4 6

December (nóg) leuker maken? Dit zijn 7 tips!

 • 17 december 2018
 • 27 Reacties
Categorieën: Positiviteit

December. Zelfs als geboren zomerliefhebber kan ik deze maand wel waarderen. Ik neem de lage temperaturen graag voor lief aangezien ik daar gezellig samenzijn, vrije feestdagen en een flinke dosis kerstsfeer voor terugkrijg. Maar tegelijkertijd is december soms ook de maand van drukte, feestdagenstress en last-minute boodschappenuurtjes. Hoe overleef je de decemberstress en maak je december (nóg) leuker? Met deze 7 tips maak ik van de decembermaand een feestje.

tips om december leuker te maken

1. Gun jezelf rust

December staat bij veel mensen in het teken van drukte. Er moet een spetterend zevengangendiner op tafel komen, het huis moet eruitzien als in een interieurtijdschrift en dan heb ik het nog niet eens over werkzaamheden die voor het einde van het jaar moeten zijn afgerond. Ho! Of – zoals de kerstman zegt – ho ho ho! Is december niet veel leuker als je de lat lager legt en rust neemt? Zelfs het lekkerste kerstdiner smaakt namelijk minder goed als jij er totaal uitgeblust bij zit. Kijk kritisch naar alles wat “moet”. Vaak is er wel een mouw aan te passen om jezelf rust te gunnen. De foute kerstfilms of je fijne pyjama kunnen niet wachten, hoor!

2. Zorg voor hét kerstgevoel (ook vóór kerst)

Voor mij – als groot liefhebber van kerst – kunnen de feestdagen niet lang genoeg duren. Ik houd van de gezellige sfeer die kerst met zich meebrengt en van het samenzijn met familie. Ik verleng de kerstdagen dan ook graag met een aantal dagen. Bijvoorbeeld door op kerstjurkenjacht te gaan of door mijn kamer al op tijd met leuke kerstdecoratie te versieren. Ook bezoek ik elk jaar een kerstmarkt (dit jaar die in Antwerpen!) en ontdek ik graag het prachtig verlichte Amsterdam in de kersttijd. En op het werk kan ik natuurlijk niet zonder een gillende Mariah Carey op de achtergrond. All I Want For Christmas…is goede foute kerstmuziek!

tips om december nog leuker te maken

3. Maak leuke plannen voor december

De maand december leent zich uitstekend voor het creëren van fijne herinneringen. Je kunt in december overal wel kerstmarkten bezoeken om (als je daar zin in hebt) van een glaasje glühwein te genieten en kerstaankopen te doen. Ook als je geen groot liefhebber bent van slenteren langs kerstkraampjes, is er genoeg te beleven in december. Zo draaien er vaak wel bioscoopwaardige films in de bioscoop, kun je een bezoekje brengen aan de Winter Efteling of je tijd besteden aan andere geweldige uitjes. Make it a December to remember!

4. Leef je creatief uit

Zeker in december duik ik graag in mijn knutselkast (uiteraard niet letterlijk, te pijnlijk!). Van knutselen word ik altijd blij, zeker als het guur weer is buiten. Ik maak bijvoorbeeld graag kerstkaarten, maar ook mag ik graag nieuwe hobby’s proberen. En voor de ware keukenprinsessen (in wording) onder ons is de feestmaand natuurlijk een goede reden om de keuken in te duiken. De recepten voor kerstkoekjes, taarten en andere lekkernijen zijn niet aan te slepen. Al voorafgaand aan het kerstdiner je eigen baksels proeven, is natuurlijk toegestaan. De goede voornemens komen volgend jaar wel weer!

tips om december leuker te maken

5. Blik terug

December maakt mij altijd een beetje sentimenteel. Al begin december zie je bij mij terugbliklijstjes verschijnen. Ik kan het je zeker aanraden om ook eens zo’n lijstje te maken. Schrijf bijvoorbeeld je 5 mooiste mijlpalen van dit jaar op of noteer je meest waardevolle lessen. Ook een collage maken van je meest favoriete foto’s van dit jaar is natuurlijk een optie. Zelfs als het geen denderend jaar was, zijn er mooie dingen die wél het herinneren waard zijn.

6. En kijk vooruit!

Tegelijkertijd is december het uitgelezen moment om vooruit te blikken. Wat zijn je plannen voor het nieuwe jaar? Waar droom je van? Bijvoorbeeld een mooie reis, een nieuwe stap in je carrière of een leuk idee dat je dit jaar werkelijkheid wilt gaan maken? En wat zijn de doelen waaraan je gaat werken? Schrijf het op, maak concrete plannen en start zo het nieuwe jaar goed. Je dromen concreet maken is vaak al een eerste stap naar het realiseren ervan.

7. Doe iets voor een ander

Wist je dat anderen blij maken een van de beste manieren is om jezelf een glimlach te bezorgen? Tijd om dat te ondervinden! Juist december is een mooie maand om iets te doen voor een ander. Je kunt bijvoorbeeld doneren aan een goed doel, een dierbare verblijden met een kerstpakket, of kleding doneren aan een goed doel als Dress for Success (#nospon!). Maar ook met kleine dingen doen voor een ander, zoals een spontaan compliment uitdelen, kun je een glimlach op het gezicht van een ander toveren.

Bonustip: lief zijn voor jezelf! En wil je nu echt een geweldige decembermaand beleven, beloof me dan één ding: wees deze maand ook een beetje lief voor jezelf. Doe waar jij blij van wordt en gun jezelf wat jij deze maand nodig hebt. 

Wat vind jij het leukst aan de maand december?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 december 2018 op 6:43 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven. Ik hou van december. De gezelligheid, de sfeer…. en ik plan alles zo, dat ik geen feestdagenstress heb 🙂

  • Romy 17 december 2018 op 7:44 am - Beantwoord

   Heerlijk dat jij zo van december kunt genieten! En zonder feestdagenstress is deze maand natuurlijk nóg leuker 🙂

 2. Josephine 17 december 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Hahaha, ik moest erg lachen om jouw Ho ho ho! 😛

  Je hebt gelijk, rust nemen is erg belangrijk in deze laatste maand van het jaar. Daarna moet je er tenslotte weer een heel jaar tegenaan. Ik ga ook zeker een kerstvakantie nemen (gewoon in eigen huis) en begin al vroeg met het kerstgevoel door leuke evenementen te bezoeken en op tijd wat gas terug te nemen. Gisteren bezocht ik een Dickensfestijn en keken we A Muppet Christmas Carol met wat glühwein erbij. 😀

  • Romy 17 december 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond die woordgrap stiekem ook wel leuk gevonden toen hij me te binnen schoot 😛
   Zo te horen heb jij een geslaagde dag in kerstsfeer achter de rug gisteren. Leuk! En de kerstvakantie (in eigen huis) is ook zeker geen slecht vooruitzicht. Geniet ervan binnenkort!

 3. Marije 17 december 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Mooi lijstje!

  Ik hou het meest van het feit dat ik geen last heb van feestdagenstress

  • Romy 17 december 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dat doe je goed! 🙂 Het is zonde als je deze fijne tijd minder leuk zou maken door onnodige stress.

 4. Shirley 17 december 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Ik vind de kerstfeer en gezelligheid het leukst aan december. Ik heb gelukkig niet veel verplichtingen, dus het is voor mij meestal geen stressvolle maand. Succes met je laatste werkdagen en geniet van de vakantie die je in het vooruitzicht hebt.

  • Romy 17 december 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Klinkt als een perfecte decembermaand! Fijn dat je juist lekker tot rust kunt komen deze maand 🙂 Gelukkig hoef ik me ook niet druk te maken over kerstdiners (wij doen altijd een “buffet” waarbij iedereen zelf wat meeneemt).

 5. Judith 17 december 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een superleuke trui heb je aan 🙂

  • Romy 17 december 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Die trui heb ik vorige week gekocht en ik ben er zo blij mee 🙂

 6. Yvonne 17 december 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Sfeer, lichtjes en gezelligheid <3 En mijn kerstboom! Ik ben zo dol op mijn boom en alle herinneringen die erin hangen. Ik ben ook een zomermens, maar van december kan ik enorm genieten.

  • Romy 17 december 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij de decembermaand ook zo fijn vindt. En extra bijzonder dat je de kerstboom kunt optuigen met allemaal mooie dingen waar je goede herinneringen aan hebt 🙂

 7. Lianne 17 december 2018 op 9:41 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Wij zijn nooit echt thuis met Kerstmis, dus van dat gangendiner plannen hebben we sowieso al geen last van 🙂 Ik houd niet zo van de kou maar de gezelligheid in de stad maakt dan altijd veel goed 🙂 Dus genieten doe ik wel!

 8. Mariska 17 december 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Rust pakken is zo fijn en dat kun je natuurlijk combineren met een dagje weg 🙂

 9. Lizzy 17 december 2018 op 11:11 am - Beantwoord

  Rust pakken is inderdaad echt nodig als volwassene tijdens kerst, haha. Dit jaar is eigenlijk voor het eerst dat ik ook ‘iets voor een ander’ op mijn to-do lijstje heb voor Kerstmis en ik vind het heel fijn om wat geld en spullen aan goede doelen te geven.

  • Romy 17 december 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je altijd wel van december kunt genieten, ook al ben je geen grot winterliefhebber. En inderdaad fijn als je je niet druk hoeft te maken over grootse kerstdiners. Gelukkig heb ik daar ook geen last van en houden wij het altijd bij een laagdrempelig buffet waarbij iedereen gewoon zelf iets maakt 🙂

  • Romy 17 december 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je deze kerst ook iets fijns voor een ander wilt gaan doen! 🙂 Zoiets kan je zelf ook echt een fijn gevoel geven. Ik gaf vandaag de bonbons die ik als kerstpakket op mijn werk kreeg, weg aan iemand die dat verdiende en voelde me daarna ook helemaal blij 🙂

 10. Johanne 17 december 2018 op 11:41 am - Beantwoord

  Ik houd net als jij veeeel meer van de zomer dan van de winter. Het is gewoon niet aan mij besteed. Maar voor de laatste paar weken van december wil ik nog wel een uitzondering maken. Een leuk kerstjurkje kopen vind ik heerlijk (doe ik dit jaar niet, trouwens!) en het samenzijn kan ik ook enorm van genieten. Ik ben nog steeds verkouden, dus mijn lichaam vertelt mij dat ik het rustig aan moet doen. Dus de komende paar weken werk ik wel gewoon door, maar vanuit huis en op een rustiger tempo. En aangezien vriendlief in Spanje zit met Oud & Nieuw en ik dan bij mijn ouders blijf, hoop ik daar een beetje gepamperd te worden. Mag wel toch, als 32-jarige? ;p

  • Romy 17 december 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Goed dat je wat rust pakt door thuis te werken. Hopelijk voel je je snel een stuk beter en kun je in ieder geval straks met kerst wel gewoon van de feestdagen genieten. Je plannen voor Oud & Nieuw klinken in ieder geval geweldig. Heerlijk toch om je even te laten pamperen 🙂 Dat is altijd goed, zelfs als je 60 zou zijn 😉

 11. Simone 17 december 2018 op 12:01 pm - Beantwoord

  Ik vind December eigenlijk helemaal niet zo leuk, want dan weet ik weer hoe snel de tijd voorbij vliegt… Maar oké vooruit: Mijn verjaardag, Kerst, veel eten en leuke uitstapjes maken December wel erg leuk! <3

 12. Saskia 17 december 2018 op 2:23 pm - Beantwoord

  Ik ben het geheel eens met je artikel! Ik hou echt van December en vind het een prachtige maand… Voor mij nu extra fijn met deze xxl vakantie<3

  • Romy 18 december 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   December is inderdaad wel een maand die je met je neus op de feiten drukt dat de tijd razendsnel voorbij gaat. Des te meer reden om er in december volop van te genieten 😉 Zo te horen heb jij in december gelukkig genoeg fijne dingen om blij van te worden 🙂 Maak er een mooie maand van!

  • Romy 18 december 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Jaa, zo fijn dat je lekker lang vakantie hebt! En helemaal verdiend 🙂 Geniet ervan!

 13. Anouk 18 december 2018 op 12:53 pm - Beantwoord

  Ik vind december heerlijk, het liefst zet ik mijn kerstboom 1 december al op. En ik roep regelmatig: oehh lampjes, als we langs een mooi verlicht huis/boom/wat dan ook rijden. Maar met kerst snel raak ik toch altijd snel overprikkeld als echte introvert, en beetje meer ho kan dan voor mij geen kwaad

  • Romy 18 december 2018 op 9:39 pm - Beantwoord

   Het is ook gewoon zo mooi met alle lampjes buiten en van de kerstboom in huis word ik ook altijd blij. Ik snap wel dat het je met kerst soms wat te veel wordt met alle drukte. Hopelijk kun je dit jaar toch een beetje je rust pakken zodra je dat nodig hebt 🙂

 14. Anna 18 december 2018 op 2:53 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik vind december ook altijd erg gezellig, zo jammer dat het altijd voorbij vliegt. Vrijdag ga ik naar een kerstmarkt in Duitsland, ik kan echt niet wachten!

  • Romy 18 december 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

   Oh wat een leuk vooruitzicht, die kerstmarkt! Geniet er alvast lekker van! 🙂 De tijd vliegt inderdaad in december, dus des te meer tijd om er volop van te genieten.

Recente blogs

Favorieten der favorieten | Mijn beste ontdekkingen van 2023

28 december 2023|Lifestyle|

Elk jaar ontdek ik wel dingen waarvan ik denk "Verrek, waarom kende ik dit nog niet?" of "Waarom bestaat dit nu pas?". Soms zijn dat geniale podcasts waar ik graag naar luister. Soms boodschappen die opeens wekelijks in mijn mandje belanden. Soms restaurants waar ik het liefst elke week zou aanschuiven. En soms tv-programma's waarvoor ik met alle liefde thuis blijf op een zondagavond. De laatste week van 2023 vond ik een goed moment om traditiegetrouw mijn favorieten der favorieten op een rij te zetten. Dit waren mijn beste ontdekkingen van afgelopen jaar.

Voor jezelf opkomen? 7 praktische tips voor assertief zijn!

11 oktober 2018|Persoonlijke groei|

De afgelopen vier weken heb ik een assertiviteitscursus gevolgd. “Ik kan er allicht nog iets van opsteken”, was mijn redenatie daarachter. En aan jezelf werken is nooit verkeerd, toch?! Het is niet zo dat voor mezelf opkomen me totaal niet lukt, maar het kan altijd nog iets beter. Ik klap bijvoorbeeld weleens dicht in lastige situaties, praat vrij zacht en eens flink mijn mening uiten is niet bepaald mijn grote kracht. Ik heb dan ook nog heel wat opgestoken over assertief zijn dankzij de cursus. Daarom deel ik 7 (lekker praktische) tips voor assertief zijn. Wie weet helpen ze ook jou met voor jezelf opkomen!

Waarom mijn moeder voor mij bijzonder is (+Erica review)

28 april 2017|Persoonlijk, Groen doen|

Van Erica, een merk dat 100% natuurlijke producten op de markt brengt, kreeg ik een leuk Moederdagpakket toegestuurd. Enthousiast sloegen mijn moeder en ik aan het testen. Maar tijdens het testen schoot er nog veel meer door mijn hoofd dan alleen mijn mening over de producten. Ik besefte hoe leuk ik het eigenlijk vind om zoiets met mijn moeder te doen en hoe blij ik met haar ben. Daarom geef ik in dit artikel niet alleen onze eerlijke mening over de producten van Erica, maar zet ik ook op een rijtje waarom mijn moeder voor mij zo bijzonder is. Waarschuwing: dit artikel kan zoetsappigheden bevatten, maar zelfs de meest cheesy uitspraken zijn welgemeend.