doe elke dag iets waar je blij van wordt

Doe elke dag iets waar je blij van wordt | boekreview + 29 ideeën

 • 18 november 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Positiviteit

Dat ik gek ben op positiviteit verzamelen, is met mijn blogtitel vast geen verrassing. Dat er een boek bestaat dat volledig draait om dingen waar je blij van wordt, was voor mij dan weer wel een verrassing. Ik werd er – je raadt het al – nogal blij van. Ik vulde een paar weken elke dag iets in het vrolijke boek ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’ in. Welke inspirerende vragen zijn mij het meest bijgebleven? Wat maakte mij vrolijk? Ik geef je een inkijkje in het boek. En ik deel 29 journalideeën waarmee ook jij elke dag iets kunt doen om blij van te worden.

Doe elke dag iets waar je blij van wordt | 29 ideeën voor journaling

Naast blije momenten sparen ben ik ook gek op schrijven. Niet gek dus dat ik er graag een boekje bij pak als ik iets vrolijks of fijns wil vasthouden. Daarom bedacht ik al voordat ik aan ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’ begon, 29 ideeën voor journaling waarmee jij jezelf vandaag een beetje blijer kan maken.

 1. Schrijf het mooiste compliment op dat jij vandaag hebt gekregen.
 2. Beschrijf ook het mooiste compliment dat je vandaag hebt uitgedeeld aan iemand anders. (Weet je er geen? Neem daar dan nu de tijd om alsnog een compliment te geven!)
 3. Schrijf 3 dingen op waar jij vandaag dankbaar voor was.
 4. Beschrijf je allermooiste vakantiebestemming. Of gewoon de mooiste plek die je ooit hebt gezien.
 5. Beschrijf wat je het allerfijnst vindt aan de plek waar je nu woont.
 6. Noteer 3 dingen waar je vandaag trots op was.
 7. Welke 5 dingen maakten jou vandaag het meest blij? Schrijf ze op!
 8. Welke mooie droom heb jij dit jaar in vervulling zien gaan?
 9. Wat staat er bovenaan je bucketlist? Beschrijf hoe je dat voor je zou zien.
 10. Noteer de naam van iemand van wie je op dit moment heel veel houdt. Beschrijf de 2 dingen die je het meest geweldig vindt aan deze persoon.
 11. Benoem 3 dingen waar je je enorm op verheugt en die elk moment kunnen gaan gebeuren. (Je overheerlijke ontbijt aanvallen keur ik ook goed!).
 12. Wat was de laatste keer dat jij dubbel lag van het lachen? Schrijf op wat er toen gebeurde.
 13. Maak een lijstje van dingen waarvan je ooit dacht ze niet te kunnen, maar die je toch maar mooi hebt gedaan.
 14. Noteer je grootste verwennerij van vandaag. Oftewel: iets fijns wat je jezelf hebt gegund.
 15. Waarin ben je op dit moment verder dan op dezelfde dag 1 jaar geleden? Beschrijf hoe je daarin bent gegroeid en wat er nu anders is.
 16. Noteer een dag lang je kleine geluksmomentjes van de dag. Dat kan variëren van een verrukkelijk gezette kop koffie tot groot positief nieuws.
 17. Beschrijf de 3 meest waardevolle lessen die jij het afgelopen jaar hebt geleerd.
 18. Wat is het mooiste compliment dat je aan jezelf zou geven?
 19. Beschrijf 2 goede gewoontes die je jezelf de afgelopen tijd hebt aangeleerd.
 20. Maak een lijstje van de allerlekkerste dingen die er (in jouw ogen) bestaan.
 21. Bedenk 3 impulsieve maar leuke plannen die jij deze week wilt gaan waarmaken. Ook dat kan al iets heel kleins zijn, zoals een bagel afhalen bij je favoriete restaurant. *noteert nu op haar eigen lijstje dat ze weer eens een bagel met champignonburger wil van een zekere bagelketen*
 22. Beschrijf hoe jij de wereld vandaag een beetje mooier hebt gemaakt.
 23. Schrijf de allergrappigste quote op die je ooit hebt gelezen. (Tip: ik lig regelmatig dubbel om de geniale uitspraken op What’s Up je Boterham!)
 24. Beschrijf 1 ding dat je morgen anders gaat doen om jezelf gelukkiger te maken.
 25. Noteer 2 gedachten die je wilt laten varen. Zet er 2 positieve gedachten tegenover die je jezelf liever wilt influisteren. (Tip: lees ook mijn artikel over omgaan met belemmerende overtuigingen.)
 26. Maak een lijstje van de 5 punten die je het mooist vindt aan jezelf. Uiterlijk of innerlijk of een combinatie van beide – dat is aan jou.
 27. Benoem 3 dingen waar je echt heel goed in bent (en laat los dat het arrogant is om daar trots op te zijn).
 28. Benoem 1 goede daad die je kunt (en wilt) verrichten. Geef ook aan hoe je dat wilt gaan doen.
 29. Schrijf het refrein op van hét lievelingsnummer dat jou altijd opvrolijkt.

Doe elke dag iets waar je blij van wordt | Mijn review

Aangezien ik aan vrolijke ideeën nooit genoeg heb, sloeg ik daarna dit vrolijke oranje gekleurde boek open. Oftewel: tijd voor ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’. Ik kreeg dit vrolijke boek (dat ook nog eens toevallig perfect matchte met mijn top) opgestuurd en sloeg enthousiast aan het journalen.

Elke dag beantwoord je in dit boek een vraag die je aan het denken zet over iets wat je blij maakt. Soms moet je daarvoor een mooie herinnering ophalen, dan weer ga je vrolijke plannen smeden, en het kan ook zijn dat je een wat meer filosofische vraag voorgeschoteld krijgt die je in positieve zin prikkelt. Het idee is dat je op die manier elke dag heel even – al is het maar twee minuten – stilstaat bij iets waar je gelukkig van wordt.

positiviteit bullet journaling
doe elke dag iets waar je blij van wordt journal

Vragen, opdrachten en Koekiemonster-quotes

Het boekje is dus gevuld met 365 vragen en opdrachten. Je kunt netjes op pagina 1 beginnen met 1 januari en eindigen bij 31 december, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ergens middenin het boek ben begonnen #sorrynotsorry. Met dat soort dingen ben ik liever lekker eigenwijs. Zoals je ziet, vind je in het boek zowel vragen en opdrachten als mooie quotes. Ik was om eerlijk te zijn blij verrast door de quotes. De auteurs van de quotes variëren van Socrates tot Koekiemonster (ja echt!) en van Dolly Parton tot prinses Diana. Vaak vind ik quotes in boeken wat cliché en ben ik ze al op tig Pinterest-borden tegengekomen. Maar de quotes in dit boekje vond ik oprecht heel inspirerend en waren vaak nieuw voor mij.

doe elke dag iets waar je blij van wordt journal

Van simpele vragen tot filosofische vraagstukken

Ook de opdrachten en vragen zijn lekker afwisselend. De ene keer noteer je iets simpels, de andere keer moet je wat dieper graven in je gedachten en herinneringen om een vraag goed te kunnen beantwoorden. Het is dan ook geen simpel boekje waarin je alleen je blijmakers noteert. Het boek zet je soms juist aan het denken. Oké, verwacht natuurlijk geen baanbrekende inzichten die in één klap alles veranderen. Maar wel vragen die je prikkelen om even stil te staan en niet gewoon morgen weer te doen wat je altijd al doet.

Vooral mooi vond ik de vragen gekoppeld aan quotes of de diepere doordenkvragen. Deze drie zijn me bijvoorbeeld bijgebleven:

 • “Mijn advies aan jou is niet je af te vragen waarom of waartoe, maar gewoon te genieten van je ijsje zolang het op je bord ligt.” Vraag: Mijn ijsje van vandaag is…
 • “Ik zie het zo: als je een regenboog wil, moet je de regen voor lief nemen.” Vraag: wat is de regen van vandaag en wat de regenboog van vandaag?
 • Het onmogelijke dat ik vandaag met veel genoegen voor elkaar kreeg is…

Wees niet bang: niet voor alle vragen hoef je de filosoof in jezelf naar boven te halen. Er komen ook meer simpele vragen en opdrachten in het boek voor. Bijvoorbeeld het noteren van je geluksmoment van de dag, je lievelingsdieren noemen (oké, die vond ik misschien wat flauw), een ontvangen compliment delen of iets benoemen wat vandaag goed ging. Al met al vond ik het een mooie mix.

doe elke dag iets waar je blij van wordt journal
doe elke dag iets waar je blij van wordt
doe elke dag iets waar je blij van wordt review

Elke dag een positief moment

Wat ik vooral uit het boek heb gehaald is – hoe kan het ook anders – elke dag een positief moment. Ik begon met het invullen van dit boek in een week waarin ik wel wat positiviteit kon gebruiken. Ik vond het heel bijzonder hoe het boekje me dwong om juist op mindere dagen stil te staan bij wat er wél mooi en fijn was. Dat bleek verrassend veel te zijn.

Ik ben zeker van plan om de komende tijd (bijna) elke dag een vraag te blijven beantwoorden. Ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om te weten dat ik het weleens een dag zal vergeten, maar regelmatig iets opschrijven is al genoeg om mezelf op te fleuren.

Overigens is het boekje misschien ook leuk om met je partner te bespreken ’s avonds. De vragen uit dit boekje kun je prima aan elkaar voorleggen. Is weer eens wat anders dan het standaard “Hoe was het op je werk vandaag?” (wat misschien in deze thuiswerktijd ook geen al te boeiende vraag meer is).

doe elke dag iets waar je blij van wordt review

Al met al een aanrader wat mij betreft! Het boekje staat voorlopig in mijn kast te schitteren, zodat ik er (bijna) elke dag aan denk om er iets positiefs in te noteren.

Het boek ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’ is te bestellen via bol.com en kost € 14,99. *Deze link is een affiliate link.

Om lekker cliché af te sluiten: wat deed jij vandaag wat jou blij maakte?

Het boek heb ik ontvangen van de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn (in dit geval positieve) mening niet.

doe elke dag iets waar je blij van wordt

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilse 18 november 2020 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik word helemaal enthousiast als ik je review lees, ik ga hem zo bestellen! 🙂 Dankjewel voor de tip! Mooi om alvast richting het nieuwe jaar met dit boekje aan de slag te gaan.

  • Romy 18 november 2020 op 9:51 am - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Ben heel benieuwd wat je van het boekje vindt 🙂 Inderdaad een ideaal boek om in het nieuwe jaar mee te starten.

 2. Audrey 18 november 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Het ziet er echt leuk uit inderdaad! Eens kijken met wat van het lijstje ik vandaag aan de slag kan.

 3. Darina 18 november 2020 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk boekje! Een heel mooi lijstje ook, daar ga ik zeker iets mee doen.

 4. Lalagè 18 november 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat leuk dat jij ook zo van die bepaalde bagel-keten houdt 🙂 Ik vind de sfeer in alle vestigingen fijn en ze hebben er lekker veel vegan opties. #supportyourlocals 😉

 5. Meaghan 18 november 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een leuk boekje! Heel positief en ook leuk dat er wat meer uitdaging in zit dan enkel blije lijstjes maken. Ook mooi zijn de antwoorden die jij hebt gegeven! <3 Ik hou sowieso wel van dit soort invulboekjes!

 6. Anna 18 november 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een tof boek! En wat een leuke en mooie ideeën heb je op een rijtje gezet. Ik sla je artikel even op, zodat ik ermee aan de slag kan :-).

 7. Lianne 18 november 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een leuk boekje! Mooi lijstje ook! Denk dat ik daar maar eens mee aan de slag ga 🙂

 8. Naomi 18 november 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat een leuk boekje! En jouw lijst met journalideeën is er ook één om te onthouden.

 9. Carmen 18 november 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Leuke review & leuk boekje! Ook fijn dat je er dus niet verplicht dagelijks in moet schrijven en het ook niet van voor naar achter ‘door’ hoeft te werken. Het is altijd goed om soms extra stil te staan bij het al het positieve, zeker in een tijd waarin veel onzekerheid is.

 10. Daenelia 18 november 2020 op 11:49 am - Beantwoord

  Ik heb net brownies gehaald. Nou wil ik niet zeggen dat mijn geluksmomentjes uit zoete koek bestaan, maar in combinatie met de cappuccino die ik ook heb meegenomen (ik ondersteun graag lokale ondernemers) maakt dat ik nu even een rustmomentje op de dag pak. En daar word ik blij van, omdat er geen druk achterzit vandaag.
  Het klinkt ook vaak zo gemaakt positief, om overal maar bij stil te staan. Maar beter om bij positieve dingen even te genieten dan je te laten leiden door negatieve dingen. Positieve dingen moet je koesteren, negatieve dingen probeer je te veranderen. Maak er een mooie zonnige dag van.

 11. Giovanna Jansen 18 november 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk boekje! En wat een leuk lijstje met journal ideeën!

 12. johanna 18 november 2020 op 12:16 pm - Beantwoord

  Dit boekje ziet er al als blijmaker uit. Vrolijk geel, lekker dik én je mag er in schrijven. Ga eens kijken of ik hier iets vergelijkbaars vind. Vaak zijn die boekjes zo stichtelijk of zweverig, maar dat is bij deze niet?
  Vandaag maakt mij blij dat de nevel (mist) optrekt en de zon er nu net doorheen komt. Dan weet je pas weer, hoeveel aangenamer het leven met zon is. Verder dat ik een dag zonder verplichtingen heb. Dat had ik nodig om weer eens uitterusten en dat te gaan doen, waar ik zin in heb. Succes!

 13. Nynke 18 november 2020 op 6:19 pm - Beantwoord

  Mijn lichtpuntje is dat ik de hond zonder al te veel stress voor ons allebei heb begeleidt bij de dierenarts. Natuurlijk was ik ook blij dat hij alleen hooikoorts heeft! (-;
  Leuk boekje trouwens, ga ik op mijn verlanglijstje zetten!

 14. Zo simpel is dan geluk 18 november 2020 op 8:08 pm - Beantwoord

  Klinkt helemaal leuk dit boekje!
  Zelf kreeg ik vandaag een compliment van een patiënt die opmerkte dat ik geen bril droeg (ik ben lenzen aan het uitproberen) en vond dat mijn ogen nu zo mooi naar voren kwamen. Zo lief van haar.

 15. Saskia 19 november 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Dit klinkt zeker als een fijn boekje!

Recente blogs

Inspiratie voor een tuinkamer inrichten | Mijn wish list + decoratie-tips

21 februari 2023|Interieur|

In woonmagazines en op Pinterest zwijmel ik vaak weg bij de meest idyllische tuinkamers, prachtig ingerichte veranda's en sfeervolle balkons. Wij hebben zelf geen tuin en op onze balkons voel ik me altijd een beetje te kijk zitten. Maar omdat we ons op huizen mét tuin aan het oriënteren zijn, is de dromer in mij alvast aan het online windowshoppen geslagen. Ik zie al helemaal voor me hoe we ooit van een tuinhuisje of veranda een fijne terugtrekplek maken met veel planten en kleuren. In dit artikel alvast wat inspiratie voor tuinkamers inrichten. Voor als jij wél de ruimte hebt in je achtertuin of voor als je - net als ik - graag fantaseert over "misschien ooit".

Mini Action shoplog: spullen voor (kerst)kaarten

29 oktober 2016|DIY|

Ook deze winter wil ik weer al mijn kerstkaarten zelf maken. Dat is altijd een flinke klus, maar gelukkig begint mijn stapeltje kerstkaarten inmiddels aardig te groeien. Vaak vind ik het vooral met kerstkaarten zonde om veel dure materialen te gebruiken. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook met budgetspullen een heel eind komen. Gisteren bracht ik weer eens een bezoekje aan de Action om nieuwe spullen voor (kerst)kaarten te scoren. Vandaag laat ik je zien wat ik allemaal kocht.

Nieuwe header | Vaker Vrolijk in een nieuw jasje

5 januari 2019|Persoonlijk|

Yes, het moment is daar! Ik vond het tijd om mijn blog een frisse, nieuwe jas aan te trekken. Al bijna sinds het begin van Vaker Vrolijk, twee jaar geleden, staat bovenaan mijn blog het herkenbare meisje in roze jurk met een vlieger in haar hand. Hoe leuk ik die tekening ook nog steeds vind, ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Ik ben sinds de start van mijn blog veranderd. Ik voelde me niet meer het kleine, schattige meisje in het roze jurkje van toen. En dus ging ik aan de slag met een nieuw (maar nog altijd vrolijk en kleurrijk) jasje voor Vaker Vrolijk. Ik laat je dan ook vol trots mijn nieuwe header zien - ontworpen door Karlijn van Liefs Karlijn!