Toen ik een tijdje geleden van Viking een uitnodiging ontving voor het DIY met Viking event was ik door het dolle heen. Ik ben dol op DIY’s en ben altijd wel in voor iets nieuws. En ik als kleine blogger die mag komen opdraven op een blogevent? Dat vond ik toch wel heel erg tof. Het werd een dag met een gouden randje waar ik op en top van heb genoten. Maar goed, laat ik niet al te veel verklappen. In dit artikel vind je een kort verslag van deze bijzondere dag en van de leuke workshops die ik mocht volgen.

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

Mijn allereerste blogevent

Kun je je voorstellen hoe enthousiast ik was toen ik een uitnodiging in mijn mailbox kreeg voor een event?! Net zoals altijd bij leuke vooruitzichten, wilde ik het liefst dat het de volgende dag al 13 mei zou zijn. Tegelijkertijd vond ik het ook ontzettend spannend. Het is altijd maar afwachten of je met mensen in het echt dezelfde klik hebt als via het internet. Ik ben ook wel een beetje een kat-uit-de-boomkijker en klets er vaak niet meteen op los. Gelukkig bleek die spanning nergens voor nodig, want de dag was wat mij betreft meer dan geslaagd. Ik heb zoveel leuke mensen gesproken die in het echt minstens zo leuk bleken als online. Ook heb ik weer nieuwe hobby’s kunnen ontdekken, waar ik me ook na het event nog graag verder in wil ontwikkelen.

De meeste foto’s in dit artikel zijn trouwens gemaakt door de fotograaf die door Viking is ingehuurd. Wat een luxe om eens door anderen foto’s te laten maken!

De workshops op het DIY met Viking event

Allemaal leuk en aardig natuurlijk dat ik vrolijk terugkwam van het event. Maar wat houdt zo’n event dan precies in? Het DIY met Viking event werd (hoe kan het ook anders!) georganiseerd door Viking. Dit merk levert talloze kantoorartikelen, waaronder het schrijfgerei dat ik eerder gebruikte voor mijn handletterwerk op canvas. Het event stond dan ook in het teken van creativiteit en kennismaken met nieuwe hobby’s. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Ik heb liever hobby’s te veel dan hobby’s te weinig. Op het DIY met Viking event stonden drie hobby’s centraal: handletteren, stempels maken en scrapbooken. Leuk! Ik zal de workshops een voor een kort bespreken.

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

Workshop 1: Stempels maken

Alle bloggers werden bij binnenkomst onderverdeeld in drie groepen. Mijn groep begon met stempels maken, een hobby waar ik nog helemaal niet bekend mee was. Op tafel lag een spannend gereedschapsdoosje met een gutssetje en een grote gum. Ik had werkelijk geen idee hoe ik daar ooit een mooie stempel mee zou kunnen maken, maar dat werd snel duidelijk. Stefanie van Salut Stefanie legde uit hoe je uit een gum een figuur kon snijden om dat tot in de oneindigheid overal op te stempelen, bijvoorbeeld op een tijdschriftenbak. Wat was dat leuk! Ik moet zeggen dat ik mijn stempel (een hart met vleugels) geen hoogstandje vind, maar oefening baart vast kunst. En oefenen wil ik zeker blijven doen. Deze hobby is wat mij betreft wel een blijvertje waar ik graag mee doorga.

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

Workshop 2: Scrapbooken

De tweede workshop was scrapbooken, een hobby waarmee ik me alweer 10 jaar bezighoud. Desondanks heb ik bij de workshop echt nieuwe dingen geleerd. Zelf vind ik verf en inkt altijd een beetje ‘eng’ als ik aan het scrapbooken ben. Ik ben bang dat ik mijn creaties daarmee verpest, maar dankzij Sandra van Scrap & Co leerde ik dat je juist met inkt hele leuke dingen kunt maken. We mochten een A4-tje pimpen met inkt, stencils en stempels om dat vervolgens op een schrift te plakken. Mijn oog viel natuurlijk meteen op de roze en blauwe tinten en daarmee maakte ik dit felgekleurde schrift. Het was een feestje om dit te maken en om lekker te kliederen met inkt.

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

DIY met Viking event 2017

Workshop 3: handletteren

De (in mijn ogen) allerleukste workshop bleef tot het eind bewaard: handletteren. Dit is een hobby waar ik me al eerder aan waagde, maar waar ik daarna nooit meer mee verder ben gegaan. Mirjam van Handletters.nl kwam meteen met dé tip: elke dag 5 minuten besteden aan handletteren. Geïntrigeerd door haar gehandletterde boodschappenlijstjes (hoe creatief!) ging ik ook enthousiast aan de slag. We leerden in no time een aantal lettertypes, waarmee ik een aantal standaardwoorden op papier zette. Handletteren bleek nog niet zo makkelijk, zeker als je de letters zo uit je hoofd op papier probeert te zetten. Maar ik vond het superleuk om te proberen en werd vooral nogal blij van Mirjams enthousiasme over deze hobby. Ja, ook deze hobby is een blijvertje wat mij betreft.

DIY met Viking event 2017

Conclusie

Ik denk dat de boodschap wel duidelijk is, maar ik ging moe maar voldaan naar huis na het DIY met Viking event. Ik heb gelachen, gekletst en ben lekker creatief bezig geweest. Wat wil je nog meer? Alles was tot in de puntjes verzorgd door Viking en we gingen zelfs bepakt met een mooie goodiebag weer naar huis. Het enige waar ik nu mee worstel, is dat ik zoveel leuke creatieve ideeën heb en tegelijkertijd niet oneindig veel tijd om uren aan elke hobby te besteden. Luxeprobleempje, hoor… Viking, bedankt voor deze geweldige dag! Workshopgevers op het DIY met Viking event, dank voor de creatieve inspiratie en de goede hulp! En lieve andere lieve bloggers die ik heb gesproken, bedankt voor de gezelligheid!

Ben jij creatief aangelegd? En wat is jouw favoriete creatieve hobby? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Jonna@burgertrutjes 20 mei 2017 op 6:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk event!! Heerlijk om even creatief bezig te zijn. En altijd leuk om mede bloggers te ontmoeten!

 2. Darina 20 mei 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Wat een leuke dag en zulke mooie dingen te maken!

 3. Yanine 20 mei 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Leuk dat je daarheen mocht! En ik vind je je jurk echt heel leuk!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:35 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! Ik ben zelf ook erg blij met dat jurkje 🙂

 4. Klaske 20 mei 2017 op 7:38 am - Beantwoord

  Jaa het was echt ontzettend gezellig! Leuk verslag heb je er van gemaakt. 🙂

 5. marije 20 mei 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat was het een leuk event! Heb echt super genoten.

 6. Sylvia 20 mei 2017 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je werd uitgenodigd zo tof! Wat stonden er leuke dingen op het programma! Ik ben ook wel van het knutselen/diy maar dan op een andere manier kinderknutselen of meubeltjes etc opknappen. Scrapboeken en handletteren heb ik het geduld niet voor. Fijn weekend gewenst!

 7. Susan 20 mei 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Ah het ziet er wel echt leuk uit zeg! Ik was ook uitgenodigd, maar DIY’en is niet helemaal mijn ding. Misschien een volgende keer!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Superleuk dat jij er ook bij was. Het was gezellig!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jij er ook zo van hebt genoten! Het was echt een geslaagde dag.

  • Romy 20 mei 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

   Ja, het was zeker een leuk programma! Kinderknutselen of meubeltjes opknappen is ook hartstikke leuk en creatief, toch? En wie weet komt dat handletteren of scrapbooken ooit nog 🙂 Fijn weekend!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:37 pm - Beantwoord

   Wat jammer, maar ik kan me voorstellen dat het event dan niet echt iets voor jou was. Maar inderdaad, misschien een volgende keer 🙂

 8. Liset - Beautydagboek 20 mei 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Leuk dat je zo creatief bent bezig geweest! Het maken van stempels en handletteren lijkt me ook zo tof om te doen. Het lijkt wel of het handletteren ineens heel populair is geworden, ik kom nu ook overal boekjes tegen in de winkels om dit te leren. En spot ik daar nu Claire? 😉

  • Claire 20 mei 2017 op 11:20 am - Beantwoord

   Haha goed gespot Liset ! 😉

  • Romy 20 mei 2017 op 12:38 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad Claire! Zij leerde me ondertussen hoe ik een Boomerang-filmpje voor Instagram kan maken 😉
   Zowel stempels maken als handletteren was inderdaad heel leuk om te doen. Handletteren kom ik ook steeds vaker tegen, maar het is dan ook wel heel leuk om te doen 🙂

 9. Johanne 20 mei 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Superleuk zeg! Ik ben dus helemaal niet creatief aangelegd, of misschien heb ik er gewoon geen geduld voor. Maar vind het altijd zo gaaf om te zien hoe anderen hun creativiteit kunnen uiten. Dat stempelen lijkt overigens wel heel erg leuk, mooi resultaat!

 10. Lisette 20 mei 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Heerlijk zo lekker creatief bezig zijn! Omdat ik nu wat minder tijd heb komt het er een stuk minder van. Ik zie zulke leuke dingen tegenwoordig voorbij komen!

 11. Danique 20 mei 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Het was echt heel erg leuk! Wat heb je mooie dingen gemaakt!

 12. Lesley 20 mei 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  A wat zie dit er gezellig uit! Je hebt echt prachtige dingen gemaakt. Die tip voor handletteren is zeker goed. Ik ga er dan weer vaak te diep op in waardoor ik het uiteindelijk niet meer leuk vind als het dan niet lukt haha

  • Romy 20 mei 2017 op 12:41 pm - Beantwoord

   Stempels maken lijkt me trouwens ook wel een leuke hobby voor als je niet zoveel geduld hebt. We waren best wel snel klaar en het resultaat is echt heel leuk 🙂

  • Romy 20 mei 2017 op 12:42 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je niet zoveel aan creatief bezig zijn toekomt. Hopelijk komt het snel iets meer, want er zijn inderdaad zoveel leuke hobby’s om eens te proberen 🙂

  • Romy 20 mei 2017 op 12:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook zo’n geslaagde dag!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het was ook echt een leuke, leerzame en gezellige dag. En ik vond die tip voor handletteren ook echt een goede. Dat houdt het meteen iets laagdrempeliger en maakt het makkelijker om te experimenteren 🙂

 13. Simone 20 mei 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Dat ziet er uit als een heel erg leuk event! Leuk dat je daar bij mocht zijn 😀 Zelf ben ik, zoals je inmiddels wel weet, ook creatief. Ik fotografeer, handletteren doe ik inmiddels ook, maak sieraden, hou me soms ook bezig met vilt en kaarsen maken. Ach, ik doe van alles wat haha!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je op al die manieren graag creatief bezig bent! Heerlijk toch om wat verschillende hobby’s te combineren 🙂

 14. Josephine 20 mei 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je erbij mocht zijn! Het klinkt inderdaad allemaal erg leuk! Mij spreekt handletteren het meeste aan, daar zou ik graag wat meer in oefenen.

  In dit soort handwerk-dingen ben ik meestal geen ster, maar ik kan wel redelijk fotograferen en koken. Telt dat ook als creatief? 😉

  Wat heb je trouwens een gaaf vlinderjurkje aan op de foto’s!!

 15. Sija 20 mei 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat lijkt me dit een gezellig event! Lijkt me heerlijk om de hele middag creatief bezig te zijn. Maar inderdaad, het is soms moeilijk om te tijd er voor te vinden. Leuke dingen heb je gemaakt! 🙂 Liefs, Sija

 16. Els 20 mei 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Ik baalde zo dat ik niet kon! Wat een leuke dingen heb je gedaan en gemaakt :-). Handletteren is de laatste weken wel favoriet. Maar ook haken doe ik nog steeds graag.

 17. Claire 20 mei 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Wat een leuk verslag! De foto’s die van je zijn gemaakt zijn ook super mooi! Echt heel leuk gedaan 🙂 Haha die foto van ons samen, super leuk op het eind!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat het handletteren je ook aanspreekt. Ik vond het zelf een hele leuke hobby en (vooral in vergelijking met scrapbooken) het is ook heel goedkoop. Je hebt alleen een pen en een potlood nodig en kunt dan al aan de slag. Ideaal!
   Natuurlijk telt fotograferen en koken ook als creatief. Leuk toch dat je op die manier creatief bezig bent? 🙂
   Dankjewel voor je complimentje over mijn jurkje. De jurk had ik die dag voor het eerst aan en ik vind hem zelf ook zó leuk.

  • Romy 20 mei 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt heerlijk om daar een middag alleen maar creatief bezig te zijn, zeker als je er in je eentje thuis niet altijd de tijd voor neemt 😉 Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je niet naar het event kon komen! Het lijkt me ook echt wat voor jou. Dankjewel voor je compliment!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel 🙂 Haha, die foto van ons tweeën mocht niet ontbreken. Ik vond hem zo leuk en lekker spontaan! 😉

 18. Joanne 20 mei 2017 op 11:25 am - Beantwoord

  Wat super leuk om te lezen en alle foto’s te zien! Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn die dag. Zag er gezellig uit!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je er niet bij kon zijn! Het was inderdaad echt een leuke dag.

 19. Ayla 20 mei 2017 op 11:39 am - Beantwoord

  Ik vind het dus echt heel lief dat ‘vrolijk’ voor jou een standaardwoord is 🙂

  • Romy 20 mei 2017 op 12:48 pm - Beantwoord

   Haha, ik probeer dat woord ook bewust zo nu en dan op mijn blog te laten vallen. Leek me wel toepasselijk met de naam van mijn blog 🙂 Superleuk dat het je opvalt!

 20. Sandra 20 mei 2017 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat een leuk verslag Romy! Het klinkt echt als een heel geslaagde middag vol creativiteit. Ik was ook uitgenodigd maar kon helaas niet komen door ziekte, maar toch is het leuk om zo achteraf alsnog er over te lezen en foto’s te zien. Alle 3 de workshops spreken mij eigenlijk wel aan nu ik het zo zie!

  • Romy 20 mei 2017 op 12:49 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je niet kon komen! Ik had jou toen getipt aan de organisatie, omdat het me ook wel wat voor jou leek. Maar ik kan me voorstellen dat het door ziekte niet echt lukte. Het waren inderdaad alle drie echt geslaagde workshops 🙂

 21. Charèl 20 mei 2017 op 4:35 pm - Beantwoord

  Wauw wat leuk!

 22. Benthe 20 mei 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

  Wat een leuk verslagje ?, en als ik de foto’s zie word ik weer helemaal vrolijk! Het was zo’n gezellige dag!

  • Romy 21 mei 2017 op 12:00 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, het was zo’n leuke dag! Heel leuk om jou ook even te hebben gesproken 🙂

 23. Jessica J. 22 mei 2017 op 11:25 am - Beantwoord

  Wat een leuk verslag heb je ervan gemaakt! Nu ik al deze toffe verslagen lees, baal ik nóg meer dat ik de uitnodiging moest afslaan. Vooral handlettering leek me geweldig om eindelijk eens te doen! Ik ben fan van de foto met Claire, trouwens!

  • Romy 22 mei 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Ja, die foto met Claire vond ik ook zo leuk gelukt 🙂 Dankjewel voor je reactie! En zo jammer dat het voor jou te ver weg was. Ik had je daar ook graag eens ontmoet!

 24. Mariska 22 mei 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

  Super leuk zeg dat je daar mocht komen én je allereerst event 🙂

 25. Anna 23 mei 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

  Ohhh, er zijn echt heel veel leuke foto’s van jou gemaakt. Zo tof en mooi! En wat leuk dat het je eerste event was! Dat is natuurlijk éxtra genieten. Ik vond het ook echt een súper leuke dag – heel erg van genoten. Zo tof om de hele dag creatief bezig te zijn. En ik vond het heel leuk om je te ontmoeten :). Hopelijk tot snel!

  • Romy 23 mei 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ja, het was echt zo tof om voor de eerste keer bij een event aanwezig te zijn. Ik heb er zo van genoten. Goed om te horen dat jij ook zo’n heerlijke dag hebt gehad 🙂 Ik hoop je snel nog eens te ontmoeten!

 26. Dinja 23 mei 2017 op 2:45 pm - Beantwoord

  Het was echt heel leuk inderdaad! Jammer dat ik je niet echt gesproken heb, maar ja we waren ook zo druk (creatief) bezig 😉
  Jouw handlettering letters zien er echt heel netjes uit, zo strak krijg ik het nog niet hoor!

 27. Maaike 23 mei 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

  Wat gaaf wat je daar allemaal hebt gedaan en geleerd natuurlijk 😀