Geluk zaaien | Dit maakt mij gelukkig!

 • 28 mei 2017
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Normaal gesproken ben ik niet zo van de tags overnemen, maar dit keer kreeg ik een paar hele leuke vragen toegespeeld. De inspirerende Sofie werd besmet met het geluksvirus door een naamgenoot, wiens man Thijs een heuse geluksapp aan het ontwikkelen is voor mensen in Antwerpen. Mocht je toevallig uit Antwerpen komen, de app heet Gelukszaaiers en is volgens mij echt het downloaden waard. Dit artikel staat in het kader van deze app speciaal in het teken van geluk. Ik beantwoord 5 vragen om mijn eigen geluk een beetje aan te wakkeren. Wat maakt mij zoal gelukkig? En hoe kan ik anderen gelukkiger maken?

dit maakt mij gelukkig

Ben je zelf soms op zoek naar wat meer geluk?

Er zijn zeker punten waarop ik nog meer geluk zou kunnen gebruiken. Ik ben over het algemeen best wel gelukkig en tevreden, maar sommige dingen zouden wel iets beter kunnen. Ik denk ook dat het voor mij heel eng zou aanvoelen als ik alles al zou hebben en niet meer gelukkiger zou kunnen zijn. Zo zou ik van mijn lijstje met toekomstdromen nog wel ooit mijn droomprins willen ontmoeten. Ook heb ik de nodige onzekerheden en piekergedachten, die me weleens in de weg zitten en waar ik graag van af zou willen. Dat zijn wel punten waar ik hard aan werk. On my road to happiness dus.

Wat maakt jou gelukkig? 

Ik kan heel gelukkig worden van grote mijlpalen, zoals mijn nieuwe baan of mijn afstuderen. Maar ook hele kleine dingen kunnen me gelukkig maken. Ik deel die geluksmomenten elke maand in mijn artikelen met Vaker Vrolijkheid. Denk aan het zonnetje dat schijnt, een gezellig persoon tegenkomen in de bus of iemand anders blij maken met een zelfgemaakt cadeau. Ook word ik gelukkig van mijn passie volgen. Ik ben dolblij dat ik nu voor mijn werk kan schrijven en dat ik op mijn eigen blog mijn hersenspinsels kwijt kan. Dat maakt mij keer op keer gelukkig. Maar dat is niet het enige. Ook het feit dat ik op een veilige plek woon en in liefde en tussen dieren ben opgegroeid, maakt mij heel dankbaar en gelukkig. Dat zijn dingen waar ik soms nog meer bij zou mogen stilstaan.

Maak jij anderen soms gelukkig en op welke manier doe je dat dan? 

Die vraag is natuurlijk lastig om zelf te beantwoorden. Maar als anderen deze vraag voor mij zouden moeten beantwoorden, dan hoop ik natuurlijk dat ze ‘Ja’ zeggen. Ik probeer bijvoorbeeld regelmatig andere mensen te verrassen met een zelfgemaakte kaart of een persoonlijk cadeau. Ook vind ik het fijn om mensen met een berichtje te laten weten wat ze voor me betekenen of om even duidelijk te maken dat ik in vervelende tijden aan hen denk. Verder denk ik dat je met een beetje begrip en inlevingsvermogen anderen vaak al gelukkig(er) kunt maken. Het valt me op dat er regelmatig veel onbegrip is en ik hoop dat mensen mij zien als iemand die anderen in hun waarde laat. Ook op die manier probeer ik anderen misschien net iets gelukkiger te maken.

Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Bij de geluksworkshop van Patrick van Hees waarbij ik laatst aanwezig was, werd ik op een leuk idee gebracht. Hij vertelde over zijn gewoonte om elke dag één lief berichtje te versturen naar iemand die veel voor je betekent. Dat kan al zoiets zijn als “Dankjewel dat je altijd zo lief voor me bent. Geniet van vandaag!”. Als je daar ’s ochtends vroeg altijd één minuut de tijd voor neemt, kost het jouzelf nauwelijks iets. Tegelijkertijd kan je er iemand anders oprecht heel blij mee maken. Dit is zeker een uitdaging waar ik me eens aan wil wagen. Ik hoop dat ik op die manier een beetje kan bijdragen aan een goed begin van de dag van een ander.

Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de Gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?

Ik zou de film My Sister’s Keeper willen aanraden. Dat is al jaren de film die het meest indruk op mij heeft gemaakt. Op verschillende manieren trouwens. Ten eerste laat de film zien hoe zwaar het is om met kanker te moeten leven. Juist door dat te zien, besef ik hoe bijzonder het is dat ik in goede gezondheid leef en hoeveel dat waard is. Ten tweede haal ik uit de film de boodschap dat je soms je eigen geluk even opzij moet zetten als het om het geluk van een ander gaat. (spoiler alert!) Het zieke meisje in de film wil eigenlijk niet meer leven, maar haar ouders realiseren zich pas op het einde dat ze haar moeten laten gaan en hun eigen geluk daarmee opzij moeten zetten. Een hele mooie en belangrijke boodschap!

Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

Ik geef deze vragen over geluk door aan iedereen die ook eens wil stilstaan bij geluk voor zichzelf en voor een ander. Verder kan ik je wat geluk betreft de blog So Chicken zeker aanraden. Daar haal ik regelmatig inspiratie vandaan voor mijn eigen road to happiness. Ook de blog Thank God it’s Monday van Melle staat vol met geweldige geluksinspiratie. Een aanrader!

Wat is iets wat jij zou willen of kunnen doen om anderen gelukkig(er) te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 28 mei 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  Wat een mooi gebaar van Patrick van Hees. Zo maak je anderen zeker gelukkig

 2. Jonna@burgertrutjes 28 mei 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Bijzonder zo een workshop. Die film ken ik nog niet, die komt op mijn bingewatchlijst.

 3. Sandra 28 mei 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Vind het idee om elke dag 1 minuut de tijd te nemen om iets liefs naar iemand te sturen écht een goede! Ik weet eigenlijk wel zeker dat zo’n berichtje iemands dag heel goed kan laten beginnen. Ik onthoud ‘m ook even, dit toffe idee. Gaaf dat je bij de workshop aanwezig was trouwens! Het klinkt allemaal erg interessant om over dit soort dingen aan het denken gezet te worden. 🙂

  • Romy 28 mei 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, ik denk ook dat het voor anderen zo leuk is om zo’n berichtje, appje of briefje te ontvangen. Ik heb mijn eerste kaartje voor iemand al klaar liggen om morgen te geven 🙂 En die workshop was inderdaad heel gaaf. Het heeft me echt even aan het denken gezet.

 4. Liset - Beautydagboek 28 mei 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Lief dat je regelmatig een persoonlijke kaart stuurt of een cadeautje meebrengt! Dat is echt heel attent en maakt iemand ook heel blij als je dat ontvangt. Ik probeer zelf ook vaker een kaartje te sturen, alhoewel het soms er bij in schiet door drukte. Maar het is zo leuk als je briefpost krijgt :).

 5. Sofie 28 mei 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je hem al zo snel hebt ingevuld! Heel bijzonder dat idee om iets naar iemand te sturen. En ik vind het ook heel mooi dat je zegt dat er nog dingen moeten overblijven om van te dromen en naartoe te werken, dat is echt zo eigenlijk!

 6. Sija 28 mei 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Ik vind het fijn om te lezen dat er nog mensen zijn die anderen blij maken en dingen voor anderen over hebben. Zelf ben ik ook een empathisch persoon en doe graag dingen voor anderen. Wanneer ik soms door Facebook scroll dan zie ik vaak zoveel negativiteit naar anderen toe dat ik me af en toe af vraag of er nog wel andere empathische mensen zijn :’) Deze facebook berichten/reacties sla ik dan ook vaak over. Gelukkig bestaan er blogs zoals deze! <3

 7. Shirley 28 mei 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie vragen om over na te denken. Ik probeer zelf ook vaker kaartjes te sturen. Voor verjaardagen, maar ook gewoon zomaar of als ik weet dat iemand door een moeilijke periode gaat. Het is zo’n simpel om te doen, maar voor de ander heel leuk (maak ik.op uit de reacties die ik krijg dan).

  • Romy 28 mei 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Ja precies, er gaat echt niets boven een kaartje met de post, zeker in deze tijd van appen en mailen. Ik word er ook echt blij van om op z’n tijd een kaartje te versturen.

  • Romy 28 mei 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel nog voor het taggen 🙂 Ik vond het hele leuke vragen om over na te denken.

  • Romy 28 mei 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je compliment! <3 Zo mooi om te horen! Ik vind het ook jammer dat er soms zoveel negativiteit naar andere mensen toe is. Ik ben blij dat er in ieder geval in blogland nog zoveel lieve en empathische mensen zijn die elkaar echt het beste gunnen.

  • Romy 28 mei 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat jij ook regelmatig kaartjes verstuurt, ook als iemand niet jarig is. Het is inderdaad echt een mooi gebaar waar je iemand zo blij mee kunt maken.

 8. Darina 28 mei 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Ik vind het heel mooi en inspirerend om te lezen hoe je stilstaat bij je geluk, wat je hebt en daar zo van geniet en blijft dromen…

 9. Johanne 28 mei 2017 op 11:25 am - Beantwoord

  Ja, leuk! Het is ook eigenlijk zo’n kleine moeite om iemand heel even te laten weten wat hij of zij voor je betekent. Leuke tag! En ook hele belangrijke dingen om over na te denken. Mensen vergeten denk ik snel stil te staan bij hun eigen geluk en het geluk van een ander. Zelf probeer ik de mensen van wie ik hou te laten weten dat ik aan ze denk. Dankzij mijn chaotische brein wil dat er nog wel eens bij in schieten, maar zodra ik eraan denk stuur ik een berichtje.

 10. Kreanimo 28 mei 2017 op 3:35 pm - Beantwoord

  Mooie blogpost, Romy!

  Ik probeer heel hard om anderen rondom me gelukkig te maken.
  Soms te erg zodat ik mijn eigen geluk verlies… daar moet ik echt voor opletten;
  Ik heb wel al veel bijgeleerd!

 11. Danique 28 mei 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Vooral het punt waarop je een geliefde een lief berichtje stuurt spreekt mij erg aan. Ik vind dat zelf ook altijd heel leuk om te ontvangen!

 12. Pauline 28 mei 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

  Goede tip, zo’n berichtje versturen 🙂 Juist leuk om op een normale dag te doen en niet enkel op momenten dat je weet dat iemand iets spannends op het programma heeft staan.
  Zelf bied ik zo vaak mogelijk hulp aan te bieden door bijv. tafel helpen afruimen, drinken inschenken of hapjes klaar te maken als ik ergens op bezoek ben, zodat de gastvrouw of gastheer zelf ook nog kan genieten van zijn/haar eigen feestje.
  Enne, jij bent echt wel goed op weg!

 13. Thijs van de Gelukszaaiers 28 mei 2017 op 10:26 pm - Beantwoord

  Dankjewel voor je geluksblog en om mee te doen aan de gelukszaaiers uitdaging! Ik heb met veel plezier je blog mogen ontdekken (nog zo’n voordeel van de challenge) en in je maandelijkse lijstjes zit ook heel veel inspiratie voor de app. Thx!

  • Romy 29 mei 2017 op 5:36 pm - Beantwoord

   Graag gedaan! Dankjewel voor je mooie compliment en heel veel succes met de app! 🙂

 14. Lianne 29 mei 2017 op 12:11 am - Beantwoord

  Leuk, zo’n tag! En ik vind het idee om elke dag een lief berichtje te sturen naar iemand erg leuk, maar helaas krijg ik zoiets, behalve dan van mijn vriend, zelf bijna nooit. Zo jammer vind ik dat. Alsof niemand eraan denkt om anderen gelukkig te maken! Ik zelf vind het belangrijk om natuurlijk eerst zelf gelukkig te zijn. Als dat zo is, straal je dat uit en dan kun je het overbrengen op anderen 🙂 De blogs die je als link geeft staan inderdaad leuke en nuttige artikelen op!

  • Romy 29 mei 2017 op 5:38 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je dat soort berichtjes zelf nooit krijgt. Ik heb zelf ook weleens het gevoel dat ik ze vaker verstuur dan ontvang. Maar aan de andere kant is er natuurlijk een kans dat je anderen ook met het ‘berichtjesvirus’ besmet als je er zelf mee aan de slag gaat 🙂 En ik ben het helemaal met je eens: als je zelf gelukkig bent, maakt dat vaak vervolgens ook anderen weer gelukkig 🙂

 15. anna berg 3 juni 2017 op 12:49 pm - Beantwoord

  Die tag zag ik nog niet. Ik zoek al een hele tijd zelf naar gelukjes.

Recente blogs

Held op sokken, wie ik?!

13 februari 2018|Persoonlijk|

Een parachutesprong, een bungeejumpsessie of een reis naar de rimboe tussen de slangen? Ik draai er mijn hand uiteraard niet voor om. Ook voor de engste kermisattractie deins ik niet terug en doe mij vooral voor het slapengaan maar een spannende horrorfilm. Oké, maar niet heus. Ik krijg al bijna angstzweet als ik alleen al naar achtbanen met steile hellingen kijk, zit liever bij de meest onnozele romantische komedies dan bij spannende horrorfilms en krijg spontaan kippenvel van ietwat uit de kluiten gewassen spinnen op de muur. Een held op sokken, wie ik?!

Het leven vieren | 15 tips om zelf de slingers op te hangen

18 mei 2020|Positiviteit|

Over precies een week ben ik jarig. Dat vier ik dit jaar niet met een verjaardagsfeestje (wel met taart!), maar daar ben ik niet rouwig om. Het leven vieren gaat over meer gaat dan die ene dag waarop je huis vol slingers hangt en er taart op het menu staat. Elke dag is een reden om het leven te vieren. Juist als niet altijd alles meezit! Op veel dingen in het leven heb je geen invloed, maar je kunt er wel wat aan doen om zélf de slingers op te hangen. Dit zijn 15 simpele dingen die ik doe om elke dag wat feestelijker te maken.

Vrolijk vertelsel | Hoe een vrouw in de supermarkt mij verraste

28 november 2019|Persoonlijk, Positiviteit|

Soms zit geluk in een piepklein hoekje. Juist daarom is het eigenlijk zonde als je kleine dingen net zo snel vergeet als dat ze gebeuren. Daarom wil ik wat vaker vrolijke vertelsels delen. Oftewel, positieve verhalen en anekdotes die het onthouden (méér dan) waard zijn. Vandaag mag een nogal nieuwsgierig kijkende vrouw uit de supermarkt het spits afbijten. Een verhaal over hoe een persoon je totaal kan verrassen en hoe een ontmoeting van een halve minuut je dag volledig kan maken.