DIY | Kaart voor Vaderdag handletteren en scrapbooken

Vaderdag komt er alweer bijna aan. Volgende week is het zover en is het tijd om alle vaders in het zonnetje te zetten. Net als voor mijn moeder, maak ik ook voor mijn vader altijd zelf een kaart. Normaal doe ik dat met papier en scrapbooken. Maar omdat ik nu wat eerste pogingen tot handletteren doe, leek het me leuk om handletteren en scrapbooken eens te combineren. In deze DIY laat ik je zien hoe je met handletteren én scrapbooken deze stoere kaart voor Vaderdag kunt maken. Met alleen maar budgetproof materialen!

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Hierboven zie je het resultaat. Normaal werk ik graag met roze en felle kleuren, maar dat vond ik voor Vaderdag niet echt toepasselijk. Daarom ging ik dit keer met wat stoerdere kleuren en materialen aan de slag. In deze DIY laat ik je stap voor stap zien hoe je deze kaart voor Vaderdag zelf kunt maken.

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Benodigdheden

 • Papier (deze paper pad kost €1,99 bij Action)
 • Linnencardstock (Action)
 • Washitape
 • Gipsen frame (o.a. So Low)
 • Labels en eventueel een envelopje
 • Fineliner en potlood (voor handletteren)
 • Diverse versiersels (zoals studs, metalen tandwieltjes of houten knoopjes, o.a. via AliExpress)
 • Schaar, lijm, dubbelzijdige tape en een snij-apparaat
 • Inkt (bijvoorbeeld Tim Holtz Distress Ink)

DIY kaart voor Vaderdag – stap voor stap

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Stap 1

Vouw eerst een vel linnencardstock van 20×15 centimeter doormidden, zodat je een dubbele kaart overhoudt. Snijd vervolgens uit verschillende vellen papier 4 rechthoeken die steeds een halve centimeter kleiner zijn. Zet de randjes van de rechthoeken aan met donkere inkt.

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Stap 2

Plak de rechthoeken op de kaart. Plak vervolgens in het midden van de kaart nog een klein stukje papier, een notitieblaadje of (zoals op mijn kaart) een envelopje. Ik heb zelf alles bevestigd met de dubbelzijdige tape van Action. Voor kaarten vind ik deze tape prima werken.

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Stap 3

Ga aan de slag met handletteren op een label. Omdat ik net ben begonnen met handletteren, gebruikte ik voor de banner een voorbeeld van Mirjam van Handletters.nl. De andere letters heb ik getekend op basis van een standaardlettertype. Hier heb ik zelf een vrolijk geheel van geprobeerd te maken.

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Stap 4

Zet de randen van het label aan met inkt. Plak het label daarna op de kaart op en plak er nog twee stukjes washi tape overheen. Frame daarna de tekst (als je dat leuk vindt!) met een gipsen frame of een ander kadertje. Zo valt de tekst net iets meer op. Achter het frame heb ik een zwart label geschoven.

diy zelfgemaakte kaart voor vaderdag handletteren scrapbooken

Stap 5

Versier de kaart ten slotte verder met bijvoorbeeld houten figuurtjes, metalen tandwieltjes of knoopjes. Ook kun je door het gaatje van het label eventueel een klein stukje lint strikken. Dat vrolijkt het geheel net een beetje op.

Geef jij je vader weleens een kaart voor Vaderdag?

Volg:
Deel:

24 Reacties

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:28

   Dankjewel! Ja, die voorbeelden waren echt heel handig. Ik had het daardoor gelukkig snel onder de knie :)

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:29

   Dankjewel! Ja, mijn ouders bewaren trouw alle kaarten die ik ze heb gegeven. Zo leuk om te zien dat iemand een zelfgemaakte kaart echt waardeert :)

 1. Lisette
  10 juni 2017 / 07:19

  Mooi gemaakt! Ik geef mijn vader meestal geen kaart voor vaderdag. Maar zo een persoonlijke en zelfgemaakte kaart is natuurlijk erg leuk om te krijgen. Daar zal je vader blij mee zijn.
  Lisette blogde over…Vaderdag Cadeau Tips

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:29

   Dankjewel! Een zelfgemaakte kaart wordt inderdaad vaak wel gewaardeerd. Mijn vader is met Vaderdag weg, dus hij heeft hem al gekregen en was er erg blij mee :)

 2. 10 juni 2017 / 09:04

  Wat leuk gedaan! En leuk dat je iets aan je vader geeft wat je zelf hebt gemaakt. Mijn vader wil eigenlijk elk jaar graag hetzelfde: een geurtje. Zo hoeft hij zelf nooit na te denken over de luchtjes die hij koopt, want die krijgt hij standaard met Vaderdag haha
  Anne blogde over…Heel veel liefde: 5 jaar samen met mijn hunk!

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:30

   Dankjewel :) Haha, wat grappig dat je vader elk jaar precies hetzelfde wilt krijgen. Wel zo makkelijk eigenlijk :)

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:31

   Dankjewel! Het was ook een erg leuk kaartje om te maken. Mijn vader gaat maandag een week op fietsvakantie in zijn eentje, dus hij heeft het kaartje al gekregen. Daarom kon ik het met een gerust hart vandaag online zetten, haha :)

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:31

   Oh wat leuk dat je meteen na de workshop met handletteren aan de slag bent gegaan voor Moederdag! Ik raakte ook meteen enthousiast om lekker door te gaan door de workshop van Mirjam.

  • Romy
   Auteur
   10 juni 2017 / 18:32

   Dankjewel! :) Ja, dat kaartje was echt heel handig. Zo’n banner maken is helemaal niet zo moeilijk, maar dat realiseerde ik me pas toen ik de stappen op het kaartje zag staan.

 3. 10 juni 2017 / 22:43

  Ik vind het zo leuk dat jij zo creatief bezig kan zijn! Ik ben daar niet zo goed in… Maar dit ziet er echt leuk uit!
  Linda blogde over…(Einde) radiostilte

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2017 / 18:09

   Dankjewel! :) En iedereen kan creatief zijn, hoor! Alle begin is lastig, maar met goede boeken of tutorials op internet kom je vaak al een heel eind :)

 4. 11 juni 2017 / 19:59

  Dat ziet er echt heel leuk uit zeg! Leuk dat je met verschillende technieken één kaart hebt gemaakt :)
  Ik vind het wel een goed ideetje, ik ga denk ik ook maar eens aan de knutsel voor vaderdag!
  Dinja blogde over…Outfit inspiratie: Zomer

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2017 / 21:02

   Dankjewel! En wat leuk dat je ook iets gaat maken voor Vaderdag :) Ik ben heel benieuwd wat het wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge