DIY: knalroze cadeaulabel maken (budgetproof)

 • 21 januari 2017
 • 16 Reacties
Categorieën: DIY

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een DIY op mijn blog te plaatsen. Niets leuker dan proberen om anderen ook met het knutselvirus te besmetten! Een tijdje geleden kocht ik bij Action een leuk knalroze papierpakket, dat tot vorige week nog ongebruikt in mijn kast lag. Deze week kon ik wel wat vrolijkheid gebruiken en pakte ik dit fleurige papier erbij. Ik maakte met allerlei budgetproof materialen van de Action een roze cadeaulabel. Vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe je dit label zelf kunt maken.

DIY cadeaulabel action budgetproof

Mijn cadeaulabel is ongeveer 15 centimeter lang, waardoor het precies in een envelop past. Ook zou je het label bijvoorbeeld aan een fles wijn kunnen hangen of met een lintje aan een cadeau kunnen vastmaken. Ik heb mijn cadeaulabel gemaakt voor een vriendin die net op zichzelf is gaan wonen. Maar je zou natuurlijk ook prima een label kunnen maken voor iemand die jarig is, gaat trouwen of gewoon voor een jarige vriendin. Je kunt op de achterkant van het label overigens nog een persoonlijke boodschap kwijt.

DIY cadeaulabel action budgetproof benodigdheden

Benodigheden van Action

 • Papierblok
 • Linnencardstock wit
 • Kanten applicaties
 • Houten figuurtjes
 • Twin markers (de roze of een andere kleur)
 • Houten stempels
 • Plakparels

Overige benodigdheden:

 • Dubbelzijdige tape
 • Snijmachine of mesje
 • Perferator
 • Donkere inkt en sponsje
 • Sterke lijm (ik gebruik Aleene’s tacky glue)
 • Doily (optioneel)
 • Stukje lint (optioneel)

Eventueel kun je daarnaast nog andere versiersels gebruiken, zoals de resin frames die ook op de foto staan. Die heb ik zelf uiteindelijk niet gebruikt. De zwarte inkt in de stempelset van Action heb ik vervangen door een duurder merk inkt, maar op zich werkt de inkt die al bij de stempelset zit, ook niet slecht.

Stap-voor-stap uitleg

Lijkt het je leuk om ook zo’n cadeaulabel te maken? Ik leg stap voor stap hoe je dat kunt doen. Uiteraard hoef je daarvoor niet exact hetzelfde papier en dezelfde versiersels in huis te hebben. Ook met ander materiaal kun je ongetwijfeld een mooi label maken. Goed, geen woorden, maar daden… Laten we beginnen bij stap 1.DIY cadeaulabel action budgetproof stap 1

Stap 1. Snijd eerst uit twee vellen roze dessinpapier een rechthoek van ongeveer 10×20 centimeter. Plak vervolgens een van de rechthoeken op een vel linnencardstock. Snijd of knip hieruit een labelvorm, oftewel een langwerpige rechthoek met twee driehoekjes weggesneden aan de bovenkant. Haal met een perferator een gaatje uit de bovenkant van het label. Snijd uit het andere vel papier een iets kleiner label en pons ook daaruit een gaatje aan de bovenkant.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 2

Stap 2. Zet de randen van de twee labels aan met inkt. Hiervoor gebruik ik een sponsje (aan een oude kapstokhaak als handgreep). Plak vervolgens het kleine label met dubbelzijdige tape op het grote label.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 3

Stap 3. Snijd daarna uit verschillende vellen papier 8 dunne strookjes papier van ongeveer 1 tot 2 centimeter breed. Maak daarmee een weefwerkje op de manier zoals je ook met draad zou weven. Knip de uiteinden van de strookjes schuin af.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 4

Stap 4. Plak het weefwerkje, eventueel samen met een doily, op het cadeaulabel. Neem vervolgens twee kanten applicaties: een bloem en een hartje. Verwijder met een schaar het pareltje uit het hart van de bloem. Plak vervolgens met stevige lijm het kanten hart op de bloem. Bevestig het geheel op het weefwerkje en versier het cadeaulabel verder met een aantal houten figuurtjes.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 5

Stap 5. Maak door het gaatje van het cadeaulabel een dubbele strik. Ik heb hiervoor een stukje kreuklint gebruikt, dat je heel goedkoop via onder andere Aliexpress en Ebay kunt bestellen, maar ook andere soorten lint doen het prima. Een dubbele strik betekent trouwens dat je simpelweg eerst een strik maakt en vervolgens nogmaals twee lussen van de uiteinden maakt om daar nog een strik bovenop te maken.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 6

Stap 6. Stempel met zwarte inkt twee vlinders en de tekst ‘To my dearest’ op de tag. Zoals de oplettende kijker misschien heeft gezien, ging het bij mij bij een vlinder een beetje mis. Het nadeel van een houten stempel is namelijk dat je niet goed kunt inschatten waar je vlinder komt en bij mij eindigde een van de vlinders precies op het randje van het papier. Maar geen nood, met een pareltje kun je een foutje op een leuke manier verbloemen.

DIY cadeaulabel action budgetproof stap 7

Stap 7. Ten slotte gaf ik een roze kleurtje aan het bijtje en de huisjes op mijn cadeaulabel met behulp van de Action twin markers.

Ta da, dan ziet je cadeaulabel er dus (ongeveer) zo uit.

DIY cadeaulabel action budgetproof

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te krijgen achter de schermen als ik creatief bezig ben. Ik ben nog een beetje zoekende wat betreft de DIY’s op mijn blog. Het kost vrij veel tijd om te maken, maar tot nu toe heb ik er veel leuke reacties op gekregen. Mocht je nog suggesties hebben of tips, dan hoor ik het graag in de comments!

Heb jij weleens zelf een cadeaulabel of kaart gemaakt?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 21 januari 2017 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat leuk gedaan! Super vrolijk en leuk om te geven.

 2. Susan 21 januari 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Zo creatief Romy! Tof gedaan.

 3. bwrites 21 januari 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Zit veel tijd in, knap hoor!

 4. Josephine 21 januari 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk, hier word ik helemaal blij van! Ik ga het zeker ook eens proberen, misschien ook voor zelfgemaakte cadeaubonnen ( voor een High Tea ofzo).

  • Romy 21 januari 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En dat zijn inderdaad leuke tips! Eens kijken of ik daar voor een volgende DIY een keer iets mee kan 🙂

 5. Sandra 21 januari 2017 op 12:14 pm - Beantwoord

  Wat is ‘ie super leuk en vrolijk geworden! Gaaf gedaan! Als ik dit zo zie dan weet ik vrijwel zeker dat ik dit nooit zo mooi voor elkaar krijg haha. Vind al die versiersels echt heel erg leuk! Ziet er feestelijk uit. 🙂

  • Romy 21 januari 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik weet zeker dat het er bij jou ook mooi uit komt te zien! Mijn eerste knutselwerkjes waren soms ook gewoon uitprobeersels, maar na een tijdje komt er echt wel iets moois uit 🙂

 6. Nathalie 21 januari 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  wouw wat super mooi en creatief!

 7. Kaylin 21 januari 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd leuk wanneer creaties van anderen mij inspireren om zelf aan de slag te gaan 🙂

  • Romy 21 januari 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie!

 8. Vanessa 21 januari 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

  Hé, dat heb je superleuk gedaan zeg! Ik zou er geen geduld voor hebben om dit zelf te maken, des te knapper vind ik het van jou!

 9. Marjolein 23 januari 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Ik zou hier helemaal geen geduld voor hebben, maar keimooi gedaan!

Recente blogs

Vleesvervangers in de test (XXL review)| Deel 4

15 juli 2020|Groen doen, Lifestyle|

Na een tijdje radiostilte op vleesvervangergebied ben ik weer volop aan het testen geslagen. Over het algemeen zeker geen vervelende bezigheid! Vooral als een vleesvervanger goed uit de test komt natuurlijk. Gelukkig was dat ook bij deze vega-review voor de meeste vegaburgers het geval. Dit keer testte ik onder andere de So Fine So Fish Nuggets, vegetarische knakworstjes en quornblokjes in satésaus. Spoiler: één van die drie was geweldig, één van de drie vond ik niet te pruimen. Lees snel verder om mijn mening over 7 nieuwe vleesvervangers te lezen.

Outfit | Totáál anders met een broek en rode hakken

5 september 2018|Outfits|

Ongetwijfeld hebben we allemaal weleens dagen waarop we niet blaken van het zelfvertrouwen. Niets lijkt leuk te staan, je kapsel lijkt nergens op of je denkt overal putjes te zien. Afgelopen weekend had ik zo'n "meh"-dag. Ik was nogal onzeker en had mijn hele kledingkast al tevergeefs overhoop gehaald. Mijn eerste gedachte? Mijn pyjamabroek gaat vandaag niet uit en de deur blijft dicht. Toch besloot ik het tegenovergestelde te doen: ik koos voor een outfit die ver buiten mijn comfortzone lag. Een spijkerbroek (ja echt!), rode hakken en een opgeknoopte blouse gaven me de boost die ik nodig had. Komt dat zien!

12x leuke notitieboekjes onder 15 euro

9 juni 2017|Lifestyle|

Van notitieboekjes kun je nooit genoeg hebben, toch? Ik heb zelf inmiddels een vrij grote stapel met boekjes liggen, maar kom regelmatig leuke nieuwe exemplaren tegen. Voor dit artikel zette ik maar liefst 12 leuke notitieboekjes op een rijtje. Allemaal zijn ze ook nog eens onder €15,00. Misschien zit er een leuk boekje voor je bij om voortaan je to do lists of gewoon wat hersenspinsels in op te schrijven.