kaart8 4

DIY | Kaarten maken met Action Aqua Markers

 • 22 april 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: DIY

Soms (oké, misschien iets vaker dan “soms”) kom je iets tegen bij Action wat je móet hebben. Zo zag ik alweer een jaar geleden de Aqua Markers liggen bij Action. “Hebben!” was mijn enige gedachte. Inmiddels zijn we een jaar verder en lagen die markers nog steeds ongebruikt in mijn kast… totdat de coronatijd aanbrak en ik opeens zin had in nieuwe creatieve dingen. De Aqua Markers kwamen tevoorschijn en voordat ik het wist had ik er drie supersimpele kaartjes mee gemaakt. In deze DIY laat ik je het proces en het eindresultaat zien.

kaarten maken met action aqua markers

Zelf kaarten maken met Action Aqua Markers

Meestal gebruik ik op mijn kaarten nogal wat materialen. Meerdere soorten papier, heel wat stickers en andere figuurtjes komen eraan te pas. Het enige nadeel is dat ik vaak 2 of soms wel 3 postzegels op één kaart moet plakken. Ze zijn namelijk een tikkeltje aan de zware kant (ssh, don’t tell them!). De drie kaarten die ik maakte met de Action Aqua Markers zijn een stuk lichter. En ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken! Nog een voordeel: je hebt er nauwelijks materialen voor nodig en alle materiaal komt gewoon van Action.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt, is dus niet heel veel. Ik gebruikte voor de kaarten alleen het volgende:

 • Wit cardstock
 • Embossed Stickers van Action (verschillende vellen)
 • Action Aqua Markers
 • Een fineliner
 • Een potlood
 • Strass-steentjes
 • Lijm en een schaar

Ik zei het toch: niet veel. Ik deed over elk van de kaartjes maximaal 1 uur. Als je eenmaal in de flow zit, zou je ze misschien zelfs nóg sneller kunnen maken.

Hoe ik de kaartjes heb gemaakt? Dat leg ik je hieronder stap voor stap uit.

kaarten maken met action aqua markers

Stap 1

Voor deze kaarten maak je zelf binnen een paar minuten een achtergrondje. Je vouwt hiervoor een stuk cardstock van 15 x 20 centimeter doormidden. Daarna pak je een van de Aqua Markers erbij. De markers hebben twee kanten: een fineliner en een brush. Voor de achtergrond gebruik je de brush-kant. Daarmee ga je razendsnel over de kaart heen en weer van links naar rechts. Dit hoeft trouwens niet heel netjes te zijn. Houd langs de zijkanten een wit randje over en zorg ervoor dat het vlak verder helemaal is opgevuld. Let op: het is belangrijk om dit snel en in één keer te doen. Zo voorkom je een vreemd kleurverloop.

P.S. Credits voor mijn vriend die spontaan met dit idee voor het achtergrondje kwam.

verjaardagskaarten maken met action stickers
action embossed stickers konijn

Stap 2

Pak er daarna een vel Embossed Stickers van Action (of andere stickers) bij. Kies een aantal stickers uit waarmee je de kaart wilt opvullen. Het (dubieuze) voordeel van deze stickers is dat ze niet al te best blijven plakken. Daardoor kun je ze nog heel makkelijk heen en weer schuiven om dingen te proberen.

Stap 3

Vervolgens kun je de witte randjes van de sticker (zie de foto hierboven) heel voorzichtig wegknippen. Dit hoeft overigens niet per se, maar ik vond die randjes zelf wat storend tegen de blauwe achtergrond. Daarom knipte ik ze weg met een heel klein schaartje. Plak de stickers daarna met een dotje lijm (zodat ze wél plakken) op de kaart.

verjaardagskaarten maken met action stickers
zelf achtergrond op kaart maken

Stap 4

Voeg vervolgens een tekst toe. Daarvoor kun je stickers gebruiken, maar je kunt de tekst ook zelf op de kaart schrijven in je mooiste handschrift. Het handigst is om dit eerst met potlood op de kaart (of eventueel op een proefpapiertje) te doen. Dan kun je foutjes altijd nog uitgummen. Trek de potloodletters daarna met een fineliner over.

Teken er eventueel ook nog een paar sterretjes, hartjes of grasprieten bij met een fineliner. Jouw kaart, jouw feestje.

Stap 5

Plak ten slotte een paar strass-steentjes op de kaart als leuk detail. Zo krijgt de kaart toch nog wat dimensie. Et voilà, je verjaardagskaart is af.

kaarten maken met action aqua markers

Nog meer kaarten met de Aqua Markers

Omdat ik het zo leuk vond om deze kaarten te maken met de Action Aqua Markers heb ik daarna meteen nóg twee kaarten gemaakt. Zo leuk om te doen! Zoals je bij de kaarten hieronder ziet, kun je er nogal wat kanten mee op.

kaarten maken met action aqua markers
kaarten maken met action aqua markers

Op deze twee kaarten ging ik eigenlijk precies hetzelfde te werk. Maar door de verschillende stickers en kleuren ogen ze toch weer heel anders. Ik gebruikte op deze kaarten trouwens ook een stukje washi tape als een soort gras. Wel zo fijn voor de beestjes dat ze niet op de harde vloer hoeven te zitten!

De Action Aqua Markers: een succes!

Wat mij betreft zijn de Aqua Markers een succes. Vooral heel leuk om dingen mee in te kleuren of om dus achtergrondjes mee te maken. Na het maken van de kaarten had ik haast spijt dat ik “maar” drie verpakkingen van de Aqua Markers had gekocht. Achteraf had ik ze alle zes wel gewild. Ach ja, je kunt niet alles hebben. Eerst maar eens kijken wat ik nog meer aan ongebruikte en totaal vergeten knutselspullen heb liggen. Daar is deze coronatijd dan weer wél goed voor.

Knutsel jij ook wat meer in deze periode?

achtergrond maken met brush markers
achtergrond maken met brush markers
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 april 2020 op 6:45 am - Beantwoord

  Wat zijn ze weer leuk! En ja, ik kleur en knutsel ook veel meer deze periode. Kaarten zijn hier ook favoriet om te maken;).

 2. Darina 22 april 2020 op 6:51 am - Beantwoord

  Prachtig gemaakt! Een waar feestje om zo’n mooie kaart te mogen krijgen..

 3. Edith-Sofia 22 april 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Wauw, zo leuk gemaakt! Als iets zelfgemaakt is voelt het altijd extra speciaal om te krijgen. Vooral in deze tijd is het super leuk om zo’n mooi kaartje te krijgen.

 4. Audrey 22 april 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  Leuke resultaten! Wat zou je eigenlijk nog meer kunnen doen met de aqua markers behalve zo’n achtergrond maken?

  • Romy 3 mei 2020 op 11:06 am - Beantwoord

   Dank je wel! Je kunt de markers bijvoorbeeld ook gebruiken om dingen in te kleuren of voor brush lettering. Of om dingen in je bullet journal mee te markeren. Heel wat opties in ieder geval 🙂

 5. Giovanna Jansen 22 april 2020 op 8:55 am - Beantwoord

  Wat leuk! En wat een gaaf effect met die aqua markers!

 6. bychristiana 22 april 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat heb je deze kaarten weer mooi gemaakt! Ik vind vooral die verjaardagkaart met die oranje / zalmkleurige achtergrond zo snoezig. Ik stuur nu wel wat vaker kaartjes, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze gewoon koop, of nog erger; online bestel, haha;-)

 7. Marije 22 april 2020 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat leuk gedaan!

  De aqua markers heb ik even gemist. Maar ben mijn hobby spullen aan het opruimen en ben tot de conclusie gekomen dat ik de hobby vakken in de Action voorlopig even over moet slaan.

  • Romy 3 mei 2020 op 11:05 am - Beantwoord

   Haha, ik kwam hier ook tot de ontdekking dat ik de afgelopen tijd genoeg bezoekjes aan Action heb gebracht om wel 10 lock-downs knutselend te kunnen doorkomen 😉

 8. Johanna 22 april 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Erg leuk. En goed dat je bewust tijd voor je hobbies neemt. Ik doe dat veel te weinig, m.u.v. lezen dan. Toch een geluk als je Multipotential bent, dan kun je nog eens iets anders doen. Overigens was jouw post over Multipotentials een eye-opener voor mij. Bedankt!

  • Romy 3 mei 2020 op 11:05 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn artikel over multipotentialism had! En leuk is dat hè, steeds weer nieuwe dingen (hobby’s, werk, etc.) kunnen oppakken. Ik geniet daar ook echt van.

 9. Rosanne 22 april 2020 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat heb je dit leuk gedaan zeg! Die markers hebben qua effect wel iets weg van waterverf. 🙂

 10. Bettie 22 april 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  ah, die kaartjes zijn echt super leuk vooral die embossed stickers zijn echt te cute! Toevallig moet ik deze week nog naar de Action dus misschien neem ik even gauw een kijkje.

 11. Justine 22 april 2020 op 8:10 pm - Beantwoord

  Soms (oké, misschien iets vaker dan “soms”) kom je iets tegen bij Action wat je móet hebben. HA, dat ben ik, elke keer weer, haha!

  Wat heb je weer mooie kaarten gemaakt! Ik wil nu ook die markers, ondanks dat ik geen kaarten maak hahaha

  • Romy 3 mei 2020 op 11:02 am - Beantwoord

   Haha, de Action doet echt wat mensen hè?! 😉 Ik ben normaal vrij goed in impulsaankopen weerstaan, maar bij Action blijkt dat nogal lastig 😉

 12. Els 23 april 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Wow, erg mooie kaarten hoor :-). Lekker vrolijk. Ik he trouwens hetzelfde met de aqua markers. Ik gebruik ze ook veel te weinig.

 13. Saskia 23 april 2020 op 8:18 am - Beantwoord

  Wat zijn ze super leuk! Thnx voor de tip. De markers heb ik hier ook liggen 🙂

 14. Nikita 23 april 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Je maakt echt zulke mooie kaartjes! Daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Ik heb een tekentalent, maar in scrapbooken en alles in die richting ben ik echt een flop.

  Ik heb wel aquamarkers, alleen niet van Action. Ik kon de verleiding niet weerstaan toen ik in de tekenwinkel was. Ik ben veel minder creatief omdat ik er vaak de energie niet voor heb. Of omdat ik er de motivatie of zin niet voor heb. Vooral dat laatste maakt me heel verdrietig. Creatief zijn is echt mijn alles. Maar het komt wel weer terug. Het voordeel is wel dat ik een hele goeie leesconcentratie heb en als ik eenmaal begonnen ben er niks me afleidt. Dat gebeurt niet veel. Maar ik ben daar wel blij mee. Het is mijn ‘ontsnapping’ aan de wereld 🙂

  • Romy 3 mei 2020 op 10:50 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je nu meer aan het lezen toe komt! Maar tegelijkertijd natuurlijk wel verdrietig dat het creatief bezig zijn nu niet altijd lukt. Hopelijk komt dat over een tijdje weer. Eis niet teveel van jezelf, hè?! Het belangrijkste is dat je doet wat op dit moment gaat en goed voelt.

 15. mirjam 23 april 2020 op 1:45 pm - Beantwoord

  Wow erg mooi en lekker simpel zeg!
  Ik ben ook sinds Corona met kaarten maken begonnen. Het enige wat ik lastig vind is waar ik lege kaarten moet kopen! Waar koop je witte cardstocks (zoals jij ze mooi noemt)?

  • Romy 23 april 2020 op 6:54 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook aan het kaarten maken geslagen bent! Ik koop de cardstockkaarten altijd bij Action. Daar heb je pakjes met wit linnencardstock (genoeg voor zo’n 20 kaarten) voor minder dan een euro. De kaarten hebben meteen het juiste formaat; je hoeft ze alleen maar dubbel te vouwen 🙂

 16. Noor 23 april 2020 op 8:20 pm - Beantwoord

  Aaah, ik wou dat ik ook zo’n creatieve hobby had. Of dat nu schilderen, kaartjes maken, tekenen,… is. Maar die aanleg heb ik helaas niet

Recente blogs

19 mooie mijlpalen die 2019 onvergetelijk maakten

14 december 2019|Persoonlijk|

2019 was mijn mijlpalenjaar. Het was een jaar waarin ik me van de ene mijlpaal in de andere leek te storten. Mooie mijlpalen welteverstaan. Niet voor niets kijk ik met een enorme glimlach op 2019 terug (even afkloppen, want het jaar is nog niet voorbij!). Het was een jaar waarin er veel is veranderd. Laatst wees iemand me erop dat ik daar eigenlijk maar weinig bij heb stilgestaan. Daarom dit 19-lijstje! Dit zijn 19 mooie mijlpalen die 2019 onvergetelijk maakten en die het stilstaan meer dan waard zijn.

10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)

2 november 2017|Positiviteit|

Toen ik gisteren Twitter opende, ontdekte ik dat gisteren eigenlijk een bijzondere dag was. Niet alleen was het Allerheiligen, Veganismedag en de Dag van de Oppervlaktetechnologie (ja, echt!), maar ook was het de Dag voor de Positiviteit. En dat was ik met mijn positieve blog blijkbaar helemaal vergeten. Geen nood, want gelukkig kun je op elke dag van het jaar meer positiviteit in je leven brengen. Je hoeft geen blij ei op pootjes te zijn, maar soms kan iets kleins je al meer positiviteit gegeven. Hoe? Dit zijn 10 simpele manieren om elke dag iets positiever te maken.

Persoonlijk | Positief, steek ik dan mijn kop in het zand?

13 december 2017|Persoonlijk|

Mijn blog Vaker Vrolijk ben ik begonnen om een stukje vrolijkheid het wereldwijde web op te slingeren. Dat vind ik geweldig om te doen en ik haal er zelf ook veel positiviteit uit. Toch knaagt er soms iets aan me als ik een vrolijk artikel publiceer. Niet alles wat er in de wereld gebeurt, is namelijk vrolijk en blij. Er zijn gebeurtenissen die mensenlevens op zijn kop zetten en die je keihard met de neus op de feiten drukken. Ik heb het over naar nieuws dat mij soms een dubbel gevoel geeft als ik over iets vrolijks schrijf. Want steek ik daarmee mijn kop in het zand? Dat is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. Ik besloot mijn gedachten op papier te zetten.

Ga naar de bovenkant