unnamed file 9 9

DIY: kaart met foto maken voor Moederdag

 • 13 april 2017
 • 28 Reacties
Categorieën: DIY

Moederdag laat officieel nog een paar weken op zich wachten. Toch laat mijn moeder al regelmatig stille hints vallen voor haar wensen voor die dag. Tijd om aan de slag te gaan dus! Elk jaar wil ik in ieder geval een zelfgemaakte kaart geven op Moederdag en dit jaar besloot ik er iets persoonlijks van te maken. Ik maakte zelf een kaart met een foto van mij en mijn moeder erop. Wil je ook iets niet al te ingewikkelds maken voor Moederdag? Ik zal je in deze DIY stap voor stap uitleggen hoe ik deze kaart heb gemaakt.

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Benodigdheden

Ten eerste even ter verduidelijking: ik heb zelf papier en versiersels gebruikt die ik nog had liggen. Natuurlijk kun jij ook gewoon de materialen gebruiken die je voorhanden hebt. Je kunt het ook zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt, omdat er gelukkig tegenwoordig bij Action, Xenos, So Low en andere budgetwinkels veel mooie knutselspullen verkrijgbaar zijn.

Zelf gebruikte ik het volgende:

DIY tutorial moederdag kaart met foto benodigdheden

 • Een paar vellen papier (ik gebruikte merkpapier van Graphic 45, maar je kunt ook bij Action mooie papierblokken vinden);
 • Wit linnencardstock (afkomstig van Action);
 • Een taartcirkel (die van mij komt van de bakker, maar ook bij budgetwinkels kun je deze vinden);
 • Een gipsen frame (Action) en twee gipsen engeltjes (So Low);
 • Plakparels (Action);
 • Diverse versiersels;
 • Een foto van jou en je moeder.

Verder gebruikte ik nog:

 • Snij-apparaat of een mesje en een snijmat
 • Stevige lijm (tacky glue)
 • Dubbelzijdige tape (Action)
 • Bruineof zwarte inkt
 • Schaar

Als je alle materialen klaar hebt liggen, kun je aan de slag…

DIY kaart voor Moederdag 

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Stap 1

Vouw een stuk dubbelzijdig linnencardstock van ongeveer 20×15 centimeter doormidden. Snijd vervolgens uit verschillende soorten dessinpapier vier rechthoeken met de volgende maten: 14,5 x 9,5 centimeter, 14 x 9 centimeter, 13,5 x 8,5 centimeter en 13 x 7,5 centimeter. Zet de randjes van het papier aan met inkt. Ik gebruik daarvoor een sponsje dat ik op een oude kapstokhaak heb bevestigd met klitteband. Een gewoon schuursponsje of een niet-vochtig doekje werkt eventueel ook prima.

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Stap 2

Plak de onderste twee rechthoeken op de basiskaart op. Knip vervolgens de doily in twee delen en plak deze met stevige lijm aan weerszijden van de kaart op. Plak daarop nog de bovenste twee rechthoeken.

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Stap 3

Druk een foto van jou en je moeder heel klein af of snijd zelf uit een grotere foto een klein gedeelte. Zorg ervoor dat de foto precies in het frame past dat je in het gedachten hebt. Ik heb zelf een kant-en-klaar gipsen frame van Action gebruikt, maar je kunt ook een foto met een wit randje afdrukken om een soort diepte te creëren in je kaart. Vervolgens heb ik het frame op een kartonnen label geplakt. Die stap kun je natuurlijk ook overslaan als je meer van clean & simple houdt.

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Stap 4

Plak eerst twee beige labels op de kaart en plak vervolgens het frame met de foto op. Versier de kaart verder met bijvoorbeeld uitgeknipte figuurtjes, glitters of ander decoratiemateriaal. Zelf plak ik dit soort decoratie, zelfs de zelfklevende parels, altijd vast met stevige lijm. Zo kun je er zeker van zijn dat niet opeens alles loslaat als je bij je moeder met het kaartje komt aanzetten.

Klaar!

Tada, dan is je zelfgemaakte kaart voor Moederdag klaar. Vergeet niet om er nog een persoonlijke boodschap in te schrijven om je moeder extra gelukkig te maken.

DIY tutorial moederdag kaart met foto

Psst, ik heb mijn kaartje maar alvast gegeven aan mijn moeder. Iets met een nieuwsgierige moeder die dagelijks op mijn blog kijkt. Mam, voor Moederdag krijg je nog een ander exemplaar!

Heb jij al enig idee wat je je moeder voor Moederdag wilt geven?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 13 april 2017 op 6:31 am - Beantwoord

  Super leuk geworden! Ik maak eigenlijk ook altijd voor dit soort gelegenheden mijn eigen kaarten. Mijn moeder is daar altijd heel blij mee

  • Romy 13 april 2017 op 8:23 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat ontzettend leuk dat je ook zelf kaarten maakt voor je moeder! Ik kan me voorstellen dat ze daar erg blij mee is 🙂

 2. Sofie 13 april 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat superleuk dat je zo’n persoonlijke kaart maakt voor haar. Ik hou ook zo van cadeautjes waar je zelf iets aan hebt gedaan. Gewoon de kaart op zich maken is al superfijn omdat je er echt zoveel moeite voor doet, maar met de foto is het helemaal leuk natuurlijk! Lucky mom 😉

  • Romy 13 april 2017 op 8:24 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Ik vind het zelf ook altijd zo fijn om zelf iets te maken, zeker omdat de ontvanger het vaak heel erg waardeert 🙂

 3. Lisette 13 april 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Heel mooi gemaakt! Iets persoonlijks krijgen is altijd leuk om te krijgen, gewoon al om de moeite die iemand er voor heeft gedaan 🙂

  • Romy 13 april 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik word zelf ook altijd zo blij van zelfgemaakte cadeaus 🙂

 4. Josephine 13 april 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Mooi gedaan, en het is ook een hele leuke foto van jullie. Handig dat je de kaart al gegeven hebt, anders had je moeten proberen om je moeder van je blog te houden. 😛

  • Romy 13 april 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, klopt! Mijn moeder is zo’n beetje mijn trouwste bezoeker, dus dat was lastig geweest om verborgen te houden 😉

 5. Nesrin 13 april 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Heel mooi gemaakt. Dit soort cadeautjes zijn toch het allermooist om te geven en krijgen.

 6. Barbera 13 april 2017 op 11:40 am - Beantwoord

  Bedankt Romy, natuurlijk ben ik super blij met deze geweldige kaart! Dank voor weer zoiets liefs, de kaart zal een mooi plekje krijgen. Dikke kus van mij, mam

 7. Marsha 13 april 2017 op 11:58 am - Beantwoord

  Wow! Wat super creatief zeg! Heel erg leuk gedaan!

 8. wendy 13 april 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je zelf een kaart hebt gemaakt vind ik ook veel leuker om te krijgen. Zelf koop ik nooit kaarten ik maak ze altijd zelf. Soms een heel gepuzzel om een aparte kaart te maken die speviaal bij die persoon past, maar ik wordt er zelf vrolijk van als hij af is.
  Je moeder houdt van koeien is misschien leuk om een speciale koeien kaart te maken.
  Groetjes wendy

 9. Sylvia 13 april 2017 op 2:32 pm - Beantwoord

  Wauw heel leuk gedaan! Ik vind persoonlijke cadeaus ook altijd het leukste dan weet je tenminste dat het met liefde gegeven is. Voor mijn moeder en de moeder van mn vriend maak ik dit jaar een klein fotoalbumpje met foto’s van ons dochtertje. Want we noemen het namelijk nu ook omadag. Wat ik krijg zal nog een verassing zijn haha ?

  • Romy 13 april 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend leuk idee, zo’n fotoalbumpje! Heel leuk om te krijgen én om te maken, lijkt me! Hopelijk word jij zelf ook goed verwend met Moederdag 🙂

 10. marleen 13 april 2017 op 3:05 pm - Beantwoord

  Hahaha wat leuk! En wat een mooie foto van jou en je mams! De leukste cadeautjes zijn de creatieve cadeautjes 🙂

 11. Anke 13 april 2017 op 4:55 pm - Beantwoord

  Wauw, wat maak jij toch mooie kaarten! X

 12. Lilian 13 april 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

  Wat mooi gemaakt! Mijn moeder wordt binnenkort zestig, heb je daar nog tips voor? 😉

  Volgens mij zijn jullie echt een superlief gezin, die foto met je moeder is echt heel leuk!

  • Romy 13 april 2017 op 11:32 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Ik ben inderdaad superblij met mijn ouders en broertjes 🙂
   Misschien is het leuk om voor je moeder een fotoboek te maken. Je kunt scrapbooken zo moeilijk/makkelijk en zo duur/goedkoop maken als je wilt. Ook een canvas met een foto van vroeger is misschien een leuk idee. Je zou je dochter er dan ook aan kunnen laten meewerken door haar een kwast te geven of de stickers/bloemetjes etc. te laten uitkiezen 🙂

 13. Suzanne | Reading Traveller 14 april 2017 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een leuke kaart! Heel leuk bedacht zo met een fotootje 🙂

 14. Claire 16 april 2017 op 10:31 am - Beantwoord

  Wauw je hebt de stappen laten zien maar ik vind het zo onwijs knap gemaakt, hoe je er toch op komt?! Nu ik zit zie wil ik ook graag een handletter kaartje maken voor mijn moeder. Ik heb nog een doosje waterverf dus misschien dat ik daarmee ga knutselen haha. Ik hoop dat het net zo mooi wordt! Wat vond je moeder van de kaart ? 🙂

  • Romy 16 april 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook aan het knutselen gaat voor je moeder! Met waterverf en handletteren kun je er vast iets heel moois van maken 🙂 Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Mijn moeder was erg blij met de kaart. Ze heeft inmiddels al zo’n 100 zelfgemaakte kaarten van mij, haha, dus hij staat bij de verzameling 😉

Recente blogs

Positieve noot | Nog even over het winterse weer…

12 december 2017|Lifestyle|

Let it snow, let it snow, let it snow. Of toch niet?! Sinds zondag lijkt Nederland in twee kampen te zijn verdeeld. Kamp 1 zijn de mensen die dolenthousiast de eerste sneeuwvlokjes tegemoet zien. Kamp 2 zijn de mensen die bij het zien van diezelfde sneeuwvlokjes het liefst de gordijnen meteen weer dichtschuiven. Ik moet eerlijk bekennen: sneeuw vind ik best leuk, maar na een dag heb ik het wel weer gezien. Het OV is een klein drama, autorijden staat gelijk aan glibberen en het is koud buiten. Juist tussen alle treinvertragingen en ander sneeuwgedoe door, vond ik het tijd voor een positieve noot. Dit zijn 6 redenen waarom sneeuw best leuk kan zijn.

Last van je niet fit voelen? 11 tips (nee, je hoeft niet de sportschool in!)

14 juli 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Bij fit zijn denken we vaak al snel aan afgetrainde types voor wie de sportschool haast een tweede thuis lijkt. Door hun sporttenue heen vang je al een glimp op van hun sixpack en ze leven op een dieet van kale rijst met kip. Maar nee, ik denk dat je fit voelen over veel meer gaat dan dat. Heb jij last van je niet fit voelen? Ik heb mijn gebruiksaanwijzing inmiddels ontdekt en deel graag wat mij helpt om mijn energieniveau op te krikken zonder me in het zweet te werken op de hometrainer.

Vegan ontbijt | Mijn 10 favoriete ontbijtrecepten zonder zuivel

26 augustus 2022|Recepten|

"Slaap is als een tijdmachine naar het ontbijt." Die bekende quote had zo een uitspraak van mij kunnen zijn. Het ontbijt is zonder enige twijfel mijn favoriete eetmoment van de dag. Ik ga nooit zonder de deur uit, en ook als ik de deur niet uit hoef sla ik de eerste maaltijd van de dag nooit over. Er was een tijd dat ik standaard met broodjes hummus en pindakaas ontbeet. De laatste tijd gooi ik het over een creatievere boeg omdat ik heb ontdekt dat het nog veel lekkerder kan. Smoothie bowls, havermout uit de pan, pannenkoekjes - er komt van alles voorbij. Het leek me leuk om mijn favoriete ontbijtrecepten voor je op een rij te zetten. Wie weet haal je er inspiratie uit voor je eigen vegan ontbijt. Elk van de recepten is namelijk 100% plantaardig.

Ga naar de bovenkant