Er zijn heel wat onderwerpen die op mijn blog aan bod komen. Van blije momenten tot interne struggles en laatst zelfs mijn eerste ervaringen met Tinder. Ik ben soms wel een open boek en houd er ook wel van om over van alles en nog wat te schrijven. Toch zijn er ook onderwerpen die je niet snel op mijn blog zult tegenkomen. Omdat ik ze te privé vind, ze niet bij mijn blog vind passen of er gewoon helemaal niets mee heb. Nieuwsgierig naar wat je niet snel zult lezen op mijn blog? Dit zijn 11 onderwerpen die mijn blog niet zullen halen. Of nou ja, zeg nooit nooit natuurlijk!

onderwerpen niet over bloggen

 1. Niet zo fotogenieke outfits. Op mijn blog kom je heel wat kleurrijke jurkjes, nette jasjes en andere favoriete kledingitems tegen. Maar uiteraard zijn er ook dagen waarop ik gewoon in mijn pyjama en in een dik vest als Koos Make-uploos door de kamer loop. Die outfits zal ik uiteraard niet snel vol trots laten zien!
 2. Vlogs. Ik als vlogger die zichzelf filmt en tegen de camera praat? Ik geloof dat ik daar niet de aangewezen persoon voor ben, de video-editskills niet voor heb, en… en… Nou ja, lees dit artikel maar! Aan vlogs maken zie ik mezelf niet zo snel beginnen.
 3. Bikini- en lingerieshots. Tja, je weet natuurlijk maar nooit wie je blog leest. Aangezien ik niet per se wil dat bijvoorbeeld collega’s of recruiters weten hoe ik er onder mijn kleding uitzie, zou ik niet snel foto’s van mezelf in lingerie of bikini online plaatsen. Zelfs niet als ik daarvoor superdure lingerie cadeau zou krijgen.
 4. Liefdesperikelen. Bloggen over een prille relatie lijkt me nog best een ding. Nu heb ik natuurlijk geen relatie op dit moment, waardoor ik me er ook niet zo goed een voorstelling bij kan maken. Dates heb ik in ieder geval nooit op mijn blog besproken, alleen al vanwege de privacy van de betreffende jongen. Maar mocht het ooit écht iets worden met een jongen? Dan zou ik dat na overleg met Mr. Right na een tijdje wel willen delen.
 5. Dagelijkse frustraties. Tja, op een blog met de naam Vaker Vrolijk verwacht je vast niet dat ik een artikel wijd aan mijn struggles met de KPN-klantenservice of aan mijn ergernissen rondom het openbaar vervoer in mijn woonplaats. Die frustraties houd ik dan ook meestal maar voor mezelf.
 6. Politieke voorkeuren. Ook al ben ik geen fanatiek aanhanger van een nogal opmerkelijke partij, toch zal ik niet snel online noemen waar ik op stem. Overigens is de politiek in het algemeen niet iets waar ik op mijn blog aandacht aan zou besteden.
 7. Make-uptutorials. Een lesje make-up aanbrengen van mij? Ik denk niet dat iemand daarop zit te wachten, want prachtige make-uplooks maken is niet bepaald mijn grootste talent. De werking van producten als blush en bronzer laat ik liever over aan beautybloggers die daar écht verstand van hebben.
 8. Gedetailleerde photo diaries. Een wekelijkse photo diary lijkt me best leuk, maar dan met maar 1 à 2 foto’s per dag. Ik denk niet dat ik veel boeiends te vertellen heb in een uitgebreide beschrijving met talloze foto’s van dag tot dag. Want tja, de foto’s van mijn computerscherm en de bammetjes met pindakaas op het werk gaan na een tijdje vast ook vervelen…
 9. Privékwesties over familie of vriendinnen. Op mijn blog deel ik niet zo vaak verdrietige dingen in detail. Niet omdat die er niet zijn, maar omdat daar vaak ook andere mensen bij betrokken zijn. Dingen die andere mensen aangaan, houd ik liever buiten de schijnwerpers van mijn blog.
 10. Dingen die ik nog niet kan delen. Soms zijn er ook dingen die ik heel graag zou willen delen, maar nog niet kan vertellen. Bijvoorbeeld het nieuws toen ik mijn baan had gekregen en later het nieuws dat ik bezig was met een promotie op het werk. Maar ook als ik misschien ooit een huis koop, zou ik wachten met dat bekendmaken totdat het helemaal rond is. Dat zijn typisch van die dingen die je niet wilt jinxen.
 11. Mega-shoplogs. Ten slotte zal je op mijn blog niet snel MEGA-shoplogs tegenkomen met tassen vol kleding en hebbedingetjes. Hoewel ik bij Action nog wel eens los ga op de knutselafdeling en ook bij de IJ-hallen vaak voor meerdere items slaag, komt het eigenlijk nooit voor dat ik met drie tassen vol spullen weer thuiskom.

Vraagje voor andere bloggers: waar zou jij niet snel over bloggen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 6 april 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Sowieso privékwesties van anderen niet of een blog vol frustraties past ook niet bij mij

 2. Darina 6 april 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Ik blog ook niet over privézaken, politiek of de frustraties. Af en toe publiceer ik een weekend diary maar alleen als ik vind dat het iets toevoegt 🙂

 3. Hennie 6 april 2018 op 7:21 am - Beantwoord

  Echte privé zaken houd ik ook buiten de deur. Of afgeven op andere mensen. Vind ik niet nodig en ook niet zo classy.

  • Romy 6 april 2018 op 5:00 pm - Beantwoord

   Dat is ook een goed punt! Kritiek uiten op andere mensen schiet je inderdaad op je blog ook niet zo veel mee op. Dat zou ik zelf ook niet zo snel doen.

 4. Hermien - KouweKleren 6 april 2018 op 7:42 am - Beantwoord

  Dat jinxen (goh, lang geleden dat ik dit woord langs heb zien komen) kan ik me helemaal voorstellen. Ik vertel graag anekdotes, maar houd alles wat met mensen om me heen te maken heeft zo vaag mogelijk. Ik kies ervoor om te bloggen, zij niet. Ik plaats ook nooit foto’s van anderen zonder toestemming en meestal laat ik ze sowieso buiten beeld.

  • Romy 6 april 2018 op 5:02 pm - Beantwoord

   Goed dat jij ook zo bewust omgaat met informatie over mensen in je omgeving! Zelf deel ik ook niet zo snel foto’s van andere mensen, tenzij het een heel leuke foto is en diegene daar toestemming voor heeft gegeven.

 5. Janne 6 april 2018 op 8:24 am - Beantwoord

  Ik ben blij dat je geen mega-shoplogs post! Dat zijn vaak artikelen met superveel foto’s, waarbij ik halverwege al genoeg gezien en gelezen heb. Dan liever een kort maar krachtig artikel dat ik wel uit krijg! Ik onthoud dan ook beter waar het over ging.
  Ik vind het heel verstandig dat je niet over deze dingen schrijft. Zoals je zelf ook zegt, het is goed voor jouw privacy en die van anderen, maar de blog wordt er ook leuker van.
  Als ik ooit ga bloggen, pak ik jouw lijstje er wel bij om te weten wat niet handig is om over te schrijven! Ik denk dat ik daarnaast ook wat terughoudender zou zijn met artikelen waarin ik een duidelijke mening of goed plan heb voor mezelf. Ik weet namelijk dat die meningen en plannen ongeveer even bestendig zijn als het weer… 😀

  • Romy 6 april 2018 op 5:06 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij liever kortere artikelen leest! Ik herken wel wat je zegt over de ellenlange shoplogs. Ik vind het wel leuk om af en toe wat gekochte artikelen te laten zien, maar bij hele tassen vol haak ik bij anderen ook regelmatig af 😉
   Nóg leuker om te horen trouwen sdat je iets aan mijn lijstje hebt voor als je misschien ook begint met bloggen. Ik moest stiekem wel lachen om de terughoudendheid met het schrijven over plannen voor jezelf. Bij mij helpt over dat soort dingen schrijven vaak juist als stok achter de deur. Als ik nergens iets over plannen schrijf of er met niemand over praat, verlies ik die plannen ook vaak een beetje uit het oog 😉

 6. Manon 6 april 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Goed artikel!
  Ik zou zelf ook niet snel hele persoonlijke dingen online delen over mijn relatie, mijn vrienden en mijn werk. Ik vind dat je erg open bent op je blog en een mooi beeld geeft van wie je bent, zonder dat je daarbij jezelf te veel bloot geeft.

 7. Linda 6 april 2018 op 8:54 am - Beantwoord

  Als ik deze punten zo lees ben ik ook wel van mening dat ze niet bij jou of je blog passen. Grappig is dat. Jouw blog is een heerlijke positieve plek. Maar bloopers met KPN zullen wel op zijn plek zijn denk ik, het is maar net hoe je het brengt. ☺️

  Ik zal mijzelf ook niet snel in lingerie laten zien, grote shoplogs plaatsen en ook privé dingen die mijn familie aangaan plaats ik niet. Hun privacy respecteer ik hierin. ?

  • Romy 6 april 2018 op 5:08 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 6 april 2018 op 5:10 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je dit lijstje ook herkent als niet passend bij mijn blog 🙂 Bloopers met de KPN-klantenservice lijken me inderdaad nog best leuk om een keer te bespreken, maar helaas heb ik die tot nu toe nog niet, haha.
   De onderwerpen die jij noemt, kan ik me ook goed in vinden. Als blogger vind ik het heel belangrijk om vooral de privacy van anderen te bewaren. Ik kies ervoor om op mijn blog over mijn leven te schrijven, maar de mensen om mij heen kiezen daar natuurlijk niet voor 😉

 8. Josephine 6 april 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Voor de meeste dingen in jouw lijst geldt dat ik me er ook niet zo snel in zou wagen. Sowieso ben ik op mijn geschiedenisblog redelijk op de achtergrond, dus bikini-shots van mezelf lijken me niet echt in het thema passen. 😉 Maar ook ik waag mij liever niet aan politieke statements of klaagzangen.

  Ik vind het juist een uitdaging om mijn blog toegankelijk en positief vorm te geven, zodat lezers even lekker ontspannend wat nieuws kunnen lezen. Voor grote schokkende gebeurtenissen en schaarsgeklede personen zijn er tenslotte genoeg andere sites. 😉

  • Josephine 6 april 2018 op 9:01 am - Beantwoord

   Huh? Ik weet trouwens niet waar die link naar bikini’s van Zalando vandaan komt? Niet van mijn kant in ieder geval. Volgens mij ben ik de enige vrouw in Nederland die nog nooit wat bij die winkel gekocht heeft. 😛

  • Romy 6 april 2018 op 5:12 pm - Beantwoord

   Bij jouw blog lijken bikinifoto’s me inderdaad al helemaal niet passend. Ik kan me er iets bij voorstellen dat je de onderwerpen die je benoemt, niet snel op je blog zou bespreken 😉
   Ik herken trouwens wel wat je zegt. Het is eigenlijk juist een leuke uitdaging om je blog positief te houden en weg te blijven van sommige schokkende gebeurtenissen. Zo vind ik het af en toe ook wel een uitdaging om iets persoonlijks te delen zonder het té privé en diepgaand te maken.

 9. Sandra 6 april 2018 op 9:01 am - Beantwoord

  Die mega shoplogs begrijp ik ook nooit zo goed. Hóe dan? Ik kom ook inderdaad altijd maat met één of meerdere dingetjes thuis (of met lege handen, haha) maar tassen vol? Nope… Privé kwesties van familie en vrienden zou ik ook nooit delen. Ook zat privé dingen over mezelf ook niet trouwens. Politieke voorkeuren deel ik ook niet en make-up turtorials lijkt mij ook geen strak plan. Haha, Ik ben een make-up kneus. :’) Verder deel ik ook nooit iets over iets wat in het nieuws is geweest, bijvoorbeeld mijn reactie op een aanslag of iets anders heftigs. Natuurlijk enorm heftig, maar mijn reactie deel ik niet online.

  • Romy 6 april 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik zie ook regelmatig mensen met propvolle Primarktassen rondlopen en vraag me echt af hoe ze dat voor elkaar krijgen, haha. Ik loop meestal met hooguit 1 of 2 dingen de winkel weer uit.

   Leuk om te horen waar jij niet over blogt! We hebben best veel overeenkomsten in wat we niet delen, zo te horen. En inderdaad, ook wat betreft persoonlijke dingen over mezelf zijn er genoeg dingen die ik niet online plaats.

 10. Loes 6 april 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Interessant om te lezen wat je niet deelt en waarom! Ik deel ook geen zaken die ik te prive vind en in mijn ondergoed/bikini ga ik zeker ook niet verschijnen online.

 11. Simone 6 april 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Sommige dingen uit je lijstje plaats ik eigenlijk ook nooit op mijn blog. Het is echt jaaaaren geleden dat ik een shoplog heb geplaatst (in foto’s). Ik weet eigenlijk niet waarom ik dat niet meer doe. Want ik vind het wel leuk om van een ander te bekijken en ideeën op te doen. Ik gok er op dat het niet zo bij mij past 🙂

  • Romy 6 april 2018 op 5:15 pm - Beantwoord

   Zelf vind ik shoplogs ook vaak wel leuk om te lezen bij anderen en ik plaats af en toe wel kleine shoplogs. Maar echt een mega-lijst met aankopen heb ik niet vaak, dus ik zie ook niet echt voor me dat dat ooit op mijn blog zal verschijnen, haha.

 12. Claire 6 april 2018 op 9:34 am - Beantwoord

  Goed artikel! Ik vind heel veel dingen ook logisch die je op dit moment niet bespreekt, zoals relaties of negatieve onderwerpen. Zo heb ik toentertijd mijn vriend weleens benoemd in artikelen, alleen is het nu het voorbij is wel een beetje ongemakkelijk haha. Maar aan de andere kant dienen ze ook weer als herinnering 😉 En dat is wel het leuke van een blog dagboek natuurlijk!

  • Romy 7 april 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om het nooit over je vriend te hebben op het moment dat je een relatie hebt. Ik denk ook niet dat ik dat zou kunnen. Maar zolang je niet je relatie-issues tot in detail online bespreekt, kan het vast niet zo veel kwaad 😉 En inderdaad, het is ook wel een mooi dagboek voor jezelf!

 13. borduursaramsades 6 april 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Mmm prive zaken, niemand weet bv waar ik werk of ik een man heb of niet, hoe ik eruit zie, waar ik woon enz…
  Over z’n dingen blog ik nie, zelf bijna niemand weet dat ik blog,… daar maak ik het verschil tussen prive of niet 😉

  • Romy 7 april 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Best wel een goede insteek eigenlijk om zelfs je woonplaats en dergelijke geheim te houden! Zelf zet ik wel iets meer online, maar ik waak er wel voor dat zaken die écht heel erg privé zijn niet op internet staan.

 14. Maaike 6 april 2018 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Vooral ook de redenen erbij. Veelal ben ik het eigenlijk ook gewoon met je eens. Het is sowieso goed om bewust om te gaan met bepaalde onderwerpen. Ik probeer zelf frustraties en negatieve dingen te vermijden. Vooral omdat dat toch vaak momentopnames zijn.

  • Romy 7 april 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Precies! Vaak ben je frustraties ook zo weer vergeten. Ik geloof ook dat je zelfs meer in iets negatiefs kunt blijven hangen als je er heel erg de focus op legt in bijvoorbeeld een blogartikel. Dan kun je soms maar beter je focus verleggen naar iets positievers, alleen al voor jezelf 🙂

 15. Dinja 6 april 2018 op 11:01 am - Beantwoord

  Helemaal herkenbaar! Ik heb ook een persoonlijke blog maar deel niet alles. Alles is veel namelijk, als ik elke tegenslag of elke dag dat ik me rot voel moet delen, zou m’n blog gewoon geen leuk sfeertje meer hebben. Alleen maar depri gedoe enzo (vaak deel ik dit soort dingen dan wel weer op Twitter, maar dat trekt Twitter zich aan vind ik).
  Ik heb ook pas geblogd over mijn break-up toen ik écht bij mijn moeder woonde.
  Oh en vloggen is trouwens ook niks voor mij (laat staan het bekijken van vlogs)

  • Romy 7 april 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Absoluut! Bijna elke dag gebeurt er vaak wel iets wat niet zo fijn is of waar je je rot of geïrriteerd over voelt. Maar als je al die dingen online zet, worden je lezers, maar ook jijzelf daar vast niet zo vrolijk van 😉
   Goed dat je het bloggen over je break-up hebt bewaard totdat het allemaal definitief was.

 16. Lilian 6 april 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  5 en 6 ben ik je erg dankbaar voor. Dat delen wat teveel mensen als je het mij vraagt. Gelukkig is het hier vaker vrolijk 😉 Ik kan niet bloggen over het grootste verdriet dat ik heb. Want daar worden andere mensen die mijn blog lezen ook weer verdrietig van. Maar gelukkig kan ik er wel over praten met andere mensen, dus in die zin heeft het ook niet per se nut om erover te bloggen. Alleen lijkt het me zo heerlijk als mensen dan reageren en zeggen: Oh, maar dat heb ik ook en zó ga ik er mee om.

 17. Nienke 6 april 2018 op 12:57 pm - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens hoor! Super persoonlijke dingen zou ik ook nooit tot in details vermelden. Betreft die shoplogs, een flinke tas met goedkope items kan ik zeker wel gebruiken. Helemaal omdat ik pas nog losgegaan ben in de DM. Maar in een dag drie designertassen, sieraden, dure make-up enz snap ik echt niet!

  • Romy 7 april 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Ik herken wel een beetje wat je zegt over dat het soms fijn is als andere mensen iets naars herkennen. Als ik iets heel verdrietigs meemaak, lijkt het me ook weleens fijn om daar uitgebreid over te schrijven en daar steun uit te halen. Toch bedenk ik me dan maar vaak dat zulke informatie wel voor altijd op internet staat. Dan besluit ik meestal om die reden om het niet te delen.
   Wel heel naar om te horen dat je met zo’n groot verdriet worstelt! Ik ben blij dat je het er in ieder geval met anderen over kunt hebben.

  • Romy 7 april 2018 op 12:34 am - Beantwoord

   Dat soort enorme lijsten met aankopen vind ik inderdaad ook wel bijzodner. Als ik iets duurs koop, blijft het vaak wel echt bij één ding. Ik zie mezelf niet zo snel heel veel dure items in één keer kopen.

 18. Haydée 6 april 2018 op 1:27 pm - Beantwoord

  Ik denk dat het heel goed is dat je bewust nadenkt over wat je wel en niet deelt op je blog. Iedereen heeft andere grenzen, en veel hangt ook af van welk ‘soort’ blogger je bent. Ik kan me inbeelden dat een mommy blogger net wel veel van de dagelijkse perikelen deelt. Ik heb ook een aantal zaken waar ik niet over schrijf. En dat is oké! Een blog is een selectie, en geen compleet beeld van je leven.

  • Romy 7 april 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Dat is wel een slimme opmerking inderdaad! Het verschilt ook gewoon heel erg per persoon of per blog wat wel en niet fijn/handig is om te delen. Ik kan me voorstellen dat een mamablogger inderdaad soms juist over bepaalde struggles schrijft waar andere moeders misschien ook tegenaan lopen.

 19. Johanne 6 april 2018 op 4:14 pm - Beantwoord

  Ik kan me hier denk ik wel aardig goed in vinden! Ik vind het wel leuk om privédingetjes te delen, maar ik denk dat ik qua niveau openheid ongeveer op hetzelfde niveau als jij zit. Ik ga hier bijvoorbeeld niet al mijn ruzies en weet ik het wat nog meer delen. Ja, ik heb weleens gedeeld over mijn studieschuld maar dat is om een punt te maken. Ik houd er ook niet per se van om te zeuren. Soms doe ik het wel een beetje, maar wel met een humoristische ondertoon zodat mensen weten dat ik het niet écht meen.

 20. Nikita 6 april 2018 op 6:10 pm - Beantwoord

  Ik kan me wel vinden in de dingen die jij opnoemt. Ik zal zelf wel privezaken delen op mijn blog, maar dan zonder namen. Ik wil namelijk niet alles van iedereen delen en zeker niet als mensen dat niet willen. Je weet nooit wie er je blog leest. De reden dat ik dingen deel die zich in mijn priveleven spelen, is omdat mijn blog een uitlaatklep is en ik overzichtelijker naar dingen kijk als ik erover heb geschreven. Ik heb hem ook opgestart met het idee van een uitlaatklep en ik word bewuster van dingen. Dingen waar ik misschien aan kan werken om mezelf blijer te maken of om het leven beter te maken. Maar ik ontdek ook dingen waar ik trots op ben door mijn blog.

  Wat ik nooit zou schrijven? Make-up of beauty. Simpelweg omdat ik er geen verstand van heb, maar ook gewoon geen interesse. En dan haal ik er gewoon geen plezier uit. Punt.

  • Romy 7 april 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Ik vind jouw insteek van persoonlijke struggles op je blog ook heel mooi. Je laat blijken dat je niet een en al perfect bent en alles precies weet, maar tegelijkertijd deel je ook niet alles. Ik denk zelf dat je juist daardoor heel oprecht overkomt 🙂 En inderdaad, met een beetje humor kun je zelfs negatieve dingen vaak nog wel in een leuk jasje steken.

  • Romy 7 april 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Ik vind het alleen maar heel mooi om te horen dat je blog voor jou echt een uitklaatklep vormt en dat het je heel erg kan helpen om over sommige persoonlijke dingen te schrijven op je blog. Soms kan een artikel schrijven inderdaad ook al helpen om het voor jezelf allemaal net iets helderder op een rijtje te krijgen. Alleen al dat is heel waardevol. En zolang je niet iedereen bij naam noemt, lijkt me dat er geen man overboord is, toch? 🙂

 21. Jacqueline 6 april 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

  Ik zou zoooooveel boeiende verhalen kunnen vertellen over mijn studenten. Maar dat doe ik dus niet. Alhoewel ik bijvoorbeeld meester Bart echt wel tof vind, vind ik zelf dat ik het niet kan maken om mijn studenten zo herkenbaar te beschrijven.

  • Romy 7 april 2018 op 12:41 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je je soms bijna moet inhouden om leuke anekdotes te delen over jouw studenten. Volgens mij maak je als docent heel wat mee op een dag. Misschien een leuk idee om de leukste anekdotes in een boekje voor jezelf te verzamelen? Dan staat het niet voor altijd op het internet, maar heb je die leuke of grappige momenten in ieder geval voor jezelf vastgelegd.

 22. Evelyne 6 april 2018 op 9:10 pm - Beantwoord

  Ik schrijf dan wel heel persoonlijk, ik schrijf nog de helft niet van wat in mijn leven gebeurt. En dat wil ik ook niet. Bij mij zul je ook geen shop-logs en beauty-geralateerde dingen vinden. Ik ben nl geen meid die met make-up de deur uitgaat enzo. Ik wil gewoon zo dicht mogelijk bij mezelf blijven met mijn blog 😉

  • Romy 7 april 2018 op 12:42 am - Beantwoord

   Alleen maar mooi dat je op je blog echt trouw blijft aan jezelf. Dat lijkt me het allerbelangrijkste!
   En inderdaad, ook op een persoonlijke blog hoef je niet álles te delen. Dat heb ik zelf ook.

 23. Shirley 7 april 2018 op 2:53 am - Beantwoord

  Ik vind het logische keuzes. Zelf ben ik ook terughoudend met het delen van verhalen waar anderen bij betrokken zijn. Bij verdrietige dingen is dat vaak het geval. Al zou ik er soms best eerlijk over willen zijn online (vanuit alleen mij gezien), vind ik dat in veel situaties niet gepast. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje samen en hij kan wel wat hebben. Hoewel ik hem in sommige gevallen het artikel van tevoren laat lezen.

  • Romy 8 april 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Ik herken wel wat je zegt dat het soms best fijn zou zijn om ook over minder fijne dingen eerlijk te zijn. Het kan ook echt wel steun geven om dat soort dingen online te delen. Toch ben ik vaak maar wat terughoudend in die gevallen, zeker als er anderen bij betrokken zijn inderdaad.
   Slim idee om je vriend soms de artikelen eerst te laten lezen! Als ik heel erg twijfel of ik iets wel of niet zal plaatsen, laat ik mijn moeder wel eens meelezen. Zo’n proeflezer is dan best fijn! 😉

 24. alexa 7 april 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  En nu ben ik benieuwd wat we allemaal wel kunnen verwachten! Goed dat je voor jezelf hebt opgeschreven wat in ieder geval niet

  • Romy 9 april 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Haha, eigenlijk kun je zo’n beetje alles wat ik hier niet heb beschreven, op mijn blog verwachten. Ik heb in ieder geval al 550 artikelen over allerlei onderwerpen online staan 😉

 25. Saskia 7 april 2018 op 2:58 pm - Beantwoord

  Deze dingen staan zeker ook in mijn rijtje om niet over te bloggen. Te prive of het gaat niemand wat aan. Net zoals mijn salaris of herkenbare dingen over mij, mijn woonplaats of werk i.m.v. bewust bloggen.

  • Romy 9 april 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Ik vind het goed dat jij vanwege bewust bloggen heel kritisch kijkt naar de onderwerpen die je bespreekt op je blog. Better safe than sorry is bij de onderwerpen die jij benoemt soms een goed uitgangspunt 🙂

 26. Elisabeth 8 april 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Echt privé zaken en familieperikelen zijn dingen die ik niet zou delen op mijn blog.

 27. Vivian 8 april 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

  Goed stuk! Leuk om over na te denken ook. Zeker omdat ik sommige dingen die hiertussen staan juist wel zie terugkomen op mijn blog: ik heb er niet echt moeite mee om over mijn politieke voorkeuren te praten en trek toch vrij regelmatig mijn mond open over politieke kwesties. Maar privékwesties, beautytutorials, shoplogs, plogs, vlogs of weinig verhullende foto’s zul je bij mij ook niet gauw vinden 🙂 frustraties en negativiteit schuw ik dan weer veel minder, omdat ik het ook belangrijk vind om gewoon te laten zien dat het leven niet altijd alleen maar oké en leuk is.

  • Romy 9 april 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Interessant om te lezen waar jij wel of juist niet over zou bloggen! Ik vind het op jouw blog ook echt een kracht van je dat je zowel positieve als negatieve onderwerpen benoemt. Ook doe je dat op zo’n manier dat de positieve dingen nog steeds de overhand hebben, maar dat tegelijkertijd blijkt dat niet alles altijd geweldig leuk en vrolijk is. Dat vind ik een mooie insteek 🙂