kaart1 1

DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

 • 25 januari 2018
 • 40 Reacties
Categorieën: DIY

Van washi tape heb ik inmiddels een flinke verzameling liggen. Je kunt het tegenwoordig overal vinden (bij Action, Xenos en HEMA of op AliExpress) en kunt er van alles en nog wat mee opfleuren. Dit keer maakte ik met verschillende rolletjes roze washi tape in de aanslag zelf een vrolijke verjaardagskaart. Benieuwd hoe je zelf kunt kaarten maken met washi tape? Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze kaart heb gemaakt.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Benodigdheden voor kaarten maken met washi tape

Laten we beginnen met wat je nodig hebt om een soortgelijke kaart als deze te maken. Overigens kun je zelf kiezen voor het papier en de versiersels die jou het meest aanspreken. Als jij niet zo’n liefhebber van roze bent als ik, kun je dus ook prima voor bijvoorbeeld zwart-wit of juist pimpelpaars papier gaan. It’s all up to you! Dit is wat je in ieder geval nodig hebt voor deze kaart.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

 • 5 rolletjes washi tape
 • Kaartkarton (bijvoorbeeld van Action)
 • Dessinpapier (ook te vinden bij Action)
 • Dubbelzijdige tissuetape (Action, nee, ik heb geen aandelen!)
 • Stevige lijm, zoals tacky glue
 • Plakparels (Action of Xenos)
 • Vlinderpons of papier om vlinders uit te knippen
 • Diverse versiersels
 • Schaar en mesje of snij-apparaat
 • (Optioneel: inkt)

Heb je alles klaarliggen? Dan kunnen we nu aan de slag!

DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 1

Begin met een stuk kaartkarton van ongeveer 20 x 15 centimeter en vouw dat doormidden. Zelf gebruik ik linnenkarton van Action dat al de juiste maat heeft, maar je kunt natuurlijk ook een groter vel op maat snijden. Snijd vervolgens twee rechthoeken van ongeveer 9,5 x 14,5 en 9 x 14 centimeter uit twee verschillende vellen dessinpapier. Die rechthoeken zijn dus net iets kleiner dan de dubbelgevouwen kaart.

Stap 2

Vind je het leuk om de verschillende laagjes meer te laten ‘los komen’ van elkaar? Gebruik dan een sponsje (eventueel gewoon een oude schuurspons), waarmee je kort door een inktkussen veegt. Beïnkt hiermee de randen van het papier op een subtiele manier. Plak vervolgens het papier op de kaart.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 3

Bevestig daarna zeven strookjes washi tape op de kaart. Kies voor verschillende kleuren (en eventueel ook glittertape) die goed bij elkaar passen. Scheur de stukjes steeds met je vingernagels af. Zelf heb ik overigens op de washi tape steeds nog een extra stukje tissuetape gebruikt om de tape op de kaart te plakken. Dan blijft de washi tape namelijk net iets beter zitten.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 4

Plak vervolgens nog 4 strookjes washi tape op de kaart in de tegengestelde richting. Herhaal die stap daarna nog een keer. Zo ontstaat een soort weefwerkje.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 5

Versier de kaart daarna met enkele versiersels. Ik gebruikte bijvoorbeeld stickers van chipboard en een houten tekst. Bij winkels als Action en Xenos (ja ja, ik ben fan!) vind je vaak heel betaalbare en leuke opties daarvoor. Plak de versiersels vast met stevige lijm. Zelf doe ik dat ook als er al een plaklaagje op bijvoorbeeld een sticker zit. Dan weet ik zeker dat niet na een paar maanden opeens alles loslaat.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 6

Voeg ten slotte een paar uitgeknipte vlinders en plakparels toe. Zo maak je de kaart helemaal af. Et voilà, kaarten maken met washi tape is zo moeilijk nog niet. Tijd om iemand te verblijden met een zelfgemaakte kaart!

Heb jij weleens kaarten gemaakt met washi tape?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 25 januari 2018 op 6:06 am - Beantwoord

  Wat ontzetten creatief. Kan ik met bewondering naar kijken. Zelf ben ik helaas minder handig aangelegd. Ik koop het daarom ook maar kant en klaar, mensen zouden wel eens kunnen denken dat ik ze een dreigkaart stuur 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, ik zie nu zo’n kaart voor me met uit een krant gescheurde letters, zoals je bij losgeldbrieven nog weleens ziet. Is misschien nog best een leuk, creatief idee ook! In ieder geval als de ontvanger een beetje humor heeft 😉

 2. Josephine 25 januari 2018 op 6:14 am - Beantwoord

  Erg mooi en creatief! Wow! Nu heb ik zelf niet zo’n hele collectie washi-tape in huis, maar hier zou ik nu nooit aan gedacht hebben. Ik zal eraan denken als ik weer eens een kaart, brief of pakketje wil opvrolijken. 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 En het is zeker leuk om er eens washi tape bij te pakken als je een kaart of pakketje verstuurt. Ook een klein strookje is soms al een leuke toevoeging.

 3. Darina 25 januari 2018 op 6:41 am - Beantwoord

  Heel mooi gedaan! Ik maak eigenlijk nooit zelf kaarten maar vind het heel knap hoe jij dat doet.

 4. Sandra 25 januari 2018 op 6:49 am - Beantwoord

  Hoe jij dit verzint Romy, zó creatief! Ik zou er zelf bijvoorbeeld nooit op komen om met laagjes te werken. Tof! Ik heb ook een paar rolletjes washitape die klaar liggen voor gebruik, haha. Ik ga er mijn bullet journal mee opvrolijken! Maar om het op deze manier voor kaarten te gebruiken is ook ontzettend leuk zeg. Jij creabeaaaaa!

  • Romy 25 januari 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superleuke reactie! 🙂 En washi tape is inderdaad ook perfect voor een bullet journal. Dat vind ik dan weer knap bij andere mensen, want zelf heb ik het geduld niet echt voor zo’n journal, terwijl ik het er wel heel gaaf vind uitzien 🙂 Ik ben heel benieuwd naar jouw bullet journal!

 5. Marije 25 januari 2018 op 6:50 am - Beantwoord

  Wat leuk gedaan met de washi. Thx voor de inspiratie.

 6. Simone 25 januari 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Wauw, wat creatief! Echt heel mooi gedaan, weet niet of het er bij mij (ondanks je goede uitleg) zo netjes uit zou komen te zien!

 7. Maaike 25 januari 2018 op 8:03 am - Beantwoord

  Echt super tof! Washi tape is echt ideaal voor alles zo’n beetje. Ik versier er ook graag cadeautjes mee, of enveloppen. Staat zo leuk!

  • Romy 25 januari 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En het is echt makkelijker dan je denkt, hoor, zo’n kaart maken 🙂 Ik vond het ook vooral een kwestie van oefenen. Naarmate je het vaker doet, gaat het steeds iets beter.

  • Romy 25 januari 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat jij ook graag washi tape gebruikt. Het is inderdaad echt een product dat je voor bijna alles wel kunt gebruiken.

 8. Nikita 25 januari 2018 op 8:13 am - Beantwoord

  Dit komt zo goed van pas! Ik heb zeker 50 rolletjes washi tape die stof liggen te vangen in de kast. Misschien ga ik er niet op jouw manier mee aan de slag, maar ik kan ze wel in mijn eigen stijl verwerken. In combinatie met illustratie of handlettering! Kan prutsen worden, maar voor creatieve doeleinden hou ik daar wel van! Zou weer een nieuwe manier van illustreren kunnen zijn! 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je nu ook zin krijgt om weer met washi tape aan de slag te gaan. Zo te horen heb je al genoeg leuke ideeën 🙂 Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Veel knutselplezier!

 9. Mariska 25 januari 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Wel een heel leuk idee om washitape erbij te gebruiken 🙂 staat ook wel heel vrolijk! Die kleine steentjes had ik ooit gekocht en gebruikt om een telefoonhoesje leuker te maken.

 10. Anna 25 januari 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke en creatieve DIY! Heel erg tof om te zien hoe jij zelf kaarten maakt. Het ziet er zo vrolijk uit!

  • Romy 25 januari 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dankje! Die plakparels zijn inderdaad ook voor veel dingen geschikt. Leuk idee om er je telefoonhoesje mee op te vrolijken!

  • Romy 25 januari 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

 11. Loes 25 januari 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat mega creatief, echt heel erg leuk! Ik maak zelf eigenlijk nooit kaarten, ik deed het vroeger wel altijd met mijn oma. Met washi tape heb ik het nog nooit gezien!

  • Romy 25 januari 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dankje! 🙂 Leuk dat je vroeger vaak kaarten maakte met je oma. Zelf vind ik het altijd een heerlijke hobby en het werkt ook zo fijn en ontspannend.

 12. Jenn 25 januari 2018 op 10:33 am - Beantwoord

  Leuk gedaan! Als ik kaarten maak dan maak ik meestal 3D of scrapachtige kaarten, of handlettering. Dan gebruik ik wel washi tape, maar echt een kaart op basis van tape heb ik nog nooit gedaan.

 13. Sija 25 januari 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat heb je dit leuk gemaakt Romy! Ik heb ook nog een aantal washi tapes liggen, echt leuk om die te verwerken in een kaartje 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk dat jij ook graag scrapkaarten of 3D-kaarten maakt. Washi tape kun je daar altijd zo goed bij gebruiken 🙂

  • Romy 25 januari 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

 14. Jantine 25 januari 2018 op 10:53 am - Beantwoord

  Leuk gedaan, ik vind het altijd best lastig om washitape te gebruiken op mijn kaarten, anders dan voor een “randje”. Zo die laagjs op elkaar geeft een leuk effect.
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 25 januari 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik gebruikte tot voor kort ook bijna nooit washi tape, maar vind het nu een van de leukste producten om op mijn creaties te verwerken.

 15. Nesrin 25 januari 2018 op 2:00 pm - Beantwoord

  Heel mooi. Mooie foto’s ook weer Romy.
  Ik ben echt niet creatief en dit vind ik best jammer want daardoor knutsel ik toch veel minder met de kindjes thuis.

  • Romy 25 januari 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En ik weet zeker dat je creatiever bent dan je denkt. Er is vast wel een creatieve hobby (naast bloggen) die je wel echt goed ligt 🙂

 16. Charel 25 januari 2018 op 2:54 pm - Beantwoord

  Heel gaaf! ik ben dol op creativiteit! Vaak kies ik voor gemak terwijl het juist zo leuk is

 17. Manon 25 januari 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

  Super vrolijk kaartje! Leuk idee om washi tape op deze manier te gebruiken.

 18. Dinja 26 januari 2018 op 8:56 pm - Beantwoord

  Dat ziet er lekker vrolijk uit! Ik zou echt meer moeten doen met mijn tape collectie, hahaha

 19. Elisabeth 28 januari 2018 op 8:07 pm - Beantwoord

  Ik maak echt nooit kaarten met washitape. Is niet echt mijn ding. Ik vind het wel leuk als andere mensen het maken. Jij hebt ook een leuke kaart gemaakt. Ik merk dat ik zelf toch een iets andere style heb. En vind het prima om het daarbij te laten. Ik gebruik washitape wel voor het maken van snailmails of bijvoorbeeld om een envelop te pimpen.

  • Romy 29 januari 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Alleen maar leuk toch, dat je een heel eigen stijl hebt! Dat is juist het leuke aan kaarten maken: iedereen doet toch zijn eigen ding. En voor enveloppen of snailmail is washi tape ook perfect 🙂

 20. zwartraafje 31 januari 2018 op 8:32 pm - Beantwoord

  Ik heb er in het verleden al verschillende met washi-tape gemaakt. Sommige van hen vind ik zo leuk dat ik ze al in meerdere variaties heb geknutseld. Jammer genoeg merkte ik onlangs wel dat mijn rolletjes dubbelzijdige tape volledig loskwamen toen ik ze wilde gebruiken dus ik heb me onlangs toch maar een nieuw rolletje aangeschaft. Na een tijd droogt die lijm blijkbaar helemaal op.

  • Romy 1 februari 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat de dubbelzijdige tape soms helemaal loskomt! Ik heb dat zelf weleens gehad met de tape van Action, maar heb helaas nog geen goed en betaalbaar alternatief gevonden. De echt stevige tape kost soms wel een paar euro per rol en dat wordt wel heel prijzig met mijn tapegebruik 😉 Gelukkig blijft washi tape meestal wel goed zitten bij mij.

 21. Odetta 6 februari 2018 op 8:36 am - Beantwoord

  Washi-tape vind ik ook helemaal geweldig. Wel zet ik de het begin en het einde van de washi-tape met een klein stukje dubbelzijdige tape vast, omdat het anders gaat omkrullen. Of ik vouw het begin en het einde van de tape om het papier heen wat ik weer op kaart vastplak.

  • Romy 6 februari 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Slimme tip van de washi tape! Ik plak zelf vaak het hele stuk washi tape met dubbelzijdige tape, gewoon voor de zekerheid. Niet alle tape plakt helaas even goed 😉

Recente blogs

Vegan chocolademousse met een verrassend ingrediënt (kikkererwtenvocht)

10 december 2022|Recepten|

Spoel jij, net als ik tot voor kort, altijd het vocht uit blikken kikkererwten door de gootsteen? Dit recept is een goede reden om het vocht een keer op te vangen. Toen ik laatst ontdekte dat je (écht lekkere) vegan chocolademousse kunt maken van aquafaba (kikkererwtenvocht), was dat een gevalletje "mind is blown". Ook Bart, die eerst zijn wenkbrauwen optrok toen ik met een blik kikkererwten kwam aanzetten en het woord 'chocolademousse' liet vallen, was na het proeven van één hapje helemaal om. Met maar 5 ingrediënten maak je deze superromige vegan chocolademousse. Lekker als toetje of als verwennerij tussendoor!

Vegan pecan pie cupcakes met cacao (suikervrij & glutenvrij)

1 oktober 2023|Recepten|

Eén van de taarten waarvan ik zelfs 's ochtends om acht uur nog een stukje zou kunnen waarderen, is pecan pie. Deze heerlijk zoete taart met karamelachtige saus en pecannoten gaat er bij mij áltijd in. Toen ik me bedacht dat ik nog nooit zelf een pecan pie had gemaakt, vond ik het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. In plaats van één grote pecan pie, maakte ik kleine vegan pecan pie cupcakes. De buitenkant is lekker krokant en heeft een hartig cacaotintje. De binnenkant is zoet en smeuïg zoals je die van pecan pie kent. Als je nog iets lekkers wilt maken voor het weekend, een feestje of gewoon omdat je daar zin in hebt, dan word je hopelijk net zo blij van dit recept als ik.