pasen6

Dit maakte mijn paasweekend nóg leuker

 • 14 april 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
paasweekend

Dit weekend was het zover: tijd om de schattige servetten weer uit de kast te halen en iets vaker een ei op het menu te zetten. Oftewel, Pasen! Familiebezoekjes en leuke uitstapjes naar de tulpenvelden zaten er natuurlijk even niet in. Toch had ik absoluut niet te klagen over mijn fijne paasdagen. Ik neem je mee in mijn paasweekend vol lichtpuntjes. Inclusief een innovatieve paasbrunch op afstand en een heleboel gekokkerel.

Van live unboxing tot online woonboulevard

Nu heb ik met Pasen meestal geen grootse feesten op de planning staan, dus wat dat betreft hoefde ik door corona niet veel te missen. Oké, mijn geliefde Ikea-bezoekje op Tweede Paasdag veranderde dit jaar in een kwartiertje scrollen door een paar meubelwebshops. Maar verder heb ik me prima vermaakt. Verveling ligt bij mij sowieso nooit op de loer, maar met goed gezelschap (lees: mijn vriend) al helemaal niet. We trapten het weekend af vanaf afstand met een heuse unboxing van onze Groene Kneusjes Boxen (mocht je nu denken “Huh?!”, lees dan dit artikel). Een feestje op zich, dat – net als echte feestjes – eindigde met de stofzuiger om alle puin (aarde in dit geval) op te ruimen.

Van stofzuigslang tot knoflookbollen

Daarna vinkten vriend en ik (in real-life) een waslijst aan klusjes af. Zo redde mijn vriend me van mijn stofzuigslangprobleem (zie de foto in dit artikel voor mijn niet zo slimme actie), waagden we ons met gevaar voor flinke stank aan een smerig issue met de vaatwasser, en ruimden we de voorraadkast op. Dat laatste is overigens een echte aanrader om te doen als je in lichte paniek raakt omdat je knoflook op is. Een voorraadkastopbruimbeurt later was ik opeens 3 knoflookbollen rijker. Oeps!

Van videobel-brunch tot online familiekiekjes

Op zondagochtend vierden we Eerste Paasdag geheel in coronastijl met een heuse videobel-brunch. Wij hadden alle lekkere dingen hierboven voor ons tweeën, terwijl we ondertussen via videobellen bijkletsten met de schoonfamilie. Ik toverde heel wat ongebruikt servies uit de kast om van het ontbijt iets lekkerders te maken dan mijn gebruikelijke stapeltje boterhammen met hummus. De brunch was een heel gezellige bedoening, die zelfs eindigde in een paar videobel-familiekiekjes. Leuk voor het plakboek!

Van bananenpannenkoekjes tot gevulde paprika’s

Sowieso brachten we heel wat tijd door in de keuken. Ik heb de laatste tijd de smaak van het kokkerellen nogal te pakken. Maar dan wel kokkerellen in Romy-stijl, oftewel simpel en lekker. Zo maakten we deze supersimpele bananenpannenkoekjes na van een recept van Uit Pauline’s Keuken. Ze zijn haast te simpel voor woorden en bestaan uit maar drie ingrediënten (op de geïmproviseerde topping na dan). Omdat het koken letterlijk en figuurlijk naar meer smaakte, sloofden we onszelf ’s avonds nogmaals uit in de keuken. Geheel in quarantainestijl deden we dat met alleen maar restjes. Om een uur later al te genieten van gevulde paprika’s op een paasservet.

Van bloesemboom naar bloesemboom

Verder maakten we lange wandelingen in de omgeving. Uiteraard ging mijn camera mee en was elke bloesemboom reden genoeg om even te stoppen en foto’s te maken. Het bijzondere is dat deze periode me mijn woonplaats meer laat waarderen dan ooit. Ik kom in straatjes waar ik nog nooit ben geweest en ontdek haast elke dag weer iets nieuws. Het is alsof deze tijd me even back to basics laat gaan. Hiervoor racede ik haast elke dag (fietsend, OV’end en autorijdend) van hot naar her. Nu ben ik thuis, ontdek ik mijn eigen dorp en geniet ik intens van alles wat ik hier heb.

paasweekend

Van Rummikub tot selfies

En die leuke jongen op links maakte dit weekend sowieso nóg leuker. Wat ben ik blij dat ik hem nog kan zien! We deden een goed gelukte poging tot selfies maken, speelden Rummikub en wandelden vooral heel lang door de mooie omgeving. Normaal ben ik elke lente in de Keukenhof, in het Bloesempark en in de bollenvelden te vinden. Dit jaar blijft het waarschijnlijk bij de bloesem hier in het dorp. Het gekke is dat ik voor mijn gevoel niets mis. Het is hier ook al ontzettend mooi. En het fijne is: in coronatijden en in mijn eigen woonplaats kan ik nog eens in alle rust een bloesemboom fotograferen. Niet meer struikelen over hordes toeristen, maar in de zon “met zonder jas” geduldig genieten wat er is.

Van jarige Pippa’s tot Excel-spreadsheets

Tweede Paasdag was iets minder spectaculair, maar minstens zo leuk. Ik werkte aan opdrachten (en vind dat oprecht niet erg, omdat ik als tekstschrijver werk doe waar ik zelfs in het weekend gelukkig van word), trakteerde Pippa op extra kattensnoepjes omdat zij 5 kaarsjes mocht uitblazen, belde met mijn vader (a.k.a. hét cijferwonder!) die zo lief was om me op weg te helpen met mijn administratie, skypete met mijn ouders en genoot vanaf afstand van een virtuele pilatesles.

Na dit weekend besefte ik maar weer eens dat ik 1) nogal in mijn nopjes ben met alle digitale opties, 2) een geweldig lieve vriend heb, en 3) ook in deze tijd zeker 99% van de tijd oprecht heel gelukkig ben. En hoe dankbaar ik daarvoor mag zijn!

Hoe waren jouw paasdagen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 april 2020 op 6:40 am - Beantwoord

  Hele fijne dagen heb je beleefd. Ik moet zeggen dat ik me ook heel erg vermaakt heb en tijdens mijn wandelingen ook nieuwe dingen heb ontdekt in mijn woonplaats.

 2. Daenelia 14 april 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Heerlijk lang weekend!
  Wij ook, hoor. Ik had de meest foute foodbox besteld, die een brunch had samengesteld waar we twee dagen van gegeten hebben. Echt, het was bizar veel en vet eten, wat calorieën per portie betreft had ik mijn voldoende voor een hele dag. We hebben nog zalmsnippers, jam en hagelslag over en een appel. Oh, en sinaasappels. Het was een absurd grote maaltijd echt niet normaal.
  Verder hebben we lekker games gespeeld, dungeons and dragons voorbereid en lekker met de hond gelopen.

  • Romy 23 april 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Klinkt goed hoor, zo’n mega-maaltijd! Moet kunnen op z’n tijd, toch?! Hopelijk konden jullie er de dag daarna ook nog lekker van genieten.

 3. Naomi 14 april 2020 op 7:39 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een fijn weekend! Ik heb gisteren maar gewoon m’n huis gepoetst en eigenlijk was dat ook best lekker, vooral omdat ik nu hier heerlijk zit in de wetenschap dat het vandaag niet meer hoeft;).

 4. bychristiana 14 april 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  He, wat zijn jullie toch ontzettend leuk en lief samen, ik ben zo blij voor jullie! Onze paasdagen waren eigenlijk heel druk;-) Andre is in de tuin bezig geweest met wet weghalen van de tegels omdat die binnenkort helemaal verbouwd gaat worden en ik ben inmiddels al bijna twee weken bezig met het seo proof maken van oude blogposts. Daar ben ik dus ook in het weekend mee verder gegaan, want het zijn er ZO VEEL! Het waren dus vrolijke, maar vooral zeer productieve paasdagen dit jaar;-)

  • Romy 23 april 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Wauw, productief bezig hoor! Wat een klus zeg, het opfrissen van alle blogartikelen. Maar wel heel goed dat je daar bewust veel tijd in steekt. Ik ben nu al heel benieuwd naar de verbouwing van jullie tuin. Dat wordt vast en zeker prachtig!

 5. Audrey 14 april 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat fijn allemaal! En nog gefeliciteerd met Pippa’s verjaardag 😉 Mijn oudste neefje werd zondag 6. Ik maak altijd hun verjaardagstaarten, dus dit jaar ook. Alleen hebben we die nu op zaterdag contactloos bezorgd. Zijn reactie was echt goud!

  • Romy 23 april 2020 op 12:12 am - Beantwoord

   Hoe lief is dat! En heel fijn natuurlijk dat je neefje ook nog eens blij verrast was met zijn contactloos bezorgde taart.

 6. Shirley 14 april 2020 op 8:33 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heel fijn paasweekend met lekker eten. Mijn weekend was niet zo heel speciaal. Ik heb een online escaperoomgespeeld met mijn moeder en zusje. Hij heet De verloren herinnering. Ik vind het een aanrader, leuke manier om op afstand samen iets te kunnen doen. Ik ben ook blij voor jullie dat jullie elkaar nog kunnen zien!

  • Romy 23 april 2020 op 12:12 am - Beantwoord

   Wat een leuk idee, zo’n online escape room! Misschien ook wat om eens met mijn broertje te spelen op afstand. Ik ga er eens naar kijken.

 7. johanna 14 april 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Leuk, hier heb ik vooral buiten gezeten, gelezen, en zondag tussen de middag gebarbequed. Was zo mooi weer…. Leuk dat Pippa een verjaardag heeft. Onze poes heeft alleen een geschatte geboortedatum, die op 1 januari (dan worden er nooit poesjes geboren) gezet is! En vermoedelijk is ze jonger. Niet erg, maar toch vreemd.

  • Romy 23 april 2020 op 12:13 am - Beantwoord

   1 januari is natuurlijk ook een mooie verjaardagsdatum voor poeslief 🙂 Maar inderdaad wel bijzonder dat jullie de echte geboortedatum van poes nooit te horen hebben gekregen.

 8. Giovanna Jansen 14 april 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Dat klinkt (en ziet eruit) als een fijn Paasweekend! Zo mooi die bloesembomen! Ik móet ik altijd even stoppen en foto’s maken als ik er eentje zie. 🙂

 9. Simone 14 april 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen! Ik vond het ook net een minivakantie, omdat je juist nu zo weinig hoeft en het zo’n lekker weer was!

 10. Rosanne 14 april 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekend heb je gehad! Die bloesemboom ziet er zo mooi uit! Oeh de pannenkoekjes ga ik ook maar weer eens maken, net zoals de gevulde paprika jummie!

 11. Anouk 14 april 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Klinkt heerlijk! Ik heb vooral veels te veel paaseieren gegeten de afgelopen dagen, die dingen zijn ook zo lekker.

 12. Meaghan 14 april 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke Pasen! Heel leuk om te zien hoe je Pasen hebt gevierd! Zo te zien heb je heerlijk gegeten en wat een goed idee om te gaan videobellen! Zo kun je toch nog samen zijn met de mensen om wie je geeft. Gezellig! Ooh en gefeliciteerd met Pippa!
  Mijn paasdagen waren vooral uitrust dagen, omdat ik de afgelopen weken heel druk ben geweest met mijn studie. Zelfs als ik thuis onderwijs volg, moet ik onwijs veel doen. Dus het was heerlijk om even bij te komen. Samen met mijn vriend series kijken, buiten een wandelingetje maken, de tijd nemen om uitgebreid te koken of extra lange yogasessies te doen! Heel fijn!

  • Romy 23 april 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Ah wat fijn dat je zo’n geslaagd paasweekend achter de rug had! Mooi om te horen dat je tussen de drukke studieweken door toch nog een beetje kon ontspannen tijdens dit extra lange weekend. Alle activiteiten die je noemt klinken ook heerlijk ontspannend 🙂

 13. Jenn 14 april 2020 op 12:25 pm - Beantwoord

  Oh dat klinkt als een heerlijk weekend! Hier was het vooral rustig, en dat was eigenlijk ook best lekker.

 14. Geke 14 april 2020 op 2:05 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke dagen heb je ervan gemaakt! En zo’n prachtige foto van jullie samen <3
  Die servetten… gewoon té schattig 🙂

  Hier niet echt paasstemming maar heel veel in de tuin werken, wat ik minstens even leuk vind 🙂

 15. Gouden Momenten 14 april 2020 op 2:49 pm - Beantwoord

  Wat een fijn paasweekend heb je gehad. Hier was het rustig en weinig paasgevoel, gezien de omstandigheden. Toch gelukkig nog wat chocolade gevonden om toch een heel klein beetje Pasen te voelen 😉

 16. Maaike 15 april 2020 op 12:14 am - Beantwoord

  Leuk artikel en heel leuke foto’s <3

 17. Nikita 15 april 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Mooi artikel! En toffe foto’s. Vooral die foto van jou en je vriend vind ik heel mooi. Ook zeker met die bloesemboom op de achtergrond. Niet zo ver van het station van Brugge staat er ook eentje en die is net als alle andere bomen van zijn soort ook in volle bloei. De bloesems waaien zo binnen in het gebouw van het station zag ik van de week. Maar die is ook prachtig. Sowieso zijn bloesembomen echt een van de mooiste bomen op de wereld. Ik vind het ook zo mooi hoe je ondanks de omstandigheden er toch een mooi weekend van hebt gemaakt. Daar kunnen echt heel veel mensen iets van leren. Uiteindelijk gaat het helemaal niet om luxe en dure etentjes voor Pasen. Het allerbelangrijkste had je bij je. Je vriend en je familie. Weliswaar digitaal, maar ze waren toch een beetje bij je. En dat kan geen enkel etentje of wat dan ook overtreffen.

  Mijn paasweekend was rustig trouwens. Zaterdag deed ik grote inkopen voor de hele week, iets wat ik altijd leuk vind. Ik probeer dan altijd iets extra mee te brengen waar ik dan naar kan uitkijken om te eten. Soms moet je het van de kleine gelukjes hebben in het leven en zeker nu. En zondag moest ik een hele dag werken. Het was echt heel druk, maar ik en mijn collega hebben er het beste van gemaakt. We waren beide heel moe maar wel voldaan. Uiteindelijk ga je als collega’s door hetzelfde schuitje en dat is iets dat wel steunt.

  • Romy 23 april 2020 op 12:17 am - Beantwoord

   Wat mooi gezegd! En je hebt helemaal gelijk! Belangrijker dan dure etentjes of andere uitstapjes met Pasen is vooral dat je het naar je zin hebt en dat er mensen voor je zijn. Alleen al daarom was mijn paasweekend perfect.
   Hopelijk kon jij ook een beetje genieten van de extra lekkere inkopen op de zaterdag voor Pasen. En wat fijn dat je de drukke werkdag met Pasen achter de rug hebt. En extra fijn inderdaad dat je die met je collega kon doorstaan. Dat maakt het meteen al een stuk leuker.

Recente blogs

Maart 2020 | Een gekke periode, vele lichtpuntjes & 1 mega-mijlpaal

1 april 2020|Persoonlijk|

De maand maart 2020 was waarschijnlijk een van de meest bizarre maanden die ik heb meegemaakt. Het was de maand waarin ik een grote keuze bekendmaakte en me daardoor krachtiger voelde dan ooit. Ook was het de maand waarin ik de lente verwelkomde in (soms nog net iets te frisse) jurkjes. En het was de maand waarin werkdagen op kantoor en supermarktbezoekjes voor verse groenten opeens niet meer zo gewoon bleken als anders. Mijn belevenissen, ervaringen en gedachten zijn er haast te veel om in één maandoverzicht te proppen, maar ik zal toch een poging wagen.

Mijn dit-doe-ik-niet-meer-lijstje

23 april 2021|Persoonlijk, Zelfliefde|

Je hoeft niet alles te doen. En je hoeft ook niet alles perfect te doen. Het is een van de tegeltjeswijsheden die ik zelf door (heel vaak) vallen en (gelukkig net zo vaak) opstaan heb geleerd. Met perfectionisme in mijn rugzak en een rasechte pleaser nog altijd in mij verstopt, heb ik de laatste jaren regelmatig een strijd gevoerd met de 24 uur die in een dag zitten. Gelukkig ontdek ik langzaamaan hoe je wél tijd overhoudt. Het een en ander NIET meer doen hoort daar ook bij. Daarom heb ik door deze 13 dingen de laatste jaren een dikke streep gezet.

10 tips voor een zomergevoel op een druilerige dag

24 februari 2017|Positiviteit|

Terwijl ik dit schijf, tikt de regen tegen de ramen. De wind waait hard en de lucht is grauw. Toch voelde ik een klein beetje zonneschijn, toen mijn broertje mij deze mok met de tekst "Hoy brilla el sol" cadeau gaf. Oftewel: vandaag schijnt de zon. Die uitspraak zette me aan het denken. De zon lijkt misschien ver te zoeken, maar toch zit er ook in elke druilerige dag een kleine zonnestraal en kun je zelf een zomergevoel creëren. Nee, daarvoor hoef je niet een last minute naar de zon te boeken of een jacuzzi in de tuin te installeren. Met deze 10 tips kun je op een simpele manier de zomer in je bol krijgen.