blij

De grappigste zoektermen waarop mijn site is gevonden

 • 24 augustus 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Zo nu en dan duik ik graag in mijn blogstatistieken. Niet omdat ik mijn groei zo nodig nauwlettend in de gaten wil houden, maar vooral omdat ik gek ben op grappige feitjes. Bijvoorbeeld de zoektermen waarop mensen mijn blog weten te vinden. Want soms zoeken bezoekers toch wel heel bijzondere dingen die ze waarschijnlijk niet echt op mijn blog wisten te vinden. Ach, dan heb ik achter de schermen weer iets vermakelijks om terug te lezen. Dit zijn 15 bijzondere zoektermen waarop mijn blog – om een of andere reden – door mensen is gevonden.

 1. 32 jaar tijd voor mezelf. Nou, zó veel jaren tijd voor mezelf zou ik ook wel willen. Ik moet het toch echt doen met twee dagen weekend per week. Sorry, flauw.
 2. Twee meiden maken niet echt vrienden op het terras. Ah oké, dat is lastig.
 3. Een beetje gek. Oeps, ik ben inderdaad soms een beetje gek. Maar dat mijn blog zelfs verschijnt als je die zoekterm intypt…
 4. Hoe bewaar je kamerplanten goed die je over 1 week cadeau gaat geven. Ehm, ik vrees dat ik daar niet helemaal de juiste bron voor ben met mijn gebrek aan plantenkennis. Ik ben al trots dat ik mijn mini-plantenfamilie enigzins levend houd.
 5. Iets leuks om te doen met je hippe oma. Ik heb geen idee of mijn oma onder de categorie ‘hip’ valt, maar dit zijn in ieder geval 25 ideeën voor dingen om met je oma te doen. Moet je zelf maar kijken wat hip genoeg is.
 6. Leuke dingen om te bakken met je bestie. Ehm, één advies: klik snel mijn site weg en surf ergens anders naartoe. Veel verder dan een appeltaart of kwarktaart bakken aan de hand van de beschrijving op de verpakking kom ik op eigen kracht niet.
 7. Mijn bier kleinschalig verkopen. Ah, je zocht vast mijn artikel met ‘Hoe verkoop je bier?’-tips. Daar weet ik natuurlijk alles van als persoon die nooit bier drinkt, nog nooit een winkel heeft gehad en ook geen plannen in die richting heeft. Sorry!
 8. Mijn collega is iets leuker dan de bedoeling is. Dat klinkt eigenlijk als een best leuke situatie, toch?! Liever collega’s die leuker zijn dan de bedoeling is dan collega’s die tegenvallen in vergelijking met wat je dacht.
 9. Podcast over kinderen krijgen. Ha, ik vrees dat je beter ergens anders een kijkje kunt nemen dan op deze blog van mij als 26-jarige zonder bevallingsverhalen met als enige opvoedervaring een paar keer oppassen op mijn nichtjes. Maar wie weet kun je over heel wat jaren nog eens terugkomen en heb je dan wél succes op mijn blog met deze zoekterm.
 10. Vaker Vrolijk terug. Was ik weg dan?
 11. Vol rood haar. Eh, als je daar tips voor hebt gevonden, laat je ze dan ook aan mij weten? Met mijn nogal fijne rode haar zit ik ook al jaren om dat soort tips te springen.
 12. Wat voel je als je vrolijk bent. Dit vond ik wel een mooie zoekterm om op gevonden te worden. Voor vrolijkheid zit je op mijn blog hopelijk goed. Om antwoord te geven op de vraag (of beter: zoekterm): ik voel bij vrolijkheid eindeloos veel enthousiasme waardoor ik wel onafgebroken kan blijven kletsen. Ondertussen prijken op mijn gezicht een permanente glimlach en pretoogjes – blijheid kan ik nooit zo goed verstoppen. Mooier dan dat wordt het niet!
 13. Welke leuke dingen kun je doen als je 70 bent. Ha, ik zal het eens aan mijn oma vragen. Maar hopelijk zijn dan nog steeds een heleboel dingen van mijn lijstje met leuke dingen om alleen te doen haalbaar. Paragliden, bungeejumpen en andere gevaarlijke taferelen zijn op mijn leuke-dingen-lijstjes namelijk niet te vinden. En eerlijk is eerlijk, een aantal van mijn favoriete bezigheden vindt mijn oma van 70+ ook nog leuk.
 14. Vaker Vrolijk piercing. Oh, je was nieuwsgierig naar foto’s van mijn verstopte tongpiercing of andere ringetjes op gekke plekken?! Ik vrees dat je dan lang kunt zoeken, want piercings heb ik niet.
 15. Wanneer zeg je dat de tijd vliegt. Tja, eigenlijk kan ik dat elke dag wel zeggen. Ik geloof dat ik al heel wat maandoverzichten met die zin ben begonnen. Dat blijkt maar weer, want mijn blog wordt er dus zelfs op gevonden.

Nu ben ik wel benieuwd: wat was jouw laatste zoekopdracht (via Google)?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Wielinga 24 augustus 2019 op 7:43 am - Beantwoord

  Altijd leuk dit soort lijstjes. Toch grappig om te zien met wat voor zoektermen mensen uitkomen op je blog.

 2. Darina 24 augustus 2019 op 8:48 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen via welke zoektermen men op je blog beland.

 3. Geke 24 augustus 2019 op 8:52 am - Beantwoord

  Haha, wat een wonderlijk lijstje 🙂 Wellicht zijn de zoekers toch nog blijven hangen op je blog want er is genoeg leuks en interessants te lezen zelfs al vinden ze niet direct waar ze op zoek naar waren.

  Ik heb gisteren gezocht via Google of je bij bepaalde hotels glutenvrij kan eten.

  • Romy 24 augustus 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Slim om daar even op te googelen! Hopelijk heb je een paar goede hotelopties kunnen vinden.
   Ik hoop dat de mensen die deze zoektermen gebruikten toch nog iets op mijn site konden vinden wat wel in hun straatje paste 😉

 4. Audrey 24 augustus 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Die zoektermen blijven een bron van vermaak inderdaad! Jij hebt er wel een paar heeeeel vreemde tussen zitten 😉

  • Romy 24 augustus 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik moest ook een paar keer hard lachen bij het ontdekken van de zoektermen.

 5. Naomi 24 augustus 2019 op 9:12 am - Beantwoord

  Supergrappig! Vooral de kamerplanten. Je wordt nog eens een plantengoeroe in blogland;). En wat ik het laatst heb opgezocht op Google is volgens mij waar ik gisterenavond kon parkeren. Niet heel boeiend dus.

  • Romy 24 augustus 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Haha, dan mag ik mijn plantenskills nog wel flink ontwikkelen de komende tijd! Vond het toch wel grappig dat ik blijkbaar op plantendingen kan worden gevonden 😉

 6. Iris - Thebeautymagazine.nl 24 augustus 2019 op 9:31 am - Beantwoord

  Hahaha, wat grappig! Helemaal “Vaker Vrolijk terug. Was ik weg dan?”, Ik lig in een deuk! Welke plugin gebruik je hier eigenlijk voor?

  • Romy 24 augustus 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Ik gebruik hiervoor Google Search Console. Dat is geen plug-in, maar een soort verlengde van Google Analytics. Werkt heel makkelijk als je het eenmaal hebt geïnstalleerd met een HTML-code. Je kunt er hier wat meer informatie over vinden als je dat leuk vindt: https://search.google.com/search-console/about?hl=nl

 7. Mevrouw Marloes 24 augustus 2019 op 12:59 pm - Beantwoord

  Haha, wat een leuk lijstje! Ik heb niet veel gekke zoektermen. Mensen komen vooral op mijn blog als ze willen weten wat verschillende manieren zijn om een klassenplattegrond te maken, haha. Die blogpost schreef ik volgens mij vorig jaar en levert mij nog steeds de meeste bezoekers op.

  • Romy 28 augustus 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Toch leuk hoe een oude blogpost je soms nog steeds veel bezoekers kan opleveren. Soms zijn dat dan ook echt de blogposts waarbij je dat zelf misschien het minst verwacht van tevoren 😉

 8. Anouk 24 augustus 2019 op 5:10 pm - Beantwoord

  Oh wat hilarisch is dit zeg! Mijn laatste zoektocht was naar een slaapzak, niet heel spannend haha.

 9. Saskia 24 augustus 2019 op 5:39 pm - Beantwoord

  Haha ja sommige zoekopdrachten zijn om te gillen. Zo leuk te zien hoe mensen op van alles komen. Ik zal weer eens een kijkje nemen bij mijn zoekresultaten, ben nu wel nieuwsgierig geworden 😉

  • Romy 28 augustus 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Leuk! Het blijft toch fascinerend om zo nu en dan een kijkje te nemen in je zoektermen 😉

 10. Evelyne 24 augustus 2019 op 11:34 pm - Beantwoord

  Haha, ik lag bijna plat toen ik dat artikel las. Ik moet ook maar eens dringend in mijn zoektermen gaan duiken, misschien kom ik dan ook wel zo’n grappige dingen te weten.

  • Romy 28 augustus 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Haha, het is ook echt een feestje om dit soort lijstjes met zoektermen samen te stellen. Ik ben benieuwd of er bij jou ook nog grappige zoektermen naar voren komen 🙂

 11. Bettie 25 augustus 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Hahaaha te grappig dit! Maar hoe kom je van bier naar jou website? Best bijzonder

 12. Karin 25 augustus 2019 op 11:59 am - Beantwoord

  Hahaha! Mooie zoektermen 😀 enneh puntje 8 klinkt als een verliefdheid op die te leuke collega. Nu ga ik me afvragen wat het verhaal daarachter is 😉

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Haha, daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar. Het deed me denken aan de ‘Vraag raad’-achtige rubrieken die ik als tiener las in de meidenbladen 😉

 13. Giovanna Jansen 25 augustus 2019 op 12:22 pm - Beantwoord

  Haha geweldig!! Zo grappig dat je blog gevonden wordt met zoektermen die soms totaal niet op jouw blog van toepassing is. Geweldig leuk je commentaar ook op die dingen. 🙂

 14. bychristiana 25 augustus 2019 op 4:01 pm - Beantwoord

  Haha, bizar altijd he, die zoektermen, die wat het bier betreft is inderdaad wel heel opvallend. Ik kan me jou ook nog niet zo goed voorstellen met een biertje op een terras. Maar ja, met een vriendin erbij maak je ook geen vrienden he;-) 😉 Oke, flauw. Ik kijk ook af en toe even bij de zoektermen die voor mijn site gebruikt worden. Gekleurde buizen, bloot haarverf uitspoelen en oksel scrubben waren bijvoorbeeld zoektermen waardoor mensen bij mij terecht kwamen. HOE DAN?!

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

   Haha, ik vraag me ook af wanneer ik überhaupt het woord ‘bier’ op mijn blog heb genoemd behalve in dit artikel 😛 Ach, zo heb je nog eens wat te lachen als je je statistieken bekijkt!

 15. Josephine 25 augustus 2019 op 6:48 pm - Beantwoord

  Hahaha, wat weet je het toch weer leuk te verwoorden! Hoe mensen voor piercings en bier bij jou terecht komen?! Ik heb één artikel over korsetten (gewoon, Victoriaanse ondermode), dat qua zoektermen nog wel eens bezoekers oplevert die volgens mij een ander soort site zochten… Maar verdere rare uitschieters heb ik nog niet gehad.

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:20 pm - Beantwoord

   Haha, met woorden als ‘korsetten’ heb je inderdaad kans een bijzonder publiek aan te trekken. Maar wie weet konden juist die bezoekers nog iets van een daadwerkelijk informatieve blog over dat onderwerp opsteken 😉

 16. Jessica J. 27 augustus 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Ik vind het echt bijzonder hoe ze door die bier-zoekopdracht op jouw site terechtkomen, haha! Google works in mysterious ways.

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik geloof dat ik het op mijn blog werkelijk nog nooit over bier heb gehad 😉

 17. Nikita 28 augustus 2019 op 10:10 am - Beantwoord

  WordPress heeft ook een functie waar je de zoektermen van je blog op kan zien. Ik kan me wel vinden in ze allemaal, er zit niet echt iets geks tussen. Bij sommige vraag ik me wel af hoe Google jouw blog als resultaat gaf. Bier & piercings? Als er twee dingen zijn waar jij niet over schrijft zijn het wel die. Maar ik vond je reactie wel grappig. Vaker Vrolijk terug, was ik weg dan? Daarmee moest ik wel echt heel hard lachen

  • Romy 30 augustus 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest zelf ook wel lachen om ‘Vaker Vrolijk terug’. Ik ben toch wel benieuwd waar diegene het ‘terug’ vandaan haalde 😉 En vooral bij bier en piercings vraag ik me zeker af wat die persoon dacht op mijn blog te vinden.

 18. Lianne 30 augustus 2019 op 2:21 pm - Beantwoord

  Haha, ik moest er wel om lachen. Echt idioot waar mensen allemaal op kunnen zoeken (en dan dat jou site ook nog blijkbaar bij de zoekresultaten staat)! Alhoewel menigeen website zich waarschijnlijk ook wel zijn ogen uitkijkt bij wat ik soms op Google intyp, haha!

  • Romy 31 augustus 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Haha, ik zoek zelf ook weleens de meest bizarre dingen via Google op. Al zijn het maar huishoudelijke tips voor de meest onbenullige dingen 😉 Maar het was wel grappig om het voor dit artikel vanaf de andere kant te bekijken en de meest bijzondere zoekwoorden voor mijn blog op te sporen. Vooral om die van de bierwinkel moest ik hard lachen. Hoe mijn blog daarop gevonden kan worden, ik heb geen idee!

Recente blogs

15 eigenschappen van vrouwen die ik wel/niet herken

12 januari 2017|Persoonlijk|

Toen ik nog een geheime obsessie had voor de opvoedtijdschriften van mijn moeder, kwam ik voor het eerst in aanraking met de term 'meisje-meisje'. Ik vind het eigenlijk maar een lastige term, want ik hield en houd nooit zo van mensen in hokjes indelen. Toch ben ik me in de loop der jaren steeds meer gaan beseffen dat het plakkertje 'meisje-meisje' misschien wel op mijn voorhoofd thuishoort. Nu ben ik inmiddels 23, dus meisje-meisje klinkt misschien wat jong. Laten we het er daarom op houden dat ik in sommige opzichten volgens de clichés een 'typische vrouw' ben. Daarom in dit artikel (met een flinke korrel zout!) 15 cliché-eigenschappen van vrouwen waarin ik me wel of juist niet herken.

Uit je hoofd komen | 9 tips waarmee mij dat wél lukt

21 juli 2019|Persoonlijke groei|

Als ik mijn hoofd niet af en toe een halt toe zou roepen, dan zou die grijze hersenpan van mij gerust de hele dag op volle toeren draaien. Stom ding! Ik ben zo iemand die het presteert om tijdens een mindfulnesscursus meer aan mijn boodschappenlijstje te denken dan aan mijn ademhaling. Lig ik in een ongemakkelijke yogapose? Grote kans dat ik in mijn hoofd al met mijn taken voor die middag bezig ben. Sufferd die ik ben! Ik heb het al vaker benoemd, maar uit je hoofd komen kan knap lastig zijn. Zeker als je van nature nogal een denker bent. Dit zijn 9 tips waarmee het zelfs mij lukt om mijn hoofd even op pauze te zetten. En dus misschien jou ook wel!

Kringloopvondsten #12: blauwe hakken, regenboogmok & zeurboek

21 april 2019|Lifestyle|

De kringloopwinkel is een van de plekken waar ik het liefste kom. Tegenwoordig overigens ook om regelmatig spullen in te leveren. Met verhuisspullen inpakken kom je nogal wat tegen! Maar stiekem kon ik natuurlijk ook niet met lege handen de kringloopwinkel weer verlaten. De afgelopen weken belandde er weer een bescheiden buit in mijn winkelmandje. Ik laat je mijn nieuwste kringloopaanwinsten zien. Met dit keer onder andere een wel heel fleurige beker, knalblauwe hakken en een topje dat perfect is voor Koningsdag.

Ga naar de bovenkant