DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

Van washi tape heb ik inmiddels een flinke verzameling liggen. Je kunt het tegenwoordig overal vinden (bij Action, Xenos en HEMA of op AliExpress) en kunt er van alles en nog wat mee opfleuren. Dit keer maakte ik met verschillende rolletjes roze washi tape in de aanslag zelf een vrolijke verjaardagskaart. Benieuwd hoe je zelf kunt kaarten maken met washi tape? Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze kaart heb gemaakt.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Benodigdheden voor kaarten maken met washi tape

Laten we beginnen met wat je nodig hebt om een soortgelijke kaart als deze te maken. Overigens kun je zelf kiezen voor het papier en de versiersels die jou het meest aanspreken. Als jij niet zo’n liefhebber van roze bent als ik, kun je dus ook prima voor bijvoorbeeld zwart-wit of juist pimpelpaars papier gaan. It’s all up to you! Dit is wat je in ieder geval nodig hebt voor deze kaart.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

 • 5 rolletjes washi tape
 • Kaartkarton (bijvoorbeeld van Action)
 • Dessinpapier (ook te vinden bij Action)
 • Dubbelzijdige tissuetape (Action, nee, ik heb geen aandelen!)
 • Stevige lijm, zoals tacky glue
 • Plakparels (Action of Xenos)
 • Vlinderpons of papier om vlinders uit te knippen
 • Diverse versiersels
 • Schaar en mesje of snij-apparaat
 • (Optioneel: inkt)

Heb je alles klaarliggen? Dan kunnen we nu aan de slag!

DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tapediy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 1

Begin met een stuk kaartkarton van ongeveer 20 x 15 centimeter en vouw dat doormidden. Zelf gebruik ik linnenkarton van Action dat al de juiste maat heeft, maar je kunt natuurlijk ook een groter vel op maat snijden. Snijd vervolgens twee rechthoeken van ongeveer 9,5 x 14,5 en 9 x 14 centimeter uit twee verschillende vellen dessinpapier. Die rechthoeken zijn dus net iets kleiner dan de dubbelgevouwen kaart.

Stap 2

Vind je het leuk om de verschillende laagjes meer te laten ‘los komen’ van elkaar? Gebruik dan een sponsje (eventueel gewoon een oude schuurspons), waarmee je kort door een inktkussen veegt. Beïnkt hiermee de randen van het papier op een subtiele manier. Plak vervolgens het papier op de kaart.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 3

Bevestig daarna zeven strookjes washi tape op de kaart. Kies voor verschillende kleuren (en eventueel ook glittertape) die goed bij elkaar passen. Scheur de stukjes steeds met je vingernagels af. Zelf heb ik overigens op de washi tape steeds nog een extra stukje tissuetape gebruikt om de tape op de kaart te plakken. Dan blijft de washi tape namelijk net iets beter zitten.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 4

Plak vervolgens nog 4 strookjes washi tape op de kaart in de tegengestelde richting. Herhaal die stap daarna nog een keer. Zo ontstaat een soort weefwerkje.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 5

Versier de kaart daarna met enkele versiersels. Ik gebruikte bijvoorbeeld stickers van chipboard en een houten tekst. Bij winkels als Action en Xenos (ja ja, ik ben fan!) vind je vaak heel betaalbare en leuke opties daarvoor. Plak de versiersels vast met stevige lijm. Zelf doe ik dat ook als er al een plaklaagje op bijvoorbeeld een sticker zit. Dan weet ik zeker dat niet na een paar maanden opeens alles loslaat.

diy tutorial zelf kaarten maken met washi tapediy tutorial zelf kaarten maken met washi tape

Stap 6

Voeg ten slotte een paar uitgeknipte vlinders en plakparels toe. Zo maak je de kaart helemaal af. Et voilà, kaarten maken met washi tape is zo moeilijk nog niet. Tijd om iemand te verblijden met een zelfgemaakte kaart!

Heb jij weleens kaarten gemaakt met washi tape?

Volg:
Deel:

40 Reacties

 1. 25 januari 2018 / 06:06

  Wat ontzetten creatief. Kan ik met bewondering naar kijken. Zelf ben ik helaas minder handig aangelegd. Ik koop het daarom ook maar kant en klaar, mensen zouden wel eens kunnen denken dat ik ze een dreigkaart stuur :)
  Hennie blogde over…Getest | Kippiepan XL van Kippie

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:23

   Haha, ik zie nu zo’n kaart voor me met uit een krant gescheurde letters, zoals je bij losgeldbrieven nog weleens ziet. Is misschien nog best een leuk, creatief idee ook! In ieder geval als de ontvanger een beetje humor heeft ;)

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:24

   Dankjewel voor je compliment! :) En het is zeker leuk om er eens washi tape bij te pakken als je een kaart of pakketje verstuurt. Ook een klein strookje is soms al een leuke toevoeging.

 2. 25 januari 2018 / 06:49

  Hoe jij dit verzint Romy, zó creatief! Ik zou er zelf bijvoorbeeld nooit op komen om met laagjes te werken. Tof! Ik heb ook een paar rolletjes washitape die klaar liggen voor gebruik, haha. Ik ga er mijn bullet journal mee opvrolijken! Maar om het op deze manier voor kaarten te gebruiken is ook ontzettend leuk zeg. Jij creabeaaaaa!
  Sandra blogde over…Blijmakers | Leuke notitieboekjes #3

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:25

   Dankjewel voor je superleuke reactie! :) En washi tape is inderdaad ook perfect voor een bullet journal. Dat vind ik dan weer knap bij andere mensen, want zelf heb ik het geduld niet echt voor zo’n journal, terwijl ik het er wel heel gaaf vind uitzien :) Ik ben heel benieuwd naar jouw bullet journal!

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:26

   Dankjewel voor je lieve reactie! En het is echt makkelijker dan je denkt, hoor, zo’n kaart maken :) Ik vond het ook vooral een kwestie van oefenen. Naarmate je het vaker doet, gaat het steeds iets beter.

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:26

   Dankjewel! Leuk om te horen dat jij ook graag washi tape gebruikt. Het is inderdaad echt een product dat je voor bijna alles wel kunt gebruiken.

 3. 25 januari 2018 / 08:13

  Dit komt zo goed van pas! Ik heb zeker 50 rolletjes washi tape die stof liggen te vangen in de kast. Misschien ga ik er niet op jouw manier mee aan de slag, maar ik kan ze wel in mijn eigen stijl verwerken. In combinatie met illustratie of handlettering! Kan prutsen worden, maar voor creatieve doeleinden hou ik daar wel van! Zou weer een nieuwe manier van illustreren kunnen zijn! :)
  Nikita blogde over…Mijn dagboek is 1 jaar!

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:37

   Leuk om te horen dat je nu ook zin krijgt om weer met washi tape aan de slag te gaan. Zo te horen heb je al genoeg leuke ideeën :) Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Veel knutselplezier!

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:38

   Dankje! Die plakparels zijn inderdaad ook voor veel dingen geschikt. Leuk idee om er je telefoonhoesje mee op te vrolijken!

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:39

   Dankje! :) Leuk dat je vroeger vaak kaarten maakte met je oma. Zelf vind ik het altijd een heerlijke hobby en het werkt ook zo fijn en ontspannend.

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:40

   Dankjewel! Wat leuk dat jij ook graag scrapkaarten of 3D-kaarten maakt. Washi tape kun je daar altijd zo goed bij gebruiken :)

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:42

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

 4. 25 januari 2018 / 10:53

  Leuk gedaan, ik vind het altijd best lastig om washitape te gebruiken op mijn kaarten, anders dan voor een “randje”. Zo die laagjs op elkaar geeft een leuk effect.
  Groetjes
  Jantine

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 19:42

   Dankjewel! :) Ik gebruikte tot voor kort ook bijna nooit washi tape, maar vind het nu een van de leukste producten om op mijn creaties te verwerken.

  • Romy
   Auteur
   25 januari 2018 / 20:27

   Dankjewel! :) En ik weet zeker dat je creatiever bent dan je denkt. Er is vast wel een creatieve hobby (naast bloggen) die je wel echt goed ligt :)

 5. 28 januari 2018 / 20:07

  Ik maak echt nooit kaarten met washitape. Is niet echt mijn ding. Ik vind het wel leuk als andere mensen het maken. Jij hebt ook een leuke kaart gemaakt. Ik merk dat ik zelf toch een iets andere style heb. En vind het prima om het daarbij te laten. Ik gebruik washitape wel voor het maken van snailmails of bijvoorbeeld om een envelop te pimpen.
  Elisabeth blogde over…Gekregen en gemaakte kaarten in December.

  • Romy
   Auteur
   29 januari 2018 / 19:08

   Alleen maar leuk toch, dat je een heel eigen stijl hebt! Dat is juist het leuke aan kaarten maken: iedereen doet toch zijn eigen ding. En voor enveloppen of snailmail is washi tape ook perfect :)

 6. 31 januari 2018 / 20:32

  Ik heb er in het verleden al verschillende met washi-tape gemaakt. Sommige van hen vind ik zo leuk dat ik ze al in meerdere variaties heb geknutseld. Jammer genoeg merkte ik onlangs wel dat mijn rolletjes dubbelzijdige tape volledig loskwamen toen ik ze wilde gebruiken dus ik heb me onlangs toch maar een nieuw rolletje aangeschaft. Na een tijd droogt die lijm blijkbaar helemaal op.
  zwartraafje blogde over…Aanwinsten Januari 2018

  • Romy
   Auteur
   1 februari 2018 / 19:42

   Wat jammer dat de dubbelzijdige tape soms helemaal loskomt! Ik heb dat zelf weleens gehad met de tape van Action, maar heb helaas nog geen goed en betaalbaar alternatief gevonden. De echt stevige tape kost soms wel een paar euro per rol en dat wordt wel heel prijzig met mijn tapegebruik ;) Gelukkig blijft washi tape meestal wel goed zitten bij mij.

 7. Odetta
  6 februari 2018 / 08:36

  Washi-tape vind ik ook helemaal geweldig. Wel zet ik de het begin en het einde van de washi-tape met een klein stukje dubbelzijdige tape vast, omdat het anders gaat omkrullen. Of ik vouw het begin en het einde van de tape om het papier heen wat ik weer op kaart vastplak.

  • Romy
   Auteur
   6 februari 2018 / 23:39

   Slimme tip van de washi tape! Ik plak zelf vaak het hele stuk washi tape met dubbelzijdige tape, gewoon voor de zekerheid. Niet alle tape plakt helaas even goed ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge