lente in huis halen

De lente in huis halen (ja, nu al!) | 9 tips

 • 30 januari 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Interieur

“Laat die winter nog maar even duren”, is een uitspraak die je waarschijnlijk nooit uit mijn mond zal horen. Als lentemeisje heb ik ook hartje winter graag het voorjaar in mijn bol. Daarom doe ik er alles aan om de lente in huis te halen. Nu vind je in mijn huis het hele jaar door nogal wat kleur, maar tijdens deze grauwe winterdagen doe ik extra mijn best om er binnenshuis iets fleurigs van te maken. Ben jij ook wel toe aan wat kleur en vrolijkheid? Ik deel 9 simpele tips om in huis een beetje lente te creëren.

de lente in huis halen tips
de lente in huis halen

1. Zeg het met bloemen!

Een bosje bloemen in huis halen is natuurlijk dé manier om het voorjaar alvast op tafel te hebben staan. Ik heb meerdere mooie vazen, die het grootste deel van het jaar leeg staan. Zonde! De voorjaarskriebels in mijn hoofd vond ik een goede reden om daar verandering in te brengen. Daarom trakteerde ik mezelf op een flinke bos bloemen, waarmee ik twee vazen van een fleurige inhoud kon voorzien. Zeker omdat ik tegenwoordig veel thuiswerk, vind ik zo’n bosje bloemen op tafel een mooie traktatie voor mezelf. Aankleding van het thuiskantoor, noemen ze dat, toch?!

Wil je er zeker van zijn dat je altijd een mooie bos bloemen op tafel hebt staan? Dan vind ik Fleurop een leuke optie. Deze webshop doet namelijk aan bloemen bezorgen. Leuk om iemand mee te verrassen, maar minstens zo leuk om een “verrassing” voor jezelf uit te zoeken. Want waarom zou je jezelf niet zo nu en dan een cadeautje geven?! Het is al leuk als de postbode een bestelling bezorgt, maar het is nog leuker als hij met een bosje bloemen voor de deur staat. Ja, ook als je gewoon zelf de afzender daarvan bent.

de lente in huis halen narcisbollen

2. Zet voorjaarsbollen neer en laat je verrassen

Van iemand uit mijn ondernemersgroep kreeg ik dit mandje met bollen cadeau. Een leuke verrassing! Niet alleen nu, maar ook als de bollen straks echt uitkomen. Ik zie de laatste tijd al steeds meer bollen bij bloemisten staan en kan je zeker aanraden jezelf op zo’n mandje te trakteren. Ik vind het mandje op zich al heel vrolijk staan, maar als de narcissen en hyacinten straks in bloei staan, wordt het al helemaal een fleurig geheel. En je hebt er lekker lang plezier van!

3. Kies voor vrolijke woonaccessoires

Oké, wacht heel even voordat je nu direct naar Action rent om allerlei paashaasbeeldjes en eivormige kaarsen in te slaan. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: ga eens op zoek naar één of twee echt mooie items die bij jouw interieur en bij de lente passen. Bijvoorbeeld een opvallende vaas, een paar vrolijke bloempotten of kleurrijke mokken voor in de kast. Of kies voor een mooi schilderij aan de muur. Een simpele verandering, maar wel een verandering die een groots effect kan hebben.

» Lees ook dit artikel met meer tips voor kleur in je interieur.

4. Haal de voorjaarskleuren in huis

Nu is mijn huis het hele jaar door een nogal kleurrijk geheel, maar in de eerste maanden van het jaar doe ik daar graag een schepje bovenop. Extra leuk is het om te kijken tussen de spullen die je al hebt en een paar kleurrijke items een prominentere plek te geven. Zet een aantal winterse items terug in de kast en kijk of je nog mooie spullen hebt liggen die goed bij het voorjaar passen. Zo verwisselde ik een paar kussens op de bank en trakteerde ik een aantal kleurrijke vazen op een opvallendere plaats.

koken voor 1 persoon tips

5. Haal de bezem door je woning

De lente in huis halen betekent ook de boel lekker opfrissen. Noem het een voorjaarsschoonmaak of gewoon een frisse wind. Ik ben in ieder geval vast niet de enige die aan het begin van het jaar de kriebels krijgt om de bezem door het huis te halen. De laatste tijd heb ik allerlei dingen in huis een andere plek gegeven, ruimde ik mijn keuken flink op en heb ik een paar zakken met spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Door het jaar met een opgeruimd én opgefrist huis te starten, haal je ook al een beetje de lente in huis. En je maakt er de kringloopwinkel nog blij mee ook!

de lente in huis halen tips

6. Zet nieuwe foto’s neer in huis

Wie vind het nog meer leuk om zo nu en dan nieuwe foto’s een plekje in huis te geven? Vast wel meer mensen dan ik! Zeker als je van fotograferen houdt, heb je waarschijnlijk genoeg foto’s om je lijstjes regelmatig met iets nieuws te vullen. Door een aantal foto’s te vervangen door lenteachtige kiekjes, haal je meteen de lente in huis.

Zit je nog om foto’s verlegen? Maak dan eens buiten foto’s van de eerste sneeuwklokjes en de narcissen die op sommige plekken alweer boven de grond zichtbaar zijn. En zoek voor die foto’s een mooi plekje in huis. Laat ze desnoods afdrukken op canvas of op glas als een zelfgemaakt “schilderij”.

7. Voorzie de muur van een likje verf

Een muur een nieuwe kleur geven, klinkt misschien als een rotklus. Maar eigenlijk is het zo gepiept. Oké, misschien niet als je in een landhuis woont of eerst een berg troep moet opruimen voordat je aan de slag kunt gaan. Maar meestal kun je wel in een paar uur tijd je muur van een nieuw kleurtje voorzien. Een frisse kleur op de muur kan een wereld van verschil maken, terwijl je er niet meer dan een blik verf, schilderstape en een paar uur van je tijd voor nodig hebt.

Ook kan het al fijn zijn om een witte muur netjes bij te werken en eventuele krassen of beschadigingen achter een likje witte verf weg te werken. Dat is al helemaal zo gebeurd, maar geeft toch het gevoel alsof je huis weer “als nieuw” is.

» Tip: op de website Roomed.nl vind je een aantal tips om de juiste kleur voor op je muur te kiezen.

de lente in huis halen tips

8. Haal geurstokjes in huis

Zelf ben ik gek op lekkere geuren. Niet alleen op mijn huid, maar ook in mijn huis. Bij voorkeur frisse lentegeuren. Een heerlijk geurende bos bloemen doet daar natuurlijk al veel voor, maar geurstokjes en aromadiffusers zijn ook een geweldige optie. Of brand een paar geurkaarsjes in huis om de lente in huis te halen (tenminste, als je eventuele huisgenoten daar net zo enthousiast over zijn als jij!).

9. Koop een nieuwe kamerplant

Niet voor niets is “Kerstboom eruit, kamerplant erin!” een veelgehoorde uitspraak. Daar ben ik het dan ook volkomen mee eens. Voor mij is elke reden een goede reden om een nieuwe kamerplant te kopen, maar het voorjaar is wel een van de beste redenen. Ben je bang dat je planten niet in leven kunt houden? Wedden van wel! En anders heb je misschien iets aan mijn tips voor makkelijke kamerplanten.

De lente laat dan misschien nog even op zich wachten. Maar gelukkig is de lente in huis halen (en jezelf op mooie planten, bloemen en een interieurupgrade trakteren!) ook al prima mogelijk vóórdat het lente is.

Vind jij het ook leuk om je interieur in de lente te veranderen?

de lente in huis halen
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 30 januari 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Hele fijne voorjaar inspiratie. Ik word er helemaal vrolijk van. Momenteel ben ik aan het verbouwen maar heb wel een bosje tulpen staan om de boel een beetje kleur te geven.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Tulpen doen het natuurlijk altijd goed.

 2. Neverdullmoments 30 januari 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Ohh ik heb er alweer veel zin in! De vogeltjes fluiten alweer vaker en het is langer licht, zo fijn! Ik heb dan altijd meteen zin om het huis weer om te gooien inderdaad haha! Vrolijke blogpost, check!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch?! De voorjaarskriebels kunnen er niet vroeg genoeg zijn, toch? 🙂

 3. Naomi 30 januari 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Het is wat mij betreft nooit te vroeg om de lente in huis te halen. Fijne tips zijn dit. Ik krijg spontaan zin om vanmiddag even een bos bloemen voor mezelf te scoren.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:19 pm - Beantwoord

   Dat spontane idee kan ik niet anders dan heel hard aanmoedigen 🙂 Altijd leuk om een mooie bos op tafel te helpen staan.

 4. Suzanne 30 januari 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Ik heb de bezem al eens flink door mijn slaapkamer gehaald en veel spullen weggedaan. Dit ziet er al meteen wat frisser uit! Daarnaast ook geurkaarsjes en geurstokjes en natuurlijk wat groen!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Goed bezig! Zo te horen heb jij de lente ook alweer helemaal in huis gehaald.

 5. Audrey 30 januari 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Ooo, ik kan echt niet wachten tot het weer lente is! Ik werd wel al blij toen het vanmorgen al zo licht was toen ik thuis wegging.

 6. Jessica J. 30 januari 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Oh, al die leuke vaasjes en bloempotjes ♥ Staat zo ontzettend vrolijk. Afgezien van wat bloemen planten, ben ik niet van plan veel nieuws in huis te halen. IWel ga ik voor een heuse voorjaarsontspulling. Nu al zin in zo’n lekker opgeruimd appartement!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Goed bezig, hoor! Minimaliseren helpt natuurlijk ook al om de lente in huis te halen (of nou ja, om spullen uit huis te halen om zo de lente in huis te halen – afijn, je snapt wat ik bedoel :P).

 7. Rachel Kromdijk 30 januari 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  haha wat ik mis qua kleur in mijn huis vul jij echt aan wat een gezellige kleurtjes!
  Je hebt weer een fijn artikel geschreven, als het langer licht blijft ga ik alles heel goed poetsen, opruimen en de zolder sorteren

  • Romy 3 februari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook een prachtig huisje, hoor! Heel stijlvol en ik vind jouw kleurgebruik ook juist prachtig.

 8. Ilona Wielinga 30 januari 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Jij bent in ieder geval klaar voor de lente. Ondertussen hoop ik stiekem nog op echt winters weer, haha.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Een beetje sneeuw (leuk voor de foto!) ben ik op zich ook niet op tegen 😉

 9. Justine 30 januari 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  jaaaa leuke tips! Jij hebt al zo’n vrolijk en mooi huisje!
  Ik probeer het echt van de planten en bloemen te hebben, maar doe ook elk jaar een grote schoonmaak. Dat is sowieso echt super satisfying. Wat voor mijn gevoel ook helpt is de dekentjes (ik heb er echt 4 ofzo door mijn huisje slingeren) opbergen en de kussenslopen van de bank eens veranderen. En als het straks eindelijk wat warmer is dan vind ik het raam open zetten echt het allerlekkerst!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Jaa, ik kan ook niet wachten totdat het raam weer lekker open kan. Goed idee van de kussenhoesjes verwisselen trouwens. Dat is ook een goedkope oplossing om wat frisse kleuren en leuke printjes in huis te halen.

 10. Mariska 30 januari 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Dat ziet er wel al heel gezellig en lente-achtig uit met de bloemen en de kleurtjes. Ik kan niet wachten tot het weer wat lekkerder zonniger weer wordt ook.

 11. Anna 31 januari 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Van mij mag de lente ook alvast komen, ik ben er klaar voor :D. Ik ben ook gek op groen in huis, een bosje bloemen staat ook altijd zo gezellig.

 12. Giovanna Jansen 4 februari 2020 op 1:13 pm - Beantwoord

  Dit artikel brengt me helemaal in een voorjaarsstemming! 🙂
  Ik hou ook van frisse, vrolijke lentekleurtjes en bloemen en blomboelen doen het altijd goed.

Recente blogs

Wat heb ik geleerd over bloggen? 8 onmisbare lessen!

27 september 2018|Lifestyle|

Een handboek voor bloggen? Ja, toen ik 2 jaar geleden begon met bloggen, zweerde ik nog bij een veelbelovend handboek uit de bibliotheek. Inmiddels is me wel duidelijk dat bloggen niet iets is wat je volledig kunt leren uit een boek. Ik blog nu alweer 2 jaar op Vaker Vrolijk en heb gewoon door te doen veel meer geleerd over bloggen dan ik ooit uit dat ene boek had kunnen halen. Twee jaar bloggen leek me een goed moment voor een eerste overzicht van geleerde bloglessen. Dit zijn 8 onmisbare lessen die ik heb geleerd over bloggen.

Twijfelen | 5 tips voor de eeuwige twijfelaar

25 maart 2017|Persoonlijke groei|

Trek ik vandaag mijn roze jurk aan of toch die stoere spijkerbroek? Ga ik naar Rome of toch naar Berlijn? Maar ook: maak ik mijn studie af of ga ik toch voor iets anders? En maak ik het uit of blijf ik bij mijn vriend? Elke dag moeten we keuzes maken. Groot en klein. Maar wat nu als je een eeuwige twijfelaar bent? Wat nu als je de knoop niet kunt doorhakken, maar altijd bang bent om het verkeerde te kiezen? Ik ben ook jarenlang een enorme twijfelkont geweest. Inmiddels lukt het me soms iets beter om keuzes te maken. Dit zijn 5 tips die mij helpen om minder te twijfelen. Misschien helpen ze jou ook bij keuzestress.

Niet altijd "zelluf doen" | Waarom praten belangrijk is!

20 januari 2018|Persoonlijke groei|

"Zelluf doen!" Het is een uitspraak die je vooral uit de mond van twee- en driejarigen zult horen, maar die ook voor mij als volwassene nog weleens geldt. Toch is het, ook als volwassene, heel waardevol om zo nu en dan anderen in te schakelen wanneer je het moeilijk hebt of tegen dingen aanloopt. Of je nu met een probleem zit, een lastige knoop moet doorhakken of ergens bang voor bent, praten met anderen is soms zo belangrijk. Makkelijk is het alleen niet altijd. Misschien wil je iemand anders niet belasten of wil je het per se zelf oplossen. Toch kan praten met anderen je echt goed doen. Waarom? Dit zijn 5 redenen waarom praten in mijn ogen zo belangrijk is.

Ga naar de bovenkant