De grappigste zoektermen waarop mijn site is gevonden

24 aug 2019 | Lifestyle | 31 reacties

grappige zoekwoorden vaker vrolijk

Zo nu en dan duik ik graag in mijn blogstatistieken. Niet omdat ik mijn groei zo nodig nauwlettend in de gaten wil houden, maar vooral omdat ik gek ben op grappige feitjes. Bijvoorbeeld de zoektermen waarop mensen mijn blog weten te vinden. Want soms zoeken bezoekers toch wel heel bijzondere dingen die ze waarschijnlijk niet echt op mijn blog wisten te vinden. Ach, dan heb ik achter de schermen weer iets vermakelijks om terug te lezen. Dit zijn 15 bijzondere zoektermen waarop mijn blog – om een of andere reden – door mensen is gevonden.

 1. 32 jaar tijd voor mezelf. Nou, zó veel jaren tijd voor mezelf zou ik ook wel willen. Ik moet het toch echt doen met twee dagen weekend per week. Sorry, flauw.
 2. Twee meiden maken niet echt vrienden op het terras. Ah oké, dat is lastig.
 3. Een beetje gek. Oeps, ik ben inderdaad soms een beetje gek. Maar dat mijn blog zelfs verschijnt als je die zoekterm intypt…
 4. Hoe bewaar je kamerplanten goed die je over 1 week cadeau gaat geven. Ehm, ik vrees dat ik daar niet helemaal de juiste bron voor ben met mijn gebrek aan plantenkennis. Ik ben al trots dat ik mijn mini-plantenfamilie enigzins levend houd.
 5. Iets leuks om te doen met je hippe oma. Ik heb geen idee of mijn oma onder de categorie ‘hip’ valt, maar dit zijn in ieder geval 25 ideeën voor dingen om met je oma te doen. Moet je zelf maar kijken wat hip genoeg is.
 6. Leuke dingen om te bakken met je bestie. Ehm, één advies: klik snel mijn site weg en surf ergens anders naartoe. Veel verder dan een appeltaart of kwarktaart bakken aan de hand van de beschrijving op de verpakking kom ik op eigen kracht niet.
 7. Mijn bier kleinschalig verkopen. Ah, je zocht vast mijn artikel met ‘Hoe verkoop je bier?’-tips. Daar weet ik natuurlijk alles van als persoon die nooit bier drinkt, nog nooit een winkel heeft gehad en ook geen plannen in die richting heeft. Sorry!
 8. Mijn collega is iets leuker dan de bedoeling is. Dat klinkt eigenlijk als een best leuke situatie, toch?! Liever collega’s die leuker zijn dan de bedoeling is dan collega’s die tegenvallen in vergelijking met wat je dacht.
 9. Podcast over kinderen krijgen. Ha, ik vrees dat je beter ergens anders een kijkje kunt nemen dan op deze blog van mij als 26-jarige zonder bevallingsverhalen met als enige opvoedervaring een paar keer oppassen op mijn nichtjes. Maar wie weet kun je over heel wat jaren nog eens terugkomen en heb je dan wél succes op mijn blog met deze zoekterm.
 10. Vaker Vrolijk terug. Was ik weg dan?
 11. Vol rood haar. Eh, als je daar tips voor hebt gevonden, laat je ze dan ook aan mij weten? Met mijn nogal fijne rode haar zit ik ook al jaren om dat soort tips te springen.
 12. Wat voel je als je vrolijk bent. Dit vond ik wel een mooie zoekterm om op gevonden te worden. Voor vrolijkheid zit je op mijn blog hopelijk goed. Om antwoord te geven op de vraag (of beter: zoekterm): ik voel bij vrolijkheid eindeloos veel enthousiasme waardoor ik wel onafgebroken kan blijven kletsen. Ondertussen prijken op mijn gezicht een permanente glimlach en pretoogjes – blijheid kan ik nooit zo goed verstoppen. Mooier dan dat wordt het niet!
 13. Welke leuke dingen kun je doen als je 70 bent. Ha, ik zal het eens aan mijn oma vragen. Maar hopelijk zijn dan nog steeds een heleboel dingen van mijn lijstje met leuke dingen om alleen te doen haalbaar. Paragliden, bungeejumpen en andere gevaarlijke taferelen zijn op mijn leuke-dingen-lijstjes namelijk niet te vinden. En eerlijk is eerlijk, een aantal van mijn favoriete bezigheden vindt mijn oma van 70+ ook nog leuk.
 14. Vaker Vrolijk piercing. Oh, je was nieuwsgierig naar foto’s van mijn verstopte tongpiercing of andere ringetjes op gekke plekken?! Ik vrees dat je dan lang kunt zoeken, want piercings heb ik niet.
 15. Wanneer zeg je dat de tijd vliegt. Tja, eigenlijk kan ik dat elke dag wel zeggen. Ik geloof dat ik al heel wat maandoverzichten met die zin ben begonnen. Dat blijkt maar weer, want mijn blog wordt er dus zelfs op gevonden.

Nu ben ik wel benieuwd: wat was jouw laatste zoekopdracht (via Google)?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

31 Reacties

 1. Ilona Wielinga

  Altijd leuk dit soort lijstjes. Toch grappig om te zien met wat voor zoektermen mensen uitkomen op je blog.

  Antwoord
 2. Darina

  Leuk om te lezen via welke zoektermen men op je blog beland.

  Antwoord
 3. Geke

  Haha, wat een wonderlijk lijstje :) Wellicht zijn de zoekers toch nog blijven hangen op je blog want er is genoeg leuks en interessants te lezen zelfs al vinden ze niet direct waar ze op zoek naar waren.

  Ik heb gisteren gezocht via Google of je bij bepaalde hotels glutenvrij kan eten.

  Antwoord
  • Romy

   Slim om daar even op te googelen! Hopelijk heb je een paar goede hotelopties kunnen vinden.
   Ik hoop dat de mensen die deze zoektermen gebruikten toch nog iets op mijn site konden vinden wat wel in hun straatje paste ;)

   Antwoord
 4. Audrey

  Die zoektermen blijven een bron van vermaak inderdaad! Jij hebt er wel een paar heeeeel vreemde tussen zitten ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, echt hè?! Ik moest ook een paar keer hard lachen bij het ontdekken van de zoektermen.

   Antwoord
 5. Naomi

  Supergrappig! Vooral de kamerplanten. Je wordt nog eens een plantengoeroe in blogland;). En wat ik het laatst heb opgezocht op Google is volgens mij waar ik gisterenavond kon parkeren. Niet heel boeiend dus.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dan mag ik mijn plantenskills nog wel flink ontwikkelen de komende tijd! Vond het toch wel grappig dat ik blijkbaar op plantendingen kan worden gevonden ;)

   Antwoord
 6. Iris - Thebeautymagazine.nl

  Hahaha, wat grappig! Helemaal “Vaker Vrolijk terug. Was ik weg dan?”, Ik lig in een deuk! Welke plugin gebruik je hier eigenlijk voor?

  Antwoord
  • Romy

   Ik gebruik hiervoor Google Search Console. Dat is geen plug-in, maar een soort verlengde van Google Analytics. Werkt heel makkelijk als je het eenmaal hebt geïnstalleerd met een HTML-code. Je kunt er hier wat meer informatie over vinden als je dat leuk vindt: https://search.google.com/search-console/about?hl=nl

   Antwoord
 7. Mevrouw Marloes

  Haha, wat een leuk lijstje! Ik heb niet veel gekke zoektermen. Mensen komen vooral op mijn blog als ze willen weten wat verschillende manieren zijn om een klassenplattegrond te maken, haha. Die blogpost schreef ik volgens mij vorig jaar en levert mij nog steeds de meeste bezoekers op.

  Antwoord
  • Romy

   Toch leuk hoe een oude blogpost je soms nog steeds veel bezoekers kan opleveren. Soms zijn dat dan ook echt de blogposts waarbij je dat zelf misschien het minst verwacht van tevoren ;)

   Antwoord
 8. Anouk

  Oh wat hilarisch is dit zeg! Mijn laatste zoektocht was naar een slaapzak, niet heel spannend haha.

  Antwoord
 9. Saskia

  Haha ja sommige zoekopdrachten zijn om te gillen. Zo leuk te zien hoe mensen op van alles komen. Ik zal weer eens een kijkje nemen bij mijn zoekresultaten, ben nu wel nieuwsgierig geworden ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Het blijft toch fascinerend om zo nu en dan een kijkje te nemen in je zoektermen ;)

   Antwoord
 10. Evelyne

  Haha, ik lag bijna plat toen ik dat artikel las. Ik moet ook maar eens dringend in mijn zoektermen gaan duiken, misschien kom ik dan ook wel zo’n grappige dingen te weten.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, het is ook echt een feestje om dit soort lijstjes met zoektermen samen te stellen. Ik ben benieuwd of er bij jou ook nog grappige zoektermen naar voren komen :)

   Antwoord
 11. Bettie

  Hahaaha te grappig dit! Maar hoe kom je van bier naar jou website? Best bijzonder

  Antwoord
 12. Karin

  Hahaha! Mooie zoektermen :D enneh puntje 8 klinkt als een verliefdheid op die te leuke collega. Nu ga ik me afvragen wat het verhaal daarachter is ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar. Het deed me denken aan de ‘Vraag raad’-achtige rubrieken die ik als tiener las in de meidenbladen ;)

   Antwoord
 13. Giovanna Jansen

  Haha geweldig!! Zo grappig dat je blog gevonden wordt met zoektermen die soms totaal niet op jouw blog van toepassing is. Geweldig leuk je commentaar ook op die dingen. :)

  Antwoord
 14. bychristiana

  Haha, bizar altijd he, die zoektermen, die wat het bier betreft is inderdaad wel heel opvallend. Ik kan me jou ook nog niet zo goed voorstellen met een biertje op een terras. Maar ja, met een vriendin erbij maak je ook geen vrienden he;-) ;-) Oke, flauw. Ik kijk ook af en toe even bij de zoektermen die voor mijn site gebruikt worden. Gekleurde buizen, bloot haarverf uitspoelen en oksel scrubben waren bijvoorbeeld zoektermen waardoor mensen bij mij terecht kwamen. HOE DAN?!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik vraag me ook af wanneer ik überhaupt het woord ‘bier’ op mijn blog heb genoemd behalve in dit artikel :P Ach, zo heb je nog eens wat te lachen als je je statistieken bekijkt!

   Antwoord
 15. Josephine

  Hahaha, wat weet je het toch weer leuk te verwoorden! Hoe mensen voor piercings en bier bij jou terecht komen?! Ik heb één artikel over korsetten (gewoon, Victoriaanse ondermode), dat qua zoektermen nog wel eens bezoekers oplevert die volgens mij een ander soort site zochten… Maar verdere rare uitschieters heb ik nog niet gehad.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, met woorden als ‘korsetten’ heb je inderdaad kans een bijzonder publiek aan te trekken. Maar wie weet konden juist die bezoekers nog iets van een daadwerkelijk informatieve blog over dat onderwerp opsteken ;)

   Antwoord
 16. Jessica J.

  Ik vind het echt bijzonder hoe ze door die bier-zoekopdracht op jouw site terechtkomen, haha! Google works in mysterious ways.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, echt hè?! Ik geloof dat ik het op mijn blog werkelijk nog nooit over bier heb gehad ;)

   Antwoord
 17. Nikita

  WordPress heeft ook een functie waar je de zoektermen van je blog op kan zien. Ik kan me wel vinden in ze allemaal, er zit niet echt iets geks tussen. Bij sommige vraag ik me wel af hoe Google jouw blog als resultaat gaf. Bier & piercings? Als er twee dingen zijn waar jij niet over schrijft zijn het wel die. Maar ik vond je reactie wel grappig. Vaker Vrolijk terug, was ik weg dan? Daarmee moest ik wel echt heel hard lachen

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest zelf ook wel lachen om ‘Vaker Vrolijk terug’. Ik ben toch wel benieuwd waar diegene het ‘terug’ vandaan haalde ;) En vooral bij bier en piercings vraag ik me zeker af wat die persoon dacht op mijn blog te vinden.

   Antwoord
 18. Lianne

  Haha, ik moest er wel om lachen. Echt idioot waar mensen allemaal op kunnen zoeken (en dan dat jou site ook nog blijkbaar bij de zoekresultaten staat)! Alhoewel menigeen website zich waarschijnlijk ook wel zijn ogen uitkijkt bij wat ik soms op Google intyp, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik zoek zelf ook weleens de meest bizarre dingen via Google op. Al zijn het maar huishoudelijke tips voor de meest onbenullige dingen ;) Maar het was wel grappig om het voor dit artikel vanaf de andere kant te bekijken en de meest bijzondere zoekwoorden voor mijn blog op te sporen. Vooral om die van de bierwinkel moest ik hard lachen. Hoe mijn blog daarop gevonden kan worden, ik heb geen idee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs