaard. Alhoewel ik wel standaard de "dure" pindakaas koop en een paar meubels heb die nogal aan de prijs waren, doe ik verder zelden aankopen die een aanslag op mijn spaarrekening zijn. Wel kan ik er echt van genieten om lange tijd te sparen voor iets moois met een flink prijskaartje. Als ik het dan eindelijk koop, voelt dat echt als een cadeautje. In deze high-end wishlist deel ik 9 wat duurdere aankopen die voor (misschien) ooit op mijn wensenlijstje staan. Zo high-end zijn ze overigens niet. Spoiler: een sportauto of supersonische televisie staat er niet tussen.

Over zwart-wit-denken en (vooral!) daarmee stoppen

12 juli 2019|Persoonlijke groei|

Het is zwart. Of wit. Maar alles ertussen? Dat bestaat niet. Of dat zien we niet. Of willen we niet zien? Dat is hoe zwart-wit-denken werkt. Het is vaak verleidelijk om te denken in twee uitersten met een duidelijke scheidslijn. Dat terwijl er tussen die twee uitersten een heel grijs gebied zit. Een gebied dat soms veel meer te bieden heeft dan je misschien wel denkt. Ik werd laatst aan het denken gezet over dit onderwerp en vond het mooi om mijn plotselinge hersenspinsels een plekje op mijn blog te geven. Over zwart-witdenken, daarmee stoppen en wat dat je kan bieden.

Zomaar wat geklets (+cijfertjes) over dit half jaar bloggen

30 juni 2017|Lifestyle|

In mijn gedachte hef ik nog een glas champagne op het nieuwe jaar. Toch is het eerste half jaar van 2017 inmiddels alweer voorbij. Dat betekent dat er ook alweer 6 maanden bloggen van dit jaar op zitten. Daarom besloot ik me eens te verdiepen in de cijfertjes van mijn blog. In dit artikel blik ik terug op de afgelopen 6 maanden op Vaker Vrolijk. Wat heeft het bloggen mij het afgelopen half jaar gebracht? Welke artikelen werden het beste gelezen? Waar komen mijn bezoekers vandaan? En wat zijn mijn blogplannen voor de komende tijd?