Foto dierendag

Dierendag | 10 koestermomenten met Paco & Beertje

 • 4 oktober 2017
 • 40 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Oeps, ik zat zo met mijn hoofd nog in Lissabon dat deze ene speciale dag me bijna was ontgaan. 4 oktober. Dierendag. Oké, eigenlijk kunnen onze katten elke dag wel van een speciale behandeling genieten. Inclusief vertroetelmomentjes, eten dat op hun wensen is afgestemd en de muizen die we soms – door de katten ontleed en wel  – voor hen wegruimen. Maar hé, je moet iets overhebben voor de bijzondere en onvoorwaardelijke liefde van je huisdier. En voor al het andere wat je ervoor terugkrijgt. Daarom zet ik graag onze Paco en Beertje vandaag in het zonnetje. Hier komen, in het kader van Dierendag, 10 momenten die ik koester met onze katten.

favoriete momenten met katten

 1. Slaaphoofd. ’s Ochtends vroeg wakker worden en begroet worden door een kat die je al knipogend en met een slaperig hoofd zit aan te gapen. Zelfs als ik met een vogelnest op mijn hoofd, zonder make-up en in de meest kinderachtige pyjama wakker word, ziet Paco me graag. Onbetaalbaar, zo’n vent!
 2. Puur genieten. Beertje een aai over haar kopje geven en vervolgens niet meer van haar af komen, omdat ze de voorkeur geeft aan een meer uitgebreide massage. Haar gespin ondertussen laat zien dat ze echt aan het genieten is, waardoor ik niet anders kan dan nog een keer en nóg een keer onder haar kin kriebelen.
 3. Warm ontvangst. Met katten ben je altijd verzekerd van een warme ontvangst. Het feit dat de katten me daarna hoopvol naar hun etensbak leiden, vergeet ik dan maar even voor het gemak. Het is toch gewoon pure liefde, dit?!
 4. Ja maar, hoe dan?! De fotomomenten waarop ik alles probeer om de katten op hun allerschattigst op de foto te zetten, maar ze uit alle macht hun best doen om vooral niet mee te werken. Niet wetende dat ze het juist als oncoöperatieve beestjes stiekem ook best goed doen op de foto.
 5. Het perfecte plaatje. De zeldzame momenten waarop Beertje dus wél op het perfecte Instagramwaardige roze kussen gaat liggen, haar liefste pose aanneemt en net de camera in kijkt met haar grote groene kijkers. Een kleine beloning voor de medewerking wordt daarna overigens wel op prijs gesteld.
 6. Photo bomb. De kat die even komt snuffelen als ik blogfoto’s aan het maken ben en die vervolgens besluit om middenin mijn flatlay te gaan liggen en de foto met haar kont net dat beetje extra te geven. In kattentaal: Beertje die een slaapplek zoekt en mijn stapel notitieboekjes daar wel geschikt voor vindt.
 7. Opstaan, plaats vergaan. Vooral Beertje vindt dat zij als diva best recht heeft op jouw zitplek zodra je opstaat om iets anders te gaan doen. Je begrijpt dat Beertje en ik op zo’n moment de stoel graag eerlijk delen. Oftewel Beertje driekwart stoel en ik met één bilhelft op het puntje van de stoel. Iemand moet de broek aan hebben thuis…
 8. Bescherming. Weet je wel hoeveel je als kat soms moet overhebben voor de veiligheid van je baasje? Bijvoorbeeld als de kat van de buren ook maar één stap naast de schutting zet? Het is toch goud waard als je 15-jarige kat dan niet weet hoe snel ze haar baasjes tegen de tijger van de buren moet beschermen, terwijl onze stoere en energieke Paco als een held op sokken achter haar blijft schuilen.
 9. Gekke acties. Wij worden thuis regelmatig voorzien van live entertainment door onze twee harige vriendjes. In het wildeweg rondjes rennen om de stoel, van schrik in de lucht springen als er een spinnetje langsloopt of met één poot op de laptop in slaap vallen, met die poot een alarmknop aanzetten en vervolgens geïrriteerd weglopen omdat er ‘iemand’ is die je met die herrie durft te storen terwijl je wilt slapen. #zwaarleven
 10. Welterusten. Als Paco, net op het moment dat ik wil gaan slapen, op mijn deur krabt met zijn voorpootje. Bij gebrek aan een gezellige vriend gaat er niets boven een bed delen met je favoriete stoere kater. Welterusten, kleine man!

Heb jij huisdieren? En zo ja, wat is je favoriete moment met jouw huisdier?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Simone 4 oktober 2017 op 6:23 am - Beantwoord

  Aaah volgens mij heb je superlieve en gezellige katten! Als we ooit verhuizen vanuit ons appartement naar een huis wil ik ook heel graag huisdiertjes. Fijne dierendag voor Paco en Beertje!

  • Romy 4 oktober 2017 op 6:58 am - Beantwoord

   Ik zal je lieve wens aan Paco en Beertje doorgeven 😉 We hebben inderdaad zulke lieve katten! Wat leuk dat jij ook graag huisdieren wilt als jullie in een groter huis wonen.

 2. Darina 4 oktober 2017 op 7:04 am - Beantwoord

  Wat een schatjes! Ik heb een kat gehad die helaas na 15 jaar is overleden. Mis hem nog steeds. Fijne Dierendag voor Paco en Beertje xx

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Wat verdrietig om te horen, zeker na 15 jaar! Het is nooit leuk om afscheid te nemen van een huisdier 🙁

 3. Danielle 4 oktober 2017 op 7:33 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen, hier geniet ik ook dagelijks van mijn gekke katten. Met hun lieve momenten, maar ook hun gekke streken. Inderdaad opstaan, plaats vergaan gebeurt hier ook heel vaak.

 4. Oui nathalie 4 oktober 2017 op 6:38 am - Beantwoord

  Aaaah wat een cuties!
  Super leuk artikel:-)
  Sommige dingen zijn zeker herkenbaar zoals het opstaan plaatstje vergaan! Saartje probeerd het ook altijd uit!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 4 oktober 2017 op 6:59 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat leuk om te horen dat Saartje soms ook zo ondeugend kan zijn!

 5. Maaike 4 oktober 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Wat liefdevol geschreven! Een hele fijne dierendag toegewenst voor Paco en Beertje! Maar dat komt vast wel goed!

 6. Josephine 4 oktober 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Aww wat leuk! Je hebt echt een hele leuke fotocollage gemaakt. Ik hou wel van katten die willen knuffelen en aanhankelijk zijn. Zo te horen zit dat bij Beertje en Paco wel goed! Helaas hebben wij geen huisdieren in verband met allergie.

  Krijgen we nog een blog met photo bombs? 😀

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:03 am - Beantwoord

   Dat zit met Paco en Beertje zeker goed. Ze zijn allebei op hun eigen manier lekker aanhankelijk en dat is altijd wel gezellig 🙂
   Ik ga binnenkort eens wat photo bombs opsparen, want volgens mij heb ik daar inmiddels wel aardig wat foto’s van 😉 Leuk idee!

 7. Iris 4 oktober 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Ahh wat leuk! Wij hebben ook een kat. En ik vind het zo fijn om hm om me heen te hebben!

 8. Melissa 4 oktober 2017 op 10:33 am - Beantwoord

  Ik kan nooit meer zonder mijn katjes! Huisdieren maken een huis een thuis. Die van jou zijn ook zo dottig om te zien!

 9. Nesrin 4 oktober 2017 op 11:17 am - Beantwoord

  Ahh wat lief allemaal. Ik ben dol op katten en dit soort verhalen over katten. Ik vind het bijzondere beesten en ben blij dat ik er nu twee in huis heb.

 10. Marloes 4 oktober 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Superleuke momentjes! Katten maken elke dag gewoon leuker, lekker knuffelen en lachen om hun gekke streken en lieve slaapkoppies. Ik werd vanochtend wakker gemaakt door Freya, want die was haar hengel door de woonkamer aan het slepen om hem vervolgens bij mij op bed te leggen met een hoopvolle miauw erbij.

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Haha, onbetaalbaar dat soort momenten inderdaad. Het vroeg wakker worden is niet altijd ideaal, maar als je dan zo’n lief en hoopvol koppie ziet… 🙂

 11. Loes 4 oktober 2017 op 11:29 am - Beantwoord

  Wat een schatjes! Ik heb zelf geen huisdieren, maar mijn schoonouders hebben een hele lieve teckel waar ik dol op ben. Het is altijd zo gezellig! Of hij nou rondjes rent of tegen je aan kruipt.

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Oh wat leuk, zo’n teckel! Hij klinkt echt als een schatje.

 12. Elisabeth 4 oktober 2017 op 12:23 pm - Beantwoord

  Leuk geschreven! Nu ik samen woon heb ik geen huisdier, maar bij mij ouders thuis hebben we een hondje. Ik mis die wel een beetje. Ik vind het fijn om met de hond een stuk te lopen en dat als je zegt dat je dat gaat doen, dat hij dan naar je toen komt heel enthousiast om mee te gaan:)

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Wat lief, zo’n hond die niets liever wil dan gezellig met je meelopen. Ik word ook altijd zo blij van huisdieren die écht enthousiast zijn om je te zien 🙂

 13. Anna 4 oktober 2017 op 1:12 pm - Beantwoord

  Wat heb je lieve katten! En super leuk ook dat je een artikel over ze hebt geschreven op Dierendag. Mijn cavia’s hebben elke dag Dierendag haha (zo hoort het ook te zijn vind ik), maar ze krijgen vandaag nog een extra stuk groente ;-).

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:12 am - Beantwoord

   Ja, het zijn echt schatjes! 🙂 Jouw cavia’s zien er ook zo lief uit op de foto’s trouwens. En groot gelijk heb je dat je ze eigenlijk iedere dag zo verwent als op Dierendag 😉

 14. Madelon 4 oktober 2017 op 4:54 pm - Beantwoord

  Awh wat een schattige foto’s! Ze klinken als heel erg gezellige huisgenootjes! Het liefst zou ik ook katten willen, maar ons flatje is momenteel best klein en ik gun ze ook meer buitenruimte dan alleen ons balkon. Bovendien ben ik allergisch, dus dan is het helemaal handig als ons huisje wat groter en voorzien van buitenruimte is. Nu hebben we een hamster als huisgenootje en dat is ook erg gezellig! Hij voorziet ons ook regelmatig van live entertainment, door bijvoorbeeld zo hard in zijn radje te rennen dat hij zichzelf lanceert.

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:14 am - Beantwoord

   Haha, de lancering van je hamster klinkt ook echt hilarisch. Zo leuk om zo’n beestje om je heen te hebben! En ik kan me voorstellen dat je nog even wacht met katten nemen totdat jullie iets groter wonen. Wel al een heel leuk vooruitzicht voor ‘later’, zo’n gezellige kat in huis 🙂

 15. Laetitia 4 oktober 2017 op 5:41 pm - Beantwoord

  Heerlijke verhalen en zo herkenbaar! En wat een lieve koppies op de foto’s. Ik kan er zo van genieten hè, van die typische kattenfratsen en karaktertjes. Zelfs als ze me midden in de nacht wakker maken omdat ze honger hebben en het niet gezellig vinden om in hun eentje te eten. Of midden in de nacht met een kikker gaan spelen onder het bed. Of op de drempel gaan zitten roepen want we weigeren het kattenluik te gebruiken als vrouwtje thuis is. Ik vind het allemaal prachtig. Want uiteindelijk zijn het wel elke dag die twee paar verwachtingsvolle ogen die me opwachten als ik thuiskom! Heel leuk om Paco en Beertje zo te leren kennen. Lekker veel van genieten.

 16. Els 4 oktober 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

  Wat gezellig heb jij het :-). ALtijd wat te beleven :-). Hier helaas geen huisdieren :-(.

 17. Nikita 4 oktober 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

  Wat lief! Huisdieren zijn de beste maatjes die er zijn 🙂

  Ik moet zelf denken aan mijn ene vogeltje. Het moment dat ik thuiskom van school vliegt hij door de gang om vervolgens op mijn schouder te landen en met een ‘Kiekeboe’ waar de blijdschap is in te horen me te begroeten. En dat verwarmt mijn hart want ik hoor echt aan zijn ‘stemmetje’ dat hij echt wel blij is dat zijn baasje er weer is 🙂 Toen hij er pas was stelde ik hem altijd op zijn gemak met ‘Awel’, wat een typisch Belgisch sussend woordje is. Als ik nu heel veel verdriet heb en hij ziet dat vliegt hij naar me toe en maakt kusgeluidjes, geluidjes zoals ‘ooh’ en vervolgens op een superlieve manier zegt hij dan ‘awel’. Echt op zo’n manier van, je hoeft niet te huilen, het komt wel goed 🙂 En op zo’n momenten vergeet ik met plezier dat hij tijdens het studeren drie keer met mijn dopje van mijn pen gaat vliegen en vijf markeerstiften door de kamer gooit. Als kind wou ik altijd een hond of kat, maar geen vogel omdat ik vond als 8-jarige dat je daar geen liefde van kreeg. Nu twaalf jaar later weet ik gelukkig beter. Hij is ooit een keer op het nippertje net niet naar buiten gevlogen en ik denk dak de hele buurt bij elkaar heb geschreeuwd van geschrokkenheid. En geloof me, ik ben een stil persoon en je hoort me amper met een stil stemmetje, dus als ik schrik en de hele buurt bij elkaar schreeuw, dan is dat echt wel een statement haha

 18. Simone 4 oktober 2017 op 7:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuke verhalen over je katten! Mijn hondje slaapt altijd bij ons op bed – omdat hij ernstig ziek is wil ik niet dat hij ’s nachts alleen is-. Elke avond en elke ochtend komt hij altijd even met ons knuffelen. Super lief!

 19. Saskia 4 oktober 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

  Jeuj, lief! Zoals je weet heb ik ook 2 katten<3 Kan niet zonder ze.

 20. Sara | MevrouwMiauw 4 oktober 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

  Haha! Wat een heerlijk poeslief artikel. <3 Ik moest echt grinniken door dit zinnetje: "Onbetaalbaar, zo’n vent!". Die Paco weet wel hoe hij zich galant moet gedragen. En die live entertainment komt me trouwens ook heel bekend voor. Net als die moeite die het soms kost om haar op de foto te zetten. Gelukkig werkt ze vaak wel mee. 🙂

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:16 am - Beantwoord

   Ik geniet ook helemaal van jouw verhalen over de leukste kattenstreken. Wat een schatjes en zo herkenbaar wat je zegt! Dat warme welkom en dingen als het spinnen op je schoot maken dat zelfs een dode muis of een kikker onder je bed nog te vergeven is 😉

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:18 am - Beantwoord

   Jouw vogeltje klinkt echt ontzettend schattig! En hoe lief dat hij nu ook het woordje ‘Awel’ gebruikt. Soms kunnen huisdieren, zonder dat ze het weten, je als geen ander troosten.
   Zo te horen hebben jij en je vogeltje ook echt een bijzondere band. Zo bijzonder 🙂

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Ah, dat klinkt zo lief! Maar wat verdrietig om te horen dat je hondje zo ziek is 🙁

  • Romy 5 oktober 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Paco is echt een kleine charmeur. En dat gezellige live entertainment van de katten is ook nooit verkeerd 🙂 Altijd wat te lachen en te genieten met die poezenbeestjes!

 21. Sam - singlereadytomingleblog 5 oktober 2017 op 12:02 am - Beantwoord

  Hihi, wat een schatjes!

 22. Johanne 5 oktober 2017 op 8:26 am - Beantwoord

  Superschattig!! Wat zijn katten ook fijne diertjes he. Ik ontdekte laatst dat buttons niet zo goed is in mij ‘beschermen’ haha. Ze stond laatst bij het hek in onze tuin en was maar wat geïnteresseerd in de kat die helemaal uit zijn dak ging met al het geluid dat hij maar kon produceren. En buttons had echt iets van: hoooi! Mijn favoriete moment is toch wel wanneer ik naar bed ga. Buttons loopt altijd direct achter me aan en gat direct bovenop me liggen als ik gessetteld ben ?

  • Romy 6 oktober 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Haha, Buttons klinkt ook een beetje als een held op sokken 😉 Heerlijk, die beestjes met hun eigen karakter! En ik kan me voorstellen dat je smelt als ze heerlijk bovenop je komt liggen in bed 🙂

 23. Maaike 6 oktober 2017 op 1:03 am - Beantwoord

  Wat leuk en herkenbaar om te lezen 😀 Ik heb zelf ook een kat, dus de meeste dingen gebeuren hier ook in huis haha. Verder heb ik nog sluierstaart vissen, kweekvorm van goudvissen.

 24. Odetta 8 oktober 2017 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik heb nu sinds 4 jaar helemaal geen huisdier meer. Ik mis het wel. Maar het soms wel erg praktisch wanneer wij bijvoorbeeld op vakantie gaan. Toen wij Willy, de chinchilla, hadden, was het heel erg belangrijk dat er iemand voor hem op de juiste manier verzorgde, want een chinchilla is nu eenmaal niet een standaard huisdier. Ook tijdens een hittegolf maakte ik grote zorgen om hem, Zo’n bontjasje zorgt ervoor dat hij het heel erg warm had en dan moest je hem goed in de gaten houden dat hij niet oververhit raakte. Het zo koel mogelijk houden in huis. Na zijn dood hebben wij getwijfeld of wij nog aan 2 chinchilla’s (het zijn namelijk groepsdieren) wilden beginnen. Maar het wordt steeds lastiger om de goede verzorgingsproducten (behalve op internet dan) in dierenzaken te vinden, dus hebben wij er vanaf gezien. En zo eentje als Willy qua karakter vind je toch niet.

  • Romy 8 oktober 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat jullie Willy best wel missen. Een huisdier is er toch vaak een uit duizenden met een heel eigen karaktertje. Ik kan me jullie keuze voor geen nieuw huisdier ook wel goed voorstellen. Een dier vraagt inderdaad ook wel om de nodige verzorging en dat kost best veel tijd en ook geld als je een ‘bijzondere’ diersoort als huisdier hebt.

Recente blogs

Onze gezellige zithoek (met hoekbank, kleed én veel kleur)

8 maart 2024|Interieur|

Oeh, dit voelt als een hele mijlpaal! Na maanden klussen is er eindelijk een stukje huis dat "af" genoeg voelt om te laten zien op de blog. Die eer is aan onze zithoek: mijn lievelingsplek van het hele huis, en de plek waar we vooral 's avonds en in het weekend graag neerploffen. Sinds we ook een mooi rond vloerkleed hebben liggen en Bart zijn zaterdagmiddag aan Project Lamp Ophangen heeft gewijd, voelt de zithoek al helemaal af. Tijd voor een heleboel foto's, zodat je - ook zonder hier op de koffie te komen - een inkijkje krijgt in onze gezellige zithoek.

De benodigdheden voor mijn kat waar ik (ahum, Pippa) niet zonder kan

14 april 2021|Lifestyle|

Voordat je er erg in hebt, is je huis omgetoverd tot een kattenpaleis. Oké, klimplankjes heb ik nog niet aan de muur hangen en er ligt nog niet overal in de woonkamer een speeltje van poeslief. Maar verder heb ik ongemerkt aardig wat spul voor Pippa in huis liggen. Met liefde trouwens, want zoals het een goede butler van een kat betaamt, moet je je poezenbeest wel op haar wenken bedienen. Omdat er vast meer kattenliefhebbers meelezen, heb ik mijn favorieten verzameld in dit artikel. Dit zijn de benodigdheden voor een kat waar ik (en vooral Pippa) niet zonder zou kunnen.