unnamed file 95

Van digibeet naar lege mobielbatterij + winactie

 • 2 november 2016
 • 12 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Tot drie jaar terug was ik een echte digibeet. Iedereen was al aan het pingen, appen en mobiel bankieren, terwijl ik nog met mijn mobiel type koelkast zonder internet rondliep. Maar toen kocht ik mijn huidige telefoon. Een telefoon waarmee ik niet eens goede foto’s kan maken en waarop ik hooguit vijf apps heb staan. Toch is mijn simpele telefoon me wel heel dierbaar. Ik word elke dag weer vrolijk van talloze foto’s op Instagram, maak alleen nog maar afspraken via WhatsApp en ben dolblij met de Hotmail outlook app. Tja, in deze 24/7-cultuur is mijn mobiel soms mijn beste vriend. Vandaag deel ik 4 redenen waarom en geef ik iets leuks weg voor jouw eigen telefoon.

mobiel

Op de hoogte blijven

Eigenlijk kocht ik mijn smartphone vooral voor WhatsApp. Het leek me ideaal om ‘gratis sms-berichten’ te kunnen versturen. Bovendien was ik nogal een uitzondering zonder smartphone en merkte ik dat ik vaak allerlei informatie had gemist als enige zonder mobiel internet. Daarom zocht ik het goedkoopste mobiel met prepaid tegoed uit en installeerde ik WhatsApp. Er ging een wereld voor me open: opeens was ik op de hoogte van alles en miste ik geen groepsuitjes meer. Ook heb ik vaker contact met vriendinnen die ik niet zo vaak zie of blijf ik dankzij Instagram op de hoogte van wat ze zoal meemaken. Lang leve mijn mobiel wat dat betreft!

De tijd doden

Ik kan er wel omheen draaien, maar eigenlijk is mijn mobiel vaak vooral een geweldige manier om de tijd te doden. Bij de bushalte type ik er aantekeningen in, beantwoord ik appjes of scrol ik door de nieuwe Instagram-foto’s van mensen die ik volg. Ook als ik ’s ochtends nog even wakker in bed wil blijven liggen, lees ik graag blogposts op mijn mobiel.

Doen alsof je druk bezig bent

Ook in een ongemakkelijke situatie tover ik graag mijn mobiel tevoorschijn. Als ik in de bus tegenover iemand zit die me de hele tijd awkward zit aan te staren, dan duik ik graag even achter mijn mobiel weg. Of heb je even niemand om tegen te praten of probeert een niet zo charmante jongen je te versieren? Ook dan is je mobiel een geweldig ding om je even achter te verschuilen. Doe alsof je met iets heel belangrijks bezig bent en je ontsnapt zo aan alle aandacht.

Leuke accessoires kopen

Nog een reden waarom ik zo blij word van mijn telefoon is dat er ontzettend veel leuke accessoires voor je mobiel verkrijgbaar zijn. Onlangs mocht ik iets uitzoeken voor mijn mobiel op internet. Ik zag het ene leuke iPhone telefoonhoesje na het andere en vond zelfs al een hoesje voor iPhone 7. Maar helaas, mijn mobiel lijkt in de verste verte niet op een iPhone en een leuk hoesje had ik al. Daarom koos ik voor iets wat me wel nuttig leek en wat ik er ontzettend leuk vond uitzien: een knalroze Powerbank. Sinds ik wat fanatieker ben met apps, raakt mijn batterij een stuk sneller leeg. Dit leek me dus wel een handig ding.

mobiel

Hoe is de Powerbank me bevallen? Tja, met een knalroze accessoire heb je mij standaard al een streepje voor. De Powerbank werkt ontzettend makkelijk. Met de USB-kabel voorzie je hem zelf van energie en het andere kabeltje gebruik je om je mobiel op te laden. Binnen ongeveer 1,5 uur was mijn batterij helemaal vol. Handig dus als je bijvoorbeeld op reis gaat en geen stopcontact in de buurt hebt. Het enige jammere is dat je de Powerbank blijkbaar na elke keer opladen in je computer moet steken. Laat ik nu net iemand zijn die dat soort dingen altijd vergeet… Jammer, want daardoor heb ik meestal toch meer aan een gewone oplader. Maar voor minder vergeetachtige mensen is het zeker een handig ding!

Winactie

Het leuke nieuws is dat ik ook een nieuw exemplaar van deze vrolijk roze Powerbank mag weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een reactie achterlaten onder deze blog waarin je aangeeft dat je graag kans wilt maken. De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een mailtje.

Waaraan maak je jouw mobiele batterij op?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lieke - Life As Lieke 2 november 2016 op 9:51 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, ik verschuil me er ook graag achter! Zit er ook eigenlijk wat teveel op 😉 Ik gebruik veel WhatsApp, Instagram en Pinterest en ik lees veel blogs op mijn telefoon 🙂

  • Romy 2 november 2016 op 3:18 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die zich soms lekker achter zijn mobiel verschuilt!

 2. Sara | MevrouwMiauw 2 november 2016 op 4:31 pm - Beantwoord

  Wat heb je een grappig artikel geschreven. Ik kan ook écht niet zonder mijn telefoon. Ik heb een LG G3, maar hij begint wat sloom te worden en daarom ben ik stiekem toch aan het kijken naar een nieuwe telefoon. Powerbanks heb ik in overvloed, dus ik sla de winactie over. Wel leuk hoor, zo’n knal roze ding! 🙂

  • Romy 2 november 2016 op 5:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂
   Wat leuk dat je naar een nieuwe telefoon aan het kijken bent! Dat traag worden is dan wel weer een nadeel als je veel op je telefoon zit. Ik begin nu ook te merken dat mijn simpele telefoon niet al te veel apps aankan 😉

 3. Nienke 2 november 2016 op 4:44 pm - Beantwoord

  Haha, wat een leuk artikel! Ik herken me er wel in hoor. Ik was 11 toen ik mijn eerste telefoon kocht. Inmiddels was toen iedereen al aan het pingen en doen. Ik niet, maar heb alles wel ingehaald. 😉

  • Romy 2 november 2016 op 5:26 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Ik begon er ook laat mee, maar heb ook een flinke inhaalslag gemaakt 😉

 4. Anita H. 3 november 2016 op 2:12 am - Beantwoord

  Ik maak graag kans!!

 5. Demi | StudioKOOK 3 november 2016 op 9:17 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Denk dat velen zich hierin kunnen herkennen.
  Ik gebruik mijn telefoon ook graag voor WhatsApp, maar eigenlijk nog het meest voor foto’s. Ik vind Instagram dan ook een erg leuke app en gebruik het dagelijks! Uiteraard kost dit altijd net een beetje te veel batterij, waardoor een lege telefoon voor mij niet onbekend is. De rode powerbank zou ik dan ook heel goed kunnen gebruiken, daarom doe ik graag mee met de winactie!

  • Demi | StudioKOOK 3 november 2016 op 9:18 am - Beantwoord

   Spelfoutje, ik bedoel natuurlijk de roze powerbank 😉

  • Romy 3 november 2016 op 9:50 am - Beantwoord

   Zo te horen kun je hem inderdaad goed gebruiken 🙂 Heel herkenbaar, zo’n batterij die door overmatig gebruik steeds leeg raakt 😉

 6. Eva 4 november 2016 op 10:24 pm - Beantwoord

  Ik doe heel graag mee om zo’n powerbank te winnen! Hij is ook precies de goede kleur, haha 😉 Altijd handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar school. (als in: ik heb een probleem als m’n telefoon niet is opgeladen, want dan kan ik m’n rooster niet meer bekijken haha. En doordat ik nu clusterklassen heb in plaats van één zelfde klas, weet ik nooit waar ik heen moet, handig!)

 7. Esther 9 november 2016 op 2:03 pm - Beantwoord

  Ik maak graag kans op de powerbank! Mijn batterij gaat altijd op aan facebook, ik kijk er echt veel te vaak op! Ook gebruik ik mijn telefoon vaak om te kijken waar ik les heb en om te kijken hoe laat de bus ook alweer vertrekt en hoeveel vertraging hij heeft.

Recente blogs

Echte Post Is Cool #6 | Mijn verstuurde en ontvangen EPIC-post!

21 april 2018|Lifestyle|

Echte Post Is Cool! Dat is een feit, maar ook de naam van een onwijs leuke swap die nu voor de vijfde keer werd georganiseerd. Juist in deze tijd van e-mails, snelle appjes en vlugge Facebook-comments is het zo leuk om weer eens échte post te ontvangen. Met een handgeschreven etiket, vrolijk inpakpapier en met zorg uitgekozen cadeautjes. En zo'n uitpakfeestje van echte post beleefde ik gisteravond! Om klokslag 12 uur scheurde ik het vrolijke gele inpakpapier van mijn ontvangen pakketje om de inhoud te bekijken. En of die leuk was! Ik laat je graag zien wat ik ontving voor Echte Post Is Cool en wat ik naar mijn eigen lootje stuurde.

9 gewoontes van mij tijdens het bloggen

10 november 2018|Lifestyle|

Inmiddels blog ik alweer twee jaar. En dat is blijkbaar lang genoeg om al een aantal bloggewoontes te hebben ontwikkeld. Sommige heel logisch, andere misschien eerder grappig. Zo heb ik al eens verteld dat ik graag in de bus aan mijn blog werk en dat ik mijn blogfoto's in series achter elkaar schiet, vaak balancerend op mijn tenen om maar ver genoeg van de flatlay af te staan. Maar dat is nog niet alles. Ik geef je een kijkje in de blogkeuken van Vaker Vrolijk door 9 bloggewoontes van mij te onthullen.

4 dagen naar de Veluwe in 14 hoogtepunten

28 augustus 2020|Persoonlijk, Op reis|

De afgelopen dagen bracht ik eens niet door in mijn fijne appartement achter mijn laptopje. Nee, ik vierde mini-vakantie op de Veluwe met mijn vriend. En dat was me een feestje! Ik kon eindelijk de paarse heide in het echt bewonderen, genoot van de liefste opmerking ooit, ontdekte in de auto de mooiste plekken en werd door mijn vriend verrast met een lunch op een wel heel bijzondere plek. Ik laat je graag meegenieten van mijn Veluwe-tripje in 14 hoogtepunten.