Collage katten

Dierendag | 9x Waarom ik niet zonder katten kan?

 • 4 oktober 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Al mijn hele leven deel ik een huis met een of meerdere poezenbeesten. En dat is absoluut geen straf! Hoewel onze huiskatten Paco en Lily elke dag van het jaar worden verwend alsof het Dierendag is, vond ik 4 oktober wel een goede gelegenheid om mijn harige vriend en vriendin extra in het zonnetje te zetten op mijn blog. Daarom heb ik een lijstje met maar liefst 9 redenen waarom ik Mr. en Mrs. Kat niet zou willen missen.

waarom ik katten niet kan missen

 1. Aan wie kun je anders je verhalen kwijt? Ik hang geen hele verhalen op tegen de katten, maar praat wel zo nu en dan gezellig tegen ze aan als ik alleen thuis ben. Zelfs als iedereen het huis verlaten heeft, heb ik dankzij de katten nog twee ideale gesprekspartners. Soms is het namelijk best fijn om je hele verhaal kwijt te kunnen aan een gesprekspartner die alleen maar instemmend met zijn of haar ogen knijpt.
 2. Voor wie kan ik anders leuke koosnamen bedenken? Als je nog geen kinderen hebt rondlopen en als je ook geen leuke partner hebt die graag luistert naar kleffe namen, op wie moet je je creativiteit voor koosnaampjes dan loslaten? Juist ja, de katten! Paco en Lily vinden het gelukkig geen enkel probleem dat ik een breed scala aan bizarre namen heb om voor hen te gebruiken.
 3. Wie laat je anders zien wat uitrusten is? Volledig ontspannen is niet bepaald mijn sterkste kant, dus is het wel zo fijn dat de katten graag als voorbeeld dienen voor hoe je uitrusten nu eigenlijk aanpakt. Met hun ideale dagritme (20 uur slapen, 1 uur spelen, 1 uur eten of vragen om eten en 2 uur om aandacht vragen) weten ze me altijd te wijzen op hoe uitrusten nu echt werkt.
 4. Wie verwarmt er anders je zitplek voor? Wie heeft er nog een kruik nodig als je ook je kat je stoel, bank of desnoods je bed kunt laten voorverwarmen. Lekker duurzaam ook, want er komt geen stroom of water aan te pas! Er is niets zo lekker als onder een deken kruipen die Paco of Lily net op vakkundige wijze extra warm heeft weten te maken.
 5. Wie trekt je anders ’s ochtends uit bed? In het weekend zou ik niet uit mezelf om zeven uur klaarwakker naast mijn bed staan. Daar is toch wel grover geschut voor nodig. Zoals een kat die je er graag even aan herinnert dat haar maagje om zeven uur ’s ochtends echt begint te rommelen. Ik moet zeggen dat ik daar niet elke zaterdagochtend met even veel enthousiasme voor mijn bed uit kom, maar het is natuurlijk wel een goed excuus om niet tot na lunchtijd te blijven liggen.
 6. Wie laat je anders zien hoe fijn kleine dingen zijn? Wie zegt dat je verre reizen moet maken of in een grote bolide moet rijden om gelukkig te zijn? Katten zijn het levende bewijs dat je zelfs met een balpen of een oude kartonnen doos compleet gelukkig kunt zijn. Van het enthousiasme waarmee Lily op een lege Bol.com-verpakking afstormt kunnen wij mensen soms nog wel wat leren.
 7. Wie maakt je anders aan het lachen? Zonder katten om me heen zou ik vast minder vaak in lachen uitbarsten. Of het nu gaat om Lily die zich met haar flink aanwezige achterwerk onder de bank probeert te schuiven of om Paco die van zijn drinkbak graag een waterballet maakt door het water alle kanten op te spetteren, de kattenbeesten bezorgen me iedere dag wel een lachbui.
 8. Wie geeft je anders het gevoel onmisbaar te zijn? Zelfs de typische Hello Goodbye-ontmoetingen op Schiphol stellen bijna niets voor vergeleken met het enthousiasme waarop onze katten op me afstormen nadat ik even weg ben geweest (en ze dus een paar uur geen eten hebben gehad – maar dat heeft er uiteraard niets mee te maken!). Zo’n warm welkom is de ultieme oppepper voor ieder baasje.
 9. Onvoorwaardelijke liefde! Maar alle gekheid op een stokje, ik zou vooral de onvoorwaardelijke liefde van onze katten missen als ik geen poezenbeesten in mijn leven zou hebben. Likjes, geknor, kopjes en precies op het juiste moment komen aanrennen als jij wel wat kattenliefde kunt gebruiken? De liefde van en voor onze lieve beestjes zou ik voor geen goud willen missen.

Doe jij vandaag nog iets speciaals voor Dierendag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 oktober 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Leuk geschreven en heel herkenbaar toen onze kat er nog was. Ik stak ook altijd hele verhalen tegen hem af :). Ik mis een kat in huis wel dus misschien dat we ooit weer eentje nemen.

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:09 pm - Beantwoord

   Wat sneu om te horen dat je kat er niet meer is! Ik kan me voorstellen dat je het gezelschap van zo’n lief beestje wel mist. Hopelijk komt het er misschien nog eens van dat je toch opnieuw een kat in huis haalt 🙂

 2. Josephine 4 oktober 2018 op 8:08 am - Beantwoord

  Het lijkt me heel leuk om een kat te hebben, maar helaas kan dat niet vanwege allergie. Ik zou denk ik net als jij af en toe tegen de kat praten, en het leukste zou ik een kat vinden die ook graag aangehaald wordt.

  Vrienden van ons hebben net kleine katjes en ze zijn zó schattig! Ik ga binnenkort een keer extra langs met mijn camera om ze op hun allerschattigst vast te leggen. 🙂

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Jammer dat een kat er voor jullie niet in zit vanwege een allergie! Gelukkig is het ook al leuk om met katten van anderen in de weer te zijn 🙂 Zeker kleine katjes zijn zo leuk om te fotograferen. Ik ben nu al heel benieuwd naar het resultaat van de fotoshoot. Laat je een paar foto’s zien op social media of (in een Victoriaans jasje) op je blog? 🙂

 3. Borduursaramsades 4 oktober 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  O, zn schattige foto’s. Wat mis ik mijn katten…

  Onze andere dieren eens goed verwennen; honden, kippen, konijnen

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Dierendag is inderdaad dé reden om ook jullie andere beestjes eens extra goed te verwennen 🙂 Maar ik kan me voorstellen dat je je katten wel mist, zeker vandaag.

   • Borduursaramsades 4 oktober 2018 op 9:05 pm - Beantwoord

    Idd, heb ze 3 weken geleden alle 2 gevonden…

    • Romy 5 oktober 2018 op 8:21 am - Beantwoord

     Ah wat naar zeg! Een huisdier verliezen is al heel verdrietig, laat staan als je er twee tegelijk verliest 🙁

 4. Judith 4 oktober 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  ik ben ook echt fan van katten! zelf heb ik er geen, maar m’n ouders wel. extra leuk om een bezoekje aan hen te brengen 🙂 zou ze voor geen goud willen missen!

 5. Sandra 4 oktober 2018 op 9:19 am - Beantwoord

  Ik zou Suzie ook voor geen goud kunnen missen! Het is zo’n schatje! Ik lig altijd in een deuk om haar, haha. Ik herken alles wat je schrijft hoor. :’) Ik vind het altijd zo grappig hoe blij een kat kan zijn met van die suffe dingen als zo’n klimmetje waarmee je een broodzak dicht kan maken, of inderdaad een kartonnen doos of een propje papier ofzo. Haha!

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:13 pm - Beantwoord

   De katten maken het vast extra leuk om bij je ouders langs te gaan 🙂 Wat is het toch altijd fijn om een paar beestjes om je heen te hebben! Ik denk dat ik onze katten ook wel echt zou missen als ik het huis uit ben.

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:14 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijke beesten zijn het ook! Soms kunnen we echt nog wat van die beestjes leren in hoe simpel ze zijn en hoe klein de dingen zijn waar ze van genieten 😉 En sowieso zou ik de lachbuien om de katten voor geen goud willen missen, haha.

 6. Anja - Minimalist Dutchie 4 oktober 2018 op 11:01 am - Beantwoord

  Hier ook ‘moeder’ van twee katten. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, haha, maar ze zijn echt een onderdeel van het gezin hier. Er is altijd iemand die op je wacht en die blij is als je er weer bent. En inderdaad; als je je even niet zo tof voelt, is een knuffel of het gepurr van die beestjes precies hetgeen wat je opvrolijkt.

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jouw katten ook echt een onderdeel van de familie zijn geworden 🙂 Ik zou de namen van onze katten ook bijna op verjaardagskaarten onder die van ons schrijven, omdat ze er inmiddels helemaal bij horen.
   Wat zijn katten toch fijne beestjes, zeker als je je even wat minder voelt.

 7. PatriciaKleijn 4 oktober 2018 op 12:01 pm - Beantwoord

  herkenbare punten hoor, ik zou ook niet meer zonder onze 3 maatjes kunnen

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook drie katten hebt! Lieve beestjes zijn het ook 🙂

 8. Simone 4 oktober 2018 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ik ben eerlijk gezegd niet echt een kattenmens, maar wel een hondenmens. Ik heb dan ook een schatje – Budgie – waar we ook best wat mee hebben afgezien vanwege zijn gezondheid. Gelukkig gaat het nu goed met hem <3 Hij heeft gisteren al zijn cadeautje gehad, hoewel het ook een beetje voor ons als baasjes is. Namelijk een nieuwe looplijn. Die was wel aan vervanging toe! 🙂

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:18 pm - Beantwoord

   Gelukkig maar dat het nu al een stuk beter gaat met jullie hond! Altijd zo sneu als een beestje gezondheidsproblemen heeft! Budgie heeft vast extra genoten vandaag van een blokje om met zijn nieuwe looplijn 🙂

 9. Haydée 4 oktober 2018 op 3:46 pm - Beantwoord

  Heerlijk ! 🙂 Ik heb nog een puntje: ze zetten je aan tot opruimen van je vaat. Vanmorgen werd ik wakker en merkte ik dat onze kat naar kaneel rook. Juist, we hadden gisteravond nog appeltaart gemaakt, en niet alles opgeruimd. 😀

 10. Evelyne 4 oktober 2018 op 4:07 pm - Beantwoord

  Helaas zijn wij al een tijdje kattenloos (is dat wel een woord?) omdat wij enkele jaren na het afscheid van de laatste heel fel hebben afgezien van dat verlies. Wij hebben onze katten altijd doodgraag gezien, maar ze abrupt op deze wijze moeten verliezen was té pijnlijk. Ik denk nog vaak terug aan hen, mijn lieve poezen. Dus daarom, geniet van hun aandacht!

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:19 pm - Beantwoord

   Haha, dat is nog een belangrijke toevoeging aan mijn lijstje inderdaad! Toevallig troffen wij Lily gisteravond ook op het aanrecht aan. Ze had zojuist even geholpen om de laatste restjes yoghurt uit mijn bakje te liggen. “Scheelt vast wat afwas”, moet ze gedacht hebben, haha. Ahum, lekker smakelijk 😉

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:24 pm - Beantwoord

   Wat sneu dat je de katten niet meer om je heen hebt. Het verlies van zo’n beestje is ook echt heel verdrietig. Ik vind dat zelf ook het lastigste aan huisdieren, maar heb dat er toch voor over als ik zie hoeveel liefde die beestjes me geven zolang ze in leven zijn <3

 11. Meaghan 4 oktober 2018 op 5:29 pm - Beantwoord

  Wat een lieve blog. Ik heb eerlijk gezegd meer met honden dan met katten, maar beide vind ik erg lief hoor. Zelf doe ik vandaag niet zo veel op dierendag, want ik heb morgen een tentamen… Dus ik studeer voornamelijk… En ik heb zelf geen huisdieren, maar ik ga dit weekend wel even naar de kinderboerderij, waar je geitjes, schapen en koeien kan voeren, dus dat ga ik doen (ook al doe ik dat maandelijks wel een keertje haha!).

  • Romy 4 oktober 2018 op 6:25 pm - Beantwoord

   Spannend, je tentamen morgen! Zet hem op alvast! En wat leuk dat je morgen naar de kinderboerderij gaat. Ook dat is natuurlijk een leuke manier om met dieren in de weer te zijn en iets liefs voor ze te betekenen 🙂

 12. chucky1012 5 oktober 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Geweldig!
  Hier ook een hond.

 13. Alexandra 5 oktober 2018 op 2:56 pm - Beantwoord

  Ja Ja Ja, liefde voor katten! Wij hebben nu 2 katten en het zulke fijne beestje, helemaal verliefd <3

  • Romy 5 oktober 2018 op 4:36 pm - Beantwoord

   Dat kan ik me helemaal voorstellen. Wat zouden we toch moeten zonder katten?! ?

 14. Maaike 5 oktober 2018 op 10:41 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar allemaal! Ik heb zelf een kat. En het is zo fijn om met haar te leven. Het is elke dag voor haar dierendag. Ze komt niets te kort 🙂

  • Romy 6 oktober 2018 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijk luizenleventje hebben katten toch ook! 🙂 En stiekem is het ook als baasje gewoon heel leuk om je katten flink in de watten te leggen.

 15. Mariska 6 oktober 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Sowieso onvoorwaardelijke liefde, haha! En ik hang wel echt hele verhalen op aan mijn kleine Vriendje, al vanaf het begin haha!

  • Romy 7 oktober 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch! Gelukkig zijn katten de ideale gesprekspartners/luisteraars 😉

 16. Margo 7 oktober 2018 op 1:17 pm - Beantwoord

  Haha die koosnaapjes ja! Ik lach mezelf vaak uit als ik weer een belachelijke naam weet te verzinnen. En het feit dat ze vaakdichtbij is vind ik ook fijn. Soms irritant, maar gelukkig is het niet altijd. Ze is vrij op zichzelf maar ALS ze me opzoekt, lijkt ze ook wel vastgekleefd aan me. Dat is die onvoorwaardelijke liefde he?

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:10 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Soms is dat aanhankelijke gedrag van katten echt heerlijk, maar zo af en toe kun je ze juist om die reden ook wel achter het behang plakken 😉

 17. Saskia 7 oktober 2018 op 4:32 pm - Beantwoord

  Ja, katten<3 Ben ook nog steeds erg blij met onze 2 poekkies. Zoals je op mijn blog hebt gezien heb ik op dierendag een donatie gedaan voor de dierenbescherming 🙂

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:56 pm - Beantwoord

   Heel mooi dat je op Dierendag een donatie hebt gedaan om ook andere dieren een fijn leven te gunnen! <3

 18. Hilly Nicolay 7 oktober 2018 op 4:46 pm - Beantwoord

  We zijn hier allemaal blij met Milly.
  Ze geeft rust als ze op schoot ligt.
  Ze komt uit het asiel en is nu vier jaar bij ons.

  Een leuk blogje over de poezen.

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:56 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat jullie ook zo blij zijn met jullie kat. Het blijft toch ook gewoon heerlijk om zo’n beestje op je schoot te hebben liggen.

Recente blogs

Goed geslaagd! | Mijn aankopen op Koningsdag 2018

28 april 2018|Lifestyle|

Niets zo leuk als op Koningsdag struinen over de vrijmarkt op zoek naar tweedehands koopjes. Ook dit jaar ben ik weer goed geslaagd in mijn zoektocht naar leuke Disney-dvd's, mooie kleding en onverwachte gouden vondsten. Ook dit jaar was ik weer op de vrijmarkt in Amstelveen te vinden en kwam ik met een tas vol spullen thuis. Met dit keer onder andere een kussen voor mijn toekomstige bank en een lila teddy coat om verliefd op te worden. Benieuwd naar mijn vondsten? Ik laat ze je in dit artikel zien.

Outfit | Loungen in een héérlijke roze sweater (+win een e-book!)

19 november 2019|Outfits|

Doe jij aan makkelijke kleding of draag je alleen moeilijke kleding? Die flauwe discussie voerde ik een tijdje geleden met een vriend. Voor mij is makkelijke kleding nogal een begrip. Na een lange werkdag trek ik in de winter standaard een dik vest, een fijne trui of mijn fluffy roze badjas aan. Het is alsof ik pas echt thuis ben als de loungekleding weer uit de kast kan. En dankzij mijn allernieuwste sweater van Studio Anna Jirina kan ik dat tegenwoordig ook nog eens in stijl doen. In het roze. En met een vrolijke print op mijn buik.

Februari 2020 | Valentijn, Viva, Venlo & een spannend besluit

1 maart 2020|Persoonlijk|

Wait, what? De maand februari is alweer ten einde. Het was een maand waarin ik van de ene naar de andere verjaardag ging, en ook soms van de ene naar de andere uithoek van Nederland. Ik genoot van een Valentijnsweekend in Venlo, mocht figureren op Pippa's foto in Viva, werd een illusie armer én heel wat ervaringen rijker. Ook nam ik een nogal grote maar toffe beslissing (waar ik helaas pas later meer over kan vertellen #anticlimax). In dit maandoverzicht blik ik nog eens uitgebreid terug op deze bijzondere maand.