DIY: knalroze cadeaulabel maken (budgetproof)

 • 21 januari 2017
 • 16 Reacties
Categorieën: DIY

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een DIY op mijn blog te plaatsen. Niets leuker dan proberen om anderen ook met het knutselvirus te besmetten! Een tijdje geleden kocht ik bij Action een leuk knalroze papierpakket, dat tot vorige week nog ongebruikt in mijn kast lag. Deze week kon ik wel wat vrolijkheid gebruiken en pakte ik dit fleurige papier erbij. Ik maakte met allerlei budgetproof materialen van de Action een roze cadeaulabel. Vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe je dit label zelf kunt maken.

DIY cadeaulabel action budgetproof

Mijn cadeaulabel is ongeveer 15 centimeter lang, waardoor het precies in een envelop past. Ook zou je het label bijvoorbeeld aan een fles wijn kunnen hangen of met een lintje aan een cadeau kunnen vastmaken. Ik heb mijn cadeaulabel gemaakt voor een vriendin die net op zichzelf is gaan wonen. Maar je zou natuurlijk ook prima een label kunnen maken voor iemand die jarig is, gaat trouwen of gewoon voor een jarige vriendin. Je kunt op de achterkant van het label overigens nog een persoonlijke boodschap kwijt.

DIY cadeaulabel action budgetproof benodigdheden

Benodigheden van Action

 • Papierblok
 • Linnencardstock wit
 • Kanten applicaties
 • Houten figuurtjes
 • Twin markers (de roze of een andere kleur)
 • Houten stempels
 • Plakparels

Overige benodigdheden:

 • Dubbelzijdige tape
 • Snijmachine of mesje
 • Perferator
 • Donkere inkt en sponsje
 • Sterke lijm (ik gebruik Aleene’s tacky glue)
 • Doily (optioneel)
 • Stukje lint (optioneel)

Eventueel kun je daarnaast nog andere versiersels gebruiken, zoals de resin frames die ook op de foto staan. Die heb ik zelf uiteindelijk niet gebruikt. De zwarte inkt in de stempelset van Action heb ik vervangen door een duurder merk inkt, maar op zich werkt de inkt die al bij de stempelset zit, ook niet slecht.

Stap-voor-stap uitleg

Lijkt het je leuk om ook zo’n cadeaulabel te maken? Ik leg stap voor stap hoe je dat kunt doen. Uiteraard hoef je daarvoor niet exact hetzelfde papier en dezelfde versiersels in huis te hebben. Ook met ander materiaal kun je ongetwijfeld een mooi label maken. Goed, geen woorden, maar daden… Laten we beginnen bij stap 1.DIY cadeaulabel action budgetproof stap 1

Stap 1. Snijd eerst uit twee vellen roze dessinpapier een rechthoek van ongeveer 10×20 centimeter. Plak vervolgens een van de rechthoeken op een vel linnencardstock. Snijd of knip hieruit een labelvorm, oftewel een langwerpige rechthoek met twee driehoekjes weggesneden aan de bovenkant. Haal met een perferator een gaatje uit de bovenkant van het label. Snijd uit het andere vel papier een iets kleiner label en pons ook daaruit een gaatje aan de bovenkant.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 2

Stap 2. Zet de randen van de twee labels aan met inkt. Hiervoor gebruik ik een sponsje (aan een oude kapstokhaak als handgreep). Plak vervolgens het kleine label met dubbelzijdige tape op het grote label.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 3

Stap 3. Snijd daarna uit verschillende vellen papier 8 dunne strookjes papier van ongeveer 1 tot 2 centimeter breed. Maak daarmee een weefwerkje op de manier zoals je ook met draad zou weven. Knip de uiteinden van de strookjes schuin af.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 4

Stap 4. Plak het weefwerkje, eventueel samen met een doily, op het cadeaulabel. Neem vervolgens twee kanten applicaties: een bloem en een hartje. Verwijder met een schaar het pareltje uit het hart van de bloem. Plak vervolgens met stevige lijm het kanten hart op de bloem. Bevestig het geheel op het weefwerkje en versier het cadeaulabel verder met een aantal houten figuurtjes.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 5

Stap 5. Maak door het gaatje van het cadeaulabel een dubbele strik. Ik heb hiervoor een stukje kreuklint gebruikt, dat je heel goedkoop via onder andere Aliexpress en Ebay kunt bestellen, maar ook andere soorten lint doen het prima. Een dubbele strik betekent trouwens dat je simpelweg eerst een strik maakt en vervolgens nogmaals twee lussen van de uiteinden maakt om daar nog een strik bovenop te maken.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 6

Stap 6. Stempel met zwarte inkt twee vlinders en de tekst ‘To my dearest’ op de tag. Zoals de oplettende kijker misschien heeft gezien, ging het bij mij bij een vlinder een beetje mis. Het nadeel van een houten stempel is namelijk dat je niet goed kunt inschatten waar je vlinder komt en bij mij eindigde een van de vlinders precies op het randje van het papier. Maar geen nood, met een pareltje kun je een foutje op een leuke manier verbloemen.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 7

Stap 7. Ten slotte gaf ik een roze kleurtje aan het bijtje en de huisjes op mijn cadeaulabel met behulp van de Action twin markers.

Ta da, dan ziet je cadeaulabel er dus (ongeveer) zo uit.

DIY cadeaulabel action budgetproof

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te krijgen achter de schermen als ik creatief bezig ben. Ik ben nog een beetje zoekende wat betreft de DIY’s op mijn blog. Het kost vrij veel tijd om te maken, maar tot nu toe heb ik er veel leuke reacties op gekregen. Mocht je nog suggesties hebben of tips, dan hoor ik het graag in de comments!

Heb jij weleens zelf een cadeaulabel of kaart gemaakt?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 21 januari 2017 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat leuk gedaan! Super vrolijk en leuk om te geven.

 2. Susan 21 januari 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Zo creatief Romy! Tof gedaan.

 3. bwrites 21 januari 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Zit veel tijd in, knap hoor!

 4. Josephine 21 januari 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk, hier word ik helemaal blij van! Ik ga het zeker ook eens proberen, misschien ook voor zelfgemaakte cadeaubonnen ( voor een High Tea ofzo).

  • Romy 21 januari 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En dat zijn inderdaad leuke tips! Eens kijken of ik daar voor een volgende DIY een keer iets mee kan 🙂

 5. Sandra 21 januari 2017 op 12:14 pm - Beantwoord

  Wat is ‘ie super leuk en vrolijk geworden! Gaaf gedaan! Als ik dit zo zie dan weet ik vrijwel zeker dat ik dit nooit zo mooi voor elkaar krijg haha. Vind al die versiersels echt heel erg leuk! Ziet er feestelijk uit. 🙂

  • Romy 21 januari 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik weet zeker dat het er bij jou ook mooi uit komt te zien! Mijn eerste knutselwerkjes waren soms ook gewoon uitprobeersels, maar na een tijdje komt er echt wel iets moois uit 🙂

 6. Nathalie 21 januari 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  wouw wat super mooi en creatief!

 7. Kaylin 21 januari 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd leuk wanneer creaties van anderen mij inspireren om zelf aan de slag te gaan 🙂

  • Romy 21 januari 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie!

 8. Vanessa 21 januari 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

  Hé, dat heb je superleuk gedaan zeg! Ik zou er geen geduld voor hebben om dit zelf te maken, des te knapper vind ik het van jou!

 9. Marjolein 23 januari 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Ik zou hier helemaal geen geduld voor hebben, maar keimooi gedaan!

Recente blogs

Mijn 7 grootste miskopen voor mijn interieur

10 juli 2020|Interieur|

Smaak is natuurlijk zo veranderlijk als maar kan zijn. En van sommige spullen zie je ook pas na een tijdje of ze de beste aankoop van het jaar of juist een gigantische miskoop waren. Mijn beste aankopen bewaar ik nog even voor een ander artikel. Laat ik eerst eens de ergste miskopen in mijn interieur op een rij zetten. Geïnspireerd op dit artikel van Styled by Sabine trouwens, waardoor ik meteen leerde dat ik (gelukkig!) niet de enige ben die een aantal niet zo handige aankopen heeft gedaan. Van gammele kasten tot pluizige kleden - dit zijn 7 aankopen die ik je niet zou aanraden.

Thuiswerken met je partner | 9 tips om frustraties te voorkomen

8 juli 2022|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Thuiswerken met je partner is sinds de eerste lockdown het nieuwe normaal in huize Romy-Bart. Toen ik besloot fulltime te ondernemen, wist ik zeker: thuiswerken is mijn ding. Wist ik toen veel dat we ooit bijna de hele week samen zouden thuiswerken. Vijf dagen per week tik ik vanaf de eettafel teksten; Bart stort zich 3 dagen per week vanuit huis op zijn werk. In het begin vond ik het best een uitdaging samen in ons niet heel grote huis. Zit je net midden in een serieuze tekst, verklaart je partner zijn digitale vrijmibo voor geopend inclusief feestbril en snackpakket (true story). Maar we hebben onze draai er prima in gevonden en vinden het ook wel gezellig. Dit is hoe wij samen thuiswerken aanpakken zonder frustraties.

Stijlvol wonen met een huisdier | Eeuwige struggle? Welnee!

21 april 2020|Interieur|

Al lange tijd voordat ik een eigen huis had, lagen mijn interieurideeën klaar. Ik wilde een kleurrijke inrichting, stylish verantwoorde meubels, heel veel leuke kussens, mooie vaasjes en... een kat. Veel mensen verklaarden me voor gek toen mijn gloednieuwe bank eenmaal in huis stond en ik ondertussen Verhuisdieren.nl afstruinde op zoek naar een lieve kat. Stijlvol wonen met een huisdier, dat kon toch niet? Echt wel! En dat mede dankzij mijn nieuwste aanwinst voor Pippa. Ik laat je graag Pippa's Pinterestwaardige huisje zien.

Ga naar de bovenkant