Dislikes | 13 producten waar ik dus niet zo vrolijk van word

21 jul 2017 | Positiviteit | 67 reacties

“Hier word ik niet vrolijk van.” Als je De Smaakpolitie met Rob Geus weleens hebt gekeken, dan komt die uitspraak je vast nog bekend voor. Zelf deel ik regelmatig producten waar ik wél vrolijk van word, maar voor de verandering wil ik het vandaag eens hebben over producten die mij juist niet zo blij maken. Dat kan zijn omdat ik er totaal niet goed mee overweg kan of omdat ik het gewoon een onding vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van lipgloss? Of kleding waarmee een toiletbezoek opeens een kwartier kost? Anyway, dit zijn mijn 13 niet-zo-favorieten. Ik ben benieuwd of je er iets van herkent.

producten niet vrolijk van word

 1. Lipgloss. Met lipgloss kan ik dus echt niet overweg. Haren die aan mijn lippen blijven plakken en een klef gevoel. Nee, geef mij maar gewoon lipstick of een simpele lipbalsem.
 2. Rozenbottelthee. Ik lust bijna alle soorten thee. Er is maar één variant waar ik echt niet vrolijk van word: vuurrode rozenbottelthee. Vooral als je in een restaurant denkt een slok te nemen van een heerlijke kop bosvruchtenthee, is het niet zo’n leuke verrassing en wil ik het kopje het liefst onaangeroerd laten staan.
 3. Eyeliner. Kan een van mijn lezers toevallig perfect met eyeliner overweg? Dan zou ik graag eens een cursus volgen. Ik kan namelijk niets anders met eyeliner dan scheve lijnen trekken en per ongeluk mijn halve ooglid zwart maken.
 4. Jumpsuits. Bij anderen vind ik jumpsuits hartstikke leuk staan. Zelf worstel ik alleen met wat praktische bezwaren. Hoe moet je in hemelsnaam naar het toilet met zo’n ding aan? Tips zijn van harte welkom!
 5. Dikke foundation. Foundation is echt een uitkomst en ik gebruik het graag. Van te dikke foundation word ik alleen niet zo blij. Ik lijk dan meer op een wortel dan op iemand met een egale huid en mijn sproetjes verdwijnen met dikke foundation als sneeuw voor de zon…
 6. Minihandtasjes. Er zijn zoveel leuke minihandtasjes te krijgen. Al meerdere keren ging ik bijna overstag. Met de nadruk op bijna: ik sjouw namelijk altijd zoveel mee dat ik minstens 5 minihandtasjes nodig zou hebben om fatsoenlijk mijn spullen mee te nemen.
 7. Gladiatorschoenen. Nog een gevalletje: oh ze zijn zo mooi, maar helaas niet voor mij. Ik vind ze prachtig, maar mijn brede voeten worden door deze schoenen een soort rollade en ze knellen als een malle.
 8. Losse glitters. Superleuk op een kaart, maar helaas laten ze 9 van de 10 keer los en ontvangt iemand dan een envelop vol vrolijke glitters in plaats van een glitterende kaart. Ach ja, heeft ook wel wat!
 9. Haarlak. Het idee van haarlak klinkt ideaal, maar die dikke ‘plakkaten’ in mijn haar vind ik maar niks. Dan maar liever zijdezacht haar dat iets minder goed in model blijft zitten.
 10. Epileerapparaat. Dit leek me een ideaal ding, maar bleek in de praktijk toch wel erg pijnlijk te zijn. Ik houd het voor nu maar bij mijn ladyshave.
 11. Mutsen. Ik heb het al zo vaak geprobeerd, maar mutsen en ik zijn dus geen goede combinatie. Op zich staat het best leuk, maar mijn haar ziet er daarna uit alsof ik twee vingers in het stopcontact heb gestoken.
 12. Wierook. Ik ben dol op geurkaarsen en andere dingen met een heerlijk luchtje. Maar de geur van wierook is aan mij niet echt besteed.
 13. Doe-het-zelfmeubels. Lang leve mijn vader, die met elk IKEA-bouwpakket wel raad weet. Voor mij geldt dat helaas niet. Gebruiksaanwijzingen en ik zijn niet zo’n goede match, dus zo’n nog in elkaar te zetten meubel is voor mij niet ideaal.

Wat is een product waar jij dus echt niet mee overweg kunt?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

67 Reacties

 1. Maaike

  Hahaha, vijf minitasjes! Ook leuk trouwens dat je voor dertien dingen hebt gekozen voor dit lijstje. Een aantal dingen geef ik je groot gelijk. Ik kan ook niet tegen lipgloss en die schoenen staan mijn brede voeten ook niet. Eyeliner staat mij veel te hard en streng. Ik maak trouwens wel vaak een subtiel lijntje met potlood. Maar haarlak daarentegen vind ik wel prettig. Je hebt wel veel verschillende soorten haarlak. Dus wellicht een keer niet een hele sterke uitproberen?

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik vond 13 wel een toepasselijk aantal voor mijn niet-zo-favorieten :) Oogpotlood vind ik zelf ook wel fijn om te gebruiken. Ik vind het een stuk fijner om mee te werken dan eyeliner. Op zich vind ik bij mezelf eyeliner wel mooier staan, maar daar zou ik nog een paar lesjes voor moeten volgen ;) Ik denk inderdaad dat er wat haarlak betreft nog wel wat te ontdekken valt. Ik kan me voorstellen dat het wel heel erg per merk verschilt hoe plakkerig je haar ervan wordt.

   Antwoord
 2. marije

  Ik kan dus echt niet overweg met eye liner. Het zit altijd ergens anders dan waar het moet zitten

  Antwoord
 3. Jonna@Burgertrutjes

  Haha herkenbaar lijstje! Maar ik ben juist wel fan van wierook! Eyeliner ben ik ook geen held mee helaas… voor mij geen perfecte wing

  Antwoord
 4. Aneta

  Lippenglos is ook een van die dingen die ik thuis wel heb maar nooit draag. Al dat geplak aan m’n lippen. Ikea meubels vind ik altijd zooo leuk om in elkaar te zetten. Ik heb wel eens gezegd dat als ik een man had geweest ik waarschijnlijk schilder zou zijn of Ikea meubels in elkaar had gezet

  Antwoord
  • Romy

   Haha, professioneel Ikea-meubels-in-elkaar-zetter klinkt nog best als een leuk beroep! Wat grappig dat je dat juist zo’n leuke bezigheid vindt :)

   Antwoord
 5. Neverdullmoments

  Haha, volgens mij ziet de combinatie van deze producten er geniaal uit: Romy, stopcontacthaar met plakkaten erin die aan haar lippen blijven plakken. Een gezicht als een wortel met scheve eyeliner lijntjes. Dit alles boven een jumpsuit waar ze in worstelt met 5 minitasjes om haar nek. Slenterend met haar rollades. Haha okee, I get you! Veel herkenning!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik zie het door jouw reactie ook al helemaal voor me. Geweldig beeld, vooral die stopcontachtaren met haarlak die ook nog eens aan mijn lipgloss plakken. Klinkt als een ideale look ;)

   Antwoord
 6. Femke

  Hihi geweldig. Maarreeeee, eyeliner, lipgloss en jumpsuits zijn dan wel weer aan mij besteed :-)!

  Antwoord
 7. Sija

  Ik ben het helemaal met je eens! Haha en dat verhaal over die minitasjes is ook zo waar. Leuk artikel Romy! :)

  Antwoord
 8. Sofie

  Haha, haar uit het stopcontact, dat heb ik ook als ik s ochtends uit bed kom ?

  Antwoord
 9. Sandra

  Ik bem fan van eyeliner en wierook (serieus overal in Bali ruik je sit: oooh dit was zó lekker!) zijn juist wrl favorieten bij mij. Maar verder ben ik het helemaal met je eens hoor! Ik raak altijd gefrustreerd van bouwpaketten. Zoiets moet ik echt aan een ander overlaten, haha. En die mini tasjes, lipgloss, haarlak…. Heel herkenbaar. :’)

  Antwoord
  • Sandra

   Ik zie gelijk al 3 fouten. Ben*, dit* en wel*. Schame on me.

   Antwoord
  • Sandra

   Oke niet mijn dag vandaag. Ik let niet op. Shame* :’) sorry hahaha

   Antwoord
  • Romy

   Haha, geen probleem hoor van de foutjes ;) Daar lees ik wel doorheen en typen op een mobiel is ook altijd wel een uitdaging, ook voor mij ;)
   Ik kan me voorstellen dat die wierookgeur op het hele eiland wel iets heeft tijdens je vakantie! En gelukkig ben ik niet de enige die met sommige producten dus echt totaal niet overweg kan, haha.

   Antwoord
 10. Darina

  Wat een leuk lijstje! Lipgloss vind ik ook vreselijk :) Ik kan wel met een eyeliner overweg en heb een jumpsuit waar ik mee overweg kan :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat handig dat jij wel goed bent met eyeliner. Dat lijkt me zo fijn om te kunnen! En dat omgaan met jumpsuits moet ik ook eens gaan oefenen ;)

   Antwoord
 11. Linda

  Wat een heerlijk lijstje! Zelfs snap ik het niet zo goed dat het mensen niet lukt om een IKEA meubel in elkaar te zetten. Tafels, kasten, bedden, alles zet ik zo alleen in elkaar haha! Wat lipgloss betreft, I get it. En over het zetten van een eyeliner heb ik ook járen geoefend. En oefening baart echt kunst :) hihi

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wauw, ik weet nu bij wie ik moet zijn als ik weer eens een IKEA-bouwpakket heb gekocht ;) En wat betreft het aanbrengen van eyeliner, dat geeft zeker hoop. Misschien moet ik er ook gewoon eens aan beginnen in de hoop dat dat lijntje dat steeds iets netter wordt :)

   Antwoord
 12. Eline

  Ik zweer echt bij mijn epileer-apparaat, haha! Ik heb zo’n hekel aan scheren, het jeukerige gevoel als haartjes teruggroeien, de harde stoppels, het vaak herhalen. Ik epileer liever, die pijn went best snel ;)

  Antwoord
  • Romy

   Klopt, scheren is ook niet altijd je van het! Misschien moet ik mijn epileerapparaat toch weer eens afstoffen om mee aan de slag te gaan. Misschien stijgt mijn pijngrens ook automatisch een beetje mee naarmate ik het apparaat langer gebruik ;)

   Antwoord
 13. Danique

  Eyeliner probeer ik niet eens haha. En bah, ik ben ook echt helemaal niet dol op de geur van wierrook. Mijn vader helaas wel..

  Antwoord
  • Romy

   Oh jee, dan ruikt het vast regelmatig naar wierook bij jullie thuis. Mijn ouders vinden wierook gelukkig net zo vies ruiken als ik zelf, dus thuis blijft die geur me bespaard ;)

   Antwoord
 14. Mariëlle

  Hihi wat een leuk artikel!! Ik verwachtte beauty producten, omdat ik veel beauty blogs lees :P Ik zou zo niet een aantal dingen kunnen noemen eigenlijk :O

  Antwoord
 15. Nina Simplynspecial

  Rozenbottelthee, lekker joh ;) Waar ik niet mee overweg kan.. goede vraag! Ik draag dagelijks eyeliner, maar een wing zetten lukt mij echt niet :P

  Antwoord
 16. yvonne

  Hahaha! Herkenbaar. Ik heb dat met rooibosthee. Zo vies! Strandhoeden petten en mutsen daar kan ik ook niks mee en hakken! Prachtig hoor maar ik lijk dan net bambi op het ijs.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een grappige vergelijking met Bambi! Lopen op hakken is inderdaad nog best een uitdaging, maar oefening heeft bij mij echt kunst gebaard. Wat betreft de strandhoeden en petten begrijp ik je helemaal. Ik vind ze soms best mooi staan bij anderen, maar kan er zelf ook niks mee.

   Antwoord
 17. Josephine

  Haha, ik kan bijna alles in de lijst ook aanstrepen! Heel leuk om te lezen! Zelf heb ik niks met muziek over oordoppen, en al helemaal niet op straat. Ik vind geluid over gewone boxen veel fijner, en als ik in de publieke ruimte ben hoor ik liever wat er om me heen gebeurt. Maar als ik om me heen kijk, denk ik wel eens dat ik de enige ben die er zo over denkt. ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, nee hoor, daar ben je zeker niet de enige in. Ik heb na al die jaren nog niet eens oordoppen, omdat ik dat dus ook totaal niet prettig vind. Bij mij vallen oordopjes standaard uit mijn oren en ik vind het ook niet prettig als ik daardoor bijvoorbeeld telefoontjes, vragen van collega’s of de deurbel mis ;)

   Antwoord
 18. priscilla

  Haha, ik kan me best wel aansluiten aan jou dislikes! Vooral de thee, de jumpsuit, de wierook en de doe-het-zelf-meubels.

  Antwoord
 19. irene

  Heel herkenbaar. Ik moet ook erg lachen hoe jij het beschrijft, waardoor ik er spontaan vrolijk van wordt. Vooral de muts, de wierook en de eyeliner vind ik erg. Als het heel koud is zie je veel mensen die hardlopen met een muts op. Mij niet gezien, krijg er alleen maar hoofdpijn van en loop na een halve kilometer alweer met een muts in mijn hand. En dan heb ik het nog niet eens over mijn haar.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je vrolijk werd van mijn artikel :) Het was ook mijn doel om het niet negatief in te steken. En inderdaad, die mutsen…wat een gedoe! Hoe heerlijk warm het ook kan zijn, ik vind ze echt drie keer niets om te dragen.

   Antwoord
 20. Nikita

  Jij wordt niet vrolijk van bepaalde make-up, ik draag juist geen enkel iets van make-up. Ik heb daar geen behoefte aan en als mensen dat niet leuk vinden is dat gewoon hun probleem. In het begin van mijn middelbaar hebben mensen geprobeerd me toch make-up te laten dragen, maar dat is mislukt. This is who I am :)

  Antwoord
  • Romy

   Alleen maar mooi om te horen dat je zo je eigen pad volgt door geen make-up te dragen en trouw blijft aan je eigen keuze daarin. Als jij daar geen behoefte aan hebt, dan is het toch prima om gewoon naturel de straat op te gaan :) Zelf draag ik ook heel beperkt make-up (vaak alleen concealer, mascara en iets op mijn lippen) en daar voel ik me veel fijner bij dan bij een dikke laag make-up met van alles en nog wat.

   Antwoord
 21. Priscilla

  Eyeliner is juist m’n favoriete make-up, dat maakt m’n hele look. YouTube is een prima leermeester ;-) Lipgloss kan ik inderdaad ook niks mee. Altijd die ellendige haren die er aan blijven plakken (tijdens ‘t fietsen)

  Antwoord
  • Romy

   Ik moet zeggen dat ik eyeliner ook echt supermooi vind staan bij anderen. Misschien moet ik inderdaad toch eens een YouTube-tutorial gaan kijken :)

   Antwoord
 22. Evelyne

  Leuk artikel! Ik kan bv ook niet overweg met make-up. Daarom dat ik het ook niet draag. Ik heb ooit eens foundation aan mijn gezicht gedaan om uit te gaan, door het zweten was die allemaal uitgelopen en zag ik vol bruine strepen :o Op mijn lippen kan ik niets verdragen, zelfs geen balsem om mijn droge lippen te verzorgen :/

  Antwoord
  • Romy

   Oh jee, die foundation klinkt inderdaad niet echt als een succes! En wat jammer dat je lippen niet zo goed tegen lipproducten kunnen. Heb je al eens volledig natuurlijke lipproducten geprobeerd? Misschien helpt dat nog een beetje en kunnen je lippen daar beter tegen.

   Antwoord
 23. Leonie van Mil

  Herkenbaar allemaal. Eyeliner heb ik echt allang opgegeven! En ook lipgloss. Sieraden ben ik ook geen held mee, overigens ;)

  Antwoord
 24. TypischKim

  Haha wat leuk om te lezen! Daar herken ik er zeker wel een paar van!

  Antwoord
 25. Wendy (B)

  Als ik naar jouw lijstje kijk, dan herken ik het probleem wat de eyeliner betreft.
  Ook ik zou heel graag goed met een eyeliner willen werken.

  Antwoord
 26. Charel

  Ik ben een keer zo ziek geworden van wierook dat ik het niet meer wil. Ben zo misselijk geworden van de lucht haha`!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat klinkt wel heel heftig! Maar ik kan me er best iets bij voorstellen. Ik vind die lucht van wierook ook echt zó vies.

   Antwoord
 27. Marieke

  Ik kan niet overweg met nagellak. Ik heb er geen geduld voor en ik ben veel te klunzig. Hetzelfde heb ik met haken/breien en dat soort dingen. IKEA meubels in elkaar zetten vind ik dan weer fantastisch :-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat grappig om te horen dat jij juist wel geniet van IKEA-meubels opbouwen. En dat van nagellak herken ik wel een beetje. Ik ben echt dankbaar voor de uitvinding van nagellakremover, zodat ik al die restjes nagellak op mijn vingers kan weghalen. Netjes nagels lakken is er voor mij ook niet bij ;)

   Antwoord
 28. Lisette

  Haha leuk lijstje! Van wierrook word ik niet blij. Laatst na lang twijfelen toch een jumpsuite gekocht. Superblij mee. Het toilet bezoek is wel een kleine worsteling ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je een jumpsuit hebt gekocht! Ik kan me voorstellen dat het toilet nogal een uitdaging is, maar dan heb je ook wel een echt leuke outfit.

   Antwoord
 29. Annika

  Mijn epileerapparaat ligt ook stof te vangen in de kast. Naast dat het zeer doet, krijg ik er ook bloeduitstortingen van.

  Eyeliner lukt me ook nooit. Kasten van Ikea dan weer wel, die draaien man en ik zo in elkaar. In het begin van onze relatie heeft dat trouwens weleens een crisis opgeleverd, toen ging het nog niet zo soepeltjes.

  Antwoord
  • Romy

   Wat vervelend van die bloeduitstortingen! Ik kan me voorstellen dat je dan liever voor een scheerapparaat gaat. Jij en je man klinken trouwens als een goed team wat de IKEA-kasten betreft. Ze zeggen altijd dat je relatie tegen alles bestand is als je eenmaal een IKEA-kast samen in elkaar hebt weten te zetten ;)

   Antwoord
 30. Nesrin

  Nou Romy…Ik moet zeggen dat toen ik de titel las wel heel erg nieuwsgierig was naar waar jij allemaal niet zo vrolijk van wordt ;-)

  Minihandtassen, he bah. Ik heb er een hekel aan!

  Leuke lijst hoor en verder ben je heerlijk vrolijk als altijd.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuk compliment op het eind :) Dankjewel! Ik heb geprobeerd om mijn artikel nog een beetje een vrolijke insteek te geven. Soms kom je met een beetje cynisme al een heel eind ;)

   Antwoord
 31. Anouk

  Het leuke aan dislikes vind ik altijd dat je dan weer extra blij bent met wat wel fijn is, bijvoorbeeld eem grote tas waar wel spullen voor 10 minitasjes inpassen!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Die grote tas kan ik wel extra waarderen als ik denk aan de vele kleine tasjes die ik anders had moeten dragen ;)

   Antwoord
 32. Kimberly

  Brrr van lipgloss hou ik ook écht niet! Mijn haar blijft er altijd aan vastzitten en word er altijd kriebelig van. En haarlak is ook niks voor mij, ik heb al snel vet haar en heb het idee als ik haarlak indoe dat het dan nog 3x zo snel gaat. Leuk om eens zo’n dislike lijstje te zien!

  Antwoord
  • Romy

   Ja klopt, van haarlak wordt je haar vaak ook meteen een stuk vetter. Ik vind het ook echt spul van niets, alhoewel ik me kan voorstellen dat het vooral voor mensen met een grote krullenbos wel heel fijn is om te gebruiken.

   Antwoord
 33. Michelle

  Ja! Vooral lipgloss en haarlak. Jumpsuits… Ja, heel praktisch is het niet maar ik heb m zo uit als ik naar de wc moet. Het duurt misschien tien seconden langer dan wanneer ik een broek aanheb, dus misschien is het toch het proberen waard ;)

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, dat klinkt inderdaad minder ‘heftig’ dan ik dacht met de jumpsuits! Misschien moet ik er toch eens eentje gaan proberen :)

   Antwoord
 34. Claudia Diependaal

  Na mijn diagnose MS en de eyeliner meerdere malen door de gang idd gevlogen heb ik t laten tatoeëren super handig ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat een slim idee inderdaad om eyelinerlijntjes te laten tatoeëren. Dat klinkt echt als dé uitkomst.

   Antwoord
 35. Irene

  Haha geweldig! Ik denk hetzelfde over lipgloss, eyeliner en jumpsuits. Al draag ik dat laatste dus soms wel omdat het zo mooi is. Inderdaad alleen lastig als je dan naar toilet moet. En zéker als het dringend is. Haha :p en Ikea bouwpakketten zijn ook niet aan mij besteed. Gelukkig is m’n vriend daar een kei in dus dat scheelt weer ;)

  Verder vind ik kleine tasjes dan wel weer super handig! Ik heb eigenlijk bijna altijd een grote tas mee. Maar als ik bijvoorbeeld lang moet wandelen, neem ik een kleintje. Ik krijg anders snel last van m’n schouder door al dat gewicht. Haha. En de meeste zooi in m’n tas gebruik ik toch niet. Al ben ik wel graag goed voorbereid.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dringende toiletbezoekjes lijken mij ook wel een flinke uitdaging met een jumpsuit aan ;) Wat ideaal, zo’n vriend die Ikea-bouwpakketten in elkaar kan zetten als de beste. Mijn vader is daar ook heel handig mee, dus meestal maak ik dankbaar gebruik van zijn talent ;)
   Ik kan me voorstellen dat bij een wandeling zo’n klein tasje ook wel weer een uitkomst is. Naar de winkels ofzo zou ik het misschien ook nog weleens overwwegen :)

   Antwoord
 36. Maren

  Good morning! Looks really good! ;) Thank you for this inspiering post! Have a nice weekend and best wishes from berghotel tirol ! Yours Maren <3

  Antwoord
 37. Vivian

  Haha, heel herkenbaar! Ik vind lipgloss ook niks, en met thee heb ik juist het omgekeerde: ik vind maar een klein aantal smaken lekker – bosvruchten, rooibos of gewoon – en naar andere soorten thee kijk ik vaak met een heel vies gezicht.

  Antwoord
  • Romy

   Grappig dat het bij jou met thee precies andersom werkt! Ach ja, als er maar een paar smaakjes zijn waar je echt van kunt genieten :) En gewone thee is gelukkig bijna overal wel verkrijgbaar.

   Antwoord
 38. Claire

  Wauw wat een boel reacties! Je lijstje is heel herkenbaar. Ik draag zelf ook nooit lipgloss en gladiatorsandalen laat ik ook aan me voorbij gaan.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik was ook echt verbaasd door het aantal reacties. Voor mij was het echt een geval van de artikelen waar je niet zulke hoge verwachtingen van hebt, lopen uiteindelijk het beste ;) Grappig! En fijn om te horen dat ik niet de enige ben die lipgloss en gladiatorsandalen liever links laat liggen.

   Antwoord
 39. bychristiana

  Nee eyeliner is dus ook niet aan mij besteedt! Lipgloss dan weer wel, ik gebruik het graag over een lipstick heen voor een extra glansje.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs