“Hier word ik niet vrolijk van.” Als je De Smaakpolitie met Rob Geus weleens hebt gekeken, dan komt die uitspraak je vast nog bekend voor. Zelf deel ik regelmatig producten waar ik wél vrolijk van word, maar voor de verandering wil ik het vandaag eens hebben over producten die mij juist niet zo blij maken. Dat kan zijn omdat ik er totaal niet goed mee overweg kan of omdat ik het gewoon een onding vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van lipgloss? Of kleding waarmee een toiletbezoek opeens een kwartier kost? Anyway, dit zijn mijn 13 niet-zo-favorieten. Ik ben benieuwd of je er iets van herkent.

producten niet vrolijk van word

 1. Lipgloss. Met lipgloss kan ik dus echt niet overweg. Haren die aan mijn lippen blijven plakken en een klef gevoel. Nee, geef mij maar gewoon lipstick of een simpele lipbalsem.
 2. Rozenbottelthee. Ik lust bijna alle soorten thee. Er is maar één variant waar ik echt niet vrolijk van word: vuurrode rozenbottelthee. Vooral als je in een restaurant denkt een slok te nemen van een heerlijke kop bosvruchtenthee, is het niet zo’n leuke verrassing en wil ik het kopje het liefst onaangeroerd laten staan.
 3. Eyeliner. Kan een van mijn lezers toevallig perfect met eyeliner overweg? Dan zou ik graag eens een cursus volgen. Ik kan namelijk niets anders met eyeliner dan scheve lijnen trekken en per ongeluk mijn halve ooglid zwart maken.
 4. Jumpsuits. Bij anderen vind ik jumpsuits hartstikke leuk staan. Zelf worstel ik alleen met wat praktische bezwaren. Hoe moet je in hemelsnaam naar het toilet met zo’n ding aan? Tips zijn van harte welkom!
 5. Dikke foundation. Foundation is echt een uitkomst en ik gebruik het graag. Van te dikke foundation word ik alleen niet zo blij. Ik lijk dan meer op een wortel dan op iemand met een egale huid en mijn sproetjes verdwijnen met dikke foundation als sneeuw voor de zon…
 6. Minihandtasjes. Er zijn zoveel leuke minihandtasjes te krijgen. Al meerdere keren ging ik bijna overstag. Met de nadruk op bijna: ik sjouw namelijk altijd zoveel mee dat ik minstens 5 minihandtasjes nodig zou hebben om fatsoenlijk mijn spullen mee te nemen.
 7. Gladiatorschoenen. Nog een gevalletje: oh ze zijn zo mooi, maar helaas niet voor mij. Ik vind ze prachtig, maar mijn brede voeten worden door deze schoenen een soort rollade en ze knellen als een malle.
 8. Losse glitters. Superleuk op een kaart, maar helaas laten ze 9 van de 10 keer los en ontvangt iemand dan een envelop vol vrolijke glitters in plaats van een glitterende kaart. Ach ja, heeft ook wel wat!
 9. Haarlak. Het idee van haarlak klinkt ideaal, maar die dikke ‘plakkaten’ in mijn haar vind ik maar niks. Dan maar liever zijdezacht haar dat iets minder goed in model blijft zitten.
 10. Epileerapparaat. Dit leek me een ideaal ding, maar bleek in de praktijk toch wel erg pijnlijk te zijn. Ik houd het voor nu maar bij mijn ladyshave.
 11. Mutsen. Ik heb het al zo vaak geprobeerd, maar mutsen en ik zijn dus geen goede combinatie. Op zich staat het best leuk, maar mijn haar ziet er daarna uit alsof ik twee vingers in het stopcontact heb gestoken.
 12. Wierook. Ik ben dol op geurkaarsen en andere dingen met een heerlijk luchtje. Maar de geur van wierook is aan mij niet echt besteed.
 13. Doe-het-zelfmeubels. Lang leve mijn vader, die met elk IKEA-bouwpakket wel raad weet. Voor mij geldt dat helaas niet. Gebruiksaanwijzingen en ik zijn niet zo’n goede match, dus zo’n nog in elkaar te zetten meubel is voor mij niet ideaal.

Wat is een product waar jij dus echt niet mee overweg kunt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 21 juli 2017 op 6:55 am - Beantwoord

  Hahaha, vijf minitasjes! Ook leuk trouwens dat je voor dertien dingen hebt gekozen voor dit lijstje. Een aantal dingen geef ik je groot gelijk. Ik kan ook niet tegen lipgloss en die schoenen staan mijn brede voeten ook niet. Eyeliner staat mij veel te hard en streng. Ik maak trouwens wel vaak een subtiel lijntje met potlood. Maar haarlak daarentegen vind ik wel prettig. Je hebt wel veel verschillende soorten haarlak. Dus wellicht een keer niet een hele sterke uitproberen?

  • Romy 22 juli 2017 op 12:05 am - Beantwoord

   Ja, ik vond 13 wel een toepasselijk aantal voor mijn niet-zo-favorieten 🙂 Oogpotlood vind ik zelf ook wel fijn om te gebruiken. Ik vind het een stuk fijner om mee te werken dan eyeliner. Op zich vind ik bij mezelf eyeliner wel mooier staan, maar daar zou ik nog een paar lesjes voor moeten volgen 😉 Ik denk inderdaad dat er wat haarlak betreft nog wel wat te ontdekken valt. Ik kan me voorstellen dat het wel heel erg per merk verschilt hoe plakkerig je haar ervan wordt.

 2. marije 21 juli 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Ik kan dus echt niet overweg met eye liner. Het zit altijd ergens anders dan waar het moet zitten

 3. Jonna@Burgertrutjes 21 juli 2017 op 7:32 am - Beantwoord

  Haha herkenbaar lijstje! Maar ik ben juist wel fan van wierook! Eyeliner ben ik ook geen held mee helaas… voor mij geen perfecte wing

 4. Aneta 21 juli 2017 op 7:41 am - Beantwoord

  Lippenglos is ook een van die dingen die ik thuis wel heb maar nooit draag. Al dat geplak aan m’n lippen. Ikea meubels vind ik altijd zooo leuk om in elkaar te zetten. Ik heb wel eens gezegd dat als ik een man had geweest ik waarschijnlijk schilder zou zijn of Ikea meubels in elkaar had gezet

  • Romy 22 juli 2017 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, professioneel Ikea-meubels-in-elkaar-zetter klinkt nog best als een leuk beroep! Wat grappig dat je dat juist zo’n leuke bezigheid vindt 🙂

 5. Neverdullmoments 21 juli 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Haha, volgens mij ziet de combinatie van deze producten er geniaal uit: Romy, stopcontacthaar met plakkaten erin die aan haar lippen blijven plakken. Een gezicht als een wortel met scheve eyeliner lijntjes. Dit alles boven een jumpsuit waar ze in worstelt met 5 minitasjes om haar nek. Slenterend met haar rollades. Haha okee, I get you! Veel herkenning!

  • Romy 22 juli 2017 op 12:07 am - Beantwoord

   Haha, ik zie het door jouw reactie ook al helemaal voor me. Geweldig beeld, vooral die stopcontachtaren met haarlak die ook nog eens aan mijn lipgloss plakken. Klinkt als een ideale look 😉

 6. Femke 21 juli 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Hihi geweldig. Maarreeeee, eyeliner, lipgloss en jumpsuits zijn dan wel weer aan mij besteed :-)!

 7. Darina 21 juli 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Lipgloss vind ik ook vreselijk 🙂 Ik kan wel met een eyeliner overweg en heb een jumpsuit waar ik mee overweg kan 🙂

  • Romy 22 juli 2017 op 12:07 am - Beantwoord

   Wat handig dat jij wel goed bent met eyeliner. Dat lijkt me zo fijn om te kunnen! En dat omgaan met jumpsuits moet ik ook eens gaan oefenen 😉

 8. Sija 21 juli 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens! Haha en dat verhaal over die minitasjes is ook zo waar. Leuk artikel Romy! 🙂

 9. Sofie 21 juli 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Haha, haar uit het stopcontact, dat heb ik ook als ik s ochtends uit bed kom ?

 10. Sandra 21 juli 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Ik bem fan van eyeliner en wierook (serieus overal in Bali ruik je sit: oooh dit was zó lekker!) zijn juist wrl favorieten bij mij. Maar verder ben ik het helemaal met je eens hoor! Ik raak altijd gefrustreerd van bouwpaketten. Zoiets moet ik echt aan een ander overlaten, haha. En die mini tasjes, lipgloss, haarlak…. Heel herkenbaar. :’)

  • Sandra 21 juli 2017 op 8:55 am - Beantwoord

   Ik zie gelijk al 3 fouten. Ben*, dit* en wel*. Schame on me.

  • Sandra 21 juli 2017 op 8:56 am - Beantwoord

   Oke niet mijn dag vandaag. Ik let niet op. Shame* :’) sorry hahaha

  • Romy 22 juli 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Haha, geen probleem hoor van de foutjes 😉 Daar lees ik wel doorheen en typen op een mobiel is ook altijd wel een uitdaging, ook voor mij 😉
   Ik kan me voorstellen dat die wierookgeur op het hele eiland wel iets heeft tijdens je vakantie! En gelukkig ben ik niet de enige die met sommige producten dus echt totaal niet overweg kan, haha.

 11. Linda 21 juli 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Zelfs snap ik het niet zo goed dat het mensen niet lukt om een IKEA meubel in elkaar te zetten. Tafels, kasten, bedden, alles zet ik zo alleen in elkaar haha! Wat lipgloss betreft, I get it. En over het zetten van een eyeliner heb ik ook járen geoefend. En oefening baart echt kunst 🙂 hihi

 12. Eline 21 juli 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik zweer echt bij mijn epileer-apparaat, haha! Ik heb zo’n hekel aan scheren, het jeukerige gevoel als haartjes teruggroeien, de harde stoppels, het vaak herhalen. Ik epileer liever, die pijn went best snel 😉

 13. Danique 21 juli 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Eyeliner probeer ik niet eens haha. En bah, ik ben ook echt helemaal niet dol op de geur van wierrook. Mijn vader helaas wel..

 14. Mariëlle 21 juli 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Hihi wat een leuk artikel!! Ik verwachtte beauty producten, omdat ik veel beauty blogs lees 😛 Ik zou zo niet een aantal dingen kunnen noemen eigenlijk :O

 15. Nina Simplynspecial 21 juli 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Rozenbottelthee, lekker joh 😉 Waar ik niet mee overweg kan.. goede vraag! Ik draag dagelijks eyeliner, maar een wing zetten lukt mij echt niet 😛

 16. yvonne 21 juli 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  Hahaha! Herkenbaar. Ik heb dat met rooibosthee. Zo vies! Strandhoeden petten en mutsen daar kan ik ook niks mee en hakken! Prachtig hoor maar ik lijk dan net bambi op het ijs.

  • Romy 22 juli 2017 op 12:10 am - Beantwoord

   Haha, wauw, ik weet nu bij wie ik moet zijn als ik weer eens een IKEA-bouwpakket heb gekocht 😉 En wat betreft het aanbrengen van eyeliner, dat geeft zeker hoop. Misschien moet ik er ook gewoon eens aan beginnen in de hoop dat dat lijntje dat steeds iets netter wordt 🙂

  • Romy 22 juli 2017 op 12:11 am - Beantwoord

   Klopt, scheren is ook niet altijd je van het! Misschien moet ik mijn epileerapparaat toch weer eens afstoffen om mee aan de slag te gaan. Misschien stijgt mijn pijngrens ook automatisch een beetje mee naarmate ik het apparaat langer gebruik 😉

  • Romy 22 juli 2017 op 12:12 am - Beantwoord

   Oh jee, dan ruikt het vast regelmatig naar wierook bij jullie thuis. Mijn ouders vinden wierook gelukkig net zo vies ruiken als ik zelf, dus thuis blijft die geur me bespaard 😉

  • Romy 22 juli 2017 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat een grappige vergelijking met Bambi! Lopen op hakken is inderdaad nog best een uitdaging, maar oefening heeft bij mij echt kunst gebaard. Wat betreft de strandhoeden en petten begrijp ik je helemaal. Ik vind ze soms best mooi staan bij anderen, maar kan er zelf ook niks mee.

 17. Priscilla 21 juli 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Eyeliner is juist m’n favoriete make-up, dat maakt m’n hele look. YouTube is een prima leermeester 😉 Lipgloss kan ik inderdaad ook niks mee. Altijd die ellendige haren die er aan blijven plakken (tijdens ’t fietsen)

  • Romy 22 juli 2017 op 12:15 am - Beantwoord

   Ik moet zeggen dat ik eyeliner ook echt supermooi vind staan bij anderen. Misschien moet ik inderdaad toch eens een YouTube-tutorial gaan kijken 🙂

 18. Josephine 21 juli 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Haha, ik kan bijna alles in de lijst ook aanstrepen! Heel leuk om te lezen! Zelf heb ik niks met muziek over oordoppen, en al helemaal niet op straat. Ik vind geluid over gewone boxen veel fijner, en als ik in de publieke ruimte ben hoor ik liever wat er om me heen gebeurt. Maar als ik om me heen kijk, denk ik wel eens dat ik de enige ben die er zo over denkt. 😉

 19. priscilla 21 juli 2017 op 10:55 am - Beantwoord

  Haha, ik kan me best wel aansluiten aan jou dislikes! Vooral de thee, de jumpsuit, de wierook en de doe-het-zelf-meubels.

 20. Leonie van Mil 21 juli 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Herkenbaar allemaal. Eyeliner heb ik echt allang opgegeven! En ook lipgloss. Sieraden ben ik ook geen held mee, overigens 😉

 21. irene 21 juli 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar. Ik moet ook erg lachen hoe jij het beschrijft, waardoor ik er spontaan vrolijk van wordt. Vooral de muts, de wierook en de eyeliner vind ik erg. Als het heel koud is zie je veel mensen die hardlopen met een muts op. Mij niet gezien, krijg er alleen maar hoofdpijn van en loop na een halve kilometer alweer met een muts in mijn hand. En dan heb ik het nog niet eens over mijn haar.

 22. Nikita 21 juli 2017 op 11:14 am - Beantwoord

  Jij wordt niet vrolijk van bepaalde make-up, ik draag juist geen enkel iets van make-up. Ik heb daar geen behoefte aan en als mensen dat niet leuk vinden is dat gewoon hun probleem. In het begin van mijn middelbaar hebben mensen geprobeerd me toch make-up te laten dragen, maar dat is mislukt. This is who I am 🙂

  • Romy 22 juli 2017 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, nee hoor, daar ben je zeker niet de enige in. Ik heb na al die jaren nog niet eens oordoppen, omdat ik dat dus ook totaal niet prettig vind. Bij mij vallen oordopjes standaard uit mijn oren en ik vind het ook niet prettig als ik daardoor bijvoorbeeld telefoontjes, vragen van collega’s of de deurbel mis 😉

 23. Evelyne 21 juli 2017 op 11:18 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik kan bv ook niet overweg met make-up. Daarom dat ik het ook niet draag. Ik heb ooit eens foundation aan mijn gezicht gedaan om uit te gaan, door het zweten was die allemaal uitgelopen en zag ik vol bruine strepen 😮 Op mijn lippen kan ik niets verdragen, zelfs geen balsem om mijn droge lippen te verzorgen :/

  • Romy 22 juli 2017 op 12:24 am - Beantwoord

   Oh jee, die foundation klinkt inderdaad niet echt als een succes! En wat jammer dat je lippen niet zo goed tegen lipproducten kunnen. Heb je al eens volledig natuurlijke lipproducten geprobeerd? Misschien helpt dat nog een beetje en kunnen je lippen daar beter tegen.

 24. TypischKim 21 juli 2017 op 12:07 pm - Beantwoord

  Haha wat leuk om te lezen! Daar herken ik er zeker wel een paar van!

 25. Charel 21 juli 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

  Ik ben een keer zo ziek geworden van wierook dat ik het niet meer wil. Ben zo misselijk geworden van de lucht haha`!

 26. Wendy (B) 21 juli 2017 op 1:13 pm - Beantwoord

  Als ik naar jouw lijstje kijk, dan herken ik het probleem wat de eyeliner betreft.
  Ook ik zou heel graag goed met een eyeliner willen werken.

 27. Lisette 21 juli 2017 op 2:04 pm - Beantwoord

  Haha leuk lijstje! Van wierrook word ik niet blij. Laatst na lang twijfelen toch een jumpsuite gekocht. Superblij mee. Het toilet bezoek is wel een kleine worsteling ?

 28. Marieke 21 juli 2017 op 2:39 pm - Beantwoord

  Ik kan niet overweg met nagellak. Ik heb er geen geduld voor en ik ben veel te klunzig. Hetzelfde heb ik met haken/breien en dat soort dingen. IKEA meubels in elkaar zetten vind ik dan weer fantastisch 🙂

  • Romy 22 juli 2017 op 12:25 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt wel heel heftig! Maar ik kan me er best iets bij voorstellen. Ik vind die lucht van wierook ook echt zó vies.

  • Romy 22 juli 2017 op 12:26 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je een jumpsuit hebt gekocht! Ik kan me voorstellen dat het toilet nogal een uitdaging is, maar dan heb je ook wel een echt leuke outfit.

  • Romy 22 juli 2017 op 12:27 am - Beantwoord

   Haha, wat grappig om te horen dat jij juist wel geniet van IKEA-meubels opbouwen. En dat van nagellak herken ik wel een beetje. Ik ben echt dankbaar voor de uitvinding van nagellakremover, zodat ik al die restjes nagellak op mijn vingers kan weghalen. Netjes nagels lakken is er voor mij ook niet bij 😉

 29. Annika 21 juli 2017 op 3:10 pm - Beantwoord

  Mijn epileerapparaat ligt ook stof te vangen in de kast. Naast dat het zeer doet, krijg ik er ook bloeduitstortingen van.

  Eyeliner lukt me ook nooit. Kasten van Ikea dan weer wel, die draaien man en ik zo in elkaar. In het begin van onze relatie heeft dat trouwens weleens een crisis opgeleverd, toen ging het nog niet zo soepeltjes.

  • Romy 22 juli 2017 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat vervelend van die bloeduitstortingen! Ik kan me voorstellen dat je dan liever voor een scheerapparaat gaat. Jij en je man klinken trouwens als een goed team wat de IKEA-kasten betreft. Ze zeggen altijd dat je relatie tegen alles bestand is als je eenmaal een IKEA-kast samen in elkaar hebt weten te zetten 😉

 30. Nesrin 21 juli 2017 op 3:56 pm - Beantwoord

  Nou Romy…Ik moet zeggen dat toen ik de titel las wel heel erg nieuwsgierig was naar waar jij allemaal niet zo vrolijk van wordt 😉

  Minihandtassen, he bah. Ik heb er een hekel aan!

  Leuke lijst hoor en verder ben je heerlijk vrolijk als altijd.

 31. Anouk 21 juli 2017 op 4:09 pm - Beantwoord

  Het leuke aan dislikes vind ik altijd dat je dan weer extra blij bent met wat wel fijn is, bijvoorbeeld eem grote tas waar wel spullen voor 10 minitasjes inpassen!

 32. Kimberly 21 juli 2017 op 4:29 pm - Beantwoord

  Brrr van lipgloss hou ik ook écht niet! Mijn haar blijft er altijd aan vastzitten en word er altijd kriebelig van. En haarlak is ook niks voor mij, ik heb al snel vet haar en heb het idee als ik haarlak indoe dat het dan nog 3x zo snel gaat. Leuk om eens zo’n dislike lijstje te zien!

 33. Michelle 21 juli 2017 op 4:59 pm - Beantwoord

  Ja! Vooral lipgloss en haarlak. Jumpsuits… Ja, heel praktisch is het niet maar ik heb m zo uit als ik naar de wc moet. Het duurt misschien tien seconden langer dan wanneer ik een broek aanheb, dus misschien is het toch het proberen waard 😉

  • Romy 22 juli 2017 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat een leuk compliment op het eind 🙂 Dankjewel! Ik heb geprobeerd om mijn artikel nog een beetje een vrolijke insteek te geven. Soms kom je met een beetje cynisme al een heel eind 😉

  • Romy 22 juli 2017 op 12:29 am - Beantwoord

   Precies! Die grote tas kan ik wel extra waarderen als ik denk aan de vele kleine tasjes die ik anders had moeten dragen 😉

  • Romy 22 juli 2017 op 12:30 am - Beantwoord

   Ja klopt, van haarlak wordt je haar vaak ook meteen een stuk vetter. Ik vind het ook echt spul van niets, alhoewel ik me kan voorstellen dat het vooral voor mensen met een grote krullenbos wel heel fijn is om te gebruiken.

  • Romy 22 juli 2017 op 12:30 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt inderdaad minder ‘heftig’ dan ik dacht met de jumpsuits! Misschien moet ik er toch eens eentje gaan proberen 🙂

 34. Claudia Diependaal 21 juli 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

  Na mijn diagnose MS en de eyeliner meerdere malen door de gang idd gevlogen heb ik t laten tatoeëren super handig ?