lente in huis halen

De lente in huis halen (ja, nu al!) | 9 tips

 • 30 januari 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Interieur

“Laat die winter nog maar even duren”, is een uitspraak die je waarschijnlijk nooit uit mijn mond zal horen. Als lentemeisje heb ik ook hartje winter graag het voorjaar in mijn bol. Daarom doe ik er alles aan om de lente in huis te halen. Nu vind je in mijn huis het hele jaar door nogal wat kleur, maar tijdens deze grauwe winterdagen doe ik extra mijn best om er binnenshuis iets fleurigs van te maken. Ben jij ook wel toe aan wat kleur en vrolijkheid? Ik deel 9 simpele tips om in huis een beetje lente te creëren.

de lente in huis halen tips
de lente in huis halen

1. Zeg het met bloemen!

Een bosje bloemen in huis halen is natuurlijk dé manier om het voorjaar alvast op tafel te hebben staan. Ik heb meerdere mooie vazen, die het grootste deel van het jaar leeg staan. Zonde! De voorjaarskriebels in mijn hoofd vond ik een goede reden om daar verandering in te brengen. Daarom trakteerde ik mezelf op een flinke bos bloemen, waarmee ik twee vazen van een fleurige inhoud kon voorzien. Zeker omdat ik tegenwoordig veel thuiswerk, vind ik zo’n bosje bloemen op tafel een mooie traktatie voor mezelf. Aankleding van het thuiskantoor, noemen ze dat, toch?!

Wil je er zeker van zijn dat je altijd een mooie bos bloemen op tafel hebt staan? Dan vind ik Fleurop een leuke optie. Deze webshop doet namelijk aan bloemen bezorgen. Leuk om iemand mee te verrassen, maar minstens zo leuk om een “verrassing” voor jezelf uit te zoeken. Want waarom zou je jezelf niet zo nu en dan een cadeautje geven?! Het is al leuk als de postbode een bestelling bezorgt, maar het is nog leuker als hij met een bosje bloemen voor de deur staat. Ja, ook als je gewoon zelf de afzender daarvan bent.

de lente in huis halen narcisbollen

2. Zet voorjaarsbollen neer en laat je verrassen

Van iemand uit mijn ondernemersgroep kreeg ik dit mandje met bollen cadeau. Een leuke verrassing! Niet alleen nu, maar ook als de bollen straks echt uitkomen. Ik zie de laatste tijd al steeds meer bollen bij bloemisten staan en kan je zeker aanraden jezelf op zo’n mandje te trakteren. Ik vind het mandje op zich al heel vrolijk staan, maar als de narcissen en hyacinten straks in bloei staan, wordt het al helemaal een fleurig geheel. En je hebt er lekker lang plezier van!

3. Kies voor vrolijke woonaccessoires

Oké, wacht heel even voordat je nu direct naar Action rent om allerlei paashaasbeeldjes en eivormige kaarsen in te slaan. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: ga eens op zoek naar één of twee echt mooie items die bij jouw interieur en bij de lente passen. Bijvoorbeeld een opvallende vaas, een paar vrolijke bloempotten of kleurrijke mokken voor in de kast. Of kies voor een mooi schilderij aan de muur. Een simpele verandering, maar wel een verandering die een groots effect kan hebben.

» Lees ook dit artikel met meer tips voor kleur in je interieur.

4. Haal de voorjaarskleuren in huis

Nu is mijn huis het hele jaar door een nogal kleurrijk geheel, maar in de eerste maanden van het jaar doe ik daar graag een schepje bovenop. Extra leuk is het om te kijken tussen de spullen die je al hebt en een paar kleurrijke items een prominentere plek te geven. Zet een aantal winterse items terug in de kast en kijk of je nog mooie spullen hebt liggen die goed bij het voorjaar passen. Zo verwisselde ik een paar kussens op de bank en trakteerde ik een aantal kleurrijke vazen op een opvallendere plaats.

koken voor 1 persoon tips

5. Haal de bezem door je woning

De lente in huis halen betekent ook de boel lekker opfrissen. Noem het een voorjaarsschoonmaak of gewoon een frisse wind. Ik ben in ieder geval vast niet de enige die aan het begin van het jaar de kriebels krijgt om de bezem door het huis te halen. De laatste tijd heb ik allerlei dingen in huis een andere plek gegeven, ruimde ik mijn keuken flink op en heb ik een paar zakken met spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Door het jaar met een opgeruimd én opgefrist huis te starten, haal je ook al een beetje de lente in huis. En je maakt er de kringloopwinkel nog blij mee ook!

de lente in huis halen tips

6. Zet nieuwe foto’s neer in huis

Wie vind het nog meer leuk om zo nu en dan nieuwe foto’s een plekje in huis te geven? Vast wel meer mensen dan ik! Zeker als je van fotograferen houdt, heb je waarschijnlijk genoeg foto’s om je lijstjes regelmatig met iets nieuws te vullen. Door een aantal foto’s te vervangen door lenteachtige kiekjes, haal je meteen de lente in huis.

Zit je nog om foto’s verlegen? Maak dan eens buiten foto’s van de eerste sneeuwklokjes en de narcissen die op sommige plekken alweer boven de grond zichtbaar zijn. En zoek voor die foto’s een mooi plekje in huis. Laat ze desnoods afdrukken op canvas of op glas als een zelfgemaakt “schilderij”.

7. Voorzie de muur van een likje verf

Een muur een nieuwe kleur geven, klinkt misschien als een rotklus. Maar eigenlijk is het zo gepiept. Oké, misschien niet als je in een landhuis woont of eerst een berg troep moet opruimen voordat je aan de slag kunt gaan. Maar meestal kun je wel in een paar uur tijd je muur van een nieuw kleurtje voorzien. Een frisse kleur op de muur kan een wereld van verschil maken, terwijl je er niet meer dan een blik verf, schilderstape en een paar uur van je tijd voor nodig hebt.

Ook kan het al fijn zijn om een witte muur netjes bij te werken en eventuele krassen of beschadigingen achter een likje witte verf weg te werken. Dat is al helemaal zo gebeurd, maar geeft toch het gevoel alsof je huis weer “als nieuw” is.

» Tip: op de blog 100% Woongeluk vind je tips om de juiste kleur voor op je muur te kiezen.

de lente in huis halen tips

8. Haal geurstokjes in huis

Zelf ben ik gek op lekkere geuren. Niet alleen op mijn huid, maar ook in mijn huis. Bij voorkeur frisse lentegeuren. Een heerlijk geurende bos bloemen doet daar natuurlijk al veel voor, maar geurstokjes en aromadiffusers zijn ook een geweldige optie. Of brand een paar geurkaarsjes in huis om de lente in huis te halen (tenminste, als je eventuele huisgenoten daar net zo enthousiast over zijn als jij!).

9. Koop een nieuwe kamerplant

Niet voor niets is “Kerstboom eruit, kamerplant erin!” een veelgehoorde uitspraak. Daar ben ik het dan ook volkomen mee eens. Voor mij is elke reden een goede reden om een nieuwe kamerplant te kopen, maar het voorjaar is wel een van de beste redenen. Ben je bang dat je planten niet in leven kunt houden? Wedden van wel! En anders heb je misschien iets aan mijn tips voor makkelijke kamerplanten.

De lente laat dan misschien nog even op zich wachten. Maar gelukkig is de lente in huis halen (en jezelf op mooie planten, bloemen en een interieurupgrade trakteren!) ook al prima mogelijk vóórdat het lente is.

Vind jij het ook leuk om je interieur in de lente te veranderen?

de lente in huis halen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 30 januari 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Hele fijne voorjaar inspiratie. Ik word er helemaal vrolijk van. Momenteel ben ik aan het verbouwen maar heb wel een bosje tulpen staan om de boel een beetje kleur te geven.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Tulpen doen het natuurlijk altijd goed.

 2. Neverdullmoments 30 januari 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Ohh ik heb er alweer veel zin in! De vogeltjes fluiten alweer vaker en het is langer licht, zo fijn! Ik heb dan altijd meteen zin om het huis weer om te gooien inderdaad haha! Vrolijke blogpost, check!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch?! De voorjaarskriebels kunnen er niet vroeg genoeg zijn, toch? 🙂

 3. Naomi 30 januari 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Het is wat mij betreft nooit te vroeg om de lente in huis te halen. Fijne tips zijn dit. Ik krijg spontaan zin om vanmiddag even een bos bloemen voor mezelf te scoren.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:19 pm - Beantwoord

   Dat spontane idee kan ik niet anders dan heel hard aanmoedigen 🙂 Altijd leuk om een mooie bos op tafel te helpen staan.

 4. Suzanne 30 januari 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Ik heb de bezem al eens flink door mijn slaapkamer gehaald en veel spullen weggedaan. Dit ziet er al meteen wat frisser uit! Daarnaast ook geurkaarsjes en geurstokjes en natuurlijk wat groen!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Goed bezig! Zo te horen heb jij de lente ook alweer helemaal in huis gehaald.

 5. Audrey 30 januari 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Ooo, ik kan echt niet wachten tot het weer lente is! Ik werd wel al blij toen het vanmorgen al zo licht was toen ik thuis wegging.

 6. Jessica J. 30 januari 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Oh, al die leuke vaasjes en bloempotjes ♥ Staat zo ontzettend vrolijk. Afgezien van wat bloemen planten, ben ik niet van plan veel nieuws in huis te halen. IWel ga ik voor een heuse voorjaarsontspulling. Nu al zin in zo’n lekker opgeruimd appartement!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Goed bezig, hoor! Minimaliseren helpt natuurlijk ook al om de lente in huis te halen (of nou ja, om spullen uit huis te halen om zo de lente in huis te halen – afijn, je snapt wat ik bedoel :P).

 7. Rachel Kromdijk 30 januari 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  haha wat ik mis qua kleur in mijn huis vul jij echt aan wat een gezellige kleurtjes!
  Je hebt weer een fijn artikel geschreven, als het langer licht blijft ga ik alles heel goed poetsen, opruimen en de zolder sorteren

  • Romy 3 februari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook een prachtig huisje, hoor! Heel stijlvol en ik vind jouw kleurgebruik ook juist prachtig.

 8. Ilona Wielinga 30 januari 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Jij bent in ieder geval klaar voor de lente. Ondertussen hoop ik stiekem nog op echt winters weer, haha.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Een beetje sneeuw (leuk voor de foto!) ben ik op zich ook niet op tegen 😉

 9. Justine 30 januari 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  jaaaa leuke tips! Jij hebt al zo’n vrolijk en mooi huisje!
  Ik probeer het echt van de planten en bloemen te hebben, maar doe ook elk jaar een grote schoonmaak. Dat is sowieso echt super satisfying. Wat voor mijn gevoel ook helpt is de dekentjes (ik heb er echt 4 ofzo door mijn huisje slingeren) opbergen en de kussenslopen van de bank eens veranderen. En als het straks eindelijk wat warmer is dan vind ik het raam open zetten echt het allerlekkerst!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Jaa, ik kan ook niet wachten totdat het raam weer lekker open kan. Goed idee van de kussenhoesjes verwisselen trouwens. Dat is ook een goedkope oplossing om wat frisse kleuren en leuke printjes in huis te halen.

 10. Mariska 30 januari 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Dat ziet er wel al heel gezellig en lente-achtig uit met de bloemen en de kleurtjes. Ik kan niet wachten tot het weer wat lekkerder zonniger weer wordt ook.

 11. Anna 31 januari 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Van mij mag de lente ook alvast komen, ik ben er klaar voor :D. Ik ben ook gek op groen in huis, een bosje bloemen staat ook altijd zo gezellig.

 12. Giovanna Jansen 4 februari 2020 op 1:13 pm - Beantwoord

  Dit artikel brengt me helemaal in een voorjaarsstemming! 🙂
  Ik hou ook van frisse, vrolijke lentekleurtjes en bloemen en blomboelen doen het altijd goed.

Recente blogs

Recept truffelpasta met champignons & roomsaus (vega & supersimpel!)

28 juni 2022|Recepten|

Truffelpasta. Zodra dat gerecht op de menukaart staat, bestel ik het. Daar kun je op vertrouwen. Er gaat niets boven de intense smaak van truffels in combinatie met een smeuïge roomsaus en Parmezaanse kaas. En dus dook ik de keuken in om een goede look-a-like van mijn favoriete restaurantmaaltijd te maken. Dit truffelpasta-recept kost je maar 20 minuten om te maken, is heerlijk romig en doet enigszins denken aan die verrukkelijke pastamaaltijden van je favoriete Italiaans. Maar dan lekker simpel zelfgemaakt!

Een kleine glimp van mijn hobbykamer | Mijn favoriete plekjes

8 december 2022|Interieur|

Ook al zit ik er vrijwel nooit, mijn hobbykamer is toch mijn fijnste plek van het huis. Misschien wel omdat dit dé kamer is waar ik helemaal los kon gaan met alles wat ik mooi vind. Op kleur gesorteerde boeken, lades waarin alle opbergdozen tot in het vakje nauwkeurig geordend zijn, botanisch behang, slingers en bakjes aan de muur en honderden knutseltroepjes... Ik heb het allemaal in één mini-kamertje weten te proppen! Heel vaak laat ik mijn hobbykamer niet zien, omdat de kamer sinds ons samenwoonavontuur half kledingkast half hobbykamer is. Máár een paar charmante hoekjes van de kamer laten zien kan altijd. Let's go!

Outfit | Fleurige mintgroene zomerjurk naar werk?!

3 juni 2017|Outfits|

Vandaag leek het me leuk om eens een outfit te laten zien die ik naar mijn werk draag. Geen hele nette outfit, maar iets zomers en fris. De afgelopen weken steeg het kwik van de thermometer af en toe zelfs tot boven 30 graden in ons 'koude' kikkerlandje. Het perfecte weer voor zomerjurkjes dus, ook op een werkdag. Een tijdje geleden bestelde ik daarom een mintgroen zomerjurkje met bloemenprint bij Bon Prix. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit jurkje tegenkwam en inmiddels is het een nieuwe favoriet geworden. In deze outfitpost laat ik je zien hoe ik dit jurkje combineerde op een zonnige werkdag in mei.