“Hoe doet zij dat toch?”. Er zijn elke dag wel situaties waarin ik mezelf die vraag stel. Dan heb ik het niet over dingen waar ik gefrustreerd over ben of waarvan ik zou willen dat ik ze net zo goed kon als een ander. Ik heb het juist over situaties waarin ik mezelf weer eens grinnikend realiseer dat ik in dat ene ding echt geen ster ben. Of dat nu te maken heeft met mijn eigen klunzigheid, domme pech of een stukje aanleg (dankjewel, pap en mam!), van sommige dingen bak ik gewoon niet zo veel. Dit zijn 9 dingen waarbij ik me standaard afvraag “Hoe dan?!”.

hoe doet zij dat toch momenten

 1. Op vakantie gaan met alleen handbagage. Ik vind het maar knap hoe sommige mensen met alleen handbagage 2 weken op vakantie gaan. Zelf sjouw ik op vakantie vaak een koffer vol spullen mee. Onder het mom van ‘just in case’ heb ik voor een stedentrip van 4 dagen vaak al 5 setjes kleding bij me. En dan heb ik het nog niet eens over de stapel boeken, die uiteindelijk vaak ongelezen weer mee naar huis gaat.
 2. Een complete make-uplook creëren. Vol bewondering kijk ik weleens naar make-uproutines van mensen die talloze potjes showen met producten waar ik de gebruiksaanwijzing niet een van ken. Hoe kan het toch dat sommige mensen zichzelf een volledige make-uplook kunnen aanmeten zonder dat ze op een met eyeliner uitgeschoten panda lijken?!
 3. Improviseren. Als je mij onvoorbereid een verhaal laat doen, komt er vaak vooral een nogal onsamenhangende woordenbrij uit mijn mond. Ik weet dan plotseling niet meer wat ik moet zeggen of hoe ik mijn woorden kan combineren tot een gestructureerde zin.
 4. Charmante selfies maken. Van selfies maken bak ik nooit zo veel. Ondanks dat mijn telefoon de mooiste filteropties biedt, kan ik mezelf er nooit echt charmant op krijgen. Ik houd mijn kin net te ver omhoog, heb mijn ogen halfdicht, mijn haar zit raar of ik lach net iets te gemaakt. Geen succes!
 5. Telefoneren. Een telefoon vind ik hartstikke handig, maar voor lange telefoongesprekken ben ik gewoon niet in de wieg gelegd. Telefoneren levert bij mij vaak awkward situaties op. Je praat per ongeluk door elkaar heen, valt daarna allebei stil of verstaat elkaar niet goed. Of ik neem het multitasken iets te serieus en vergeet daardoor het hele gesprek te volgen. Hoe doen anderen dat toch?!
 6. Ziekenhuistaferelen. Ik ben absoluut niet bang voor ziekenhuizen en kan ook best wel wat pijn doorstaan. Toch breng ik het er bij ziekenhuisafspraken bijna nooit zonder kleerscheuren van af. Of ik nu een verstandskies laat trekken, een vrouwelijk routineklusje laat plegen of bloed laat prikken, ik word bijna altijd onwel. Zelfs als ik bij iemand anders op bezoek ga! Hoe overleven anderen het ziekenhuis toch zonder wit weg te trekken?!
 7. Alle ballen in de lucht houden alsmoeder. Het lijkt mij geweldig om ooit moeder te worden. Tegelijkertijd heb ik diep respect voor moeders die heel wat ballen in de lucht houden. Na je werk nog naar de crèche moeten, de ochtendstress met talloze broodtrommels die last-minute gevuld moeten worden, een pasklaar antwoord hebben op alle ‘waarom?’-vragen en dan ook nog optreden als zindelijkheidstrainer en fanatiek schoonmaker terwijl je huis waarschijnlijk 2 minuten later alweer vies is? Wauw!
 8. Een hele dag in de kou. Ik ben een echte koukleum. In de winter zal je mij dan ook niet snel een hele dag buiten zien lopen, zelfs niet als ik me van top tot teen gehuld heb in warme kleding. Ik vraag me dan ook echt af hoe sommige mensen het dagenlang redden op de Noordpool, in een ijshotel kunnen slapen of bijvoorbeeld een dag kunnen blauwbekken achter een marktkraampje hartje winter.
 9. Een filmmarathon houden. Als ik heel lang naar een scherm staar zonder actief iets te doen (zoals bij films of tv kijken), dan dommel ik bijna altijd wel in slaap. Ik vind het dan ook maar knap als mensen bijvoorbeeld alle delen van Lord of the Rings achter elkaar kunnen kijken. Ik zou waarschijnlijk halverwege deel 2 al voor pampus op de bank liggen. Hoe dan?!

In welke situaties vraag jij je af “Hoe doet zij dat toch?”?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 20 maart 2018 op 7:12 am - Beantwoord

  Herkenbaar! Ik verbaas me ook altijd dat mensen met alleen handbagage op vakantie kunnen gaan. Dat is mij nog steeds niet gelukt 🙂

 2. Maaike 20 maart 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Bellen; ik kan dat ook niet. Op de een of andere manier ga ik altijd praten als de ander wat gaat zeggen of ik houd mecstil als die ander ook stil is. Laatst nog zo’n ongemakkelijk gesprek gehad toen ik de huisarts belde voor een afspraak. Reden genoeg om zo min mogelijk te bellen! Verder vind ik het zo knap dat mensen er Sochtends zo fris uitzien. Ik lig echt nog enorm in de kreukels Sochtends!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Bellen vind ik ook vaak maar een awkward bedoening, omdat het bij mij meestal niet al te soepel verloopt 😉 Om diezelfde reden probeer ik ook zo min mogelijk te bellen.
   Voor mensen die ’s ochtends fris en fruitig opstaan, heb ik ook veel bewondering. Ik zie er absoluut niet zo charmant uit als ik mijn bed uit kom 😉

 3. Iris - Thebeautymagazine.nl 20 maart 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Haha nee ik vind het ook onbegrijpelijk om maar heel weinig baggage mee te nemen als je op reis gaat. Maar ik kan het mij ook niet voorstellen dat mensen heel veel baggage meenemen om allerlei fotoshoots te gaan doen. Wat een gedoe

 4. Els 20 maart 2018 op 8:05 am - Beantwoord

  Dat van de make up vind ik ook lastig :-). Improviseren vind ik ook best lastig.

 5. carola 20 maart 2018 op 8:35 am - Beantwoord

  hahah zooo herkenbaar
  nummer 1 lukt me inmiddels door een paklijst die in mn bullet journal staat super handig 🙂
  nu de rest van je lijstje nog haha

  fijne dag!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Haha, die enorme koffers vol bagage kan ik me inderdaad ook niet echt voorstellen. Het lijkt me geen doen om je hele vakantie met zo’n koffer vol spullen te moeten sjouwen.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die deze dingen niet echt kan 😉 Alhoewel ik het wel heel knap vindt dat je het dankzij je bullet journal redt om met alleen handbagage op reis te gaan.

 6. Irene 20 maart 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Haha dat met telefoneren heb ik ook altijd! Super awkward inderdaad. Ik heb het gewoon élke keer dat ik dan door die andere heen praat en dan gaat het van zeg jij maar eerst, nee doe jij maar, nee jij. Aaaargh. Ik ben meer van de mails en berichtjes 😀 reizen met alleen handbagage lukt wel maar ik vind het toch ook wel moeilijk om keuzes te maken hoor. Ik ben altijd bang dat ik van iets te weinig mee zal hebben terwijl ik in de praktijk bijna altijd veel te veel mee heb. Haha :p

  • Romy 20 maart 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat inderdaad! Mijn telefoongesprekken verlopen ook regelmatig nogal awkward. Laat mij maar appjes en mailtjes sturen. Dat is meer mijn ding 😉
   Ik vind het wel knap trouwens dat je met alleen handbagage op reis kunt gaan. Dat doe ik je niet snel na.

 7. Jessica J. 20 maart 2018 op 8:53 am - Beantwoord

  Improviseren kan ik ook écht niet. Dat doet me denken aan m’n spreekbeurten vroeger. Als de leerkracht zei dat ik m’n spiekbriefje moest neerleggen, sloeg ik tilt, haha!
  Ik denk het vaak bij meisjes die op geen tijd kwalitatieve blogberichten kunnen produceren. Ik kan écht niet “even snel” een berichtje tikken, ik zit úren aan het minste. Met alleen handbagage op reis gaan, vind ik dan weer wel geen probleem. Ik ben ooit eens 1,5 week naar Zweden geweest met zo’n typische Eastpak-rugzak. 😛 Mijn probleem is dan alleen dat ik amper vloeistoffen mag kopen, omdat die meestal niet mee in m’n hersluitbaar tasje passen.

 8. Sandra 20 maart 2018 op 8:53 am - Beantwoord

  Een complete make-up look creëren hoef je ook echt niet aan mij over te laten… Net als charmante selfies maken, een filmmarathon houden (hoe dan?!), een dag in de doorbrengen… Dat over die ziekenhuistaferelen ben ik dan juist wél weer goed in. Ben al heel mijn leven zo veel gewend wat dat betreft, dat ik er niks meer van heb als ik daar ben… :’)

  • Romy 20 maart 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Wauw, anderhalve week op reis met alleen een Eastpak-rugzak?! Ik vind je een held! Zelfs als ik twee dagen wegga, heb ik al meer spullen mee dan dat, haha.
   Dat van de compleet voorbereide spreekbeurten herken ik wel. Ik deed het wel zonder briefje, maar had mijn verhaal vaak van minuut tot minuut voorbereid. Het klonk dan bij mij ook echt totaal ingestudeerd en niet-spontaan allemaal, haha.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die met een aantal van deze dingen niet al te handig is 😉 Gelukkig heb jij geen moeite met ziekenhuizen! Ik baal er soms wel van dat ik daar zó geen held mee ben. Ik zou bijvoorbeeld best stamceldonor willen worden, maar ik ben bang dat ik al na een paar naalden knock-out ben, haha.

 9. Anne 20 maart 2018 op 8:56 am - Beantwoord

  Oh my god, ja! Op vakantie gaan met alleen handbagage. HOE DAN? Ik sleep voor een weekendje al een mega koffer mee + laptop en kussen. Ik moet ook gewoon altijd een extra setje kleding meenemen, want je weet toch nooit wat er gebeurd? En iets waar ik ook echt wel van kan denken ‘hoe doet ze dat?’ is het creëren van een prachtig kapsel. Met vlechten, opgestoken haar… Het lukt mij echt nooit. Respect.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Ik heb ook voor een weekendje weg al een hele tas vol spullen “nodig” en mijn laptop en camera heb ik er dan nog niet eens bij opgeteld. Die móeten ook altijd mee 😉
   Dat met kapsels herken ik ook wel. Ik ben daar gewoon niet echt handig mee en word weleens jaloers als ik op Pinterest de mooiste kapsels voorbij zie komen.

 10. Anna 20 maart 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Haha wat een leuk artikel! Met deze kou achter de marktkraam staan is ook absoluut niks voor mij, haha! Reizen met alleen handbagage lukt mij dan weer wel, maar dat is vooral uit financieel oogpunt, haha :p

 11. Donna 20 maart 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar allemaal! Het lukt mij ook nooit op licht te in te pakken. Wat nou als er iets vies wordt? Of het opeens mega warm is? Of juist heel koud? Ik moet opties hebben!

 12. Loes 20 maart 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Haha super leuk artikel! Met alleen handbagage op vakantie gaan kan ik, dat is helemaal niet zo moeilijk, haha! Ik vraag me dan wel weer af hoe mensen het voor elkaar krijgen maandenlang met alleen een backpack te reizen, hoe weinig heb je dan bij je?!

 13. Simone 20 maart 2018 op 10:26 am - Beantwoord

  Haha herkenbaar! Ik ben vooral zo jaloers op mensen die heerlijk de hele dag series kunnen kijken. Ik val óf in slaap of ik ben afgeleid!

 14. Jenn 20 maart 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  Haha, twee weken op pad met handbagage, dat heb ik ook een keer gedaan. Ging prima eigenlijk, kwestie van handig inpakken en de kleding die de meeste ruimte inneemt dragen tijdens de reis. En handwas!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Maandenlang op reis met alleen een rugzak vind ik ook wel heel erg knap. Hoe dan?! Een paar dagen met alleen handbagage reizen moet ik misschien toch maar eens leren 😉 Volgens mij scheelt dat soms best wel wat geld.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dat zijn wel slimme tips inderdaad om het toch voor elkaar te krijgen met alleen handbagage op reis te gaan. Misschien moet ik het als uitdaging ook maar eens proberen 🙂

 15. Linda 20 maart 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Wat geef je toch altijd een heerlijk ongegeneerd kijkje in je leven, zo leuk! Gelukkig kan ik goed tegen ziekenhuizen en kan ik daardoor de nodige mensen bijstaan als ze een vervelend onderzoek of een ingreep krijgen. Daarnaast ben ik ook geen fan van bellen en doe ik dit het liefst met mensen die ik goed ken. En die selfies maken, ik ben er ook zo slecht in, die selfie modus op mijn camera raak ik dus ook haast nooit aan haha 🙂

  • Romy 20 maart 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jij wel goed tegen ziekenhuizen kunt! En al helemaal lief dat je ook regelmatig met mensen meegaat als zij voor iets vervelends naar het ziekenhuis gaan!
   Gelukkig ben ik niet de enige die niet bepaald een ‘selfiequeen’ is. Ik geloof dat ik mijn goede selfiehoek nog niet heb ontdekt, want sta altijd oncharmant op selfies, haha.

 16. Anna 20 maart 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Haha! Heel herkenbaar dit! Zeker met die make-up looks… Lippenstift is soms al een hele klus! Mascara kan ik tegenwoordig zonder te knoeien #trots Ik vraag me altijd af hoe mensen altijd 100% gefocust kunnen zijn. Bij mijzelf moet ik echt in een goede flow zitten wil ik dat laten lukken haha! Liefs!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, de perfecte truc voor mascara aanbrengen zonder geknoei moet ik nog ontdekken! Daar ben ik ook vaak niet zo handig mee 😉
   Focussen lukt me gelukkig dan weer wel goed. Of nou ja, dat is wel afhankelijk van wat ik doe. Als ik iets doe wat ik niet echt leuk vind, ben ik wel een stuk eerder afgeleid.

 17. Katrien 20 maart 2018 op 1:26 pm - Beantwoord

  Improviseren is ook niet mijn sterkste. En een serie bingewatchen vind ik zonde. Ik geniet liever op tijd en stond van een aflevering zodat ik er extra lang en bewust van kan genieten.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Precies! Ik zou zelf ook niet snel een hele dag series kijken, alleen al omdat ik er veel meer van geniet als ik de afleveringen verdeeld over meerdere dagen kan zien 🙂

 18. Simone 20 maart 2018 op 2:00 pm - Beantwoord

  Haha wel een aantal herkenbare dingen. Ik volg al een tijdje My Lovely Notebook en dan vraag ik me toch ook vaak echt af hoe ze dat allemaal maar “even” doet. Ik vind het heel inspirerend om naar haar te kijken, voor mijn Etsy shop. Maar ik geloof dat ik zelf niet zo gestructureerd in elkaar zit 😛

  • Romy 20 maart 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Haha, soms zie je inderdaad andere mensen bij wie je je afvraagt hoe zo iemand het allemaal weet te redden. Ik kan er echt respect voor hebben hoe sommige mensen van alles weten te combineren.

 19. marleen 20 maart 2018 op 3:38 pm - Beantwoord

  Hahahahhaa, je had mij al bij “Op vakantie gaan met alleen handbagage” hoor! Maar even serieus, HOE doen mensen dat? Ik moet ook allerlei haarspul mee en shampoo en conditioner enzo.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik sjouw ook een heleboel make-up en kleding mee en dan heb ik het nog niet eens over alle altijd-handig-voor-de-zekerheid-spullen die mee moeten 😉

 20. Nikita 20 maart 2018 op 5:20 pm - Beantwoord

  Eigenlijk kon ik bij dit artikel maar een ding denken: hoe doe jij dat om elke dag een goed artikel te posten. Al die inspiratie. Daar heb ik echt heel veel bewondering voor!

  Mensen stellen die vraag trouwens ook altijd als ik ze vertel aan het hoeveelste boek ik van dit jaar zit haha. Ben nu aan het 20ste boek van 2018

 21. Evelyne 20 maart 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

  Ik heb een collega, ze werkt full-time, heeft een dochtertje en vriend, volgt een opleiding én vind nog tijd om eens goed uit te gaan. I just don’t know how she do it.

  • Romy 20 maart 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel! 🙂
   En twintig boeken uitgelezen in 2018? Wauw, dat vind ik ook echt wel bewonderenswaardig!

  • Romy 20 maart 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is inderdaad een knap staaltje multitasken! Ik vraag me ook af hoe zo iemand dat allemaal weet te combineren. Knap hoor!

 22. Sara | MevrouwMiauw 20 maart 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

  Haha. Deze is echt leuk! Ik herken echt een aantal dingen helemaal. Zoals het maken van selfies. Ramp-za-lig! En een filmmarathon is ook absoluut niet aan mij besteed. Ik val meestal bij één film al in slaap. Echt bizar. Mijn ogen vallen dan gewoon dicht. Oh en tot voor een paar maanden geleden dacht ik ook dat het onmogelijk zou zijn om met alleen handbagage op vakantie te gaan. Maar I did it! Ik ging naar Marokko met enkel handbagage. En ik mocht zelfs nog bijna 2 kilo meer in mijn handbagagekoffertje te doen.

  • Romy 21 maart 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Haha, ik heb dus precies hetzelfde bij films! Het bijzondere is dat ik eigenlijk nooit op vreemde plekken in slaap kan vallen, zelfs niet in een vliegtuig of in de auto. Maar als ik oprecht graag een film wil kijken, dan vallen mijn ogen bijna spontaan dicht 😉
   Wat knap trouwens dat je met alleen handbagage naar Marokko bent geweest en zelfs nog meer gewicht had kunnen meenemen! Misschien moet ik het ook nog eens proberen. Het kan zo heel wat geld schelen als je je ruimbagage thuis laat.

 23. Justine 20 maart 2018 op 9:51 pm - Beantwoord

  hahah ik moest wel lachen bij deze post. Ik ben namelijk zo’n type dat o.a. 1, 2, 3 en 9 doet. Ook toen ik als au pair werkte was ik een soort mama, dus nr 7. En weetje, dat is ‘gewoon’ en ‘oefenen’. Jij kunt dat ook allemaal hoor, als je maar gemotiveerd bent 😉

  Maarrrr oke. ja soms denk ik ook wel eens.HOE DAN? bij bepaalde dingen, haha.

  • Romy 21 maart 2018 op 12:37 am - Beantwoord

   Een en al bewondering voor hoe je dat als au pair hebt gedaan! Ik geloof ook wel dat de mamaskills vast vanzelf wel komen als je eenmaal kinderen aan het opvoeden bent. Ik wil in ieder geval heel graag ooit kinderen en wil me daar graag (niet nu, maar ooit ;)) aan wagen.

 24. Dinja 20 maart 2018 op 11:17 pm - Beantwoord

  Pff jaa dat telefoneren! Met mijn ouders is dat geen probleem maar ik ben echt niet zo’n ‘meisje-meisje’ die met al haar vriendinnen het liefst elke dag belt. Gelukkig denkt mijn BFF er ook zo over :p
  en ja ik ben ook een koukleum en kan gewoon niet wachten op de zomer! Gelukkig heb ik werk dat gewoon binnen is!

  • Romy 21 maart 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Haha, dat heb ik dus ook met bellen! Ik heb eigenlijk (bijna) nooit hele lange gesprekken met vriendinnen. Ik praat dan gewoon liever via e-mail of appjes met mensen.

 25. Tamara S 21 maart 2018 op 12:07 am - Beantwoord

  Ik snap niet hoe mensen van mijn leeftijd hun volwassen leven zo goed geregeld hebben. Reizen, kinderen, een strak huishouden en een goede baan en dan ook nog tijd voor een hobby. Ik word al moe als ik er aan denk. ?

  • Romy 21 maart 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Haha, dat vraag ik me ook weleens af bij mensen van mijn leeftijd die het allemaal perfect voor elkaar lijken te hebben. Hoe dan?! Ik voel me zelf eigenlijk nog een kind dat net aan haar leven begint en alles nog aan het ontdekken is 😉

 26. Lesley 21 maart 2018 op 6:39 pm - Beantwoord

  Op vakantie gaan met handbagage, eerlijk ik had ook gedacht dat het mij nooit zou lukken. Elk jaar sleepte ik voor een citytrip een hele hoop spullen mee. Na een keer met alleen handbagage, was ik om. Uiteraard neem ik wel een grote koffer mee als ik echt van plan ben om veel te kopen 😉 maar 9 van de 10 keer gaat alles goed in de handbagage. Gewoon niet te veel mee nemen op de heenweg haha.

  • Romy 21 maart 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wat knap dat je nu bijna altijd met alleen handbagage op vakantie gaat! Dat motiveert me wel om misschien ook eens een poging te wagen. Wie weet lukt het me met een beetje moeite en planning toch om alles in één handbagagetrolley te stoppen 😉

 27. Mariska 22 maart 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  Haha die selfies is op zich ook wel een soort van probleem voor mij, al probeer ik het vaker te doen om mijn blog (en social media) een meer persoonlijke tint te geven.

  • Romy 22 maart 2018 op 10:17 pm - Beantwoord

   Haha, selfies zijn niet bepaald makkelijk inderdaad! Ik blijf het knap vinden hoe sommige meiden echt knap op selfies kunnen staan. Ik bak er vrij weinig van 😉 Wel leuk dat je vaker selfies maakt de laatste tijd! Oefening baart kunst, toch? 🙂

 28. zwartraafje 25 maart 2018 op 9:24 pm - Beantwoord

  In mei ga ik samen met mijn nicht voor vijf dagen naar Londen en we gaan al onze bagage in één koffer steken. Al ben ik wel zo slim om er ook een lege rugzak in op te bergen. Als ik dan veel boeken koop kunnen in die in het terugkomen in de koffer met wieltjes en dan kan de vuile was in de rugzak. 🙂

  Verder herkende ik weer heel wat van jouw lijstje. Make-up is echt mijn ding niet – daar durf ik zelfs niet aan te beginnen. Telefoneren doe ik niet graag. Ik spreek veel liever in het echt met iemand in plaats van de telefoon te hangen. Ook in selfies maken blink ik niet uit. Als het een keertje wel lukt – of toch alleszins ergens op trekt – ben ik dan ook heel erg blij.

  • Romy 26 maart 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat goed dat jullie binnenkort met maar één koffer op reis gaan! En die lege rugzak klinkt als een heel slim idee. Ik heb zelf trouwens ook weleens een koffer met mijn moeder gedeeld tijdens onze stedentrips. Dat scheelt toch vaak weer wat geld en met 1 grote koffer samen op reis is in ieder geval nog iets haalbaarder dan met alleen handbagage reizen 😉
   Leuk om te horen wat jij herkent van mijn lijstje! Gelukkig ben ik niet de enige die dolblij is als ik een keer – wonder boven wonder – toch een goed gelukte selfie heb kunnen maken.

 29. Haha, ik ben zo’ enkel-handbagage-persoon. Nu ja, voor citytrips sowieso. Ik stouw dat ding dan wel helemaal vol, maar het lukt altijd net wel, haha!