1 13

Dierproefvrije make-up musthaves die ik heb (her)ontdekt

 • 29 december 2016
 • 21 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Sinds een paar maanden probeer ik me meer te verdiepen in make-up. Net als veel andere meiden vind ik het heerlijk om me voor de spiegel op te tutten. Eindelijk durf ik ook meer make-up te proberen dan alleen het standaard riedeltje van foundation, mascara en heel soms wat lipstick. Vandaag laat ik je 5 dierproefvrije make-up musthaves zien die ik de laatste tijd heb (her)ontdekt.

dierproefvrije make-up musthaves

Nieuwe make-up ontdekken

Sinds ik aan het bloggen ben geslagen, heb ik ook mee interesse gekregen in beauty en in het bijzonder in dierproefvrije make-up. Op andere blogs zie ik de mooiste looks voorbijkomen, maar ook producten waar ik nog nooit van had gehoord. Hoewel ik nooit een beauty blogger zal worden, lees ik wel altijd met veel plezier reviews en tutorials van andere bloggers en probeer ik ook echt iets met hun tips te doen. Dat betekent dat mijn beautycase de laatste maanden iets meer gevuld is met nieuwe producten. Van sommige daarvan wist ik tot een jaar geleden niet eens dat ze bestonden of waar ze voor dienden. Gelukkig ben je als mens nooit te oud om te leren! Zonder de volgende 5 dierproefvrije make-up producten zou ik nu bijna niet meer kunnen.

MUA Hall of Fame eyeshadow palette

MUA Hall of Fame eyeshadow palette

Oogschaduw is zo’n product waar ik me jarenlang niet aan heb durven wagen. Ik heb daar de nodige slechte ervaringen mee, zoals poeder dat aan het einde van de avond op je wangen zit. En de smokey eyes die bij anderen soms zo mooi staan, maken van mij een soort spierwit lijk met diepzwarte ogen. Toen ik onlangs bij Beautyill een pakketje van MUA won, besloot ik me toch eens aan dit mooie oogschaduwpalette te wagen. Qua oogschaduw vind ik zelf bruine en gouden tinten heel mooi, dus wat dat betreft was dit palette perfect. Na wat onprofessioneel geklungel met meerdere kleuren was ik blij verrast door het resultaat. Dit palette wil ik dan ook zeker vaker gebruiken.

MUA Skin Define Hydro Primer

MUA Skin Define Hydro Primer

Primer? Huh wat? Tot een paar maanden geleden wist ik nog niet eens van het bestaan van dit product af. Ik vond het ook maar een apart doorzichtig goedje in een potje. Toch besloot ik het eens te proberen en ik was direct verkocht. Deze primer is bedoeld om je huid gladder te maken, zodat je daarna je make-up meer gelijkmatig kunt aanbrengen. Ik merk inderdaad dat mijn huid goed op de primer reageert en vind het ook heel verfrissend aanvoelen. Ook dit product is dus een blijvertje!

Catrice 12h matt mousse make-up

Catrice 12h Matt Mousse make-up

Eerder gebruikte ik altijd foundation van L’Oreal, maar daar zocht ik nog een dierproefvrij alternatief voor. Deze mousse heb ik volgens mij laatst gewonnen bij Mevrouw Miauw (yep, lucky me!) en ik was er erg benieuwd naar. Al snel was ik overtuigd dat dit minstens zo fijn werkt als foundation. De mousse is steviger dan mijn vloeibare foundation, maar smeert gemakkelijk uit en zorgt inderdaad voor een matte finish. Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Het enige nadeel vind ik dat mijn sproetjes door dit soort producten vaak een beetje verdwijnen. Mocht je daar nog tips voor hebben, dan hoor ik het graag.

HEMA cover stick

HEMA cover stick

Voorheen gebruikte ik mijn foundation altijd als primer, concealer en foundation ineen. Niet dat hij daarvoor bedoeld was, maar ik deed eigenlijk maar wat. Inmiddels heb ik mezelf toch maar een goedkope cover stick van HEMA cadeau gedaan om het iets beter aan te pakken. Hoewel ik volgens mij eigenlijk een tint lichter nodig heb, doet deze cover stick wat hij belooft en worden de kringen onder mijn ogen er een beetje door gecamoufleerd.

Erica lipbalsem

Erica lipbalsem

Waar sommige anderen zweren bij lipbalsem, heb ik dit product lange tijd helemaal niet gebruikt. Wel merkte ik vaak dat mijn lippen vooral in de winter wat uitdroogden en behoefte hadden aan meer verzorging. Inmiddels heb ik daarom braaf deze lipbalsem van Erica in het voorvakje van mijn tas zitten. Deze kreeg ik een tijdje geleden in een prachtig perspakketje en ik ben er erg blij mee. Het is een lipbalsem zonder water, waardoor hij je lippen beschermt tegen uitdroging. Ook is de lipbalsem 100% natuurlijk en zit er een subtiel, maar fijn geurtje aan.

Wat is jouw beste ontdekking qua make-up?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 29 december 2016 op 8:56 am - Beantwoord

  Leuke producten! Die mousse vind ik ook erg fijn! En dat palette ziet er ook heel mooi uit. Ik hou van dit soort kleurtjes

 2. Inge 29 december 2016 op 9:08 am - Beantwoord

  Leuk! Ergens ben ik wel geïnteresseerd in make-up, maar ik heb hangende oogleden dus oogschaduw zie je bijna niet. Bovendien merk ik dat als ik oogschaduw draag, ik er de laatste tijd last van krijg in mijn ogen. En ik eindig altijd als een pandabeer.. 🙂 Het palet van MUA ziet er wel heel prettig uit en eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar de foundation mousse!

  • Romy 29 december 2016 op 10:49 am - Beantwoord

   Hmm, dat klinkt lastig inderdaad! Hangende oogleden ben ik helaas ook wel een beetje bekend mee, maar toch zie je oogschaduw nog wel redelijk als ik het op heb. Het palet is echt een aanrader. Ik geloof dat het ook niet zo duur is en het is gewoon bij winkels als Kruidvat te koop 🙂

 3. Charel 29 december 2016 op 10:16 am - Beantwoord

  Leuke en fijne producten hoor! Die catrice mousse vind ik erg fijn om meer dekking te krijgen! X

 4. Amy 29 december 2016 op 10:26 am - Beantwoord

  Mooi lijstje producten hoor! Het palette van MUA is erg mooi, daar kun je vast en zeker ook mooie basic looks mee maken. Misschien kun je voor je gezicht eens bb cream gebruiken? Dat is wat lichter van textuur en wat minder dekkend dan zo’n mousse en zal je sproetjes misschien wat minder bedekken.

  • Romy 29 december 2016 op 10:49 am - Beantwoord

   Hartstikke bedankt voor de tip! Bb cream heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik heb er wel veel over gehoord. Ik ga er eens naar kijken 🙂

 5. Mariëlle 29 december 2016 op 10:47 am - Beantwoord

  Super leuk hihi! Ik ken alle producten van zien en de meeste ook van proberen 🙂

 6. Svenja 29 december 2016 op 11:04 am - Beantwoord

  Mooie producten Romy! Vooral de paletten van MUA vind ik persoonlijk heel erg fijn. Je bewijst maar weer dat dierproefvrije make-up net zo mooi en goed is!

 7. Josephine 29 december 2016 op 11:05 am - Beantwoord

  Weer wat geleerd vandaag! Eigenlijk vind ik het wel dapper van je, dat je zo openlijk schrijft dat je niks van make-up afwist. Ik heb nooit veel make-up gebruikt, en nu ook nog maar zelden. Toch heb ik soms het gevoel dat je dat als vrouw moet weten. Ik gebruik nooit meer dan mascara, oogpotlood en lippenstift. Een aantal jaar geleden gebruikte ik nog wel regelmatig oogschaduw, en in die categorie valt ook gelijk mijn favoriete make-upaankoop: een setje met verschillende tinten bruin/koper/beige/goud (ja, hoe noem je die kleurschakeringen), dat goed bij mijn bruine ogen en haar past.

  • Romy 29 december 2016 op 8:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dat zegt! Ik vond het zelf niet eerlijk als ik zou doen alsof ik geweldig goed ben met beautyproducten, terwijl ik eigenlijk net om het hoekje kom kijken 😉 Dan maar gewoon mezelf zijn! Fijn om te horen dat ik niet de enige vrouw ben die niet onwijs veel make-upkennis heeft. Jouw oogschaduwsetje klinkt heel fijn.

 8. Merel 29 december 2016 op 11:19 am - Beantwoord

  Dat MUA pallette is zo ontzettend prachtig! Ik ben eerlijk gezegd nooit zo bezig met dierproefvrije make-up.

 9. Nienke 29 december 2016 op 12:00 pm - Beantwoord

  Goede en fijne producten! Je bent meteen goed begonnen, haha. Ik ben 99% dierproefvrije make-up in mijn stash omdat ik het erg belangrijk vind. Ik heb een mega grote stash en gebruik bijna dagelijks make-up. 🙂

 10. Denise 29 december 2016 op 5:05 pm - Beantwoord

  Mijn gezicht is heel gevoelig en eigenlijk gebruik ik daarom alleen mijn BB crème en mascara. Ook gebruik ik lippenbalsem. Als ik dit niet gebruik, ontstaan er overal scheuren in mijn lippen. Au!

 11. Bettie 29 december 2016 op 8:21 pm - Beantwoord

  Ik let er ook steeds meer op dat ik dierproefvrije make-up koop, want dat vind ik wel belangrijk. Dat palette van MUA vind ik trouwens echt heel mooi. Al zou het mij die blauwe kleuren niet zo mooi staan met mijn groene ogen, helaas.

 12. Lifeaholic.nl 29 december 2016 op 9:07 pm - Beantwoord

  Mooie producten! Ik heb van dezelfde lijn van catrice de compact poeder. Een erg fijn en dekkende poeder!

 13. Sara | MevrouwMiauw 30 december 2016 op 12:40 am - Beantwoord

  Zó leuk om te lezen dat de Catrice foundation die je bij mij hebt gewonnen je zo goed bevalt. Altijd fijn om te weten dat je iemand blij hebt kunnen maken. Ik vind het heel erg leuk dat jij ook geregeld aandacht besteedt aan dierproefvrije cosmetica. Super goed!!!

  • Romy 30 december 2016 op 1:55 am - Beantwoord

   De foundation is zeker goed terecht gekomen 🙂 Hij staat nu standaard voor de badkamerspiegel en ik pak hem er ’s ochtends graag bij. Ik vind het zelf ook erg leuk om af en toe een beauty-artikel te schrijven. Het is voor mij meteen een stimulans om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen.

 14. Claire 30 december 2016 op 7:54 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! Zelf heb ik een gruwelijke hekel aan mousse fohndations omdat ik dat altijd 100 tinten te donker als puber op mijn gezicht smeerde haha. Door een dunnere foundation te gebruiken (of BB Cream) blijven je sproetjes zichtbaar. Ik denk dat deze net een te goeie dekking heeft. De primer klinkt onwijs fijn trouwens!

  • Romy 31 december 2016 op 1:53 am - Beantwoord

   Ja, die primer is echt heel fijn! Ik denk dat ik maar eens naar de BB cream ga kijken. Misschien is het ook een optie om de mousse met crème te mengen, maar zo’n BB cream is ook wel een goede optie. Bedankt voor de tip 🙂

 15. Irene | Tussenmarsenjupiter 31 december 2016 op 12:28 am - Beantwoord

  Oh ik heb ook een palette van MUA en ben er ook heel tevreden over! Ook vooral met goud en bruintinten. Echt prachtig vind ik dat! 🙂 Ben er ook volop mee aan het experimenteren. Maar ik durf het nog niet zo goed aan om er mee naar m’n werk te gaan. Haha 😀 Mijn beste ontdekking is op nummer 1 en 2 dagcreme en mascara. Al is dagcreme niet echt make-up. Maar kan niet meer zonder! En mascara is echt top! M’n blik ziet er ineens veel frisser uit vind ik. Vroeger droeg ik dat eens sporadisch maar tegenwoordig elke dag!

  • Romy 31 december 2016 op 1:55 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je ook lekker met oogschaduw aan het experimenteren bent! Zo leuk vind ik dat altijd om te doen met make-up. Mascara doet inderdaad wonderen. Er gaat bij mij ook geen dag voorbij zonder mascara op mijn wimpers 😉

Recente blogs

Favorieten in de spotlights | juni 2017

4 juni 2017|Lifestyle|

Het is weer zover: tijd om een paar favoriete producten op mijn blog in de spotlights (én confetti) te zetten. Vandaag laat ik je 6 producten zien die de laatste tijd mijn hart hebben gestolen. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Laten we het erop houden dat het producten zijn die ik de laatste tijd met plezier gebruik. In deze editie zet ik onder andere een vrolijk tijdschrift in de spotlights, maar ook twee producten die van mij een wandelende kokosnoot maken. Benieuwd met welke producten ik nog meer blij ben? Lees dan snel verder.

Augustus 2019 | Moeilijke tosti's, magische films & een mooi mens

1 september 2019|Persoonlijk|

Hoe het kan dat de laatste volledige zomermaand alweer ten einde is, is me een raadsel. Misschien had het er iets mee te maken dat de tijd vliegt als je plezier hebt. De maand augustus was namelijk oprecht een mooie maand. Ik gaf een presentatie aan zo'n 25 mede-roodharigen, neuriede mee met een swingende film, at een Moeilijke Grote Tosti en beleefde mooie momenten met een mooi mens. Over dat alles praat ik je maar al te graag bij.

Wat kun je het beste afleren om gelukkig(er) te zijn?

25 februari 2017|Persoonlijke groei|

Zou je graag écht gelukkig willen zijn? Tja, ook ik kan die vraag met een volmondig ja beantwoorden. Toch wring ik me regelmatig in allerlei bochten die me niet bepaald gelukkig maken. Soms staan we ons eigen geluk een beetje in de weg met bepaald gedrag. Van altijd ja zeggen tot alleen maar nuttig bezig zijn of binnen je comfortzone blijken. Deze 5 dingen kun je het beste afleren om gelukkig(er) in het leven te staan.