wensenlijst voor een huis

Dit staat op onze (al dan niet realistische) wensenlijst voor een volgend huis

 • 13 juli 2022
 • 20 Reacties
Categorieën: Interieur, Persoonlijk

Als fervent ‘Kopen zonder kijken’-kijkers en Funda-spiekers weten Bart en ik aardig goed wat we zelf in een volgend huis zoeken. Of onze wensenlijst in zijn geheel realistisch is? Mwah, dat zal onze toekomstige huizenjacht uitwijzen. Maar groots dromen en beginnen met een aardig eisenlijstje kan prima om vast ergens op een moment wat concessies te doen zodat we geen geldboom in de tuin nodig hebben om het allemaal te bekostigen. Of zouden er huizen bestaan waar je de geldboom bij cadeau krijgt? Op die boom vol vijfhonderd-briefjes na, hebben we nog wel wat wensen hoog op het lijstje staan. Dit is wat wij belangrijk vinden voor ons volgende droomhuis. 

1. Een tuin

Dat is geen heel onrealistische eis, toch?! Onze postzegelbalkons inruilen voor een bescheiden tuin is één van de redenen dat we überhaupt een volgend huis willen. Mijn huidige appartement is fantastisch, maar onze buitenruimte biedt niet veel meer plek dan dat je er twee stoelen, een tafeltje en wat planten kwijt kunt. Iets meer dan “wat planten” in de tuin hebben staan lijkt me geweldig. Ook een fatsoenlijke tuinset kwijt kunnen is een grote droom. Eén specifieke wens heb ik ook alvast voor die toekomstige tuin: hortensia’s. Dat type bloemen doet me denken aan mijn lieve oma, die er haar tuin vol mee had staan. 

2. Een ligging die aan 132 eisen voldoet

Qua huis zelf zijn we niet extreem kieskeurig (al zeg ik het zelf). Maar de ligging moet wel 100% perfect zijn. Ik vrees dat dat ook ons grootste struikelblok zal worden tijdens de huizenjacht. We zijn allebei gevoelsmensen en vinden het (ik vooral!) al best een ding om een vertrouwde omgeving te verlaten voor iets nieuws. Als we dat doen, moet het wel voor allebei helemaal goed voelen.

Zo hebben we een vrij specifiek zoekgebied in de Randstad (waar we het ook nog niet volledig over eens zijn ;)), zodat we niet mijlenver bij familie vandaan wonen. Daarnaast willen we een goede OV-verbinding (dus geen dorp waar je een half uur op de bus moet wachten), winkels en scholen in de buurt, geen drukke weg voor de deur, wat groen vlakbij en het liefst ook wat levendigheid. Oh ja, en liever niet te veel een ‘ons kent ons’-gevoel. We houden er allebei wel van om enigszins in anonimiteit op straat te kunnen lopen. De introvert in mij hoeft niet bij elk supermarktbezoekje drie gezellige kletspraatjes met bekenden te houden.

3. Een open keuken

Voordat ik dit appartement kocht, wist ik helemaal niet dat ik zo aan een open keuken gehecht zou raken. Maar nu ik eenmaal een keuken grenzend aan de woonkamer heb, wil ik niet anders meer. Ik vind het zo fijn om al kokend met mensen in de huiskamer te kunnen praten en niet het hele huis door te hoeven lopen om thee te pakken. Dus een open keuken in ons nieuwe huis graag!

Uiteraard hebben we ook zo onze eigen smaak qua keuken (iets niet-traditioneels, een betonnen/granieten aanrechtblad en zeker geen hoogglans witte kastjes), maar we nemen graag met iets minder perfectie genoegen. De keuken verbouwen kan altijd later nog wel. Bovendien ben ik door vele interieurblogs en -vlogs geïnspireerd geraakt om keukenkastjes te wrappen. Een hippe manier om te zeggen dat je je keukendeurtjes inpakt met ander plakfolie. Kost weinig, geeft veel resultaat!

4. Meerdere verdiepingen

Dit is vast totaal geen vreemde eis als je een eengezinswoning koopt. Maar voor ons is meerdere verdiepingen woonruimte hebben allesbehalve vanzelfsprekend. We hebben nu een lekker ruim appartement, maar alles zit (vanzelfsprekend) op één verdieping. Het lijkt me heerlijk om ooit een huis te hebben waarbij je qua stofzuigtijden geen rekening hoeft te houden met onderburen, waar ik ongestoord kan werken zonder dat ik Barts gesprekken letterlijk hoor en waar we ook de tv kunnen aanzetten zonder dat degene die op bed ligt daar last van heeft in de slaapkamer ernaast. Wat een luxe!

5. Duurzame dingen

Zodra ik een huis heb met eigen dak, dan doe ik daar graag mooie duurzame dingen mee. We vinden het allebei belangrijk om op elke mogelijke en haalbare manier een steentje bij te dragen aan de wereld om ons heen. Het huis verduurzamen is daar natuurlijk een mooie vorm voor. Nu verwacht ik totaal niet dat een huis direct bij aankoop energielabel A krijgt, voorzien is van zonnepanelen en allerlei andere duurzame snufjes al heeft. Maar zelf zonnepanelen kopen lijkt me een mooie investering van ons eigen spaargeld als we er eenmaal wonen. Daarnaast is Barts grote wens om vloerverwarming aan te leggen. Ook dat schijnt enorm in de stookkosten te schelen in vergelijking met radiatoren. Bovendien: geen lelijke radiatoren aan de muren hebben hangen, lijkt me niet verkeerd. Dus ook dat punt komt op de wensenlijst voor ooit.

wensenlijst voor een huis

6. Geen “Dit is een huis met mogelijkheden”-huis

Uiteraard willen we dat het huis mogelijkheden biedt. Maar we zoeken niet het huis met mogelijkheden zoals makelaars dat bedoelen. Je weet wel: zo’n huis waar de muren nog net niet uit elkaar vallen, waar de badkamer betegeld is met knaloranje tegeltjes uit het jaar nul en waar de scheuren in de muren en de vochtvlekken op het plafond er niet om liegen dat dit huis een hoop liefde (maar vooral geld en klustijd) nodig heeft. Mijn eigen klus-skills gaan niet veel verder dan muren en plinten schilderen en ik heb ook niet de ambitie om eens flink te werken aan mijn skills om bouwvallen op te knappen. Ook Bart is niet toevallig aannemer in het dagelijks leven. Dus nee, we zoeken een huis dat wel grotendeels bewoonbaar is. Een badkamer laten verbouwen, vloeren laten leggen of likjes verf zijn geen probleem, maar verder staat een klushuis niet op de wensenlijst. 

Daar staat tegenover: in tegenstelling tot het gemiddelde Kopen zonder Kijken-stel hebben we niet de wens om een authentiek jaren ‘30-huis te kopen met glas-in-lood-ramen. Wij zijn meer het stel dat valt voor wat nieuwere woningen. Als de muren maar stevig staan en de binnenkant niet enorm veel aandacht meer nodig heeft.

7. Licht

Wie wil dat nu niet? Ik heb nog nooit iemand ontmoet die een donkere woning zocht. Ook wij zoeken dus een licht huis. Mijn appartement is heerlijk licht: de vorige bewoners hebben een muur doorgebroken, waardoor we een doorzonwoning in appartementvorm hebben. Diezelfde doorzonwoning zou ik maar al te graag in een volgend onderkomen vinden. Op huizen waar de woonkamer één grote donkere bedoening is, knap ik al snel af. Dus veel ramen en mooi licht graag.

8. GEEN bad

Bij ‘Kopen zonder kijken’ smeken veel mensen om een bad. Het is blijkbaar dé wens van een groot deel van huiszoekend Nederland. Grappig genoeg vind ik het juist een minpunt als een badkamer een bad heeft. Daar heb ik een paar redenen voor:

 1. Douchen/badderen is niet mijn lievelingsbezigheid, dus ik doe het graag lekker vlot en efficiënt ‘s ochtends. Ik heb helemaal geen zin om lang te wachten totdat het bad is volgelopen.
 2. In bad zitten vind ik gewoon niet fijn. Het water koelt af en uit bad komen vind ik een crime. Dan voelt het daarbuiten extra koud.
 3. Om heel eerlijk te zijn vind ik in bad gaan zonde van het water. 
 4. Omdat ik om die drie redenen nooit in bad zou gaan, vind ik een bad ook zonde van de verloren ruimte in de badkamer.

Dus nee, een mooie inloopdouche of douchecabine en een wasbak graag, dan zijn wij blij.

9. Slaapkamers voor toekomstplannen

Verhuizen is totaal niet mijn hobby. Ik ben niet dol op verandering, en zeker niet op verandering van thuishaven. Dus als ik mijn biezen pak en mijn hele hebben en houwen verhuis, dan doe ik dat wel met het idee daar jarenlang te gaan wonen. Daarom zoeken we – hoe cliché! – een huis dat op toekomstige groei is voorbereid. Niet qua kledingmaat (althans, je weet nooit, maar ik vermoed dat ik over een paar jaar nog steeds wel door deuropeningen pas), wel qua gezinssamenstelling. 

Dat is totaal niet iets waar we nu mee bezig zijn. Maar ik heb absoluut een kinderwens en weet zeker dat er ooit – wanneer dat ook mag zijn – rammelende eierstokken komen en dat ik mezelf ooit voldoende als moeder zie om voor die levensveranderende stap te gaan. Hopend dat kinderen krijgen ons tegen die tijd gegund is natuurlijk. Voor nu dus op de wensenlijst: slaapkamers om ooit de kroost in te laten slapen en om in het begin te gebruiken als logeerkamers.

Realistisch? Dat wijst de Funda-zoektocht uit

Hoe haalbaar deze hele wensenlijst is zonder dat je er een geldboom bij cadeau krijgt, moeten we nog maar eens zien. Maar als fervent Funda-spieker geloof ik dat het best aardig moet lukken. Op dit moment zijn we Funda nog niet dagelijks aan het stalken, maar ik houd ervan om plannen te maken (en vooral om die tot in de puntjes goed voor te bereiden). Dus daar maken we alvast een beginnetje mee, zodat het vast over een tijdje helemaal goed voelt om dit fijne, vertrouwde plekje te verlaten (met een paar tranen) en ergens anders iets nieuws te beginnen. Heel benieuwd waar dit wensenlijstje ons zal brengen!

Wat stond/staat er bovenaan jouw wensenlijst voor een huis?

1 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 13 juli 2022 op 7:56 am - Beantwoord

  Ik hoor nu bijna makelaar Alex op de achtergrond: “Flinke wensenlijst.” Maar ik ben met je eens dat je groot(s) mag dromen. Mijn wensenlijstje is wat kleiner: rustig dorp, licht in huis, bad (ja, ik wel, ik mis m’n bad hier zó;)) en een tuintje, maar dat mag gerust heel mini zijn.

  • Romy 17 juli 2022 op 9:12 pm - Beantwoord

   Klinkt als een heel haarbare wensenlijst! Ik zie Alex zo iets moois voor je vinden 😉
   Maar zonder gekheid, ik hoop dat de woning van je dromen ook ooit op jouw pad komt.

 2. Daenelia 13 juli 2022 op 9:11 am - Beantwoord

  Het leuke van wensenlijstjes is dat ze nooit permanent zijn. Ook wij wilden heel graag een tuin, en verdiepingen, en alles, maar toen puntje bij paaltje kwam en we de mogelijkheid kregen om (zelfs met een beetje ruimte inleveren!) weer in een apartment te gaan wonen … zaten we binnen 3 weken weer in een apartement.
  Tuinonderhoud is tijdrovend (hortensia’s snoeien vond ik een rotklus…); de trap op met een stofzuiger is vreselijk (we hadden op een moment dus 3 stofzuigers; lekker duurzaam); toen mijn gozer met een ambulance moest worden afgevoerd kon dat niet via de trap en moest hij via het bovenraam de kamer uitgehengeld worden.
  Kijk dus ook echt naar de nadelen. Bijvoorbeeld van vloerverwarming. Inderdaad geen radiatoren meer, maar je hebt er schijnbaar alleen iets aan als je de vloerverwarming continue aan hebt staan, want het duurt wel 1 of 2 dagen voor het huis of de kamer op temperatuur is. Dat lijkt mij minder duurzaam dan de radiatoren even te laten draaien op de momenten dat het koud is. Een een goede VVE zorgt natuurlijk dat er in het flatgebouw gewoon verduurzaamt wordt, daar zijn subsidieregels voor. Ons gebouw heeft daarom ook gewoon zonnepanelen waar alle bewoners gebruik van maken voor warm water. Daar komt later nog een warmtepomp (hybride) bij. Kans genoeg om voor een grote groep mensen duurzaam te stoken.
  Maar … natuurlijk hebben wij ook nu nog een wensenlijstje ;). Een extra kamer (of twee) voor onze aparte kantoortjes – een iets breder balkon zou leuk zijn – en een nieuwe keuken sla ik ook niet af (waarschijnlijk composiet, want gerecycled en erg krasvast en sluitvast. Ik heb er goede ervaringen mee!). Nou, voorlopig nog maar even dromen en zoeken 🙂 Ik hoop wel dat jullie je droomwoning vinden voordat wij verhuizen! (En laat je Pippa dan naar buiten of niet? Onze prinses ontpopte zich tot een ware jager en misschien dat Pippa daar ook talent voor heeft. Je weet ’t niet!)

  • Romy 17 juli 2022 op 9:11 pm - Beantwoord

   De VvE vind ik ook een groot voordeel van appartementen. Vorig jaar zijn al onze kozijnen vernieuwd uit de VvE-pot en dat is toch wel ideaal. Zelf geen geregel, geen extra betalingen en sowieso wordt alles aan de buitenkant van het appartement voor ons geregeld. Zelfs de glazenwasser! Dat ga ik zeker wel missen als we ooit in een eengezinswoning wonen.
   Zo heeft elke woning wel weer wat 🙂

   Goede vraag trouwens over Pip! Ik merk dat ik het heel spannend vind om Pippa naar buiten te laten, vooral omdat ze een gespannen poesje is (lees: schrikt van veel geluiden) dat snel gek reageert als ze in paniek is. Bij haar vorige bewoners had ze wel een tuin tot haar beschikking, maar durfde ze niet naar buiten te gaan. Zelfs niet als de deur openstond. Dus ik denk dat we maar gewoon afwachten hoe ze tegen die tijd reageert. En anders kunnen we haar altijd nog alleen in de tuin naar buiten laten.

 3. Johanna 13 juli 2022 op 10:31 am - Beantwoord

  Ben benieuwd waar jullie op uitkomen. Een bad kun je altijd nog tot een mooie douche laten verbouwen! Voor mij is licht, vrij uitzicht en een mooie buitenruimte waar je zonder veel werk kunt zitten, geen nat grasveld dus, het belangrijkst. En géén open keuken. Ik wil mijn rust hebben tijdens het koken, want ik ben toch al snel afgeleid. En als ik nog meer wensen mag hebben, graag een aparte knusse eetkamer, zitkamer en een leeskamer met een mega boekenkast. Gelukkig zoeken we niet! Succes!

  • Romy 17 juli 2022 op 9:05 pm - Beantwoord

   De wens voor géén open keuken snap ik ook helemaal. Het nadeel is dat ik altijd de keuken opgeruimd wil hebben voordat ik ga werken; anders zie ik steeds vanuit een ooghoek de viezigheid 😉
   Gelukkig wonen jullie helemaal goed waar jullie wonen!

 4. Simone 13 juli 2022 op 12:05 pm - Beantwoord

  Leuk om jouw (jullie) wensenlijst te zien. Ik vind het helemaal geen gekke wensenlijst eigenlijk. Maar ik hoop voor jullie dat de huizenmarkt wat interessanter gaat worden dan het nu is. Een huis op dit moment kopen, lijkt me echt horror.

  • Romy 17 juli 2022 op 9:03 pm - Beantwoord

   Klopt, het is nogal een gekke markt nu! Ik moet zeggen dat het volgens mij ook wel voordelen heeft om juist nu een huis te kopen als je al een koophuis hebt: we krijgen nu ook relatief veel voor ons huidige koophuis. Soms vind ik het best twijfelachtig allemaal, zeker nu zo onzeker is hoe de rente en huizenprijzen zich gaan ontwikkelen. Maar ach, komt hoe dan ook vast helemaal goed 🙂

 5. Lien 13 juli 2022 op 4:51 pm - Beantwoord

  Ik had zelf een heel andere wensenlijst (wel een bad, oudere woning met charme en geen open keuken), maar altijd leuk om het lijstje van anderen te lezen 🙂

 6. Geke 13 juli 2022 op 5:12 pm - Beantwoord

  Ik vind het ook redelijk ‘normale’ wensen 🙂
  Vooral dingen die niet te veranderen zijn, zoals ligging, mag je best kieskeurig in zijn.

  Wij hadden ook een uitgebreide wensenlijst. Rustige ligging maar toch niet overal veraf zodat we met 1 auto konden blijven toekomen, een tuin natuurlijk, en elk een eigen werkkamer. Dat waren de belangrijkste denk ik.
  Een open keuken wilde ik net niet, want ik ben een rommelige en chaotische kok 🙂 Maar door de hal ervoor zoals het was vonden we ook niet ideaal dus we hebben de deuropening verplaatst. Originele deur in eetplaats naar hal dicht, en dan een nieuwe rechtstreeks in de keuken.
  Afin, daar kwam het echt niet op aan want we hebben wel serieus moeten renoveren hier. Maar oké, dan hebben we nu ook iets 🙂
  En we willen zelfs (bijna) niet meer op vakantie.

  • Romy 17 juli 2022 op 9:01 pm - Beantwoord

   Jullie indeling klinkt perfect zo! Wat fijn dat jullie nu zo heerlijk wonen dat vakantie haast overbodig voelt 🙂 Dan was het de renovatie vast helemaal waard.

 7. by 14 juli 2022 op 8:17 pm - Beantwoord

  Ach Romy, dit zijn best realistische wensen hoor! Ik had ook wel wat wensen, maar….ik moest ook realistisch zijn, zeker omdat het huis in mijn eentje ging kopen. Tijdens een interview werd mij laatst gevraagd wat mijn advies was voor mensen die nu bezig zijn om een huis te kopen en daar had ik direct antwoord op; het is goed om te beseffen dat je van ELK huis een thuis kunt maken, ook al lijkt het op de eerste gezicht niet aan (al) je wensen te voldoen. Een huis heeft tijd nodig om te groeien en na verloop van tijd zul je ook steeds beter weten wat je huis nodig heeft. Ik vind het zelf ook ongelofelijk om te zien welke transformaties mijn huis al heeft doorgemaakt en we zitten nu krap twee maanden na de sleuteloverdracht. Mijn vader zei vandaag nog tegen me dat hij nooit verwacht had dat het allemaal zo mooi (en anders!) zou worden;-)

  • Romy 17 juli 2022 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige les is dat! En ik kan me er 100% in vinden. Een huis als thuis laten voelen, zit ‘m in wat je zelf aan het huis doet. Met een kleurtje op de muur of mooie meubels naar jouw smaak kun je al zo’n verschil maken. Ik denk dat wij zelf ook best goed door dingen heen kunnen kijken in huizen. Alleen die locatie…die moet wel echt perfect zijn 😉
   Ik vind het trouwens zo mooi om o.a. via Instagram mee te lezen hoe je van jouw huis steeds meer een thuis maakt. Vind het oprecht heel knap hoe je je erdoorheen slaat en langzaamaan je eigen paleisje creeëert.

 8. Rianne 14 juli 2022 op 9:55 pm - Beantwoord

  Ik moest lachen om de OV regel met niet in een dorp wonen en dan een halfuur op de bus moeten wachten 🙂 Een halfuur valt nog reuze mee als je bedenkt dat de bus hier maar 1 keer in het uur komt haha en op zondag is het een bel bus, maar als je pech hebt en ze geen chauffeur hebben, moet je alsnog zelf wat regelen (ervaring mee gehad) Maar ach, niettemin ben ik na 9 tussenjaren in het oosten gewoond te hebben, inmiddels toch alweer ruim 3 jaar terug in dat dorpje met dat slechte OV en woon ik hier in een ééngezins(huur)woning heel erg naar mijn zin 🙂 Wat ik altijd wil hebben bij een woning is een stukje voortuin, zodat je niet direct met je voordeur op de openbare straat staat. En een achtertuin is ook wel fijn gewoon om wat meer privacy te hebben en wat groen 🙂 Meerdere verdiepingen is voor mij geen noodzaak, ook al hebben we dat nu wel. Gelijkvloers is ook best een luxe, wel zonder onder en bovenburen.

  • Romy 17 juli 2022 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt in jullie huidige woning! Dat is het allerbelangrijkste 🙂 Ik snap trouwens helemaal dat goede OV-verbindingen niet voor iedereen belangrijk zijn. Als ik niet vaak de bus zou pakken, zou ik daar waarschijnlijk ook niet zo op letten. Maar ik geloof dat ik door mijn studententijd in een echte busliefhebber ben veranderd 😉

 9. Lisa 15 juli 2022 op 7:35 am - Beantwoord

  Zo leuk een wensenlijstje! Ik ben nog steeds niet gewend aan m’n huis met meer verdiepingen. Ik vind het wel fijn om op loopafstand (hier 10 minuten) van een supermarkt te wonen. Heel veel succes en ik ben benieuwd wat het gaat worden.

  • Romy 17 juli 2022 op 7:03 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat het nogal een overgang is als je opeens meerdere verdiepingen tot je beschikking hebt! Wij hadden vorig jaar een vakantiehuisje met drie verdiepingen (de eigenaren verhuurden hun eigen woning als Airbnb) en dat vond ik al als zo’n luxe voelen. Ik weet nog dat ik stond te juichen toen we middernacht de vriezerla met veel lawaai konden opendoen 😉

 10. Audrey 16 juli 2022 op 11:05 am - Beantwoord

  Een tuin stond hier echt bovenaan de lijst, en qua locatie had ik ook al een heel beperkt zoekgebied. Gelukkig is mijn zoektocht erg geslaagd! Ik ben ook geen fan van verhuizen, dus als we hier ooit weggaan, moet het voor een droomhuis zijn.

  Ik ben het trouwens helemaal met je eens over het bad. Nog erger vind ik als je moet douchen in een bad, trouwens…

  • Romy 17 juli 2022 op 6:53 pm - Beantwoord

   Superfijn dat je hét fijne huis hebt gevonden binnen je zoekgebied en mét tuin!
   Yay voor badkamers zonder bad! Als ik woonprogramma’s kijk, heb ik altijd het idee dat iedereen een bad wil behalve ik 😉

 11. Saskia 30 juli 2022 op 1:00 pm - Beantwoord

  Hele mooie wensenlijst. Ik hoop zeker dat het merendeel uit gaat komen, hoewel je altijd wel compromissen moet sluiten en niet alles kan ‘hebben’ Zijn jullie al bezig met kijken/oriënteren?

Recente blogs

Maandoverzicht januari 2017: how's life?

1 februari 2017|Persoonlijk|

How's life? Die vraag stel ik mezelf eerste dag van de nieuwe maand. Gewoon om even stil te staan bij de maand die net voorbij is. Het jaar 2017 begon voor mij met een reis naar Barcelona, maar ook met een aantal spannende veranderingen. Zo begon ik aan mijn stage en maakte ik een eerste begin met mijn doelen voor 2017. Wat is daar tot nu toe van terechtgekomen? En hoe zit het met die geheimzinnige stage? Vandaag vertel ik je er meer over.

9 vakantiegewoontes om ook ná de vakantie vol te houden

6 augustus 2018|Positiviteit|

Op vakantie is het leven een feestje. Dan maakt het niet eens uit of je je dagen spendeert op een tropisch strand, geniet van een barbecue op de camping of dagelijks in een knalgeel jurkje flaneert over Italiaanse markten. Maar wat nu als het daarna weer tijd is voor het normale leven, inclusief dagelijkse verplichtingen, eten wat de pot schaft of de oude badkamer die nog steeds wel een opknapbeurt kan gebruiken? Houd je vakantiegevoel ook thuis vast! Dit zijn 9 typische vakantiegewoontes om vooral ook ná je vakantie mee door te gaan. 

Dankbaar zijn voor je dierbaren (op 7 mooie manieren)

26 oktober 2021|Positiviteit|

Je kunt het zeggen met een doos Merci-chocolaatjes, met bloemen of met een prachtige brief. Hoe je het ook doet, de woorden ‘Dank je wel’ hebben een haast magisch effect. Die kleine moeite voor jou kan voor de ander ontzettend veel betekenen. Ook ik probeer meer dankbaar te zijn voor mensen van wie ik houd. En dan bij voorkeur niet voor een gunst, maar gewoon. Zomaar. Dit zijn 7 manieren om anderen je dankbaarheid te laten zien.