In mijn artikel over twijfelen aan jezelf had ik het over een reversible bucketlist. Oftewel een omgekeerde bucketlist, waarop alles staat wat je al van je bucketlist hebt kunnen afvinken in je leven! Juist zo’n terugblik kan soms heel fijn zijn. Het mag dan geweldig zijn om plannen te maken voor de toekomst. Maar het is minstens zo belangrijk om soms terug te kijken op wat je al allemaal hebt gedaan en bereikt. Ik voegde de daad bij het woord en kom vandaag met mijn omgekeede bucketlist. Dit zijn maar liefst 25 dingen die ik in mijn leven al heb mogen doen. 25 dingen waarbij ik een (denkbeeldig) vinkje op mijn lange bucketlist kon zetten.

reversible bucketlist omgekeerde bucketlist

 1. Op vakantie gaan naar New York en vanaf de Empire State Building de hele stad bewonderen (al 2x gedaan!).
 2. Een mooie tas van een goed merk kopen van mijn eerste salaris (zie dit artikel).
 3. Cum laude afstuderen van de universiteit.
 4. Een bezoekje brengen aan Rome en een muntje gooien in de Trevifontein.
 5. In een tijdschrift gepubliceerd worden (zowel voor mijn studie als met columns in Tekstblad).
 6. Een eigen blog beginnen (en dat is nog zóveel leuker dan ik dacht!).
 7. Een spiegelreflexcamera kopen en met scherpte-diepte kunnen werken.
 8. Een fotografiecursus volgen (klik hier voor mijn ervaringen met de cursus portretfotografie).
 9. Een keer in één dag op en neer naar Parijs (klik hier voor mijn verslag).
 10. Een mooie Europese stad bezoeken rond de kerstperiode (dat was dus Parijs!).
 11. Een weekendje weg met een vriendin (dat werd een weekendje Antwerpen een paar jaar geleden).
 12. Naar de andere kant van Nederland treinen met studenten-OV (yep, naar Groningen en Maastricht!).
 13. Een professionele fotoshoot doen (zie hier en hier de foto’s die José Chan van mij maakte).
 14. Mijn rijbewijs halen en met de auto naar mijn opa en oma in West-Friesland rijden.
 15. Beginnen aan mijn eerste grotemensenbaan (over mijn prille ervaringen vertelde ik in dit artikel!).
 16. Een workshop scrapbooken geven in een winkel (niet één, maar vijf zelfs!).
 17. Verliefd zijn en samen naar de zonsondergang kijken (Note: dit was een paar jaar geleden!).
 18. Mijn lieve nichtjes van dichtbij zien opgroeien van baby’s naar unieke, mooie meiden.
 19. Zelf een surpriseparty organiseren voor het 20-jarig huwelijk van mijn ouders.
 20. Heel kneuterig varen in een gondel door Giethoorn.
 21. Een keer een televisie-uitzending bijwonen (Dancing with the Stars, Weet ik veel?! en DWDD).
 22. Een cursus creatief schrijven volgen.
 23. De Winter Efteling bezoeken (inclusief lichtjes, koek en zopie en Langnek met ijsdruppel!).
 24. Een keer op (internet)date gaan (Succesvol? Nee!).
 25. Iemand verrassen met een zelfgemaakt scrapbook vol met persoonlijke foto’s.
 26. Een reversible bucketlist opstellen nadat ik heel wat doelen heb behaald.

Wat is een punt dat jij al van je bucketlist hebt kunnen wegstrepen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 11 juli 2017 op 6:08 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee en wat een mooie dingen om op terug te kijken

 2. Darina 11 juli 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Wat een mooie dingen heb je bereikt! Ik kan afstrepen dat ik al 1 boek heb gepubliceerd. Op naar de tweede 🙂

  • Romy 11 juli 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

   Wat onwijs mooi dat je dat punt al hebt kunnen afstrepen! En het zou al helemaal tof zijn als daar straks een tweede boek bij komt 🙂

 3. Neverdullmoments 11 juli 2017 op 6:46 am - Beantwoord

  Leuk om allemaal te lezen! Kun je er altijd weer even bij pakken om jezelf weer op te vrolijken als dat nodig is:) bij mij zouden leuke vinkjes zijn: huis gekocht, in het buitenland gewoond en katten ‘gekocht’ (we hebben ze gratis opgehaald, maar ‘meegenomen’ klinkt zo fout haha).

 4. Jonna@Burgertrutjes 11 juli 2017 op 6:52 am - Beantwoord

  Super leuk idee om het eens om te draaien! Mooi lijstje hoor! Ik heb niet echt een bucket list eerlijk gezegd…

 5. Oui Nathalie 11 juli 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Leuk dat je zoveel scrapt romy en dat je zelfs al een workshop hebt gegeven!
  In de kerstperiode lijkt het mij leuk om eens een keertje weg te gaan! Vorig jaar ben ik met oud en nieuw gegaan:-)

  Liefs, Nathalie

 6. Kim 11 juli 2017 op 7:12 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Er staan echt hele mooie dingen tussen.

 7. Tineke 11 juli 2017 op 7:22 am - Beantwoord

  Wat een toffe dingen heb jij al mogen meemaken! Het lijkt mij ook altijd nog heel erg leuk om een (surprise) feest te organiseren.
  Liefs

 8. Jenn 11 juli 2017 op 7:45 am - Beantwoord

  Wat leuk, je hebt sl verl kunnen afstrepen! Ik heb ook zo’n post in mijn concepten staan. Voordat ik een bucketlist had heb ik onder andere een skydive gedaan en een tijdje in het buitenland gewoond 🙂

  • Romy 11 juli 2017 op 8:29 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dingen heb je al bereikt! Een huis kopen en katten kopen (of meenemen ;)) staan ook nog op mijn bucketlist voor de toekomst.

  • Romy 11 juli 2017 op 8:30 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je vorig jaar met oud en nieuw weg bent geweest! Ik heb dat ook ooit gedaan en vond het zo leuk om oudjaarsavond eens in een vreemd land (Spanje) met andere gebruiken te vieren 🙂

  • Romy 11 juli 2017 op 8:31 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar jouw artikel 🙂 Skydiven heb ik toevallig ook eens gedaan (wel indoor trouwens). Wat gaaf dat je ook in het buitenland hebt gewoond!

 9. Aneta 11 juli 2017 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie dingen heb je gedaan! Daar mag je trots op wezen. Ik zou ook zo graag naar new York willen maar daar moet ik nog even voor sparen. De dingen die ik afgestreept heb zijn mijn studie (die ik behaald heb) en een camera. Onwijs blij mee!

  • Romy 11 juli 2017 op 8:32 pm - Beantwoord

   Ja, New York is echt zo’n gave belevenis! Zeker de moeite waard om voor te sparen 🙂 Maar jij mag ook heel trots zijn op de studie die je laatst hebt behaald! Zo knap, en dat ook nog eens naast een drukke baan!

 10. Susan 11 juli 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Super leuk!! Veel dingen heb je al behaald joh.

 11. Madelon 11 juli 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee om zo’n lijst te maken en wat een hoop toffe dingen heb je al gedaan!

 12. Josephine 11 juli 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Een hele mooie lijst om op terug te kijken als het even tegenzit. Wat leuk dat je al twee keer in NY bent geweest! Op mijn omgekeerde bucketlist staat trouwen met mijn grote liefde wel op 1. 🙂 Maar ook: In het buitenland studeren en eindelijk schrijven over geschiedenis en mensenlevens (blog!) staan op dat lijstje.

 13. Sofie 11 juli 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Wauw zo’n leuke dingen! Gepubliceerd worden vind ik ook heel gaaf! En je nichtjes zien opgroeien ❤️

 14. Sylvia 11 juli 2017 op 9:24 am - Beantwoord

  Wat mooi om terug te kijken naar alle dingen die je al gedaan hebt. Een hele mooie lijst heb je al mag je best trots op zijn?

 15. Danielle 11 juli 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Ha wat een leuk idee, dat ga ik misschien ook wel een keer doen!

 16. irene 11 juli 2017 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een originele blog! Mooi om zo eens terug te kijken. Gaaf dat je workshops hebt gegeven!

 17. Loes 11 juli 2017 op 10:49 am - Beantwoord

  Wauw, wat een super mooi lijstje! Je hebt echt al mooie dingen gedaan. Ik wil binnenkort ook eens zo’n omgekeerde bucketlist gaan maken.

 18. Bente 11 juli 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Zeker niet verkeerd om af en toe terug te blikken naar wat je allemaal al behaald hebt in je leven! Mooie lijst heb je zelf ook kunnen maken!

  Voor mij was het, onder andere: een reis naar New York, een rondreis door Californië/Nevada, een huis kopen. Allemaal fijne dingen die ik van mijn lijstje mag afstrepen ook! 🙂

  • Romy 11 juli 2017 op 8:33 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dingen staan er op je lijstje! Met trouwen met je droomman uiteraard helemaal bovenaan! Maar ook het beginnen van je blog en in het buitenland studeren zijn prachtige dingen om op terug te kijken.

 19. Annika 11 juli 2017 op 11:11 am - Beantwoord

  Wat goed dat je dat allemaal al hebt gedaan!

 20. yvonne 11 juli 2017 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat leuk gedaan zeg! Heel slim eigenlijk. Niet het gevoel hebben dat je nog zoveel moet maar, al zoveel gedaan hebben.

 21. Elisabeth 11 juli 2017 op 11:55 am - Beantwoord

  leuk idee 😉

 22. Irene 11 juli 2017 op 11:56 am - Beantwoord

  Super tof idee om het zo eens te bekijken! 🙂 En wat heb je al veel dingen gedaan!

 23. Sandra 11 juli 2017 op 1:12 pm - Beantwoord

  Wat eeb leuk idee zeg, zo’n omgekeerde bucketlist! Daar heb ik nog nooit eerder over nagedacht haha. Tof! Er staan ook zo veel leuke dingen op. Wat mij opvalt is dat er ook kleine en haalbare dingen tussen staan die niet per sé heel groots zijn. Inspirerend!

  • Romy 11 juli 2017 op 8:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat het je opvalt dat ik er ook wat kleinere dingen tussen heb gezet! Ik vond het inderdaad mooi om ook een stil te staan bij kleine dingen, die soms net zo mooi en onvergetelijk kunnen zijn als een reis naar New York 🙂

 24. Nikita 11 juli 2017 op 2:46 pm - Beantwoord

  Een van de dingen waar ik het meest trots op ben is hetgene wat ik bij de vorige blogpost al heb geschreven: dat ik ondanks alles toch ben blijven vechten en nu zoveel sterker ben. En dat ik na mijn vijfde middelbaar van opleiding ben gewisseld omdat de vorige me ongelukkig maakte. Ik had geen ervaring in mijn nieuwe opleiding maar ik heb alles gegeven en mijn wil was groot. En nu mag ik al gewoon naar het zevende middelbaar 🙂 If you can dream it, you can do it!

 25. Yvonne 11 juli 2017 op 6:24 pm - Beantwoord

  Dat is al een prachtige lijst zeg!! Leuk idee ook, ik ga er ook eens over nadenken 🙂

 26. Donna 11 juli 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

  Wat knap dat je cum laude afgestudeerd bent! Daar mag je zeker trots op zijn.

 27. Simone 11 juli 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee en wat heb je al veel gedaan! Ik heb eigenlijk nog nooit over zo’n bucketlist nagedacht. Maar moet ook eerlijk bekennen dat dat bij mij niet zo goed werkt. Ik heb wel een soort bucketlist voor dingen die ik wil doen voor ik 30 word. Maar ik durf er eerlijk gezegd niet naar te kijken, haha!

  • Romy 11 juli 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

   Mooi gezegd en helemaal waar! Zo goed dat je je hart hebt gevolgd door van opleiding te wisselen en wat fijn dat je nu echt op je plekje zit! Inderdaad, waar een wil is, is een weg 🙂 Jij komt er wel!

 28. Evelyne 11 juli 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

  Waauw, NEW YORK!! Dream dream dream.. Zo’n omgekeerde bucketlist is best wel leuk, ik weet alleen niet of ik aan zoveel puntjes kom, hihi.

  • Romy 11 juli 2017 op 8:42 pm - Beantwoord

   Ja, New York was echt geweldig! Echt een aanrader als je ooit de kans krijgt om daarnaartoe te gaan 🙂 En als je heel goed nadenkt over alles wat je hebt gedaan en hebt meegemaakt, dan kom je vast wel tot een mooi lijstje met wat je al hebt bereikt 🙂 Soms kunnen ook kleine dingen al eigenlijk heel bijzonder en onvergetelijk zijn.

 29. Sara | MevrouwMiauw 11 juli 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

  Ohhh ik vind dit artikel zó tof! Je hebt al veel leuke dingen gedaan zeg. Vooral eens naar New York gaan lijkt me heel erg gaaf. Dat zou ik ook graag nog eens willen doen. Misschien dat ik binnenkort ook wel een soortgelijk artikel publiceer als je dat goed vindt?

  • Romy 11 juli 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Ja, New York is echt een aanrader! Het is zo’n belevenis om daar rond te lopen! Hartstikke leuk als je ook eens zo’n reversible bucketlist plaatst 🙂 Het is niet mijn eigen idee trouwens. Ik kwam de term ooit eens op internet tegen – ik weet niet eens meer waar – maar blijkbaar zijn er heel wat mensen die aan zo’n reversible bucketlist doen 🙂

 30. Marsha 11 juli 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke dingen heb je al mogen doen zeg! Ik vind dit echt een super idee! 😀

 31. Johanne 11 juli 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

  Oh, geweldig! Wat een mooie lijst heb je. En wat een goed idee dit. Moet dit ook eens voor mezelf opschrijven, want ik vind het hartstikke lastig om te bedenken wat daarop moet. Sowieso New York staat er bij mij ook op, Disney World was een fantastische ervaring en vriendinnetjes vinden die me precies snappen met al mijn rare gedachtenkronkels!

  • Romy 12 juli 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dingen heb je al gedaan en mogen meemaken! En die vriendinnen die je precies snappen en met wie je gezellig kunt praten, zijn natuurlijk onvergetelijk 🙂 Zeker een goed idee om eens zo’n lijst op te stellen! IK merkte dat ik er echt blij van werd om eens terug te blikken op alle mooie en leuke dingen in mijn leven.

 32. Joanne 11 juli 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

  Wat leuk om er zo over na te denken! 🙂

 33. Priscilla 12 juli 2017 op 12:02 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Je hebt echt al heel veel toffe dingen gedaan zeg. New York, jeetje daar ben ik wel een klein beetje jaloers op. Ik denk dat dat zo ongeveer bovenaan staat op mijn bucketlist.

  • Romy 12 juli 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Ja, als je ooit de kans krijgt, is New York echt een aanrader! Het is zo bijzonder om daar rond te lopen. Echt een belevenis die ik nooit meer vergeet 🙂

 34. marleen 12 juli 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen allemaal! Hahaha, ik ben stiekem dus wel benieuwd naar die internetdate (ik weet het, ik ben een ramptoerist).

  Enne, cum laude?? Wow!! Go girl!

 35. Esmee 12 juli 2017 op 4:43 pm - Beantwoord

  Superleuk en wat een mooie dingen heb je al gedaan! Zeker weten een lijst om trots op te zijn!

 36. Saskia 12 juli 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

  Heel leuk! Ik heb jaren terug een soort gelijk artikel gemaakt. Zo fijn eens te kijken naar wat je hebt bereikt ipv alleen maar aan de toekomst doelen/dromen te denken. Leuk om dit te lezen

 37. Vivian 16 juli 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

  Hé, wat leuk zeg! Ik kende dit idee wel, maar heb het zelf nog nooit gedaan terwijl het inderdaad wel een hele mooie manier is om eens stil te staan bij wat je allemaal al bereikt hebt. Ik ga ‘m even opslaan en op mijn ideeënlijstje zetten!

  • Romy 16 juli 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de omgekeerde bucketlist op je ideeënlijstje zet 🙂 Ik vond het echt heel mooi en inspirerend om zoiets eens op te stellen. Het hielp me echt om eens stil te staan bij wat ik eigenlijk allemaal voor moois en tofs heb meegemaakt en gedaan in mijn leven.

 38. Sheila 12 januari 2018 op 5:09 pm - Beantwoord

  Ik zag dit bij Evelyne en vind het een heel leuk idee. Ik ga hem overnemen. Het is goed om terug te kijken op wat je al hebt behaald, in plaats van alleen te kijken naar nieuwe doelen. Wat knap dat je cum laude bent afgestudeerd, zeg!

  • Romy 13 januari 2018 op 8:35 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook een omgekeerde bucketlist gaat opstellen! Ik ben heel benieuwd naar jouw lijst 🙂
   Dankjewel voor je compliment trouwens!