De lente in huis halen (ja, nu al!) | 9 tips

“Laat die winter nog maar even duren”, is een uitspraak die je waarschijnlijk nooit uit mijn mond zal horen. Als lentemeisje heb ik ook hartje winter graag het voorjaar in mijn bol. Daarom doe ik er alles aan om de lente in huis te halen. Nu vind je in mijn huis het hele jaar door nogal wat kleur, maar tijdens deze grauwe winterdagen doe ik extra mijn best om er binnenshuis iets fleurigs van te maken. Ben jij ook wel toe aan wat kleur en vrolijkheid? Ik deel 9 simpele tips om in huis een beetje lente te creëren.

de lente in huis halen tips
de lente in huis halen

1. Zeg het met bloemen!

Een bosje bloemen in huis halen is natuurlijk dé manier om het voorjaar alvast op tafel te hebben staan. Ik heb meerdere mooie vazen, die het grootste deel van het jaar leeg staan. Zonde! De voorjaarskriebels in mijn hoofd vond ik een goede reden om daar verandering in te brengen. Daarom trakteerde ik mezelf op een flinke bos bloemen, waarmee ik twee vazen van een fleurige inhoud kon voorzien. Zeker omdat ik tegenwoordig veel thuiswerk, vind ik zo’n bosje bloemen op tafel een mooie traktatie voor mezelf. Aankleding van het thuiskantoor, noemen ze dat, toch?!

Wil je er zeker van zijn dat je altijd een mooie bos bloemen op tafel hebt staan? Dan vind ik Fleurop een leuke optie. Deze webshop doet namelijk aan bloemen bezorgen. Leuk om iemand mee te verrassen, maar minstens zo leuk om een “verrassing” voor jezelf uit te zoeken. Want waarom zou je jezelf niet zo nu en dan een cadeautje geven?! Het is al leuk als de postbode een bestelling bezorgt, maar het is nog leuker als hij met een bosje bloemen voor de deur staat. Ja, ook als je gewoon zelf de afzender daarvan bent.

de lente in huis halen narcisbollen

2. Zet voorjaarsbollen neer en laat je verrassen

Van iemand uit mijn ondernemersgroep kreeg ik dit mandje met bollen cadeau. Een leuke verrassing! Niet alleen nu, maar ook als de bollen straks echt uitkomen. Ik zie de laatste tijd al steeds meer bollen bij bloemisten staan en kan je zeker aanraden jezelf op zo’n mandje te trakteren. Ik vind het mandje op zich al heel vrolijk staan, maar als de narcissen en hyacinten straks in bloei staan, wordt het al helemaal een fleurig geheel. En je hebt er lekker lang plezier van!

3. Kies voor vrolijke woonaccessoires

Oké, wacht heel even voordat je nu direct naar Action rent om allerlei paashaasbeeldjes en eivormige kaarsen in te slaan. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: ga eens op zoek naar één of twee echt mooie items die bij jouw interieur en bij de lente passen. Bijvoorbeeld een opvallende vaas, een paar vrolijke bloempotten of kleurrijke mokken voor in de kast. Of kies voor een mooi schilderij aan de muur. Een simpele verandering, maar wel een verandering die een groots effect kan hebben.

» Lees ook dit artikel met meer tips voor kleur in je interieur.

4. Haal de voorjaarskleuren in huis

Nu is mijn huis het hele jaar door een nogal kleurrijk geheel, maar in de eerste maanden van het jaar doe ik daar graag een schepje bovenop. Extra leuk is het om te kijken tussen de spullen die je al hebt en een paar kleurrijke items een prominentere plek te geven. Zet een aantal winterse items terug in de kast en kijk of je nog mooie spullen hebt liggen die goed bij het voorjaar passen. Zo verwisselde ik een paar kussens op de bank en trakteerde ik een aantal kleurrijke vazen op een opvallendere plaats.

koken voor 1 persoon tips

5. Haal de bezem door je woning

De lente in huis halen betekent ook de boel lekker opfrissen. Noem het een voorjaarsschoonmaak of gewoon een frisse wind. Ik ben in ieder geval vast niet de enige die aan het begin van het jaar de kriebels krijgt om de bezem door het huis te halen. De laatste tijd heb ik allerlei dingen in huis een andere plek gegeven, ruimde ik mijn keuken flink op en heb ik een paar zakken met spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Door het jaar met een opgeruimd én opgefrist huis te starten, haal je ook al een beetje de lente in huis. En je maakt er de kringloopwinkel nog blij mee ook!

de lente in huis halen tips

6. Zet nieuwe foto’s neer in huis

Wie vind het nog meer leuk om zo nu en dan nieuwe foto’s een plekje in huis te geven? Vast wel meer mensen dan ik! Zeker als je van fotograferen houdt, heb je waarschijnlijk genoeg foto’s om je lijstjes regelmatig met iets nieuws te vullen. Door een aantal foto’s te vervangen door lenteachtige kiekjes, haal je meteen de lente in huis.

Zit je nog om foto’s verlegen? Maak dan eens buiten foto’s van de eerste sneeuwklokjes en de narcissen die op sommige plekken alweer boven de grond zichtbaar zijn. En zoek voor die foto’s een mooi plekje in huis. Laat ze desnoods afdrukken op canvas of op glas als een zelfgemaakt “schilderij”.

7. Voorzie de muur van een likje verf

Een muur een nieuwe kleur geven, klinkt misschien als een rotklus. Maar eigenlijk is het zo gepiept. Oké, misschien niet als je in een landhuis woont of eerst een berg troep moet opruimen voordat je aan de slag kunt gaan. Maar meestal kun je wel in een paar uur tijd je muur van een nieuw kleurtje voorzien. Een frisse kleur op de muur kan een wereld van verschil maken, terwijl je er niet meer dan een blik verf, schilderstape en een paar uur van je tijd voor nodig hebt.

Ook kan het al fijn zijn om een witte muur netjes bij te werken en eventuele krassen of beschadigingen achter een likje witte verf weg te werken. Dat is al helemaal zo gebeurd, maar geeft toch het gevoel alsof je huis weer “als nieuw” is.

» Tip: op de website Roomed.nl vind je een aantal tips om de juiste kleur voor op je muur te kiezen.

de lente in huis halen tips

8. Haal geurstokjes in huis

Zelf ben ik gek op lekkere geuren. Niet alleen op mijn huid, maar ook in mijn huis. Bij voorkeur frisse lentegeuren. Een heerlijk geurende bos bloemen doet daar natuurlijk al veel voor, maar geurstokjes en aromadiffusers zijn ook een geweldige optie. Of brand een paar geurkaarsjes in huis om de lente in huis te halen (tenminste, als je eventuele huisgenoten daar net zo enthousiast over zijn als jij!).

9. Koop een nieuwe kamerplant

Niet voor niets is “Kerstboom eruit, kamerplant erin!” een veelgehoorde uitspraak. Daar ben ik het dan ook volkomen mee eens. Voor mij is elke reden een goede reden om een nieuwe kamerplant te kopen, maar het voorjaar is wel een van de beste redenen. Ben je bang dat je planten niet in leven kunt houden? Wedden van wel! En anders heb je misschien iets aan mijn tips voor makkelijke kamerplanten.

De lente laat dan misschien nog even op zich wachten. Maar gelukkig is de lente in huis halen (en jezelf op mooie planten, bloemen en een interieurupgrade trakteren!) ook al prima mogelijk vóórdat het lente is.

Vind jij het ook leuk om je interieur in de lente te veranderen?

de lente in huis halen
Volg:
Deel:

20 Reacties

 1. 30 januari 2020 / 06:33

  Hele fijne voorjaar inspiratie. Ik word er helemaal vrolijk van. Momenteel ben ik aan het verbouwen maar heb wel een bosje tulpen staan om de boel een beetje kleur te geven.
  Darina blogde over…Mijn 5 interesses naast het bloggen

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:18

   Oeh leuk! Tulpen doen het natuurlijk altijd goed.

 2. 30 januari 2020 / 07:40

  Ohh ik heb er alweer veel zin in! De vogeltjes fluiten alweer vaker en het is langer licht, zo fijn! Ik heb dan altijd meteen zin om het huis weer om te gooien inderdaad haha! Vrolijke blogpost, check!
  Neverdullmoments blogde over…Mijn vrijgezellenfeest! (Deel 2)

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:18

   Haha, heerlijk toch?! De voorjaarskriebels kunnen er niet vroeg genoeg zijn, toch? :)

 3. 30 januari 2020 / 08:09

  Het is wat mij betreft nooit te vroeg om de lente in huis te halen. Fijne tips zijn dit. Ik krijg spontaan zin om vanmiddag even een bos bloemen voor mezelf te scoren.
  Naomi blogde over…1 jaar Hoofdtaal

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:19

   Dat spontane idee kan ik niet anders dan heel hard aanmoedigen :) Altijd leuk om een mooie bos op tafel te helpen staan.

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:22

   Goed bezig! Zo te horen heb jij de lente ook alweer helemaal in huis gehaald.

 4. 30 januari 2020 / 09:08

  Oh, al die leuke vaasjes en bloempotjes ♥ Staat zo ontzettend vrolijk. Afgezien van wat bloemen planten, ben ik niet van plan veel nieuws in huis te halen. IWel ga ik voor een heuse voorjaarsontspulling. Nu al zin in zo’n lekker opgeruimd appartement!
  Jessica J. blogde over…Een duurzaam kleinste kamertje met The Good Roll

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:22

   Goed bezig, hoor! Minimaliseren helpt natuurlijk ook al om de lente in huis te halen (of nou ja, om spullen uit huis te halen om zo de lente in huis te halen – afijn, je snapt wat ik bedoel :P).

 5. 30 januari 2020 / 10:20

  haha wat ik mis qua kleur in mijn huis vul jij echt aan wat een gezellige kleurtjes!
  Je hebt weer een fijn artikel geschreven, als het langer licht blijft ga ik alles heel goed poetsen, opruimen en de zolder sorteren
  Rachel Kromdijk blogde over…Robuuste Wandplank

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:23

   Jij hebt ook een prachtig huisje, hoor! Heel stijlvol en ik vind jouw kleurgebruik ook juist prachtig.

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:23

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Een beetje sneeuw (leuk voor de foto!) ben ik op zich ook niet op tegen ;)

 6. 30 januari 2020 / 10:26

  jaaaa leuke tips! Jij hebt al zo’n vrolijk en mooi huisje!
  Ik probeer het echt van de planten en bloemen te hebben, maar doe ook elk jaar een grote schoonmaak. Dat is sowieso echt super satisfying. Wat voor mijn gevoel ook helpt is de dekentjes (ik heb er echt 4 ofzo door mijn huisje slingeren) opbergen en de kussenslopen van de bank eens veranderen. En als het straks eindelijk wat warmer is dan vind ik het raam open zetten echt het allerlekkerst!
  Justine blogde over…Bucketlist update – 2018/2019

  • Romy
   Auteur
   3 februari 2020 / 23:24

   Jaa, ik kan ook niet wachten totdat het raam weer lekker open kan. Goed idee van de kussenhoesjes verwisselen trouwens. Dat is ook een goedkope oplossing om wat frisse kleuren en leuke printjes in huis te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge