Besparen op dingen doe ik graag. Ik ben nooit een big spender geweest die met gemak veel geld neertelt voor een aankoop of met tassen vol spullen thuis komt. Ik shop graag tweedehands en speur regelmatig het internet af op zoek naar aanbiedingen. Toch heb ik in de loop der jaren wel geleerd om op specifieke aankopen juist NIET te besparen. Omdat ze langer meegaan of gewoon omdat ik er vrolijk van word. Dit zijn 10 dingen waar ik wél graag wat meer voor betaal.

 1. Blond Amsterdam, Pip Studio en mooie merken. Over het algemeen ben ik niet zo’n merkenmeisje. Ik geef niets om Louis Vuitton, Michael Kors en andere dure ketens. Toch zijn er wel een aantal merken waar ik graag wat meer geld aan uitgeef. Pip Studio, Blond Amsterdam en Steps bijvoorbeeld. Ik weet dat mijn servies van Blond Amsterdam prijziger is dan andere merken, maar voor dit merk heb ik het geld op z’n tijd graag over.
 2. Producten die mijn hart hebben gestolen. Soms kom ik producten tegen die ik maar niet uit mijn hoofd krijg. Ik blijf dan dagen, weken of zelfs maanden steeds het product checken. Is het nog te koop? Is het al afgeprijsd? Mijn roze waterkoker bijvoorbeeld. Niet bepaald een koopje, maar het is nu wel mijn favoriete blikvanger in de keuken.
 3. Theaterkaartjes waarmee je niet achter een paal zit. Eerder bestelde ik gerust musicalkaartjes op het balkon achter een paal. Toen ik echter een keer na een avondje theater met een stijve rug thuiskwam en voor mijn gevoel de helft van de voorstelling had gemist, besloot ik om voortaan iets meer geld te betalen voor een beter kaartje. Zeker omdat ik niet wekelijks in het theater te vinden ben.
 4. Muurverf. Verf vind je in de bouwmarkt in alle soorten en maten. Van mijn vader leerde ik om niet direct naar de goedkoopste optie te grijpen. De irritatie die je jezelf bespaart door niet voor kwalitatief mindere verf te gaan, is die euro’s meer wel waard. Net zoals ik met liefde wat meer betaal voor een goede vakman als ik mijn muur laat stucken. Dan is de Pietje Precies in mij ook getemd.
 5. Voedingsmiddelen waar de fijnproever in mij blij van wordt. Noem me een fijnproever (of gewoon een zeurpiet!), maar meestal vind ik de thee van huismerken écht een stuk minder lekker dan die van Pickwick. Hetzelfde heb ik met brood. AH Basic-brood vind ik toch net wat minder lekker dan de €0,20 duurdere variant van het gewone huismerk. Voor dat soort producten grijp ik graag naar de iets minder goedkope optie.
 6. Een écht mooi kledingstuk. Juist omdat ik regelmatig kleding tweedehands voor minder geld scoor (een leuke zoektocht op zich!), wil ik mezelf zo af en toe wel op iets duurders trakteren in de winkel. Mijn Desigual-jurk bijvoorbeeld of mijn allermooiste winterjas van Top Vintage. Twee geweldige aankopen waar ik vast nog lange tijd plezier van zal hebben.
 7. Gordijnen en andere duurzame aankopen voor in huis. Dat een huis kopen en inrichten duur is, wist ik wel. Daar komt nog bij dat ik voor sommige spullen in huis liever voor kwaliteit ga dan voor een goedkope oplossing. Zo koop ik liever gordijnen die járen mooi blijven en op maat zijn opgemeten voor iets meer geld dan gordijnen die goedkoper die niet helemaal passen of eerder slijtageplekken hebben.
 8. Mijn gezondheid. Gezondheid is onbetaalbaar, wordt niet voor niets vaak gezegd. Dat is voor mij dan ook een van de belangrijkste dingen om niet op te bezuinigen. Mocht een behandeling bijvoorbeeld niet vergoed worden, dan zou ik daar alsnog niet op besparen. Een gezond lichaam is me veel waard.
 9. De kapper. Ai, dat een goede kapper het geld meer dan waard is, heb ik door een iets minder geslaagde ervaring wel geleerd. Een tijdje geleden bezocht ik een voordelige kapper om mezelf daar een nieuw kapsel te laten aanmeten. Dat had ik geweten! Een week later zat ik bij een andere kapper om mijn achterkant weer recht te laten knippen. Nee, voortaan tel ik wel weer gewoon €30 neer voor een knipbeurt.
 10. Onbetaalbare momenten. Ten slotte zou ik niet snel besparen op onvergetelijke belevenissen op z’n tijd. Bijvoorbeeld een cursus die me altijd bijblijft, een vakantie waar ik al heel lang van droom of mijn tripje van laatst naar Valencia om een vriendin te bezoeken. De emotionele waarde van die belevenissen is namelijk nog veel meer waard dan wat je in geld kunt uitdrukken. ♥

Daartegenover staat dat ik aan sommige dingen juist weer geen cent te veel wil uitgeven als bespaarder in hart en nieren. Zorgverzekeringen bijvoorbeeld. Ik wil goed verzekerd zijn, maar te veel betalen doe ik niet graag. Ben jij daarin net als ik? Dan is het zeker een aanrader om online zorgverzekeringen (en aanvullende pakketten) te vergelijken en zo te bepalen wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is. Zo ben je nooit duurder uit dan nodig is.

Ach, balance is key. Alle bovenstaande punten moeten best kunnen naast mijn flinke besparingen en ter compensatie van de tripjes naar vijfsterrenhotels die ik nooit maak en de supersonische technische foefjes die ik aan mijn neus voorbij laat gaan. Toch?!

Waar zou jij niet snel op besparen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 15 maart 2019 op 6:22 am - Beantwoord

  Helemaal met je eens. Ik bespaar ook, maar wat bij mij wel echt van goede kwaliteit moet zijn (en daarom dus ook duurder is dan strikt noodzakelijk) is mijn auto. Ik houd ervan als ik zo geruisloos en comfortabel mogelijk van A naar B kan, met bovendien een veilig gevoel. Dus tja, hier geen oude, zo klein mogelijke auto. Wel hybride, dus dat is dan weer net wat liever voor het milieu;).
  Verder bespaar ik niet echt op boeken. Ik probeer het wel, maar series die al in de kast staan, maak ik toch graag compleet en boeken koop ik altijd nieuw.

  • Romy 16 maart 2019 op 10:26 am - Beantwoord

   Helemaal eens met het punt dat jij noemt van de auto! Ik ben zelf ook niet voor de allergoedkoopste tweedehands auto gegaan, omdat ik al stress krijg van het idee dat mijn auto er zomaar eens mee zou kunnen ophouden 😉 Ik heb geen grote bak, maar heb wel wat meer neergeteld voor mijn auto om er veel veilige kilometers in te kunnen maken.
   En mooi toch dat je aan boeken graag wat meer geld uitgeeft! Een investering die het vaak meer dan waard is! En stiekem staat het ook nog eens heel leuk om veel mooie, nieuwe boeken te hebben staan in huis.

 2. Darina 15 maart 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik speur ook graag de aanbiedingen af maar bespaar zeker niet op gezondheid, mooie momenten en soms een mooie tas of kledingstuk waar ik nu, na al die jaren, nog plezier aan beleef.

 3. Ilona Wielinga 15 maart 2019 op 8:10 am - Beantwoord

  Mooi artikel. Ik bespaar niet op goede, kwalitatieve accessoires en lenzen voor mijn camera. Daarnaast gebruik ik speciale markers (ProMarker) om te tekenen, je hebt hier ook speciaal papier voor wat nogal aan de prijzige kant is. Maar in een hobby mag naar mijn mening geïnvesteerd worden.

  • Shirley 15 maart 2019 op 8:28 am - Beantwoord

   Soms is goedkoop duurkoop. Tenminste: dat bleek bij mij wel eens het geval. Als ik iets lekkers koop, dan wil ik wel iets wat ik echt lekker vind bijvoorbeeld. Eens in de paar jaar geef ik ook veel geld uit aan een telefoon, maar ik gebruik hem ook intensief. En besparen op gezondheid doe ik ook niet. Gelukkig is dat nog niet echt aan de orde geweest.

   • Romy 16 maart 2019 op 10:29 am - Beantwoord

    Goed punt! Het is zonde om weinig geld uit te geven aan iets wat je niet lekker of leuk vindt of waarvan de kwaliteit wat te wensen overlaat. Dan kun je soms maar beter wat meer geld uitgeven.
    Slim om qua telefoon ook niet voor de goedkoopste optie te gaan. Als je je telefoon veel gebruikt en door de goede telefoon lang plezier ervan hebt, ben je met een duurdere aankoop soms uiteindelijk nog “goedkoper” uit ook.

  • Romy 16 maart 2019 op 10:27 am - Beantwoord

   Cameralenzen zijn het geld inderdaad zeker waard. Ik ben ook nog altijd blij dat ik geld in mijn camera en lenzen heb gestoken. Daar beleef ik elke dag plezier aan 🙂 En wat je zegt over investeren in je hobby, klopt ook helemaal. Geld uitgeven aan een hobby die je veel plezier oplevert, is het helemaal waard.

 4. Jessica J. 15 maart 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Echt een heel erg herkenbaar lijstje – behalve dan dat van de muurverf, maar ik kan me voorstellen dat ik, als ik muurverf nodig zou hebben, uitgebreid reviews zou lezen en dan pas zou beslissen welk merk ik nu wil. Maakt me niet uit als het dan toevallig het duurste is, als het z’n werk maar doet!

  • Romy 16 maart 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Precies! Ik hoef ook niet per se de allerduurste verf die er is, maar vind het wel belangrijk dat ik goede verf in huis haal met positieve reviews. Al is het alleen al om een jaar later niet wéér alles te moeten verven 😉

 5. Karin 15 maart 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Eerder wilde ik ook altijd alles zo goedkoop mogelijk en was ik ontzettend aan het beknibbelen op alles. En dat terwijl ik prima verdiende en meer dan genoeg spaargeld had. Daar ben ik ook op teruggekomen, want ik vind het nu prima om extra te betalen voor betere kwaliteit. En soms heb je ook de tijd er gewoon niet voor, net zoals onze tuin laten aanleggen, dat zouden we misschien wel zelf kunnen maar bij ons zou dat 10x zo lang duren en daar hadden we ook geen zin in!

  Oh en bij goedkope muurverf dekt het ook vaak niet goed… Dus dan blijf je aan de gang met lagen verf!

  • Romy 16 maart 2019 op 10:35 am - Beantwoord

   Heel herkenbaar, hoor! Ik ben ook zo gek op besparen dat ik soms best wel zuinig ben in vergelijking met wat ik verdien en gespaard heb. Eigenlijk pas nu ik een huis heb gekocht en merk dat goede kwaliteit soms wat meer geld kost, geef ik soms wat meer geld uit aan spullen.
   Wat je zegt over bijvoorbeeld de tuin aanleggen, klopt helemaal. Ik leerde van een vriendin dat tijd vaak ook geld waard is. Ik heb bijvoorbeeld mijn deuren schilderen uitbesteed. Kost mij een paar honderd euro, maar het betekende wel dat ik waarschijnlijk een week qua tijd overhoud om aan andere dingen te besteden. En dat de deuren er nu écht mooi uitzien.

 6. Lizzy 15 maart 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Kwalitatief goed eten is ook echt iets waar ik niet op bespaar. We hebben bij ons in de stad een ambachtelijke bakker die het allerlekkerste zuurdesembrood bakt. Het kost bijna 5 euro per brood, maar dat is het mij helemaal waard!

  • Romy 16 maart 2019 op 10:35 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt héél goed! Ik kan me voorstellen dat je jezelf daar graag op trakteert. Iets écht lekkers is het geld soms meer dan waard.

 7. Janne 15 maart 2019 op 11:24 am - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens!
  Ik ga ook altijd voor muurverf van een merk, want als je goedkope verf koopt en het heeft meer lagen nodig om te dekken, ben je in meerdere opzichten (hoeveelheid werk en hoeveelheid verf) duurder uit.
  Ik vind het wel een kunst om te gaan voor de goedkoopste oplossing die nog goed/lekker/duurzaam is. Bijvoorbeeld koop ik niet het duurste brood, maar ook niet het goedkoopste: ik zoek het brood dat lekker is en zo goedkoop mogelijk. Ik ga naar een kapper met een vrij gemiddelde prijs, waarvan ik weet dat ze me goed knippen. En ik koop broeken die lang meegaan maar waar geen groot duur merk op staat. Je betaalt voor de dingen die je belangrijk vindt, en niet meer dan dat. 🙂

  • Romy 16 maart 2019 op 10:41 am - Beantwoord

   Precies! Het is zonde als je laag over laag moet schilderen, omdat de goedkope verf niet goed dekt. Ik heb heel wat geschilderd de afgelopen weken en zou niet blij zijn geweest als ik voor alles drie lagen nodig had gehad 😉
   Wat je zegt over een goedkope maar goede oplossing, herken ik eigenlijk wel. Ik zal niet snel voor het allerduurste gaan, maar vind het wel belangrijk dat de kwaliteit goed is. Zo zit ik bij musicals niet eerste rang, maar ook niet laatste rang. En qua brood heb ik niet ambachtelijk gemaakt brood, maar ook niet het AH Basic-merk. Zo blijft het betaalbaar, maar tegelijkertijd leuk/lekker/goed voor jezelf.

 8. Anna 15 maart 2019 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! Haha, wat betreft brood ben ik ook zo’n ‘zeurpiet’ hoor :p Als ik eens geen boodschappen doe bij Jumbo (waar ze altijd van dat heerlijke, ambachtelijke brood hebben, duur ook!) ben ik altijd helemaal verdwaald in het broodschap. Fabrieksbrood gaat er bij mij ook niet van harte in :p Naar een goede kapper gaan is inderdaad ook zo belangrijk, haha!

  • Romy 16 maart 2019 op 10:52 am - Beantwoord

   Haha, goed brood is het geld meer dan waard! Ik eet op zich wel fabrieksbrood, maar niet de allergoedkoopste basic-variant. Is een paar cent per brood duurder, maar dat heb ik er graag voor over 😉 Net als voor die goede kapper! Ik ben door mijn ervaring met de wat minder handige kapper (ze vroeg serieus na de knipbeurt aan mij “Denk je dat het zo recht is?”, haha) blij dat ik daar wat meer geld in steek 😉

 9. Evelyne 15 maart 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  Ik ben een spaarzaam iemand en ga niet gauw nutteloos geld uitgeven. Maar bij bepaalde dingen (zoals mijn passie fotografie) daar geef ik dan wel geld aan uit. Niet onnodig, maar wel alles wat ik nodig heb. Kledij en voedingsmiddelen zijn genoodzaakte dingen voor mij dus daar geef ik het gepaste geld aan uit. Meer aan voedingsmiddelen dan aan kledij. Want ik haat kleren shoppen. Wanneer ik iets nodig heb van kledij ga ik er pas om en zomaar eens shoppen hoort echt niet bij mij. Past een broek, neem ik die mee (als de prijs meevalt uiteraard, want ik heb het eens voorgehad dat ik wel heel veel voor een broek betaalde maar het pas aan de kassa wist)

  • Romy 16 maart 2019 op 7:29 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je om om te investeren in fotografie! Een geweldige passie is het geld meer dan waard 🙂 En op zich wel voordelig dat je niet zo van shoppen houdt, toch?! Zo bespaar je heel wat geld vergeleken met veel andere vrouwen.

 10. Iris - Thebeautymagazine.nl 15 maart 2019 op 12:44 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik vind het leuk om te besparen, maar ik vind het ook belangrijk om voldoende uit te geven aan dingen/uitjes die wat meer “waard” zijn. Leuke dagjes weg, een mooi fotoboek of juist een heerlijke winterjas. Ik ben momenteel bezig met een geboortekaartje. Hij is best wel prijzig, omdat iemand hem voor me gaat ontwerpen. Maar ik hecht daar meer waarde aan dan bijvoorbeeld een paar schoenen.

  • Romy 16 maart 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

   De dingen die jij noemt, zijn het geld absoluut meer dan waard. En ik kan me voorstellen dat je aan een mooi geboortekaartje ook graag wat meer geld uitgeeft. Een mooi kaartje is veel specialer dan een paar dure schoenen in je kast.
   Ik ben nu stiekem wel heel benieuwd naar hoe het kaartje er straks uit zal zien 🙂

 11. Audrey 15 maart 2019 op 12:54 pm - Beantwoord

  Ik vind het zelf juist altijd leuk om die balans te zoeken. Juist omdat je vaak zuinig bezig bent, verdien je het ook om af en toe meer uit te geven en daar heerlijk van te genieten. Ik merk zelf ook altijd dat ik op zulke momenten extra happy ben en bewust geniet van een aankoop of ervaring.

  • Romy 16 maart 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

   Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde als wat jij beschrijft. Ik ben best wel een bespaarder en probeer de balans te zoeken door aan sommige andere dingen wel wat meer geld uit te geven. Een relatief prijzige aankoop waar je jezelf echt heel blij mee maakt, kan dan echt een traktatie zijn.

 12. Lianne 15 maart 2019 op 12:57 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk hoor, op eten, gezondheid en huis bespaar ik ook niet. Evenals leuke uitjes. Wij betalen altijd liever wat meer voor een leuk concert of mooie voorstelling en dat we een mooie en memorabele avond beleven. Daar staat tegenover dat ik bijvoorbeeld bijna geen geld uitgeef aan avondjes in de kroeg, aan make-up of aan of de kapper, wat jij dus wel hebt, haha! Maar ik ga bijna nooit naar de kapper. Het is maar waar iemand zijn geld aan wilt uitgeven en alles is prima. Het is maar waar jij gelukkig van wordt 🙂

  • Romy 16 maart 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

   Groot gelijk hebben jullie! Een mooie belevenis is wel wat waard, omdat die je het leven lang bijblijft. Daar geef ik ook liever geld aan uit dan aan bijvoorbeeld make-up of dure kleding. Het is inderdaad maar net waar je blij van wordt en iedereen heeft waarschijnlijk wel op zijn eigen manier een balans daarin gevonden 🙂
   Ideaal dat jij bijna nooit naar de kapper hoeft! Mijn kapperskosten vallen op zich nog mee: ik ga ongeveer 5x per jaar en betaal per keer €30. De kapper voor €15 die ik ooit probeerde, was niet echt een aanrader, dus ik heb die paar tientjes er vanaf dat moment graag voor over, haha.

 13. Femke 15 maart 2019 op 1:20 pm - Beantwoord

  Dit zet mij aan het denken en ik weet het eerlijk gezegd niet zo goed. Ik probeer namelijk – ondanks dat ik van eten hou – daar wel op te besparen, maar als ik bezoek krijg of voor mensen kook kijk ik daar dan weer niet naar. Mijn telefoonabonnement kan goedkoper, al vind ik nog geen 20 euro per maand prima haha. Ik heb altijd en overal goede dekking met mijn provider en dat is mij die paar euro meer wel waard.

  • Romy 16 maart 2019 op 9:40 pm - Beantwoord

   Wel goed dat je op veel dingen bespaart! Het is altijd fijn om te weten dat je voor dingen niet te veel betaalt. En de kosten van je telefoonabonnement vallen zo te horen best mee voor wat je krijgt 🙂

 14. Denise 15 maart 2019 op 5:40 pm - Beantwoord

  Leuk artikel. Waar ik zelf vaak op bespaar zijn koekenpannen, maar ik merk wel dat deze pannen vaak sneller kapot gaat als het zo’n goedkoop ding is. Hebben we van geleerd 😉 Op tekenspullen bespaar ik dan niet veel… Ik wil hiervan het beste en daar betaal je dan ook voor.

  • Romy 16 maart 2019 op 9:42 pm - Beantwoord

   Oeh, pannen hadden ook op mijn lijstje gekund 😉 Ik kreeg van mijn moeder direct bij het sparen voor mijn uitzet de tip om niet voor de goedkoopste pannen te gaan. Ik heb ze daarom van Tefal, maar heb wel gewacht totdat die pannen in de aanbieding waren bij Kruidvat. Hoefde ik er niet de volle mep voor te betalen 😉
   Groot gelijk heb je om aan je hobbyspullen wel wat meer uit te geven. Zeker als je ergens veel mee bezig bent, zijn spullen daarvoor het geld vaak wel waard.

 15. Daenelia 15 maart 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

  Pickwick is de thee die ik altijd ontwijk. Dan liever echte thee (:P) zoals Twinings. En verder bespaar ik niet op dingen die goed voor me zijn. Ik kijk dan ook veel minder naar smaak maar meer naar wat eet ik nou eigenlijk? Smaak is vaak alleen maar zout, suiker, azijn en vet. Dat is het. En in combinatie is dat gewoon niet altijd goed voor je. Maar goed. Voor mij is beparen vaak liever helemaal geen geld uitgeven dan aan slechte producten.

  • Romy 16 maart 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben een beetje een vreemde theedrinker en drink altijd héél lichte groene thee, muntthee of kruidenthee. Ik vind Twinings dan weer iets te veel “echte” thee 😛
   Je laatste punt is wel een goede trouwens. De keuze maken om aan sommige dingen helemaal geen geld uit te geven, is altijd een slimme manier om te besparen.

 16. Alex 15 maart 2019 op 8:31 pm - Beantwoord

  De meeste punten zijn echt herkenbaar! Om de kapper moest ik wel even lachen – ik geef er inmiddels ook graag iets meer geld voor uit, maar sinds ik in München ben, ga ik toch wel voor zo goedkoop mogelijk. Goedkoop hier is namelijk zo’n 50-60 euro voor lang haar…

  • Romy 16 maart 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Oh wauw, dat zouden in Nederland de prijzen zijn van een flink dure kapper 😉 Bijzonder dat daar zo veel verschil in kan zitten tussen twee landen!

 17. Josephine 15 maart 2019 op 9:12 pm - Beantwoord

  Hoi Romy, wat heb je weer een interessant lijstje! Ik vind mijn gezondheid ook het belangrijkst. Maar verder geef ik bijvoorbeeld niks om een hippe kapper; ik geef mijn geld liever uit aan een antiek boek. Grappig hè, dat mensen zo kunnen verschillen!

  In ons huis hebben we destijds niet bespaard op de vloer. Hij moet echt jarenlang mooi blijven en zeer slijtvast zijn. Daar hebben we graag een groot deel van het budget aan opgemaakt.

  • Romy 16 maart 2019 op 11:43 pm - Beantwoord

   Inderdaad juist leuk om te merken hoe mensen totaal andere prioriteiten stellen qua uitgaven. Ik ken ook mensen die bijvoorbeeld wél graag veel geld uitgeven aan een heel dure tas, terwijl ik me daar dan weer niets bij kan voorstellen. Ik snap wel dat jij vanwege je interesses en je blog graag wat meer neertelt voor een mooi antiek boek. Zeker een investering waard!
   Wat betreft de vloer ben ik het helemaal met je eens. Het is dat er in mijn woning al een goede pvc-vloer lag waar ik heel blij mee ben, maar anders zou ik op mijn vloer ook zeker niet besparen. Je wilt niet dat je vloer er al na een jaar uitgeleefd uitziet.

 18. Saskia 16 maart 2019 op 3:15 pm - Beantwoord

  Ik ben het helemaal eens met je rijtje. Op sommige dingen is besparen zonde, en geef liever wat meer geld uit voor kwaliteit. Zo ook vandaag met onze babykamer, duur maar wel erg fijn merk en goed spul. Daarbij gekozen voor een (duurder) meegroeibed maar dit maakt wel dat we hier de aankomende jaren plezier van kunnen hebben.

  • Romy 17 maart 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dat klinkt zeker als een goede investering. Altijd fijn om zeker te weten dat je iets van goede kwaliteit hebt gekocht! En zo’n meegroeibed is natuurlijk ideaal voor als jullie kleintje straks steeds wat groter wordt.

 19. chucky1012 16 maart 2019 op 9:05 pm - Beantwoord

  Zo een leuk en goed artikel….
  Ik bespaar op sommige dingen ook niet en let er goed op wat ik uitgeef.
  Maar op mijn gezondheid bespaar ik niet.

 20. Mevrouw Marloes 17 maart 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Op sommige dingen bespaar ik en op sommige niet. Met boodschappen doen let ik vaak wel op aanbiedingen en groenten en fruit koop ik vaak op de markt. Maar ook als er iets niet in de aanbieding is in de supermarkt, koop ik het gerust. Brood koop ik tegenwoordig bij de bakker. Iets duurder, maar ik vind het lekkerder en de bakker moet ook nog geld verdienen 😉

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 19 maart 2019 op 7:43 am - Beantwoord

   De aanbiedingen in de gaten houden, doe ik ook graag. Zonde om meer te betalen dan nodig is! Behalve voor producten die het echt waard zijn, zoals het brood dat jij beschrijft. En je bewijst er de bakker nog een goede dienst mee ook 😉

 21. Mariska 17 maart 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  Ik zeg vaak: ik spaar geen centen maar mooie momenten 🙂

  • Romy 19 maart 2019 op 7:43 am - Beantwoord

   Mooi gezegd! En zeker wel een goed uitgangspunt: mooie dingen beleven is vaak meer waard dan veel geld op je spaarrekening.

 22. Ik geef vrij makkelijk geld uit, maar houd ondertussen ook van aanbiedingen en de sale. Ik ga graag op vakantie en vind het leuk om te zoeken naar goede deals.
  Is met eten hetzelfde. Ik eet graag wat ik lekker vind en gezond, maar ik houd ook van aanbiedingen. Waar ik in ieder geval nooit op bespaar zijn mijn honden. Die moeten het goed hebben. 🙂 Goed voer, op tijd vlooienmiddel (duur, snif) en als ze iets mankeren bel ik gelijk de dierenarts. Het even aankijken om kosten te besparen zou ik nooit doen. Had achteraf vaak wel gekund, maar dat hindert me niks, haha.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Groot gelijk heb je wat de honden betreft! Wij zijn bijvoorbeeld ook dit weekend met de kat naar de dierenarts geweest. Kost wel het weekendtarief, maar ik zou niet willen dat de kat ook maar één dag te lang pijn lijdt. Die beestjes zijn het geld meer dan waard 🙂

 23. Nikita 18 maart 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Op zich ben ik wel zuinig, nu met de solden iets minder. Afgelopen maanden was ik iets minder zuinig, maar het resultaat is wel dat mijn kast vol ligt met kleding die mij uitstraalt en waar ik me wel goed in voel. En daar betaal ik graag voor. Natuurlijk ben ik meer waard dan de kleding die in mijn kast ligt, dat besef ik ook wel. Binnenkort als ik gewerkt heb en terug wat meer geld heb, ga ik trouwens een draadloze koptelefoon kopen van het merk waar ik nu een koptelefoon van heb. De kabel is aan het verslijten, maar thuis op bed lezen of bloggen kan ik hem nog prima gebruiken. Doordat het een goed merk is, is hij wat duurder. Maar dat betaal ik graag, want muziek is mij heel veel waard. Zeker als ik onderweg ben op een lange busrit. Ik kan niet zonder muziek dan. Waar ik ook graag meer voor betaal, is mijn tekenmateriaal. Dan is het van goede kwaliteit. Ik betaal dan wel iets meer en de spullen in mijn tekenrek hebben ook veel gekost samen. Maar het plezier en de passie en het geluk die ik uit dat materiaal haal als ik ze gebruik, is dat meer dan waard. Dat is onbetaalbaar. Mijn favoriete markers zijn heel erg duur, maar als ik ze koop weet ik ook dat ze echt tot de laatste druppel inkt zullen worden gebruikt. En ook dat ik er heel gelukkig van zal worden en hele mooie dingen mee kan maken. Dat zijn dingen die onbetaalbaar zijn.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:44 am - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk. Spullen waar je lange tijd veel plezier aan beleeft of die helemaal jou zijn, zijn hun geld vaak meer dan waard. Het zou zonde zijn als je met de goedkoopste markers tekent en daardoor niet uit je hobby kunt halen wat je zou willen.
   Tof dat je binnenkort weer een fijne nieuwe koptelefoon hebt die je overal in huis kunt gebruiken. Ik geef je groot gelijk dat je daarbij graag wat meer investeert in goede kwaliteit, zeker als je de koptelefoon zo vaak gebruikt 🙂